Maandhoroscoop Kreeft

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Kreeft lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 21 juni t/m 22 juli - Oktober 2021

Algemeen
Deze maand is het mogelijk dat je de tijd, die je aan je carrière besteedt, niet in evenwicht brengt met je privéleven. Ook kunnen er conflicten door komen, omdat je familie of gezin betrokken wordt bij dingen die je in je werk aan het doen bent. Je doet er verstandig aan adequaat te zijn en problemen te voorkomen door duidelijk scheiding aan te brengen. Mensen die een eigen bedrijf hebben, moeten in de gaten houden of hun partner onafhankelijk is. Is dit niet zo en vooral op financieel gebied, dan kan dit je in de problemen brengen als je bepaalde investeringen hebt gedaan, die niet rendabel blijken te zijn. Tracht oog ervoor te houden en bekijk of je veranderingen aan kunt brengen. Mensen die voor een baas werken, kunnen te maken krijgen met factoren in hun thuissituatie, die ervoor zorgen dat hun huidige carrière stil komt te staan. Je kunt denken aan zwangerschapsverlof, problemen met familie, je gezondheid of die van je partner of andere zaken waardoor je even niet verder kunt. Bedenk wel dat het daarna lastig zal zijn om naar het oude werk terug te keren. Op zich is dit niet erg, omdat oktober een maand kan zijn, waarin er een nieuwe start mogelijk is. Het is een maand van veranderingen en over het algemeen zal elk einde of elke breuk zorgen voor positieve nieuwe mogelijkheden. Oktober zal dan ook positief inwerken op kansen die je in het leven hebt. Er zijn planetaire invloeden welke ervoor zorgen dat er veel levendigheid deze maand zal zijn. Alhoewel je iemand bent die een relaxt leven wil leiden zal je veel energie krijgen, waardoor je op verschillende gebieden van je leven actief bezig kunt zijn. Je krijgt hierbij mogelijkheid om kennis, intellect en voldoende ambitie te gebruiken om die dingen te doen, die je wilt bewerkstelligen. Let op dat er planeten zijn, die je energie juist weer in kunnen tomen, waarbij vooral de retrograde Mercurius een sterke invloed kan hebben. Daardoor zal je de ene periode actiever zijn dan de andere, maar over het algemeen zal je in staat zijn om de maand goed door te komen. Het wordt dan ook zeker een maand om later nog eens over na te denken.

Voor de Kreeft is de thuissituatie datgene, waar je steeds terug wilt komen om veiligheid te voelen. Elk moment dat je te lang van huis moet zijn, zal je sterker dan anders verlangen om terug te komen. Het wordt een prima maand om mensen uit te nodigen, bij vertrouwde mensen op visite te gaan en leuke activiteiten met hen te plannen. Het wordt een maand met nostalgische gesprekken en mensen die er voor jou zijn. Ook kan je een sterke drang hebben om bepaalde dingen te verbeteren, zoals een auto, huis of andere bezittingen. We kunnen stellig aangeven dat je de rest van dit jaar mogelijkheden kunt krijgen om te ontwikkelen en veel te bereiken. Je weet wat je doet en zal communiceren, opdat je veel waardering en respect van mensen kunt krijgen. Wel zal je op moeten letten dat je de neiging hebt om teveel te eten en te drinken. Ook kunnen er op familiegebied geschillen zijn, waar je wel aandacht aan moet schenken. Let vooral de 1ste week op dat de Maan intense energie geeft, waardoor je weet wat je wilt, maar soms te heftig kunt reageren. Je kunt dan het fundament, dat familie biedt, verpesten en dat zou jammer en onnodig zijn. Gebruik je de energie echter op goede wijze, dan kunnen er prima momenten zijn om nieuwe projecten te starten, waarbij de familie veiligheid biedt, die je nodig hebt. Door intense energie kan er in je leven wel het een en ander veranderen, maar kan je vertrouwen dat het goed uit zal pakken. Bijzonder is dat je het zelf niet altijd doorhebt dat je goed bezig bent. Het zal belangrijk zijn vertrouwen in jezelf te krijgen. Dat kan lastig zijn. De retrograde Mercurius kan de 2de week veel energie bieden, waardoor je veel met het verleden bezig kunt zijn. Je kunt daardoor dingen doen om fouten en problemen van vroeger op te lossen. Vanaf de 15de bereik je communicatief veel. Je kunt je goed uiten en mensen zullen makkelijk op je afkomen. Omdat je nu lekkerder in je vel zit, kun je nieuwe activiteiten ontplooien. Vanaf de 18de zal Mercurius voorwaarts bewegen. In het begin kan dit onwennig voor je zijn en heb je moeite met deze energie om te gaan. Uiteindelijk zal je er vanaf de 20ste wel prima mee omgaan en kun je in de liefde, bij familie en op andere sociale gebieden prima ontwikkelen. Met name de Volle Maan kan jou ondersteunen. Je krijgt een sterke uitstraling en staat volop in de belangstelling. Pas op dat er mensen zijn, die jaloers worden, wat een bedreiging voor je veilige gevoel kan worden. Tot de 24ste kan dit zich voortzetten, maar daarna zal je een prima energie krijgen en kun je de rest van de maand op vele gebieden prima bezig zijn en goede energie krijgen.

Liefde en relaties
Je moet met name de eerste weken oppassen dat je privéleven niet teveel verwaarloosd wordt. Je wilt strikte normen en waarden hanteren, waarbij je denkt dat werk en andere belangrijke zaken het belangrijkst zijn. Daarbij vergeet je dan dat liefde en vriendschap ook erg belangrijk zijn om lekker in je vel te zitten. Je bent echter wel erg sociaal, maar dan meer naar mensen waar je zakelijke contacten mee hebt of oppervlakkige contacten. Let op dat er veel dingen in je naaste omgeving gebeuren en dat kan jou nog wel eens flink wat parten spelen. Je bent iemand die moeite heeft om nieuwe dingen in je leven toe te laten, wat kan gaan van nieuwe vriendschappen tot aan nieuwe sociale contacten. Wanneer je hier niet alert op bent, kun je er namelijk conflicten of problemen door krijgen, die moeilijk op te lossen zijn. Met name de 2de en 3de week kan je hier de meeste problemen mee krijgen, waarbij je goed op moet letten wat je zegt en doet. Vanaf de 23ste zal er gunstige en krachtige planetaire invloed zijn, die ervoor kan zorgen dat je sociaal sterk bent en dan vooral met goede vrienden, familie en een relatie op kunt schieten. Je vindt het belangrijk geregeld af te spreken en kunt wel eens een feestganger zijn en dan kun je nog wel eens flink over normen en waarden heengaan. Daarmee trek je dan mensen aan, die eigenlijk niet bij je passen. Let op dat je jezelf blijft en je niet anders voor doet, dan wie je werkelijk bent. Die neiging kan je dan wel hebben, maar dat is echt af te raden. Uiteindelijk zal je dan juist meer eenzaamheid voelen, als je merkt dat er niet voldoende diepgang is. Als single zal je geregeld nieuwe mensen aantrekken en kun je dit soms overdrijven. Het is dan ook een maand, waarin je niet echt voor een nieuwe serieuze relatie kunt gaan. Let op dat je dus mensen aan kunt trekken, die in het begin aantrekkelijk en spannend lijken, maar uiteindelijk toch niet de juiste types zijn. Aan het eind van de maand ga je weer meer tijd aan familie en vrienden besteden, waarbij je vooral mensen, die sterke normen en waarden hebben, aantrekt. Er komt dan ook meer kans op diepgang voor zowel gebonden mensen als singles. Romantiek zal weer boven op je lijstje komen.

Carrière en zakelijkheden
Mars zal, naast andere planetaire invloeden, het grootste gedeelte van de maand voor centrale energie zorgen. De eerste twee weken vind je werk zo belangrijk dat je weinig tijd vrij kunt en wilt maken om andere dingen te doen. Je bent gericht op dingen die je moet doen, waardoor je veel goede resultaten kunt behalen. Zakelijke partners zijn erg tevreden met je en als je eigenbaas bent, zullen klanten goed weten wat ze aan je hebben. Je bent echter wel geregeld teveel gericht op je eigen handelingen, waardoor je het niet fijn vindt als mensen zich teveel met jouw zaken bemoeien. Tracht hier balans in aan te brengen, door goed te bekijken wanneer het wel gewenst is als mensen met je samen willen werken en wanneer niet. Wees vooral niet bot als je aan wilt geven, dat je iets alleen wilt doen. In het midden van de maand kun je soms te weinig tijd hebben om al je werk af te krijgen. Dit komt omdat je in je privéleven wat zaken kunt hebben, die je volledige aandacht nodig hebben. Mocht je merken dat je teveel tijd nodig hebt, neem dan, als dit mogelijk is, een dag vrij, zodat je je kunt richten op dingen die werkelijk nodig zijn. De laatste periode van de maand zit je het beste in je vel en kun je veel aan, waardoor je zowel in je privé- als zakelijke leven efficiënt en adequaat bent. In deze periode werk je goed samen en ben je bereid compromissen af te sluiten, bij zaken waar jij je mee bezighoudt. Je hebt het dan nodig om samen te werken, omdat dit jou meer zelfvertrouwen geeft. Je kunt je dan prima gaan ontwikkelen en zal goede prestaties kunnen leveren om meer in je leven te bereiken.

Mentale en fysieke gezondheid
Er zijn retrograde energieën te bespeuren en dit kan emotioneel, maar ook fysiek raken. Met de komst van wisselvallig weer en opleving van griep en corona kan dit flinke problemen geven. Saturnus zal tot de 10de retrograde bewegen en wijst mensen op grenzen en gewoontes. Er wordt aangeraden deze energie te gebruiken om bepaalde gewoontes af te leren en te zorgen dat je op een gezonde wijze in het leven staat. Veel mensen zullen ervaren dat ze hier sterker mee bezig zijn, dan eerder met deze retrograde beweging. Maak tot de 10de gebruik van die kracht en tracht bepaalde dingen werkelijk af te leren. De periode van de 6de, met de Nieuwe Maan in de Weegschaal, t/m de 20ste met de Volle Maan, geeft niet alleen energetisch veel kracht. Er komen ook kosmische energieën op de Aarde af. Het kan een maand worden, waarbij we met wisselvallige weersomstandigheden te maken krijgen. Daardoor moeten we opletten niet ziek te worden. De kans op verkoudheid, griep of een andere ziekte kan daarom groter zijn. Jupiter zal tot de 17de retrograde bewegen en die energie kunnen we gebruiken om intellectueel aan te scherpen. Bepaalde zaken uit het verleden kunnen terug in onze gedachten komen. Daardoor bestaat er een kans dat we eerder gemaakte fouten herstellen. Jupiter helpt hierbij doelen te stellen om er vooral mentaal beter voor te staan. Neptunus zal t/m eind november retrograde bewegen en dit zal van invloed zijn op onze realiteitszin. We kunnen veel bezig zijn met de vraag of we ergens goed aandoen of dat we het verkeerd zien. We zullen over het algemeen merken dat we realistischer zijn en uiteindelijk nuchter bekijken hoe we ons leven in de juiste richting sturen. Uranus zal tot half januari 2022 retrograde bewegen. Ook deze energie kan nu positief werken en zorgen dat we onszelf beter onder controle houden. We zijn minder impulsief en dit kunnen we zowel in woorden als daden zien, omdat mensen iets meer rust in zichzelf ervaren en minder snel op de kast zitten. Oktober zal dus geen makkelijke maand worden als het om gezondheid gaat, maar dat is afhankelijk van hoe we in het leven staan. Mensen die op hun gezondheid letten, zullen meer bestand zijn tegen eventuele gevaren. Ook kan er in het verkeer of bij gebruik van gereedschappen of machines meer gevaar zijn, maar ook dit is afhankelijk van hoeveel risico we nemen. De Volle Maan reist in de Ram en dit geeft problemen als we met negatief gedrag te maken krijgen. Veel mensen zullen moeite hebben balans te vinden bij de aandacht voor mensen in hun omgeving en aan zichzelf. Dit brengt teleurstelling teweeg, omdat niet iedereen hier even goed mee omgaat. Wees dus alert dat je deze maand zelf afspraken en beloftes nakomt, maar wees empathisch en geduldig als anderen dit niet doen. Er lijkt een link te zijn tussen gedrag van mensen en frustraties, waarbij zich dit wel per teken anders kan uiten.

Voor de Kreeft geldt dat deze emotioneel wisselvallig gedrag kan vertonen, waardoor emoties zowel nadelig als voordelig uit kan pakken. Aan de ene kant heb je een feilloze intuïtie voor de gevoelens en gedachten van anderen en ben je zeer empathisch. Aan de andere kant kun je erg onzeker zijn als het om jezelf gaat. Je voelt jezelf veel minder goed aan, waardoor je een gebrek aan zelfvertrouwen kunt voelen. Je kunt je hierdoor erg moe en futloos voelen. Dit uit je vooral naar familie, partner en goede vrienden en dit kun je beter niet te vaak doen, omdat je ze dan emotioneel kwijt kunt raken. Uit je je gevoel echter niet, dan kun je alles opkroppen en bestaat uiteindelijk de kans dat je jezelf verliest in uitbarstingen van verdriet en zelfs woede. Het is daardoor verstandig om mensen in vertrouwen te nemen en je eens te uiten. Verder is het een maand om veel te sporten en de natuur op te zoeken. Qua voeding en andere producten doe je er goed aan vooral producten, die verslavend en schadelijk zijn, af te leren. Ze brengen je gemoedstoestand zeker niet veel goeds. Verder zijn wat extra multivitaminen zeker aan te raden.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Pluto brengt het eind van de 1ste week krachtige energie als de Nieuwe Maan, in Weegschaal, op de 6de aanwezig is en tegelijk met Mars invloed heeft. Romantiek, sensualiteit en erotiek zijn sterk aanwezig. Negatief is dat er mensen zijn die boosheid ervaren en niet altijd fijn in de omgang zijn. De Nieuwe Maan zal in Weegschaal bewegen, waardoor we de schoonheid van het leven en omgang met mensen kunnen waarderen. Er zal de eerste week veel ruimte zijn voor plezier, schoonheid en romantiek. Het is een tijd van genieten, waarbij we niet alleen intellectueel en mentaal sterk zijn, maar ook fysiek. We kunnen de energie gebruiken om artistiek of sportief bezig te zijn. Ook is het een prima tijd voor leuke activiteiten met vrienden of familie. Geregeld ervaren mensen gevoelens van dood, wedergeboorte, obsessie en regeneratie. Dit kan lastig zijn, omdat niet iedereen er goed mee omgaat. Er zijn echter ook mensen die dit kunnen. Mars zal de hele maand in Weegschaal bewegen en minder emoties brengen. De Weegschaal geeft echter een sterke neiging onrechtvaardig gedrag aan te pakken. Ondanks minder intense emoties, kunnen er mensen zijn, die voor het goede vechten. Dit kan onevenwichtigheid brengen, waarbij mensen zichzelf en anderen niet altijd begrijpen. Merk je dit aan jezelf, dan wordt aangeraden rationeel en geduldig te blijven en je niet mee te laten slepen door mensen, die emoties niet onder controle hebben. Vooral eind van de maand kan Mars, die naar de Schorpioen beweegt, jaloers en bezitterig gedrag versterken. Pluto brengt soms een obsessieve en passionele kracht. Plezier en genot kunnen versterkt worden en energie van de Weegschaal kan veel moois brengen.

 

Ook na de eerste week komt er veel positiviteit van de planeten. Mars is wel negatiever en kan storing brengen, waardoor stabiliteit in het geding kan komen. Het is verstandig niet te impulsief te zijn en diplomatiek te handelen als er conflicten of andere problemen zijn. Venus zal vanaf de 7de in de Boogschutter reizen, wat geschikt is voor carrière, studie of ontmoeten van nieuwe mensen. Dit laatste geldt vooral voor singles, die zich graag laten verleiden. Gebonden mensen zullen er wat afstandelijker in zijn. De energie van Venus in de Boogschutter kan vrijheid aan mensen geven, waardoor we graag ons eigen gang gaan en buiten dagelijkse beslommeringen stappen. De 10de t/m de 15de zal Saturnus in Waterman energie delen met Pluto en Saturnus. Mensen worden gepassioneerd door deze krachten, waardoor ongezond en onverantwoordelijk gedrag afgewend of afgeleerd kan worden.  Mercurius zal tot de 17de in retrograde beweging staan. Tot die periode kan er op liefdesgebied negatieve energie zijn en zijn er zelfs bedreigingen die bestaande relaties kunnen beëindigen. Mensen die in staat zijn hier rationeel en nuchter mee om te gaan, kunnen uitdagingen het hoofd bieden en tegenslagen gebruiken om er juist beter van te worden. Het is een prima periode voor vriendschap en sociale contacten. Vanaf de 17de zal Mercurius voorwaarts bewegen. Bijzonder is dat de planeet tegenover Cheiron staat en de 17de t/m de 20ste communicatie onder druk zet. We moeten dan oppassen wat we zeggen en tegen wie.

 

De Zon beweegt t/m de 22ste in de Weegschaal en houdt de 6de de Maan, Pluto en Mars gezelschap. Veel mensen denken geregeld na over gedrag van anderen, maar ook over zichzelf. We zijn daardoor minder sterk qua beslissingen. Besluiteloosheid is iets wat de Weegschaal kan geven en helemaal als de Zon er bijkomt. Onzekerheid en minder efficiënt gedrag kunnen ons parten spelen. Merk je dat je er last van hebt, dan wordt aangeraden je creatief te uiten in hobby’s of in de natuur om gedachten op een rijtje te zetten. Vanaf de 23ste reist de Zon t/m de 3de week van november in de Schorpioen, waar eind oktober Mars bijkomt. Dit kan vechtlust en obsessie meebrengen, waardoor we voorzichtig moeten zijn in de omgang met anderen. Beter mijd je conflicten en ga je met mensen om waar jij je veilig bij voelt. Merk je dat je humeur wisselvallig is, dan wordt aangeraden hier gelijk iets aan te doen. Je kunt deze periode geholpen worden door de regenererende kracht van Saturnus en de Zon, waarbij intuïtie en dromen ons vertellen over het onbewuste en over wat de hogere wereld ons doorgeeft. Het 2de deel van de maand zal Jupiter trillingen ondergaan omdat deze tussen Neptunus en Pluto beweegt. Onze ideeën kunnen vertroebeld worden en daardoor zijn er sociale en romantische storingen mogelijk. Positief is dat we emotioneel versterkt worden en in staat zijn controle hierover te krijgen. Mercurius kan namelijk intellectuele energie brengen en daardoor kunnen we rationeler nadenken o talenten aan te scherpen en nieuwe vaardigheden aan te leren. Venus ontmoet de 29ste in het gebied van Schorpioen de Maan. Deze combinatie staat bekend om zijn spirituele invloed, waarbij ons derde oog versterkt wordt. Deze tijd is uitermate geschikt om mentaal, intellectueel en spiritueel te ontwikkelen. Ook zijn er voorspellende dromen, die aangeven wat er de komende periode aan kan komen. De 30ste zal Mars naar de Schorpioen reizen. Deze planeet geeft mensen een zeer sterke energie om aan het eind van de maand duidelijke beslissingen te nemen. Deze energie is geschikt om ongewenst gedrag of contacten uit het leven te verwijderen. Deze dag vormt de Zon een vierkant met Saturnus. Ook deze combinatie zal spirituele energie brengen, waarbij de Zon en Saturnus in combinatie met Venus en Mars zorgen dat het een intens eind van de maand is, maar waarbij deze energie ons wel veel moois kan brengen.

 

Loading…
Share This