Maandhoroscoop Leeuw

De horoscoop van het sterrenbeeld Leeuw lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 22 juli t/m 22 augustus - April 2021

Algemeen
De Leeuw kan deze maand geregeld piekeren over het leven en vooral wat er momenteel allemaal in de wereld gebeurt. Je kunt allerlei zware onderwerpen hebben, die niet iedereen zullen boeien. Dat kan jou storen, maar ook anderen kunnen het erg vervelend vinden als je weer met zware onderwerpen komt. Tracht hier dan ook paal en perk aan te stellen en praat er vooral met mensen over, die er wel interesse in hebben. Ga vooral niet bepaalde meningen opdringen, omdat je dan wel eens de essentie van contacten met mensen kunt vergeten. Vriendschap, liefde en empathie zijn nog altijd belangrijker om lekker in het leven te kunnen staan. Je kunt je beter richten op datgene waar je goed in bent. Je hebt vele talenten en als je deze laat zien, zullen mensen het veel fijner vinden om met je om te gaan. Zakelijk gezien is er ook veel goeds te bespeuren en kan je zelfs een hoger inkomen bewerkstelligen. Dit geldt alleen voor mensen die hier al een tijdje mee bezig zijn. Houd wel in de gaten dat er veel veranderingen zullen zijn. Alleen mensen die hiertoe in staat zijn, kunnen de meeste kansen op financiële voordelen meemaken. Er zijn ook aanwijzingen op vergaderingen, zakelijke reizen en extra werkzaamheden die jou veel op kunnen leveren. Ook kun jij je je zakelijke netwerk deze maand vergroten, mede omdat je met zeer mooie plannen kunt komen. April is ook geschikt om je sociale netwerk te vergroten. Je bent positief en zal makkelijk met mensen kunnen communiceren. Je kunt nieuwe vrienden aantrekken, maar zal ook oude contacten nieuw leven inblazen. Ook het contact met familie kan verbeteren of als deze al goed is, versterkt worden. In april zal dus niet alleen carrière verbeterd worden, maar krijg je mentaal en sociaal ook veel kracht. In het eerste deel van de maand kunnen er op gebied van gezin, familie en je woning veranderingen optreden. Je hebt sterke optimistische gevoelens, waarbij je gebruik kunt maken van je charmante en stijlvolle karakter. Het is een prima maand om mensen te vergeven. Over het algemeen zal je merken dat je op een krachtige manier gemotiveerd wordt. Je kunt geïnspireerd worden, wat een positieve uitwerking op je persoonlijkheid heeft. Let op dat je niet te egocentrisch bent en controleer dit als het wel gebeurt. Wees empathisch en sympathiek, dan zijn anderen dit ook naar jou.

Liefde en relaties
Er kan op gebied van liefde en romantiek een prima energie voor de Leeuw zijn. Er zijn aanwijzingen op een nieuwe liefde en het zou niet vreemd zijn als dit met iemand van een andere cultuur is. Een affaire met iemand is voor gebonden mensen ook niet uitgesloten. Daarom doe je er verstandig aan om hier controle over te houden. De kans op grote problemen is anders zeker hoog. Dit geldt overigens vooral voor mensen met een slechte relatie. Ben je tevreden met je partner, dan zal je juist het avontuur en de spanning bij deze persoon zoeken. Er zijn in dit geval prima mogelijkheden om de relatie te verbreden en er zijn dan heuglijke gebeurtenissen mogelijk. Heb je een buitenlandse partner of ontmoet je iemand uit het buitenland, dan is er veel positiviteit en moet je er rekening mee houden dat er een verhuizing naar een ander land mogelijk is. Je bent deze maand wel extra kritisch en een huidige of nieuwe partner moet dan ook aan veel kwaliteiten voldoen. Je vindt uiterlijk erg belangrijk, maar wil ook iemand die op intellectueel en zakelijk gebied hoge kwaliteiten heeft. Mensen die een bedrijf hebben of op willen zetten, zullen dit het meest belangrijk vinden. Voor de Leeuw zijn familieleden deze maand belangrijk en dit kan niet altijd even positief zijn, omdat er aanwijzingen zijn dat er mensen ziek worden of zijn. Heb je een gezin, dan moeten mensen wel geduldig en verstandig zijn om met jouw nukken om te kunnen gaan. Het is echter wel verstandig om niet teveel je eigen gang te gaan en begrip te tonen dat een partner en je kinderen ook een inbreng moeten hebben. Er zijn deze maand negatieve energieën, die kunnen zorgen voor jaloersheid en afgunst. Daar kunnen problemen uit voortkomen, die zelfs tot grote ruzies kunnen leiden. Ook dit dien je onder controle te houden. Zijn er meningsverschillen of conflicten, dan doe je er goed aan om deze niet op de spits te drijven. Ratio, nuchterheid en empathie zijn hierbij de sleutelwoorden. Vanaf de 14de is er een gunstige en liefdevolle energie, die voortkomt uit zakelijke resultaten. Hoe beter jij in je werk of studie scoort, hoe beter jij in staat bent om empathisch met je partner en andere sociale contacten om te gaan. Er wordt deze periode van de maand aangeraden niet alleen innerlijk te veranderen. Een nieuwe coupe of verandering van stijl kunnen de liefde versterken. Er zijn voor mensen die met een collega een relatie hebben, kansen op een huwelijk. Singles kunnen een relatie met een collega of klant krijgen. Let wel op dat je financiën en liefde niet teveel vermengd. Jij kunt nog wel eens de neiging hebben om dit wel te doen. Kom je dan zakelijk in de problemen, dan kan de liefde verminderen, andersom kan dit ook gebeuren. Over het algemeen zal april een ingewikkelde maand zijn, maar ook een spannende, waardoor jij toch op romantisch gebied aan je trekken kunt komen.

Carrière en zakelijkheden
Leeuwen moeten bedenken dat er op gebied van carrière energieën zijn, die voor veranderingen kunnen zorgen. Deze kunnen grote gevolgen hebben en je zult dan ook wel prioriteiten moeten stellen en een duidelijke planning maken wanneer je iets wilt doen en wanneer je iets juist niet moet doen. Je zult de gehele maand in staat moeten zijn om de juiste keuzes te maken, wat nog wel eens heel erg moeilijk voor je kan zijn. Niet iedereen zal hier de vruchten van plukken, omdat dit afhangt van sociale contacten die jou zullen ondersteunen. Er kunnen namelijk problemen in je werk zijn en als je met de juiste mensen omgaat, kunnen ze jou hierin ondersteunen en adviseren. Heb je deze niet, dan zullen er wat problemen zijn, die moeilijker op te lossen zijn. De kans op promotie of andere verbeteringen zijn dan een stuk lastiger te behalen. Met name vanaf half april zal je de meeste kans maken op een stap vooruit. Je moet dan echter wel in het eerste deel van de maand of de maanden hiervoor dingen gedaan hebben, die hier toe bij kunnen dragen. Planning en ordelijkheid zullen de sleutels zijn om er in april een goede zakelijke maand van te maken. Op financieel gebied kun je in het begin van de maand negatieve zaken meemaken, maar gaandeweg de maand zal het steeds beter gaan. Je dwingt dit af door je uitstekende vaardigheden om financiële voordelen te behalen. Je bent een uitstekend handelaar en bent prima in staat om nieuwe inkomsten te krijgen. Sociaal ben je in staat anderen te helpen om zich financieel te verrijken. Dit kan later dit jaar zoveel goede energie geven dat er positieve gevolgen zijn. Dit komt vooral, omdat je een flinke goodwill opbouwt. Mensen die een investering willen doen, kunnen deze nu veilig doen, maar alleen als het eerlijk en overdacht gebeurt. Dit kun je het best in het tweede deel van de maand doen. Over het algemeen zal april een productieve en plezierige maand worden, waarbij je kansen krijgt op gebied van onderwijs en werk. Mensen die op academisch gebied actief zijn, kunnen vooruitgang boeken. Mensen die er de plannen toe hebben, doen er verstandig aan deze maand al concrete plannen te maken. Ben je leidinggevend, leraar of mentor, dan kun je een grote impact hebben op de ontwikkeling van mensen en kun je ze ondersteunen en motiveren om grote stappen in het leven te maken.

Tegenstellingen vanuit de Maan zullen verwarring, maar ook een ontwaking geven
De periode van de Nieuwe Maan van 12 april om 04:32 naar de Volle Maan van 27 april om 05:33 kenmerkt zich door een gigantische kracht, omdat we met een Supermaan te maken krijgen. We kunnen vermoeidheid uit de vorige periode overgaan tot een zeer krachtige energie. Hierbij kunnen er inspiratie en opwinding ontstaan, die ons een intens positief gevoel kunnen geven. Deze twee weken zal ook Pluto een sterke energie brengen en een geheimzinnige gloed geven die emoties versterkt. Let op dat de kracht zo groot zal zijn, dat eb en vloed intenser zijn en wij als mens ook sterk aangetrokken worden. Ook wij bestaan voor een groot deel uit water en zullen dit ook zeker merken. Daarbij zal de Volle Maan door de intense Schorpioen reizen en ook dit brengt heel wat mysterie en spiritualiteit met zich mee. Het kan een tijd zijn, waarin we te maken krijgen met mysterieuze invloeden, geheimen en hogere krachten die over de wereld rondwaren. Dit kan een verrassende invloed op wereldleiders hebben en er kan zelfs een vreedzame energie vanaf komen. Er kan echter ook een trilling over de Aarde trekken, waardoor er meer kans op rampen kan zijn. Op persoonlijk gebied kunnen we te maken krijgen met de ruimte om onszelf te erkennen en vertrouwen in onszelf te hebben. Veel mensen kunnen nu een diepe en passionele energie ervaren, waarbij er een sterk verlangen is naar vrijheid, romantiek en erotiek. Waar een positieve kracht is, zal echter ook de universele wet van de dynamische balans gelden en kan het negatieve sterk naar voren komen. Pluto en Mars kunnen namelijk ook strenge energie brengen en vooral vlak voor, tijdens en vlak na de periode van de Volle Maan. Er zal dan ook een zeer sterke tweedeling in de maatschappij zijn, waarbij we geregeld heen en weer geslingerd worden tussen links en rechts, goed en slecht, warm en koud, nuchter en emotioneel en nog meer tegenstellingen. Pluto in de Steenbok kan flink wat kou in harten brengen en Mars in de Kreeft meer hitte en passie in emoties. Trauma’s uit het verleden kunnen ons parten spelen, maar er zijn ook mooie momenten. Bijzonder aan deze Volle Maan zijn de vibrerende krachten die er los kunnen komen, door de oppositie met Uranus. Deze kan ons verwarren, maar ook laten ontwaken. We zullen meer in staat zijn los te komen van het moeilijke jaar dat achter ons ligt.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Alle planeten, behalve Pluto die een retrograde beweging gaat maken, zullen met directe beweging door de hemel reizen. Of we nou wel of niet met corona te maken hebben, er is vooruitgang te boeken. We zullen ons als mens niet meer zoveel laten tegenhouden. Overal kunnen er dingen gebeuren, die zorgen dat onze maatschappij zo mogelijk open zal gaan. We moeten nog steeds voorzichtig zijn, maar kunnen ons meer veroorloven. Gedurende de hele maand zal de Maan invloed hebben en zoals we zeiden vooral vanaf de 12de. April start met Venus in Ram ‘achter’ de Zon, waardoor we deze planeet niet waarnemen en in de onderwereld is. Daardoor kunnen we veel loslaten van het verleden, waardoor problemen op de achtergrond komen te liggen. Dit gaat vooral over grote problemen die ons leven beïnvloeden, maar alledaagse problemen gaan natuurlijk wel door. De Zon en Venus in Ram worden gezien als krachten om het leven te zuiveren. Hierbij doen we er goed aan de krachten te gebruiken om nuttige dingen voor onze ontwikkeling te doen. Mercurius zal deze maand efficiënt reizen. De planeet begint in de Vissen, waardoor romantiek, sensitiviteit en romantiek belangrijk voor mensen kunnen zijn. De 3de reist de planeet naar de Ram en zal t/m de 18de zorgen voor vuur, actie, maar ook veel scherpte onder mensen. We doen er goed aan op woorden en daden te letten en niet te impulsief en assertief te zijn.

De 19de verhuist Mercurius naar de Stier. Dit is een tijd, waarin mensen veel nadenken over het verleden en hoe ze veilig de toekomst in kunnen. Venus beweegt halverwege de maand richting de Stier, waardoor we veel liefde en warmte ervaren. We voelen ons meestal erg fijn en kunnen genieten van al het moois in de natuur en sociale contacten. De Zon volgt de 19de Mercurius naar de Stier en zal Venus en Uranus gezelschap houden. Het is uniek als vier hemellichamen in één teken staan, omdat de energie dan extra sterk is. In aanwezigheid van Uranus kunnen mensen opstandig worden. Ze willen er op uittrekken en leuke dingen doen, maar als dit door maatregelen niet kan, zijn er mensen die er fel tegen zullen ageren. We raden mensen aan hier paal en perk aan te stellen. Protesteren is een groot recht, maar zal meer nut hebben als dit op een sympathieke wijze gebeurt. Mars brengt een groot deel van de maand door in de speelse Tweeling en dit zal t/m de 22ste gericht zijn op activiteiten en leuke contacten met mensen waar we van houden. Vanaf de 23ste reist Mars naar de Kreeft en dit geeft dwingende energie om te bereiken wat we willen, maar dan kunnen mensen tegenover elkaar staan. Zelfs mensen die normaal gesproken niet overtuigend zijn, kunnen dit nu wel zijn. Het is een periode, waarbij we bewust worden welke gevoelens ons het meest raken. Pas op dat er onbewuste storende emoties uit het verleden kunnen zijn.

Voordeel van Mars is dat deze ons als een soort schild beschermt en veel schadelijke energie absorbeert. Daarbij zal er een sterke verbinding zijn tussen Mars en Mercurius en zal de Maan geregeld bescherming bieden. We noemden al eerder de kracht van de Maan en deze zal nog meer versterkt worden door andere kosmische invloeden. We noemden Pluto, Mars en Uranus, maar Saturnus, Jupiter en Neptunus brengen, vanuit een heliocentrisch knooppunt, ook krachten. Neptunus veroorzaakt verwarring vanuit gedachten, die er helemaal niet zijn. Mensen kunnen soms dingen beweren, vanuit argumenten die niet na te trekken zijn. Dit kan vanuit onwetendheid komen, maar ook vanuit duistere energie, die ons beïnvloedt tot het maken van onverantwoorde keuzes. Saturnus zal een positieve kracht brengen, waardoor mensen zeer ambitieus kunnen zijn. Jupiter zal een versterkende werking op andere krachten hebben en dit kan dus soms goed uitpakken, maar soms ook negatieve krachten brengen. Wat en hoe dit ook gebeurt, hangt af van hoe wij ermee omgaan. Hoe goed een energie ook is, ga jij er negatief mee om, dan zal deze voor ellende zorgen en andersom geldt hetzelfde met negatieve energie, waar we weer positief mee omgaan. Luisteren we naar intuïtie en blijven we verantwoord en sensitief naar mensen of situaties, dan kunnen we prima momenten meemaken en zijn we in staat om een nieuwe periode van ons leven in te gaan.

Loading…
Share This