Maandhoroscoop Ram

De horoscoop van het sterrenbeeld Ram lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 21 maart t/m 19 april - April 2021

Algemeen
De Ram krijgt deze maand een aangename energie vanuit het universum. De ram is een vuurteken en zal dit element goed toepassen. Daardoor krijgt de Ram een vitale energie en zal de wilskracht versterkt worden. Het is een maand om door te hebben wat er nu belangrijk is en welke dingen je moet doen om er een fijne maand van te maken. Het zal niet moeilijk zijn je beste kant aan anderen te laten zien en dat zorgt voor unieke kansen. Het is ook een prima tijd om de mouwen op te stropen en aan het werk te gaan. Je moet misschien wel hard werken, maar dan zal je wel erg veel erkenning krijgen en zal je status verhoogd worden. Dit is een bepalende maand om van alles voor elkaar te krijgen en goede resultaten te boeken op welk gebied dan ook. Het is ook een prima maand om een juiste indruk op belangrijke mensen te maken. Je laat veel zelfvertrouwen zien en dit zal opvallen en je kunt hier dan ook nieuwe projecten zien ontstaan. Er valt veel te regelen en je kunt gerust grote aan- of verkopen doet. Planning zal belangrijk zijn om overzicht te houden. In principe is deze periode van het jaar beter dan de afgelopen maanden. Het 1ste deel van de maand zal je op persoonlijk gebied veel tijd aan jezelf besteden, terwijl je het 2de deel van de maand bezig bent met beslommeringen van anderen. Het is een spirituele maand, waardoor je de geestelijke wereld ervaart, maar ook je eigen psyche. Je bent goed met jezelf in contact en kunt uiterlijk en innerlijk verrijkt worden. Je zult bezig zijn met het behalen van doelen en bent zelfstandig. Wees niet eigenwijs om hulp te vragen. In je werk zit je lekker in je vel en wordt het misschien een maand van bescheidenheid, maar met veranderingen qua werkomgeving gaat. Het is een maand van reorganisatie en investeren. Pas op dat er storende planetaire energie is, waardoor je wel steeds advies in moet winnen. Vooral vanaf de 19de is de kans groot op winst of meer inkomsten. In de romantiek wordt het een prima maand om een nieuwe geliefde te vinden, maar sta je ook wel open voor een korte flirt. Er is een sterke link met religie of spiritualiteit, waardoor je naar diepgang zoekt en niet naar avontuur. Heb je een relatie dan wordt het een maand, waarin seksualiteit een grote rol speelt.

Liefde en relaties
Venus heeft veel invloed op je romantische leven. Daardoor is het een prima maand om huidige relaties te versterken. Singles kunnen op zoek gaan naar een nieuwe partner. Voor alle Rammen is er een goede energie om nieuwe vrienden of andere contacten op te doen. Het is in ieder geval een prima tijd om je in de kijker te spelen. Er wordt dan ook aangeraden om jezelf een nieuwe look te geven of dingen te doen, die jou lekkerder in je vel laten zitten. Het is ook een prima tijd om af te vallen of andere dingen te doen om je fysiek goed te voelen. Let wel op dat je dit niet overdrijft en dit op een verantwoorde wijze doet. Het is een maand maan verandering en deze zullen je leven een goede boost geven. Je kunt dan een zeer aantrekkelijke uitstraling hebben, waarmee je mensen kunt bekoren. Mensen met een relatie kunnen deze energie gebruiken om de relatie met hun partner te verbreden en zeer leuke activiteiten te plannen. Vertrouw jezelf en laat je partner vrij, dan zal deze het meest naar je toetrekken. Het zal een maand zijn van ontwikkeling, romantiek en erotische energie. Mensen die met de Ram omgaan, zullen dit zeker voelen. Pas wel op dat je niet teveel op de voorgrond treedt, omdat er dan affaires en intriges kunnen zijn, die voor grote problemen kunnen zorgen. Deze moeten worden vermeden als je waarde hecht aan romantische contacten. Romantiek en warmte zullen dan ook veel belangrijker zijn, dan erotiek en intense emoties. Mensen die een gezin hebben, kunnen met dubbele gedachten rondlopen. Aan de ene kant hebben Rammen behoefte aan spanning en avontuur en dan zetten ze alles en iedereen, waar ze een liefdevolle of romantische band mee hebben, op het spel. In dit geval moet je emoties die te intens zijn onderdrukken. Lukt dit niet, dan kun je problemen ondervinden. Aan de andere kant zullen Rammen de romantische energie juist gebruiken om hun partner en gezin veel fijne aandacht te geven. Halverwege de maand zal Venus vanaf de Ram naar de Stier reizen. Voor die tijd voel jij je het meest zelfverzekerd en aantrekkelijk. Singles kunnen deze energie soms iets te intens gebruiken en kunnen dan iemand, waar zij gevoel voor hebben, teveel pushen. Dit kan problemen geven, tracht hier dan ook goed op te letten. In een relatie kan deze energie je partner passief maken en dat kan ook veel onvrede brengen. Als Venus dus in de Stier gaat reizen dan zal er veel veranderen en zal je veel relaxter worden en je meer richten op romantiek. Singles kunnen juist dan op zoek naar een geschikte partner.

Carrière en zakelijkheden
April is een stressvolle, maar productieve maand, waarbij je geregeld uitgedaagd wordt om te presteren. Je hebt liefde voor je werk en collega’s, waarbij je het 1ste deel van de maand mogelijkheden voor jezelf kunt krijgen, maar in het 2de deel beter werkzaamheden uitvoert, die betrekking hebben op de behoeftes van anderen. Je bent de hele maand daadkrachtig, maar verdedig je beter niet teveel als mensen je aanvallen en jij de neiging hebt om in de aanval te gaan. Je kunt snel denken en handelen, maar gaat wel eens te snel. Niet iedereen zal je begrijpen, waardoor je moet vertragen. Ook papierwerk dien je in de gaten te houden, omdat je onnauwkeurig kunt worden en dan fouten maakt. Over het algemeen zal het je lukken zelfstandig met je werk bezig te zijn. Je kunt voor de lange termijn beslissingen nemen, die op den duur waardevolle resultaten kunnen geven. Je kunt hard werken en zal, zelfs als mensen om je heen te passief zijn, keihard doorwerken. Je bent juist trots dat jij het allemaal wel aankunt. Je kunt in deze periode prima onderhandelen en tot compromissen komen om jouw doelen te bereiken. Je kunt nuchter en professioneel reageren en zal niet snel met andersdenkende mensen in conflict komen. Vooral vanaf half april ben je in staat mensen te motiveren en te enthousiasmeren. Ondanks dat je hard werkt, zal je niet altijd tevreden zijn. Er is een krachtige planetaire steun, waardoor je doelen wel kunt behalen, maar soms wel tegenwerking ervaart. Dit weerhoudt jou er niet van om door te zetten en zult uiteindelijk met goede prestaties komen. Je moet geduld hebben, omdat dit later pas echt optreedt. Rammen, die te maken hebben met reorganisatie op het werk, kunnen problemen krijgen. Je moet alert blijven en eventueel voorzorgen nemen om je hiertegen te beschermen. Financieel kun je onverwachte inkomsten krijgen en kun je zelfs een gokje wagen. Je ervaart een drang om geld aan goede doelen te geven. Dit zal vooral op spiritueel gebied veel opleveren, omdat de hogere wereld dit waardeert. Luister goed naar je intuïtie en handel vooral, zoals jij het voelt, zelfs als anderen het afkeuren. Vooral na de 20ste kan familie moeilijk doen als het om financiën gaat. Reageer niet te boos, maar tracht geduld te houden en blijf empathisch

Mentale en fysieke gezondheid
De natuur zal zich oprichten, uiteindelijk opbloeien en voor pracht zorgen. We zullen beschermd worden en met grote positieve veranderingen te maken krijgen. De periode naar Pasen begeleidt de Maan ons om alle kracht op te nemen. Er zijn sterke aanwijzingen dat we nog even moeten doorbijten, maar dat er een periode aan zit te komen dat de mensheid, natuur en wereld een positieve tijd ingaan. Als gevolg van de kracht van de ontwakende Maan zal je een stuk beter bestand zijn tegen ziektes. Daarbij zal je dieper slapen dan gewoonlijk en kun je jezelf op zielsniveau versterken. Hierdoor ben je erg vitaal en kun je je met name de eerste twee weken voldoende opladen. Deze energie kan je in het tweede gedeelte van de maand consolideren. Hierbij zal ook Uranus veel energie kunnen bieden om je batterij weer op te laden. Let er wel op dat de planeet Mars je passionele gevoel nog steeds versterkt, waardoor je jezelf wel eens in conflictueuze en risicovolle situaties kunt bewegen. Er wordt aangeraden om erg voorzichtig te zijn. Denk dus goed na als je merkt dat je je in een situatie begeeft waar voorzichtigheid geboden is. Er wordt voor april aangeraden je lichaam vooral met het element water te versterken. Dit kan gaan om een extra bad, vaker douchen, zwemmen of andere watersporten als dat eenmaal weer mogelijk wordt als het weer verbetert. Dit zal er voor zorgen dat je de rest van het jaar vitaal en krachtig bent. Ook is het belangrijk hart en bloedvaten te verzorgen, door gezonde voeding en beweging. Beweging betekent niet dat je al te zwaar moet trainen, omdat dit juist afgeraden wordt. Je bent van jezelf al erg actief, waardoor het verstandig is lekker te wandelen, te fietsen of bijvoorbeeld aan yoga te doen. Voor de Ram vrouw is het verstandig je te laten verwennen in een schoonheidssalon of een andere fysieke wijze. Het is een prima maand om uiterlijk een flinke opknapbeurt te geven. Ook is het belangrijk om je niet teveel zorgen te maken. De Ram man wordt aangeraden niet teveel risico te nemen en zowel fysiek als mentaal niet teveel stress binnen te halen. Tracht de maand relaxt door te komen en ga lekker je eigen gangetje.

Tegenstellingen vanuit de Maan zullen verwarring, maar ook een ontwaking geven
De periode van de Nieuwe Maan van 12 april om 04:32 naar de Volle Maan van 27 april om 05:33 kenmerkt zich door een gigantische kracht, omdat we met een Supermaan te maken krijgen. We kunnen vermoeidheid uit de vorige periode overgaan tot een zeer krachtige energie. Hierbij kunnen er inspiratie en opwinding ontstaan, die ons een intens positief gevoel kunnen geven. Deze twee weken zal ook Pluto een sterke energie brengen en een geheimzinnige gloed geven die emoties versterkt. Let op dat de kracht zo groot zal zijn, dat eb en vloed intenser zijn en wij als mens ook sterk aangetrokken worden. Ook wij bestaan voor een groot deel uit water en zullen dit ook zeker merken. Daarbij zal de Volle Maan door de intense Schorpioen reizen en ook dit brengt heel wat mysterie en spiritualiteit met zich mee. Het kan een tijd zijn, waarin we te maken krijgen met mysterieuze invloeden, geheimen en hogere krachten die over de wereld rondwaren. Dit kan een verrassende invloed op wereldleiders hebben en er kan zelfs een vreedzame energie vanaf komen. Er kan echter ook een trilling over de Aarde trekken, waardoor er meer kans op rampen kan zijn. Op persoonlijk gebied kunnen we te maken krijgen met de ruimte om onszelf te erkennen en vertrouwen in onszelf te hebben. Veel mensen kunnen nu een diepe en passionele energie ervaren, waarbij er een sterk verlangen is naar vrijheid, romantiek en erotiek. Waar een positieve kracht is, zal echter ook de universele wet van de dynamische balans gelden en kan het negatieve sterk naar voren komen. Pluto en Mars kunnen namelijk ook strenge energie brengen en vooral vlak voor, tijdens en vlak na de periode van de Volle Maan. Er zal dan ook een zeer sterke tweedeling in de maatschappij zijn, waarbij we geregeld heen en weer geslingerd worden tussen links en rechts, goed en slecht, warm en koud, nuchter en emotioneel en nog meer tegenstellingen. Pluto in de Steenbok kan flink wat kou in harten brengen en Mars in de Kreeft meer hitte en passie in emoties. Trauma’s uit het verleden kunnen ons parten spelen, maar er zijn ook mooie momenten. Bijzonder aan deze Volle Maan zijn de vibrerende krachten die er los kunnen komen, door de oppositie met Uranus. Deze kan ons verwarren, maar ook laten ontwaken. We zullen meer in staat zijn los te komen van het moeilijke jaar dat achter ons ligt.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Alle planeten, behalve Pluto die een retrograde beweging gaat maken, zullen met directe beweging door de hemel reizen. Of we nou wel of niet met corona te maken hebben, er is vooruitgang te boeken. We zullen ons als mens niet meer zoveel laten tegenhouden. Overal kunnen er dingen gebeuren, die zorgen dat onze maatschappij zo mogelijk open zal gaan. We moeten nog steeds voorzichtig zijn, maar kunnen ons meer veroorloven. Gedurende de hele maand zal de Maan invloed hebben en zoals we zeiden vooral vanaf de 12de. April start met Venus in Ram ‘achter’ de Zon, waardoor we deze planeet niet waarnemen en in de onderwereld is. Daardoor kunnen we veel loslaten van het verleden, waardoor problemen op de achtergrond komen te liggen. Dit gaat vooral over grote problemen die ons leven beïnvloeden, maar alledaagse problemen gaan natuurlijk wel door. De Zon en Venus in Ram worden gezien als krachten om het leven te zuiveren. Hierbij doen we er goed aan de krachten te gebruiken om nuttige dingen voor onze ontwikkeling te doen. Mercurius zal deze maand efficiënt reizen. De planeet begint in de Vissen, waardoor romantiek, sensitiviteit en romantiek belangrijk voor mensen kunnen zijn. De 3de reist de planeet naar de Ram en zal t/m de 18de zorgen voor vuur, actie, maar ook veel scherpte onder mensen. We doen er goed aan op woorden en daden te letten en niet te impulsief en assertief te zijn.

De 19de verhuist Mercurius naar de Stier. Dit is een tijd, waarin mensen veel nadenken over het verleden en hoe ze veilig de toekomst in kunnen. Venus beweegt halverwege de maand richting de Stier, waardoor we veel liefde en warmte ervaren. We voelen ons meestal erg fijn en kunnen genieten van al het moois in de natuur en sociale contacten. De Zon volgt de 19de Mercurius naar de Stier en zal Venus en Uranus gezelschap houden. Het is uniek als vier hemellichamen in één teken staan, omdat de energie dan extra sterk is. In aanwezigheid van Uranus kunnen mensen opstandig worden. Ze willen er op uittrekken en leuke dingen doen, maar als dit door maatregelen niet kan, zijn er mensen die er fel tegen zullen ageren. We raden mensen aan hier paal en perk aan te stellen. Protesteren is een groot recht, maar zal meer nut hebben als dit op een sympathieke wijze gebeurt. Mars brengt een groot deel van de maand door in de speelse Tweeling en dit zal t/m de 22ste gericht zijn op activiteiten en leuke contacten met mensen waar we van houden. Vanaf de 23ste reist Mars naar de Kreeft en dit geeft dwingende energie om te bereiken wat we willen, maar dan kunnen mensen tegenover elkaar staan. Zelfs mensen die normaal gesproken niet overtuigend zijn, kunnen dit nu wel zijn. Het is een periode, waarbij we bewust worden welke gevoelens ons het meest raken. Pas op dat er onbewuste storende emoties uit het verleden kunnen zijn.

Voordeel van Mars is dat deze ons als een soort schild beschermt en veel schadelijke energie absorbeert. Daarbij zal er een sterke verbinding zijn tussen Mars en Mercurius en zal de Maan geregeld bescherming bieden. We noemden al eerder de kracht van de Maan en deze zal nog meer versterkt worden door andere kosmische invloeden. We noemden Pluto, Mars en Uranus, maar Saturnus, Jupiter en Neptunus brengen, vanuit een heliocentrisch knooppunt, ook krachten. Neptunus veroorzaakt verwarring vanuit gedachten, die er helemaal niet zijn. Mensen kunnen soms dingen beweren, vanuit argumenten die niet na te trekken zijn. Dit kan vanuit onwetendheid komen, maar ook vanuit duistere energie, die ons beïnvloedt tot het maken van onverantwoorde keuzes. Saturnus zal een positieve kracht brengen, waardoor mensen zeer ambitieus kunnen zijn. Jupiter zal een versterkende werking op andere krachten hebben en dit kan dus soms goed uitpakken, maar soms ook negatieve krachten brengen. Wat en hoe dit ook gebeurt, hangt af van hoe wij ermee omgaan. Hoe goed een energie ook is, ga jij er negatief mee om, dan zal deze voor ellende zorgen en andersom geldt hetzelfde met negatieve energie, waar we weer positief mee omgaan. Luisteren we naar intuïtie en blijven we verantwoord en sensitief naar mensen of situaties, dan kunnen we prima momenten meemaken en zijn we in staat om een nieuwe periode van ons leven in te gaan.

Loading…
Share This