Maandhoroscoop Leeuw

De horoscoop van het sterrenbeeld Leeuw lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 22 juli t/m 22 augustus - Februari 2020

Algemeen
Er kunnen deze maand complicaties zijn in je persoonlijke en ook zakelijke leven. Er wordt aangeraden hier niet omheen te gaan en stressvolle situaties aan te pakken. Doe je dit namelijk niet, dan is de kans op een toekomstige burn-out een stuk groter. Als je echter met vertrouwen en vitaliteit de strijd met problemen aangaat en uitdagingen kan overwinnen, dan zal de kans hierop een stuk kleiner zijn. Het zal een maand zijn om vrienden om ondersteuning te vragen, omdat er aanwijzingen zijn dat je dan op een sterkere wijze in het leven staat. In dat geval kun je teleurstellende situaties voorkomen. Heb je die mogelijkheid, dan wordt aangeraden een kleine privéreis te plannen om even op te kunnen laden van eventuele stressfactoren. Je kunt de 1ste dagen van de maand wel eens erg moe zijn en dan is er een grotere kans dat je chagrijnig bent. Het is dan belangrijk om alleen tijd door te brengen met mensen, waar jij je goed bij voelt. Het is echt belangrijk dan te ontspannen en te richten op liefde en vriendschap. Vanaf de 4de zal het alweer een stuk beter gaan, maar alleen als jij echt die rust hebt gezocht. Je zult merken dat je t/m de 7de prima kunt functioneren op verschillende gebieden. Vanaf de 8ste zijn er kansen op conflicten en andere problemen met vooral vrouwen in je omgeving en met je ouders. Ben je zelf een ouder, dan kun je problemen met je kinderen ervaren. Er wordt aangeraden om de rust te bewaren en te zorgen dat je empathisch en sympathiek met deze mensen omgaat. Je zult merken dat het dan snel opgelost is en mensen weer tevreden kunnen zijn. In je werk moet je na de 9de zorgen dat je duidelijk weet wat je wilt en je in principe zoveel mogelijk taken, projecten en afspraken inplant. Zo weet jij waar je aan toe bent, maar ook anderen kunnen dan meer duidelijkheid krijgen. De 13de t/m 15de ben je zeer creatief en weet je de meest spannende dingen te bedenken. Let de 18de t/m de 20ste op dat je te intense energie kunt ervaren en zelfs woede als mensen iets doen wat jou niet zint. Tracht dit onder controle te houden. Vanaf de 25ste is er fantastische energie om vooral zakelijk goed te presteren. Het is een prima tijd voor een zakelijke reis naar het buitenland en je kunt dan veel succes boeken. Blijf wel alert, omdat er storende energieën zijn, waardoor er mensen zijn, die het minder goed met jou voor kunnen hebben.

Liefde en relaties
Voor de Leeuw zijn wintermaanden, zoals we die nu hebben minder prettig. Je karma is dan ook niet altijd even goed en daardoor kunnen er conflicten en andere problemen zijn. Je moet jezelf dus goed voorbereiden om hier niet teveel last van te hebben. De problemen hebben vooral te maken met energie van Saturnus en de Zon. Op zich zijn beide wel in staat veel goeds te bieden, maar gezamenlijk kunnen ze erg intens zijn. Je zult dus steeds na moeten denken wat je nodig hebt en balans zien te vinden tussen ratio en intuïtie. Dit kan per situatie anders zijn en het is aan jou er een weg in te vinden. Je hebt veel kracht en mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen en balans te vinden tussen je zakelijke leven en de passie die je op romantisch gebied wilt ervaren. Het is belangrijk je partner en andere vertrouwde mensen ondersteuning te vragen als je het even niet weet. Er zijn aanwijzingen dat jij, hoe beter je sociale contacten zijn, hoe lekkerder jij in de liefde staat. Je bent deze maand zeer charmant en meegaand, zodat mensen graag met je omgaan. In een relatie maak je weinig problemen mee en vind je het fijn geregeld tijd met je partner door te brengen. Mensen die voor een belangrijke verandering in het leven staan, zoals een trouwerij, samenwonen of iets anders ingrijpends, kunnen zich wel wat ongemakkelijk voelen. Dit lijkt te komen, omdat je nu merkt dat je vrije leven zal veranderen. Dit geldt ook voor singles, die voor de keuze staan om een relatie met iemand te starten. Wees echter niet bang en doe gewoon wat je hart jou ingeeft en geniet van de liefde die er op je afkomt. Februari zal voor singles in het algemeen een prima maand zijn om een nieuwe relatie te beginnen. Voor gebonden mensen met trouwplannen of een kinderwens zijn er ook zeer positieve energieën. Overigens kun je de eerste paar dagen de liefde op de achtergrond schuiven. Dit is helemaal niet erg en zorgt ervoor dat je na deze periode sterker terug kunt komen. Het is een prima periode om bepaalde meningsverschillen op te lossen, maar blijf dan wel communiceren. De periode van de 7de t/m de 14de is geschikt om activiteiten te ontplooien en meer romantiek en erotiek in je leven toe te laten. Je bent speels en liefdevol en dat zal je partner aantrekken. Ben je single, dan is dit een prima periode om te daten en mensen aan te trekken. De periode van de 16de tot de 18de is voor gebonden mensen geschikt om een leuke activiteit met je partner te ondernemen. Let de 22ste t/m de 24ste op dat je soms niet helemaal weet wat je wilt. Je kunt dan beter geen beslissingen nemen, als deze gaan over belangrijke veranderingen in je leven. De laatste dagen van de maand is het erg belangrijk om naar je hart en je intuïtie te luisteren en zal de liefde alleen maar opbloeien.

Carrière en zakelijkheden
Februari kan zakelijk goede energie bieden, waarbij je succesvol bent. Je moet zorgvuldig blijven en gebruik maken van zakelijke en sociale netwerken. Laat jezelf zien en zorg dat je opvalt via contacten, reclame en sociale media. Mensen die naar een baan op zoek zijn, maken een grote kans op een nieuwe carrière. Jongeren zullen eerder een baan vinden. Het is een prima tijd voor mensen die een eigen bedrijf hebben of willen starten. Let op dat je gebruik maakt van vaardigheden en talenten die je bezit en ga niet iets doen, waar je weinig van afweet of waar je de mogelijkheden niet voor hebt. Doe je dit wel, dan is het afhankelijk van mensen die voor je werken, maar wees hier wel voorzichtig mee. Het tweede deel van de maand is de kans op succes met je eigen bedrijf het grootst. Let op dat je wel betrouwbaar blijft en daarnaast ook voldoende tijd neemt om te ontspannen, zodat je jezelf op kunt laden. Een ander belangrijk punt is dat je deze maand eens kunt bekijken welke mogelijkheden je hebt om je te ontwikkelen. Het is namelijk een prima periode om te studeren. Iets wat overigens ook geldt voor jongeren. Je kunt bepaalde gedachten en meningen hebben, maar houd deze wel onder controle en blijf wel goed luisteren naar wat een leraar jou aangeeft. Mensen die voor een baas werken, dienen in de gaten te houden of ze werkelijk hart voor het werk hebben. Merk je dat je dit niet hebt, dan wordt echt aangeraden om eens te bekijken of je een andere carrière kunt krijgen en hoe je dit kunt bewerkstelligen. Financieel gezien zal je deze maand een betere periode ingaan, dan de afgelopen maand. Je kunt met name na het midden van de maand meer geld genereren, iets wat je overigens zelf in de hand kunt werken. Hiervoor dien je namelijk te beleggen en dat kan alleen maar als je jezelf laat voorlichten door mensen die er verstand van hebben. Overigens kan familie ook een grote steun zijn. Met name Mercurius kan zeer positieve energie bieden, waardoor je voldoende mogelijkheden afdwingt. Let op dat je ook wel de neiging kunt hebben om geld wat je krijgt weer uit te geven. Zolang je dit niet overdrijft, zal het prima zijn en geeft de kosmische energie jou aan wat je dit ook gewoon kunt doen. De eerste week is je ego sterk en gebruik je deze beheerste, dan kan je er veel mee bereiken. Vraag jezelf af wat je precies wilt en hoe je dit ten uitvoer moet brengen. De tweede week is geschikt voor nieuwe ideeën en plannen. Je kunt de uitdaging aangaan om iets nieuws te proberen. De derde week doe je er goed aan mensen ondersteuning te vragen. Je zult zien dat je hier veel aan hebt en dat er mogelijkheden zijn om je te ontplooien. De laatste week is geschikt om minder leuke werkzaamheden af te ronden en achterstallig werk te doen. Je hebt veel energie en zal deze prima gebruiken om te slagen bij alles wat je doet.

Mentale en fysieke gezondheid
Het eerste deel van de maand kan de Leeuw mentaal minder lekker in zijn vel zitten. Daardoor heb je kans dat je minder goed slaapt, teveel eet en je stemming minder goed is. Met name tot en met de 8ste is het belangrijk met jezelf in contact te treden. Ben je op de goede manier bezig en kun je daar iets aan veranderen? Dit kan te maken hebben met relaties, sociale contacten of fysiek ongemak. In contact staan met jezelf en je omgeving zal belangrijk zijn om gezond te leven. Laat tv, internet en sociale media soms weg uit je dagelijkse patroon en trek er lekker op uit. Dit zal zorgen dat je fitter en mentaal sterker wordt. In de periode van de 13de t/m de 15de doe je er goed aan met vertrouwde mensen af te spreken. Ook hier zal je emotioneel een boost van krijgen. In de periode van de 16de t/m de 18de doe je er goed aan veel buiten te zijn. Ga lekker wandelen, fietsen of skiën. In de periode van de 22ste tot de 24ste zal je wat problemen krijgen, maar daarna komt er een relaxte periode aan. Leeuwenkinderen hebben strenge, maar liefdevolle ouders nodig. Zorg ervoor dat ze niet te afhankelijk worden en bekritiseer ze niet teveel. Februari is een belangrijke maand om Leeuwenkinderen te vertellen hoe ze zich moeten gedragen. Had je vroeger in de opvoeding zelf problemen, dan kun je hier wat last van krijgen. Het is verstandig om dit niet voorbij te laten gaan, maar er iets aan te doen. Er wordt aangeraden meer zuivelproducten, fruit en groenten te eten. Biogarde en kefir zijn geschikt om maag- en darmklachten te voorkomen. Vrouwen moeten niet teveel aan hun fysieke uiterlijk willen veranderen. Verjongen doe je door gezond te leven en niet door teveel cosmetische veranderingen. Daar zijn sport en gezonde voeding veel geschikter voor. De man moet intuïtief blijven als het om lichamelijke klachten gaat. Zijn er symptomen, ga dan gelijk naar de dokter. Met name mensen die veel stress ervaren, kunnen hieraan gerelateerde ziektes krijgen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
We hebben te maken met de doorvoer van Saturnus in de Steenbok, die tot half januari 2023 blijft. Er is een karmische energie, die onbewust doorwerkt en om de circa 30 jaar plaatsvindt. Er zullen duidelijke veranderingen komen, die op onszelf en de wereld invloed hebben. Omdat onze karma in het geding is, moeten we alert zijn op eigen gedrag en het verleden, die invloed hebben op de manier hoe deze energie ons mentaal en fysiek raakt. Saturnus in de Steenbok is gericht op een duidelijke visie en veel mannelijke energie. We zullen meer dan de afgelopen jaren de zwaarte van het leven ervaren. Mensen zullen vaker in opstand komen, maar ook de natuur zal terugslaan in hoe wij met de Aarde omgaan. Oorlogen, milieuperikelen en andere negatieve gedragingen zullen een karmische werking hebben. Toch zal er ook veel energie zijn om juist positief met deze energie om te gaan. Er zullen veel mensen zijn, die juist zeer positief gedrag laten, waaruit beloningen en andere positieve zaken komen. Er wordt aangeraden om eerlijk te zijn, maar wel respect te hebben voor hoe anderen in het leven staan. Een ieder kan zijn eigen keuzes maken en eigen energie opwekken. De laatste keer dat Saturnus in de Steenbok reisde, is alweer circa 30 jaar geleden toen de wereld in een nieuwe fase kwam. De koude oorlog kwam tot een einde en ook de Golfoorlog van 1991 had een grote weerslag op de wereld. Het was een periode van een nieuwe wereldorde. Nog verder terug zien we in de jaren 60 van de vorige eeuw dat we druk bezig waren met de strijd in de ruimte en de rechten van de mens. Denk aan Gagarin, Martin Luther King en Kennedy, waarbij de perikelen tussen de VS, China en Rusland even rust kregen. De vraag is wat Saturnus in de Steenbok nu voor ons in petto heeft. Er is ook een conjunctie tussen Saturnus, Pluto en Jupiter in dit teken en er zijn nog veel meer planetaire invloeden. We zullen dan ook zeker merken dat er op politiek en economisch gebied veel staat te gebeuren en dat er veranderingen komen wat betreft de wereldorde. De 9de zal de Volle Maan om 8:34:35 in de Leeuw verschijnen. Dit is een interessante gebeurtenis, omdat er flink wat activiteit is met de Zon, in de Waterman, en de verbinding met Mars en Mercurius. Daarnaast zal zelfs Vesta in de Stier invloed hebben, omdat de Zon en Maan een vierkant met die asteroïde vormen, die zelf een verbinding aangaat met Uranus. Er zal Vuur genoeg zijn met de Maan, Mars en Venus, waardoor er mensen zijn, die de energie te intens vinden. Normaal gesproken zouden we feestelijke energie bij de Volle Maan ervaren, maar dat zal nu anders zijn. We kunnen met vele vragen zitten en zullen positieve, maar ook negatieve spanningen ervaren. Gebruiken we deze energie verantwoord en sympathiek dan zal er een goede karma van ons afkomen. De 14de hebben te maken met Valentijnsdag, waarbij kanttekeningen te plaatsen zijn. De laatste jaren is deze uitgegroeid tot een zeer commerciële dag, waarbij we zelfs hebberig konden zijn. Er wordt geadviseerd het klein te houden. Geef wat geld uit aan een goed doel en geef een partner of een andere geliefde veel aandacht en een klein teken van liefde. Dit zal karmisch meer goeds aan relaties brengen. Doe eens iets extra’s met een lief kaartje of een lekker ontbijtje, maar laat ook liefde zien aan mensen in je omgeving, zoals grootouders, ouders of anderen in je omgeving die dit verdienen. Bedenk dat liefde en warmte uiteindelijk veel meer waard zijn dan al het geld in de wereld. Februari lijkt een maand te worden, waarin je aandacht aan je karma kunt schenken, door er voor je medemens te zijn en te zorgen dat behoeftige mensen ondersteund worden. Heb oog voor het verdriet van anderen en geef een extra teken dat je er voor anderen wilt zijn. Verder is het belangrijk aandacht te hebben voor de tegenstellingen in de wereld en de milieuproblemen waar we mee te maken hebben. Het gaat er uiteindelijk om dat we de planeet leefbaar houden voor ons nageslacht. Volwassenen dienen deze maand te kijken naar hun eigen gedrag en onderkennen dat zij een voorbeeldfunctie hebben. Jongeren dienen te kijken naar hoe zij ouderen kunnen ondersteunen. Het is belangrijk te bedenken dat plezier en liefde fijn zijn, maar dat we met zijn allen een maatschappij te runnen hebben. Laten we deze maand niet alleen denken aan nu, maar ook aan de toekomst van onze kinderen.

Loading…
Share This