Maandhoroscoop Kreeft

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Kreeft lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 21 juni t/m 22 juli - Juni 2024

Algemeen

Kreeften zijn zeer spiritueel en empathisch en dat is fijn in contact met anderen, maar kan ook storend werken, omdat je erg gevoelig bent. Je kunt deze maand veranderingen meemaken, waardoor emoties in de war kunnen raken en je minder effectief bent in je werk of andere zaken waar je je aandacht bij dient te houden. De veranderingen die je meemaakt, zullen echter wel voor een ontwikkeling zorgen, waarbij er kansen komen om je zelfkennis te vergroten. Ook zal je prima in staat zijn om met lastige omstandigheden om te gaan, waarbij je jezelf op een positieve manier kunt veranderen. Toch kan het een lastige maand worden, maar dat neemt niet weg dat je de kans krijgt om je in juni te ontwikkelen en als persoon te groeien. Je hebt persoonlijkheid genoeg om je ambities waar te maken en zal er klaar voor zijn om je doelen en wensen te bereiken. Je bent zeer zelfstandig en zeker niet afhankelijk van andere mensen. Bijzonder is, dat je deze maand kunt gebruiken om zelf te groeien, maar daardoor ook andere mensen blij kunt maken. Zit jij namelijk lekker in je vel, dan straal je dit naar anderen uit. Let op dat de planetaire retrograde bewegingen je vooruitgang kunnen blokkeren en dat je zeker wel met obstakels te maken krijgt. Daar kunnen ook mensen bij zijn, die het moeilijk kunnen maken, waardoor je je ook wel eens bedreigd kunt voelen. Trek je niet terug en houd vol, maar blijf geduldig en relaxt, zodat je conflicten niet erger maakt. Doe dit dan op een vriendelijke en liefdevol manier, dan zal je mensen zeker tevreden kunnen stellen. Ook bijzonder is, dat je zeer veel fantasievolle gedachten kunt hebben, waarbij je in staat bent ver vooruit te denken en weet ook voor jezelf duidelijk te maken wat je wilt en vooral hoe. Zowel in je carrière als privé kunnen hierdoor nieuwe doelen ontstaan. De laatste week van de maand biedt een krachtige geestelijke kracht, die jou op veel gebieden van verrijken.

Liefde, relaties en sociale contacten

In juni 2024 wordt de Kreeft gekenmerkt door een verhoogde gevoeligheid, vooral in de omgang met een liefdespartner. Deze maand ben je extra gevoelig voor de manier waarop je partner met je omgaat. Een gebrek aan empathie en sensitiviteit van je partner kan ervoor zorgen dat je zelf ook moeite hebt om empathisch te zijn. Dit kan resulteren in een afstandelijke en kille reactie van jouw kant. Het is belangrijk om een andere aanpak te overwegen. Probeer toenadering te zoeken in plaats van je terug te trekken. Met een benadering vol liefde en warmte kun je een diepere band met je partner opbouwen, wat leidt tot meer respect en genegenheid tussen jullie. Kreeften die in een gezonde relatie zitten, zullen veel positieve emoties ervaren. Zowel in langdurige als recente relaties is het essentieel om te reflecteren op je eigen gevoelens. Voel je enige onzekerheid in je relatie, vraag jezelf dan af waarom dit zo is. Analyseer problemen en onderneem actie als dat nodig is. Singles hebben door hun gevoelige en sympathieke uitstraling een grotere kans om iemand aan te trekken voor een langdurige relatie. Vraag jezelf af of je je zeker genoeg voelt in een nieuwe relatie. Bij ontevredenheid of onzekerheid is het verstandig om niet direct verder te gaan. Een nieuwe relatie die begint met negatieve gevoelens zal waarschijnlijk in ellende eindigen. Bewaar je liefde voor iemand die je voldoende liefde kan geven. Je kunt deze maand hoge verwachtingen van je partner hebben. Het is belangrijk realistisch te blijven, omdat te hoge verwachtingen kunnen leiden tot teleurstelling. Ondanks de mogelijke uitdagingen, zullen de meeste Kreeften positieve energie ervaren in de liefde. De vooruitzichten zijn uitstekend, met veel liefde en romantiek in de lucht. Je zult zelf veel liefde geven en genieten van de romantiek die je deelt met je partner en andere geliefden. Emotioneel gezien ben je zeer extravert, open en vrolijk in het contact met anderen. Jouw enthousiasme zal anderen aansteken en qua liefde ben je subtiel en waarderend, vooral bij de zielsverbindingen die je aangaat. Juni biedt dus voor de Kreeft een mix van gevoeligheid en kansen voor diepere verbindingen in de liefde. Door empathie en warmte te tonen, kun je een sterkere en meer liefdevolle relatie opbouwen. Reflectie en realistische verwachtingen zijn de sleutel tot succes in zowel bestaande als nieuwe relaties.

Carrière en zakelijkheden

De maand juni kan gekenmerkt worden door de zeer goede manier waarop je met routinematig werk omgaat en je doorzettingsvermogen. De resultaten die je behaalt, zullen voor anderen teken zijn om zelf ook beter te presteren, waardoor je een echte inspirator kunt zijn. Je bent op veel gebieden zeer productief en hebt de juiste attitude en ambities om datgene te bereiken wat je zou willen bereiken. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn, doordat je ondanks alle goede energie ook gevoelens van twijfel kunt hebben. Wanneer je echter blijft geloven in datgene wat jij kunt, dan zal het een prima maand worden. In contact met zakelijke partners zal je in juni veel empathie hebben en ben je ook zeer creatief. Mensen werken hierdoor graag met je samen en zullen je zeker vertrouwen. Jij versterkt ook hun vertrouwen, omdat je de energie hebt om veel complimenten te geven. Mensen die nuchtere en rationele beroepen hebben of beroepen met weinig sociaal contact, kunnen moeite met bureauwerk of intellectuele zaken hebben. Met name beslissingen en het afsluiten van contracten zijn lastig voor je. Neem daar de tijd voor en weeg dingen tegen elkaar af. Merk je aan jezelf dat je ergens niet volledig zeker van bent, stel het dan uit en verzamel eerst informatie en vraag advies aan vertrouwde mensen. Juni zal een maand zijn, waarbij intuïtie, informatie en advies sleutelwoorden zullen zijn. Voelt iets goed aan, twijfel dan niet en onderneem actie. Je financiële positie zal deze maand versterkt worden, waardoor er mogelijkheden zijn om je inkomen te vergroten. Toch zitten er haken en ogen aan datgene wat je doet. Je zult ten eerste niet moeten speculeren of gokken, omdat de planetaire energie hier niet goed is en mensen je zelfs op kunnen lichten. Vertrouw op je gevoel en doe niets waar je niet 100% achter staat. Ten tweede zal je evenwicht dienen te vinden tussen inkomsten die je hebt en uitgaven die je doet, omdat je de neiging hebt te breed te leven. De laatste week van de maand neemt je geestelijke kracht toe, waardoor je in staat bent je in je carrière te ontwikkelen. Mensen die een andere carrière zoeken, zullen alleen in die laatste week veel kans maken, de weken daarvoor zijn minder gunstig.

Fysieke en mentale gezondheid

Fysiek gezien kun je deze maand niet altijd even fit zijn en zal je na moeten denken wat je kunt doen om dit te verbeteren. Je zult onder de loep moeten nemen of je werkelijk gezond eet en of je voldoende beweegt. Het zal een maand worden, waarbij je moet sporten en dan zeker niet één keer vrijblijvend per week. Er wordt aangeraden minimaal twee keer per week intensief te sporten, waarbij je je lichaam flink aan het werk zet. Het is belangrijk geregeld naar buiten te gaan, frisse lucht in te ademen en ook voldoende te bewegen. Wandelen of joggen wordt aangeraden en het liefst elke dag gedurende dertig minuten. Verder dien je de inname van schadelijke stoffen, zoals genotsmiddelen en ook verslavende producten te vermijden. Het kan dus wel eens een maand worden, waarin je bepaalde negatieve dingen af kunt leren, doordat de planetaire energie je hier toe dwingt. Ben je ergens aan verslaafd of merk je dat je teveel gewicht hebt, dan doe je er goed aan je niet tegen deze invloed te verzetten. Gebruik de energie om de juiste stappen te nemen om gezond te worden of te blijven. Het is verstandig om een planning te maken, zodat je bij kunt houden wat je doet en op welke momenten. Tenslotte wordt ook voorspeld dat je mentaal positieve energie ervaart, waardoor je geestelijk versterkt zult worden.

De invloed van de Volle Maan in de Steenbok

De Volle Maan in Steenbok, die de 22ste om 3.00 uur zal ontstaan, is een bijzonder fenomeen dat erg veel invloed kan hebben op ons dagelijks leven. De Steenbok is een teken dat zeer bekend staat om discipline, ambitie en verantwoordelijkheid. Vooral Saturnus zal er veel invloed op hebben, omdat die structuur en beperkingen brengt. Een Volle Maan in Steenbok benadrukt thema's van werk, carrière, lange termijndoelen en balans tussen persoonlijke en professionele verantwoordelijkheden. We willen benadrukken dat deze Volle Maan een tijd is om vruchten te plukken van hard werk dat de afgelopen maanden is verricht. Belangrijke mijlpalen kunnen bereikt worden, waarin we erkenning krijgen voor onze inspanningen. We dienen wel realistisch en praktisch te blijven in het nastreven van doelen en vooral aandacht te besteden aan details en planning. De Volle Maan heeft sterke karmische aspecten, waardoor we worden geconfronteerd met de gevolgen van eerdere acties, vooral op professioneel vlak. We raden ook aan om verantwoording te nemen voor onze daden en eventuele problemen direct aan te pakken. Het is een goede tijd om die dingen die niet langer werken, los te laten en om ruimte te maken voor nieuwe kansen die beter in lijn zijn met onze authentieke zelf. Ook willen we de nadruk leggen op het emotionele component van deze Volle Maan. Hoewel Steenbok vaak wordt geassocieerd met nuchterheid en rationaliteit, moeten we ons eraan blijven herinneren dat emoties verzwaard worden. De Maan moedigt aan om te reflecteren op hoe we omgaan met verantwoordelijkheid en autoriteit, zowel in ons eigen leven als bij interacties met anderen. Het is een goede tijd om emotionele grenzen te evalueren en te zorgen voor een gezonde balans tussen werk en privéleven. Al met al biedt de Volle Maan in Steenbok een krachtige gelegenheid voor zelfreflectie, bereiken van doelen en het vinden van balans in ons leven. Door energie van deze maanstand te benutten, kunnen we niet alleen ambities verwezenlijken, maar ook een dieper begrip krijgen van onze emotionele behoeften en hoe we deze het beste kunnen vervullen. Dit zal niet alleen ieder teken, maar ook ieder individu op andere wijze doen.

Algemeen overzicht voor alle tekens

Op 3 juni krijgt Mercurius een energieke boost wanneer hij zijn favoriete plek in die van de Tweeling binnengaat. Kort daarna, op 6 juni, zorgt de Nieuwe Maan in Tweeling voor een frisse fijne wind vol nieuwe kansen. Met Jupiter ook in Tweelingen is de start van deze periode vol met sprankelende Tweelingenenergie en spannende nieuwe avonturen. We zullen overladen worden met briljante ideeën, bruisen van de energie en zullen helemaal klaar zijn om initiatief te nemen. Mercurius in Tweeling op 3 juni betekent een golf aan mentale energie, een stortvloed aan nieuwe ideeën en ook volop activiteit, welke versterkt wordt door Jupiter. Dit is het moment om plannen te laten bloeien en dromen waar te maken, want ideeën en plannen kunnen op verrassende wijzen tot leven komen. De Nieuwe Maan in Tweelingen op 6 juni brengt belangrijk nieuws, waardevolle informatie en fantastische kansen om ideeën te realiseren. Dit is een tijd van levendige gesprekken en inspirerende uitwisselingen die ons vooruit helpen. Ook zal het alvast een voorbode zijn van de Volle Maan, die we hierboven al uitgebreid beschreven. Op 9 juni verhuist Mars naar Stier, wat ons misschien iets langzamer maakt, maar tegelijk wel vastberaden en standvastig zodra we eenmaal van start zijn. Mars in Stier helpt ons door te zetten met wat we beginnen, terwijl de stabiele energie van Stier ons helpt gefocust te blijven. Dit is een geweldige tijd om zelfvertrouwen te vergroten en stevig geworteld te blijven in onze doelen. Op 17 juni verhuizen zowel Mercurius als Venus naar Kreeft, waarna de Zon de 20ste volgt. Dit is een periode waarin we in harmonie met onze emoties kunnen staan, waarbij we meer aandacht kunnen schenken aan thuis- en familiezaken en werken aan het versterken van onze basis.

We zullen de behoefte voelen om tijd door te brengen met degenen die we als familie beschouwen, maar dan zullen we ons wel vaker terugtrekken in plaatsen die het meest vertrouwd zijn. We zullen ook veel meer naar emotionele steun verlangen. Deze periode biedt de kans onze emotionele behoeften te vervullen en te werken aan het versterken van iets fundamenteels in ons leven. De Volle Maan in Steenbok helpt ons op zakelijk gebied vooral om vooruitgang te boeken met onze successen, doelen serieus te nemen en verantwoordelijkheden goed te beheren of een welverdiende pauze te nemen. Dit is de eerste van de twee Volle Manen in Steenbok, omdat de Maan naast juni ook in juli vol in dit teken aan de hemel zal staan. Dit markeert een tijd van doelgerichtheid en verantwoordelijkheid. We kunnen voelen dat we op het juiste pad zijn, aanpassingen maken die in juli voltooid zullen zijn of ruimte nemen als verantwoordelijkheden overweldigen. Ceres is momenteel retrograde in Steenbok, wat uitdaagt om creatieve oplossingen te vinden voor doelen en kernproblemen aan te pakken. Op 29 juni begint Saturnus zijn retrograde beweging in Vissen, wat ons kan laten voelen dat onze opties beperkt zijn. Maar deze periode van Saturnus retrograde is een kans om problemen aan te pakken die we eerst hebben vermeden en om dingen vanuit een geheel nieuw perspectief te kunnen zien. Er zijn karmische lessen, vooral in Vissen, die helpen om te groeien en evolueren. Saturnus retrograde duurt tot 13 november en gedurende deze tijd hebben we mogelijkheid om diepgaande verandering te maken en sterker dan ooit terug te komen. Laten we deze tijd gebruiken om te groeien, te leren en onze dromen waar te maken. Het zal zeker een maand worden, waarin dit mogelijk is.

Loading…
Share This