Maandhoroscoop Maagd

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Maagd lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 23 augustus t/m 22 september - Mei 2022

Algemeen
De Maagd kan deze maand veel invloed ondervinden van de retrograde Pluto. Deze planeet staat voor zelfvertrouwen en transformaties. Vooral nu met de retrograde betekent dit dat de Maagd veel nadenkt over het leven zelf, maar ook zeker met wat er in de toekomst allemaal gebeurt. Je bent van nature niet iemand die graag teveel verandert, behalve als je duidelijke stappen kunt maken en ze onder controle hebt. Dat zal met Pluto in de buurt moeilijker zijn en je moet er rekening mee houden dat je de rust neemt met plotse veranderingen om te gaan. Mercurius bevindt zich het grootste deel van de maand in de speelse Tweeling, die zorgt dat er veel energie komt om het sociale leven aandacht te geven. Je krijgt veel aandacht, omdat mensen graag met je afspreken en jij het leuk vindt mensen uit te nodigen. De 6de zal Mercurius in een sextiel komen met Venus, waardoor er veel liefdesuitingen en verlangens zijn om binnen een relatie voor harmonie te zorgen. Bijzonder zal zijn dat jij veel aanhankelijker dan anders bent en je daardoor minder nuchter kunt reageren in contact met vrienden en je partner. Deze laatste zal genieten van liefde die jij uitstraalt en de warmte die je opeens kunt laten zien. Van nature kom je namelijk geregeld koel over, althans dat denken mensen. In feiten is er veel passie te zien, maar geef jij die vooral aan mensen waar jij een band mee hebt. Je bent trouw van aard en zal deze maand de liefde delen met mensen die in je hart zitten. Toch kan je vooral de 1ste dagen tijdens het sextiel vrij open zijn en mensen verleiden met een verrassende sensuele en passionele uitstraling. Je kunt dan niet alleen een partner aandacht geven, maar ook anderen kunnen soms liefdevolle emoties van je krijgen.

Deze maand kan je op professioneel gebied veel energie van Mercurius krijgen, maar dan zal dan wel betekenen dat je op professioneel gebied gas terug zal moeten nemen. Dit is op zich niet erg, omdat het noodzakelijk is in de toekomst verandering toe te passen, die je leven veel brengen. Mercurius zal deze maand retrograde bewegen en vanaf de 10de kan je daarom moeite hebben om waardevolle en belangrijke zaken niet met elkaar te verwarren. Zolang je echter je hoofd erbij houdt en jouw doelen in de gaten houdt, zal je in staat zijn datgene alsnog te bereiken wat je wilt. Je zult belangrijke besluiten moeten nemen, omdat je anders meer moeite kunt hebben om juiste dingen na te streven. Laat vooral triviale zaken achterwege en richt je op datgene wat je in de toekomst kunt gebruiken. De eerste week is geschikt om te investeren en nieuwe mogelijkheden op financieel gebied op te zoeken. Dit heeft dan vooral te maken met Jupiter, die op gunstige wijze in je sector van zakelijke en financiële inspanning terechtkomt. Zoals we al zeiden komt Mercurius de 10de in een retrograde beweging en deze verstoort vooral op gebied van communicatie, mensen die reizen en technologische apparatuur en programma’s. Je moet verder de rest van de maand opletten dat er misverstanden en ruzies mogelijk zijn. Je doet er deze periode verstandig aan eerst na te denken voor je iets doet of zegt. Je kunt namelijk nog wel eens hooghartig overkomen. Niet omdat je dat bent, maar meer, omdat je nu eenmaal iemand bent die nuchter en zakelijk van aard is. Wees niet te koppig en eigenwijs en laat anderen ook aan het woord. Je hoeft niet altijd gelijk te krijgen. Vooral tijdens een retrograde bewegende Mercurius is dit belangrijk. Mocht je gelijk hebben en een ander wil niet toegeven, dan kan je beter wel uit die situatie weggaan.

De Volle Maan en verduistering staan in de sector van communicatie en doorgeven van informatie en in de Schorpioen. Dit is een bijzondere tijd, waarbij je mentaal lekker in je vel zit en je frustraties en zelfs trauma’s los kunt laten. Vooral romantische kwesties zoals ontrouw en andere problemen kunnen aangepakt worden. De 20ste vormt Mercurius een sextiel met Jupiter en dit geeft een communicatieve speelsheid, die geluk brengt en zorgt dat je contact met een geliefde en andere sociale contacten prima verlopen. Je kunt hierdoor ook ontwikkelen, omdat er zowel zakelijk als in de romantiek belangrijke dingen gebeuren om er meer van te genieten. Mercurius staat namelijk in de wisselvallige Tweelingen en Jupiter raakt de vurige en moedige Ram. Hierdoor is er in potentie veel mogelijk om te veranderen. Er wordt aangeraden vanaf deze datum bezig te gaan met uitvoeren van die dingen die je in gedachten hebt gehad in de eerste dagen van deze maand. Je kunt deze periode zelfverzekerd zijn en hierdoor veranderingen op een goede wijze inpassen. Vanaf de 20ste komt er een uitstekende periode over op gebied van financiën of in je carrière een flinke stap vooruit te maken. Vanaf de 24ste komen er nog meer positieve aspecten als Mercurius in de sector van eigenwaarde en aanboren van bronnen staat en een sextiel vormt met Mars. Hierdoor zal de bescheiden Maagd zich assertiever opstellen en de passie van deze strijdersplaneet gebruiken om juiste woorden te vinden. Mercurius zorgt dat je hierdoor een stuk relaxter bent en relaxt in de uitspraken blijft. De energie is geschikt voor zakelijke voorstellen, het vinden van nieuwe klanten of het overtuigen van een partner om een nieuwe richting in het leven in te slaan. Het zal een tijd zijn plannen nu daadwerkelijk in daden om te zetten.

De samenwerking tussen Mercurius en Pluto kunnen zorgen dat problemen opgelost en obstakels overwonnen worden. De planeten zullen je ondersteunen om te begrijpen hoe je rustig met problemen om kunt gaan en hoe je mentaal lekker in je vel kunt zitten. Het zal in ieder geval een prima tijd zijn om in je carrière nieuwe mogelijkheden af te dwingen. Wel is er een duidelijke correlatie met een liefdesrelatie. Hoe beter je relatie is, hoe meer je met veranderingen om kunt gaan. Andersom kan een mindere relatie zorgen dat je er dus meer moeite mee hebt. Singles doen er verstandig aan vooral de contacten met familie en vrienden goed te houden of te verbeteren. Bedenk dat je plannen en ideeën invloed hebben op mensen in je omgeving. Je humeur kan dus anderen enthousiasmeren of negatiever maken. Vanaf de 30ste brengt de Nieuwe Maan rustige energie, waardoor je minder met veranderingen en misverstanden te maken krijg. Deze kunnen wel in deze maand ontstaan. Je kunt nu een stap terug nemen en de energie gebruiken om goed te overdenken wat er allemaal in deze maand gebeurt is en wat er goed of minder goed ging. In ieder geval wordt het geen makkelijke maand, maar wel een zeer interessante periode met veel mogelijkheden en successen.

Liefde, relaties en sociale contacten
Je bent deze maand in staat om op een charmante en relaxte manier met andere mensen om te gaan. Je hebt een warme uitstraling en mensen vinden het fijn om met je om te gaan. De energieën van Jupiter, Mercurius en Venus kunnen er voor zorgen dat je een mengeling van kracht en empathie hebt, waardoor je mensen goed kunt begrijpen. Je bent als single in staat om hier mensen mee aan te trekken en de liefde in je leven te halen. Gebonden mensen kunnen hun partner erg veel kracht geven en zijn in staat om zelfs de verliefdheid vanuit het begin van de relatie terug te halen. In zowel de liefde als in vriendschappen ben je in staat door te hebben wat mensen nodig hebben en hoe je het best met ze om kunt gaan. Je bent zeer empathisch en sympathiek, waardoor mensen ook graag met je omgaan en jou ook veel teruggeven. Je zult hierdoor goede momenten mee kunnen maken. Er zijn echter ook wel enige aanwijzingen dat er minder goede dingen gebeuren. Wees hier alert op, omdat je hierdoor wel alle zeilen bij zal moeten zetten om je er doorheen te worstelen. Toch zal het wel lukken om eventuele tegenslagen goed aan te kunnen pakken. Kijk goed om je heen wie jou hierbij kan helpen en hoe je ervoor kan zorgen dat je vriendschappen, de romantiek en familiebanden aan kunt halen. In de liefde ben je intens en zeer romantisch en zoek je geregeld momenten van opwinding. Je bent hier zo heel erg verrassend mee, dat je partner onder de indruk kan zijn. In vriendschappen besteed je veel tijd aan vrienden die het nodig hebben om wat steun te krijgen. Dit zal gewaardeerd worden en waarschijnlijk een band creëren, die niet snel kapot te krijgen is. Je gevoelens zullen intens zijn en je ervaart veel spirituele energieën, waardoor je veel meer krachten kunt ervaren, dan je met je zintuigen kunt. Je kunt namelijk je intuïtie en je voorgevoelens gebruiken om dingen te doorgronden. Veel mensen zullen verrast zijn door de mysterie, die je uitstraalt. Op familiegebied kun je nieuws krijgen dat veel emoties bij mensen los kan maken. Wanneer je hier rustig mee omgaat, zal je in staat zijn om, mocht dat nodig zijn, veel oplossingen aan te bieden. Wat betreft financiën dien je wel voorzichtig te zijn. Mocht je grote uitgaven willen doen, dan kun je beter wachten tot aan het eind van de maand.

Carrière en zakelijkheden
Mercurius kan deze maand veel positieve invloeden bieden, waarbij je in staat bent op een rationele, maar toch emotionele wijze met zakelijkheden om te gaan. Omdat Jupiter goede ondersteuning biedt, zal je ambitie sterk zijn en ben je in staat je doelstellingen duidelijk te stellen, waardoor je goed weet waar je mee bezig bent. Je bent empathisch en verstandig bezig en kan je op andere mensen richten en goed inschatten wat zij nodig hebben. Er zullen dus zeker fantastische mogelijkheden komen om jezelf te ontwikkelen en bij andere mensen respect af te dwingen. Door de unieke combinatie van Mercurius en Jupiter zal je populair zijn, waardoor je veel ondersteuning krijgt van mensen in je omgeving. Hierdoor krijg je veel steun je doelstellingen te kunnen bereiken. Doordat deze periode de energie van de Zon ook sterk kunt ervaren, zal je spiritueel en instinctief in staat zijn om de juiste dingen te doen op de juiste momenten. Er kunnen dan ook gunstige momenten komen, waarbij een zakenreis of een zakelijke samenwerking met een persoon of een instelling uit het buitenland zeker niet ondenkbaar is. Mars zal een goede energie bieden in combinatie met Jupiter en Venus, waardoor je op het gebied van financiën goede resultaten kunt boeken. Door Mars ben je erg spontaan en passioneel en kun je op een leuke en enthousiaste manier met interessante winstgevende ideeën komen. Jupiter zorgt ervoor dat je actie onderneemt en het avontuur op wilt zoeken. Venus kan op financieel gebied een gunstige energie geven om goede zaken te kunnen doen. Je bent nu net even wat actiever en avontuurlijker om buiten je comfortzone te treden. Deze combinatie aan planetaire krachten kan ervoor zorgen dat je een goede impuls krijgt om niet alleen mogelijkheden af te dwingen, maar ook om jezelf te ontwikkelen. Er wordt dan ook aangeraden om kansen af te dwingen, nieuwe vaardigheden aan te leren en talenten aan te scherpen. Het wordt dus een intense, maar zeker wel mooie maand met uitstekende kansen.

Mentale en fysieke gezondheid
Het kan een intense maand zijn, waarbij zintuigen van mensen actief zijn. Emoties, maar ook rationele gedachten zullen te pas en te onpas voorbijkomen. Relaties en liefde zullen hier voor- en nadeel bij hebben. Ook activiteiten, die mensen ondernemen, kunnen aan verandering onderhevig zijn. Mensen kunnen de neiging hebben culturele aspecten aandacht te geven. Let op dat mensen deze periode meer van elkaar eisen. De Nieuwe Maan van 30 april reisde van de Ram naar de Stier en laat nog steeds zijn sporen sterk na. Veel mensen voelen een krachtige en assertieve energie, waardoor we in mei sterke machten ontdekken, die voor een transformatie zorgen. Niet iedereen zal die kracht juist gebruiken. Er zullen mensen zijn, die het ervan nemen en spanning zoeken. Daar moeten we voorzichtig mee zijn. Er zijn deze periode gespannen energieën, waardoor veel mensen geïrriteerd raken als anderen ideeën of meningen aandragen. Het zal een periode zijn, waarin mensen problemen met hun identiteit hebben en niet altijd weten wat ze nou willen of moeten doen om het leven leuk te houden. Voordeel is dat de 1ste dagen van de maand de meesten positieve empathische energie meedragen. Dit kan zorgen voor toch enigszins mooie momenten onder mensen onderling. Blijf opletten dat de Maan in de Stier eigenwijze energie brengt, die frustraties kan geven. Datgene wat in deze periode ontstaat, kan zeker tot aan de Volle Maan voor onrust of juist rust zorgen, afhankelijk van de manier hoe je handelt. De Volle Maan geeft een gunstige periode om overleden geliefden te herdenken in meditatie en gebeden. Het is een prima tijd de goddelijke wereld vergiffenis te vragen voor eventuele zonden van anderen of zichzelf. De Volle Maan geeft een krachtige beïnvloeding van de aarde, de natuur, maar ook de mens. Velen ervaren dit als storend, omdat deze stand van de Maan iets bij ons oproept, dat ons kan laten huiveren. Omdat er deze periode een verduistering is, zal toenemen. Er is een versterking, waardoor infecties en virussen meer kans krijgen, evenals andere ziektes. Wonden kunnen moeilijk genezen en er is meer kans op ongelukken, omdat mensen minder geconcentreerd zijn en zelf de oorzaak kunnen zijn. Er wordt vooral de periode na de Volle Maan aangeraden voorzichtig te zijn, omdat er meer kans is om verslaafd te raken aan suikerrijke producten of zelfs aan drugs. Pas op dat er deze periode meer kans is dat mensen hun kalmte verliezen, zodat er problemen mogelijk zijn. Er wordt aangeraden om aan het eind van de maand operaties of medische handelingen zoveel mogelijk te mijden. Het is er geen goede periode voor. Wel voor homeopathie en andere alternatieve geneeswijzen. Pas vanaf begin juni wordt aangeraden de reguliere zorg te nemen. Heb je mogelijkheden om bepaalde operaties uit te stellen, dan is dit aan te raden voor kleine operaties. Ernstige operatie moeten natuurlijk plaatsvinden. Overigens is deze periode geschikt om negatieve gedragspatronen te onderkennen en eventueel aan te passen.

De Maagd zal aan het begin van de maand goed in z’n vel zitten. Je ervaart veel kracht en fitheid en kan hierdoor de gehele maand profijt van hebben, als je maar wel verantwoord in het leven staat en bepaalde minder goede gewoonten af kunt leren of in ieder geval kunt controleren. De Maagd heeft nog wel eens de neiging teveel cafeïne of nicotine tot zich te nemen. Het zal duidelijk zijn dat deze producten geen goede uitwerking op je fysieke gestel hebben. Bedenk dat de schadelijke gevolgen pas op latere leeftijd naar buiten komen, maar dan is het vaak te laat. Valkuil kan zijn dat jij dit soort producten gebruikt om je lekker te voelen. Er wordt echter wel aangeraden om hier mee te minderen. Over het algemeen zal je deze maand echter geen gezondheidsproblemen hebben en kun je vol energie allerlei activiteiten ontplooien. Mocht je deze periode willen reizen, dan wordt aangeraden gematigd en voorzichtig te zijn, omdat de combinatie tussen de Zon en Saturnus voor problemen zorgt. Tracht gevaarlijke objecten en situaties te mijden, omdat deze je in een situatie brengen, waarbij gezondheid een aardige knauw krijgt. Het zal belangrijk zijn om het gevaar niet op te zoeken.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mei wordt bijzonder voor interpersoonlijke relaties. Romantiek, vriendschap en familiebanden zullen verbeteren, maar ook in de carrière breken er bijzondere tijden aan. Aan de andere kant dragen we angst bij ons dat het de komende tijd beslissend wordt, wat betreft de situatie in de wereld. Overal zijn er dreigende situaties, waarbij bepaalde planeten zorgen voor versterking van het goede, maar ook het kwade. Er komt sterke invloed vanuit de sterren, die relaties van mensen beïnvloeden, zowel qua bewustzijn als onderbewustzijn. Er zijn veranderingen en we moeten opletten niet te impulsief te handelen. Het 1ste deel van de maand wordt door Jupiter in de Vissen beïnvloed, waarbij veel mensen de neiging hebben zich af te zonderen. Dit is echter prima omdat we dan na kunnen denken over wereldgebeurtenissen, over pijn die mensen elkaar aandoen en ons eigen gedrag. Hoe staan we zelf in het leven en wat kunnen we doen om de wereld te verbeteren. De centrale vraag in mei zal zijn: “Hoe kunnen we balans vinden en het goede in ons versterken om tot een gelukkig leven te komen.” Houd in de gaten dat mei een intense maand wordt voor emoties en relaties, waar geluk en verdriet dicht bij elkaar liggen. We krijgen te maken met 2 retrograde planeten: Pluto van 29 april t/m 8 oktober en Mercurius van 10 mei t/m 3 juni in de Tweelingen. Daarbij krijgen we ook nog eens te maken met Venus die onevenwichtig qua liefde en emoties is. Hierdoor kunnen we moeilijk tot beslissingen komen. Venus staat in de Ram, waardoor we meer energie en drive hebben om naarstig naar liefde op zoek te gaan inzake romantiek, relaties en sociaal contact. De Volle Maan van de 16de om 06:15 uur zorgt voor wisseling in het humeur van mensen. Het leven is turbulent en we moeten ten alle tijden verstandig handelen in omgang met anderen. De kans op ongeluk en conflicten is namelijk groot.

Pluto zorgt dat we veel over onszelf nadenken en ons concentreren op wat belangrijk is. Omdat Venus een sextiel met Pluto vormt, zullen mensen meer nadenken over hun band met geliefden en vrienden. Dat kan goed uitpakken, maar ook nadelige effecten hebben. Vooral de eerste drie dagen zullen we dankbaarheid ervaren van en voor mensen van wie we houden. Singles moeten oppassen dat ze niet opeens teveel verlangens krijgen om iemand de liefde te verklaren. Sommigen kunnen zelfs de neiging krijgen over grenzen te gaan, wat we beter intomen. Vooral omdat Mercurius de 10de retrograde gaat bewegen, kunnen we de rest van de maand beter controle over uitspraken houden. Er zijn anders confrontaties mogelijk, die problemen brengen. Veel mensen kunnen door de energie een kort lontje hebben en dit kan tot begin juni conflicten en ruzies geven als gevolg van miscommunicatie. Wees extra voorzichtig en handel niet te impulsief. Mensen denken veel na en krijgen zakelijke ideeën en gedachten, waarbij Mercurius goede energie geeft om veel te bereiken. Het is sowieso een intense tijd, omdat Jupiter uit Vissen even naar de Ram gaat. Dit geeft mensen impulsieve en moedige energieën om te bereiken wat ze willen. Het kan een dag zijn moed te krijgen om datgene te doen wat we al een tijdje willen. We moeten echter niet afwachten en ervoor gaan. De 16de wordt de Volle Maan in de vroege ochtend verduisterd. Omdat de Maan in de Schorpioen staat, is dit intens en passioneel. We moeten hierbij opletten dat deze zogenaamde Bloedmaan niet teveel emoties in ons losmaakt. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan, omdat de emoties zeker toenemen. Met retrograde Pluto en Mercurius zijn veel mensen toch overtuigend bezig en dat kan dus problemen met zich meebrengen als meerdere mensen dit hebben. Gebruiken we de energie echter positief, dan kunnen we positieve veranderingen meemaken om problemen op te lossen, negativiteit af te wenden en vreugde van het leven te zoeken.

Het is een periode om moeilijke relaties te beëindigen en een nieuwe richting in te slaan. De moedige en passionele Schorpioen zal jou niet alledaags laten handelen. Positief is dat de Zon de 21ste naar de sympathieke Tweeling verhuist. Verlangens naar sociaal, intellectueel en liefdevol contact worden wakker gemaakt. Voordeel is dat mensen actiever worden om zich te ontwikkelen en werkelijk serieuze kennis, informatie en activiteiten opzoeken. Overigens start de retrograde beweging van Mercurius in Tweeling, waarna deze de 22ste terug naar de Stier gaat. Daardoor hebben we het gevoel dat we vastlopen bij hetgeen we in gedachten hebben of uitvoeren. Mars zal de 25ste in het gebied van de Ram komen en Jupiter gezelschap houden. Het wordt een energieke maand met vele krachten die de Aarde raken. Het wordt, ondanks storende situaties in de wereld, een actieve tijd, waarin mensen graag reizen, een nieuw bedrijf opstarten of andere activiteiten doen. Mars zal tot 5 juli in de Ram verblijven, waardoor mensen, die van nature leiders of impulsief van aard zijn, er veel positiviteit aan overhouden. Mensen die minder lekker in hun vel zitten of deviant gedrag vertonen, kunnen moeite met de energie hebben. In hun geval kan er respectievelijke stress of agressie optreden. Merk je dit aan jezelf, dan is het tijd actie te ondernemen. Venus zal de 28ste naar de Stier reizen en dit geeft rust in het onderlinge contact tussen mensen. Laten we hopen dat de stabiele en liefdevolle energieën ook bij de wereldleiders doordringen. Er zijn aanwijzingen dat er eind mei en in juni meer mogelijkheden komen op rust. Het zal vrij langzaam verlopen, omdat de retrograde Mercurius tot 2 juni in de Stier beweegt. De werkelijke veranderingen gaan dan pas op stabiele en krachtige wijze ontstaan. Er lijkt op grotere schaal zelfs meer stabiliteit in de wereld te komen, maar we moeten geduld houden. Mercurius zorgt dat we ons wellicht verbinden aan mensen die we een tijd niet gezien hebben, maar die op de een of andere wijze veel betekenen. Rond de 30ste zorgt de Nieuwe Maan in Tweeling voor een intellectuele boost, waardoor er nieuwe plannen en ideeën in ons opkomen. Je zult deze niet gelijk al ten uitvoer kunnen brengen, maar zodra Mercurius weer voorwaarts gaat bewegen, zal dit vanzelf wel komen.

Loading…
Share This