Maandhoroscoop Ram

De horoscoop van het sterrenbeeld Ram lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 21 maart t/m 19 april - December 2023

Algemeen
December kan een fantastische maand zijn, waarin je met veel positieve zaken te maken krijgt. Je zult soms wel te emotioneel zijn en dingen willen doen die niet haalbaar zijn, maar dat maakt het interessant en spannend. Het kan namelijk een maand worden, waarin bepaalde doelen wel degelijk behaald kunnen worden. Dit gebeurt vooral als je je eigen kansen afdwingt en je laat leiden door intuïtie en het lot en niet door tevoren bepaalde doelen en handelingen. De Ram moet gewoon lekker zijn eigen gang gaan en impulsief handelen. Dat past het best. Mars zal de beste vriend van de Ram zijn, omdat deze heersende planeet geregeld in een positieve baan met bepaalde planeten en sterrenbeelden zal staan. Met name de Zon zal hier voor zeer goede invloeden kunnen zorgen. Ook Venus en Saturnus kunnen veel bieden, maar let op. Deze kunnen wel eens flink storen. Je zult in december dus zeer flexibel dienen te zijn en vooral niet teveel ontspannen, maar steeds scherp te blijven om negatieve invloeden de kop in te drukken. De vooruitzichten voor december zijn dat je veel zelfbeheersing kunt tonen en dat je ook zeer standvastig bent bij dingen die je wilt. Je bent een harde werker en kunt je eigen successen afdwingen. Je vindt de zakelijke kant van je leven belangrijker dan vrienden, familie en andere sociale activiteiten. Dit komt vooral omdat je sector van carrière vooral aan het eind van de maand krachtig boven zal komen drijven. Carrière en ontwikkeling zullen prominent aanwezig zijn en privézaken en mentale facetten zullen naar de achtergrond geschoven worden. Dit betekent wel dat jij sociale vaardigheden aandacht moet geven om alsnog je doelen te bereiken. Alleen op zakelijke inzichten zal je het niet bereiken. Je kunt emoties mee laten wegen en soms flexibel zijn om bepaalde doelen los te laten. Daar kun je mee geholpen worden door de vooruitzichten dat veel planeten in je sector van spiritualiteit en ontwikkeling zullen staan. Hierdoor kun je wel eens de drang voelen om kennis op te doen en meer te ontwikkelen om zodoende meer kans op ontwikkeling te maken. Je geestelijke vermogen zal hierbij toegetrokken worden naar religie of spiritualiteit. Daardoor zal je een groot deel van de maand geleid worden door onderbewuste vragen hoe de hogere wereld je bij kan staan om je inzichten te vergroten.

Liefde en relaties
In een relatie zal je op zich niets te klagen hebben, omdat er veel ruimte voor communicatie en liefde is. Er lijkt een kentering te zijn voor problemen die jullie ervaren hebben, waardoor jullie meer respect en waardering voor elkaar krijgen en meer met elkaar betrokken zijn. Het zal een maand zijn om je zowel geestelijk als fysiek op te laden en als het ware een rustmoment in het jaar in te bouwen. Je hebt misschien dit jaar wat spanning en stress opgebouwd, waarbij je jezelf afvroeg wat er nu precies in de relatie gebeurde en waarom. Daar zal je hoogstwaarschijnlijk wel een antwoord op vinden. December kan een prima maand zijn, waarbij er veel bijzondere dingen zullen gebeuren. Je zult dan wel wat meer open moeten staan voor genegenheid naar je partner, die daar zeker veel liefde op teruggeeft. Lukt dit, dan zal je merken dat er veel ruimte voor harmonie en respect zal zijn. Pak je dit goed aan dan zal deze maand gezien kunnen worden als één van de betere maanden van 2023. Je zult niet alleen emotioneel zijn, maar ook zeer intuïtief. Hierdoor merk je dat jullie een perfecte band kunnen hebben, als jullie maar beiden water bij de wijn doen. Denk al vanaf het begin van de maand hoe je bepaalde dingen kunt verbeteren en hoe je vooral jezelf kunt verbeteren. Je kunt dan al in de eerste fase van de maand een flinke basis leggen om december te laten slagen. De zodiac voor december voorspelt dat de liefde het eerste deel van de maand fysiek spannend en passioneel is. Het tweede deel zal gericht zijn op romance en spiritualiteit. Alle activiteiten, die deze maand gedaan worden, zullen zeer positief uitpakken. Ben je single, dan zal je carrière de hoogste prioriteit hebben en dit heeft een gunstige invloed op de mensen die je ontmoet of waar je veel mee samenwerkt. Er lijkt namelijk een sterke verbinding te zijn tussen de liefde, je werk of studie. Voor ouderen zal de verbinding vooral liggen bij activiteiten die je doet, zoals een bingoavond, muziek, een wandelvereniging of een andere sociale activiteit. Doe je dit nog niet, dan is het aan te raden om je ergens bij aan te sluiten om te zorgen dat je niet eenzaam wordt. Mensen die werken, kunnen vooral aangetrokken worden door mensen die zeer zakelijk en tegelijk sympathiek zijn. Je vindt het fijn om te zweven, maar wil ook een brok realiteit. Let op dat er energieën zijn die voor conflicten met familie zorgen. Deze geven verbinding tussen liefdesleven en denkbeelden. Er wordt aangeraden sterk in je schoenen te staan en te doen wat jij wilt. De periode van Kerst is voor jou niet belangrijk vanwege religie, maar dat mensen bij elkaar komen en liefdevolle en sympathieke gevoelens delen. Je zult graag activiteiten willen plannen en het liefst wil je hier je hele familie bij hebben. Het is voor jou een tijd om te laten zien hoe je om anderen geeft en je hunkert naar liefde en genegenheid.

Werk en financiën
Voor de Ram zijn de vooruitzichten dat er veel veranderingen zijn, welke ervoor zorgen dat je je carrière kunt verbeteren. Je kon aan het eind van de vorige maand wel het gevoel hebben dat er het een en ander onduidelijk was, maar december zal veel antwoorden geven. Je hebt veel vaardigheden en talenten, die je in december steeds meer kunt laten zien. Ben je werkeloos, dan zal dit een gunstige maand zijn om meer dan één aanbieding te krijgen, maar dan moet je die wel afdwingen. Je hebt soms de neiging om jezelf te bescheiden op te stellen en te bedenken dat je ergens niet zo goed in bent. Mensen die werken, zullen steeds meer merken dat ze alleskunners zijn. Je bent een duizendpoot beste Ram, maak daar dus gebruik van. Mars zal deze maand zorgen dat er veel te bereiken valt en dat je je voordeel kunt halen uit datgene waar je allemaal goed in bent. Maak je daar geen gebruik van, dan ben je niet slim bezig. Werk er tot aan de 21ste dan ook hard aan en neem aanbiedingen in overweging. December geeft veel kracht, waardoor je niet alleen fysiek erg sterk bent, maar je ook mentaal veel kunt bereiken. Daarbij zal je meer dan anders zeer zakelijk en nuchter reageren. Mensen die een eigen bedrijf hebben, kunnen te maken krijgen met problemen die op het eerste gezicht niet zo belangrijk zijn. Veronachtzaam je deze, dan kunnen ze wel uitgroeien tot moeilijk beheersbare problemen. Zorg er voor dat je deze gelijk in de kiem smoort. Sla dit advies dan ook zeker niet in de wind en handel gelijk om dit te voorkomen. Ben je leidinggevende of begeleid je mensen, dan ben je prima in staat adviezen te geven. Je kunt mensen motiveren en enthousiasmeren, waardoor mensen zich fijn bij je voelen. Financieel zal het ook een prima maand kunnen worden omdat je iemand bent die wel in staat is om de juiste strategieën te gebruiken. Je kunt goed geld sparen en zal hierdoor altijd wel een appeltje voor de dorst hebben. Het zal wel een maand zijn, waarin je duidelijke besluiten moet nemen over financiële kwesties, maar meestal zijn de vooruitzichten ook erg goed te noemen. December is een zeer goede maand om in goud, kunst of juwelen te investeren. Je kunt logisch nadenken en weet eigenlijk instinctief wel hoe je dit moet doen. Investeer je in december dan zal je daar later veel profijt van hebben. Ook is het tweede deel van december een prima periode voor een grote investering, zoals het kopen van onroerend goed of een auto. Let op dat je vanaf de 21ste een rustpauze ingelast. Je hebt hard gewerkt en het is prima om even te relaxen en jezelf op te laden voor het nieuwe jaar. Gebruik het eind van het jaar om nieuwe plannen en doelen te stellen.

Fysieke en mentale gezondheid
Je mag het grootste deel van de maand actief zijn en geregeld spanning ervaren, omdat deze je toch ook wel scherp houden. Echter, er wordt aangeraden om vanaf de 21ste even rust te nemen. In deze periode is het fijn liefde te ervaren en er voor elkaar te zijn. Dit zal je mentaal een enorme boost geven en ervoor zorgen dat je je volledig op het nieuwe jaar richt. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging, waarbij sport heus niet het allerbelangrijkste is. Het gaat er soms ook om dat je even ontspannen wandelt of een activiteit doet waarin je veel beweegt. Ook zal het vanaf de 21ste belangrijk zijn om bepaalde voornemens te nemen, waarbij je jezelf dwingt deze ook te volbrengen. Dit kan gaan om bepaalde verslavingen, maar ook om bepaalde voedingspatronen die je af moet leren. In het algemeen wijst de zodiac op een gezonde maand, waarbij je je op zich erg goed zal voelen. Het zal belangrijk zijn om veel activiteiten te plannen om te zorgen dat je weinig tijd voor stress hebt. Rammen ervaren meer stress als ze niets doen, dan als ze lekker actief bezig zijn. Zorg er echter toch wel voor dat je voldoende tijd hebt om te ontspannen. December zal ook mentaal zeer goed kunnen zijn, omdat er veel spirituele energieën zijn, die jou versterken. Daardoor zal je mentaal sterk het nieuwe jaar ingaan. Zorg er deze maand voor dat je je eigen keuzes maakt. Zijn mensen tegen jouw handelingen of besluiten, dan is dat geen probleem en kun je er best over nadenken. Echter, jij bent degene die uiteindelijk beslissingen neemt. Je zult merken dat mensen je dan meer waarderen en dat er meer succes komt. Dit bied je ook de kans om nieuwe mensen te ontmoeten, die wel op één lijn met jou zitten. We wensen je dan ook een zeer gelukkig 2024 toe, met veel nieuwe kansen, veel vrienden en geliefden en vooral ook een goede mentale en fysieke gezondheid.

De magische kracht van de Volle Maan in de Kerstperiode en Oud en Nieuw
We hebben te maken met een bijzondere afsluiting van het jaar, waarbij er een betoverende energie van de Volle Maan, in de mystieke Kreeft, zal ontstaan. Deze kunnen we al tijdens de kerstperiode ervaren. Dit kosmisch schouwspel van ongekende proporties wordt doordrenkt van emotionele energie die ons op verschillende niveaus kan raken. De Volle Maan zal diepe emotionele krachten in ons los gaan maken. De Kreeft is immers heerser over het rijk der emoties, familie en huiselijkheid. Mensen zullen meer dan ooit tijdens de kerstperiode en Oud en Nieuw hun vertrouwde omgeving opzoeken. De familiebanden, de warmte van huiselijke omgevingen en onze gevoelens zullen dan ook alle aandacht krijgen. Emoties vinden hun hoogtepunt in dit kosmische spektakel. Sommigen van ons zullen zich buitengewoon gevoelig en intuïtief voelen, als antennes die de subtiele trillingen van het universum opvangen. Het is een uitmuntend moment om te mijmeren over onze emotionele behoeften en verbinding te zoeken met degenen die ons het meest dierbaar zijn. Dit kunnen ook overleden mensen zijn, waardoor er veel emoties vrijkomen, maar er ook een diep geluk kan zijn, voor dat wat we in het leven hebben mogen ontvangen van geliefden. Familiebijeenkomsten en het delen van hartverwarmende momenten met onze geliefden beloven uitzonderlijk bevredigend te zijn. De Volle Maan nodigt uit om ons onderbewuste naar de oppervlakte te brengen.

Vergeten herinneringen en diep weggestopte emoties kunnen opduiken, als een kans om oude wonden te helen en emotionele blokkades op te ruimen. In de dagen rondom deze Volle Maan is het cruciaal goed voor onszelf te zorgen. De emotionele intensiteit zou als kosmische golf over ons heen kunnen spoelen, en daarom is voldoende rust en zelfzorg van groot belang. Laat meditatie, yoga en het nemen van ontspanningsoefeningen innerlijke stromen van emoties in balans brengen. De Kreeft-Volle Maan, herinnert eraan onze intuïtie te omarmen en in contact te blijven met onze diepste gevoelens. Een tijd van emotionele genezing breekt aan, als een zachte bries die helende energieën met zich meebrengt. Deze bijzondere gelegenheid nodigt ons uit om te reflecteren op ons huis en de thuisomgeving, om een veilige en liefdevolle ruimte te cultiveren. We willen dan ook adviseren om de gehele laatste week van dit jaar te gebruiken open te stellen voor de kracht van de Volle Maan in Kreeft en te richten op liefde, familie en emotionele groei. Het is een tijd om te omarmen wat werkelijk belangrijk is in ons leven en om onze harten wijd open te zetten voor de diepte van menselijke emoties. In deze hemelse vertelling van de nachtelijke hemel, laten we ons leiden door de melodieuze klanken van het universum en de gloed van de kosmische liefde. Laten we dit magische moment verweven met de betovering van de Kerst en de goddelijke krachten, die ons zullen ondersteunen als we het goede nastreven.

Algemeen overzicht voor de maand december
We kunnen aan het begin van de maand de invloed van de Zon ervaren, die eind november in oppositie stond met Jupiter. Hierdoor ervaren we de eerste dagen een gebrek aan realiteitszin en optimisme. Het is raadzaam voorzichtig te zijn met overdreven verwachtingen en de realiteit in acht te nemen. Aan het begin van december hebben we ook te maken met de bloedmaan van 27 november, die in Tweelingen stond en emoties kon vergroten. Dit kan ook nu nog positieve en negatieve gevolgen hebben. We merken dat we nog steeds in staat zijn dingen los te laten die we beter niet meer doen. Dit leidt tot veranderingen in ons leven. Deze zullen we zeker nog de eerste week van december opmerken. Daarbij hebben we nog steeds te maken met retrograde bewegingen van Mars, die tot 12 januari in de Tweeling beweegt, Jupiter die tot het eind van de maand retrograde in de Stier beweegt, Uranus tot januari retrograde in Stier en Mercurius in de Steenbok. Vooral Mercurius en Neptunus brengen energie die tijdens communicatie verwarring en misverstanden brengt. We laten ons er echter niet toe leiden dat liefdesaffaires ons hoofd op hol brengen, want persoonlijke vrijheid is belangrijker. Mercurius beweegt vanaf 1 december in Steenbok en blijft daar tot 23 december. In deze periode verlangen we naar respect, en kan er wat onrust zijn. Dankzij deze positie kan conservatief denken naar voren komen, vooral als het gaat om relaties en droge humor. Daarom is het belangrijk duidelijk en kritisch te zijn in gesprekken met anderen. Mensen kunnen gevoelig zijn en conflicten zijn moeilijk op te lossen. Neptunus zal echter de 6de uit haar retrograde beweging komen en voorwaarts in de spirituele Vissen reizen. Daardoor zal er meer ruimte komen om de maand open, warm en spiritueel te belijden. Venus zal tot 4 december in de Weegschaal verblijven. Tijdens deze periode is er een onbewust sterk belang naar relaties, waardoor er onder mensen meer balans en harmonie is. Dat is de sleutel tot geluk en een aangename sfeer onder de mensen. Echter, als het om serieuze beslissingen gaat, kunnen mensen nog wel eens onzeker zijn. Vanaf de 4de zal Venus tot de 29ste in de Schorpioen staan. In deze periode zullen veel mensen op zoek zijn naar mensen met een mysterieuze geest. Het is moeilijk verleiding van het verbodene te weerstaan. Daardoor hebben mensen minder last van taboes, maar gelukkig kunnen velen van ons dit wel onderdrukken. Deze maand zullen natuurlijk de kerstperiode en de nieuwjaarsviering belangrijk zijn, maar het lijkt wel alsof het een rustige periode zal worden. Mensen zullen voelen dat het meer zal gaan om warmte en liefde met mensen in de omgeving, maar ook in het algemeen. De drukte die er normaal voor deze periode is, zal een stuk minder worden dan afgelopen jaren. Er zal echter wel wat opwinding zijn als gevolg van Venus en Mercurius zijn, die gecombineerd beschouwd worden als planeten van liefde en intrige.

Dit zou genoeg moeten zijn om te begrijpen wat ons te wachten staat op het gebied van relaties en romantiek. En er zijn genoeg redenen om te geloven dat de emotionele component in deze periode extreem hoog zal zijn, voornamelijk vanwege de verschillende bewegingen van planeten in december. Het is ook de moeite waard om de retrograde van Mercurius extra te vermelden. Wanneer deze planeet zo beweegt, geeft dit flink wat volharding, vastberadenheid en zelfvertrouwen. Let wel op dat er vooral aan het eind van de maand soms wat onrust kan zijn, bij mensen die hier teveel mee bezig zijn. Je hoeft hier niet mee bezig te zijn alsof alles ‘moet’. Ga er relaxt mee om en wees niet te angstig in de acties die je onderneemt. Het 1ste deel van december zal de minst voorspelbare periode zijn. De Zon staat in Boogschutter en blijft daar tot de 22ste. Daarbij is er een samenstand tussen de Zon en Mars die in de Schorpioen staan. Dit leidt tot een toename van vastberadenheid onder mensen met krachtige energie en persoonlijkheid. Dit is dus een periode van krachtige actie en nastreven van doelen. Er kunnen gevoelens bij mensen zijn dat niet alles in orde is. De kans op het nemen van verkeerde beslissingen is aanzienlijk. Aan de andere kant zal het onmogelijk zijn om eventueel ontstane crises te negeren. Mensen kunnen namelijk soms minder sterk zijn in het zich houden aan gemaakte afspraken of deze zelfs verbreken. Zakelijk gezien kan dit betekenen dat zakelijke partners van plan zijn je als leverancier te vervangen of je kunt klanten verliezen. In een relatie kan het betekenen dat een partner iets anders gaat doen, dan je verwacht. Mocht er zoiets gebeuren, dan wordt aangeraden dit gelijk aan te pakken en te zorgen dat je er stappen in onderneemt. Daar zal december belangrijk in zijn. Haast je niet om je zorgen te uiten en blijf bescheiden en nuchter. Je kunt anders ongegronde dingen zeggen of beledigend zijn voor een partner, collega of geliefde. Als we de energie op de juiste manier gebruiken, kunnen we bereiken waar we naar verlangen. Neptunus zal nog steeds in Vissen verblijven en daar tot eind maart 2025 blijven. Gedurende deze tijd voelen we grote mentale kracht. Als we vaak genoeg en met geduld over iets nadenken, zullen we ongetwijfeld krijgen wat we willen. Wees niet te rustig en vrijgevig, omdat je anders in financiële moeilijkheden terechtkomt, wat uiteindelijk tot existentiële problemen kan leiden. Het midden van de maand reist Mercurius richting de Boogschutter om hier tot 14 januari te verblijven. Daarnaast beweegt Mars tot 4 januari ook in dit teken, waardoor mensen wel wat meer de neiging hebben om extra te strijden om eigen overtuigingen te laten overwinnen. Dat kan problemen meebrengen, omdat er een rusteloze en tegelijk avontuurlijke energie zal hangen. Er wordt aangeraden om deze periode veel meer te bewegen door te sporten of culturele aspecten aandacht te geven.

De planetaire combinatie is over het algemeen erg gunstig, omdat morele aspecten sterk zijn. We kunnen de neiging hebben om te handelen en te zorgen dat onze omgeving rustig en vreedzaam blijft. Ruzie tussen mensen kan ontstaan, maar er zijn anderen, die hier dan gelijk in willen bemiddelen. Het kan een periode zijn waarin we op zoek zijn naar religie, filosofische vraagstukken, spiritualiteit, maar ook naar politieke kwesties. Er zal meer duidelijkheid zijn over kwesties die ons in het begin van december dwarszaten. Er zal gelegenheid zijn meer richtingen te vinden om ons te ontwikkelen. In de professionele sfeer is het tijd eerder gestarte projecten af te ronden en de vruchten ervan te plukken. Let op de kleinste veranderingen en pas je beslissingen dienovereenkomstig wel omzichtig aan. Gebonden mensen kunnen zich beter niet zo gedragen dat er conflicten met hun geliefden uitgelokt worden. Krijg je deze periode eenmaal een conflict dan zal deze erg moeilijk op te lossen zijn. Beter laat je problemen dus los en ga je je richten op de fijne dagen die er aan gaan komen en de fijne emoties die dit met zich meebrengt. In het laatste deel van december is het de laatste kans voor degenen die op zoek zijn naar liefde om een laatste sprong naar geluk te maken. Venus, gesteund door Mars, zal de liefde in het leven brengen, waardoor er kansen zijn, om de romantiek te versterken. Let op dat er tijdens de periode van de retrograde Mercurius problemen kunnen zijn met de sociale communicatievaardigheden van mensen. Toch zal dit nu onder invloed van de andere kosmische energieën minder impact hebben. Daardoor zal de liefde veel makkelijker zijn intrede doen en is het eind van het jaar een zeer goede periode om de romantiek hoogtij te laten vieren. Er wordt aangeraden om je open te stellen voor plekken waar onbekende mensen komen, omdat er veel leuke momenten uit voort kunnen komen en je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Zowel in de kerstperiode als tijdens Oud en Nieuwe zullen we onder invloed van Venus een warme en fijne energie ervaren, die versterkt wordt door andere planeten. In de zakelijke sfeer is het einde van het jaar een tijd om behaalde successen even te consolideren, maar wel even los te laten. Er is niets nieuws toe te voegen, behalve misschien dat er wat meer contacten tussen collega’s onderling zijn en er een bijzondere vrolijkheid is, die kan leiden tot leuke evenementen. Beoordeel je collega's niet streng en wees blij als er een goede sfeer hangt. De 29ste zal Venus naar Boogschutter reizen en er tot 23 januari blijven. Deze periode kan een intieme relatie worden ontwikkeld via avontuurlijke gevoelens. We leren graag iets nieuws, dus is het geen wonder dat mensen met dezelfde intentie elkaar aantrekken. Het zal dan ook een uitstekende afsluiting van het jaar worden mede met de kracht van de Maan, die zorgt voor magische en liefdevolle krachten. We wensen je dan ook een zeer gezond en spiritueel 2024 toe met veel liefde en warmte en vooral ook veel goedheid naar andere mensen toe.

Loading…
Share This