Maandhoroscoop Kreeft

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Kreeft lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 21 juni t/m 22 juli - November 2023

Algemeen
December is een maand waarin er een aantal keuzes gemaakt moeten worden, die voor veranderingen zorgen. Je doet er goed aan op je intuïtie te vertrouwen en het lot te laten bepalen. Ondanks moeilijke zaken, die er op je pad komen, zullen er krachtige en positieve energieën vanuit het universum op je afkomen. Geregeld zal de Maan je bijstaan met een portie spirituele energie. Je onderbewustzijn en je astrale lichaam kunnen daardoor veel kracht vanuit hogere energieën krijgen. Je hebt er een krachtige inspiratiebron aan en zal gemotiveerd worden om je leven er mooier op te maken. Let op dat je wel eens eigenwijs kunt zijn en dan niet naar andere mensen luistert, wat je in bepaalde gevallen beter wel kunt doen. Ook Saturnus zal zijn negatieve baan aan de hemel veranderen en veel positieve krachten op je afsturen. Mars zal positief op je inwerken en je veel intense en betrouwbare gevoelens geven. Deze passie zal zeer gunstig voor je zijn en veel mooie energieën bieden. Jupiter tenslotte, zal er voor zorgdragen dat je grip op jezelf houdt, waardoor je goed weet wat je moet doen en vooral hoe je dit moet doen. Genoeg energieën dus om er een succesvolle maand van te maken. Je bent in december zeer sociaal en zal prima in staat zijn om met mensen om te gaan. Je bent behulpzaam en liefdevol en zal daarnaast ook zeker niet snel van slag zijn als mensen in de problemen komen. Sociale activiteiten zullen je leven domineren, waardoor er leuke zaken in het verschiet liggen. De voorspellingen, die er voor december verwacht worden, geven aan dat privézaken meer aandacht van je zullen krijgen dan de zakelijke aspecten. Je vindt je familie en gezin belangrijk en hebt het idee dat, als dit goed zit, je ook beter in je carrière kunt ontwikkelen. Kreeften die een goede thuissituatie kennen, zullen dus over het algemeen beter in staat zijn zich te ontwikkelen. Mercurius, die deze maand een retrograde beweging maakt, zal voor sociale activiteiten sterk zijn, waardoor je dus lekker in je vel zit en je vaardigheden genoeg hebt om zakelijke doelstellingen te bereiken. Bedenk dat het een maand is, die niet geschikt is om zelf aan de slag te gaan. Je zult anderen nodig hebben om door middel van samenwerking goede resultaten te leveren. Wees flexibel en zorg ervoor dat je altijd in staat moet zijn om het contact met mensen goed te houden of positief te veranderen als sociale contacten even wat minder goed verlopen.

Liefde en relaties
December is een maand, waarin je in staat bent naar mensen te luisteren. Je bent empathisch en intuïtief, waardoor je goed in kunt schatten waar mensen hulp bij nodig hebben. Je hebt veel aandacht voor mensen en zal ook goed bij ze overkomen. Het zal dus een maand zijn, waarin sociale relaties zeer goed zijn en er geen echte problemen optreden. Dit komt vooral omdat je sensitief en empathisch bent. Kreeften die echter minder lekker in hun vel zitten, zullen hier toch wel wat meer moeite mee hebben, waardoor het verstandig is emoties onder controle te houden. Over het algemeen zal dit je echter goed afgaan. In een relatie zal de romantische energie van december je gevoelig en liefdevol maken. Je bent niet alleen liefdevol en passioneel, maar kan ook zeer spontaan zijn in het beleven van erotiek. Je hebt deze maand dan ook meer behoefte aan feesten en uitjes, dan in een huiselijke situatie en samen op de bank. Of je nu gebonden bent of single, maakt niet uit. Je zult er op uit willen trekken en het avontuur opzoeken. Je kunt misschien wel goed naar mensen luisteren, maar het is niet echt een maand om je diepste gevoelens bij mensen neer te leggen. Je hebt behoefte aan vrolijkheid en humor en vindt het eigenlijk wel nuttig om met mensen om te gaan, die niet veel problemen hebben. De kerst zal dan ook meer vrolijkheid, dan romantiek kunnen brengen. Je bent zeker liefdevol, maar gewoon op een meer fysieke, actieve manier. Singles zullen deze maand erg flirterig en speels zijn en op zoek zijn naar het hebben van een goede tijd. Je wilt geen vaste relatie aangaan, maar gewoon de spanning en avontuur beleven met iemand waar je fysiek toe aangetrokken wordt. Dit is zeker niet erg, omdat je normaal gesproken altijd iemand bent die naar trouw, genegenheid en harmonie op zoek is. Je mag het er nu best wel even van nemen. In een relatie zal je dus ook meer op zoek zijn naar plezier en genot en je partner zal soms niet weten wat hem/haar overkomt. Je bent speels en soms toch ook wel gecompliceerd, omdat je opeens zo anders dan gewoonlijk bent. Toch zal het over het algemeen een fantastische maand zijn, waarbij jullie veel leuke momenten kunnen hebben. Het zal zelfs een maand kunnen zijn om alvast een vakantie te plannen en dan niet naar een warme bestemming, maar naar een plek waar jullie lekker kunnen wandelen, skiën of iets anders actiefs doen. Ook met familie zal het een goede periode zijn, waarbij je het fijn vindt dat er veel harmonie en nostalgie is. Jullie kunnen veel goede oude herinneringen ophalen, waarbij je vooral de leuke dingen terug wilt halen. Let op dat je financieel wel wat geld aan familie kwijt bent, waardoor er toch ook wel wat zware verplichtingen zijn. Over het algemeen zal het een prima maand zijn, waarbij er veel leuke momenten kunnen zijn en het een maand is voor contacten met vrienden, familie en een relatie om veel plezier te maken.

Werk en financiën
December is een maand die zich leent voor het creëren een duidelijke planning, onderhandelingen en het brengen van orde. Het zal een belangrijke maand worden om naar mensen te luisteren en je er op te richten wat zij belangrijk vinden. Sta open voor kritiek en tracht empathisch te zijn, zodat mensen merken dat je hen waardeert en respecteert. Je kunt erg veel plannen hebben en wil hier ook veel mee doen, maar kunt wel tegengewerkt worden door je eigen geestdrift en ambities. Ben je daar namelijk teveel op gericht, dan kan dit wel eens tegen je werken. Je kunt jezelf dan voorbijlopen en veel fouten of problemen maken. Wees vooral niet teveel op jezelf gericht en sta open voor anderen. De Kreeft staat er om bekend dat deze in staat is problemen van anderen aan te pakken, maar het voor zichzelf wel eens moeilijk te maken. Sta dus niet alleen voor anderen open, maar ook voor jezelf. Mensen kunnen je namelijk wel eens als egoïstisch bestempelen en dat ben je zeker niet, geef ze dus ook niet dat idee. Het best kun dan beter wat gas terugnemen. Je komt soms eigenwijs over, wat vooral komt vanuit het gegeven dat je zelfverzekerd bent en in staat om van jezelf te houden. Dit is een mooie eigenschap, tenzij je dit overdrijft, dan kan het tegen je werken. Bedenk dat december een snelle maand is, waarin er veel gebeurt en waar het niet altijd even goed is om gas terug te nemen. Mocht dit nodig zijn, dan is zelfverzekerd juist erg goed en is arrogantie zelfs een prima vaardigheid om efficiënt en adequaat te werken. Je moet wel oppassen dat je niet teveel verplichtingen op je neemt, omdat je dan in de problemen kunt komen. Er kunnen mensen zijn, die net voor de kerstperiode met drukke werkzaamheden te maken krijgen, waarbij het mogelijk is dat je even verder van huis moet. Zorg er in dit geval voor dat je een partner, familie en vrienden ruim van tevoren inlicht. Dit voorkomt een hoop teleurstelling. In het algemeen kan je tot de 13de hard werken en zal je met nieuwe taken of projecten bezig zijn. In het midden van de maand ben je bezig met de toekomst en kun je je afvragen wat je kunt doen om jezelf te ontwikkelen of als je al ouder bent, af te bouwen. Je zult tot de 22ste hard werken en dit zal vanaf de 21ste beloond worden, waarbij je waardering krijgt en ook financieel beloond wordt. December is een prima tijd voor mensen die een nieuwe baan ambiëren of werkeloos zijn. Met name in de laatste week kan er een zeer goede aanbieding zijn, maar deze komt niet vanzelf. Daar zal je wel iets voor moeten doen. Mensen met een eigen bedrijf zullen deze periode projecten of taken af kunnen ronden, waardoor er zowel qua goodwill bij klanten als financieel goede ontwikkelingen kunnen zijn.

Fysieke en mentale gezondheid
Je gezondheid zal deze maand kwetsbaar kunnen zijn, doordat je misschien mentaal lekker in je vel zit, maar je ook wel eens de neiging hebt net de verkeerde keuzes te maken als het gaat om voeding, drinken en andere producten. Je bent deze maand een gezelschapsmens en dan vind je het wel gezellig om hier iets bij te nuttigen. Niet zelden zien we dat Kreeften beïnvloedbaar zijn en het leuk vinden om met mensen mee te doen, zelfs als ze weten dat het niet verstandig is. Ook financieel kun je wel eens zorgen hebben, doordat je de verplichting voelt familie te ondersteunen bij problemen die ze hebben. Misschien moet je in sommige gevallen wel eens denken dat mensen toch ook wel hun eigen boontjes moeten doppen. Dat zal veel rust geven. Zorg er in ieder geval voor dat je in sociale contacten je eigen keuzes maakt en dat je niet meedoet, omdat het zo gezellig is of dat het verwacht wordt. Met name het laatste deel van de maand moet je oppassen. Je kunt in die periode kans hebben op een griep of andere aandoening en dat kan je weerstand verlagen. Vermijd teveel koolhydraten en rood vlees. De eerste kan je te zwaar maken en de tweede kan voor zware maag- en darmklachten zorgen. Het zal een maand worden, waarin mensen veel van je verwachten en ondersteuning vragen. Dat is natuurlijk niet verkeerd, maar wel als het te zwaar op je emoties drukt. Durf in sommige gevallen gewoon eens nee te zeggen. Dat mag heus wel eens, omdat je normaal gesproken altijd voor ze klaarstaat. Verder is het een goede maand om bepaalde plannen, waar je al een tijd mee rondloopt, aandacht te geven. Je hebt veel fantasie en kunt er over dromen, maar het is wel zaak dat je er iets mee doet. Je krijgt er nu de mogelijkheid voor en december kan dus een zeer positieve maand worden, waarin je beloond wordt voor inspanningen die je gedaan hebt. We wensen je een inspirerend 2024 toe, met veel kansen om je te ontplooien en veel liefde, vriendschap en harmonie in je leven te krijgen.

De magische kracht van de Volle Maan in de Kerstperiode en Oud en Nieuw
We hebben te maken met een bijzondere afsluiting van het jaar, waarbij er een betoverende energie van de Volle Maan, in de mystieke Kreeft, zal ontstaan. Deze kunnen we al tijdens de kerstperiode ervaren. Dit kosmisch schouwspel van ongekende proporties wordt doordrenkt van emotionele energie die ons op verschillende niveaus kan raken. De Volle Maan zal diepe emotionele krachten in ons los gaan maken. De Kreeft is immers heerser over het rijk der emoties, familie en huiselijkheid. Mensen zullen meer dan ooit tijdens de kerstperiode en Oud en Nieuw hun vertrouwde omgeving opzoeken. De familiebanden, de warmte van huiselijke omgevingen en onze gevoelens zullen dan ook alle aandacht krijgen. Emoties vinden hun hoogtepunt in dit kosmische spektakel. Sommigen van ons zullen zich buitengewoon gevoelig en intuïtief voelen, als antennes die de subtiele trillingen van het universum opvangen. Het is een uitmuntend moment om te mijmeren over onze emotionele behoeften en verbinding te zoeken met degenen die ons het meest dierbaar zijn. Dit kunnen ook overleden mensen zijn, waardoor er veel emoties vrijkomen, maar er ook een diep geluk kan zijn, voor dat wat we in het leven hebben mogen ontvangen van geliefden. Familiebijeenkomsten en het delen van hartverwarmende momenten met onze geliefden beloven uitzonderlijk bevredigend te zijn. De Volle Maan nodigt uit om ons onderbewuste naar de oppervlakte te brengen.

Vergeten herinneringen en diep weggestopte emoties kunnen opduiken, als een kans om oude wonden te helen en emotionele blokkades op te ruimen. In de dagen rondom deze Volle Maan is het cruciaal goed voor onszelf te zorgen. De emotionele intensiteit zou als kosmische golf over ons heen kunnen spoelen, en daarom is voldoende rust en zelfzorg van groot belang. Laat meditatie, yoga en het nemen van ontspanningsoefeningen innerlijke stromen van emoties in balans brengen. De Kreeft-Volle Maan, herinnert eraan onze intuïtie te omarmen en in contact te blijven met onze diepste gevoelens. Een tijd van emotionele genezing breekt aan, als een zachte bries die helende energieën met zich meebrengt. Deze bijzondere gelegenheid nodigt ons uit om te reflecteren op ons huis en de thuisomgeving, om een veilige en liefdevolle ruimte te cultiveren. We willen dan ook adviseren om de gehele laatste week van dit jaar te gebruiken open te stellen voor de kracht van de Volle Maan in Kreeft en te richten op liefde, familie en emotionele groei. Het is een tijd om te omarmen wat werkelijk belangrijk is in ons leven en om onze harten wijd open te zetten voor de diepte van menselijke emoties. In deze hemelse vertelling van de nachtelijke hemel, laten we ons leiden door de melodieuze klanken van het universum en de gloed van de kosmische liefde. Laten we dit magische moment verweven met de betovering van de Kerst en de goddelijke krachten, die ons zullen ondersteunen als we het goede nastreven.

Algemeen overzicht voor de maand december
We kunnen aan het begin van de maand de invloed van de Zon ervaren, die eind november in oppositie stond met Jupiter. Hierdoor ervaren we de eerste dagen een gebrek aan realiteitszin en optimisme. Het is raadzaam voorzichtig te zijn met overdreven verwachtingen en de realiteit in acht te nemen. Aan het begin van december hebben we ook te maken met de bloedmaan van 27 november, die in Tweelingen stond en emoties kon vergroten. Dit kan ook nu nog positieve en negatieve gevolgen hebben. We merken dat we nog steeds in staat zijn dingen los te laten die we beter niet meer doen. Dit leidt tot veranderingen in ons leven. Deze zullen we zeker nog de eerste week van december opmerken. Daarbij hebben we nog steeds te maken met retrograde bewegingen van Mars, die tot 12 januari in de Tweeling beweegt, Jupiter die tot het eind van de maand retrograde in de Stier beweegt, Uranus tot januari retrograde in Stier en Mercurius in de Steenbok. Vooral Mercurius en Neptunus brengen energie die tijdens communicatie verwarring en misverstanden brengt. We laten ons er echter niet toe leiden dat liefdesaffaires ons hoofd op hol brengen, want persoonlijke vrijheid is belangrijker. Mercurius beweegt vanaf 1 december in Steenbok en blijft daar tot 23 december. In deze periode verlangen we naar respect, en kan er wat onrust zijn. Dankzij deze positie kan conservatief denken naar voren komen, vooral als het gaat om relaties en droge humor. Daarom is het belangrijk duidelijk en kritisch te zijn in gesprekken met anderen. Mensen kunnen gevoelig zijn en conflicten zijn moeilijk op te lossen. Neptunus zal echter de 6de uit haar retrograde beweging komen en voorwaarts in de spirituele Vissen reizen. Daardoor zal er meer ruimte komen om de maand open, warm en spiritueel te belijden. Venus zal tot 4 december in de Weegschaal verblijven. Tijdens deze periode is er een onbewust sterk belang naar relaties, waardoor er onder mensen meer balans en harmonie is. Dat is de sleutel tot geluk en een aangename sfeer onder de mensen. Echter, als het om serieuze beslissingen gaat, kunnen mensen nog wel eens onzeker zijn. Vanaf de 4de zal Venus tot de 29ste in de Schorpioen staan. In deze periode zullen veel mensen op zoek zijn naar mensen met een mysterieuze geest. Het is moeilijk verleiding van het verbodene te weerstaan. Daardoor hebben mensen minder last van taboes, maar gelukkig kunnen velen van ons dit wel onderdrukken. Deze maand zullen natuurlijk de kerstperiode en de nieuwjaarsviering belangrijk zijn, maar het lijkt wel alsof het een rustige periode zal worden. Mensen zullen voelen dat het meer zal gaan om warmte en liefde met mensen in de omgeving, maar ook in het algemeen. De drukte die er normaal voor deze periode is, zal een stuk minder worden dan afgelopen jaren. Er zal echter wel wat opwinding zijn als gevolg van Venus en Mercurius zijn, die gecombineerd beschouwd worden als planeten van liefde en intrige.

Dit zou genoeg moeten zijn om te begrijpen wat ons te wachten staat op het gebied van relaties en romantiek. En er zijn genoeg redenen om te geloven dat de emotionele component in deze periode extreem hoog zal zijn, voornamelijk vanwege de verschillende bewegingen van planeten in december. Het is ook de moeite waard om de retrograde van Mercurius extra te vermelden. Wanneer deze planeet zo beweegt, geeft dit flink wat volharding, vastberadenheid en zelfvertrouwen. Let wel op dat er vooral aan het eind van de maand soms wat onrust kan zijn, bij mensen die hier teveel mee bezig zijn. Je hoeft hier niet mee bezig te zijn alsof alles ‘moet’. Ga er relaxt mee om en wees niet te angstig in de acties die je onderneemt. Het 1ste deel van december zal de minst voorspelbare periode zijn. De Zon staat in Boogschutter en blijft daar tot de 22ste. Daarbij is er een samenstand tussen de Zon en Mars die in de Schorpioen staan. Dit leidt tot een toename van vastberadenheid onder mensen met krachtige energie en persoonlijkheid. Dit is dus een periode van krachtige actie en nastreven van doelen. Er kunnen gevoelens bij mensen zijn dat niet alles in orde is. De kans op het nemen van verkeerde beslissingen is aanzienlijk. Aan de andere kant zal het onmogelijk zijn om eventueel ontstane crises te negeren. Mensen kunnen namelijk soms minder sterk zijn in het zich houden aan gemaakte afspraken of deze zelfs verbreken. Zakelijk gezien kan dit betekenen dat zakelijke partners van plan zijn je als leverancier te vervangen of je kunt klanten verliezen. In een relatie kan het betekenen dat een partner iets anders gaat doen, dan je verwacht. Mocht er zoiets gebeuren, dan wordt aangeraden dit gelijk aan te pakken en te zorgen dat je er stappen in onderneemt. Daar zal december belangrijk in zijn. Haast je niet om je zorgen te uiten en blijf bescheiden en nuchter. Je kunt anders ongegronde dingen zeggen of beledigend zijn voor een partner, collega of geliefde. Als we de energie op de juiste manier gebruiken, kunnen we bereiken waar we naar verlangen. Neptunus zal nog steeds in Vissen verblijven en daar tot eind maart 2025 blijven. Gedurende deze tijd voelen we grote mentale kracht. Als we vaak genoeg en met geduld over iets nadenken, zullen we ongetwijfeld krijgen wat we willen. Wees niet te rustig en vrijgevig, omdat je anders in financiële moeilijkheden terechtkomt, wat uiteindelijk tot existentiële problemen kan leiden. Het midden van de maand reist Mercurius richting de Boogschutter om hier tot 14 januari te verblijven. Daarnaast beweegt Mars tot 4 januari ook in dit teken, waardoor mensen wel wat meer de neiging hebben om extra te strijden om eigen overtuigingen te laten overwinnen. Dat kan problemen meebrengen, omdat er een rusteloze en tegelijk avontuurlijke energie zal hangen. Er wordt aangeraden om deze periode veel meer te bewegen door te sporten of culturele aspecten aandacht te geven.

De planetaire combinatie is over het algemeen erg gunstig, omdat morele aspecten sterk zijn. We kunnen de neiging hebben om te handelen en te zorgen dat onze omgeving rustig en vreedzaam blijft. Ruzie tussen mensen kan ontstaan, maar er zijn anderen, die hier dan gelijk in willen bemiddelen. Het kan een periode zijn waarin we op zoek zijn naar religie, filosofische vraagstukken, spiritualiteit, maar ook naar politieke kwesties. Er zal meer duidelijkheid zijn over kwesties die ons in het begin van december dwarszaten. Er zal gelegenheid zijn meer richtingen te vinden om ons te ontwikkelen. In de professionele sfeer is het tijd eerder gestarte projecten af te ronden en de vruchten ervan te plukken. Let op de kleinste veranderingen en pas je beslissingen dienovereenkomstig wel omzichtig aan. Gebonden mensen kunnen zich beter niet zo gedragen dat er conflicten met hun geliefden uitgelokt worden. Krijg je deze periode eenmaal een conflict dan zal deze erg moeilijk op te lossen zijn. Beter laat je problemen dus los en ga je je richten op de fijne dagen die er aan gaan komen en de fijne emoties die dit met zich meebrengt. In het laatste deel van december is het de laatste kans voor degenen die op zoek zijn naar liefde om een laatste sprong naar geluk te maken. Venus, gesteund door Mars, zal de liefde in het leven brengen, waardoor er kansen zijn, om de romantiek te versterken. Let op dat er tijdens de periode van de retrograde Mercurius problemen kunnen zijn met de sociale communicatievaardigheden van mensen. Toch zal dit nu onder invloed van de andere kosmische energieën minder impact hebben. Daardoor zal de liefde veel makkelijker zijn intrede doen en is het eind van het jaar een zeer goede periode om de romantiek hoogtij te laten vieren. Er wordt aangeraden om je open te stellen voor plekken waar onbekende mensen komen, omdat er veel leuke momenten uit voort kunnen komen en je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Zowel in de kerstperiode als tijdens Oud en Nieuwe zullen we onder invloed van Venus een warme en fijne energie ervaren, die versterkt wordt door andere planeten. In de zakelijke sfeer is het einde van het jaar een tijd om behaalde successen even te consolideren, maar wel even los te laten. Er is niets nieuws toe te voegen, behalve misschien dat er wat meer contacten tussen collega’s onderling zijn en er een bijzondere vrolijkheid is, die kan leiden tot leuke evenementen. Beoordeel je collega's niet streng en wees blij als er een goede sfeer hangt. De 29ste zal Venus naar Boogschutter reizen en er tot 23 januari blijven. Deze periode kan een intieme relatie worden ontwikkeld via avontuurlijke gevoelens. We leren graag iets nieuws, dus is het geen wonder dat mensen met dezelfde intentie elkaar aantrekken. Het zal dan ook een uitstekende afsluiting van het jaar worden mede met de kracht van de Maan, die zorgt voor magische en liefdevolle krachten. We wensen je dan ook een zeer gezond en spiritueel 2024 toe met veel liefde en warmte en vooral ook veel goedheid naar andere mensen toe.

Loading…
Share This