Maandhoroscoop Maagd

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Maagd lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 23 augustus t/m 22 september - Juni 2020

Algemeen
Het wordt een maand, waarin je eigenlijk veel emotioneler dan gewoonlijk bent. Je bent veel minder gericht op perfectie en vindt het belangrijk menselijk te zijn. Dit lijkt er ook wel mee te maken te hebben dat er nu weer versoepelingen zijn en je daar niet altijd even goed mee om kunt gaan. Je wilt liever geen strak geplande agenda, omdat je weet dat je hier niet altijd aan toe kunt geven. Je zult ook niet altijd even objectief en rationeel zijn. Toch zal het soms nodig zijn om wel degelijk objectief te zijn, waarbij feiten en rationaliteit belangrijk zijn. Je moet gedurende veel dagen in juni controle houden om bepaalde zaken van elkaar te onderscheiden. Moet je iets doen waar emoties bij meespelen, laat je dan niet teveel verwarren door nuchtere gedachten en rationele zaken. Moet je echter bepaalde zaken doen waar rationaliteit en intellect nodig zijn, laat je dan niet meeslepen door emoties. Dit kan echter moeilijk zijn, waarbij je constant balanceert tussen objectiviteit en subjectiviteit. Je doet er misschien verstandig aan anderen om advies te vragen hoe je dingen het best kunt doen. Let op dat het een maand is, waarbij je je wel eens laat verleiden om teveel naar anderen te luisteren en dan een soort kuddedier te worden. Bedenk dat je geen kuddedier bent en dat dit helemaal niet goed voor je uit zal pakken. Vertrouw dus zoveel mogelijk op je eigen gevoel en eigen mening. Hierbij moet je natuurlijk alert blijven dat je in staat bent om tot compromissen te komen. Wees in dat geval zeker niet te star door je aan je eigen denkbeelden vast te klampen. Je kunt deze maand nog wel eens fysiek minder weerstand hebben als gevolg van een verzwakt zenuwstelsel. Waar anderen de neiging hebben juist te sporten, lijkt het voor de Maagd een maand om rust te zoeken en minder te bewegen. Je bent misschien geestelijk moe en dan is ontspanning belangrijk. In het algemeen zal de planetaire energie deze maand minder gunstig voor je thuissituatie en familie zijn, waardoor je daar beter wat controle over kunt houden. Je wilt duidelijk je eigen koers varen en bent zelfstandig, maar het is verstandig om steun van je sociale omgeving te vragen. Hoe ongunstig de energie ook is, toch zal je familie en vrienden wel heel erg belangrijk vinden en naar ze toetrekken.

Liefde en relaties
Het kan een goede maand voor verliefdheden worden of om een bestaande liefde te versterken. Dit komt vooral door de energie van Venus en de Zon in de Tweeling. Ben je single, dan zal je een groot deel van de maand een verlangen hebben om uit te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten, waardoor je meer kans op romances hebt. Doordat de planetaire energie je mentaal zal versterken, zal je uitstraling magnetisch zijn en zullen er veel aanbidders kunnen zijn. De kans dat je daardoor een vaste relatie vindt, zal echter erg klein zijn. Je hebt namelijk steeds het gevoel dat de een niet voor de ander onder doet en kunt moeilijk kiezen. Bijzonder is, dat je waarschijnlijk mensen aan kunt trekken, die je normaal niet interessant vindt, maar nu wel aanlokkelijk zijn. Heb je een relatie dan vind je het belangrijk om veel activiteiten met je partner te ontplooien. Je bent creatief en zoekt gezamenlijk hobby’s. Je staat open voor je partner en zal het fijn vinden om de ander te behagen. Je bent erg gul en zelfs bereid om eventuele negatieve zaken te vergeten en te vergeven. Zelfs conflicten kunnen deze maand als sneeuw voor de zon verdwijnen. Je bent positief en staat open voor gevoelens van je partner, vrienden en familie. Je bent in staat om het negatieve een plaatsje te geven en concentreert je op het positieve. Je hebt de behoefte om het leven een stuk zonniger tegemoet te treden en zal daar waarschijnlijk wel in slagen.

Juni kan, op privégebied, een zeer bijzondere en gelukkig maand worden, waarbij je met veel wijsheid en acceptatie in staat bent mensen datgene te geven wat ze willen. Je zult jezelf zeker niet overslaan, omdat je veel eigenwaarde hebt. Overigens zal je in staat zijn bepaalde zaken, die je normaal met veel logica en nuchterheid oplost, met emoties en intuïtie op te lossen. Financieel dien je op te letten dat je jezelf en anderen graag verwent en besteedt daar graag wat geld aan. Overdrijf dit niet teveel en bedenk dat er kosteloze mogelijkheden zijn, die net zo leuk zijn. Er is een waarschuwing dat er de eerste weken planetaire invloeden zijn, die je liefdesgevoel vertragen. Dit zijn planeten die teveel Vuur brengen, zoals Pluto en Jupiter. Vanaf de 17de zal Mercurius een ietwat storende energie brengen, waardoor je soms minder charmant bent en mentaal zwakker. Belangrijke beslissingen over romantiek en erotiek kun je beter tot het eind van de maand uitstellen. Een andere waarschuwing richt zich op wat problemen met familie, waarbij je het gevoel hebt dat je niet bij hun gevoel kan komen. Hier zal je vooral last van hebben als Mars aan het eind van de maand komt storen. Op zich weet je hier wel mee om te gaan, maar je kunt soms wel eens te impulsief en passioneel zijn. Gebonden mensen kunnen dan conflicten krijgen en singles hebben de neiging om over seksuele grenzen heen te gaan. Tracht jezelf te controleren.

Carrière en zakelijkheden
Normaal gesproken ben je iemand die vol ambities zit en er voor wil gaan. Ondanks dat het in juni al wat rustiger is, wat betreft de crisis, zal dit voor jou wel eens wat lastig zijn. Je kunt namelijk wat lui worden en hebt niet altijd evenveel zin om je in te spannen. Het lijkt wel alsof je mentaal met gedachten bij een vakantie zit. Je kunt je moeilijker concentreren op taken in werk of die je thuis moet doen. Je dient jezelf hierin te disciplineren en te zorgen dat je deze blijft doen. Het is heus niet erg om soms wat minder actief te zijn, maar zorg dan wel dat je efficiënter met je tijd omgaat. Je kunt dan in minder tijd veel doen en kan de overige tijd rustiger aandoen. Toch worden niet alle Maagden door deze energie beïnvloed. Mensen die namelijk met klanten te maken hebben, zijn juist uitermate geïnspireerd en bereid om van alles te doen om mensen tevreden te stellen. Ook mensen die als leidinggevende werken, zullen over het algemeen in staat zijn op een goede manier met werknemers om te gaan. Dit komt, omdat de planetaire energie mentaal een zeer goede impuls geeft. Hierdoor ben je blij als je anderen kunt helpen. Juni zal dus een maand worden, waarin je zakelijk minder veel energie hebt, maar wel veel empathie en een krachtige intuïtie hebt. Er wordt aangeraden belangrijke zaken aan het eind van de maand te doen, omdat de energie er dan waarschijnlijk het best voorstaat. Financieel moet je opletten dat je steeds nadenkt waar je geld aan uitgeeft. Je kunt de neiging hebben geld aan de verkeerde dingen uit te geven. Denk dus na en luister naar je intuïtie. Wees voorzichtig met investeringen of beleggingen en vooral als je de neiging hebt te enthousiast te zijn. Je kunt dan nog wel eens de nuchterheid uit het oog verliezen. Optimisme is niet verkeerd, maar houd jezelf in toom, door voor jezelf vast te stellen wat mogelijk is en welke valkuilen er zijn. Het laatste deel van de maand zal goed zijn, door de positieve energie die Venus in je carrière biedt. Je zult te maken krijgen met het verbeteren van professionele vaardigheden en hierdoor ben je in staat om nieuwe mogelijkheden te creëren.

Mentale en fysieke gezondheid
Er zijn verschillende energieën die invloed op covid-19 hebben. Jupiter vormt begin juni een kwantiel met Chiron en geeft beschermende en genezende energie. Normaal gesproken is een kwantiel niet zo krachtig, maar dat is nu wel anders. We zullen meer dan ooit de neiging hebben weer het maatschappelijk leven op te zoeken. Dit kan positief zijn als mensen zich verantwoord gedragen. Jupiter kan ons helpen om een verlangen op te bouwen om de wereld te genezen en fouten uit het verleden niet opnieuw te maken. Er is echter een andere kant aan dit verhaal. Er zijn namelijk mensen die op een andere wijze in het leven staan. Zij zullen vinden dat wij als mens niet verantwoordelijk zijn voor de natuur, het milieu en ziektes die er optreden. Dit kan misverstanden en conflicten opleveren. Rond de periode van de 5de zal de Volle Maan, die in de Boogschutter reist, helende energie brengen. De Maan maakt ons vrij van een individuele, maar ook collectieve schaduw die over het leven hangt. We zullen even het oude leven loslaten en ons richten op de nieuwe normen en waarden. Over het algemeen zal er rustige energie over de aarde hangen en deze kan ons moe en uitgeput maken. We moeten opletten dat we niet sikkeneurig worden, omdat de kans op ruzies en andere conflicten dan toe zal nemen. Ondanks de rustige energie zijn er dus zeker mogelijkheden op onlusten, opstanden en andere negatieve zaken. Om dit te voorkomen wordt aangeraden geregeld te sporten om frustraties er uit te gooien. Verder is het belangrijk om rond deze periode veel met mensen over gevoelens te praten. Durf je te uiten en laat je kwetsbaarheden zien. Vanaf de 17de kan er problematische energie zijn. Dit komt niet door de kosmos, maar meer door het gedrag van bepaalde mensen, die voor onrust zorgen. Die zijn zich dan niet bewust dat we rekening met elkaar moeten houden omdat we in een drukke samenleving moeten functioneren. Mensen die dit wel doen, kunnen deze tijd onder andere Mars als vastberaden kracht ervaren om hier een weg in te vinden.

De Maagd zal deze periode op fysiek gebied wel even door een zure appel moeten bijten, alvorens die het gevoel heeft zich gezond te kunnen voelen. De kans op eventuele gezondheidsproblemen zal aan het begin van de maand zeker aanwezig zijn. Je kunt rusteloos zijn en een gebrek aan concentratie ervaren. Ook de tweede week kan dit doorzetten als gevolg van de energie van retrograde bewegende planeten. Daarna zal er een rustiger periode aankomen, waarbij je automatisch merkt dat je op lichamelijk gebied kalm aan moet doen. Hierdoor zal je lichaam weer tot rust komen en kun je je goed opladen. Het is ook een periode waarin je er verstandig aandoet om met piekeren te stoppen en de vreugdes van het leven te gaan zien. Je zult merken dat je hierdoor uiteindelijk veel kunt bereiken, waarbij je lichaam gaat reageren zoals je dat eigenlijk wilt en meestal is dit fit en krachtig. Het zou een leuke maand kunnen zijn om er eens lekker op uit te trekken. Met name emotioneel kun je hier goed door aansterken, maar houd wel in de gaten dat we nog steeds met de coronaperikelen te maken hebben. Wees dus voorzichtig.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Ik noemde vorige maand al dat Jupiter tot eind juni in de Steenbok staat. Dat is de reden dat men meestal makkelijker geneest van het coronavirus en er minder mensen op de IC terecht komen. Blijf er rekening mee houden dat er nog een intense periode aankomt en vooral als mensen zich onverantwoord opstellen. De kosmische stand zelf geeft veel hoop dat er eind juni/begin juli genezingen kunnen zijn als gevolg van medicatie en vaccins. Sterker nog, er zijn aanwijzingen dat dit sneller kan gaan. We leven echter in een onzekere tijd en de kosmische stand is ontoereikend om de aardse situatie correct te voorspellen. Daarvoor is het belangrijk naar onszelf te blijven kijken. Alleen door samen sterk te staan, er voor elkaar te zijn en te erkennen dat we in het verleden dingen niet goed deden, kunnen we een toekomstige ernstiger pandemie voorkomen. Het universum heeft het goed met ons voor en we hoeven eigenlijk alleen maar de stroom te volgen die deze ons schenkt. We kunnen eind juni en begin juli het virus onder controle hebben, maar zolang de mensheid geld, bezittingen en macht als voornaamste doel ziet, zal de natuur keer op keer in gaan grijpen. De moderne mens zal dan te maken krijgen met dat wat Darwin ‘natuurlijke selectie’ noemde en ditmaal kunnen we die moeilijker onder controle krijgen. Laten we dit voorkomen en zorgen dat we liefde, vriendschap en saamhorigheid als voornaamste doelen zien om de wereld een positieve impuls te geven. Er zijn veel mensen die dit nu al doen en als we hier met zijn velen achter staan, kunnen we het kwaad van de wereld vanzelf elimineren.

Er zullen tot de 20ste krachtige en liefdevolle energieën zijn. We zullen bezig zijn met de vraag hoe we de zomervakantie doorkomen. Dit kan de mens zowel mentaal als fysiek wel parten spelen en wat stress geven. Juni is een maand om nieuwe kennis en informatie op te doen en er zijn talloze nieuwe ervaringen om je leven positief te veranderen. De onrust kunnen we moeilijk doorgronden, maar uiteindelijk kunnen we onderling meer begrip kweken. Omdat Venus en de Zon in de Tweeling bewegen, ervaren we veel passie om diepgang in ons leven te zoeken. Mensen zullen meer geneigd zijn te leren dan om financieel vooruit te gaan. Er wordt aangeraden rationeel te handelen en je niet te laten verblinden door lust, seks en geld. Venus zorgt voor flink wat liefde, maar ook plezier. De krachtige energieën van Jupiter, Pluto en Uranus, die allen in een Aardeteken reizen, zorgen dat veranderingen die we deze periode krijgen, blijvend kunnen zijn of in ieder geval een lange periode aanhouden. Misschien dat het niet altijd mogelijk is alles te begrijpen wat we uit de kosmos op ons afkrijgen, maar uiteindelijk kunnen we veel mentale en fysieke kracht ervaren en begrip vinden. Zorg wel dat jij je ambities onder controle houdt en realistisch blijft, dan zal je de beste prestaties behalen zowel privé als in je zakelijke leven. Pas op dat Uranus de neiging heeft mensen opstandig te maken en relaties onder druk te zetten. Positieve energie van Saturnus in de Waterman zal voor stabiliserende energie zorgen en ons verantwoordelijkheid geven. Veel mensen kunnen precies die dingen doen, die ze nodig hebben om geluk te vinden. Mensen kunnen meer nadruk leggen op collectief denken en zijn bereid nieuwe vriendschappen te sluiten, nieuwe liefde in het leven toe te laten en aandacht te schenken aan bestaande sociale contacten. De 21ste zal de Zon, samen met Mercurius, Mars en Neptunus krachtige emotionele energie bieden, omdat ze gezamenlijk door een waterteken reizen. Hierdoor zijn mensen aan het eind van de maand sensitief en zeer intuïtief. De 28ste reist Mars naar de Ram, waardoor mensen nog steeds gevoelig zijn, maar ook erg impulsief. Over het algemeen hebben de meesten van ons dit onder controle. De energie is uitermate geschikt voor mensen die leiding geven. Wel moeten we er rekening mee houden dat we teveel verlangens hebben en dit kan stress geven. Er zijn zelfs mensen die ondoordacht en arrogant kunnen reageren.  

Loading…
Share This