Maandhoroscoop Boogschutter

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Boogschutter lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum 22 november t/m 22 december - December 2023

Algemeen
Voor de Boogschutter zal december over het algemeen goed uitpakken. Het is een maand waarbij je niet alleen emotioneel lekker in je vel zit, maar het ook een maand is vol avontuur, feestjes en andere leuke activiteiten. Venus staat voor jou op een zeer goede positie en dat betekent dat je misschien wel avontuurlijk en speels bent, maar je toch altijd wel verantwoordelijk gedrag laat zien. Daarbij wordt Venus ook beschouwd als de planeet die jouw zintuigen flink prikkelt, waardoor je kunt genieten van alles wat er om je heen gebeurt. Je wilt van het leven proeven en voelen en naar mooie dingen kijken. Je wilt aanraken en aangeraakt worden, waardoor een partner of iemand die je op het oog hebt, zeker geïnspireerd kan worden door jouw passionele en actieve karakter. Mercurius kan overigens storend werken, maar je zult hier niet vaak last van hebben omdat Jupiter als het ware een beschermende energie op je afstuurt. Daarnaast zal Jupiter je ook fysiek en mentaal veel kracht bieden om lekker in het leven te staan. Doordat de meeste planetaire krachten in het oostelijk deel van jouw teken staan, zal je doelen, die je in je leven stelt, kunnen voltooien. Daarbij zal het zeer belangrijk zijn dat familie en emoties belangrijker zijn om aan te werken, dan je carrière of andere zakelijke aspecten. Er wordt dus voorspeld dat geestelijke problemen dominanter zijn, waardoor je wel anderen nodig hebt, als je deze zelf niet aankunt. Je zelfvertrouwen zal naarmate de maand vordert steeds beter worden, wat ook het gevolg is van de krachtige Mars. Je kunt heel goed initiatief nemen en zal veel kansen aan durven te grijpen om jezelf te ontplooien. Je zult merken dat je veel inspanningen zal moeten verrichten, maar ook dat deze tot iets goeds kunnen leiden. In het contact met anderen zal je over het algemeen erg dominant zijn, wat je niet op een negatieve manier doet, waardoor mensen het niet erg vinden om jou te volgen. December kan ook een maand zijn, waarin je verwennerijen tegemoet kunt zien, maar je deze ook aan anderen geeft. Toch zal je het ook fijn vinden om jezelf te verwennen. Dit kan gaan om kleding, je fysieke lichaam of een uitstapje rond de kerstdagen. Let overigens op dat je nog wel eens de neiging hebt om je teveel op genotsproducten te richten. Deze kunnen je wel ontspannen, maar raak je daar verslaafd aan, dan kunnen deze producten je weer net zo snel vermoeid en kwetsbaar maken.

Liefde en relaties
Door diverse passionele planetaire energieën zal de Boogschutter heftige emoties ervaren, maar deze zullen zeker niet op een negatieve manier tot uiting komen. Je bent seksueel actief en zal in een relatie je partner verwennen, liefhebben en laten genieten van alles wat jij in je hebt. Dit is de hele maand, maar vooral in de eerste weken. Let op dat je na die periode gas terug moet nemen, omdat je passie negatiever kan worden. Lukt het dit te doen, dan zal dit veel liefde bieden, maar dan meer om samen met je partner bij mensen op bezoek te gaan en familie aandacht te geven. Overigens is de energie vanaf de derde week wel storend voor mensen die een mindere relatie hadden. Hierdoor geldt dat krachtige relaties nu alleen maar sterker worden, maar dat zwakkere relaties kunnen leiden naar beëindiging van de relatie. Het is geen goede periode voor een zwangerschap. Singles stralen magnetische energie uit, waardoor je zeker genoeg aandacht krijgt. Je bent sexy en aantrekkelijk voor het andere geslacht. Bijzonder aan de energie die er op je afkomt, is dat je een aantrekking hebt op mensen in hogere kringen van de maatschappij. Er bestaat dan ook een kans dat je iemand ontmoet, die uiteindelijk zelfs tot statusverhoging kan leiden. Inzake familie kan er wisselvallige energie hangen. Daardoor kunnen er met name in de laatste week van de maand problemen optreden. Je geduld zal op de proef gesteld worden en zult emoties onder controle moeten houden, omdat je anders met woedeaanvallen te maken kunt krijgen. Overigens zullen met name jongere mensen hier last van hebben. Voor hen wordt aangeraden hier hulp bij te zoeken als blijkt dat je jezelf niet onder controle kunt houden. Ouderen zullen op zich in staat zijn zichzelf in te houden. De aanwijzingen voor deze maand wijzen er over het algemeen wel op dat de problemen die er zijn, over het algemeen over zullen waaien. Hierdoor zal familie erg belangrijk zijn en is er veel contact met elkaar. Gedurende een groot deel van de maand zal je soms wel een onbestemd gevoel kunnen hebben, waardoor je wat angsten kunt ervaren. Hierbij zal je niet genoeg aan je partner of familie hebben, maar wordt er aangeraden hier met vrienden over te spreken. Er zijn aanwijzingen dat er op dit gebied planetaire invloeden zijn, die zorgen voor een goede en harmonieuze band met vrienden. Wees vooral eerlijk tegen jezelf en bespreek de dingen die je werkelijk dwars zitten, zelfs als het met een relatie te maken heeft. Vrienden kunnen je hierbij prima ondersteunen. De laatste week zal wel veel harmonie en liefde kennen, waarbij erotiek minder aan de orde is, maar vriendschap, liefde en evenwicht des te sterker zullen zijn om er een mooie afsluiting van het jaar van te maken.

Werk en financiën
Waar je privé over het algemeen goede energieën ervaart, zal je carrière iets minder goed gaan. Op zich is dit niet storend, als je er maar wel rekening mee houdt en je er niet te gestrest mee omgaat als dingen minder lopen dan je gewend bent. Voor mensen die werkeloos zijn, zal deze maand niet veel verandering laten zien, omdat de energie daar niet goed voorstaat. Dit heeft er niet eens mee te maken dat je geen aanbiedingen krijgt, maar meer omdat de energie zorgt dat je kieskeurig bent en niet snel een baan zult accepteren. Mensen met werk, kunnen door dezelfde energie veel meer stress ervaren, waardoor ze alle zeilen bij moeten zetten. Financieel gezien zullen Mercurius en Saturnus niet eens negatief voor je zijn, maar ook weer niet zo goed dat je er rijk van wordt. Er kunnen situaties zijn, waarbij financiële situaties mis gaan. Dit zal voornamelijk in de eerste drie weken van de maand ontstaan. Let dus op en zorg ervoor dat je advies inwint als je belangrijke contracten moet tekenen of andere belangrijke beslissingen moet nemen. De communicatie met vrienden, partners of collega’s zorgt dat er geen misverstanden optreden, maar toch kun je beter belangrijke zaken doorschuiven. De meest negatieve week is de derde week, waarbij je veel hulp nodig zult hebben. In die periode lopen contacten met je collega’s niet altijd even lekker en kunnen er conflicten en problemen zijn. Ook zijn er deze periode problemen, die met machines, administratie of andere logistieke zaken te maken kunnen hebben. Ondanks dat er dus veel storende energieën zijn, zal je persoonlijk veel kracht hebben om hier goed mee om te gaan. Je bent intelligent en word er alleen maar sterker van als je onder druk staat. Je vindt het zelfs een uitdaging om ermee om te gaan en naar oplossingen te zoeken. Met name de laatste week van de maand zal een stuk beter zijn. Die periode kun je dus veel meer risico nemen als het om investeringen en andere financiële zaken gaat. Er is dan een goede sfeer op je werk en mensen zullen prima samenwerken. Je bent zeer creatief en kunt ook plannen maken die je in het nieuwe jaar ten uitvoer zult brengen. In het algemeen zal het vooral goed gaan met mensen die in beroepen werken waar ze fysiek werk verrichten. Ook mensen die in beroepen werken, die met de wet, justitie of de kerk te maken hebben kunnen prima resultaten boeken. In een beroep, waar veel met intellect en administratie gewerkt wordt, zal de maand een stuk moeilijker zijn. Ben je eigenbaas, dan dien je de eerste drie weken op te letten dat je niet te impulsief bent en is het belangrijk hulp ven vrienden of medewerkers te vragen als je ergens niet helemaal uitkomt.

Fysieke en mentale gezondheid
December zal een turbulente maand worden, waarbij je privé een prima maand meemaakt, maar je op zakelijk gebied met storm te maken krijgt. Het zal belangrijk zijn geregeld te ontspannen en voldoende nachtrust te nemen. Je zult het deze maand nodig hebben om te ontspannen en dan vooral in de derde week, omdat er dan de meeste druk hangt. Het is verstandig geregeld ondersteuning te vragen en dan niet alleen op zakelijk gebied, maar meer om na het werk even voor je te zorgen. Familie en heel goede vrienden zullen dit zeker voor je overhebben en geregeld voor je koken of andere dingen doen. Het is een prima maand om soms te ontspannen door een feest te bezoeken, zodat je mentaal op kunt laden, maar zorg dat je niet teveel genotsproducten tot je neemt. Dit kan averechts werken en je zowel fysiek als mentaal in de problemen brengen. Het kan een maand zijn om je levenspatroon onder de loep te nemen en te bekijken welke dingen je aan moet passen of helemaal uit je leven moet verwijderen. Ook is het verstandig geregeld te bewegen en dan niet alleen qua sport, maar ook door naar je werk te fietsen of in je vrije tijd te wandelen. Er kan voor de Boogschutter bijzondere energie hangen, waardoor je veel met het verleden bezig bent. Dit kan jou op een negatieve manier raken. Het is verstandig hier controle over te krijgen. Laat dingen uit het verleden het heden, maar ook de toekomst niet verpesten. Leef nu en maak besluiten voor de toekomst. Kom je echt niet van het verleden af, vraag dan hulp. Dit kunnen familieleden of vrienden zijn, maar het kan ook zo zijn dat je er een professional bij nodig hebt. Wees er niet te trots voor, maar deel gevoelens en angsten, door je kwetsbare kant te laten zien. We wensen je een vitaal en krachtig 2024 toe met veel liefde en warme en krachtige contacten om jou te ondersteunen. Ook wensen we je toe dat je leert zien dat kwetsbaarheid een mens juist zeer krachtig maakt.

De magische kracht van de Volle Maan in de Kerstperiode en Oud en Nieuw
We hebben te maken met een bijzondere afsluiting van het jaar, waarbij er een betoverende energie van de Volle Maan, in de mystieke Kreeft, zal ontstaan. Deze kunnen we al tijdens de kerstperiode ervaren. Dit kosmisch schouwspel van ongekende proporties wordt doordrenkt van emotionele energie die ons op verschillende niveaus kan raken. De Volle Maan zal diepe emotionele krachten in ons los gaan maken. De Kreeft is immers heerser over het rijk der emoties, familie en huiselijkheid. Mensen zullen meer dan ooit tijdens de kerstperiode en Oud en Nieuw hun vertrouwde omgeving opzoeken. De familiebanden, de warmte van huiselijke omgevingen en onze gevoelens zullen dan ook alle aandacht krijgen. Emoties vinden hun hoogtepunt in dit kosmische spektakel. Sommigen van ons zullen zich buitengewoon gevoelig en intuïtief voelen, als antennes die de subtiele trillingen van het universum opvangen. Het is een uitmuntend moment om te mijmeren over onze emotionele behoeften en verbinding te zoeken met degenen die ons het meest dierbaar zijn. Dit kunnen ook overleden mensen zijn, waardoor er veel emoties vrijkomen, maar er ook een diep geluk kan zijn, voor dat wat we in het leven hebben mogen ontvangen van geliefden. Familiebijeenkomsten en het delen van hartverwarmende momenten met onze geliefden beloven uitzonderlijk bevredigend te zijn. De Volle Maan nodigt uit om ons onderbewuste naar de oppervlakte te brengen.

Vergeten herinneringen en diep weggestopte emoties kunnen opduiken, als een kans om oude wonden te helen en emotionele blokkades op te ruimen. In de dagen rondom deze Volle Maan is het cruciaal goed voor onszelf te zorgen. De emotionele intensiteit zou als kosmische golf over ons heen kunnen spoelen, en daarom is voldoende rust en zelfzorg van groot belang. Laat meditatie, yoga en het nemen van ontspanningsoefeningen innerlijke stromen van emoties in balans brengen. De Kreeft-Volle Maan, herinnert eraan onze intuïtie te omarmen en in contact te blijven met onze diepste gevoelens. Een tijd van emotionele genezing breekt aan, als een zachte bries die helende energieën met zich meebrengt. Deze bijzondere gelegenheid nodigt ons uit om te reflecteren op ons huis en de thuisomgeving, om een veilige en liefdevolle ruimte te cultiveren. We willen dan ook adviseren om de gehele laatste week van dit jaar te gebruiken open te stellen voor de kracht van de Volle Maan in Kreeft en te richten op liefde, familie en emotionele groei. Het is een tijd om te omarmen wat werkelijk belangrijk is in ons leven en om onze harten wijd open te zetten voor de diepte van menselijke emoties. In deze hemelse vertelling van de nachtelijke hemel, laten we ons leiden door de melodieuze klanken van het universum en de gloed van de kosmische liefde. Laten we dit magische moment verweven met de betovering van de Kerst en de goddelijke krachten, die ons zullen ondersteunen als we het goede nastreven.

Algemeen overzicht voor de maand december
We kunnen aan het begin van de maand de invloed van de Zon ervaren, die eind november in oppositie stond met Jupiter. Hierdoor ervaren we de eerste dagen een gebrek aan realiteitszin en optimisme. Het is raadzaam voorzichtig te zijn met overdreven verwachtingen en de realiteit in acht te nemen. Aan het begin van december hebben we ook te maken met de bloedmaan van 27 november, die in Tweelingen stond en emoties kon vergroten. Dit kan ook nu nog positieve en negatieve gevolgen hebben. We merken dat we nog steeds in staat zijn dingen los te laten die we beter niet meer doen. Dit leidt tot veranderingen in ons leven. Deze zullen we zeker nog de eerste week van december opmerken. Daarbij hebben we nog steeds te maken met retrograde bewegingen van Mars, die tot 12 januari in de Tweeling beweegt, Jupiter die tot het eind van de maand retrograde in de Stier beweegt, Uranus tot januari retrograde in Stier en Mercurius in de Steenbok. Vooral Mercurius en Neptunus brengen energie die tijdens communicatie verwarring en misverstanden brengt. We laten ons er echter niet toe leiden dat liefdesaffaires ons hoofd op hol brengen, want persoonlijke vrijheid is belangrijker. Mercurius beweegt vanaf 1 december in Steenbok en blijft daar tot 23 december. In deze periode verlangen we naar respect, en kan er wat onrust zijn. Dankzij deze positie kan conservatief denken naar voren komen, vooral als het gaat om relaties en droge humor. Daarom is het belangrijk duidelijk en kritisch te zijn in gesprekken met anderen. Mensen kunnen gevoelig zijn en conflicten zijn moeilijk op te lossen. Neptunus zal echter de 6de uit haar retrograde beweging komen en voorwaarts in de spirituele Vissen reizen. Daardoor zal er meer ruimte komen om de maand open, warm en spiritueel te belijden. Venus zal tot 4 december in de Weegschaal verblijven. Tijdens deze periode is er een onbewust sterk belang naar relaties, waardoor er onder mensen meer balans en harmonie is. Dat is de sleutel tot geluk en een aangename sfeer onder de mensen. Echter, als het om serieuze beslissingen gaat, kunnen mensen nog wel eens onzeker zijn. Vanaf de 4de zal Venus tot de 29ste in de Schorpioen staan. In deze periode zullen veel mensen op zoek zijn naar mensen met een mysterieuze geest. Het is moeilijk verleiding van het verbodene te weerstaan. Daardoor hebben mensen minder last van taboes, maar gelukkig kunnen velen van ons dit wel onderdrukken. Deze maand zullen natuurlijk de kerstperiode en de nieuwjaarsviering belangrijk zijn, maar het lijkt wel alsof het een rustige periode zal worden. Mensen zullen voelen dat het meer zal gaan om warmte en liefde met mensen in de omgeving, maar ook in het algemeen. De drukte die er normaal voor deze periode is, zal een stuk minder worden dan afgelopen jaren. Er zal echter wel wat opwinding zijn als gevolg van Venus en Mercurius zijn, die gecombineerd beschouwd worden als planeten van liefde en intrige.

Dit zou genoeg moeten zijn om te begrijpen wat ons te wachten staat op het gebied van relaties en romantiek. En er zijn genoeg redenen om te geloven dat de emotionele component in deze periode extreem hoog zal zijn, voornamelijk vanwege de verschillende bewegingen van planeten in december. Het is ook de moeite waard om de retrograde van Mercurius extra te vermelden. Wanneer deze planeet zo beweegt, geeft dit flink wat volharding, vastberadenheid en zelfvertrouwen. Let wel op dat er vooral aan het eind van de maand soms wat onrust kan zijn, bij mensen die hier teveel mee bezig zijn. Je hoeft hier niet mee bezig te zijn alsof alles ‘moet’. Ga er relaxt mee om en wees niet te angstig in de acties die je onderneemt. Het 1ste deel van december zal de minst voorspelbare periode zijn. De Zon staat in Boogschutter en blijft daar tot de 22ste. Daarbij is er een samenstand tussen de Zon en Mars die in de Schorpioen staan. Dit leidt tot een toename van vastberadenheid onder mensen met krachtige energie en persoonlijkheid. Dit is dus een periode van krachtige actie en nastreven van doelen. Er kunnen gevoelens bij mensen zijn dat niet alles in orde is. De kans op het nemen van verkeerde beslissingen is aanzienlijk. Aan de andere kant zal het onmogelijk zijn om eventueel ontstane crises te negeren. Mensen kunnen namelijk soms minder sterk zijn in het zich houden aan gemaakte afspraken of deze zelfs verbreken. Zakelijk gezien kan dit betekenen dat zakelijke partners van plan zijn je als leverancier te vervangen of je kunt klanten verliezen. In een relatie kan het betekenen dat een partner iets anders gaat doen, dan je verwacht. Mocht er zoiets gebeuren, dan wordt aangeraden dit gelijk aan te pakken en te zorgen dat je er stappen in onderneemt. Daar zal december belangrijk in zijn. Haast je niet om je zorgen te uiten en blijf bescheiden en nuchter. Je kunt anders ongegronde dingen zeggen of beledigend zijn voor een partner, collega of geliefde. Als we de energie op de juiste manier gebruiken, kunnen we bereiken waar we naar verlangen. Neptunus zal nog steeds in Vissen verblijven en daar tot eind maart 2025 blijven. Gedurende deze tijd voelen we grote mentale kracht. Als we vaak genoeg en met geduld over iets nadenken, zullen we ongetwijfeld krijgen wat we willen. Wees niet te rustig en vrijgevig, omdat je anders in financiële moeilijkheden terechtkomt, wat uiteindelijk tot existentiële problemen kan leiden. Het midden van de maand reist Mercurius richting de Boogschutter om hier tot 14 januari te verblijven. Daarnaast beweegt Mars tot 4 januari ook in dit teken, waardoor mensen wel wat meer de neiging hebben om extra te strijden om eigen overtuigingen te laten overwinnen. Dat kan problemen meebrengen, omdat er een rusteloze en tegelijk avontuurlijke energie zal hangen. Er wordt aangeraden om deze periode veel meer te bewegen door te sporten of culturele aspecten aandacht te geven.

De planetaire combinatie is over het algemeen erg gunstig, omdat morele aspecten sterk zijn. We kunnen de neiging hebben om te handelen en te zorgen dat onze omgeving rustig en vreedzaam blijft. Ruzie tussen mensen kan ontstaan, maar er zijn anderen, die hier dan gelijk in willen bemiddelen. Het kan een periode zijn waarin we op zoek zijn naar religie, filosofische vraagstukken, spiritualiteit, maar ook naar politieke kwesties. Er zal meer duidelijkheid zijn over kwesties die ons in het begin van december dwarszaten. Er zal gelegenheid zijn meer richtingen te vinden om ons te ontwikkelen. In de professionele sfeer is het tijd eerder gestarte projecten af te ronden en de vruchten ervan te plukken. Let op de kleinste veranderingen en pas je beslissingen dienovereenkomstig wel omzichtig aan. Gebonden mensen kunnen zich beter niet zo gedragen dat er conflicten met hun geliefden uitgelokt worden. Krijg je deze periode eenmaal een conflict dan zal deze erg moeilijk op te lossen zijn. Beter laat je problemen dus los en ga je je richten op de fijne dagen die er aan gaan komen en de fijne emoties die dit met zich meebrengt. In het laatste deel van december is het de laatste kans voor degenen die op zoek zijn naar liefde om een laatste sprong naar geluk te maken. Venus, gesteund door Mars, zal de liefde in het leven brengen, waardoor er kansen zijn, om de romantiek te versterken. Let op dat er tijdens de periode van de retrograde Mercurius problemen kunnen zijn met de sociale communicatievaardigheden van mensen. Toch zal dit nu onder invloed van de andere kosmische energieën minder impact hebben. Daardoor zal de liefde veel makkelijker zijn intrede doen en is het eind van het jaar een zeer goede periode om de romantiek hoogtij te laten vieren. Er wordt aangeraden om je open te stellen voor plekken waar onbekende mensen komen, omdat er veel leuke momenten uit voort kunnen komen en je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Zowel in de kerstperiode als tijdens Oud en Nieuwe zullen we onder invloed van Venus een warme en fijne energie ervaren, die versterkt wordt door andere planeten. In de zakelijke sfeer is het einde van het jaar een tijd om behaalde successen even te consolideren, maar wel even los te laten. Er is niets nieuws toe te voegen, behalve misschien dat er wat meer contacten tussen collega’s onderling zijn en er een bijzondere vrolijkheid is, die kan leiden tot leuke evenementen. Beoordeel je collega's niet streng en wees blij als er een goede sfeer hangt. De 29ste zal Venus naar Boogschutter reizen en er tot 23 januari blijven. Deze periode kan een intieme relatie worden ontwikkeld via avontuurlijke gevoelens. We leren graag iets nieuws, dus is het geen wonder dat mensen met dezelfde intentie elkaar aantrekken. Het zal dan ook een uitstekende afsluiting van het jaar worden mede met de kracht van de Maan, die zorgt voor magische en liefdevolle krachten. We wensen je dan ook een zeer gezond en spiritueel 2024 toe met veel liefde en warmte en vooral ook veel goedheid naar andere mensen toe.

Loading…
Share This