Maandhoroscoop Maagd

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Maagd lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 23 augustus t/m 22 september - Juni 2023

Algemeen
Het wordt een maand, waarin je eigenlijk emotioneler dan gewoonlijk bent. Je bent veel minder gericht op perfectie en vindt het belangrijk menselijk te zijn. Er zijn voldoende planetaire energieën, waardoor er versoepelingen zijn en je daar niet altijd goed mee om kunt gaan. Je wilt liever geen strak geplande agenda, omdat je weet dat je hier niet altijd aan toe kunt geven. Je zult ook niet altijd even objectief en rationeel zijn. Toch zal het soms nodig zijn wel degelijk objectief te zijn, waarbij feiten en rationaliteit belangrijk zijn. Je moet gedurende veel dagen in juni controle houden om bepaalde zaken van elkaar te onderscheiden. De maand start met Jupiter in de Noordelijke Maanknoop in de Stier. Dit kan nog wel eens lastig voor de Maagd zijn, omdat Jupiter veel avontuur en spanning brengt, terwijl jij er meer voor kiest routine en structuur in je leven te hebben. Toch wordt aangeraden los te komen van te routinematige zaken. De 4de zal de Speelse Volle Maan in de eveneens wisselvallige Boogschutter komen en zorgen dat er emoties naar boven komen, waarvan je dacht dat je deze achter je had gelaten. Je wordt geprikkeld om onopgeloste problemen uit je verleden onder ogen te zien en deze op te lossen en af te sluiten. Wees niet bang om geliefden hulp te vragen, omdat juist zij zorgen voor stabiliteit. Volg je intuïtie en vertrouw erop dat de kosmische energie je naar je ware doelen en bestemmingen leidt, waardoor het een tijd is om bepaalde zaken te veranderen. De 5de zal de zwoele Venus in de moedige Leeuw terechtkomen, waardoor jij innerlijk heel wat emoties zult ervaren. Venus in de Leeuw stimuleert vooral de zintuigen en zal je creatief en spiritueel prikkelen. Je kunt deze energie gebruiken voor innovatie in je carrière en opwindende veranderingen in je privéleven. Deze transit markeert het einde van een cyclus en het begin van een andere. Gedurende deze tijd kan je nadenken over ervaringen uit het verleden en oude patronen en overtuigingen. Je kunt dus op andere wijze in het leven staan. Het is een periode om mensen los te laten, waar je weinig meer aan hebt. Wees niet bang, omdat er vanzelf nieuwe mensen bijkomen. Moet je iets doen waar emoties meespelen, laat je dan niet verwarren door nuchtere gedachten en rationele zaken. Moet je bepaalde zaken doen waar rationaliteit en intellect nodig zijn, laat je dan niet meeslepen door emoties. Dit kan moeilijk zijn, waarbij je constant balanceert tussen objectiviteit en subjectiviteit. Je doet er misschien verstandig aan anderen om advies te vragen hoe je dingen het best kunt doen.

Let op dat het een maand is, waarbij je je kunt laten verleiden om teveel naar anderen te luisteren en een soort kuddedier te worden. Bedenk dat je geen kuddedier bent en dat dit helemaal niet goed voor je uit zal pakken. Vertrouw dus zoveel mogelijk op je eigen gevoel en eigen mening. Hierbij moet je natuurlijk alert blijven dat je in staat bent tot compromissen te komen. Wees in dat geval zeker niet te star door aan eigen denkbeelden vast te houden. Je heersende planeet, Mercurius, komt de 11de in de Tweelingen binnen en de 17de zal de Nieuwe Maan er bij komen. Daardoor krijg je kansen om je carrière een flinke boost te geven, waardoor verlangens omgezet worden in verandering en transformatie van je privé- en zakelijke leven. Je kunt hierdoor deze gehele periode vele mogelijkheden krijgen. Saturnus gaat rond deze periode retrograde in de Tweeling bewegen en dit zal vooral op gebied van nemen van beslissingen en het afsluiten van contracten een sterke invloed hebben. Ook is er een gunstige energie op gebied van zakelijke en sociale contacten. Deze retrograde invloed is van belang voor het ontwikkelen van huidige en nieuwe relaties. Saturnus gaat over structuur, verantwoordelijkheid en discipline. Je kunt je bewust worden van patronen en gewoontes die jij hebt, welke je veel brengen, maar ook kunnen tegenhouden in je relaties. Het zal tijd zijn om wijzigingen aan te brengen. Je kunt deze maand wel eens fysiek minder weerstand hebben als gevolg van een verzwakt zenuwstelsel. Waar anderen de neiging hebben juist te sporten, lijkt het voor de Maagd een maand van ontspanning te worden. Je bent misschien mentaal moe en dan is ontspanning belangrijk. De Zon zal de 20ste in de Kreeft binnenkomen en dit geeft voer om vriendschappen en sociale contacten te gebruiken om te ontspannen. Mercurius komt de 26ste in Kreeft binnen. De energie zal vooral zorgen dat je aan je eigen behoeften denkt en prioriteiten stelt om je doelen en ambities op de juiste wijze in te vullen. Het eind van de maand gaat Neptunus retrograde bewegen in jouw sector van spiritualiteit en introspectie. Gebruik deze tijd om contact te maken met je innerlijke zelf en na te denken over je diepste verlangens en waarden. Als gevolg hiervan krijg je duidelijkheid en een doel in je relaties en het leven dat je wilt leiden.

Liefde, relaties en sociale contacten
Het kan een goede maand voor verliefdheden worden of om een bestaande liefde te versterken. Ben je single, dan zal je een groot deel van de maand een verlangen hebben om uit te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten, waardoor je meer kans op romances hebt. Doordat de planetaire energie je mentaal zal versterken, zal je uitstraling magnetisch zijn en zullen er veel aanbidders kunnen zijn. De kans dat je daardoor een vaste relatie vindt, zal echter erg klein zijn. Je hebt namelijk steeds het gevoel dat de een niet voor de ander onder doet en kunt moeilijk kiezen. Bijzonder is, dat je waarschijnlijk mensen aan kunt trekken, die je normaal niet interessant vindt, maar nu wel aanlokkelijk zijn. Heb je een relatie dan vind je het belangrijk om veel activiteiten met je partner te ontplooien. Je bent creatief en zoekt gezamenlijk hobby’s. Je staat open voor je partner en zal het fijn vinden om de ander te behagen. Je bent erg gul en zelfs bereid om eventuele negatieve zaken te vergeten en te vergeven. Zelfs conflicten zullen deze maand als sneeuw voor de zon kunnen verdwijnen. Je bent positief en staat open voor de gevoelens van je partner, vrienden en familie. Je concentreert je op het positieve en bent in staat het negatieve een plaatsje te geven, zodat je kunt relativeren. Je hebt de behoefte om het leven een stuk zonniger tegemoet te treden en zal daar waarschijnlijk wel in slagen. Juni kan dus, op privégebied, wel eens een zeer bijzondere en gelukkig maand worden, waarbij je met veel wijsheid en acceptatie in staat bent om mensen datgene te geven wat ze graag willen. Je zult jezelf zeker niet overslaan, omdat je toch wel veel eigenwaarde hebt. Overigens zal je in staat zijn bepaalde zaken, die je normaal met veel logica en nuchterheid oplost, nu met emoties en intuïtie op te lossen. Financieel dien je op te letten dat je jezelf en anderen graag verwent en besteedt daar ook graag wat geld aan. Overdrijf dit niet teveel en bedenk dat er ook kosteloze mogelijkheden zijn, die net zo leuk zijn. Er is wel een waarschuwing en dat is dat er de eerste weken planetaire invloeden kunnen zijn, die je liefdesgevoel vertragen. Je kunt minder charmant zijn en zal dan minder sterk zijn. Belangrijke beslissingen over romantiek en erotiek kun je dan ook beter tot het eind van de maand uitstellen. Een andere waarschuwing richt zich op wat problemen met familie, waarbij je het gevoel hebt dat je niet bij hun gevoel kan komen.

Carrière en zakelijkheden
Normaal gesproken ben je iemand die vol ambities zit en ervoor wil gaan. Dat zal in juni soms minder zijn, waarbij je zelfs wel eens erg lui kunt worden. Het lijkt bijna wel alsof je mentaal al met je gedachten bij een vakantie zit en kan je moeilijk concentreren op taken in je werk of taken die je thuis moet te doen. Je dient jezelf hier echt in te disciplineren en ervoor te zorgen dat je deze blijft doen. Het is heus niet erg om soms wat minder actief te zijn, maar zorg dan wel dat je efficiënter met je tijd omgaat. Je kunt dan in minder tijd veel doen en kan de overige tijd inderdaad wat rustiger doen. Toch worden niet alle Maagden door deze energie beïnvloed. Mensen die namelijk met klanten te maken hebben, zijn juist uitermate geïnspireerd en bereid om van alles te doen om mensen tevreden te stellen. Ook mensen die als leidinggevende werken, zullen over het algemeen in staat zijn om op een goede manier met hun werknemers om te gaan. Dit komt, omdat de planetaire energie mentaal een zeer goede impuls geeft, waardoor je in dit geval blij bent als je anderen blij kunt maken. Juni zal dus een maand worden, waarin je zakelijk minder veel energie hebt, maar je alles, wat te maken heeft met gevoel en intuïtie, vol energie kunt doen. Er wordt aangeraden belangrijke zaken aan het eind van de maand te doen, omdat de energie er dan waarschijnlijk het best voorstaat. Financieel moet je opletten dat je steeds na blijft denken waar je geld aan geeft. Je kunt nog wel eens de neiging hebben om geld aan de verkeerde dingen te geven. Denk dus na en luister naar je intuïtie. Wees dus voorzichtig met investeringen of beleggingen en vooral als je de neiging hebt om te enthousiast te zijn. Je kunt dan nog wel eens de nuchterheid uit het oog verliezen. Optimisme is niet verkeerd, maar houd jezelf in toom, door nauwkeurig voor jezelf vast te stellen wat mogelijk is en welke valkuilen er kunnen zijn. Bedenk dat een gewaarschuwd mens voor twee telt. Het laatste deel van de maand zal zeer goed zijn, wat te maken heeft met de positieve energie die Venus aan in je carrière biedt. Je zult dan te maken krijgen met het verbeteren van professionele vaardigheden, waardoor er veel mogelijkheden kunnen zijn.

Fysieke en mentale gezondheid
We staan bijna halverwege het jaar en we kunnen intense en krachtige energie ervaren door energie van de hemellichamen. Juni is een tijd van dankbaarheid, waarbij we oog krijgen voor leven en schoonheid die er te bespeuren zijn, ondanks dat de wereld steeds meer met chaos te maken krijgt. Laten we niet vergeten dat er mooie wegen zijn om de schoonheid van het leven in te zien. Kijk vooral naar de kleinere aspecten in het leven en houd je aan het spreekwoord: “Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert”. Het wordt een maand waarin we op zoek zijn naar waarheid en emoties de vrije loop laten. Vreugde en blijdschap zit hem in de kleine dingen en zullen verbinden. Let wel op dat dat de meeste mensen niet bang zijn om hun mening te uiten en gevoelens kenbaar te maken. Ook kunnen we onze talenten laten zien en is het een prima periode om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. De energieën van juni brengen ons in verbinding met ons bewustzijn, maar ook zeker onderbewustzijn, waardoor er momenten zijn dat we met onze diepste emoties in aanraking komen. We kunnen hierdoor krachtig transformeren, waarbij we zowel fysiek als mentaal ontplooien. Het is een prima periode om jezelf te verwennen met nieuwe kleding, bezittingen of verbeteringen van je leven. We staan in contact met onszelf en daardoor zijn we in staat grenzen te bepalen en deze aan anderen te tonen. Ook kunnen we keuzes maken om de waarheid te vinden, welke tot mentale en psychische wegen leiden. Benut de energie en straal deze uit. De reden, waarom we naar een maand van passie en transformatie gaan, komt door de sterke hemelse activiteiten.

Vooral de Volle Maan, Venus in Leeuw, Mercurius in Maagd, Pluto in Steenbok, de Nieuwe Maan en retrograde Saturnus zullen passionele gevoelens prikkelen en spirituele gevoelens losmaken, die zowel mentaal, psychisch als fysiek baat brengen om gezond in het leven te staan. Mercurius keert rond de 11de terug naar de Tweeling en Pluto zal een tocht in de Steenbok maken, samen met de Nieuwe Maan. We zullen te maken krijgen met de retrograde Saturnus en daarbij zullen we ook nog eens in de tijd van de Kreeft komen. Deze krachten zullen vooral de 2de helft van de maand voor passie en transformatie zorgen. De energie zal zorgen dat we het oude loslaten en het nieuwe omarmen. Relaties zullen te maken krijgen met verschuivingen, welke kunnen zorgen voor fijne, maar ook voor mindere tijden, waarbij fysieke en mentale pijnen voor kunnen komen. Het verleden kan hierdoor terugkomen, waarbij disbalans en trauma’s ontstaan, met een karmische kracht, die relaties kan verstoren. Aan de andere kant biedt deze energie prima kansen om te ontwikkelen en lekker in het leven te staan. Mocht je merken dat je emoties onder druk komen, dan wordt aangeraden hier toch wel een weg in te vinden. Ben jij je bewust van de energie, dan zal er genezende werking van uitgaan. Toch kunnen veel mensen erg kwetsbaar zijn en is het dus belangrijk om je niet te open op te stellen en emoties onder controle te houden. Lukt dit niet, dan kunnen we emoties op anderen botvieren en zullen we fysiek geraakt worden. Per sterrenbeeld kan dit weer op een andere wijze optreden en zal de beïnvloeding mentaal en/of fysiek plaatsvinden.

De weerstand van de Maagd zal in juni een stuk minder zijn, waardoor je je zult moeten richten op aspecten om weer vitaler te worden en vooral op het versterken van je mentale vermogens. Focus je dus op de zaken die echt belangrijk zijn en vooral betrekking hebben op de vraag hoe je jezelf weer sterker kunt maken. De vooruitzichten zijn op zich erg gunstig, maar je dient op te letten dat je regelmatig eet en vooral niet te vet of te zout. Het blijft belangrijk om te bewegen, maar het is niet verstandig heel actief te sporten. Beter kun je lekker wandelen of qua sport met hersteltrainingen werken. Zo kan je lichaam tot rust komen en zal je geestelijk ook meer lucht krijgen. Het zal belangrijk zijn om je immuunsysteem en je zenuwstelsel een krachtige impuls te geven. Dit kun je doen door extra vitamines te gebruiken en dan vooral vitamine B en D. Ook de Zon zal erg belangrijk zijn, omdat deze ook vitamines in je lichaam brengt, waardoor je weerstand vergroot wordt. Let dus op dat juni de maand van de rust is. Ga daar niet koppig tegen in en accepteer dit. Je lichaam zal vanzelf wel aangeven wat je nodig hebt en naar het zich laat aanzien zullen zware werkzaamheden en sport daar toch minder bij horen. Zorg voor geduld en rust en geniet soms even wat vaker van de rust en passieve hobby’s.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Er ontstaat in juni krachtige en transformerende energie, die je kunt gebruiken om een doelgericht leven te creëren. Maak verbinding met je innerlijke wijsheid, door tijd te nemen om contact met je innerlijke zelf te leggen. Het is een tijd van meditatie of het aanleggen van een dagboek. Luister naar fluisteringen van je hart en laat ze je leiden naar je hoogste doel. We krijgen de 1ste week te maken met de vurige Volle Maan van de 4de om 5:43 uur, die deze hele week in staat is spiritueel te beroeren. Venus verschuift de 5de van de Kreeft naar Leeuw en daardoor kunnen we de eerste dagen flink wat emoties ervaren. Deze kunnen we soms verbergen om ze er daarna in alle intensiteit uit te gooien. Deze planeet verblijft hier tot 9 oktober en zal dus veel invloed houden. Mensen hebben de neiging theatraal gedrag te vertonen binnen een relatie en in de romantiek. Het zal een periode worden, waarom we gestimuleerd worden om de liefde en erotiek op te zoeken. Verliefdheid kan een sterke rol spelen, zowel voor gebonden mensen als singles. Let op dat ontrouw en een breuk op de loer kunnen liggen. Deze 1ste week krijgen we ook te maken met de conjunctie tussen Jupiter en Noordelijke Maanknoop in de Stier. Deze energie kan ons bewegen mogelijkheden te zoeken om te ontwikkelen en dromen na te streven. Deze verbinding geeft ons meer kans om doelen en wegen te vinden om te bereiken wat we al een tijd van plan zijn. De energie biedt hulp bij dingen die we op gebied van financiën, carrière en materiële aspecten bewerkstelligen. Je kunt nu best wat risico nemen, omdat er vele kansen zijn om financiële armslag te creëren en financiële meevallers af te dwingen. De Volle Maan staat in Boogschutter en deze stand zal ons vooral intellectueel en op gebied van eerlijkheid stimuleren. Tot aan de periode van de Nieuwe Maan kunnen we profijt van deze kracht hebben. We ervaren verlichting van ons leven en kunnen meer de drang hebben de wereld te ontdekken en nieuwe mogelijkheden op te zoeken. Ambities worden versterkt en we staan open voor spirituele entiteiten om ons heen. Prima periode voor mediums en paragnosten om boodschappen door te krijgen en deze door te geven. Omdat de Volle Maan een driehoek vormt met Cheiron in de Ram is er genezende en transformerende werking, waardoor emotionele wonden verdwijnen en we een nieuwe periode in kunnen gaan. Tegelijkertijd nodigt een vierkant met Saturnus in Vissen uit om angsten onder ogen te zien en negatieve denkpatronen of gedragingen los te laten, die ons tegenhouden om volledig van het leven te genieten. Kun je volledig gebruik maken van de kosmische krachten, dan zal je de eerste en tweede week vernieuwen en opladen om het tweede deel van de maand fris in te gaan.

Venus zal dus de 5de naar de Leeuw gaan en tegenover de retrograde Pluto in de Waterman staan, wat veel tegengestelde krachten brengt. De Leeuw wekt hierbij betrouwbare energie in de romantiek op. De meeste mensen kunnen door deze energie met hun diepste gevoelens in contact komen en hierdoor is er toch veel mogelijk. We staan nu namelijk creatief en speels in het leven. Er is echter een waarschuwing. Heb je een mindere relatie, dan zal je op moeten letten. Verlangens kunnen hormonen op hol brengen, waardoor verkeerde beslissingen mogelijk zijn. Weerstand tussen Venus en Pluto levert spanning op, waarbij we aan de ene kant op zoek zijn naar relaties en een liefdevolle verbinding. Aan de andere kant kunnen we een soort bindingsangst ervaren. Gebruiken we de energie op een stabiele wijze, dan kunnen we nieuwe overtuigingen krijgen en zullen we juist voor relaties zorgen, die echt wat te bieden hebben. De 8ste ontstaat er een kosmisch kruispunt ontstaan tussen Venus in Leeuw en de Noord- en Zuidknoop. Ook deze energie zal er toe bijdragen dat er nieuwe kansen op liefdesgebied komen. Deze energie zal het enthousiasme en de passie stimuleren voor diegenen die het gevoel hebben dat ze in hun liefdesleven vastzitten. Hierdoor kunnen ze er niet alles uithalen wat ze graag willen. Venus vormt een vierkant met de Zuidknoop in Schorpioen, wat intense emoties naar boven brengt. Mensen kunnen aan de ene kant een sterke drang naar vrijheid ervaren, terwijl er aan de andere kant juist emotionele problemen kunnen ontstaan. Tracht balans te vinden. De 11de zal Mercurius naar de Kreeft reizen en gaat Pluto weer naar de Steenbok. Je kunt hierdoor nieuwe ideeën krijgen, diepgaande gesprekken voeren en intellectueel versterken. Deze transit is geschikt om te leren, les te geven, sociale contacten te maken en kennis met anderen te delen. Pas op dat we mentaal gezien nog wel eens het contact tussen onze ziel en ons lichaam kunnen verliezen. Er wordt aangeraden te mediteren, te sporten, emoties er uit te gooien en contact met de natuur te houden. Pluto zal met energie komen, die voor veranderingen en verschuivingen zorgen. Dit kan intense onrust brengen, omdat transformaties zorgen dat mensen gestrest kunnen raken bij het nemen van beslissingen. Op 18 juni zal de Nieuwe Maan om 6:39 verschijnen, maar zoals we al stelden is de energie van de Maan al vanaf de 1ste dag sterk aanwezig. De retrograde Saturnus in Vissen gaat hier een krachtige verbinding met de Maan aan. Daardoor is er de rest van de maand een sterke energie, die zorgt dat mensen meer discipline zoeken en er verantwoordelijkheid opkomt. Dit kan een gunstige werking op de Aarde en mensheid hebben, waarbij er een grotere kans is op meer vrede op de Aarde.

De kosmische stand geeft ons lessen, hoe te gedragen en hoe aanpassingen te maken, die rust in ons leven brengen. De nieuwe Maan stimuleert innerlijke wijsheid en onze intuïtie, waardoor we aan kunnen voelen welke richting we op gaan. Neptunus in Vissen versterkt dit, waardoor er heel wat mogelijk is in dit laatste deel van de maand. Daarbij kunnen emotionele volwassenheid ontwikkeld en problemen overwonnen worden. De 19de zal Jupiter een sextiel met Saturnus vormen. Jupiter in Stier brengt zegeningen van voorspoed, terwijl Saturnus in Vissen uitnodigt contact met ons astrale lichaam te maken en dromen in de gaten te houden. Saturnus zal inmiddels tot 4 november een retrograde beweging in de Vissen maken. We worden gedwongen minder naar onszelf te kijken, maar gericht te zijn op anderen. Er kunnen deze periode momenten zijn dat er demonstraties zijn, waarbij mensen vragen naar veiligheid en betere sociale regelingen. Mensen zijn nu meer geneigd om gemeenschappelijke doelen na te streven en elkaar te steunen. Het is een tijd om nieuwe ideeën te krijgen, door oude denkwijzen te veranderen. De 21ste zal de Zon de zomerzonnewende in de Kreeft opstarten. We gaan een tijd in van het verzorgen van de zwakkeren in onze samenleving, waarbij genezing en emotionele reflectie belangrijk zullen zijn. De hemelse gebeurtenis heeft een speciale betekenis en symboliseert een tijd van overvloed, groei en overwinning op duisternis. Het is een prima periode om emotionele bagage los te laten en te zorgen dat onze gezondheid een positieve boost krijgt. Het eind van de maand gaat Mercurius naar de spirituele Kreeft, waar deze zich bij de Zon voegt. Daardoor hebben de meeste mensen veel empathie naar anderen en kunnen emotionele behoeftes getriggerd worden. Luister vooral naar emoties en minder naar je ratio. Ook nu is het een periode van verwerken van trauma’s en andere emotionele wonden. Daardoor is het dus echt een maand, waarin we het een en ander achter ons laten als we vertrouwen op onze intuïtie en vanuit ons hart communiceren. Neptunus start de 30ste een retrograde beweging in de Vissen en zal tot 6 december deze beweging maken. De transit nodigt uit naar binnen te kijken en de diepere betekenis achter dromen en verlangens te onderzoeken. De retrograde stand is een tijd om illusies of wanen los te laten die ons ervan weerhouden ware doelen na te streven. Het is een tijd om oppervlakkigheden los te laten en ons te richten op belangrijk zaken in ons leven. We sluiten de maand verstandig en liefdevol af.

Loading…
Share This