Maandhoroscoop Kreeft

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Kreeft lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 21 juni t/m 22 juli - Juni 2023

Algemeen
Kreeften zijn zeer spiritueel, intuïtief en empathisch en dat is fijn in contact met anderen, maar kan ook storend werken, omdat je emotioneel zeer gevoelig bent. Je kunt deze maand veranderingen meemaken, waardoor emoties in de war kunnen raken en je minder effectief bent in je werk of andere zaken waar je je aandacht bij dient te houden. Het bijzondere is dat dit juist komt nu er een grote versoepeling komt. Soms heb je zelfs het idee dat je het fijner vond tijdens de lockdown. Je was dan zekerder van de wereld en de mens. Jupiter voegt zich de 1ste in de Noordelijke Maanknoop in de Stier. Deze energie zal veel blijdschap en vriendschappen brengen. Hoop en dromen zullen beïnvloeden en inspireren om mensen op te zoeken, die gelijkgestemd zijn. De 4de zal er krachtige energie komen vanuit de Volle Maan in de Boogschutter, die in de sector van productiviteit staat. Er is een magische energie, die zorgt voor veranderingen en manifestaties die leiden tot meer ontwikkeling. Kreeften zijn zeer intuïtief en kunnen de energie van de Maan dan ook gebruiken voor het afdwingen van succes en goede prestaties. Je kunt merken dat je zeer creatieve gedachten krijgt en ook op een snelle en efficiënte wijze bezig kunt zijn. Gebruik deze gelegenheid om jezelf onder de loep te nemen en te zorgen dat je bepaalde gewoontes kunt veranderen om er nieuwe voor terug te plaatsen. Je zult hierdoor in de richting geduwd worden van een gezondere en productievere levensstijl. De 5de komt Venus in de Leeuw en brengt veel energie ten opzichte van de romantiek, schoonheid en harmonie, Leeuw binnen. Er kan een intense energie binnen jouw sector van bezittingen komen, waardoor je mogelijkheden krijgt om meer succes te behalen en er ook financieel op vooruit te gaan. Daarbij kan de energie van de Leeuw jou eraan herinneren dat je liefde en vriendschap meer dan waard bent en je daardoor gedurende deze periode niet bang hoeft te zijn dat je minder lekker in je vel kunt zitten. Bij deze energie draait alles om plezier en genot, dus wees niet bang. De veranderingen die je echter meemaakt, zullen uiteindelijk wel voor een ontwikkeling zorgen, waarbij er kansen komen om je zelfkennis te vergroten. Ook zal je prima in staat zijn om met lastige omstandigheden om te gaan, waarbij je jezelf op een positieve manier kunt veranderen.

Toch kan het een lastige maand worden, maar dat neemt niet weg dat je de kans krijgt om je in juni te ontwikkelen en als persoon te groeien. Je hebt persoonlijkheid genoeg om je ambities waar te maken en zal er klaar voor zijn om je doelen en wensen te bereiken. Je bent zelfstandig en zeker niet afhankelijk van andere mensen. Bijzonder is, dat je deze maand kunt gebruiken om te ontwikkelen en zelf te groeien, maar daardoor ook anderen blij kunt maken. Zit jij namelijk lekker in je vel, dan straal je dit naar anderen uit. Mercurius, de planeet van communicatie, komt de 11de in de Tweelingen te staan. Hierdoor kan er een periode zijn, waarin je reflecteert op je eigen tekortkomingen, waardoor er veranderingen mogelijk kunnen zijn. Wees niet bang om wat tijd te nemen om contact te maken met je diepste gedachten en emoties. De 17de zal de krachtige Nieuwe Maan in Tweelingen in jouw sector van spiritualiteit staan. Let hierbij op dat er planetaire retrograde bewegingen kunnen komen, die jouw vooruitgang kunnen blokkeren, waardoor er wat moeilijkheden aan kunnen komen. Daar kunnen ook mensen bij zijn, die het jou moeilijk kunnen maken, waardoor jij je wel eens bedreigd kunt voelen. Trek je niet terug en houd vol, maar blijf geduldig en relaxt, zodat je conflicten niet erger maakt. Doe dit dan op een vriendelijke en liefdevol manier, dan zal je mensen zeker tevreden kunnen stellen. Saturnus zal in de periode van de Nieuwe Maan retrograde in de Vissen bewegen. Deze zal in de sector van intellectualiteit en expansie staan, waardoor er een moeilijke, maar tegelijk ook bekrachtigende energie kan komen om vertrouwen te omarmen en met groei en transformatie te maken krijgen. Bijzonder is, dat je fantasievolle gedachten kunt hebben, waarbij je ver vooruit kunt denken en zeker weet wat je wilt en hoe je dit moet doen. Zowel in je carrière als privé kunnen dan nieuwe doelen ontstaan. De 20ste zal de Zon in jouw teken komen, waardoor je een sterke drang krijgt kansen af te dwingen, maar ook om avontuurlijke reizen te maken. De laatste week van de maand is er een krachtige planetaire kracht vanuit Mercurius in jouw sector van aantrekkelijkheid. Er zijn dan verrassende mogelijkheden die zowel privé als zakelijk veel op kunnen leveren. Je zult een manier hebben met woorden om je te helpen snel en gracieus door elke situatie te bewegen. Aan het einde beweegt Neptunus retrograde in de Vissen, maar deze energie zal lastig zijn, maar niet echt storen. Hoogstens zal er een vertragende werking op overtuigingen en waarden zijn.

Liefde, relaties en sociale contacten
Je kunt deze maand gevoelig zijn voor de manier waarop een liefdespartner met je omgaat. Is je partner namelijk niet empathisch en sensitief, dan zal jij ook meer moeite hebben om dit te zijn. Je kunt dan zelfs zeer afstandelijk en koud op de ander reageren. Je doet er goed aan hier anders mee om te gaan en juist toenadering te zoeken. Bedenk dat je met een hoop liefde en warmte veel verder komt en je dan een diepere band met je partner hebt. Er zal dan veel respect en genegenheid tussen jullie zijn. Kreeften met een gezonde relatie, zullen dan ook veel positieve emoties ervaren. Heb je een lange vaste relatie of heb je pas een relatie, dan zal je je af moeten vragen hoe jij je hierbij voelt. Voel je zelf onzekerheid dan is het verstandig je af te vragen waarom je dit gevoel hebt. Problemen zal je in dit geval moeten analyseren en er, als het nodig is, iets mee moeten doen. Doordat je een sensitieve en sympathieke uitstraling hebt, zal je veel meer kans hebben om iemand aan te trekken, waar je een vaste relatie mee aan kunt gaan. Toch dien je je ook hierbij af te vragen of je je wel zeker kunt voelen. Ervaar je gelijk al een bepaalde ontevredenheid of onzekerheid, dan kun je er maar beter niet gelijk op ingaan. Bedenk dat een nieuwe relatie in dit geval namelijk alleen maar in ellende zal eindigen. Je doet er dan verstandig aan om de liefde te bewaren voor iemand die je wel voldoende liefde kan geven. Het zal een maand kunnen zijn, waarbij je wel hoge verwachtingen van een partner kunt hebben. Als je deze te hoog stelt, dan is het natuurlijk logisch dat je partner daar niet aan kan voldoen. Ondanks het bovenstaande zullen de meeste Kreeften waarschijnlijk wel veel positieve energieën tegemoet kunnen zien. De vooruitzichten zijn, als het om de liefde gaat, dan ook uitstekend. Hierbij zal je zelf ook veel liefde bieden en zullen jij en je partner genieten van de romantiek die jullie bij elkaar losmaken. Je kunt emotioneel gezien zeer extravert zijn, waarbij je in het contact met andere mensen over het algemeen open en vrolijk bent. Jouw enthousiasme zal andere mensen zeker aan kunnen steken. In de liefde ben je zeer subtiel en zal je andere mensen veel waardering geven, vooral bij zielsverbindingen.

Carrière en zakelijkheden
De maand juni kan gekenmerkt worden door de zeer goede manier waarop je met routinematig werk omgaat en je doorzettingsvermogen. De resultaten die je behaalt, zullen voor anderen teken zijn om zelf ook beter te presteren, waardoor je een echte inspirator kunt zijn. Je bent op veel gebieden zeer productief en hebt de juiste attitude en ambities om datgene te bereiken wat je zou willen bereiken. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn, doordat je ondanks alle goede energie ook gevoelens van twijfel kunt hebben. Wanneer je echter blijft geloven in datgene wat jij kunt, dan zal het een prima maand worden. In contact met zakelijke partners zal je in juni veel empathie hebben en ben je ook zeer creatief. Mensen werken hierdoor graag met je samen en zullen je zeker vertrouwen. Jij versterkt ook hun vertrouwen, omdat je de energie hebt om veel complimenten te geven. Mensen die nuchtere en rationele beroepen hebben of beroepen met weinig sociaal contact, kunnen moeite met bureauwerk of intellectuele zaken hebben. Met name beslissingen en het afsluiten van contracten zijn lastig voor je. Neem daar de tijd voor en weeg dingen tegen elkaar af. Merk je aan jezelf dat je ergens niet volledig zeker van bent, stel het dan uit en verzamel eerst informatie en vraag advies aan vertrouwde mensen. Juni zal een maand zijn, waarbij intuïtie, informatie en advies sleutelwoorden zullen zijn. Voelt iets goed aan, twijfel dan niet en onderneem actie. Je financiële positie zal deze maand versterkt worden, waardoor er mogelijkheden zijn om je inkomen te vergroten. Toch zitten er haken en ogen aan datgene wat je doet. Je zult ten eerste niet moeten speculeren of gokken, omdat de planetaire energie hier niet goed is en mensen je zelfs op kunnen lichten. Vertrouw op je gevoel en doe niets waar je niet 100% achter staat. Ten tweede zal je evenwicht dienen te vinden tussen inkomsten die je hebt en uitgaven die je doet, omdat je de neiging hebt te breed te leven. De laatste week van de maand neemt je geestelijke kracht toe, waardoor je in staat bent je in je carrière te ontwikkelen. Mensen die een andere carrière zoeken, zullen alleen in die laatste week veel kans maken, de weken daarvoor zijn minder gunstig.

Fysieke en mentale gezondheid
We staan bijna halverwege het jaar en we kunnen intense en krachtige energie ervaren door energie van de hemellichamen. Juni is een tijd van dankbaarheid, waarbij we oog krijgen voor leven en schoonheid die er te bespeuren zijn, ondanks dat de wereld steeds meer met chaos te maken krijgt. Laten we niet vergeten dat er mooie wegen zijn om de schoonheid van het leven in te zien. Kijk vooral naar de kleinere aspecten in het leven en houd je aan het spreekwoord: “Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert”. Het wordt een maand waarin we op zoek zijn naar waarheid en emoties de vrije loop laten. Vreugde en blijdschap zit hem in de kleine dingen en zullen verbinden. Let wel op dat dat de meeste mensen niet bang zijn om hun mening te uiten en gevoelens kenbaar te maken. Ook kunnen we onze talenten laten zien en is het een prima periode om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. De energieën van juni brengen ons in verbinding met ons bewustzijn, maar ook zeker onderbewustzijn, waardoor er momenten zijn dat we met onze diepste emoties in aanraking komen. We kunnen hierdoor krachtig transformeren, waarbij we zowel fysiek als mentaal ontplooien. Het is een prima periode om jezelf te verwennen met nieuwe kleding, bezittingen of verbeteringen van je leven. We staan in contact met onszelf en daardoor zijn we in staat grenzen te bepalen en deze aan anderen te tonen. Ook kunnen we keuzes maken om de waarheid te vinden, welke tot mentale en psychische wegen leiden. Benut de energie en straal deze uit. De reden, waarom we naar een maand van passie en transformatie gaan, komt door de sterke hemelse activiteiten.

Vooral de Volle Maan, Venus in Leeuw, Mercurius in Maagd, Pluto in Steenbok, de Nieuwe Maan en retrograde Saturnus zullen passionele gevoelens prikkelen en spirituele gevoelens losmaken, die zowel mentaal, psychisch als fysiek baat brengen om gezond in het leven te staan. Mercurius keert rond de 11de terug naar de Tweeling en Pluto zal een tocht in de Steenbok maken, samen met de Nieuwe Maan. We zullen te maken krijgen met de retrograde Saturnus en daarbij zullen we ook nog eens in de tijd van de Kreeft komen. Deze krachten zullen vooral de 2de helft van de maand voor passie en transformatie zorgen. De energie zal zorgen dat we het oude loslaten en het nieuwe omarmen. Relaties zullen te maken krijgen met verschuivingen, welke kunnen zorgen voor fijne, maar ook voor mindere tijden, waarbij fysieke en mentale pijnen voor kunnen komen. Het verleden kan hierdoor terugkomen, waarbij disbalans en trauma’s ontstaan, met een karmische kracht, die relaties kan verstoren. Aan de andere kant biedt deze energie prima kansen om te ontwikkelen en lekker in het leven te staan. Mocht je merken dat je emoties onder druk komen, dan wordt aangeraden hier toch wel een weg in te vinden. Ben jij je bewust van de energie, dan zal er genezende werking van uitgaan. Toch kunnen veel mensen erg kwetsbaar zijn en is het dus belangrijk om je niet te open op te stellen en emoties onder controle te houden. Lukt dit niet, dan kunnen we emoties op anderen botvieren en zullen we fysiek geraakt worden. Per sterrenbeeld kan dit weer op een andere wijze optreden en zal de beïnvloeding mentaal en/of fysiek plaatsvinden.

Fysiek gezien kan de Kreeft deze maand niet altijd fit zijn en zal deze na moeten denken wat mogelijk is om dit te verbeteren. Je zult onder de loep moeten nemen of je werkelijk gezond eet en of je voldoende beweegt. Het zal een maand worden, waarbij je moet sporten en dan zeker niet één keer vrijblijvend per week. Er wordt aangeraden minimaal twee keer per week intensief te sporten, waarbij je je lichaam flink aan het werk zet. Het is belangrijk geregeld naar buiten te gaan, frisse lucht in te ademen en ook voldoende te bewegen. Wandelen of joggen wordt aangeraden en het liefst elke dag gedurende dertig minuten. Verder dien je de inname van schadelijke stoffen, zoals genotsmiddelen en ook verslavende producten te vermijden. Het kan dus wel eens een maand worden, waarin je bepaalde negatieve dingen af kunt leren, doordat de planetaire energie je hier toe dwingt. Ben je ergens aan verslaafd of merk je dat je teveel gewicht hebt, dan doe je er goed aan je niet tegen deze invloed te verzetten. Gebruik de energie om de juiste stappen te nemen om gezond te worden of te blijven. Het is verstandig om een planning te maken, zodat je bij kunt houden wat je doet en op welke momenten. Tenslotte wordt ook voorspeld dat je mentaal positieve energie ervaart, waardoor je geestelijk versterkt zult worden.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Er ontstaat in juni krachtige en transformerende energie, die je kunt gebruiken om een doelgericht leven te creëren. Maak verbinding met je innerlijke wijsheid, door tijd te nemen om contact met je innerlijke zelf te leggen. Het is een tijd van meditatie of het aanleggen van een dagboek. Luister naar fluisteringen van je hart en laat ze je leiden naar je hoogste doel. We krijgen de 1ste week te maken met de vurige Volle Maan van de 4de om 5:43 uur, die deze hele week in staat is spiritueel te beroeren. Venus verschuift de 5de van de Kreeft naar Leeuw en daardoor kunnen we de eerste dagen flink wat emoties ervaren. Deze kunnen we soms verbergen om ze er daarna in alle intensiteit uit te gooien. Deze planeet verblijft hier tot 9 oktober en zal dus veel invloed houden. Mensen hebben de neiging theatraal gedrag te vertonen binnen een relatie en in de romantiek. Het zal een periode worden, waarom we gestimuleerd worden om de liefde en erotiek op te zoeken. Verliefdheid kan een sterke rol spelen, zowel voor gebonden mensen als singles. Let op dat ontrouw en een breuk op de loer kunnen liggen. Deze 1ste week krijgen we ook te maken met de conjunctie tussen Jupiter en Noordelijke Maanknoop in de Stier. Deze energie kan ons bewegen mogelijkheden te zoeken om te ontwikkelen en dromen na te streven. Deze verbinding geeft ons meer kans om doelen en wegen te vinden om te bereiken wat we al een tijd van plan zijn. De energie biedt hulp bij dingen die we op gebied van financiën, carrière en materiële aspecten bewerkstelligen. Je kunt nu best wat risico nemen, omdat er vele kansen zijn om financiële armslag te creëren en financiële meevallers af te dwingen. De Volle Maan staat in Boogschutter en deze stand zal ons vooral intellectueel en op gebied van eerlijkheid stimuleren. Tot aan de periode van de Nieuwe Maan kunnen we profijt van deze kracht hebben. We ervaren verlichting van ons leven en kunnen meer de drang hebben de wereld te ontdekken en nieuwe mogelijkheden op te zoeken. Ambities worden versterkt en we staan open voor spirituele entiteiten om ons heen. Prima periode voor mediums en paragnosten om boodschappen door te krijgen en deze door te geven. Omdat de Volle Maan een driehoek vormt met Cheiron in de Ram is er genezende en transformerende werking, waardoor emotionele wonden verdwijnen en we een nieuwe periode in kunnen gaan. Tegelijkertijd nodigt een vierkant met Saturnus in Vissen uit om angsten onder ogen te zien en negatieve denkpatronen of gedragingen los te laten, die ons tegenhouden om volledig van het leven te genieten. Kun je volledig gebruik maken van de kosmische krachten, dan zal je de eerste en tweede week vernieuwen en opladen om het tweede deel van de maand fris in te gaan.

Venus zal dus de 5de naar de Leeuw gaan en tegenover de retrograde Pluto in de Waterman staan, wat veel tegengestelde krachten brengt. De Leeuw wekt hierbij betrouwbare energie in de romantiek op. De meeste mensen kunnen door deze energie met hun diepste gevoelens in contact komen en hierdoor is er toch veel mogelijk. We staan nu namelijk creatief en speels in het leven. Er is echter een waarschuwing. Heb je een mindere relatie, dan zal je op moeten letten. Verlangens kunnen hormonen op hol brengen, waardoor verkeerde beslissingen mogelijk zijn. Weerstand tussen Venus en Pluto levert spanning op, waarbij we aan de ene kant op zoek zijn naar relaties en een liefdevolle verbinding. Aan de andere kant kunnen we een soort bindingsangst ervaren. Gebruiken we de energie op een stabiele wijze, dan kunnen we nieuwe overtuigingen krijgen en zullen we juist voor relaties zorgen, die echt wat te bieden hebben. De 8ste ontstaat er een kosmisch kruispunt ontstaan tussen Venus in Leeuw en de Noord- en Zuidknoop. Ook deze energie zal er toe bijdragen dat er nieuwe kansen op liefdesgebied komen. Deze energie zal het enthousiasme en de passie stimuleren voor diegenen die het gevoel hebben dat ze in hun liefdesleven vastzitten. Hierdoor kunnen ze er niet alles uithalen wat ze graag willen. Venus vormt een vierkant met de Zuidknoop in Schorpioen, wat intense emoties naar boven brengt. Mensen kunnen aan de ene kant een sterke drang naar vrijheid ervaren, terwijl er aan de andere kant juist emotionele problemen kunnen ontstaan. Tracht balans te vinden. De 11de zal Mercurius naar de Kreeft reizen en gaat Pluto weer naar de Steenbok. Je kunt hierdoor nieuwe ideeën krijgen, diepgaande gesprekken voeren en intellectueel versterken. Deze transit is geschikt om te leren, les te geven, sociale contacten te maken en kennis met anderen te delen. Pas op dat we mentaal gezien nog wel eens het contact tussen onze ziel en ons lichaam kunnen verliezen. Er wordt aangeraden te mediteren, te sporten, emoties er uit te gooien en contact met de natuur te houden. Pluto zal met energie komen, die voor veranderingen en verschuivingen zorgen. Dit kan intense onrust brengen, omdat transformaties zorgen dat mensen gestrest kunnen raken bij het nemen van beslissingen. Op 18 juni zal de Nieuwe Maan om 6:39 verschijnen, maar zoals we al stelden is de energie van de Maan al vanaf de 1ste dag sterk aanwezig. De retrograde Saturnus in Vissen gaat hier een krachtige verbinding met de Maan aan. Daardoor is er de rest van de maand een sterke energie, die zorgt dat mensen meer discipline zoeken en er verantwoordelijkheid opkomt. Dit kan een gunstige werking op de Aarde en mensheid hebben, waarbij er een grotere kans is op meer vrede op de Aarde.

De kosmische stand geeft ons lessen, hoe te gedragen en hoe aanpassingen te maken, die rust in ons leven brengen. De nieuwe Maan stimuleert innerlijke wijsheid en onze intuïtie, waardoor we aan kunnen voelen welke richting we op gaan. Neptunus in Vissen versterkt dit, waardoor er heel wat mogelijk is in dit laatste deel van de maand. Daarbij kunnen emotionele volwassenheid ontwikkeld en problemen overwonnen worden. De 19de zal Jupiter een sextiel met Saturnus vormen. Jupiter in Stier brengt zegeningen van voorspoed, terwijl Saturnus in Vissen uitnodigt contact met ons astrale lichaam te maken en dromen in de gaten te houden. Saturnus zal inmiddels tot 4 november een retrograde beweging in de Vissen maken. We worden gedwongen minder naar onszelf te kijken, maar gericht te zijn op anderen. Er kunnen deze periode momenten zijn dat er demonstraties zijn, waarbij mensen vragen naar veiligheid en betere sociale regelingen. Mensen zijn nu meer geneigd om gemeenschappelijke doelen na te streven en elkaar te steunen. Het is een tijd om nieuwe ideeën te krijgen, door oude denkwijzen te veranderen. De 21ste zal de Zon de zomerzonnewende in de Kreeft opstarten. We gaan een tijd in van het verzorgen van de zwakkeren in onze samenleving, waarbij genezing en emotionele reflectie belangrijk zullen zijn. De hemelse gebeurtenis heeft een speciale betekenis en symboliseert een tijd van overvloed, groei en overwinning op duisternis. Het is een prima periode om emotionele bagage los te laten en te zorgen dat onze gezondheid een positieve boost krijgt. Het eind van de maand gaat Mercurius naar de spirituele Kreeft, waar deze zich bij de Zon voegt. Daardoor hebben de meeste mensen veel empathie naar anderen en kunnen emotionele behoeftes getriggerd worden. Luister vooral naar emoties en minder naar je ratio. Ook nu is het een periode van verwerken van trauma’s en andere emotionele wonden. Daardoor is het dus echt een maand, waarin we het een en ander achter ons laten als we vertrouwen op onze intuïtie en vanuit ons hart communiceren. Neptunus start de 30ste een retrograde beweging in de Vissen en zal tot 6 december deze beweging maken. De transit nodigt uit naar binnen te kijken en de diepere betekenis achter dromen en verlangens te onderzoeken. De retrograde stand is een tijd om illusies of wanen los te laten die ons ervan weerhouden ware doelen na te streven. Het is een tijd om oppervlakkigheden los te laten en ons te richten op belangrijk zaken in ons leven. We sluiten de maand verstandig en liefdevol af.

Loading…
Share This