Maandhoroscoop Maagd

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Maagd lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 23 augustus t/m 22 september - December 2023

Algemeen
De Maagd staat niet voor niets bekend als het sterrenbeeld dat prima evenwicht heeft en in het midden van de constellatie staat. De Maagd zal zich in december prima ontwikkelen met veel kansen en mogelijkheden op zowel privé- als zakelijk gebied. Je hebt veel vertrouwen in jezelf, maar kunt ook steunen op mensen die je om je heen hebt. Je kunt problemen oplossen en obstakels moeiteloos nemen die opgeworpen lijken te worden door een storende planetaire positie. Doordat je echter ook met positieve planeten te maken krijgt, zal je toch in staat zijn evenwicht te vinden. Je vindt het erg saai als er niets gebeurt, omdat je dan het gevoel hebt dat je je niet kunt ontwikkelen. Je wilt geprikkeld worden en zal het erg fijn vinden om met al je trots en kracht rechtop door de storm te gaan. Het kan een moeilijke maand worden, omdat Mercurius zich niet altijd positief opstelt. Daarnaast zal ook de liefdesplaneet Venus jaloerse energie loslaten. Deze energieën kunnen soms irritaties bij je opwekken en, als je dan niet oppast, kunnen deze je zelfs woedend maken als je hier niet adequaat mee omgaat. Let op dat je deze woede intoomt, omdat die negatief op zaken en financiën inwerken. Doe niet teveel investeringen en al helemaal niet bij zaken waar je al van tevoren weet dat het een groot risico is. Zorg dat je controle houdt en stapje bij stapje veranderingen invoert. Deze controle moet je niet alleen zelf uitoefenen, maar moet je ook door anderen laten doen. Je hebt mensen nodig en al helemaal als ze je adviezen geven. Luister naar familie en vrienden en sla hun aanwijzingen deze maand niet in de wind. Soms zal je bepaalde zaken misschien niet gelijk begrijpen, maar ze zullen je veel bieden en ervoor zorgen dat het risico op mislukking kleiner wordt. Let echter op de jaloerse energie van Venus, waardoor anderen vals reageren als jij bepaalde prestaties neerzet. Met name concurrenten en werknemers kunnen rare sprongen maken. Dit lijkt dus niet zo positief, maar je zult in je privéleven juist positieve energieën ervaren, welke ervoor zorgen dat je de maand prima doorkomt. Liefde en vriendschap kunnen een prima buffer vormen voor alle zakelijke beslommeringen. Neem je adviezen, liefde en vriendschap van mensen in je privéleven aan, dan zal je merken dat het uiteindelijk ook financieel en zakelijk prima af zal lopen.

Liefde en relaties
Je zult veel sociale contacten nodig hebben, waardoor je deze maand moeite zal doen om met mensen af te spreken en het gevoel te hebben dat je er niet alleen voorstaat. Dit zal je namelijk in je zakelijke beslommeringen nodig hebben. Doordat de meeste planeten in het zuidelijke gebied van jouw teken staan, zal je carrière bepaald worden door de manier waarop jij met privécontacten omgaat. Geluk met familie en vrienden zal automatisch zorgen voor geluk in je carrière. December zal een maand zijn, waarin je het best de hort op kunt gaan. Met name het laatste deel van de maand zal je ruimte hebben om er op uit te trekken. Wellicht is het verstandig om een vakantietrip te plannen. Dat zal je erg goed doen en vooral als je dit doet met mensen waar je een vertrouwensband mee hebt. Je hebt de neiging om bepaalde mensen, die goed voor je zijn geweest, te belonen en ze wat extra te geven, zodat ze ook meekunnen. Je bent in de liefde erg passioneel, maar daar moet je wel mee oppassen, omdat het ook wel eens te heftig voor je relatie of anderen kan zijn. Met name Venus zal in de liefde kracht bieden, waardoor je prima in de liefde staat, maar je op moet passen dat deze jaloerse gevoelens kan geven. Geef je de ander voldoende en krijg je voldoende, dan zal dit zeker niet veel problemen geven. Je zult dan merken dat alles verloopt zoals jij dat wilt. Als je je passie dan ook nog in weet te tomen, zal je merken dat je in staat bent je partner te laten genieten. Je zal deze maand zeker in de stemming voor de liefde zijn en het is zelfs een maand om plannen voor een nieuw kindje te maken. De vruchtbaarheid zal deze maand zeer sterk zijn, waardoor je veel kans hebt dat dit gaat slagen. Je bent erg romantisch en dit zie je dan weer terug in de manier hoe jij schrijft, praat of hoe je kijkt. Je bent in staat je partner te laten zien en voelen wat je van jullie relatie vindt. Ben je single, dan zal je in staat zijn mensen aan te trekken en zal je de passie gedoseerd aanbieden. Je bent charmant en geestig en het zal dus ook niet zo moeilijk zijn om de ware liefde aan te trekken. Dit kan plaatsvinden in je eigen sociale omgeving, maar je hebt ook geregeld zin om te stappen en door je magnetische uitstraling mensen aantrekken. Of daar de ware bijzit, zal je zelf zien, maar je doet er goed aan om je normen en waarden te gebruiken voor de juiste persoon. Zet deze vooral niet aan de kant als je je eenzaam voelt of behoefte aan liefde hebt. Je doet jezelf anders onnodig veel pijn. Mensen die pas gescheiden zijn of een relatie verbroken hebben, dienen in de gaten te houden dat er nog steeds een band met hun ex is. Dit is op zich niet erg, maar baken wel je grenzen af, zodat je niet in een soort vicieuze cirkel belandt. In het algemeen zullen de meeste Maagden nieuwsgierig zijn en zal je dus zeker aantrekkingskracht uitstralen en mensen aantrekken.

Werk en financiën
Het lijkt een bijzondere maand te worden, die staan of valt met privécontacten die je hebt. De planeten staan er niet altijd even goed voor, wat kan beteken dat het allemaal lastiger gaat. Toch lijkt december een positieve maand te worden. Dit lijkt grotendeels te komen, doordat je privéleven er goed uit komt te zien. Het is een prima maand voor mensen die een bepaalde ambacht hebben, zoals de kunst, mode, textiel en nog veel meer beroepen waar je vooral met je handen bezig bent. Doordat je intellectueel ook erg sterk bent, zal je veel ideeën hebben en deze omzetten in datgene wat je ermee wilt maken. Je kunt uitgedaagd worden en zal zeker hard werken om met de feestdagen veel te verdienen aan datgene wat je allemaal wilt ontwikkelen. December is een prima maand om alvast plannen voor het volgend jaar te maken. Je kunt er over nadenken wat je kunt doen om jezelf te ontwikkelen. Je kunt ook bezig zijn om te bedenken op welke manier je geld kunt verdienen. Door de krachtige planetaire energie kan je met prachtige ideeën komen, die veel goede kansen opleveren. Maagden die nog studeren, kunnen veel concrete plannen bedenken en met werkzaamheden starten, die zij na de studie willen uitbreiden. Let op dat je dit niet teveel overdrijft, omdat je pas na je studie kunt bepalen wat je wilt en hoe je dat wilt doen. Je kunt natuurlijk wel alvast kijken of je werkzaamheden of werkgevers kunt vinden die te maken hebben met datgene wat je later wilt doen. Heb je een eigen bedrijf dan is het belangrijk om veel reclame te maken en in contact met bestaande klanten te treden. Wacht daar niet mee tot na de feestdagen, maar geef mensen gelijk een blijk van waardering als je werkzaamheden voor ze gedaan hebt. Het is een prima periode om deze contacten versterken en je krijgt hier ook veel goodwill door. Het is ook belangrijk om je naamsbekendheid op Internet of op een andere manier kenbaar te maken. Kortom het zal een belangrijke maand zijn om je sociale en zakelijke netwerk te vergroten en de kans dat dit lukt zal ook zeker aanwezig zijn. Ondanks de positieve zaken zal december wel een maand zijn, waarin er veel uitdagingen zijn en je veel doorzettingsvermogen nodig hebt. Je kunt de tegenwerking van Mercurius ervaren, waardoor je niet altijd even sterk in je schoenen staat. Wees dus alert en laat niets aan het toeval over. Zijn er mensen of bedrijven die een negatieve invloed op je hebben, tracht er dan zakelijk mee om te gaan en laat je niet verleiden om te emotioneel te worden. Het is belangrijk dat je vrienden, familie en bevriende zakelijke contacten om hulp vraagt, vooral als je merkt dat je er zelf niet uitkomt. Je zult merken dat het geen makkelijke maand wordt, maar dat je wel in staat bent om er op een goede manier uit te komen en je alvast voor te bereiden op het nieuwe jaar dat er aankomt.

Fysieke en mentale gezondheid
De gezondheid van de Maagd zal in de loop van december beter worden. Dit kan alleen als je de eerste weken tracht problemen op te lossen en meer rust in je leven te krijgen. Doordat meer dan de helft van de planeten voor stress en minder goede energieën zorgt, zal het een maand worden om te ontspannen en in het tweede deel van de maand rustiger aan te doen. Je zult je intellect moeten gebruiken om deze maand positief af te sluiten. Misschien is het zelfs wel een maand om een vakantie te plannen om er even uit te gaan. Ook sport, ontspanningsactiviteiten en wandelingen zullen belangrijk zijn om lekker in je vel te zitten. Je kunt ook kiezen voor ontspannende spelletjes, zoals kruiswoordraadsels en andere breinbrekers. Let op dat je de neiging kunt hebben om verslaafd te raken aan spelletjes op de telefoon of tablet. Tracht deze te kop in te drukken. In ieder geval kan stress deze maand een stuk verminderd worden en je uiteindelijk zowel fysiek als mentaal veel gezondheid bieden. Ook familie en vrienden zullen een positieve werking op je gezondheid hebben. Hoe meer je van ze aanneemt en hoe meer liefde je krijgt, hoe beter jij je zult voelen. Je kunt uiteindelijk de maand prima afsluiten. Met name mensen met een minder goede levensstijl en ouderen dienen deze maand op te letten, omdat er kansen zijn dat je een te hoog cholesterolgehalte kunt hebben. Ook is er kans dat je diabetes kunt krijgen als gevolg van te ongezonde producten. Er wordt geadviseerd voldoende rust in te bouwen en te zorgen dat je je fantasie gebruikt om het een en ander in de juiste banen te leiden. Deze fantasie kun je overigens gebruiken om financieel uiteindelijk een goede maand te krijgen. Met name mensen met een eigen bedrijf kunnen hier sterk van profiteren. We wensen je een zeer winstgevend en gelukkig 2024 toe, waarbij je niet moet vergeten dat privécontacten je heus door zware omstandigheden lozen.

De magische kracht van de Volle Maan in de Kerstperiode en Oud en Nieuw
We hebben te maken met een bijzondere afsluiting van het jaar, waarbij er een betoverende energie van de Volle Maan, in de mystieke Kreeft, zal ontstaan. Deze kunnen we al tijdens de kerstperiode ervaren. Dit kosmisch schouwspel van ongekende proporties wordt doordrenkt van emotionele energie die ons op verschillende niveaus kan raken. De Volle Maan zal diepe emotionele krachten in ons los gaan maken. De Kreeft is immers heerser over het rijk der emoties, familie en huiselijkheid. Mensen zullen meer dan ooit tijdens de kerstperiode en Oud en Nieuw hun vertrouwde omgeving opzoeken. De familiebanden, de warmte van huiselijke omgevingen en onze gevoelens zullen dan ook alle aandacht krijgen. Emoties vinden hun hoogtepunt in dit kosmische spektakel. Sommigen van ons zullen zich buitengewoon gevoelig en intuïtief voelen, als antennes die de subtiele trillingen van het universum opvangen. Het is een uitmuntend moment om te mijmeren over onze emotionele behoeften en verbinding te zoeken met degenen die ons het meest dierbaar zijn. Dit kunnen ook overleden mensen zijn, waardoor er veel emoties vrijkomen, maar er ook een diep geluk kan zijn, voor dat wat we in het leven hebben mogen ontvangen van geliefden. Familiebijeenkomsten en het delen van hartverwarmende momenten met onze geliefden beloven uitzonderlijk bevredigend te zijn. De Volle Maan nodigt uit om ons onderbewuste naar de oppervlakte te brengen.

Vergeten herinneringen en diep weggestopte emoties kunnen opduiken, als een kans om oude wonden te helen en emotionele blokkades op te ruimen. In de dagen rondom deze Volle Maan is het cruciaal goed voor onszelf te zorgen. De emotionele intensiteit zou als kosmische golf over ons heen kunnen spoelen, en daarom is voldoende rust en zelfzorg van groot belang. Laat meditatie, yoga en het nemen van ontspanningsoefeningen innerlijke stromen van emoties in balans brengen. De Kreeft-Volle Maan, herinnert eraan onze intuïtie te omarmen en in contact te blijven met onze diepste gevoelens. Een tijd van emotionele genezing breekt aan, als een zachte bries die helende energieën met zich meebrengt. Deze bijzondere gelegenheid nodigt ons uit om te reflecteren op ons huis en de thuisomgeving, om een veilige en liefdevolle ruimte te cultiveren. We willen dan ook adviseren om de gehele laatste week van dit jaar te gebruiken open te stellen voor de kracht van de Volle Maan in Kreeft en te richten op liefde, familie en emotionele groei. Het is een tijd om te omarmen wat werkelijk belangrijk is in ons leven en om onze harten wijd open te zetten voor de diepte van menselijke emoties. In deze hemelse vertelling van de nachtelijke hemel, laten we ons leiden door de melodieuze klanken van het universum en de gloed van de kosmische liefde. Laten we dit magische moment verweven met de betovering van de Kerst en de goddelijke krachten, die ons zullen ondersteunen als we het goede nastreven.

Algemeen overzicht voor de maand december
We kunnen aan het begin van de maand de invloed van de Zon ervaren, die eind november in oppositie stond met Jupiter. Hierdoor ervaren we de eerste dagen een gebrek aan realiteitszin en optimisme. Het is raadzaam voorzichtig te zijn met overdreven verwachtingen en de realiteit in acht te nemen. Aan het begin van december hebben we ook te maken met de bloedmaan van 27 november, die in Tweelingen stond en emoties kon vergroten. Dit kan ook nu nog positieve en negatieve gevolgen hebben. We merken dat we nog steeds in staat zijn dingen los te laten die we beter niet meer doen. Dit leidt tot veranderingen in ons leven. Deze zullen we zeker nog de eerste week van december opmerken. Daarbij hebben we nog steeds te maken met retrograde bewegingen van Mars, die tot 12 januari in de Tweeling beweegt, Jupiter die tot het eind van de maand retrograde in de Stier beweegt, Uranus tot januari retrograde in Stier en Mercurius in de Steenbok. Vooral Mercurius en Neptunus brengen energie die tijdens communicatie verwarring en misverstanden brengt. We laten ons er echter niet toe leiden dat liefdesaffaires ons hoofd op hol brengen, want persoonlijke vrijheid is belangrijker. Mercurius beweegt vanaf 1 december in Steenbok en blijft daar tot 23 december. In deze periode verlangen we naar respect, en kan er wat onrust zijn. Dankzij deze positie kan conservatief denken naar voren komen, vooral als het gaat om relaties en droge humor. Daarom is het belangrijk duidelijk en kritisch te zijn in gesprekken met anderen. Mensen kunnen gevoelig zijn en conflicten zijn moeilijk op te lossen. Neptunus zal echter de 6de uit haar retrograde beweging komen en voorwaarts in de spirituele Vissen reizen. Daardoor zal er meer ruimte komen om de maand open, warm en spiritueel te belijden. Venus zal tot 4 december in de Weegschaal verblijven. Tijdens deze periode is er een onbewust sterk belang naar relaties, waardoor er onder mensen meer balans en harmonie is. Dat is de sleutel tot geluk en een aangename sfeer onder de mensen. Echter, als het om serieuze beslissingen gaat, kunnen mensen nog wel eens onzeker zijn. Vanaf de 4de zal Venus tot de 29ste in de Schorpioen staan. In deze periode zullen veel mensen op zoek zijn naar mensen met een mysterieuze geest. Het is moeilijk verleiding van het verbodene te weerstaan. Daardoor hebben mensen minder last van taboes, maar gelukkig kunnen velen van ons dit wel onderdrukken. Deze maand zullen natuurlijk de kerstperiode en de nieuwjaarsviering belangrijk zijn, maar het lijkt wel alsof het een rustige periode zal worden. Mensen zullen voelen dat het meer zal gaan om warmte en liefde met mensen in de omgeving, maar ook in het algemeen. De drukte die er normaal voor deze periode is, zal een stuk minder worden dan afgelopen jaren. Er zal echter wel wat opwinding zijn als gevolg van Venus en Mercurius zijn, die gecombineerd beschouwd worden als planeten van liefde en intrige.

Dit zou genoeg moeten zijn om te begrijpen wat ons te wachten staat op het gebied van relaties en romantiek. En er zijn genoeg redenen om te geloven dat de emotionele component in deze periode extreem hoog zal zijn, voornamelijk vanwege de verschillende bewegingen van planeten in december. Het is ook de moeite waard om de retrograde van Mercurius extra te vermelden. Wanneer deze planeet zo beweegt, geeft dit flink wat volharding, vastberadenheid en zelfvertrouwen. Let wel op dat er vooral aan het eind van de maand soms wat onrust kan zijn, bij mensen die hier teveel mee bezig zijn. Je hoeft hier niet mee bezig te zijn alsof alles ‘moet’. Ga er relaxt mee om en wees niet te angstig in de acties die je onderneemt. Het 1ste deel van december zal de minst voorspelbare periode zijn. De Zon staat in Boogschutter en blijft daar tot de 22ste. Daarbij is er een samenstand tussen de Zon en Mars die in de Schorpioen staan. Dit leidt tot een toename van vastberadenheid onder mensen met krachtige energie en persoonlijkheid. Dit is dus een periode van krachtige actie en nastreven van doelen. Er kunnen gevoelens bij mensen zijn dat niet alles in orde is. De kans op het nemen van verkeerde beslissingen is aanzienlijk. Aan de andere kant zal het onmogelijk zijn om eventueel ontstane crises te negeren. Mensen kunnen namelijk soms minder sterk zijn in het zich houden aan gemaakte afspraken of deze zelfs verbreken. Zakelijk gezien kan dit betekenen dat zakelijke partners van plan zijn je als leverancier te vervangen of je kunt klanten verliezen. In een relatie kan het betekenen dat een partner iets anders gaat doen, dan je verwacht. Mocht er zoiets gebeuren, dan wordt aangeraden dit gelijk aan te pakken en te zorgen dat je er stappen in onderneemt. Daar zal december belangrijk in zijn. Haast je niet om je zorgen te uiten en blijf bescheiden en nuchter. Je kunt anders ongegronde dingen zeggen of beledigend zijn voor een partner, collega of geliefde. Als we de energie op de juiste manier gebruiken, kunnen we bereiken waar we naar verlangen. Neptunus zal nog steeds in Vissen verblijven en daar tot eind maart 2025 blijven. Gedurende deze tijd voelen we grote mentale kracht. Als we vaak genoeg en met geduld over iets nadenken, zullen we ongetwijfeld krijgen wat we willen. Wees niet te rustig en vrijgevig, omdat je anders in financiële moeilijkheden terechtkomt, wat uiteindelijk tot existentiële problemen kan leiden. Het midden van de maand reist Mercurius richting de Boogschutter om hier tot 14 januari te verblijven. Daarnaast beweegt Mars tot 4 januari ook in dit teken, waardoor mensen wel wat meer de neiging hebben om extra te strijden om eigen overtuigingen te laten overwinnen. Dat kan problemen meebrengen, omdat er een rusteloze en tegelijk avontuurlijke energie zal hangen. Er wordt aangeraden om deze periode veel meer te bewegen door te sporten of culturele aspecten aandacht te geven.

De planetaire combinatie is over het algemeen erg gunstig, omdat morele aspecten sterk zijn. We kunnen de neiging hebben om te handelen en te zorgen dat onze omgeving rustig en vreedzaam blijft. Ruzie tussen mensen kan ontstaan, maar er zijn anderen, die hier dan gelijk in willen bemiddelen. Het kan een periode zijn waarin we op zoek zijn naar religie, filosofische vraagstukken, spiritualiteit, maar ook naar politieke kwesties. Er zal meer duidelijkheid zijn over kwesties die ons in het begin van december dwarszaten. Er zal gelegenheid zijn meer richtingen te vinden om ons te ontwikkelen. In de professionele sfeer is het tijd eerder gestarte projecten af te ronden en de vruchten ervan te plukken. Let op de kleinste veranderingen en pas je beslissingen dienovereenkomstig wel omzichtig aan. Gebonden mensen kunnen zich beter niet zo gedragen dat er conflicten met hun geliefden uitgelokt worden. Krijg je deze periode eenmaal een conflict dan zal deze erg moeilijk op te lossen zijn. Beter laat je problemen dus los en ga je je richten op de fijne dagen die er aan gaan komen en de fijne emoties die dit met zich meebrengt. In het laatste deel van december is het de laatste kans voor degenen die op zoek zijn naar liefde om een laatste sprong naar geluk te maken. Venus, gesteund door Mars, zal de liefde in het leven brengen, waardoor er kansen zijn, om de romantiek te versterken. Let op dat er tijdens de periode van de retrograde Mercurius problemen kunnen zijn met de sociale communicatievaardigheden van mensen. Toch zal dit nu onder invloed van de andere kosmische energieën minder impact hebben. Daardoor zal de liefde veel makkelijker zijn intrede doen en is het eind van het jaar een zeer goede periode om de romantiek hoogtij te laten vieren. Er wordt aangeraden om je open te stellen voor plekken waar onbekende mensen komen, omdat er veel leuke momenten uit voort kunnen komen en je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Zowel in de kerstperiode als tijdens Oud en Nieuwe zullen we onder invloed van Venus een warme en fijne energie ervaren, die versterkt wordt door andere planeten. In de zakelijke sfeer is het einde van het jaar een tijd om behaalde successen even te consolideren, maar wel even los te laten. Er is niets nieuws toe te voegen, behalve misschien dat er wat meer contacten tussen collega’s onderling zijn en er een bijzondere vrolijkheid is, die kan leiden tot leuke evenementen. Beoordeel je collega's niet streng en wees blij als er een goede sfeer hangt. De 29ste zal Venus naar Boogschutter reizen en er tot 23 januari blijven. Deze periode kan een intieme relatie worden ontwikkeld via avontuurlijke gevoelens. We leren graag iets nieuws, dus is het geen wonder dat mensen met dezelfde intentie elkaar aantrekken. Het zal dan ook een uitstekende afsluiting van het jaar worden mede met de kracht van de Maan, die zorgt voor magische en liefdevolle krachten. We wensen je dan ook een zeer gezond en spiritueel 2024 toe met veel liefde en warmte en vooral ook veel goedheid naar andere mensen toe.

Loading…
Share This