Maandhoroscoop Boogschutter

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Boogschutter lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum 22 november t/m 22 december - Juni 2023

Algemeen
Het wordt een maand waarbij je er goed aandoet knopen door te hakken en niet te besluiteloos te zijn. Je kunt prima ideeën hebben en weet wat je wilt. Je doet er verstandig aan om niet alles op het laatste nippertje te doen, maar van tevoren af te vragen wat je moet doen om bepaalde zaken af te ronden of op te starten. Toch zal je het moeilijk vinden belangrijke besluiten te nemen. Je hebt de neiging dingen uit te stellen en vindt het ook erg moeilijk anderen aan te geven wat je precies wilt. Je bent onduidelijk en kunt moeilijk tot de kern komen. Je zult je extra in moeten spannen om rationele besluiten te nemen, maar zult wel de voor- en nadelen tegen elkaar af dienen te wegen. Je doet er verstandig aan vertrouwde mensen advies of ondersteuning te vragen. Je kunt dit als gezichtsverlies zien, maar dat gevoel kun je beter overboord gooien. Het is t/m de 21ste voor veel Boogschutters een dynamische, vruchtbare periode. Dat dwingen ze zelf af, omdat ze actief, enthousiast en vooral ondernemend zijn. Je bent dan ook een teken met een hoge vitale energie, waar je nu ook zeker gebruik van kunt gaan maken. Dat zal ook wel moeten, omdat er zowel zakelijk als privé grote veranderingen te bespeuren zijn. Je bent intens in doen en laten, wat op bepaalde momenten voor conflicten en andere problemen kan zorgen, zowel met sociale als liefdesrelaties. Ook zakelijk kan je problemen ondervinden. Pas deze gehele periode op dat je niet te impulsief handelt, omdat je anders verkeerde beslissingen kunt nemen. Dit kan fysiek, maar ook rationeel flinke druk op je leven leggen. De reden van al deze energie ligt in het feit dat jouw heersende planeet Jupiter zich bij de Noordelijke Maanknoop in Stier voegt. Hierdoor is er dus heel wat gemak en plezier in je dagelijkse routines. Je vindt plezier in simpele dingen, zoals een lekker ontbijtje of iets anders wat jou gelukkig kan maken. Ook is het een prima tijd voor een hobby of een spannende interesse die jouw leven intens kan maken. Daarnaast zal de Volle Maan in jouw teken binnenkomen, waardoor het een periode kan zijn van verandering en transformatie. Deze periode is dus een zeer magische tijd. De Maan kan door deze invloed over emoties heersen en invloed hebben op jouw gemoedstoestand. Je kunt er dus van uitgaan, dat je veel gevoelens krijgt, die soms wel wisselvallig kunnen zijn van vreugde tot verdriet en van liefde tot woede. Maak je geen zorgen, omdat dit allemaal in jouw sterrenbeeld plaatsvindt en jij in staat bent om hier volledig mee om te kunnen gaan.

De 5de zal de sensuele Venus naar de Leeuw komen en ook dit is dus een liefdevolle energie in een vurig teken. Er kan flink wat passie en avontuur aanwezig zijn. Verder is er een kosmische verschuiving van Mercurius, waardoor er voor singles een goede tijd zal zijn om een nieuwe relatie aan te gaan en voor gebonden mensen om hun huidige relatie een positieve boost te geven. Het is een succesvolle, maar ook kritische tijd, waarin mensen in jouw omgeving ontevreden kunnen zijn. Jij kunt dus lekker in je vel zitten, maar anderen kunnen door jouw toedoen wel eens wat meer stress ervaren. Pas hiervoor op, omdat er aanwijzingen zijn dat mensen zelfs achteruit kunnen gaan en er zelfs een breuk mogelijk is. De Boogschutter heeft namelijk de neiging te snel onder invloed van gevoelens, emoties en impulsiviteit te handelen. Vanaf de 21ste kan het verleden nog wel eens roet in het eten gooien en zijn er fouten en andere problemen die in het verleden zijn ontstaan en die jou nu parten kunnen spelen als gevolg van de Nieuwe Maan in de Tweelingen. Je kunt nu je diepste verlangens in werkelijkheid omzetten, maar zijn er ook storende energieën. Met name Saturnus kan hierbij structuur en stabiliteit brengen, waardoor je moeite kunt hebben balans te vinden. Deze periode zal ook de Zon in de Kreeft voor een kosmische verschuiving zorgen, waarbij je diepste emoties naar boven komen. Hierdoor heb je veel verlangens en kan je op zoek zijn naar emotionele verbondenheid en intimiteiten. Wees niet bang om je te laten gaan en met dierbaren om te gaan en ze aandacht te geven. De 26ste voegt Mercurius, de planeet van communicatie, zich bij de zon in Kreeft. Deze geeft ook vuur aan emoties en zorgt dat je dieper contact met mensen kunt maken. Aan het eind van de maand komt de retrograde Neptunus in de Vissen en dit brengt illusies, dromen en spannende momenten om wensen waar te maken. Dit kan wel blokkades brengen, waardoor er soms een minder duidelijke grens is tussen realiteit en fantasie. Het kan zijn dat je je aangetrokken voelt tot het verleden, maar je tegelijk ook rust kunt vinden en kunt ontspannen.

Liefde, relaties en sociale contacten
De maand juni kan wel eens veel meer rust bieden dan de vorige maand. In relaties is er duidelijkheid en zullen chaos, frustratie, irritatie en onrust verdwijnen. Zijn er conflicten geweest, dan heb je nu veel meer het gevoel dat jij zelf debet bent aan eventuele misverstanden of andere zaken die minder lekker verliepen. Er is dus geen schuldige aan de problemen die er zijn en zal het een maand van verzoening kunnen zijn, waarbij conflicten en problemen opgelost worden. Ook in de liefde zal er meer ruimte voor warmte en passie zijn. Ben je gebonden, dan kunnen jij en je partner elkaar intellectueel, maar ook emotioneel gebied beter begrijpen. De liefde kan dus weer zijn, zoals dit zelfs in het begin van de relatie was. Het zal tevens een maand worden, waarbij jullie bepaalde plannen maken die zorgen dat jullie een nieuwe stap maken. Het is een prima periode om een huwelijk te plannen, jullie woning te verbeteren of andere dingen te doen, waardoor jullie relatie zich verdiept. Echter, beter kun je het nu nog houden bij het maken van de plannen en kun je beter nog even wachten met het uitvoeren. Met name na de zomer zal de beste periode zijn. Gemeenschappelijke doelen zijn belangrijk, waarbij deze ervoor zorgen dat er zelfs veel meer spanning en hartstocht mogelijk is, juist omdat jullie ergens naar toe kunnen leven. Ben je single, dan zal je je kunnen verheugen op een nieuwe liefde, die je via werk of vriendenkring kunt krijgen. Toch zal je je niet kunnen verbinden aan iemand die een volledige en vaste relatie wil. Je hebt namelijk niet het gevoel dat je je vrijheid nu al kwijt wilt. Kom je iemand tegen, die niet al te vast wil, dan zal je juist naar de ander toetrekken en zijn er op de lange termijn meer kansen om er een vaste relatie van te maken. Je zult in juni echter liefdesrelaties aangaan, die meestal kortstondig en passioneel zijn. Soms zelfs met onenightstands. In sociale contacten, zoals met familie en vrienden, zal je een sterk verlangen hebben om tijd aan andere mensen te besteden. Je bent empathisch en intuïtief en weet heel goed wat je moet doen om andere mensen te ondersteunen en vriendschap te bieden.

Carrière en zakelijkheden
Het eerste deel van de maand zal niet echt gunstig zijn voor het maken van financiële beslissingen, maar ook niet voor het bedenken van plannen om jezelf te ontwikkelen. Je doet er goed aan niet teveel te plannen en je te houden aan werk dat je routinematig kunt verrichten. Het zal zeker geen periode zijn om risico’s te nemen of iets te doen wat helemaal nieuw voor je is. Doordat je eigen vertrouwen wat minder is, is het belangrijk dat je anderen om advies vraagt en dan voor mensen die je vertrouwt. Je kunt dan zelfs in staat zijn om nieuwe dingen aan te pakken, maar wees dan niet eigenwijs en laat je door ze leiden. Wanneer je duidelijk bent in de dingen die je wilt en communiceer je op een open en niet koppige manier, dan zullen er geen problemen zijn. Kom je echter wel pedant over, dan zijn er mogelijkheden om misverstanden te krijgen en ben je veel meer in staat fouten te maken. In contact met dominante collega’s moet je ervoor oppassen dat je bepaalde zaken niet verkeerd interpreteert. Begrijp je iets niet, wees dan niet onzeker, maar durf te vragen wat ze bedoelen. Juni zal een maand zijn, waarbij je empathisch vermogen en je intuïtie op hoog niveau functioneren. Hierdoor zal je vaak gebruik maken van het gevoel dat je bij sommige mensen of zaken kunt krijgen. Wanneer je echt weet dat je gelijk hebt en dit ook hebt gecontroleerd, blijf dan bij je mening. Probeer collega’s of zakelijke partners op een zachte en vriendelijke manier te overtuigen. Doe je dit namelijk niet, dan zullen ze je niet echt vinden en zich afvragen of je wel eerlijk bent. Ga vooral niet moet de kudde mee als iedereen maar blind aanneemt wat een leidinggevende of een dominante persoonlijkheid zegt. Wanneer je op een krachtige en toch vriendelijke manier bij je standpunt blijft, zal een leidinggevende juist onder de indruk zijn. Met name in het tweede deel van de maand zullen er professionele kansen komen en zal je beloond worden voor de ijver die jij in je werk laat zien. Hierdoor zijn er kansen komen om je carrière te verbeteren. Mensen die werkeloos zijn, zullen dan ook kansen krijgen om een nieuwe betrekking te vinden. In het algemeen zal Mars gedurende de hele maand veel kracht en vertrouwen geven, maar kun je door je innerlijke mate van boosheid ook onzeker worden, waardoor je wisselvallig kunt zijn.

Fysieke en mentale gezondheid
We staan bijna halverwege het jaar en we kunnen intense en krachtige energie ervaren door energie van de hemellichamen. Juni is een tijd van dankbaarheid, waarbij we oog krijgen voor leven en schoonheid die er te bespeuren zijn, ondanks dat de wereld steeds meer met chaos te maken krijgt. Laten we niet vergeten dat er mooie wegen zijn om de schoonheid van het leven in te zien. Kijk vooral naar de kleinere aspecten in het leven en houd je aan het spreekwoord: “Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert”. Het wordt een maand waarin we op zoek zijn naar waarheid en emoties de vrije loop laten. Vreugde en blijdschap zit hem in de kleine dingen en zullen verbinden. Let wel op dat dat de meeste mensen niet bang zijn om hun mening te uiten en gevoelens kenbaar te maken. Ook kunnen we onze talenten laten zien en is het een prima periode om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. De energieën van juni brengen ons in verbinding met ons bewustzijn, maar ook zeker onderbewustzijn, waardoor er momenten zijn dat we met onze diepste emoties in aanraking komen. We kunnen hierdoor krachtig transformeren, waarbij we zowel fysiek als mentaal ontplooien. Het is een prima periode om jezelf te verwennen met nieuwe kleding, bezittingen of verbeteringen van je leven. We staan in contact met onszelf en daardoor zijn we in staat grenzen te bepalen en deze aan anderen te tonen. Ook kunnen we keuzes maken om de waarheid te vinden, welke tot mentale en psychische wegen leiden. Benut de energie en straal deze uit. De reden, waarom we naar een maand van passie en transformatie gaan, komt door de sterke hemelse activiteiten.

Vooral de Volle Maan, Venus in Leeuw, Mercurius in Maagd, Pluto in Steenbok, de Nieuwe Maan en retrograde Saturnus zullen passionele gevoelens prikkelen en spirituele gevoelens losmaken, die zowel mentaal, psychisch als fysiek baat brengen om gezond in het leven te staan. Mercurius keert rond de 11de terug naar de Tweeling en Pluto zal een tocht in de Steenbok maken, samen met de Nieuwe Maan. We zullen te maken krijgen met de retrograde Saturnus en daarbij zullen we ook nog eens in de tijd van de Kreeft komen. Deze krachten zullen vooral de 2de helft van de maand voor passie en transformatie zorgen. De energie zal zorgen dat we het oude loslaten en het nieuwe omarmen. Relaties zullen te maken krijgen met verschuivingen, welke kunnen zorgen voor fijne, maar ook voor mindere tijden, waarbij fysieke en mentale pijnen voor kunnen komen. Het verleden kan hierdoor terugkomen, waarbij disbalans en trauma’s ontstaan, met een karmische kracht, die relaties kan verstoren. Aan de andere kant biedt deze energie prima kansen om te ontwikkelen en lekker in het leven te staan. Mocht je merken dat je emoties onder druk komen, dan wordt aangeraden hier toch wel een weg in te vinden. Ben jij je bewust van de energie, dan zal er genezende werking van uitgaan. Toch kunnen veel mensen erg kwetsbaar zijn en is het dus belangrijk om je niet te open op te stellen en emoties onder controle te houden. Lukt dit niet, dan kunnen we emoties op anderen botvieren en zullen we fysiek geraakt worden. Per sterrenbeeld kan dit weer op een andere wijze optreden en zal de beïnvloeding mentaal en/of fysiek plaatsvinden.

Qua gezondheid het een maand, waarbij de Boogschutter te maken krijgt met zeer wisselende omstandigheden. Aan de ene kant zal je mentaal een goede periode meemaken, omdat je veel leuke en warme contacten met anderen hebt. Je vertrouwen zal groeien en je kunt dus echt gelukzalige momenten hebben. Ook heb je het gevoel dat je op zoek bent naar religie en spiritualiteit, waardoor je warme gevoelens krijgt, omdat je nu al het hogere contact ervaart. Aan de andere kant kun je erg vluchtig in je gevoelens en gedachten zijn, waardoor je contacten kunt maken, maar ze ook snel verliest. Dit kan je vertrouwen een sterke deuk geven. De reden van de wisselende gevoelens, komt vanuit je kwetsbare gezondheid. Je stofwisseling is namelijk erg hoog en als je dan te weinig eet en teveel beweegt, zal je je geregeld zwak en futloos voelen. Zorg ervoor dat je hoogwaardig voedsel tot je neemt, waardoor je lichaam optimaal met de voedingsstoffen om kan gaan en je niet kwetsbaar en zwak wordt. Heb je voldoende voedingsstoffen in je, dan zal je beter in staat zijn met stemmingswisselingen om te gaan. Het zal een prima maand zijn om je conditie te verbeteren, maar het blijft oppassen dat je voldoende eet en vooral niet veel vet of koolhydraten gebruikt. Je bouwt dan vet op en minder spieren en denkt dat je gespierd wordt, terwijl er innerlijk juist meer vet in je lichaam komt.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Er ontstaat in juni krachtige en transformerende energie, die je kunt gebruiken om een doelgericht leven te creëren. Maak verbinding met je innerlijke wijsheid, door tijd te nemen om contact met je innerlijke zelf te leggen. Het is een tijd van meditatie of het aanleggen van een dagboek. Luister naar fluisteringen van je hart en laat ze je leiden naar je hoogste doel. We krijgen de 1ste week te maken met de vurige Volle Maan van de 4de om 5:43 uur, die deze hele week in staat is spiritueel te beroeren. Venus verschuift de 5de van de Kreeft naar Leeuw en daardoor kunnen we de eerste dagen flink wat emoties ervaren. Deze kunnen we soms verbergen om ze er daarna in alle intensiteit uit te gooien. Deze planeet verblijft hier tot 9 oktober en zal dus veel invloed houden. Mensen hebben de neiging theatraal gedrag te vertonen binnen een relatie en in de romantiek. Het zal een periode worden, waarom we gestimuleerd worden om de liefde en erotiek op te zoeken. Verliefdheid kan een sterke rol spelen, zowel voor gebonden mensen als singles. Let op dat ontrouw en een breuk op de loer kunnen liggen. Deze 1ste week krijgen we ook te maken met de conjunctie tussen Jupiter en Noordelijke Maanknoop in de Stier. Deze energie kan ons bewegen mogelijkheden te zoeken om te ontwikkelen en dromen na te streven. Deze verbinding geeft ons meer kans om doelen en wegen te vinden om te bereiken wat we al een tijd van plan zijn. De energie biedt hulp bij dingen die we op gebied van financiën, carrière en materiële aspecten bewerkstelligen. Je kunt nu best wat risico nemen, omdat er vele kansen zijn om financiële armslag te creëren en financiële meevallers af te dwingen. De Volle Maan staat in Boogschutter en deze stand zal ons vooral intellectueel en op gebied van eerlijkheid stimuleren. Tot aan de periode van de Nieuwe Maan kunnen we profijt van deze kracht hebben. We ervaren verlichting van ons leven en kunnen meer de drang hebben de wereld te ontdekken en nieuwe mogelijkheden op te zoeken. Ambities worden versterkt en we staan open voor spirituele entiteiten om ons heen. Prima periode voor mediums en paragnosten om boodschappen door te krijgen en deze door te geven. Omdat de Volle Maan een driehoek vormt met Cheiron in de Ram is er genezende en transformerende werking, waardoor emotionele wonden verdwijnen en we een nieuwe periode in kunnen gaan. Tegelijkertijd nodigt een vierkant met Saturnus in Vissen uit om angsten onder ogen te zien en negatieve denkpatronen of gedragingen los te laten, die ons tegenhouden om volledig van het leven te genieten. Kun je volledig gebruik maken van de kosmische krachten, dan zal je de eerste en tweede week vernieuwen en opladen om het tweede deel van de maand fris in te gaan.

Venus zal dus de 5de naar de Leeuw gaan en tegenover de retrograde Pluto in de Waterman staan, wat veel tegengestelde krachten brengt. De Leeuw wekt hierbij betrouwbare energie in de romantiek op. De meeste mensen kunnen door deze energie met hun diepste gevoelens in contact komen en hierdoor is er toch veel mogelijk. We staan nu namelijk creatief en speels in het leven. Er is echter een waarschuwing. Heb je een mindere relatie, dan zal je op moeten letten. Verlangens kunnen hormonen op hol brengen, waardoor verkeerde beslissingen mogelijk zijn. Weerstand tussen Venus en Pluto levert spanning op, waarbij we aan de ene kant op zoek zijn naar relaties en een liefdevolle verbinding. Aan de andere kant kunnen we een soort bindingsangst ervaren. Gebruiken we de energie op een stabiele wijze, dan kunnen we nieuwe overtuigingen krijgen en zullen we juist voor relaties zorgen, die echt wat te bieden hebben. De 8ste ontstaat er een kosmisch kruispunt ontstaan tussen Venus in Leeuw en de Noord- en Zuidknoop. Ook deze energie zal er toe bijdragen dat er nieuwe kansen op liefdesgebied komen. Deze energie zal het enthousiasme en de passie stimuleren voor diegenen die het gevoel hebben dat ze in hun liefdesleven vastzitten. Hierdoor kunnen ze er niet alles uithalen wat ze graag willen. Venus vormt een vierkant met de Zuidknoop in Schorpioen, wat intense emoties naar boven brengt. Mensen kunnen aan de ene kant een sterke drang naar vrijheid ervaren, terwijl er aan de andere kant juist emotionele problemen kunnen ontstaan. Tracht balans te vinden. De 11de zal Mercurius naar de Kreeft reizen en gaat Pluto weer naar de Steenbok. Je kunt hierdoor nieuwe ideeën krijgen, diepgaande gesprekken voeren en intellectueel versterken. Deze transit is geschikt om te leren, les te geven, sociale contacten te maken en kennis met anderen te delen. Pas op dat we mentaal gezien nog wel eens het contact tussen onze ziel en ons lichaam kunnen verliezen. Er wordt aangeraden te mediteren, te sporten, emoties er uit te gooien en contact met de natuur te houden. Pluto zal met energie komen, die voor veranderingen en verschuivingen zorgen. Dit kan intense onrust brengen, omdat transformaties zorgen dat mensen gestrest kunnen raken bij het nemen van beslissingen. Op 18 juni zal de Nieuwe Maan om 6:39 verschijnen, maar zoals we al stelden is de energie van de Maan al vanaf de 1ste dag sterk aanwezig. De retrograde Saturnus in Vissen gaat hier een krachtige verbinding met de Maan aan. Daardoor is er de rest van de maand een sterke energie, die zorgt dat mensen meer discipline zoeken en er verantwoordelijkheid opkomt. Dit kan een gunstige werking op de Aarde en mensheid hebben, waarbij er een grotere kans is op meer vrede op de Aarde.

De kosmische stand geeft ons lessen, hoe te gedragen en hoe aanpassingen te maken, die rust in ons leven brengen. De nieuwe Maan stimuleert innerlijke wijsheid en onze intuïtie, waardoor we aan kunnen voelen welke richting we op gaan. Neptunus in Vissen versterkt dit, waardoor er heel wat mogelijk is in dit laatste deel van de maand. Daarbij kunnen emotionele volwassenheid ontwikkeld en problemen overwonnen worden. De 19de zal Jupiter een sextiel met Saturnus vormen. Jupiter in Stier brengt zegeningen van voorspoed, terwijl Saturnus in Vissen uitnodigt contact met ons astrale lichaam te maken en dromen in de gaten te houden. Saturnus zal inmiddels tot 4 november een retrograde beweging in de Vissen maken. We worden gedwongen minder naar onszelf te kijken, maar gericht te zijn op anderen. Er kunnen deze periode momenten zijn dat er demonstraties zijn, waarbij mensen vragen naar veiligheid en betere sociale regelingen. Mensen zijn nu meer geneigd om gemeenschappelijke doelen na te streven en elkaar te steunen. Het is een tijd om nieuwe ideeën te krijgen, door oude denkwijzen te veranderen. De 21ste zal de Zon de zomerzonnewende in de Kreeft opstarten. We gaan een tijd in van het verzorgen van de zwakkeren in onze samenleving, waarbij genezing en emotionele reflectie belangrijk zullen zijn. De hemelse gebeurtenis heeft een speciale betekenis en symboliseert een tijd van overvloed, groei en overwinning op duisternis. Het is een prima periode om emotionele bagage los te laten en te zorgen dat onze gezondheid een positieve boost krijgt. Het eind van de maand gaat Mercurius naar de spirituele Kreeft, waar deze zich bij de Zon voegt. Daardoor hebben de meeste mensen veel empathie naar anderen en kunnen emotionele behoeftes getriggerd worden. Luister vooral naar emoties en minder naar je ratio. Ook nu is het een periode van verwerken van trauma’s en andere emotionele wonden. Daardoor is het dus echt een maand, waarin we het een en ander achter ons laten als we vertrouwen op onze intuïtie en vanuit ons hart communiceren. Neptunus start de 30ste een retrograde beweging in de Vissen en zal tot 6 december deze beweging maken. De transit nodigt uit naar binnen te kijken en de diepere betekenis achter dromen en verlangens te onderzoeken. De retrograde stand is een tijd om illusies of wanen los te laten die ons ervan weerhouden ware doelen na te streven. Het is een tijd om oppervlakkigheden los te laten en ons te richten op belangrijk zaken in ons leven. We sluiten de maand verstandig en liefdevol af.

Loading…
Share This