Maandhoroscoop Maagd

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Maagd lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 23 augustus t/m 22 september - Mei 2024

Algemeen

Voor de Maagd staan deze maand verzoening en dieper begrip centraal, waardoor het een zeer fijne tijd is om bepaalde contacten te verbeteren en zelfs verbroken relaties te herstellen. Het is een tijd van het herstellen van banden en verdiepen van verbindingen met dierbaren. Ook kan je nieuwe contacten krijgen, die veel mogelijkheden kunnen bieden. Oprechte gesprekken reinigen eventuele problemen en bevorderen wederzijds respect. Wie weet leidt een toevallige ontmoeting tot een betekenisvolle relatie. Die kans zit er inderdaad en zal jouw maand dan ook een gelukkige energie brengen. De kosmos geeft als tip om te zorgen dat je mensen het beste wenst en ook alles doet om ze tevreden te houden. Wie goed doet, zal ook zeker goed ontmoeten. Als we het hebben over romantiek en liefde worden singles aangemoedigd deel te nemen aan boeiende activiteiten om nieuwe mensen te leren kennen. Er lijken dan spannende momenten te zijn als je iemand ontmoet waar jij veel overeenkomsten mee hebt. Het is dan ook een maand van nieuwe avonturen. Gebonden mensen worden daarentegen uitgenodigd om samen de wereld te verkennen. Voor de Maagd staat emotionele groei centraal, met een focus op een helende energie en vooral ook zelfacceptatie. Erkennen van alle gevoelens opent de poort naar een authentieke expressie van je eigen gevoelens en meningen. Vergeet niet dat het delen en verbinden met vertrouwde vrienden deze gevoelens kan verlichten en jij er veel mee kunt bereiken. Op gebied van gezondheid zijn balans en verjonging van essentieel belang. Overweeg nieuwe gedragingen, die wellicht beter bij jouw persoon passen. Activiteiten zoals natuurwandelingen, yoga of artistieke bezigheden voeden zowel lichaam als ziel en verhogen algeheel welzijn. Geluk straalt in de kleuren magenta en donkerrood, terwijl de geluksnummers 1, 2 en 7 samen met letters E en V veel harmonie vormen. Op professioneel vlak kan een periode van reflectie nieuwe richtingen onthullen. Toon empathie en maak verbinding met anderen, want dit opent deuren naar betekenisvolle projecten en samenwerkingen. Wees ontvankelijk voor feedback, want dit zal van onschatbare waarde zijn op je professionele reis. De sterren suggereren reizen, die jouw ziel verrijken. Vooral natuur en emoties komen hierbij het beste aan bod. Dergelijke ervaringen bieden diepe inzichten en inspiratie. Je kunt ook nieuwe horizonten dichter bij huis verkennen.

 

Liefde en relaties

Er wordt aangeraden deze maand tijd aan je partner te besteden, maar ook aan activiteiten en hobby’s. Zo kan je zorgen dat er ruimte is om je eigen gang te gaan, omdat je dan ook veel relaxter naar je partner en andere mensen bent. Ben je single, dan is het verstandig tijd te besteden aan hobby’s die je buiten de deur kunt doen. Je hebt dan meer kans op een nieuwe partner. Denk niet aan stappen of daten, maar aan sport en hobbyclubs. De kans dat je iemand vindt, die uit is op een vaste relatie, is dan groter. Daarnaast is het voor Maagden belangrijk creatief bezig te zijn, omdat dit zorgt dat er meer romantische gevoelens zijn. Het zal belangrijk zijn bestaande relaties te versterken en voor singles meer te doen om romantiek in je leven te halen. Je bent moedig en actief en kan daardoor zowel romantiek als erotiek in je leven halen. Vrouwen krijgen veel complimenten en waardering, door aantrekkelijke en sensuele uitstraling. Er kunnen aan het begin van de maand conflicten met een partner zijn. Raak er niet teveel door van slag, dan zullen ze snel opgelost worden. Heb je behoefte meer voor jezelf te kiezen, dan is het verstandig je niet door een ander te laten verleiden. Je kunt daar spijt van krijgen. Compromissen en begrip brengen meer dan trots en koppigheid. De man kan een liefdevolle maand meemaken. Hij is een prima minnaar en kan met succes gegadigden aantrekken. Ben je gebonden dan zal je partner het fijn vinden om bij je te zijn, maar let op dat je niet te eigenwijs zult zijn. Qua seksualiteit kan er voor de Maagd een spannende tijd aankomen, door een gunstige kosmische energie. Daardoor komt er eigenlijk t/m de 15de veel moois op je af. Dit trek je aan, omdat je libido krachtig is en anderen deze opvangen. Je bent avontuurlijk en hebt behoefte aan erotiek en spanning, maar kunt in relaties heftig zijn, wat positief, maar ook negatief zal zijn. Er zijn dan problemen mogelijk, die je niet altijd tussen de lakens kunt goedmaken. Heb je een partner die net als jij passioneel is, dan zal dit lukken. Heb je geen goede seksuele relatie, dan is het advies na te denken of jullie bij elkaar passen. Ben je single, dan zal je behoefte hebben aan spanning en minder aan een vaste relatie. De Maan heeft vooral het 2de deel van de maand een helende werking, waardoor een ex-partner aantrekkelijk kan worden. Tracht je wel af te vragen of dit reëel is.

 

Carrière en zakelijkheden

Deze maand is de energie meer gericht op samenwerking en emoties, dan op verdienen van geld. Mei is dan ook een maand om niet teveel bezig te zijn met financiële zaken, als jij je dit kunt veroorloven. In je carrière ben je iemand die het gevoel wil hebben dat je je nuttig kunt maken. Je zult niet snel tevreden zijn met resultaten die je behaalt. Mensen die anderen helpen of iets doen om de maatschappij vooruit te helpen, zullen het meest tevreden zijn. Heb je dit soort werk niet, dan kan mei een maand zijn, waarbij je het best naar een carrière op zoek gaat om gelukkig te worden. Je motivatie is sterk en je wilt veel bereiken. Je kunt vooral kijken naar beroepen als geneeskundige, leraar, onderzoeker, verpleegkundige, onderzoeker of maatschappelijke beroepen. Je kunt krachtige energieën voelen, waardoor je analytisch vermogen versterkt wordt. Je weet prima wat je moet doen om te ontplooien. Met name tot de 21ste zal je daarom bijna alles voltooien wat je doet en wat je voor ogen hebt. Mensen die met hun handen werken, zullen ook prima functioneren, omdat hun fijne motoriek positief beïnvloed wordt door hun intellect. Schrijvers, kunstenaars, masseurs en andere soortgelijke beroepen kunnen prima werk afleveren. Een ander gegeven dat naar voren komt, is jouw geloof in strikte normen en waarden. Je vindt het vreselijk als mensen onderdrukt worden en kunt opkomen voor mensen, die in jouw ogen geen kans krijgen. Je hebt een sterke drijfveer om ze te helpen, maar moet ervoor oppassen dat je dit niet overdrijft. Je hoeft niet de hele wereld te verbeteren en beter kun je mensen helpen door ze sterker te maken en niet door ze te beschermen. In het algemeen zal mei een prima maand zijn om je carrière een flinke impuls te geven. Je zult hierbij veel kans maken om op financieel gebied beloond te worden voor het harde werk dat je doet om te ontplooien. Zijn er belangrijke investeringen of beslissingen, dan doe je er goed aan deze dan na de 25ste te doen. Je bent gevoelsmatig tolerant en kunt obstakels het best dan overwinnen.

 

Mentale en fysieke gezondheid in de periode van de Nieuwe en Volle Maan

De kracht van de Volle Maan in Boogschutter van de 23ste, wordt al tijdens de Nieuwe Maan gevoeld. Deze Maanperiode helpt problemen van ons af te zetten en optimistisch te blijven. Op dit gebied zullen Jupiter en Neptunus ondersteunen, waardoor we qua fantasie, gedachten en creativiteit veel kansen krijgen. Je kunt je dus vanaf het begin van de maand voorbereiden op Jupiter die de 25ste naar Tweeling gaat. Hierdoor kunnen we extra profiteren van mentale vermogens, ideeën en communicatie. Het seizoen van de Tweeling begint dus al een stuk vroeger dan gewoonlijk. Er zal dan ook een aangename energie deze maand zijn, wat een uitstekende mogelijkheid biedt om gezondheid te verbeteren en de levensstijl een boost te geven. Sta open voor energie van de Volle Maan en andere energieën en laat enthousiasme motiveren om actie te ondernemen. Om volledig van deze energie te genieten, is het belangrijk te mediteren, te reflecteren en je te concentreren op welzijn. Dit is het moment om positieve verandering in gang te zetten, als je gebruik maakt van de inspirerende krachten. Gebruik ze om gezonde gewoonten te omarmen, zoals regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en voldoende rust. Terwijl we het Gemini-seizoen ingaan, moedigen de planeten ons aan om onze geest te voeden met nieuwe ideeën en plannen. Verwelkom de verandering met open armen en laat je geest openbloeien. Profiteer vooral ook van Venus die naar Gemini gaat en omarm de aangename energie die het met zich meebrengt. Kijk uit naar een periode van groei, activiteit en verbeterde communicatie. Let op je gezondheid en sta open voor de positieve veranderingen die deze periode met zich meebrengt.

 

Je zult de eerste twee weken van de maand zeker niet veel klagen over gezondheid, fysieke gesteldheid en mentale kracht. Je bent krachtig en weet de juiste dingen te doen om gezond te blijven. Mensen, die minder gezond waren, kunnen nu weer bijtanken, doordat er een zeer sterke planetaire invloed is. Deze zorgt ervoor dat je heel gedoseerd met je leven omgaat. Je werkt hard en kan in de liefde en in sociale relaties veel tijd aan anderen besteden, maar houdt genoeg tijd voor ontspanning en sport. Je wilt er geregeld op uittrekken en genieten van vrijheid en pracht van de natuur. Je gezondheid zal na de 19de teruglopen, waardoor je voorzichtig moet zijn met het afspreken met mensen of plannen van te drukke werkzaamheden of activiteiten. Je doet er verstandig aan belangrijke kwesties naar de achtergrond te schuiven en je meer te richten op de relaxte zaken en activiteiten. Een leuk boek of film doet wonderen en vaker slapen wordt aangeraden. Wat betreft sport, doe je er verstandig aan niet te heftig te sporten, maar oefeningen te doen, die je lichaam de kans te geven op te laden. Je doet er verstandig aan voldoende vocht tot je te nemen. Gebruik je medicijnen voor een chronische ziekte of een andere aandoening waar je een tijdje mee loopt, dan doe je er verstandig aan bij de arts langs te gaan om de medicijnen te testen. Je kunt de laatste weken dan ook veel meer luiheid vertonen. Je hebt dan de neiging om net even wat minder te doen aan gezonde voeding, sport of andere bewegingsvormen. Je kunt dan te maken krijgen met opspelende darmen en nieren. Mensen die mentaal minder lekker in hun vel zitten, kunnen meer last hebben. Er zijn maag- en spijsverteringsproblemen mogelijk. Mensen zonder stemmingswisselingen en die minder snel depressief zijn, zullen namelijk minder snel kwalen hebben.

Algemeen overzicht voor alle tekens

Mars staat tot 9 juni in Ram en hierdoor zijn we wel eens impulsief, maar gebruiken we deze verstandig dan zijn we meer doelgericht en kunnen we veel van wat we willen daadwerkelijk volbrengen. Saturnus verblijft tot 26 februari 2026 in Vissen en beweegt tot 25 mei retrograde. Venus staat tot de 23ste in de Stier en dit zorgt gezamenlijk voor een intense periode. Dit komt, omdat zintuigen extra actief zijn. We ervaren veel en emotioneel ook diep, vooral als het gaat om relaties en liefde. Maar ook bij het bezoeken van culturele evenementen, zoals theater, kunst en muziek. We hebben de neiging veel te eisen van geliefden en dit kan nog wel eens tegenwerken. Bij het nemen van beslissingen kunnen we deze energie gebruiken, maar wees voorzichtig en verstandig. Heb je een eigen bedrijf of ben je leidinggevende, dan zal je dit vastberaden, doelgericht en tegelijkertijd zeer menselijk doen. Je energie kan dan alles brengen waar je naar verlangt. Pas echter op bij stressvolle situaties, omdat we kunnen neigen tot ondoordacht en zelfs arrogant gedrag. De 1ste zal Venus een vierkant vormen met de retrograde Pluto, die de 2de in Waterman begint. Dit helpt bij het vertragen van transformaties, zodat we er niet zo in verstrikt raken. De Nieuwe Maan in de Stier zal de 8ste rond 5:24 ontstaan en gedurende een paar dagen zorgen voor het in balans komen met onze emoties. Deze periode vormt de Zon een sextiel met Saturnus en Mercurius, die een vierkant met Ceres vormt. De 1ste periode van mei is dan ook geweldig, omdat we mogelijkheden hebben via andere mensen en hogere krachten stabiliteit, veiligheid en zelfvertrouwen te behouden. Discipline kan sterk zijn, hoewel de beloningen mogelijk pas na de 15de naar voren komen. In de periode van de 13de tot de 19de kan een golf van veranderingen domineren, waarbij flexibiliteit noodzakelijk is om productiviteit te verbeteren. Deze veranderingen kunnen zich voordoen op verschillende gebieden van het leven, zoals in de romantiek, sociale contacten en op zakelijk gebied. Mercurius verplaatst zich de 15de naar Stier, waardoor we praktisch en vastberaden in de communicatie zijn. Onderhandelingen kunnen gestoeld zijn op stabiliteit en zekerheid. Tegelijkertijd gaat Ceres retrograde in Steenbok en hierdoor kunnen we, per teken verschillend, anders met financiën en veiligheid omgaan.

 

Venus vormt de 16de een driehoek met Ceres en ook dit zorgt dus voor een verandering, maar hierbij zijn we in staat om zeer harmonieus met bezittingen en financiën om te gaan. Hierdoor begrijpen we veel beter hoe we onze behoeften in evenwicht kunnen brengen met behoeften van anderen. Mercurius vormt de 17de een vierkant met Pluto, waardoor krachtige energie vrijkomt die ervoor zorgt dat we op een andere wijze kunnen denken over mensen in onze omgeving, waardoor we op een verstandige wijze kunnen communiceren. Het kan een tijd zijn van intense mentale activiteit en diepe reflectie. We worden aangemoedigd om gedachten en overtuigingen onder de loep te nemen en eventueel te veranderen. Venus komt de 18de in conjunctie met Uranus en dit brengt een grote kans op onverwachte veranderingen of spannende ontwikkelingen op gebied van liefde, financiën en creativiteit. Er kunnen dan opwinding en een drang naar vrijheid ontstaan, waardoor we openstaan voor nieuwe ervaringen en mogelijkheden. Tegelijkertijd staat de Zon in conjunctie met Jupiter, wat een gevoel van optimisme en groei brengt, wat een gunstige tijd biedt om nog meer naar veranderingen op zoek te gaan. Voordat de Zon op 20 mei naar Tweelingen reist, vormt deze de 19de een sextiel met Neptunus. Dit zorgt ervoor dat we geïnspireerd worden en onze intuïtie leidt tot verstandig gedrag. Het is een gunstige tijd om dromen en idealen te verkennen en te streven naar hogere spirituele doelen. We kunnen een dieper begrip krijgen van onze verbinding met het universum en mensen om ons heen. We stelden al eerder dat de 23ste de Volle Maan in Boogschutter terechtkomt. Venus zal deze dag naar de Tweeling reizen, terwijl Jupiter vanaf de 25ste naar dit teken reist. Met de Zon, Venus en Jupiter in de Tweeling neemt mentale energie toe en kunnen ideeën ontstaan, die zorgen voor een fijn contact met geliefden en andere mensen in onze omgeving. Vanaf de 25ste zal Jupiter in de Tweeling zorgen voor creatieve en expressieve gevoelens. Een zeer fijne periode voor het smeden van nieuwe plannen en ideeën qua kunst, muziek en creativiteit. Er kunnen uitdagingen zijn, omdat we soms te dromerig en speels kunnen zijn. We kunnen dan over grenzen gaan en teveel fantasie hebben. Romantiek en erotiek kunnen dan te sterk met elkaar verbonden zijn. Pas dan ook in de laatste week op dat we hier wel controle over houden. Gaan we hier verstandig mee om, dan kunnen we echter fijne emoties delen en zal erotiek juist erg veel fijne momenten brengen.

Loading…
Share This