Maandhoroscoop Ram

De horoscoop van het sterrenbeeld Ram lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 21 maart t/m 19 april - Juni 2023

Algemeen
Juni is een maand van opwinding en dat is voor de Ram goed nieuws. Je bent iemand met een zeer groot uithoudingsvermogen en kan extra ambitieus zijn om te bereiken wat je wilt. Omdat de huidige energie voor zuiverheid en evenwicht zorgt, kan de verduistering van de Maan uit vorige maand nu ook invloed houden. Er waren toen veranderingen en deze zullen zich het 1ste deel van de maand voortzetten. Wel wordt aangeraden verantwoordelijk te zijn in het nemen van beslissingen en keuzes die je maakt. Dit komt vooral, omdat deze voor langere tijd invloed houden. De maand begint met de Jupiter-Noordknoop conjunctie in Stier, welke al gelijk zorgt dat jij spannende dingen kunt doen om op een onconventionele wijze stappen te zetten. Verlangens en wensen kunnen hierbij vervuld worden. Jupiter dwingt de Ram hierbij spanning en avontuur op te zoeken en dingen te doen, die voor een verrassende wending in het leven kunnen zorgen. Dit betekent dat je een sterke drang voelt om 1ste activiteiten te doen om risico’s te nemen en te zorgen dat jouw leven zich kan ontwikkelen om meer te bereiken. De Volle Maan in Boogschutter van de 4de zal in je sector van expansie terechtkomen. Dit geeft een opwindende energie, waardoor er nog meer avontuur te bespeuren valt en jij je horizon kunt verbreden. Omdat deze in de ochtend plaatsvindt is het tevens een intense gloed die de Aarde raakt. Mensen zullen een combinatie ervaren van het aardse leven en de spirituele wereld, die ons aanraakt. Dit is niet alleen fysiek een intense ervaring, maar we zullen ook zeker een versterking van de intuïtie ervaren en zelfs voorspellende dromen kunnen krijgen. Dit zorgt er voor dat de Ram een sterke drang voelt om buiten zijn comfortzone te stappen en de wereld te verkennen. De energieën zijn vooral gunstig voor reizen, onderwijs, schrijven en lezen en voor de persoonlijke groei. De 5de gaat Venus in de moedige en zelfverzekerde Leeuw voor heel wat opwinding en vreugde in relaties zorgen. Het is een gunstige energie voor romantiek en amusement, waardoor de Ram het vertrouwen kan hebben om verlangens na te streven. Omdat Venus speelsheid in je losmaakt, zal je plezier in romantiek beleven. Of je nu single of gebonden bent, je zult deze energie gebruiken om dingen te doen, die je normaal niet snel zou doen. Je kunt je passie gebruiken om een huidige partner op te winden of als single een nieuwe persoon aan te trekken.

De 11de gaat Mercurius naar zijn heersende teken Tweelingen, wat een golf van energie meebrengt in jouw sector van communicatie. Je zult merken dat het een drukke periode is om contact met andere mensen te maken en ideeën uit te wisselen. Je kunt dan ook op intellectueel gebied groeien en zal het vertrouwen hebben om met nieuwe zaken te starten. Je kunt hier de hele verdere maand en ook later mogelijkheden voor krijgen om dus heel wat te bereiken in je carrière, studie en op financieel gebied. De 17de zal er een intense energie vrijkomen, ten eerste door de Nieuwe Maan in de Tweeling, die ook in je sector van communicatie komt en dus ook zorgt voor frisse energie en kansen om je te ontwikkelen. Daarnaast Gaat Saturnus retrograde in de Vissen en deze energie geeft de kans om je meer op jezelf te richten en jezelf beter te leren kennen. Het kan dan ook een periode worden, waarin er een innerlijke groei mogelijk is. Saturnus zal je onderbewustzijn flink prikkelen en er kunnen zelfs overtuigingen bijkomen, die je niet eerder ervoer. Deze kunnen jouw gedrag en het nemen van beslissingen stimuleren, waarbij je in staat bent angsten, twijfels en onzekerheden onder ogen te zien en af te wenden. De 20ste zal de Zon in de Kreeft de zomer inluiden, waardoor je een goddelijke energie kunt gaan ervaren, wat een nog sterkere energie brengt om persoonlijk te groeien en spirituele krachten te ervaren. Grijp deze energie aan om hier ook veel mee te bereiken. Het einde van de maand zal er een grote verandering plaatsvinden als Mercurius naar de Kreeft gaat en op de 26ste een combinatie met de Zon in jouw emotionele sector vormt. Deze energie brengt wat rust in je, waardoor jij je meer kunt en wilt richten op je gezin, thuissituatie en ontspanning. Het is een prima periode om even gas terug te nemen en contacten aan te gaan met mensen waar jij bij tot rust kunt komen. De 30ste gaat Neptunus retrograde bewegen en dit zal vooral op spiritueel gebied heel wat losmaken, waardoor je meer wilt slapen en gebruik wilt maken van de boodschappen die jij van hoger niveau meekrijgt. Het zal dan ook een prima afsluiting van de maand zijn, waarbij je de laatste vijf dagen dus veel meer rust en ontspanning krijgt.

Liefde, relaties en sociale contacten
Op gebied van vrienden en andere sociale contacten kun je in de schijnwerpers staan. Vrienden zijn erg geschikt voor jou, waardoor je nieuwe dingen kunt leren, welke voor de toekomst zeer gunstig uit kunnen pakken. Je zult zelfs in staat zijn om jezelf op een geheel nieuwe manier neer te zetten. Het zal in ieder geval een positieve en gezellige maand worden. Op financieel gebied moet je privé wel even opletten, omdat je niet alles zomaar kunt kopen en je jezelf wel wat restricties op moet leggen. Het zal belangrijk zijn om persoonlijk verplichtingen te volbrengen en te zorgen dat je schoon schip maakt. In een relatie kun je echter vooral in het eerste deel van de maand meer teruggetrokken zijn. Je kunt jouw gevoelens niet goed uiten en lijkt als motto te hebben, hoe minder je zegt, hoe minder je ook fout kunt doen of zeggen. Je bent thuis rustig en meer bezig met stress die de relatie brengt. Let op dat je je al aan kleine dingen kunt storen en dat je bepaalde zaken, waar je je normaal niet aan stoort, nu opeens vervelend kunt vinden. Het zal belangrijk zijn tot later in de maand ruimte voor jezelf te nemen. Voel je je niet fijn, dan doe je er goed aan die ruimte te nemen en aan te geven dat jij je nu minder goed voelt. Je zult in de tweede helft namelijk een veel betere energie ervaren, waardoor er vooruitzichten zijn op veel plezier en een ontspannen sfeer. Singles zullen zich deze maand zeker eenzaam voelen en op zoek zijn naar iemand die hun gevoel van eenzaamheid opheft. Venus zal storende energie geven, waardoor het vrij ingewikkeld is om liefde met iemand te delen. Gaat het puur om spanning en erotiek, dan kun jij je overigens wel heel goed geven, zolang het maar geen verplichtingen meebrengt. Het zal een maand worden, waarbij je meer ontwikkeling op gebied van sociale contacten en je carrière kunt hebben, dan in de liefde. Toch zal het zeker geen vervelende maand worden en kun je op zich wel heel leuke dingen met een partner, vrienden of familie doen. Het hoeft niet altijd even spannend te zijn.

Carrière en zakelijkheden
Gebonden Rammen zullen zeer goede kansen hebben om op financieel gebied veel te bereiken. Deze tijd kun je moeiteloos een lening afsluiten of een investering doen. Je moet dan wel een goede relatie hebben, omdat er anders teveel spanning heerst en het dan juist afgeraden wordt om te investeren of leningen aan te vragen. Bedenk dat met name de periode van de 13de tot de 19de gunstig kan zijn als je veel aandacht aan familie, vrienden en anderen besteedt. Dit heeft vooral met de spirituele energie te maken die er dan op je afkomt. Deze periode kan, voor mensen die een nieuwe baan zoeken, zeer goed zijn, vooral als ze een uitgebreid sociaal netwerk hebben. Let op dat je er echt zorg voor moet dragen om positieve energie te gebruiken. In principe zal je dan de gehele maand veel goede kansen hebben en zullen plannen en ideeën leiden tot goede ontwikkelingen. Je zult echter constant in staat moeten zijn om te testen wat je in gedachten hebt. Doe je dit niet, dan kun je juist te maken krijgen met fouten en vergissingen, waardoor er verstoringen en vertragingen optreden en je achtervolgt kunt worden door zaken die je niet op de goede manier afrondt. Juni zal qua carrière wisselvallig worden, waarbij mensen, die gericht zijn op het behalen van winst, minder vooruitgang kunnen boeken. Mensen die sociaal, maatschappelijk of psychologisch bezig zijn, zullen juist erg veel vooruitgang boeken. Dit komt met name door de planeet Venus, die ervoor zorgt dat met name financiële zaken problematisch verlopen. Deze energie zorgt ervoor dat je je richt op de mens achter je werk. Lukt het je om, zelf als je winst wilt behalen, menselijk te zijn en niet alleen maar aan geld te denken, dan zal je betere energie ervaren. Met name vrijwilligerswerk en filantropisch gedrag zullen uiteindelijk meer brengen, doordat je dan veel goodwill zult kweken. Juni is een maand waarbij je minder winst behaalt, maar in volgende maanden zal je juist merken dat de goodwill jouw kant opkomt en je alsnog meer kunt bereiken. Heb je veel overwerk, doe je veel bureauwerk of ben je met grote zakelijke ondernemingen bezig, dan kun je frustraties ervaren. Je doet er goed aan voldoende te slapen en gezond te eten, zodat je je op kunt laden. Wees niet bang om mensen om hulp te vragen, dat is heus geen gezichtsverlies.

Fysieke en mentale gezondheid
We staan bijna halverwege het jaar en we kunnen intense en krachtige energie ervaren door energie van de hemellichamen. Juni is een tijd van dankbaarheid, waarbij we oog krijgen voor leven en schoonheid die er te bespeuren zijn, ondanks dat de wereld steeds meer met chaos te maken krijgt. Laten we niet vergeten dat er mooie wegen zijn om de schoonheid van het leven in te zien. Kijk vooral naar de kleinere aspecten in het leven en houd je aan het spreekwoord: “Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert”. Het wordt een maand waarin we op zoek zijn naar waarheid en emoties de vrije loop laten. Vreugde en blijdschap zit hem in de kleine dingen en zullen verbinden. Let wel op dat dat de meeste mensen niet bang zijn om hun mening te uiten en gevoelens kenbaar te maken. Ook kunnen we onze talenten laten zien en is het een prima periode om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. De energieën van juni brengen ons in verbinding met ons bewustzijn, maar ook zeker onderbewustzijn, waardoor er momenten zijn dat we met onze diepste emoties in aanraking komen. We kunnen hierdoor krachtig transformeren, waarbij we zowel fysiek als mentaal ontplooien. Het is een prima periode om jezelf te verwennen met nieuwe kleding, bezittingen of verbeteringen van je leven. We staan in contact met onszelf en daardoor zijn we in staat grenzen te bepalen en deze aan anderen te tonen. Ook kunnen we keuzes maken om de waarheid te vinden, welke tot mentale en psychische wegen leiden. Benut de energie en straal deze uit. De reden, waarom we naar een maand van passie en transformatie gaan, komt door de sterke hemelse activiteiten.

Vooral de Volle Maan, Venus in Leeuw, Mercurius in Maagd, Pluto in Steenbok, de Nieuwe Maan en retrograde Saturnus zullen passionele gevoelens prikkelen en spirituele gevoelens losmaken, die zowel mentaal, psychisch als fysiek baat brengen om gezond in het leven te staan. Mercurius keert rond de 11de terug naar de Tweeling en Pluto zal een tocht in de Steenbok maken, samen met de Nieuwe Maan. We zullen te maken krijgen met de retrograde Saturnus en daarbij zullen we ook nog eens in de tijd van de Kreeft komen. Deze krachten zullen vooral de 2de helft van de maand voor passie en transformatie zorgen. De energie zal zorgen dat we het oude loslaten en het nieuwe omarmen. Relaties zullen te maken krijgen met verschuivingen, welke kunnen zorgen voor fijne, maar ook voor mindere tijden, waarbij fysieke en mentale pijnen voor kunnen komen. Het verleden kan hierdoor terugkomen, waarbij disbalans en trauma’s ontstaan, met een karmische kracht, die relaties kan verstoren. Aan de andere kant biedt deze energie prima kansen om te ontwikkelen en lekker in het leven te staan. Mocht je merken dat je emoties onder druk komen, dan wordt aangeraden hier toch wel een weg in te vinden. Ben jij je bewust van de energie, dan zal er genezende werking van uitgaan. Toch kunnen veel mensen erg kwetsbaar zijn en is het dus belangrijk om je niet te open op te stellen en emoties onder controle te houden. Lukt dit niet, dan kunnen we emoties op anderen botvieren en zullen we fysiek geraakt worden. Per sterrenbeeld kan dit weer op een andere wijze optreden en zal de beïnvloeding mentaal en/of fysiek plaatsvinden.

Liefde, gezondheid en werk liggen deze maand voor de Ram dicht bij elkaar. Hoe sterker de liefde is en hoe beter de resultaten zijn, die je op je werk behaalt, hoe gezonder je je voelt. Hierbij zal je het eerste deel van de maand een stuk sterker zijn, dan in het tweede deel van de maand. Dit wordt vooral beïnvloed door de planetaire krachten die er spelen. Leef je het eerste deel gezond, dan zal je het tweede deel ook veel gezonder kunnen zijn. Hoe meer je de eerste weken sport, hoe fitter je bent, waardoor je lekkerder in je vel zit. Voel je je goed, dan zal je ook veel meer voor mensen doen en zal er over en weer een goede energie uitgedeeld worden. Je energie zal dan eventuele negatieve stoorzenders, zoals stress en andere gezondheidsproblemen moeiteloos overwinnen. Na de 21ste zal de gezondheid van de Ram zwakker worden, waardoor je je meer in zal moeten spannen om fit te blijven. Dit betekent dat je veel meer ontspanning nodig hebt in de vorm van passieve hobby’s of contacten met mensen waar je vertrouwen bij voelt. Hier zal je emotionele kracht door krijgen, waardoor je fysiek gezond kunt blijven. Je dient dan wel gezonde voeding te gebruiken. Om fysiek gezond te blijven zal je moeten zorgen dat je veel naar buiten gaat om te sporten en te bewegen. Je kunt dan veel frisse lucht inademen. Je kunt kiezen voor yoga, meditatie, massage, bepaalde kruiden en stenen om je te ondersteunen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Er ontstaat in juni krachtige en transformerende energie, die je kunt gebruiken om een doelgericht leven te creëren. Maak verbinding met je innerlijke wijsheid, door tijd te nemen om contact met je innerlijke zelf te leggen. Het is een tijd van meditatie of het aanleggen van een dagboek. Luister naar fluisteringen van je hart en laat ze je leiden naar je hoogste doel. We krijgen de 1ste week te maken met de vurige Volle Maan van de 4de om 5:43 uur, die deze hele week in staat is spiritueel te beroeren. Venus verschuift de 5de van de Kreeft naar Leeuw en daardoor kunnen we de eerste dagen flink wat emoties ervaren. Deze kunnen we soms verbergen om ze er daarna in alle intensiteit uit te gooien. Deze planeet verblijft hier tot 9 oktober en zal dus veel invloed houden. Mensen hebben de neiging theatraal gedrag te vertonen binnen een relatie en in de romantiek. Het zal een periode worden, waarom we gestimuleerd worden om de liefde en erotiek op te zoeken. Verliefdheid kan een sterke rol spelen, zowel voor gebonden mensen als singles. Let op dat ontrouw en een breuk op de loer kunnen liggen. Deze 1ste week krijgen we ook te maken met de conjunctie tussen Jupiter en Noordelijke Maanknoop in de Stier. Deze energie kan ons bewegen mogelijkheden te zoeken om te ontwikkelen en dromen na te streven. Deze verbinding geeft ons meer kans om doelen en wegen te vinden om te bereiken wat we al een tijd van plan zijn. De energie biedt hulp bij dingen die we op gebied van financiën, carrière en materiële aspecten bewerkstelligen. Je kunt nu best wat risico nemen, omdat er vele kansen zijn om financiële armslag te creëren en financiële meevallers af te dwingen. De Volle Maan staat in Boogschutter en deze stand zal ons vooral intellectueel en op gebied van eerlijkheid stimuleren. Tot aan de periode van de Nieuwe Maan kunnen we profijt van deze kracht hebben. We ervaren verlichting van ons leven en kunnen meer de drang hebben de wereld te ontdekken en nieuwe mogelijkheden op te zoeken. Ambities worden versterkt en we staan open voor spirituele entiteiten om ons heen. Prima periode voor mediums en paragnosten om boodschappen door te krijgen en deze door te geven. Omdat de Volle Maan een driehoek vormt met Cheiron in de Ram is er genezende en transformerende werking, waardoor emotionele wonden verdwijnen en we een nieuwe periode in kunnen gaan. Tegelijkertijd nodigt een vierkant met Saturnus in Vissen uit om angsten onder ogen te zien en negatieve denkpatronen of gedragingen los te laten, die ons tegenhouden om volledig van het leven te genieten. Kun je volledig gebruik maken van de kosmische krachten, dan zal je de eerste en tweede week vernieuwen en opladen om het tweede deel van de maand fris in te gaan.

Venus zal dus de 5de naar de Leeuw gaan en tegenover de retrograde Pluto in de Waterman staan, wat veel tegengestelde krachten brengt. De Leeuw wekt hierbij betrouwbare energie in de romantiek op. De meeste mensen kunnen door deze energie met hun diepste gevoelens in contact komen en hierdoor is er toch veel mogelijk. We staan nu namelijk creatief en speels in het leven. Er is echter een waarschuwing. Heb je een mindere relatie, dan zal je op moeten letten. Verlangens kunnen hormonen op hol brengen, waardoor verkeerde beslissingen mogelijk zijn. Weerstand tussen Venus en Pluto levert spanning op, waarbij we aan de ene kant op zoek zijn naar relaties en een liefdevolle verbinding. Aan de andere kant kunnen we een soort bindingsangst ervaren. Gebruiken we de energie op een stabiele wijze, dan kunnen we nieuwe overtuigingen krijgen en zullen we juist voor relaties zorgen, die echt wat te bieden hebben. De 8ste ontstaat er een kosmisch kruispunt ontstaan tussen Venus in Leeuw en de Noord- en Zuidknoop. Ook deze energie zal er toe bijdragen dat er nieuwe kansen op liefdesgebied komen. Deze energie zal het enthousiasme en de passie stimuleren voor diegenen die het gevoel hebben dat ze in hun liefdesleven vastzitten. Hierdoor kunnen ze er niet alles uithalen wat ze graag willen. Venus vormt een vierkant met de Zuidknoop in Schorpioen, wat intense emoties naar boven brengt. Mensen kunnen aan de ene kant een sterke drang naar vrijheid ervaren, terwijl er aan de andere kant juist emotionele problemen kunnen ontstaan. Tracht balans te vinden. De 11de zal Mercurius naar de Kreeft reizen en gaat Pluto weer naar de Steenbok. Je kunt hierdoor nieuwe ideeën krijgen, diepgaande gesprekken voeren en intellectueel versterken. Deze transit is geschikt om te leren, les te geven, sociale contacten te maken en kennis met anderen te delen. Pas op dat we mentaal gezien nog wel eens het contact tussen onze ziel en ons lichaam kunnen verliezen. Er wordt aangeraden te mediteren, te sporten, emoties er uit te gooien en contact met de natuur te houden. Pluto zal met energie komen, die voor veranderingen en verschuivingen zorgen. Dit kan intense onrust brengen, omdat transformaties zorgen dat mensen gestrest kunnen raken bij het nemen van beslissingen. Op 18 juni zal de Nieuwe Maan om 6:39 verschijnen, maar zoals we al stelden is de energie van de Maan al vanaf de 1ste dag sterk aanwezig. De retrograde Saturnus in Vissen gaat hier een krachtige verbinding met de Maan aan. Daardoor is er de rest van de maand een sterke energie, die zorgt dat mensen meer discipline zoeken en er verantwoordelijkheid opkomt. Dit kan een gunstige werking op de Aarde en mensheid hebben, waarbij er een grotere kans is op meer vrede op de Aarde.

De kosmische stand geeft ons lessen, hoe te gedragen en hoe aanpassingen te maken, die rust in ons leven brengen. De nieuwe Maan stimuleert innerlijke wijsheid en onze intuïtie, waardoor we aan kunnen voelen welke richting we op gaan. Neptunus in Vissen versterkt dit, waardoor er heel wat mogelijk is in dit laatste deel van de maand. Daarbij kunnen emotionele volwassenheid ontwikkeld en problemen overwonnen worden. De 19de zal Jupiter een sextiel met Saturnus vormen. Jupiter in Stier brengt zegeningen van voorspoed, terwijl Saturnus in Vissen uitnodigt contact met ons astrale lichaam te maken en dromen in de gaten te houden. Saturnus zal inmiddels tot 4 november een retrograde beweging in de Vissen maken. We worden gedwongen minder naar onszelf te kijken, maar gericht te zijn op anderen. Er kunnen deze periode momenten zijn dat er demonstraties zijn, waarbij mensen vragen naar veiligheid en betere sociale regelingen. Mensen zijn nu meer geneigd om gemeenschappelijke doelen na te streven en elkaar te steunen. Het is een tijd om nieuwe ideeën te krijgen, door oude denkwijzen te veranderen. De 21ste zal de Zon de zomerzonnewende in de Kreeft opstarten. We gaan een tijd in van het verzorgen van de zwakkeren in onze samenleving, waarbij genezing en emotionele reflectie belangrijk zullen zijn. De hemelse gebeurtenis heeft een speciale betekenis en symboliseert een tijd van overvloed, groei en overwinning op duisternis. Het is een prima periode om emotionele bagage los te laten en te zorgen dat onze gezondheid een positieve boost krijgt. Het eind van de maand gaat Mercurius naar de spirituele Kreeft, waar deze zich bij de Zon voegt. Daardoor hebben de meeste mensen veel empathie naar anderen en kunnen emotionele behoeftes getriggerd worden. Luister vooral naar emoties en minder naar je ratio. Ook nu is het een periode van verwerken van trauma’s en andere emotionele wonden. Daardoor is het dus echt een maand, waarin we het een en ander achter ons laten als we vertrouwen op onze intuïtie en vanuit ons hart communiceren. Neptunus start de 30ste een retrograde beweging in de Vissen en zal tot 6 december deze beweging maken. De transit nodigt uit naar binnen te kijken en de diepere betekenis achter dromen en verlangens te onderzoeken. De retrograde stand is een tijd om illusies of wanen los te laten die ons ervan weerhouden ware doelen na te streven. Het is een tijd om oppervlakkigheden los te laten en ons te richten op belangrijk zaken in ons leven. We sluiten de maand verstandig en liefdevol af.

Loading…
Share This