Yin en Yang

In de Chinese astrologie is je sterrenbeeld het belangrijkste element Net zoals in de Westerse astrologie . Maar in de Chinese astrologie spelen ook nog drie andere zaken een rol:

  • de vijf elementen;
  • je geboortetijd;
  • Yin en Yang.

Het Yin-Yang-principe wordt voor het eerst genoemd in de I Tjing: het Taoistisch wijsheidsorakel. Yin en Yang worden altijd in combinatie gebruikt; komen ook altijd samen voor.

Yin en Yang worden beschouwd als twee tegengestelde elementen van het universum. Tegengesteld moet niet als een echte of negatieve tegenstelling gezien worden. Het zijn geen absolute polen: ze bestaan alleen ten opzichte van elkaar, dienen in evenwicht te komen en vullen elkaar aan. Niets in het universum is helemaal Yin of helemaal Yang. Er zit altijd yin binnen het yang en yang binnen het yin. Dit wordt in de Yin en Yang cirkel gesymboliseerd door de twee kleinere cirkels in elke vorm: zwart zit binnen het wit en wit zit binnen het zwart.

De sterrenbeelden in de Chinese astrologie worden volgens hun kwaliteiten, aard, gewoonten en eigenschappen gerangschikt onder Yin of Yang. Ze zijn actief of passief. Ieder sterrenbeeld richt zich naar het Yin Yang principe om een evenwichtig en gezond te leven.

Yin-types

Rat, Os, Haas, Aap, Hond en Varken zijn in de Chinese astrologie de Yin-types.

Het Yin type is bedachtzaam, introvert en intuitief. dit type is ook veranderlijk, wispelturig en humeurig. Yin-types hebben de neiging tot zwaarlijvigheid en moeten goed op hun gewicht letten. Yin-types komen vaak loom en traag over. Ze hebben het vaak koud. Hun gezicht is ingetogen. Vaak maken ze een afwezige en dromerige indruk.

Yang-types

Tijger, Draak, Slang, Paard, Geit en Haan zijn in de Chinese astrologie de Yang-types.

Yang-types staan bekend als extravert, joviaal en spontaan. Ze zijn ook opvliegend en hyperactief. Yang-types zijn meestal stevig gebouwd en goed gespierd. Ze blaken van energie. Ze hebben het vaak warm. Hun gelaatskleur is rood. Ze hebben vaak een glimlach op de mond en maken een vrolijke , vastberaden en kordate indruk.

Loading…
Share This