Maandhoroscoop Ram

De horoscoop van het sterrenbeeld Ram lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 21 maart t/m 19 april - Oktober 2022

Algemeen
Oktober is een maand om dingen op te starten en veranderingen te implementeren, die waarschijnlijk qua uitwerking nog wel even op zich laten wachten. Vanaf de 3de week van december zal je hier de vruchten van kunnen plukken. Aarzel niet om gelijk al het een en ander op te starten en vraag eventueel hulp aan andere mensen. De maand begint eigenlijk al heel erg goed, met op de 1ste al een zeer liefdevolle energie om romantiek naar buiten te brengen. Singles hebben nu gelijk al een kans op een nieuwe liefde. Het wordt in zijn geheel een prima maand om te communiceren en de liefde alle aandacht te geven. Je kunt hier tot de 23ste steun bij krijgen van Venus. Deze geeft een prima energie om te kunnen luisteren, behoeften na te streven en ambitieus te zijn. Wat de Ram ook doet, in de liefde een partner of iemand anders te verleiden of op zakelijk gebied een leidinggevende of collega, het zal lukken. Wil je meer gaan verdienen, dan wordt aangeraden om eerst goed na te denken, voor je deze vraagt. Dit lukt alleen als je de afgelopen tijd al dingen hebt gedaan. Voor het doen van je werk of het krijgen van grote projecten, zal je ook in staat zijn om op een enthousiaste en ambitieuze manier anderen te verleiden om hierin mee te gaan. De eerste twee dagen en het midden van de maand geven hier de juiste mogelijkheden voor. Let de 12de wel op voor misverstanden als je bepaalde berichten of communicatievormen hebt, die agressief overkomen. Hier kan je dan problemen door krijgen. De 14de en 15de zijn weer prima dagen om anderen om steun te vragen en hierdoor succes te behalen. Algemeen gezien wordt het een maand om mensen te verrassen met je speelse karakter en bijzondere manier van hoe je in het leven staat. Mars en de Zon zullen erg stabiel voor je zijn en alhoewel we ook weer niet zo heel sterk zijn, kunnen ze toch zorgen dat jij lekker in je vel zit en negativiteit af kunt wenden. De positie van Venus zal deze maand misschien nog wel het meest in het oog springen. Deze planeet zal jou een sterke emotionele kracht geven om op de juiste wijze en op belangrijke momenten actie te ondernemen. Hierbij is het belangrijk om je emoties onder controle te houden en vooral oprecht te blijven. Let op dat er deze maand mensen zijn, die het niet goed met jou voorhebben. Daardoor kan jij je beter niet openstellen voor mensen die je niet goed kent.

Vanaf de 11de gaat Mercurius door de Weegschaal reizen en dien je op te letten hoe de sfeer in bepaalde omgevingen is of zal zijn. Heb je belangrijke ontmoetingen, dan wordt aangeraden je voor te bereiden. Je dient dan ook te bedenken of er negatieve aspecten bij zijn. De energie is namelijk meer gericht op mensen, die nuchter in het leven staan. Emoties en intense reacties kunnen alleen maar negatieve energie oproepen en dit zal voor problemen zorgen. Professioneel gezien zijn er aanwijzingen voor moeilijke situaties, die op het eerste gezicht geen uitkomst hebben. Wanneer jij zorgt dat je ondersteuning krijgt en diep doordringt in de gedachten van anderen, zal je interessante mogelijkheden krijgen. Er kunnen zelfs nieuwe middelen tot je beschikking komen om doelen te bereiken. Bij persoonlijke relaties voorspelt de kosmos geen belangrijke gebeurtenissen, waardoor dit over het algemeen goed zal verlopen. Van de 11de t/m de 20ste zal communicatie belangrijk zijn, evenals sociale contacten. Probeer in ieder geval niet alleen te zijn en zoek naar gezelschap als je die onvoldoende hebt. Grote kans dat je deze nu vindt. Ga uit je normale toestand om steun te zoeken en je zult het vinden. Deze periode kan je binnen gezin of familie met dilemma’s geconfronteerd worden. Deze lijken betrekking te hebben op het verschil in leeftijd. Dat kan tussen ouders en hun kinderen zijn of met andere familieleden uit een andere generatie. Tracht altijd te luisteren naar de ander en houd er rekening mee dat mensen nu eenmaal een andere kijk op het leven hebben. Singles kunnen deze tijd de neiging hebben over eigen grenzen te gaan. Dat is niet verstandig, omdat je dan eigen gevoelens verloochent. Ga geen grote veranderingen aanbrengen en blijf vertrouwen op eigen normen en waarden. Gebonden mensen kunnen zich zorgen maken, maar uiteindelijk zal alles makkelijker gaan dan je verwacht. Maak je dus geen zorgen en blijf open en positief over het leven. De laatste dagen van deze maand zijn dynamisch. Aan de ene kant kan je bereiken wat je wilt en doen wat je voelt in sociale- en liefdesrelaties. Aan de andere kant ben je meer bezig met je professionele leven. Je kunt wat eigenwijs zijn en dan niet altijd iets aannemen wat anderen bieden. Sta echter open voor hun hulp en wees dankbaar, omdat je hier goodwill mee kweekt. Dit kan later in je leven gunstig zijn, als jij wat terugvraagt. Het is een prima tijd voor gezin en familie en balans te vinden tussen sociale- en zakelijke leven. Heb je een eigen bedrijf, dan wordt aangeraden belangrijke zaken voor het eind van de maand af te ronden. De energie staat er nu prima voor. Merk je het eind van de maand minder motivatie, ga dan geen onnodige verplichtingen aan en neem wat meer vrije tijd.

Liefde, relaties en sociale contacten
Jupiter zal aan het eind van de maand jouw teken verlaten en daar pas aan het eind van het jaar in terugkomen. Voor die tijd heb je nog veel kans om je leven onder de loep te nemen en met mensen over jouw gevoelens te praten. Neem deze maand dan nog even de tijd om over dit onderwerp na te denken en in de romantiek duidelijke stappen te nemen. Al vanaf mei wakkert Jupiter jouw verlangens aan om nieuwe mogelijkheden in de liefde op te zoeken. Gebruik deze dus om veranderingen in je liefdesleven aan te brengen. Vanaf de 28ste is dit anders even erg moeilijk. In een relatie heb je waarschijnlijk allang de basis gevormd voor een nieuwe start, maar het is nu wel belangrijk om de mening van je partner hierover te vragen. Je partner moet het natuurlijk wel eens zijn met dat wat jij in de relatie wil. Singles zijn deze maand erg nieuwsgierig naar gevoelens van degenen die op je rekenen en die voelen dat jij open staat voor een nieuw begin en misschien ook wel een serieuze relatie. Aarzel niet om iemand, waar je gevoelens voor hebt, bij je plannen te betrekken. Je bent het eerste deel van de maand sterk gericht op het verbeteren of aangaan van een relatie, maar niet altijd om even goede redenen. Soms maak je de keuze voor een persoon, omdat deze je financieel verder kan helpen. Vraag jezelf goed af of dit wel klopt. Bedenk dat een relatie niet om geld moet draaien, maar om liefde. Liefde zal uiteindelijk veel langer voor warmte en genegenheid zorgen, dan al het geld in de wereld. Je doet er dus goed aan om naar je hart te luisteren. Met name een persoon, die jou vertrouwen kan bieden, zal diep in je hart door kunnen dringen. Door een bepaalde planetaire invloed kun je geregeld in conflict komen met mensen, waar je normaal gesproken geen problemen mee hebt. Je hebt moeite met intimiteit en kunt je soms moeilijk geven. Je doet er goed aan om jezelf eerst toe te spreken, voordat je iets zegt of doet. Zorg er ook voor dat je je geduld niet zodanig verliest dat je onbeheerst gedrag laat zien in de vorm van woede of ander ongepast gedrag. Dit kan alleen maar voor afstand zorgen en biedt uiteindelijk alleen maar problemen, waar je niets voor koopt. In het tweede gedeelte van de maand zal je een stabielere energie ervaren, waardoor je je dan weer veel meer gaat richten op dat wat belangrijk in het leven is. Namelijk vriendschap en liefde. Zowel met een partner, vrienden, als familie, ervaar je veel warmte. Singles zullen een moeilijke maand meemaken. Ze zullen zich vaker hen financieel of zakelijk iets kunnen bieden, dan op mensen die hen liefde en vriendschap bieden. Bedenk dat dit toch niet zo verstandig is en dat je beter toch op emotionele gronden mensen kunt ontmoeten. Dat brengt je meer liefde en warmte. Jupiter zal ongetwijfeld bijgedragen hebben aan het stimuleren van je normen en waarden. Als deze intense planeet bij jouw teken wegtrekt, kan je vanaf de 28ste beter prioriteit geven aan activiteiten in sociaal verband.

Carrière en zakelijkheden
Je wilt deze maand van alles, maar het lukt niet altijd dit er goed uit te laten komen. Je wilt veel controle hebben en kan daardoor moeilijk omgaan met mensen, die ook controle willen hebben. Bedenk steeds dat het beter is om samen te werken met dit soort mensen en elkaar niet tegen te werken. Dat zorgt alleen maar voor achteruitgaan en zeker niet voor ontwikkeling. Op financieel gebied kunnen er, een groot deel van de maand, problemen zijn, waardoor je er goed aan doet om jezelf steeds af te vragen of je wel op een zuiver manier bezig bent. Bedenk dat je oogst wat je zaait en daardoor krijgt wat je verdient. Ben je zuiver, dan zal je dus veel goede zaken op je pad krijgen en zal je uiteindelijk een veel beter leven hebben, dan als je minder zuiver in je handelingen bent. In de tweede week van de maand kun je conflicten tegenkomen met mensen, die jou wel eens egoïstisch vinden. Blijf hier rustig mee omgaan en vraag jezelf af of mensen gelijk hebben. Je voorkomt er een hoop problemen mee als je toegeeft dat je het fout doet. In het laatste deel van de maand zullen er gunstige energieën op je pad komen, waarbij je beter in staat zult zijn om de juiste stappen te nemen en beslissingen te maken. Zowel financieel als zakelijk komen er goede mogelijkheden aan en is je uitstraling zeer sterk. Daardoor is er minder kans op conflicten en richt jij je op doelen die je jezelf stelt. Je kunt aan het eind van de maand een zeer leuk bericht tegemoet zien en er komen zelfs mogelijkheden om hier de romantiek door te vergroten.

Mentale en fysieke gezondheid
Het kan op energetisch gebied zowel op fysiek als mentaal gebied een wisselvallige maand worden, waarbij je aan de ene kant veel energie zult voelen, maar aan de andere kant ook veel energie kan verliezen door diverse zaken waar je mee bezig bent. Met name Jupiter heeft hierbij veel invloed, omdat deze een verbinding heeft met Mars. Hierdoor ben je niet altijd verstandig bij het nemen van beslissingen en hoe je je leven invult. Je kunt soms de neiging hebben teveel te willen werken, waarbij je minder tijd neemt om gezond te leven. Je voedingspatroon kan in deze periode wat verstoord raken . Daarnaast kun je soms moeilijk in slaap komen en neem je tussendoor ook geregeld veel te weinig ontspanning. Omdat Mercurius nu voorwaarts beweegt en gezondheid een positieve impuls geeft, zal je hier de komende tijd veel energie uithalen. Je hebt minder kans om ziek te worden en bent in staat om je energie volledig te gebruiken. Daarbij zal jouw teken ook flink wat positieve prikkels krijgen om stress te vermijden, zelfs als het leven soms wat hectisch is. Er kunnen dan minder snel gezondheidsproblemen optreden. Eet wel gezond en slaap voldoende, dan zal je merken dat je veel fysieke energie zult hebben en heb je minder kans om ziek te worden. Het eind van de maand zal de Zon een krachtige energie aan je bieden, waardoor je lekker in je vel zit en fysiek veel meer energie krijgt. Je straalt hierbij meer positieve energie uit en maakt mensen er blij mee. Hierdoor groeit zelfvertrouwen, waardoor je op persoonlijk vlak kunt groeien.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Oktober kent veel romantiek, waarbij mensen het gevoel hebben om negativiteit van zich af te gooien. Veel mensen ervaren sensuele en speelse energie, waardoor de leuke kant van het leven zeker naar voren kan komen. Dat betekent soms dat oppervlakkigheid kan ontstaan, omdat we de mindere kant van het leven weg kunnen duwen. Op zich is het natuurlijk prima even weg te lopen van dingen die minder goed gaan, maar laten we negativiteit niet vergeten. De wereld kan mooi zijn, maar er is ook veel ellende in de wereld. Mensen, die financieel lekker in hun vel zitten, doen er verstandig aan mensen, die hulp nodig hebben, te ondersteunen. Dit kan in onze omgeving zijn, maar we kunnen ook geld of goederen aan instellingen geven. Het is een romantische maand, maar het is wel belangrijk emoties en ratio in balans te brengen. Vooral de Maan en Venus zijn deze maand sterk aanwezig als het om beïnvloeden van karma gaat. Daardoor zullen goede daden direct meer geluk oproepen, waardoor ons eigen leven ook verbetert. Naast deze hemellichamen zal Pluto dominant aanwezig zijn. Deze planeet staat bekend als symbool, van verrassingen en grote veranderingen. Dit betekent dat emoties onder druk staan en mensen, die veel op emoties vertrouwen, problemen kunnen krijgen. Zelfvertrouwen kan een deuk oplopen, maar er wordt aangeraden niet weg te lopen van wat in de maatschappij niet goed gaat. We kunnen ontkennen, maar in dat geval kunnen de Maan, Venus en Pluto negatieve uitwerking op emoties, contact met mensen en gemoedstoestand hebben. Het zal belangrijk zijn in de maatschappij eerlijk, oprecht en neutraal in het leven te staan. Soms geeft de Zon echter wat kwetsbaarheid, waardoor we niet altijd evenveel kracht, enthousiasme en motivatie op kunnen brengen. Dit is per teken en individu wel anders wat betreft de invloed van de omgeving, cultuur, levensovertuiging, het verleden en andere invloeden, die ons gevormd hebben. Om sterk te blijven, wordt aangeraden een partner, vrienden en familie veel aandacht te geven. Ook ondersteuning van mensen die jouw hulp kunnen gebruiken is belangrijk. Dit kan op financieel gebied zijn, maar heb je zelf minder geld, dan kan je ook kwetsbaren in de maatschappij ondersteunen.

Het eerste deel van de maand zal er veel dynamiek zijn in persoonlijke relaties. Watertekens zullen nog het meest profiteren van deze huidige kosmische stand. Anderen zullen voorzichtiger moeten zijn, maar echt grote problemen lijken er niet te komen. Mochten er conflicten zijn, dan wordt aangeraden om hier voorzichtig in te zijn en een stapje terug te doen. Sociaal gezien wordt aangeraden om je niet te gesloten naar vreemden op te stellen, maar te accepteren dat iemand anders dan jij kan denken. Het tweede deel van de maand is er relaxte energie met minder kansen op conflicten of andere problemen. De maand start met Mercurius die de 2de voorwaarts in de Maagd gaat bewegen. Hierdoor zal er op communicatief gebied meer rust te vinden zijn, maar dan op professioneel en minder op relationeel vlak. Deze energie werkt vooral als we in staat zijn om te luisteren en minder om te praten en vooral niet onze mening door te drukken. De rest van de planeten brengt wisselvallige energie, waardoor er de eerste week meer ruimte is voor ontspanning, delen van emoties, liefde en vriendschap. Er zijn echter ook bepaalde spanningen, die minder positiviteit brengen. Tijdens deze eerste weken zijn er mensen, die belangrijke keuzes moeten maken, waarbij er zelfs radicale beslissingen nodig zijn. De Volle Maan van de 9de beweegt in de vurige en onafhankelijke Ram. Deze energie is geschikt onze aandacht te richten, waarom bepaalde individuele behoeftes in relaties niet vervuld worden. De Maan ondersteunt door energie te geven om problemen te verhelpen en beslissingen te nemen. De kosmische beweging geeft melancholische emoties en vooral de tweede week balanceren we tussen tegenslag en mentale rust. De stand van de sterren speelt hierbij met zenuwen, laat grenzen zoeken en maakt emoties hard. Sommigen zullen deze uitdagingen gebruiken om te ontwikkelen, maar er zijn mensen die er moeilijk mee omgaan en achteruit geworpen worden

Lucht- en Vuurtekens worden net als in september nog steeds geprikkeld door Jupiter in Ram en Mars in Tweelingen. Water- en Aardetekens zullen minder kunnen profiteren van de krachtige planeten en het gevoel hebben dat het leven te passief verloopt. Omdat er later deze maand krachtige energie komt, die ook deze tekens flink kan prikkelen, wordt aangeraden vooral met mensen om te gaan met het teken Weegschaal, Ram of Tweelingen of met mensen, waarvan hun heersende planeet in deze tekens staan. Tussen de 11de en 29ste zal Mercurius, in de Weegschaal, zorgen voor gelukkige energie, waardoor we erg ondernemend zijn. Mensen kunnen geluk afdwingen en dingen doen, om op vele gebieden kansen te ontplooien. Er zal vanaf de 24ste intense energie voor alle tekens ontstaan, als Venus (tot 16 november) en de Zon (tot 22 november) door de Schorpioen reizen. Die energie brengt complexe en mysterieuze krachten, waardoor emoties zeer intens zijn, maar er wordt aangeraden deze onder controle te houden. We krijgen de 25ste namelijk te maken met een gedeeltelijke zonsverduistering, die tegelijktijdig met de Nieuwe Maan plaatsvindt. Van circa 11:08 tot 13:03 zal deze in Nederland te zien zijn, waarbij 1/3 deel van de Zon bedekt is. De Nieuwe Maan verschijnt rond 12:48. Let op dat door al deze energieën het gemoed van mensen wisselvallig kan worden. De verduistering vindt plaats in de krachtige Schorpioen en staat naast Venus. Dit geeft normaal gesproken een nieuw begin aan op gebied van financiën, maar ook van erotiek. We kunnen bepaalde dingen achter ons laten en ons bevrijden van eventuele mentale of sociale zaken, die weerhouden van ontwikkelen. Singles krijgen nieuwe kansen, gebonden mensen kunnen hun relatie verdiepen en zakelijk zijn er financiële mogelijkheden. We zullen in ieder geval te maken krijgen met een universum dat vertrouwen geeft om te bereiken wat we willen. De 29ste keert Jupiter terug naar de Vissen en zal daar tot 20 december blijven. Mercurius gaat dan naar de Schorpioen en blijft daar tot 17 november. Deze energie zal de maand op spirituele wijze beëindigen, waardoor we genieten van de mooie zegeningen van het leven. We kunnen veel dankbaarheid ervaren en zullen ook gezond in het leven staan. Er is energie van de Schorpioen, waardoor we in principe actief en niet snel vermoeid zullen zijn. Geen probleem is te groot om niet opgelost te worden en erotiek, spiritualiteit en geneeskunde krijgen een positieve energie. Tenslotte beweegt Mars de 30ste retrograde in Tweelingen en zal daar tot 12 januari verblijven. We moeten dan voorzichtig zijn, omdat impulsiviteit en ongeduld nog wel eens tot ongemakken en conflicten kunnen leiden.

Loading…
Share This