Maandhoroscoop Leeuw

De horoscoop van het sterrenbeeld Leeuw lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 22 juli t/m 22 augustus - December 2019

 

Algemeen
Vooral het 1ste deel van de maand is wisselvallig als gevolg van Jupiter in de Steenbok. De energie zal wel meer gericht zijn op je zakelijke, dan op je privéleven, maar ook je sociale leven kan wel eens erg wisselvallig zijn. Dit dwing je zelf af door je manier van omgang met mensen. Je bent aan de ene kant enthousiast en sympathiek. Daarnaast heb je veel leuke ideeën, waardoor je zakelijk, sociaal en in de liefde veel mooie momenten beleeft. Aan de andere kant ben je erg eigenzinnig en dominant. De 1ste vijf dagen heb je veel ideeën en maak je plannen. Vanaf de 6de kan je deze uitvoeren. Ook zal je rond deze tijd meer contact zoeken met vrienden en heb je in de romantiek mooie ideeën. Wees alert op storende energie vanuit Uranus in de Stier, omdat deze zorgt dat niet iedereen je ideeën en meningen omarmt. Dit kan wrevel oproepen en zorgen dat jij negatief gedrag vertoont, omdat je eergevoel aangetast wordt. Wanneer de 8ste het plein van de Zon en Neptunus teleurstelling en verwarring brengt, moet je tot het midden van de maand oppassen. Je kunt onzeker zijn en hebt het gevoel dat mensen jou niet helemaal serieus nemen. Je hebt tot minimaal de 12de last van deze energie en zal er hard voor moeten strijden om emotioneel sterk te blijven. De Volle Maan zal je uiteindelijk veel kracht schenken waardoor je lekkerder in je vel zit en zekerder van jezelf bent. Dit is een prima tijd om nog even die dingen af te ronden, die je hebt laten liggen en bepaalde problemen op te lossen. Het wordt helemaal een prima maand als de liefdevolle Venus de 21ste in de eigenzinnige Waterman terechtkomt. Dit biedt energie, die zorgt dat je anders in het leven gaat staan en dingen doet die je normaal gesproken niet snel doet. Zowel zakelijk als in je sociale leven zal je lekker in je vel zitten. Vanaf de 24ste doe je er goed aan je werk links te laten liggen en je te richten op liefde, vriendschap en familie. Er is een zeer gunstige energie, waardoor je plezier in je leven hebt. Je zult merken dat je de maand dan lekker af kunt sluiten, mede omdat de verstandige Mercurius in de Steenbok terechtkomt. We wensen je dan ook een zeer voorspoedig en krachtig 2017 met veel rust en liefdevolle sociale contacten.

Liefde en relaties
Je voelt deze maand wat weerstand. Het is belangrijk te bedenken wat er precies anders zou kunnen, zodat jij geregeld van rust en geliefden kunt genieten. Je doet er goed aan tijd vrij te houden voor een partner of andere geliefden. Je bent meer gericht op passieve activiteiten, dan sociale gelegenheden. Erotiek en passie zullen deze maand toenemen en je zult veel positieve spanning voelen. Het vuur van de Leeuw zal loskomen en je zult in staat zijn een liefdespartner te verwennen en lief te hebben. Let op dat je soms de neiging kunt hebben om erotiek als machtsmiddel te gebruiken. Doe je dit verkeerd, bijvoorbeeld door je eigen frustraties en onmacht te uiten, dan kun je nog wel eens erg dominant zijn. Negatief domineren is nooit goed en leidt tot problemen. Erotiek dient gebaseerd te zijn op warme emoties en fysieke tevredenheid om te genieten. Door storende planetaire energieën kan er wel een kink in de kabel komen. Er zijn veel planeten in de Steenbok, waardoor je geregeld met carrière bezig bent en niet altijd de ruimte hebt om je partner en andere geliefden aandacht te geven. Zowel singles als gebonden mensen ervaren een hectische maand waarin je evenwicht moet vinden tussen je carrière, familieaangelegenheden en andere tijdrovende zaken. Er wordt aangeraden bepaalde zakelijke verplichtingen vanaf de 21ste weg te schuiven en te zorgen dat je je lekker kunt ontspannen. Dit zorgt voor emotionele ontlading, waardoor je je beter voelt. Of je nu wel of niet gebonden bent. Neem de tijd voor een lekkere wandeling en ga met geliefden naar plekken toe, waar herinneringen opgehaald kunnen worden. Het wordt geen makkelijke maand, omdat je uitgedaagd wordt tot een spiritueel spel om een dieper niveau van bewustzijn te bereiken. Lukt dit, dan wordt het een fantastische maand en zal de spirituele reis je tot ongekende hoogten brengen. Ben je single, dan zal een nieuwe relatie dichterbij zijn dan je denkt. Dit kan een ex zijn, maar ook iemand waar je een vriendschap of zakelijk contact mee deelt. Je voelt de uitdaging en zal niet altijd durven hierop in te gaan. Over het algemeen zullen kosmische energieën liefde bieden en zijn er verrassende en mysterieuze momenten. De liefde kan negativiteit brengen, maar ook zeer warm en intiem zijn. Uranus zorgt dat je wat opstandig bent en dingen doet, die anderen niet altijd waarderen. Maar over het algemeen is december een bijzondere maand, waarbij fantasie, dromen en spiritualiteit belangrijk zijn en er veel liefde en saamhorigheid is.

Carrière en zakelijkheden
Voor deze maand geldt dat je gemoedstoestand zorgt hoe jij je ontwikkelt. Het is belangrijk om te communiceren en anderen het gevoel te geven dat jij ze waardeert. Lukt dit, dan zullen mensen je ook meer toelaten en dit zorgt ervoor dat jij je lekker voelt. Waardering is ook het toelaten dat jij mensen steun durft te vragen en niet alles alleen doet. Verder is het tot de 21ste belangrijk grote beslissingen of handelingen steeds te controleren. Ook hierbij doe je er goed aan anderen te betrekken en te laten controleren of jij goed bezig bent. Door de krachtige kosmische energie kun jij nog wel eens een sterk eergevoel hebben en durf je niet altijd je fouten toe te geven. Durf dit deze periode wel te doen, dan zal je merken dat dit je juist veel goeds oplevert. Mensen met een eigen bedrijf doen er verstandig aan tijdens de kerstdagen op te letten dat ze hun bedrijf goed afsluiten. Er zijn aanwijzingen dat er vervelende gebeurtenissen ontstaan, die jou veel kunnen gaan kosten. Dit kan gaan om verkeerde besluiten, misleiding, maar ook geweld of inbraak. Er is deze maand ook een krachtige creatieve energie. Mensen die werken in kunst, muziek, sport, theater, reclame, architectuur of andere beroepen waar creativiteit belangrijk bij is, kunnen hier veel gebruik van maken.

Leeuwen die in zorginstellingen, onderwijs of de medische wereld werken, zijn hierdoor ook zeer sympathiek en empathisch, waardoor ze gewaardeerd worden. Mensen die beroepen met de exacte wetenschap hebben, kunnen goede energieën tegemoetzien en goede prestaties neerzetten. De meeste Leeuwen zullen emotioneel erg sterk zijn en daardoor zowel sociaal als zakelijk de juiste dingen doen om te presteren en anderen te helpen. Het is een prima maand om geld of spullen in te zamelen en deze dan aan armere mensen te geven. De eerste weken van de maand krijg je overigens minder waardering van mensen, maar na de 21ste zal dit allemaal verbeteren. Mensen met een eigen bedrijf of leidinggevenden kunnen met name de eerste weken problemen met werknemers krijgen. Dit kan te maken hebben met het feit dat je soms te dominant bent en je doet er dus goed aan om hier wel paal en perk aan te stellen. Tracht een balans te vinden door op een duidelijke, maar wel empathische wijze leiding te geven. Zijn er mensen, die dan nog geen leiding van je accepteren, dan kan je alsnog aangeven dat jij de baas bent.

Mentale en fysieke gezondheid
Omdat december een sterke goddelijke energie met zich meedraagt, is het belangrijk voor alle tekens om zowel mentaal als fysiek tot reiniging te komen. De ware Goddelijke kracht zal de leiding nemen en donkere machten worden even verdreven. Er zullen krachten op ons afkomen, die ons gelukkig maken en doen beseffen dat we vooral onze menselijkheid aan elkaar moeten laten zien. Als we die energie verantwoord gebruiken, zullen de hemelse witte krachten ons hart verwarmen en kleur aan ons leven geven. Niet alleen mentaal kunnen we gereinigd worden, ook fysiek zullen mensen lekker in hun vel zitten. We kunnen behalve deze hogere krachten natuurlijk ook zelf zorgen dat we gezond in het leven staan. Ten eerste natuurlijk door onze menselijkheid te laten zien, maar ook door ons voedingspatroon aandacht te geven. Als tip willen we een aantal zeer heilzame kruiden noemen om in feestmaaltijden te verwerken: korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend en voedzaam en daarnaast natuurlijk gezonder dan gewone suiker. Je kunt er zelfs zeer lekkere wijn van maken. De schors is goed tegen reuma, jicht, artrose, psoriasis en andere huidkwalen, botproblemen, spierklachten en blaasontsteking. De thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om het bloed in goede conditie te houden. Het is een probaat middel om de klachten van diabetes te verminderen. Het kruid van de berk is bloedzuiverend en koortswerend en kan de aderen opschonen. Bovenal is het belangrijk dat je mensen in je omgeving alle liefde en warmte geeft en vooral veel tijd aan mensen besteedt. Het wordt dan een maand, waarin je werkelijk een complete mentale en fysieke transformatie mee kunt maken.

Voor de Leeuw is er met de gezondheid weinig te klagen. Over het algemeen zal je mentaal en fysiek lekker in je vel zitten door de planetaire stand. Er verdwijnen bepaalde kwalen en chronische ziekten zijn beheersbaar. Je gezondheid is meestal goed, maar je moet opletten dat je conditie minder kan worden. Je hebt de neiging te veel te werken en neemt weinig tijd voor ontspanning. Het is verstandig geregeld aandacht te besteden aan sport of om voldoende te bewegen. Er wordt aangeraden geregeld de natuur in te gaan om te wandelen of de fiets te pakken. Dit zorgt dat je je conditie prima op peil houdt. Een andere negatieve factor die in de lucht hangt, is dat je op sociaal gebied nog wel eens last kunt krijgen van problemen met collega’s of werknemers. Is de spanning te intens, dan kun je met stress te maken krijgen. Tracht dit soort situaties gelijk aan te pakken en zoek hulp bij mensen door er even over te praten. Ook in dit geval zal lichaamsbeweging belangrijk zijn om gevoelens tot rust te brengen. Kleed je bij extreme weersomstandigheden goed aan om je weerstand krachtig te houden. Er zijn aanwijzingen dat je gezondheid met name de laatste week van de maand kwetsbaar is.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Het jaar 2019 is turbulent geweest, waarin er geregeld onvrede en onrecht waren en dat maakte het leven er niet altijd even makkelijk op. Toch had dit een positief gehalte, omdat we hierdoor onze stem laten horen in de hoop dat er geluisterd wordt. Soms is het belangrijk onze overtuigingen aan te geven, zolang dit natuurlijk respectvol gaat. Het zal deze feestmaand fijn zijn om er voor elkaar te zijn en romantiek, saamhorigheid en vriendschap te delen om ons niet alleen voelen. De maand begint met de kracht van Jupiter, die de 2de de Boogschutter verlaat en langer dan een jaar naar de Steenbok verhuist. Jupiter en Steenbok zijn tegengestelde krachten. Veel mensen zullen moeten wennen aan verandering, maar uiteindelijk zullen de meesten in staat zijn energie van deze planeet voor nieuwe mogelijkheden te gebruiken. December is een maand van ontwikkeling van je zakelijke, maar ook persoonlijke leven. De Nieuwe Maan in de Boogschutter van november gaf een intense vibratie en deze ervaren we ook nu nog steeds. Sommige mensen kunnen de energie creatief gebruiken om met mensen af te spreken, de liefde extra sterk te voelen of spiritueel actief te zijn. Wat je ook doet, de energie van Jupiter zal ons over het algemeen gelukkig en avontuurlijk maken. Daarbij zullen Venus en de Zon prominent aanwezig zijn en liefde bieden. Mensen nemen meestal verantwoorde beslissingen, maar we moeten wel opletten. Er wordt aangeraden op te letten wat en aan wie je iets uitgeeft. Sommigen kunnen namelijk de neiging hebben te veel uit te geven en later spijt te krijgen. Een andere krachtige energie is die van de Volle Maan in de Tweeling. Deze zal de 12de in de vroege ochtend plaatsvinden en een diep verlangen losmaken. Mensen zullen wegvluchten van zakelijkheden en zakelijke contacten. De Volle Maan heeft een sterke binding met Neptunus, waardoor er een spirituele kracht is. Deze kan onbewust of in dromen optreden, maar mensen kunnen ook actief hogere energieën oproepen. Het is een tijd van verbetering van je wereld door meer saamhorigheid te creëren. Deze tijd staat Venus tussen Saturnus en Pluto en tezamen met de Maan zorgt dit voor begrip en het oplossen van conflicten, blokkades of andere problemen. Venus zal de 20ste naar de sympathieke Waterman reizen en dit zorgt dat mensen vanaf deze tijd extravert en positief in het leven staan. Mensen vinden het fijn om bij elkaar te zijn en ook vreemden zullen elkaar vriendelijk bejegenen. Er zijn ook mensen die de drang voelen om op reis te gaan of alsnog plannen voor de feestdagen te maken. Het is een prima energie om nieuwe mensen te ontmoeten of leuke sociale activiteiten te plannen. Bijzonder zal de winterzonnewende van de 22ste, omdat er een exact vierkant is tussen Venus in Waterman en Uranus in Stier. Dit maakt dramatische energie los, die tot het eind van de winter blijft bestaan. Er komt een kracht vrij die mensen neigt om hun leven onder de loep te nemen. Het wordt een periode waarin een mindere relatie met een liefdespartner, maar ook met vrienden en familie overdacht worden.

De Kerstperiode en Oud en Nieuw zijn dan geschikt om goede contacten te versterken, maar ook om mindere contacten zelfs te verbreken. Wees alert op het gegeven dat er voor sommigen zware tijden kunnen zijn. Merk je dat jij dit met sommige mensen hebt, durf dan op te treden en wees niet bang om te verliezen. Zoek nu mensen op waar jij je wel goed bij voelt en mijd mensen waar je dit niet bij hebt. De meeste mensen zullen genieten van hun partner, vrienden en familie. Deze periode is geschikt om de toekomst te overdenken en deze nog leuker te maken. Het is een tijd van ontwikkeling op zakelijk, maar ook op privégebied. De Nieuwe Maan vindt de 26ste in de vroege ochtend in de Steenbok plaats. Deze gaat een verbinding aan met Jupiter en brengt saamhorigheid, vertrouwen en vrede, waardoor de kerst over het algemeen positief verloopt. Let op dat Jupiter mensen te makkelijk kan maken op gebied van liefde en vriendschap, maar ook om geld uit te geven en genotsproducten te gebruiken. De Nieuwe Maan kan dit versterken en over het algemeen brengt dit plezier en dat is veel waard. Jupiter beweegt mensen om te handelen en niet passief af te wachten. Merk je dat iets graag wilt, doe dit dan en ga je niet richten op wat niet kan, maar op wat mogelijk is. De maand zal eindigen met de energie van de Maan en Neptunus. Daardoor is de periode vanaf de 30ste feestelijk en spiritueel. Er wordt aangeraden ervoor te kiezen de tijd door te brengen met geliefden en niet te veel in openbare gelegenheden te komen. Deze kosmische energieën kunnen mensen namelijk de neiging geven met Oud en Nieuw drugs en alcohol te gebruiken en niet iedereen zal er even goed mee omgaan. Daarnaast is het mogelijk dat jij controle houdt, maar anderen dit niet altijd kunnen. Verstandig is het om je te richten op mensen waar jij je lekker bij voelt, zodat je het jaar prima afrondt vol liefde en warmte. Je kunt de energie van de Maan en Neptunus gebruiken om te mediteren en passieve hobby’s aandacht te geven.

Loading…
Share This