Maandhoroscoop Maagd

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Maagd lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 23 augustus t/m 22 september - Juni 2024

Algemeen
Het zal een maand zijn, waarin je eigenlijk veel emotioneler dan gewoonlijk bent. Je bent veel minder gericht op perfectie en vindt het belangrijk menselijk te zijn. Je wilt liever geen strak geplande agenda en zal ook niet altijd even objectief zijn. Toch zal het wel eens nodig zijn om wel degelijk objectief te zijn, waarbij feiten en rationaliteit belangrijk zijn. Je moet er gedurende veel perioden in deze maand controle over houden dat je bepaalde zaken van elkaar onderscheidt. Moet je iets doen waar emoties bij spelen, laat je dan niet teveel verwarren door nuchtere gedachten en rationele zaken. Moet je echter bepaalde zaken doen waar rationaliteit en intellect nodig zijn, laat je dan niet meeslepen door emoties. Dit kan echter moeilijk zijn, waarbij je constant balanceert tussen objectiviteit en subjectiviteit. Je doet er misschien verstandig aan om anderen om advies te vragen hoe je dingen het best kunt doen. Let op dat het een maand is, waarbij je je wel eens laat verleiden om teveel naar andere mensen te luisteren en dan een soort kuddedier wordt. Bedenk dat je geen kuddedier bent en dat dit helemaal niet goed voor je uit zal pakken. Vertrouw dus zoveel mogelijk op je eigen gevoel en je eigen mening. Hierbij moet je natuurlijk wel alert blijven dat je in staat bent om tot compromissen te komen. Wees in dat geval zeker niet te star door je aan je eigen denkbeelden vast te klampen. Wees er alert op dat je fysiek minder weerstand hebt als gevolg van een verzwakt zenuwstelsel. Waar anderen de neiging hebben juist te sporten, lijkt het voor de Maagd een maand om de rust op te zoeken en een stuk minder te bewegen. Je bent misschien geestelijk wel erg moe en dan is ontspanning belangrijk. In het algemeen zal de planetaire energie deze maand minder gunstig voor je thuissituatie en je familie zijn, waardoor je daar beter wat controle over kunt houden. Je wilt duidelijk je eigen koers varen en bent zelfstandig, maar het zal toch verstandig zijn om de steun van je sociale omgeving te vragen. Hoe ongunstig de energie dan ook is, toch zal je familie en vrienden wel heel erg belangrijk vinden en naar ze toetrekken.

Liefde, relaties en sociale contacten

In juni 2024 kunnen Maagden uitkijken naar een maand vol romantische mogelijkheden en kansen om bestaande liefdes te versterken. Deze maand biedt kansen voor verliefdheden en om bestaande liefde te versterken. Singles hebben een sterk verlangen om uit te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten, wat de kans op romance vergroot. Planetaire energie zal je mentaal versterken en je uitstraling magnetisch maken, waardoor je bewonderaars zult aantrekken. Ondanks de vele geïnteresseerden, blijft de kans op het vinden van een vaste relatie klein omdat je moeite hebt keuzes te maken. Het is bijzonder dat je deze maand mensen aantrekt die je normaal niet interessant vindt, maar nu aantrekkelijk zijn. Voor gebonden mensen is juni een maand vol gezamenlijke activiteiten en creatieve hobby’s. Je bent gul en staat open voor je partner en bent bereid negatieve zaken te vergeten en te vergeven. Conflicten zullen deze maand snel verdwijnen. Je bent deze maand positief en open voor de gevoelens van je partner, vrienden en familie. Door te concentreren op het positieve en het negatieve te relativeren, ben je in staat het leven zonniger tegemoet te treden. Juni kan privé een zeer bijzondere en gelukkige maand worden, waarin je met veel wijsheid en acceptatie mensen kunt geven wat ze nodig hebben, zonder jezelf over het hoofd te zien. Je zult in staat zijn om zaken, die je normaal met logica en nuchterheid oplost, met emoties en intuïtie aan te pakken. Dit biedt een nieuwe benadering voor het oplossen van problemen. Let op je neiging om jezelf en anderen te verwennen, wat kan leiden tot extra uitgaven. Overdrijf dit niet te veel en bedenk dat er kosteloze mogelijkheden zijn die net zo leuk kunnen zijn. De eerste weken van juni kunnen planetaire invloeden je liefdesgevoel vertragen. Je kunt minder charmant en minder sterk zijn, dus stel belangrijke beslissingen over romantiek en erotiek uit tot het einde van de maand. Let op mogelijke problemen met familie, waarbij je het gevoel kunt hebben dat je hun gevoelens niet goed bereikt. Juni biedt voor de Maagd een maand vol romantische kansen en mogelijkheid om bestaande relaties te versterken. Door positieve energie te omarmen en emoties en intuïtie te gebruiken bij oplossen van problemen, ervaar je een gelukkige en bijzondere maand. Let op uitgaven en wees voorzichtig met grote romantische beslissingen in de 1ste weken van de maand.

Carrière en zakelijkheden

Normaal gesproken ben je iemand die vol ambities zit en er ook vol voor wil gaan. Dat zal in juni wel eens minder zijn, waarbij je zelfs wel eens erg lui kunt worden. Het lijkt bijna wel alsof je mentaal al met je gedachten bij een vakantie zit en kan je moeilijk concentreren op taken in je werk of taken die je thuis moet te doen. Je dient jezelf hier echt in te disciplineren en ervoor te zorgen dat je deze blijft doen. Het is heus niet erg om soms wat minder actief te zijn, maar zorg dan wel dat je efficiënter met je tijd omgaat. Je kunt dan in minder tijd veel doen en kan de overige tijd inderdaad wat rustiger doen. Toch worden niet alle Maagden door deze energie beïnvloed. Mensen die namelijk met klanten te maken hebben, zijn juist uitermate geïnspireerd en bereid om van alles te doen om mensen tevreden te stellen. Ook mensen die als leidinggevende werken, zullen over het algemeen in staat zijn om op een goede manier met hun werknemers om te gaan. Dit komt, omdat de planetaire energie mentaal een zeer goede impuls geeft, waardoor je in dit geval blij bent als je anderen blij kunt maken. Juni zal dus een maand worden, waarin je zakelijk minder veel energie hebt, maar je alles, wat te maken heeft met gevoel en intuïtie, vol energie kunt doen. Er wordt aangeraden belangrijke zaken aan het eind van de maand te doen, omdat de energie er dan waarschijnlijk het best voorstaat. Financieel moet je opletten dat je steeds na blijft denken waar je geld aan geeft. Je kunt nog wel eens de neiging hebben om geld aan de verkeerde dingen te geven. Denk dus na en luister naar je intuïtie. Wees dus voorzichtig met investeringen of beleggingen en vooral als je de neiging hebt om te enthousiast te zijn. Je kunt dan nog wel eens de nuchterheid uit het oog verliezen. Optimisme is niet verkeerd, maar houd jezelf in toom, door nauwkeurig voor jezelf vast te stellen wat mogelijk is en welke valkuilen er kunnen zijn. Bedenk dat een gewaarschuwd mens voor twee telt. Het laatste deel van de maand zal zeer goed zijn, wat te maken heeft met de positieve energie die Venus aan in je carrière biedt. Je zult dan te maken krijgen met het verbeteren van professionele vaardigheden, waardoor er veel mogelijkheden kunnen zijn.

Fysieke en mentale gezondheid

Je weerstand zal in juni een stuk minder zijn, waardoor je je zult moeten richten op aspecten om weer vitaler te worden en vooral op het versterken van je mentale vermogens. Focus je dus op de zaken die echt belangrijk zijn en vooral betrekking hebben op de vraag hoe je jezelf weer sterker kunt maken. De vooruitzichten zijn op zich erg gunstig, maar je dient op te letten dat je regelmatig eet en vooral niet te vet of te zout. Het blijft belangrijk om te bewegen, maar het is niet verstandig heel actief te sporten. Beter kun je lekker wandelen of qua sport met hersteltrainingen werken. Zo kan je lichaam tot rust komen en zal je geestelijk ook meer lucht krijgen. Het zal belangrijk zijn om je immuunsysteem en je zenuwstelsel een krachtige impuls te geven. Dit kun je doen door extra vitamines te gebruiken en dan vooral vitamine B en D. Ook de Zon zal erg belangrijk zijn, omdat deze ook vitamines in je lichaam brengt, waardoor je weerstand vergroot wordt. Let dus op dat juni de maand van de rust is. Ga daar niet koppig tegen in en accepteer dit. Je lichaam zal vanzelf wel aangeven wat je nodig hebt en naar het zich laat aanzien zullen zware werkzaamheden en sport daar toch minder bij horen. Zorg voor geduld en rust en geniet soms even wat vaker van de rust en passieve hobby’s.

De invloed van de Volle Maan in de Steenbok

De Volle Maan in Steenbok, die de 22ste om 3.00 uur zal ontstaan, is een bijzonder fenomeen dat erg veel invloed kan hebben op ons dagelijks leven. De Steenbok is een teken dat zeer bekend staat om discipline, ambitie en verantwoordelijkheid. Vooral Saturnus zal er veel invloed op hebben, omdat die structuur en beperkingen brengt. Een Volle Maan in Steenbok benadrukt thema's van werk, carrière, lange termijndoelen en balans tussen persoonlijke en professionele verantwoordelijkheden. We willen benadrukken dat deze Volle Maan een tijd is om vruchten te plukken van hard werk dat de afgelopen maanden is verricht. Belangrijke mijlpalen kunnen bereikt worden, waarin we erkenning krijgen voor onze inspanningen. We dienen wel realistisch en praktisch te blijven in het nastreven van doelen en vooral aandacht te besteden aan details en planning. De Volle Maan heeft sterke karmische aspecten, waardoor we worden geconfronteerd met de gevolgen van eerdere acties, vooral op professioneel vlak. We raden ook aan om verantwoording te nemen voor onze daden en eventuele problemen direct aan te pakken. Het is een goede tijd om die dingen die niet langer werken, los te laten en om ruimte te maken voor nieuwe kansen die beter in lijn zijn met onze authentieke zelf. Ook willen we de nadruk leggen op het emotionele component van deze Volle Maan. Hoewel Steenbok vaak wordt geassocieerd met nuchterheid en rationaliteit, moeten we ons eraan blijven herinneren dat emoties verzwaard worden. De Maan moedigt aan om te reflecteren op hoe we omgaan met verantwoordelijkheid en autoriteit, zowel in ons eigen leven als bij interacties met anderen. Het is een goede tijd om emotionele grenzen te evalueren en te zorgen voor een gezonde balans tussen werk en privéleven. Al met al biedt de Volle Maan in Steenbok een krachtige gelegenheid voor zelfreflectie, bereiken van doelen en het vinden van balans in ons leven. Door energie van deze maanstand te benutten, kunnen we niet alleen ambities verwezenlijken, maar ook een dieper begrip krijgen van onze emotionele behoeften en hoe we deze het beste kunnen vervullen. Dit zal niet alleen ieder teken, maar ook ieder individu op andere wijze doen.

Algemeen overzicht voor alle tekens

Op 3 juni krijgt Mercurius een energieke boost wanneer hij zijn favoriete plek in die van de Tweeling binnengaat. Kort daarna, op 6 juni, zorgt de Nieuwe Maan in Tweeling voor een frisse fijne wind vol nieuwe kansen. Met Jupiter ook in Tweelingen is de start van deze periode vol met sprankelende Tweelingenenergie en spannende nieuwe avonturen. We zullen overladen worden met briljante ideeën, bruisen van de energie en zullen helemaal klaar zijn om initiatief te nemen. Mercurius in Tweeling op 3 juni betekent een golf aan mentale energie, een stortvloed aan nieuwe ideeën en ook volop activiteit, welke versterkt wordt door Jupiter. Dit is het moment om plannen te laten bloeien en dromen waar te maken, want ideeën en plannen kunnen op verrassende wijzen tot leven komen. De Nieuwe Maan in Tweelingen op 6 juni brengt belangrijk nieuws, waardevolle informatie en fantastische kansen om ideeën te realiseren. Dit is een tijd van levendige gesprekken en inspirerende uitwisselingen die ons vooruit helpen. Ook zal het alvast een voorbode zijn van de Volle Maan, die we hierboven al uitgebreid beschreven. Op 9 juni verhuist Mars naar Stier, wat ons misschien iets langzamer maakt, maar tegelijk wel vastberaden en standvastig zodra we eenmaal van start zijn. Mars in Stier helpt ons door te zetten met wat we beginnen, terwijl de stabiele energie van Stier ons helpt gefocust te blijven. Dit is een geweldige tijd om zelfvertrouwen te vergroten en stevig geworteld te blijven in onze doelen. Op 17 juni verhuizen zowel Mercurius als Venus naar Kreeft, waarna de Zon de 20ste volgt. Dit is een periode waarin we in harmonie met onze emoties kunnen staan, waarbij we meer aandacht kunnen schenken aan thuis- en familiezaken en werken aan het versterken van onze basis.

We zullen de behoefte voelen om tijd door te brengen met degenen die we als familie beschouwen, maar dan zullen we ons wel vaker terugtrekken in plaatsen die het meest vertrouwd zijn. We zullen ook veel meer naar emotionele steun verlangen. Deze periode biedt de kans onze emotionele behoeften te vervullen en te werken aan het versterken van iets fundamenteels in ons leven. De Volle Maan in Steenbok helpt ons op zakelijk gebied vooral om vooruitgang te boeken met onze successen, doelen serieus te nemen en verantwoordelijkheden goed te beheren of een welverdiende pauze te nemen. Dit is de eerste van de twee Volle Manen in Steenbok, omdat de Maan naast juni ook in juli vol in dit teken aan de hemel zal staan. Dit markeert een tijd van doelgerichtheid en verantwoordelijkheid. We kunnen voelen dat we op het juiste pad zijn, aanpassingen maken die in juli voltooid zullen zijn of ruimte nemen als verantwoordelijkheden overweldigen. Ceres is momenteel retrograde in Steenbok, wat uitdaagt om creatieve oplossingen te vinden voor doelen en kernproblemen aan te pakken. Op 29 juni begint Saturnus zijn retrograde beweging in Vissen, wat ons kan laten voelen dat onze opties beperkt zijn. Maar deze periode van Saturnus retrograde is een kans om problemen aan te pakken die we eerst hebben vermeden en om dingen vanuit een geheel nieuw perspectief te kunnen zien. Er zijn karmische lessen, vooral in Vissen, die helpen om te groeien en evolueren. Saturnus retrograde duurt tot 13 november en gedurende deze tijd hebben we mogelijkheid om diepgaande verandering te maken en sterker dan ooit terug te komen. Laten we deze tijd gebruiken om te groeien, te leren en onze dromen waar te maken. Het zal zeker een maand worden, waarin dit mogelijk is.

Loading…
Share This