Maandhoroscoop Kreeft

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Kreeft lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 21 juni t/m 22 juli - Oktober 2022

Algemeen
De voorwaarts bewegende Mercurius bevindt zich tot de 11de in de Maagd. Dit heeft als gevolg dat jouw gevoel van verantwoordelijkheid versterkt wordt. Je moet oppassen dat je niet overdrijft. Je concentreert je namelijk zoveel op je werk en andere belangrijke zaken, dat je weinig tijd vrijmaakt voor hobby’s of mensen in je naaste omgeving. Je vindt werk zo belangrijk, dat je vergeet dat contact met andere mensen ook belangrijk is. Mensen kunnen zich verwaarloosd voelen, waar conflicten uit voort kunnen komen. In deze periode moet je in de gaten houden of familieleden problemen krijgen. Je bent niet altijd even alert en merkt dit niet altijd op. In deze periode kan er een persoon terug in je leven komen, waarbij je niet zo goed weet wat je nu eigenlijk wilt. Doe vooral geen dingen waar je niet achterstaat. Over het algemeen zal je de eerste 10 dagen wel lekker in je vel zitten en zal je toch op een verantwoorde wijze in het leven staan. De 9de zal de Volle Maan in de Ram staan. Hieruit komt een sterke energie, die toch wel enige tijd invloed zal houden. Acties die je nu doet of veranderingen die je nu in wilt voeren, zullen niet gelijk hun vruchten afwerpen. Als je op een goede manier bezig bent, zal je veel goede dingen terug krijgen, maar je zult wel geduld moeten houden. Lukt dit, dan kan dit de komende tijd goede gevolgen hebben op gebied van carrière, vriendschappen en een relatie. Als je echter op een minder goede manier bezig bent, zal dit tegen je keren, met alle gevolgen van dien. Je zult dan veel meer moeite ervaren om de doelen, die je jezelf gesteld hebt, te bereiken en ondervindt veel weerstand. Zorg dus voor geduld en verantwoordelijkheid om te zorgen dat je succes gaat behalen. De vooruitzichten zijn dat je aan het eind van december de eerste vruchten kunt gaan plukken om veel te bereiken. Vanaf de 11de zal energie van Mercurius, die nu in de Weegschaal gaat reizen, zorgen dat er in je directe omgeving vervelende of juist fijne situaties ontstaan. Dit kan gaan om dingen die in huis kapot gaan of aan de andere kant het gevoel bieden dat je je huis wilt vernieuwen. Het kan betekenen dat je problemen met familie krijgt. Tracht hier rustig mee om te gaan en doe vooral geen dingen die een situatie slechter kunnen maken. Het kan anders tot een breuk leiden. Deze zal voor vervelende gevolgen zorgen, maar zal niet permanent zijn.

Om te zorgen dat je prettige situaties weet te bewerkstelligen moet je de drang van Mercurius onderdrukken, omdat deze het verleden sterk in je terug kan brengen. Zitten hier trauma’s of andere negatieve zaken bij, dan kan je vervelende gevoelens oproepen. Je doet er goed aan om terug te gaan naar mensen uit een bepaalde tijd of een plek waar je sentimentele waarden mee hebt. Hierbij ervaar je veel warme en fijne emoties en kan je veel emoties en problemen verwerken. Vanaf circa de 21ste als de Zon en Venus richting de Schorpioen gaan reizen, kan je dit al sterk ervaren. De 24ste gaan deze planeten werkelijk door het gebied van de Schorpioen reizen. Er kan een sterke energie op je afkomen, waardoor je van het leven geniet en ontspanning voelt. Je zult zowel zakelijk, sociaal als fysiek goed in je vel zitten. Je ruimt veel meer tijd in voor sociale contacten en vindt het fijn om zo nu en dan naar een feestje te gaan. Je besteedt ook meer tijd aan hobby’s. Het is een prima periode om nieuwe mensen te ontmoeten, een bestaande relatie te versterken of een nieuwe relatie te krijgen. Als single ben je flirterig en kun je mensen aantrekken, die niet echt bij je passen. Je vindt het fijn een serieus persoon in je leven te hebben, maar door je flirterige gedrag komen er toch andere types op je pad. Tracht je gedrag zo te vormen dat je gewoon jezelf bent. Dan kan je in de liefde het lekkerst in je vel zitten. Vanaf de 26ste zal Mars sterke energie in je losmaken. Je concentreert je sterk op goede vrienden, familie en een relatie. Je bent niet graag alleen en merkt dat je je sterker voelt als je mensen om je heen hebt, waar je je vertrouwd bij voelt. Toch kan je in dit soort contacten sterk overdrijven, waarbij je bezitterig reageert. Dit zou conflicten kunnen geven en deze kunnen als je niet oppast moeilijk opgelost worden. Tracht dit te vermijden en sta open voor gevoelens en meningen van andere mensen. Fysiek heb je veel uithoudingsvermogen en ben je erg fit. Zakelijk kun je goed samenwerken en ben je bereid om eventueel water bij de wijn te doen over zaken, die je normaal gesproken niet anders wilt doen. Je gevoel voor normen en waarden is in deze periode erg sterk, waardoor je heel rechtvaardig bent. Je kunt de maand dan ook prima afsluiten en bent in staat opgeruimd de nieuwe maand in te gaan.

Liefde, relaties en sociale contacten
Je bent soms wel eens erg streng voor jezelf en anderen. Niets en niemand mag jouw fijne gevoel deze maand in gevaar brengen of zelfs maar licht beïnvloeden! Zolang je het op alle gebieden van je leven goed doet, kan je in principe deze maand vreedzaam en liefdevol met anderen doorkomen. Vanaf de 23ste zal de Zon je levensenergie een boost geven en dat zal jou alleen maar ten goede kunnen komen. Ben je gebonden, dan zal je in oktober veel aandacht voor geliefden hebben. Blijf wel in de gaten houden dat Jupiter je sociale en professionele leven wel blijft prikkelen, waardoor je niet altijd evenveel aandacht voor geliefden hebt. In oktober zul je een balans moeten vinden tussen de eisen van je werk en de verwachtingen die mensen in je sociale- en liefdesomgeving hebben. In een relatie kan een geliefde soms wel wat druk op je leggen, om meer tijd met je door te willen brengen. Probeer zo vaak mogelijk bij je partner aanwezig te zijn en vindt soms rust in de zakelijke activiteiten waar je mee bezig bent. Singles kunnen t/m de 22ste wat mat zijn om een nieuwe partner te vinden. Vanaf de 23ste zal de Zon je verleidingskracht en je dorst naar verovering versterken en komen er meer kansen op een nieuwe liefde. Je moet met name in de eerste weken oppassen dat je je privéleven niet teveel verwaarloost. Je wilt strikte normen en waarden hanteren, waarbij je denkt dat jouw werk en andere zakelijkheden belangrijk zijn om gelukkig te zijn. Hierbij ben je wel sociaal, maar dan meer naar mensen waar je zakelijke contacten mee hebt. Dat is niet altijd even verstandig, omdat je beter ook mensen in je privéleven aandacht kunt geven. Let op dat er veel dingen in je naaste omgeving kunnen gebeuren. Wanneer je er niet alert op bent, kun je namelijk conflicten of problemen tegen gaan komen, die moeilijk op te lossen zijn. Met name de 2de en 3de week kan je hier de meeste problemen mee krijgen, waarbij je goed op moet letten wat je zegt en doet. Vanaf de 23ste zal er gunstige en krachtige planetaire invloed zijn, die er voor kan zorgen dat je sociaal sterk bent en dan vooral met goede vrienden, familie en een relatie goed op kunt schieten. Je vindt het belangrijk om geregeld af te spreken en kunt wel eens een feestganger zijn. Let op dat je jezelf blijft en je niet anders voor doet, dan wie je werkelijk bent. Uiteindelijk zal je dan juist meer eenzaamheid voelen, als je merkt dat er niet voldoende diepgang is. Als single zal je geregeld nieuwe mensen aantrekken en kun je dit wel eens overdrijven. Let op dat je dan mensen aan kunt trekken, die in het begin erg aantrekkelijk en spannend lijken, maar uiteindelijk toch niet de juiste types zijn. Aan het eind van de maand ga je weer meer tijd aan familie en vrienden besteden, waarbij je vooral mensen, die sterke normen en waarden hebben, aantrekt. Deze periode zal je dan ook over het algemeen prima in je schoenen staan. Je kunt dan het geluk aantrekken en veel romantiek tegenkomen.

Carrière en zakelijkheden
Mars zal, naast andere planetaire invloeden, het grootste gedeelte van de maand voor centrale energie zorgen. De eerste twee weken vind je werk zo belangrijk dat je weinig tijd vrij kunt en wilt maken om andere dingen te doen. Je bent gericht op de dingen die je moet doen, waardoor je veel goede resultaten kunt behalen. Zakelijke partners zijn erg tevreden met je en als je eigenbaas bent, zullen klanten goed weten wat ze aan je hebben. Je bent echter wel geregeld teveel gericht op je eigen handelingen, waardoor je het niet fijn vindt als mensen zich teveel met jouw zaken bemoeien. Tracht hier balans in aan te brengen, door goed te bekijken wanneer het wel gewenst is als mensen met je samen willen werken en wanneer niet. Wees vooral niet bot als je aan wilt geven, dat je iets alleen wilt doen. In het midden van de week kun je soms te weinig tijd hebben om al je werk af te krijgen. Dit komt omdat je in je privéleven wat zaken kunt hebben, die je volledige aandacht nodig hebben. Mocht je merken dat je teveel tijd nodig hebt, neem dan, als dit mogelijk is, een dag vrij, zodat je je kunt richten op dingen die werkelijk nodig zijn. De laatste periode van de maand zit je goed in je vel en kun je veel aan, waardoor je zowel in je privé- als in je zakelijke leven efficiënt en adequaat bent. In deze periode werk je goed samen en ben je bereid compromissen af te sluiten, bij zaken waar jij je mee bezighoudt. In deze tijd heb je het juist nodig om samen te werken, omdat dit jou meer zelfvertrouwen geeft.

Mentale en fysieke gezondheid
Door de wisselende planetaire energieën kun je je soms erg fit voelen, maar zijn er ook momenten, waarin je zeer vermoeid kunt zijn. Het is een maand, waarbij je steeds goed af moet wegen, wanneer je veel aankunt en wanneer je even gas terug moet nemen. Doe je dit niet op een juiste manier, dan kun je jezelf overbelasten en kun je bevattelijker zijn voor ziektes of ongelukken. Soms zal je, op momenten dat je je minder fit voelt, behoefte hebben aan warmte en tederheid. Tracht deze op die momenten ook te krijgen, omdat je, als je deze niet krijgt, emotioneel kwetsbaar kunt zijn. Gaandeweg de maand kan er zich een bepaalde energie vormen vanuit een driehoek van Mars, Jupiter en Venus, die ook nog eens versterkt wordt door de kracht van de Zon. Hierdoor kan je steeds krachtiger worden en op enthousiaste wijze met mensen omgaan. Dit zal veel energie bieden. Wat betreft sport doe je er goed aan om, juist op momenten dat je je lichamelijk moe voelt, te sporten. Dit klinkt tegenstrijdig, maar je zult merken dat de juiste sport voor veel ontspanning en uiteindelijk voor fitheid zal zorgen. Mocht je lichamelijke problemen ervaren, dan doe je er goed aan even langs een specialist te gaan. Het is, met name als je wat ouder wordt, wel eens belangrijk om een algehele controle aan te vragen. Let de komende maand op dat je gebit kwetsbaar kan zijn. Met name je tandvlees kan bevattelijk zijn voor infecties of bacteriën. Wees niet bang om even langs de tandarts te gaan. Het kan je alleen maar fitter maken.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Oktober kent veel romantiek, waarbij mensen het gevoel hebben om negativiteit van zich af te gooien. Veel mensen ervaren sensuele en speelse energie, waardoor de leuke kant van het leven zeker naar voren kan komen. Dat betekent soms dat oppervlakkigheid kan ontstaan, omdat we de mindere kant van het leven weg kunnen duwen. Op zich is het natuurlijk prima even weg te lopen van dingen die minder goed gaan, maar laten we negativiteit niet vergeten. De wereld kan mooi zijn, maar er is ook veel ellende in de wereld. Mensen, die financieel lekker in hun vel zitten, doen er verstandig aan mensen, die hulp nodig hebben, te ondersteunen. Dit kan in onze omgeving zijn, maar we kunnen ook geld of goederen aan instellingen geven. Het is een romantische maand, maar het is wel belangrijk emoties en ratio in balans te brengen. Vooral de Maan en Venus zijn deze maand sterk aanwezig als het om beïnvloeden van karma gaat. Daardoor zullen goede daden direct meer geluk oproepen, waardoor ons eigen leven ook verbetert. Naast deze hemellichamen zal Pluto dominant aanwezig zijn. Deze planeet staat bekend als symbool, van verrassingen en grote veranderingen. Dit betekent dat emoties onder druk staan en mensen, die veel op emoties vertrouwen, problemen kunnen krijgen. Zelfvertrouwen kan een deuk oplopen, maar er wordt aangeraden niet weg te lopen van wat in de maatschappij niet goed gaat. We kunnen ontkennen, maar in dat geval kunnen de Maan, Venus en Pluto negatieve uitwerking op emoties, contact met mensen en gemoedstoestand hebben. Het zal belangrijk zijn in de maatschappij eerlijk, oprecht en neutraal in het leven te staan. Soms geeft de Zon echter wat kwetsbaarheid, waardoor we niet altijd evenveel kracht, enthousiasme en motivatie op kunnen brengen. Dit is per teken en individu wel anders wat betreft de invloed van de omgeving, cultuur, levensovertuiging, het verleden en andere invloeden, die ons gevormd hebben. Om sterk te blijven, wordt aangeraden een partner, vrienden en familie veel aandacht te geven. Ook ondersteuning van mensen die jouw hulp kunnen gebruiken is belangrijk. Dit kan op financieel gebied zijn, maar heb je zelf minder geld, dan kan je ook kwetsbaren in de maatschappij ondersteunen.

Het eerste deel van de maand zal er veel dynamiek zijn in persoonlijke relaties. Watertekens zullen nog het meest profiteren van deze huidige kosmische stand. Anderen zullen voorzichtiger moeten zijn, maar echt grote problemen lijken er niet te komen. Mochten er conflicten zijn, dan wordt aangeraden om hier voorzichtig in te zijn en een stapje terug te doen. Sociaal gezien wordt aangeraden om je niet te gesloten naar vreemden op te stellen, maar te accepteren dat iemand anders dan jij kan denken. Het tweede deel van de maand is er relaxte energie met minder kansen op conflicten of andere problemen. De maand start met Mercurius die de 2de voorwaarts in de Maagd gaat bewegen. Hierdoor zal er op communicatief gebied meer rust te vinden zijn, maar dan op professioneel en minder op relationeel vlak. Deze energie werkt vooral als we in staat zijn om te luisteren en minder om te praten en vooral niet onze mening door te drukken. De rest van de planeten brengt wisselvallige energie, waardoor er de eerste week meer ruimte is voor ontspanning, delen van emoties, liefde en vriendschap. Er zijn echter ook bepaalde spanningen, die minder positiviteit brengen. Tijdens deze eerste weken zijn er mensen, die belangrijke keuzes moeten maken, waarbij er zelfs radicale beslissingen nodig zijn. De Volle Maan van de 9de beweegt in de vurige en onafhankelijke Ram. Deze energie is geschikt onze aandacht te richten, waarom bepaalde individuele behoeftes in relaties niet vervuld worden. De Maan ondersteunt door energie te geven om problemen te verhelpen en beslissingen te nemen. De kosmische beweging geeft melancholische emoties en vooral de tweede week balanceren we tussen tegenslag en mentale rust. De stand van de sterren speelt hierbij met zenuwen, laat grenzen zoeken en maakt emoties hard. Sommigen zullen deze uitdagingen gebruiken om te ontwikkelen, maar er zijn mensen die er moeilijk mee omgaan en achteruit geworpen worden

Lucht- en Vuurtekens worden net als in september nog steeds geprikkeld door Jupiter in Ram en Mars in Tweelingen. Water- en Aardetekens zullen minder kunnen profiteren van de krachtige planeten en het gevoel hebben dat het leven te passief verloopt. Omdat er later deze maand krachtige energie komt, die ook deze tekens flink kan prikkelen, wordt aangeraden vooral met mensen om te gaan met het teken Weegschaal, Ram of Tweelingen of met mensen, waarvan hun heersende planeet in deze tekens staan. Tussen de 11de en 29ste zal Mercurius, in de Weegschaal, zorgen voor gelukkige energie, waardoor we erg ondernemend zijn. Mensen kunnen geluk afdwingen en dingen doen, om op vele gebieden kansen te ontplooien. Er zal vanaf de 24ste intense energie voor alle tekens ontstaan, als Venus (tot 16 november) en de Zon (tot 22 november) door de Schorpioen reizen. Die energie brengt complexe en mysterieuze krachten, waardoor emoties zeer intens zijn, maar er wordt aangeraden deze onder controle te houden. We krijgen de 25ste namelijk te maken met een gedeeltelijke zonsverduistering, die tegelijktijdig met de Nieuwe Maan plaatsvindt. Van circa 11:08 tot 13:03 zal deze in Nederland te zien zijn, waarbij 1/3 deel van de Zon bedekt is. De Nieuwe Maan verschijnt rond 12:48. Let op dat door al deze energieën het gemoed van mensen wisselvallig kan worden. De verduistering vindt plaats in de krachtige Schorpioen en staat naast Venus. Dit geeft normaal gesproken een nieuw begin aan op gebied van financiën, maar ook van erotiek. We kunnen bepaalde dingen achter ons laten en ons bevrijden van eventuele mentale of sociale zaken, die weerhouden van ontwikkelen. Singles krijgen nieuwe kansen, gebonden mensen kunnen hun relatie verdiepen en zakelijk zijn er financiële mogelijkheden. We zullen in ieder geval te maken krijgen met een universum dat vertrouwen geeft om te bereiken wat we willen. De 29ste keert Jupiter terug naar de Vissen en zal daar tot 20 december blijven. Mercurius gaat dan naar de Schorpioen en blijft daar tot 17 november. Deze energie zal de maand op spirituele wijze beëindigen, waardoor we genieten van de mooie zegeningen van het leven. We kunnen veel dankbaarheid ervaren en zullen ook gezond in het leven staan. Er is energie van de Schorpioen, waardoor we in principe actief en niet snel vermoeid zullen zijn. Geen probleem is te groot om niet opgelost te worden en erotiek, spiritualiteit en geneeskunde krijgen een positieve energie. Tenslotte beweegt Mars de 30ste retrograde in Tweelingen en zal daar tot 12 januari verblijven. We moeten dan voorzichtig zijn, omdat impulsiviteit en ongeduld nog wel eens tot ongemakken en conflicten kunnen leiden.

Loading…
Share This