Maandhoroscoop Boogschutter

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Boogschutter lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum 22 november t/m 22 december - Oktober 2022

Algemeen
Vanaf de 3de heeft de voorwaarts bewegende Mercurius, in de Maagd, veel invloed. Hierdoor heb je het gevoel dat er veel problemen terugkomen, wat komt omdat Mercurius pas uit zijn retrograde beweging is gekomen. Waarschijnlijk heb je bepaalde zaken niet voldoende afgerond of verwerkt. Hierdoor zal je er nu alsnog veel aandacht aan moeten schenken. Soms ben je bewust van dingen die terugkomen, maar kun je ook wel eens onbewust ervaringen terug zien komen. Dit kan bijvoorbeeld in dromen of gevoelens zijn, waarbij je niet altijd weet waar die vandaan komen en die je niet helemaal thuis kunt brengen. Je doet er goed aan hier niet omheen te lopen, maar er aandacht aan te schenken. In tegenstelling tot je avontuurlijke karakter zal je meer tijd doorbrengen met meer zakelijke dingen. Je denkt veel over het verleden na en zal naar balans zoeken. Hierdoor word je soms bijna gedwongen meer tijd alleen door te brengen en voel jij je soms erg eenzaam of minimaal wat onbestemd. Toch wordt aangeraden om deze periode dit wel te ondergaan. Je kunt hier beter aan toegeven en je richten op fantasieën en dromen, van wat je in de toekomst wilt gaan doen. Doordat je emotioneel kwetsbaar bent, is het verstandig meer tijd aan ontspanning en rust te bieden. Laat deze kans op rust dan ook niet liggen en zorg ervoor dat je ook daadwerkelijk meer dingen voor jezelf gaat doen en druk en stress buiten de deur houdt. De 9de zal er een Volle Maan in de Ram plaatsvinden. Omdat deze veel invloed uitoefent, kunnen negatieve invloeden verdwijnen, waarbij je erg creatief bent en het gevoel hebt dat alles weer een stuk beter gaat. Je wordt geïnspireerd door mensen of gebeurtenissen en kunt hierdoor met activiteiten starten die je laten ontspannen. Dit kan gaan om een creatieve hobby, lezen of een leuke film. Het is ook een goede periode om te sporten, maar overdrijf dan niet teveel, maar plan wat minder intensieve trainingen in. Op relationeel gebied kan het overigens wel stressvol zijn, omdat je wisselvallig bent, waardoor je partner jou niet altijd evengoed kan vertrouwen. Singles kunnen door energie van de Maan iemand ontmoeten, waar zij op energetische vlak sterk verbonden mee zijn.

Vanaf de 11de gaat Mercurius door de Weegschaal reizen. Deze periode richt je je sterk op doelen die je voor ogen hebt, maar merk je dat dromen en wensen niet haalbaar zijn. Dingen gaan minder goed dan je gewend bent en je besteedt geregeld meer aandacht aan bepaalde activiteiten, waar je eerst minder tijd aan besteedde. Je kunt tegenslagen krijgen, maar zorg er dan wel voor dat je niet opgeeft en in jezelf blijft geloven. Misschien is niet altijd duidelijk wat de toekomst brengt, maar je bent van nature sterk genoeg om met tegenslagen om te kunnen gaan. Je zult gespannen zijn, waardoor je de neiging hebt om met bepaalde dingen te stoppen. Je kunt vrienden minder aandacht geven of ze zelfs uit je leven bannen, zonder dat er een aanwijsbare reden voor is. In een relatie kun je wisselvallig zijn, waarbij je je partner wel eens kunt verwaarlozen. Zorg ervoor dat je dit niet doet en ga juist meer met je partner en/of andere mensen om. Je hebt mensen nodig in plezierige, maar ook in minder plezierige tijden. Er komen in deze periode dus ook weer meer mensen in je leven, die je al een tijdje niet gezien hebt. Vanaf de 23ste zullen de Zon en Venus een krachtige en passionele energie in je losmaken. De 25ste zal de gedeeltelijk verduisterde Zon in combinatie met Venus door de Schorpioen reizen. Je voelt je sterk en hebt veel vertrouwen in dingen die je doet. Toch wil je niet veel in de schijnwerpers staan en vind je het vervelend als mensen je onder druk zetten. Je doet er goed aan je grenzen af te bakenen. Zonder druk presteer je namelijk het best. Geef andere mensen aan dat je er even behoefte aan hebt om in rust en stilte te leven. Zij zullen daar zeker begrip voor hebben en het accepteren. Vanaf de 26ste zal Mars positieve energie bieden. Je bent gedreven en kunt op financieel gebied veel vooruitgang boeken. Dit heeft veel positieve gevolgen, omdat je iemand bent die lekker in zijn vel zit, als je zakelijk goede prestaties boekt. Je bent deze periode materialistisch ingesteld en wilt veel kopen en verkopen. Het is een goede periode om je te richten op de vraag hoe je meer geld kunt verdienen en hoogstwaarschijnlijk succes in kunt boeken. Er lijkt een nieuwe carrière mogelijk, waardoor je er vol voor gaat en eind van de maand niet te stoppen bent. Er wordt dan ook aangeraden om er vol voor te gaan, omdat je veel mogelijkheden krijgt.

Liefde, relaties en sociale contacten
Je zult in oktober geen moeite hebben met het verleiden van mensen. Je hebt nu eenmaal een talent om te flirten en mensen aan te trekken. Daarnaast ben je ook erg sympathiek en empathisch, waardoor je in contact met familie, vrienden en andere sociale contacten zeker de moeite waard bent om mee om te gaan. Let wel op dat je in je drang naar de toekomst nog wel eens wat te overtuigend over kunt komen. Je kunt dan te enthousiast zijn en dan kunnen mensen jou van overdreven gedrag betichten. Mensen kunnen dan aan je gaan twijfelen en je niet altijd meer seriejus nemen. Tot de 28ste blijft Jupiter je sentimentele verlangen, om je liefdesleven alle aandacht te geven, versterken. Zorg er wel voor dat je perspectieven in de eerste 11 dagen realistisch blijven. Neem vanaf de 23ste een stapje terug van evenementen en andere sociale activiteiten. Jupiter zal jou in een relatie alle kracht geven om jouw persoonlijke leven een positieve stimulans te geven. Je bent erg charmant en teder en kunt vooral in je individuele contact met je partner erg lekker in je vel zitten. Singles kunnen tot de 28ste een sterke energie van Jupiter krijgen. Deze zorgt voor een grote verleidingskracht. Venus zal een energie geven, waardoor je vriendschappen en andere sociale contacten kunt versterken. Het eerste deel van de maand ben je afstandelijk en zoek je vooral je eigen weg. Je hebt er minder behoefte aan met mensen om te gaan en kunt ze soms helemaal uit je leven zetten. Je doet er goed aan hier controle over te houden en mensen, waarvan je weet dat ze bij je passen, niet te verwaarlozen. Je kunt anders mensen verliezen, die in de toekomst nog veel te bieden hebben. In een relatie doe je er verstandig aan eerlijk te blijven en aan te geven waarom je rust nodig hebt. Wanneer je partner weet dat het niet door hem/haar komt, zal deze er vrede mee hebben. Rond de 9de zal de Volle Maan energie geven, waardoor een relatie versterkt wordt of verbroken. Mocht je in deze situatie terechtkomen, dan moet je nadenken wat je wilt en waarom. Neem een besluit altijd in overleg met je partner. Als single ben je het eerste deel van de maand op zoek naar een zielsverwant. Omdat je kieskeurig bent, zal het lastig zijn een passend persoon te vinden. Wees niet ongeduldig en laat je vooral niet leiden door avontuur en spanning, maar door ratio en emotie. In het tweede deel van de maand kun je tot de 23ste wisselvallig zijn en heb je moeite om voldoende tijd aan anderen te geven. Je kunt je er toe dwingen om dit te doen. Langzamerhand merk je dan dat je steeds meer plezier wilt maken en avontuurlijke gevoelens terugkomen. Je bent geen allemansvriend, maar met vrienden, familie en je partner ben je open en wil je veel leuke activiteiten plannen. Vooral vanaf de 26ste zal dit zijn, zoals je het van jezelf kent, avontuurlijk en energiek. Je sluit de maand dus goed af.

Carrière en zakelijkheden
Doordat je de komende maand wisselvallig van karakter bent als het om je werk gaat, heb je soms moeite om al te ordelijk en actief bezig te zijn. Je hebt het idee dat weinig dingen echt goed lukken en kunt het gevoel hebben dat er veel problemen op je pad komen. Met name de eerste drie weken zal dit het sterkst zijn. De eerste twee weken ben je vooral bezig om zaken, die je in het verleden hebt laten liggen, alsnog af te ronden. Als gevolg van de Volle Maan moet je er wel voor oppassen om zuiver in je handelingen te blijven. Je hebt anders de neiging om dingen te doen, die niet kloppen, en dat kan zich op een zeer negatieve manier terugbetalen. Toch zal Mercurius in de Maagd ook wel zorgen dat je in staat bent om alsnog alles wat je doet op een goede wijze af te ronden. Rond de 9de doe je er verstandig aan om je werk even los te laten en als het even kan een paar vrije dagen op te nemen. Je kunt je tijd besteden aan een hobby of lekker op de bank hangen of zelfs uitslapen. Rond het midden van de maand heb je doelen gesteld, maar kom je er niet uit, wat je nu het best kunt doen en vooral hoe je dit kunt doen. Er kunnen financiële problemen optreden, waardoor je er goed aan doet om belangrijke beslissingen of het afsluiten van contracten uit te stellen. Misschien wel tot het eind van de maand of zelfs tot een later moment in dit jaar. Vanaf de 23ste kun je dit wel doen, omdat er dan een betere energie op je afkomt. Je wilt graag zelfstandig werken en vindt het vervelend als mensen druk op je uitoefenen. Toch kan je hier wel een weg in vinden en kan je er over het algemeen goed mee omgaan. De laatste dagen van de maand zijn vooral op financieel gebied erg goed, waardoor je misschien wel extra inkomsten kunt krijgen.

Mentale en fysieke gezondheid
Mars kan jou deze maand veel kracht bieden, waardoor je in topvorm bent en zeer actief, maar je moet toch wel oppassen met wat je doet. Er zijn namelijk andere planetaire invloeden, zoals bijvoorbeeld de conflictueuze Uranus, die voor de Boogschutter minder gunstig kunnen zijn, waardoor er negatieve energie op je losgelaten kan worden. Hierdoor kun je erg wisselvallig overkomen. Je bent minder met andere mensen bezig en vindt dat momenteel ook niet zo heel erg. Je bent meer gericht op jouw eigen spirituele ontwikkeling. Je hebt het niet altijd door dat er energieën op je afkomen, die jou een verbinding met de hogere wereld geven. Als je jezelf hier echter bewust van bent, zal je dit wel gaan merken. Deze energieën worden vooral in de vorm van dromen of ingevingen geboden. Tracht deze te noteren en vraag jezelf af wat er bedoeld wordt. Je kunt er ook met een deskundige over spreken. Het zal een maand worden, waarbij je beter kunt proberen om in je vrije tijd je werk met rust te laten en je te richten op met name passieve hobby’s. Het is natuurlijk nooit erg om te sporten, maar je kunt deze periode beter lichte trainingen doen, zodat je lichaam wat rust krijgt. De reden dat je mensen soms meer wegduwt, ligt dus in het gegeven dat je vooral spiritueel bezig bent. Wanneer je hier rekening mee houdt en dit aan andere mensen duidelijk maakt, zal je merken dat er veel meer rust komt en je minder stress krijgt vanuit het contact met andere mensen. Ervaar je problemen, dan doe je er goed aan om deze soms even los te laten en vooral nuchter te blijven. Je zult merken dat je deze maand dan veel makkelijker door kunt komen. Let in de laatste week wel op dat je niet overdrijft met de energie die je voelt en tracht controle te houden.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Oktober kent veel romantiek, waarbij mensen het gevoel hebben om negativiteit van zich af te gooien. Veel mensen ervaren sensuele en speelse energie, waardoor de leuke kant van het leven zeker naar voren kan komen. Dat betekent soms dat oppervlakkigheid kan ontstaan, omdat we de mindere kant van het leven weg kunnen duwen. Op zich is het natuurlijk prima even weg te lopen van dingen die minder goed gaan, maar laten we negativiteit niet vergeten. De wereld kan mooi zijn, maar er is ook veel ellende in de wereld. Mensen, die financieel lekker in hun vel zitten, doen er verstandig aan mensen, die hulp nodig hebben, te ondersteunen. Dit kan in onze omgeving zijn, maar we kunnen ook geld of goederen aan instellingen geven. Het is een romantische maand, maar het is wel belangrijk emoties en ratio in balans te brengen. Vooral de Maan en Venus zijn deze maand sterk aanwezig als het om beïnvloeden van karma gaat. Daardoor zullen goede daden direct meer geluk oproepen, waardoor ons eigen leven ook verbetert. Naast deze hemellichamen zal Pluto dominant aanwezig zijn. Deze planeet staat bekend als symbool, van verrassingen en grote veranderingen. Dit betekent dat emoties onder druk staan en mensen, die veel op emoties vertrouwen, problemen kunnen krijgen. Zelfvertrouwen kan een deuk oplopen, maar er wordt aangeraden niet weg te lopen van wat in de maatschappij niet goed gaat. We kunnen ontkennen, maar in dat geval kunnen de Maan, Venus en Pluto negatieve uitwerking op emoties, contact met mensen en gemoedstoestand hebben. Het zal belangrijk zijn in de maatschappij eerlijk, oprecht en neutraal in het leven te staan. Soms geeft de Zon echter wat kwetsbaarheid, waardoor we niet altijd evenveel kracht, enthousiasme en motivatie op kunnen brengen. Dit is per teken en individu wel anders wat betreft de invloed van de omgeving, cultuur, levensovertuiging, het verleden en andere invloeden, die ons gevormd hebben. Om sterk te blijven, wordt aangeraden een partner, vrienden en familie veel aandacht te geven. Ook ondersteuning van mensen die jouw hulp kunnen gebruiken is belangrijk. Dit kan op financieel gebied zijn, maar heb je zelf minder geld, dan kan je ook kwetsbaren in de maatschappij ondersteunen.

Het eerste deel van de maand zal er veel dynamiek zijn in persoonlijke relaties. Watertekens zullen nog het meest profiteren van deze huidige kosmische stand. Anderen zullen voorzichtiger moeten zijn, maar echt grote problemen lijken er niet te komen. Mochten er conflicten zijn, dan wordt aangeraden om hier voorzichtig in te zijn en een stapje terug te doen. Sociaal gezien wordt aangeraden om je niet te gesloten naar vreemden op te stellen, maar te accepteren dat iemand anders dan jij kan denken. Het tweede deel van de maand is er relaxte energie met minder kansen op conflicten of andere problemen. De maand start met Mercurius die de 2de voorwaarts in de Maagd gaat bewegen. Hierdoor zal er op communicatief gebied meer rust te vinden zijn, maar dan op professioneel en minder op relationeel vlak. Deze energie werkt vooral als we in staat zijn om te luisteren en minder om te praten en vooral niet onze mening door te drukken. De rest van de planeten brengt wisselvallige energie, waardoor er de eerste week meer ruimte is voor ontspanning, delen van emoties, liefde en vriendschap. Er zijn echter ook bepaalde spanningen, die minder positiviteit brengen. Tijdens deze eerste weken zijn er mensen, die belangrijke keuzes moeten maken, waarbij er zelfs radicale beslissingen nodig zijn. De Volle Maan van de 9de beweegt in de vurige en onafhankelijke Ram. Deze energie is geschikt onze aandacht te richten, waarom bepaalde individuele behoeftes in relaties niet vervuld worden. De Maan ondersteunt door energie te geven om problemen te verhelpen en beslissingen te nemen. De kosmische beweging geeft melancholische emoties en vooral de tweede week balanceren we tussen tegenslag en mentale rust. De stand van de sterren speelt hierbij met zenuwen, laat grenzen zoeken en maakt emoties hard. Sommigen zullen deze uitdagingen gebruiken om te ontwikkelen, maar er zijn mensen die er moeilijk mee omgaan en achteruit geworpen worden

Lucht- en Vuurtekens worden net als in september nog steeds geprikkeld door Jupiter in Ram en Mars in Tweelingen. Water- en Aardetekens zullen minder kunnen profiteren van de krachtige planeten en het gevoel hebben dat het leven te passief verloopt. Omdat er later deze maand krachtige energie komt, die ook deze tekens flink kan prikkelen, wordt aangeraden vooral met mensen om te gaan met het teken Weegschaal, Ram of Tweelingen of met mensen, waarvan hun heersende planeet in deze tekens staan. Tussen de 11de en 29ste zal Mercurius, in de Weegschaal, zorgen voor gelukkige energie, waardoor we erg ondernemend zijn. Mensen kunnen geluk afdwingen en dingen doen, om op vele gebieden kansen te ontplooien. Er zal vanaf de 24ste intense energie voor alle tekens ontstaan, als Venus (tot 16 november) en de Zon (tot 22 november) door de Schorpioen reizen. Die energie brengt complexe en mysterieuze krachten, waardoor emoties zeer intens zijn, maar er wordt aangeraden deze onder controle te houden. We krijgen de 25ste namelijk te maken met een gedeeltelijke zonsverduistering, die tegelijktijdig met de Nieuwe Maan plaatsvindt. Van circa 11:08 tot 13:03 zal deze in Nederland te zien zijn, waarbij 1/3 deel van de Zon bedekt is. De Nieuwe Maan verschijnt rond 12:48. Let op dat door al deze energieën het gemoed van mensen wisselvallig kan worden. De verduistering vindt plaats in de krachtige Schorpioen en staat naast Venus. Dit geeft normaal gesproken een nieuw begin aan op gebied van financiën, maar ook van erotiek. We kunnen bepaalde dingen achter ons laten en ons bevrijden van eventuele mentale of sociale zaken, die weerhouden van ontwikkelen. Singles krijgen nieuwe kansen, gebonden mensen kunnen hun relatie verdiepen en zakelijk zijn er financiële mogelijkheden. We zullen in ieder geval te maken krijgen met een universum dat vertrouwen geeft om te bereiken wat we willen. De 29ste keert Jupiter terug naar de Vissen en zal daar tot 20 december blijven. Mercurius gaat dan naar de Schorpioen en blijft daar tot 17 november. Deze energie zal de maand op spirituele wijze beëindigen, waardoor we genieten van de mooie zegeningen van het leven. We kunnen veel dankbaarheid ervaren en zullen ook gezond in het leven staan. Er is energie van de Schorpioen, waardoor we in principe actief en niet snel vermoeid zullen zijn. Geen probleem is te groot om niet opgelost te worden en erotiek, spiritualiteit en geneeskunde krijgen een positieve energie. Tenslotte beweegt Mars de 30ste retrograde in Tweelingen en zal daar tot 12 januari verblijven. We moeten dan voorzichtig zijn, omdat impulsiviteit en ongeduld nog wel eens tot ongemakken en conflicten kunnen leiden.

Loading…
Share This