Maandhoroscoop Kreeft

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Kreeft lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 21 juni t/m 22 juli - Mei 2022

Algemeen
Je hebt aan het begin van de maand het gevoel dat je veel meer tijd voor jezelf nodig hebt. Het zal dan ook een maand worden, waarin de heftige emoties van de Kreeft even wat gekalmeerd worden. Je wilt soms graag voor jezelf bepalen wat je doet en zoekt hierbij graag de rust van vertrouwde omgevingen. Dat kan bij je familie zijn, maar ook in je eigen huis of zelfs op je werk. Je loopt met veel plannen en ideeën rond, maar weet niet zo goed wat je er mee aan moet. Met name de retrograde Mercurius zal een vertragende werking op je hebben, maar dat zal dus nu juist zorgen voor een zeer communicatief en intellectueel vermogen om jezelf te versterken. Daardoor ben je beter in staat te bedenken wat je nu eigenlijk wilt. Aangezien je niet iemand bent die zomaar met gevoelens te koop loopt, doe je er goed aan het een en ander op te schrijven. Je kunt prima babbelen, maar echte emoties laat je toch wel diep in je zitten. Bedenk dat het belangrijk is dat je plannen niet alleen maar positief of negatief beschrijft, maar een afgewogen geheel vormt, waarbij je oog hebt voor de voor- en nadelen. Bedenk hierbij hoe je de nadelen in jouw ideeën kan implementeren. Aangezien de energie van Mercurius je sterk maakt, wordt aangeraden te vertrouwen op je eigen gevoel en intuïtie. Uiteindelijk begrijp je jezelf het best en daar heb je nu geen anderen bij nodig. Mocht je toch hulp nodig hebben, kies dan voor een vertrouwd familielid, omdat die jou hoogstwaarschijnlijk goed kent en waardevol kan zijn. Er liggen deze maand aanzienlijke kansen in het verschiet. Het lijkt bijna wel alsof deuren op professioneel vlak automatisch voor je open gaan. Dit biedt vele mogelijkheden om je te ontplooien.

Jupiter, de planeet van expansie en overvloed, zal namelijk de 10de voor het eerst in meer dan 10 jaar naar de top van je horoscoop bewegen. Dit kan de toon zetten voor een jaar, gekenmerkt door een kosmische groei en vele zegeningen. Het zal een prima tijd worden om carrièredoelen na te streven en te bereiken wat je wilt. Jupiter zal een goede energie geven voor mensen die een eigen onderneming hebben. Je kunt ervan uitgaan dat er zeker successen aankomen, waarbij je meer kunt gaan verdienen en je onbevreesd doelen nastreeft. Gaandeweg de maand zal Venus emoties versterken. Dit hoeft echter niet te betekenen dat dit goed uitpakt. Venus kan wisselvallige energie op je afsturen, waardoor je er niet altijd even goed in bent om de juiste dingen te zeggen. Hierdoor kun je onbedoeld kwetsende dingen zeggen of doen. Met name in vriendschappen of relatie kunnen er daarom conflicten optreden. Tracht deze zoveel mogelijk te voorkomen, door op je woorden te letten. Een andere energie, die jou bereikt, is die van de Volle Maan van de 16de, waarbij je nieuwe impulsen krijgt om mentaal en fysiek bij te tanken. Als het op je liefdesleven aankomt, ben je intens. Er is namelijk een Maansverduistering in de Schorpioen. Daardoor zal er een sterke kracht komen, die jouw liefdessector zal verlichten. Ben je vrijgezel, dan kan dit zorgen voor een bevredigende nieuwe romance. Heb je momenteel een relatie, dan kun jij en je geliefde de band verdiepen. Het is een goede maand voor gezinsuitbreiding, het aangaan van nieuwe contacten en zelfs voor trouwen, verloven of samenwonen. Wat je romantische status ook is, let wel op dat het verleden nog wel eens wat roet in het eten kan gooien.

Je kunt wat onzekerheden hebben, waardoor stress en trauma’s je leven kunnen beïnvloeden. Tracht hier een weg in te vinden en durf het verleden los te laten en neem veranderingen aan als zegen om je leven een goede kant op te laten gaan. Alleen dan ben je in staat jezelf op te laden. Toch zullen jouw emoties nog wel eens onder druk staan. Vooral als je kinderen hebt, kunnen deze zorgen meebrengen, die je niet alle dagen voor de kiezen krijgt. Andersom is het mogelijk dat jijzelf zorgen meebrengt naar je ouders of andere familieleden. In beide gevallen is het aan te raden rustig te blijven en op intuïtie te vertrouwen. In de liefde zijn er momenten dat één van de twee wel eens twijfelt aan de relatie. Hier moet je alert op zijn en er eventueel iets mee doen. Naast deze emoties brengt de Volle Maan goede energie mee, die zich richt op je creatieve vermogen. Hierdoor kun je leuke resultaten boeken. De twee laatste weken van de maand zal Mars invloed uitoefenen op je huiselijke situatie en gezin. Hierbij is het mogelijk dat er vertragingen optreden, die te maken kunnen hebben met conflicten of problemen. Let op dat je niet in een impasse terecht komt en tracht, door nuchter na te denken, uit de problemen te komen of zelfs te blijven. Op zich biedt Mars voldoende kracht, maar deze planeet kan ook zelf nog wel eens wat heftig in jou doorwerken, waardoor escalaties mogelijk zijn. Over het algemeen zijn de vooruitzichten echter goed. Mars en Jupiter ontmoeten elkaar in exacte conjunctie aan de top van je horoscoop op 29 mei. Daarbij zal ook de Nieuwe Maan voor flink wat kracht zorgen, waardoor je de maand prima af kunt sluiten en er op vele gebieden mogelijkheden zijn om te ontplooien.

Liefde, relaties en sociale contacten
Mei zal zeker geen saaie maand worden, waarbij er flinke planetaire invloeden kunnen zijn, die voor vuurwerk kunnen zorgen. Hierbij zal Mercurius ervoor zorgen dat je op een goede manier met je gevoelens om kunt gaan. Je weet je emoties goed te delen en ook al ben je niet altijd even vaardig met het uiten van je gevoel, toch zal je het er over het algemeen wel goed van afbrengen. Je moet er wel voor oppassen dat je er niet altijd even goed mee om kunt gaan als jij en je partner of goede vrienden verschillende ideeën hebben. Je wilt nog wel eens je eigen zin doordrijven, maar dat is zeker niet altijd handig. Sta open voor de ideeën van andere mensen en zoek naar eventuele oplossingen als de verschillen groot blijken te zijn. Je zult merken dat jullie elkaar veel beter begrijpen dan je denkt en dat jullie een goede combi kunnen vormen tegen andere mensen of situaties die niet altijd even lekker lopen. Bundel dus je krachten, dan zal je merken dat dit erg fijn zal zijn. Met name de energie van Venus kan wel eens storend werken, omdat deze wisselvallig kan zijn, waardoor je niet altijd even goed met je emoties om kunt gaan. Het blijft dus altijd even oppassen. Gaandeweg de maand zal Mars het heft in handen nemen. Normaal gesproken zorgt deze voor passie en strijd, maar in dit geval zorgt Mars eerder voor passie en harmonie, waardoor je de maand zeer goed af kunt sluiten. Je zult je over het algemeen ontspannen voelen en kunt met humor al veel bereiken. Deze positiviteit kan verrassende invloeden geven op het gebied van carrière en samenwerking.

Carrière en zakelijkheden
Ook op zakelijk gebied kunnen de planeten voor flink wat energieën zorgen. Mercurius vergroot je energie om iets te willen bereiken, waarbij Mars gaandeweg de maand voor flinke actie zal zorgen. Je ambitie wordt versterkt en je bent in staat om zeer enthousiast met zaken om te gaan. Het kan wel eens een maand worden, waarbij je eventuele achterstanden in je werk of problemen op kunt lossen, waardoor je aan het eind van de maand kunt zeggen dat je een goede maand hebt gehad. Doordat Venus een wisselvallige, maar toch liefdevolle energie, op je afstuurt, heb je hart voor de dingen die je doet en vinden mensen het fijn om met je om te gaan. Met name je magnetische uitstraling kan er voor zorgen dat je in staat bent veel mensen te helpen. De kans op nieuwe contacten zal groot zijn, doordat je charmante manier van doen mensen aanspreekt. Mensen zullen bewondering voor je hebben, maar let op dat er altijd mensen zijn, die het anderen niet gunnen. Je moet er dan ook niet raar van opkijken als er mensen zijn die jouw plannen in de war willen sturen. Ze kunnen dan achter je rug om roddelen over dingen die je, in hun ogen, fout doet. Bedenk dat deze mensen hoogstwaarschijnlijk over iedereen roddelen en blijf in je eigen kracht geloven. Hierbij zal je hulp krijgen van Jupiter, die ervoor zorgt dat je vastberaden bent. Hierdoor is er een zeer goede kans is, dat je zult slagen in de dingen die je voor ogen hebt. Mensen die op zoek zijn naar een woning of bedrijfsruimte kunnen hier de laatste week veel kansen in maken om iets geschikts te vinden. Het wordt over het algemeen een prima maand om op zakelijk gebied iets te kunnen bereiken en jezelf te ontwikkelen.

Mentale en fysieke gezondheid
Het kan een intense maand zijn, waarbij zintuigen van mensen actief zijn. Emoties, maar ook rationele gedachten zullen te pas en te onpas voorbijkomen. Relaties en liefde zullen hier voor- en nadeel bij hebben. Ook activiteiten, die mensen ondernemen, kunnen aan verandering onderhevig zijn. Mensen kunnen de neiging hebben culturele aspecten aandacht te geven. Let op dat mensen deze periode meer van elkaar eisen. De Nieuwe Maan van 30 april reisde van de Ram naar de Stier en laat nog steeds zijn sporen sterk na. Veel mensen voelen een krachtige en assertieve energie, waardoor we in mei sterke machten ontdekken, die voor een transformatie zorgen. Niet iedereen zal die kracht juist gebruiken. Er zullen mensen zijn, die het ervan nemen en spanning zoeken. Daar moeten we voorzichtig mee zijn. Er zijn deze periode gespannen energieën, waardoor veel mensen geïrriteerd raken als anderen ideeën of meningen aandragen. Het zal een periode zijn, waarin mensen problemen met hun identiteit hebben en niet altijd weten wat ze nou willen of moeten doen om het leven leuk te houden. Voordeel is dat de 1ste dagen van de maand de meesten positieve empathische energie meedragen. Dit kan zorgen voor toch enigszins mooie momenten onder mensen onderling. Blijf opletten dat de Maan in de Stier eigenwijze energie brengt, die frustraties kan geven. Datgene wat in deze periode ontstaat, kan zeker tot aan de Volle Maan voor onrust of juist rust zorgen, afhankelijk van de manier hoe je handelt. De Volle Maan geeft een gunstige periode om overleden geliefden te herdenken in meditatie en gebeden. Het is een prima tijd de goddelijke wereld vergiffenis te vragen voor eventuele zonden van anderen of zichzelf. De Volle Maan geeft een krachtige beïnvloeding van de aarde, de natuur, maar ook de mens. Velen ervaren dit als storend, omdat deze stand van de Maan iets bij ons oproept, dat ons kan laten huiveren. Omdat er deze periode een verduistering is, zal toenemen. Er is een versterking, waardoor infecties en virussen meer kans krijgen, evenals andere ziektes. Wonden kunnen moeilijk genezen en er is meer kans op ongelukken, omdat mensen minder geconcentreerd zijn en zelf de oorzaak kunnen zijn. Er wordt vooral de periode na de Volle Maan aangeraden voorzichtig te zijn, omdat er meer kans is om verslaafd te raken aan suikerrijke producten of zelfs aan drugs. Pas op dat er deze periode meer kans is dat mensen hun kalmte verliezen, zodat er problemen mogelijk zijn. Er wordt aangeraden om aan het eind van de maand operaties of medische handelingen zoveel mogelijk te mijden. Het is er geen goede periode voor. Wel voor homeopathie en andere alternatieve geneeswijzen. Pas vanaf begin juni wordt aangeraden de reguliere zorg te nemen. Heb je mogelijkheden om bepaalde operaties uit te stellen, dan is dit aan te raden voor kleine operaties. Ernstige operatie moeten natuurlijk plaatsvinden. Overigens is deze periode geschikt om negatieve gedragspatronen te onderkennen en eventueel aan te passen.

De Volle Maan van de 16de kan reinigend werken, waardoor de laatste fysieke ongemakken uit de weg geruimd kunnen worden. Hierdoor kun je aansterken en zal je vanaf de helft van mei minder kans op ziektes hebben, die voortkomen uit virussen en dergelijken. De afgelopen maand deed je er goed aan om jezelf flink aan het werk te zetten door te sporten en actief in het leven te staan. Dat wordt deze maand ook zeker aangeraden, omdat je de lijn van vorige maand dan goed door kunt zetten. Je bent fit en dat straal je naar anderen uit. Je zelfvertrouwen is over het algemeen wel goed, waardoor de kans op stress uiterst klein is. Je zult de eerste twee weken prima doorkomen alhoewel je dan wel wat moeier bent, dan in het tweede deel. Je bent dan veel fitter, waardoor je veel actiever kunt zijn. Je doet er dan ook goed aan om juist die periode er op uit te trekken en leuke dingen te plannen. Gaandeweg de maand kan er wat meer spanning optreden, waardoor je zenuwstelsel te verduren krijgt, maar als je ervoor zorgt dat je allerlei dingen plant en mensen ontmoet, dan kan je hier prima mee omgaan. Het komt dus uiteindelijk goed, waardoor je de maand tot een goed en gezond einde brengt.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mei wordt bijzonder voor interpersoonlijke relaties. Romantiek, vriendschap en familiebanden zullen verbeteren, maar ook in de carrière breken er bijzondere tijden aan. Aan de andere kant dragen we angst bij ons dat het de komende tijd beslissend wordt, wat betreft de situatie in de wereld. Overal zijn er dreigende situaties, waarbij bepaalde planeten zorgen voor versterking van het goede, maar ook het kwade. Er komt sterke invloed vanuit de sterren, die relaties van mensen beïnvloeden, zowel qua bewustzijn als onderbewustzijn. Er zijn veranderingen en we moeten opletten niet te impulsief te handelen. Het 1ste deel van de maand wordt door Jupiter in de Vissen beïnvloed, waarbij veel mensen de neiging hebben zich af te zonderen. Dit is echter prima omdat we dan na kunnen denken over wereldgebeurtenissen, over pijn die mensen elkaar aandoen en ons eigen gedrag. Hoe staan we zelf in het leven en wat kunnen we doen om de wereld te verbeteren. De centrale vraag in mei zal zijn: “Hoe kunnen we balans vinden en het goede in ons versterken om tot een gelukkig leven te komen.” Houd in de gaten dat mei een intense maand wordt voor emoties en relaties, waar geluk en verdriet dicht bij elkaar liggen. We krijgen te maken met 2 retrograde planeten: Pluto van 29 april t/m 8 oktober en Mercurius van 10 mei t/m 3 juni in de Tweelingen. Daarbij krijgen we ook nog eens te maken met Venus die onevenwichtig qua liefde en emoties is. Hierdoor kunnen we moeilijk tot beslissingen komen. Venus staat in de Ram, waardoor we meer energie en drive hebben om naarstig naar liefde op zoek te gaan inzake romantiek, relaties en sociaal contact. De Volle Maan van de 16de om 06:15 uur zorgt voor wisseling in het humeur van mensen. Het leven is turbulent en we moeten ten alle tijden verstandig handelen in omgang met anderen. De kans op ongeluk en conflicten is namelijk groot.

Pluto zorgt dat we veel over onszelf nadenken en ons concentreren op wat belangrijk is. Omdat Venus een sextiel met Pluto vormt, zullen mensen meer nadenken over hun band met geliefden en vrienden. Dat kan goed uitpakken, maar ook nadelige effecten hebben. Vooral de eerste drie dagen zullen we dankbaarheid ervaren van en voor mensen van wie we houden. Singles moeten oppassen dat ze niet opeens teveel verlangens krijgen om iemand de liefde te verklaren. Sommigen kunnen zelfs de neiging krijgen over grenzen te gaan, wat we beter intomen. Vooral omdat Mercurius de 10de retrograde gaat bewegen, kunnen we de rest van de maand beter controle over uitspraken houden. Er zijn anders confrontaties mogelijk, die problemen brengen. Veel mensen kunnen door de energie een kort lontje hebben en dit kan tot begin juni conflicten en ruzies geven als gevolg van miscommunicatie. Wees extra voorzichtig en handel niet te impulsief. Mensen denken veel na en krijgen zakelijke ideeën en gedachten, waarbij Mercurius goede energie geeft om veel te bereiken. Het is sowieso een intense tijd, omdat Jupiter uit Vissen even naar de Ram gaat. Dit geeft mensen impulsieve en moedige energieën om te bereiken wat ze willen. Het kan een dag zijn moed te krijgen om datgene te doen wat we al een tijdje willen. We moeten echter niet afwachten en ervoor gaan. De 16de wordt de Volle Maan in de vroege ochtend verduisterd. Omdat de Maan in de Schorpioen staat, is dit intens en passioneel. We moeten hierbij opletten dat deze zogenaamde Bloedmaan niet teveel emoties in ons losmaakt. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan, omdat de emoties zeker toenemen. Met retrograde Pluto en Mercurius zijn veel mensen toch overtuigend bezig en dat kan dus problemen met zich meebrengen als meerdere mensen dit hebben. Gebruiken we de energie echter positief, dan kunnen we positieve veranderingen meemaken om problemen op te lossen, negativiteit af te wenden en vreugde van het leven te zoeken.

Het is een periode om moeilijke relaties te beëindigen en een nieuwe richting in te slaan. De moedige en passionele Schorpioen zal jou niet alledaags laten handelen. Positief is dat de Zon de 21ste naar de sympathieke Tweeling verhuist. Verlangens naar sociaal, intellectueel en liefdevol contact worden wakker gemaakt. Voordeel is dat mensen actiever worden om zich te ontwikkelen en werkelijk serieuze kennis, informatie en activiteiten opzoeken. Overigens start de retrograde beweging van Mercurius in Tweeling, waarna deze de 22ste terug naar de Stier gaat. Daardoor hebben we het gevoel dat we vastlopen bij hetgeen we in gedachten hebben of uitvoeren. Mars zal de 25ste in het gebied van de Ram komen en Jupiter gezelschap houden. Het wordt een energieke maand met vele krachten die de Aarde raken. Het wordt, ondanks storende situaties in de wereld, een actieve tijd, waarin mensen graag reizen, een nieuw bedrijf opstarten of andere activiteiten doen. Mars zal tot 5 juli in de Ram verblijven, waardoor mensen, die van nature leiders of impulsief van aard zijn, er veel positiviteit aan overhouden. Mensen die minder lekker in hun vel zitten of deviant gedrag vertonen, kunnen moeite met de energie hebben. In hun geval kan er respectievelijke stress of agressie optreden. Merk je dit aan jezelf, dan is het tijd actie te ondernemen. Venus zal de 28ste naar de Stier reizen en dit geeft rust in het onderlinge contact tussen mensen. Laten we hopen dat de stabiele en liefdevolle energieën ook bij de wereldleiders doordringen. Er zijn aanwijzingen dat er eind mei en in juni meer mogelijkheden komen op rust. Het zal vrij langzaam verlopen, omdat de retrograde Mercurius tot 2 juni in de Stier beweegt. De werkelijke veranderingen gaan dan pas op stabiele en krachtige wijze ontstaan. Er lijkt op grotere schaal zelfs meer stabiliteit in de wereld te komen, maar we moeten geduld houden. Mercurius zorgt dat we ons wellicht verbinden aan mensen die we een tijd niet gezien hebben, maar die op de een of andere wijze veel betekenen. Rond de 30ste zorgt de Nieuwe Maan in Tweeling voor een intellectuele boost, waardoor er nieuwe plannen en ideeën in ons opkomen. Je zult deze niet gelijk al ten uitvoer kunnen brengen, maar zodra Mercurius weer voorwaarts gaat bewegen, zal dit vanzelf wel komen.

Loading…
Share This