Maandhoroscoop Ram

De horoscoop van het sterrenbeeld Ram lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 21 maart t/m 19 april - Februari 2020

Algemeen
Bijzonder aan deze maand is dat met name een goed contact met vrouwelijke figuren uit de familie en vooral de oma of moeder een goede energie geeft om lekker in je vel te zitten. Pas op dat er agressieve energie kan zijn, maar dat juist de vrouwelijke energie jou hierbij kan helpen om er niet aan toe te geven. Blijf geduldig en relaxt en zorg dat je eventuele problemen oplost. Het is geen maand voor belangrijke beslissingen in je professionele leven. Er zijn obstakels en conflicten mogelijk, waardoor je beter even wat rust kunt nemen. Doe je dit niet, dan heb je meer kans op een verstoring van je gemoedstoestand. Houd ook controle over uitgaven en vooral als ze onnodig zijn. Saturnus en de Zon kunnen in jouw 10de huis van carrière wel eens intense energie brengen en je zult dus zeker geduld moeten houden om dit op te lossen. De 1ste dagen van de maand ben je er klaar voor om hard te werken en zal je vooral emotioneel erg sterk zijn. Er kunnen bepaalde verlangens in je opkomen en je kunt behoeften hebben om dingen te gaan doen, die je al een tijdje wilde, maar wat er nog niet van gekomen is. Deze kunnen vooral op gebied van de liefde of sociale contacten optreden. Vanaf de 5de zal je weer meer energie ervaren om je carrière aandacht te geven. Je kunt evenwicht vinden tussen werk en privé. De 13de en 14de doe je er goed aan je mentaal voor te bereiden voor nieuwe mogelijkheden. Je kunt wel eens verrast worden door wat er op je pad komt en wie deze aanbiedt. De periode na 15 februari ziet er veelbelovend uit. Elke inspanning zal over het algemeen tot mogelijkheden leiden en je zult vaak slagen in hetgeen je wilt. Je bent moedig en weet heel goed wat je moet doen om succes te hebben. De periode vanaf de 19de komen er flink wat kansen op verschillende gebieden. Daarbij kan er een krachtige spirituele energie zijn, die ervoor zorgt dat je in contact met mensen over het algemeen een zeer krachtige energie uitstraalt. Let de 19de t/m de 21ste op dat jij de neiging kunt hebben om emoties te onderdrukken. Doe dit vooral niet en durf je te laten zien. Luister je naar je intuïtie wanneer je dit kunt doen, dan zal je merken dat er geweldigen dagen aankomen, waarbij je flink wat inspiratie kunt hebben en je de maand verder prima door kunt komen.

Liefde en relaties
Er is deze maand een ex-partner die terug in je leven komt. Voor singles is dit de moeite waard en wordt aangeraden hier open voor te staan, maar niet voordat je zeker weet dat jij bepaalde fouten niet meer maakt. Heb je een relatie, dan wordt aangeraden er niet op in te gaan en je niet te laten verleiden tot een activiteit met je ex. Beter richt jij je op je partner en geef je die alle aandacht. Je kunt anders valse hoop geven en dat kan misverstanden brengen. Er is dan zelfs kans dat een bestaande relatie verbroken wordt. Liefdeskwesties zullen dus voorzichtig behandeld moeten worden. Op andere gebieden kunnen vooral de Zon en Saturnus samengaan en zorgen dat er flink wat hobbels in het liefdesleven ontstaan. Toch zijn er voldoende positieve energieën te bespeuren. Getrouwde of gebonden mensen kunnen extra veel zorg aan elkaar geven en naar elkaar toetrekken. Jullie zullen allebei in staat zijn om de juiste dingen te doen om emoties in woorden uit te drukken of leuke activiteiten te ontplooien. Singles kunnen deze maand geregeld met romantische dates te maken krijgen. De periode van Valentijnsdag is voor Rammen een fantastische periode om in een relatie speciale gevoelens te geven, waardoor er veel romantiek zal zijn. Singles zijn erg druk bezig met de romantiek, maar moeten opletten dat er balans gevonden dient te worden tussen je persoonlijke en professionele leven. Ook gebonden mensen moeten opletten dat ze niet teveel met werk bezig zijn. Naast een ex-partner, kan ook dit een storend effect hebben, die jouw relatie kan verstoren. Heb je kinderen, dan moet je opletten dat er meningsverschillen over de opvoeding kunnen zijn, waardoor vertrouwen een deuk oploopt. De 5de t/m de 7de is een periode om te concentreren op de romantiek. Je bent vrij in je doen en laten en zal bereiken wat je voor ogen hebt. In de periode van Valentijnsdag moet je eerlijk zijn tegen een partner of iemand die je al een tijd leuk vindt. In een relatie is het belangrijk dat jij je emoties laat zien. Ben je single, dan kun je goed communiceren en menig persoon het hoofd op hol brengen. Met name het 2de deel van de maand kan de single mensen ontmoeten bij sport of buitenschoolse activiteiten. Qua familie kan er deze maand energie zijn, die voor misverstanden zorgt. Er kunnen conflicten zijn met broers en zussen. Probeer hier relaxt een oplossing voor te vinden en zorg voor rust. Eerlijkheid is belangrijk, maar laat je humeur niet verpesten als jij je niet kunt uiten. Een persoon die het goed met je bedoelt, zal jou toch waarderen. Romantiek is geweldig op de 21e en je kunt dan iets speciaals doen. De 22ste t/m de 24ste is iets minder gunstig. Vanaf de 25ste zal het allemaal weer beter gaan en kunnen mensen onder de indruk zijn van de kracht die je uitstraalt.

Carrière en zakelijkheden
De Ram kan deze maand erg vitaal en positief zijn. Er wordt aangeraden jezelf te laten zien, maar doe dit wel bescheiden en sympathiek. Vermijd het nemen van impulsieve beslissingen, omdat dit negatieve gevolgen kan hebben. Deze maand is niet geschikt voor het starten van een bedrijf. Er zijn aanwijzingen dat dingen mis kunnen gaan. Als je een zakenreis of vergadering plant, doe dit dan alleen als je denkt dat je er werkelijk iets aan hebt. Loop je rond met ideeën en gedachten die je uit wilt dragen, dan is de tweede helft van de maand ideaal om met dit plan door te gaan. Let op dat Saturnus en de Zon in het 10de huis voor problemen zorgen. Daarom wordt geadviseerd extra voorzichtig te zijn bij het nemen van belangrijke stappen op gebied van carrière. Mensen die samenwerken kunnen een prima maand hebben als zij voor een werkgever werken. Je kunt veel ambities hebben en er zijn aanwijzingen om nieuwe contacten aan te gaan en te ontwikkelen. Heb je al een tijd het idee om van werkplek te veranderen, dan is vooral de periode van de 13de t/m de 16de geschikt. Er wordt aangeraden om je dan te oriënteren op mogelijkheden om hier iets mee te doen. Mensen die al een tijd voor eenzelfde werkgever werken, dienen op te letten dat er geschillen met leidinggevenden kunnen zijn, die jouw imago kunnen schaden. Op financieel gebied kun je extravagant zijn en heb je een grote neiging om veel geld aan luxe artikelen uit te geven. Je doet er goed aan hier paal en perk aan te stellen en geld te bewaren voor momenten dat je dit werkelijk nodig hebt. Er wordt aangeraden om tot de 16de geen aandelen te kopen, omdat er aanwijzingen zijn dat je met verlies te maken krijgt. Vanaf deze dag kan je dit echter wel doen en zijn meer mogelijkheden om geld te verdienen. Mensen die geld nodig hebben, kunnen met gerust hart een lening aangaan, maar doe dit bij een officiële bank en vooral niet bij iemand die je niet goed kent of zelfs niet bij een vriend(in). Ook wordt afgeraden een lening af te sluiten om iets te kopen waar je niet zo lang van kunt genieten, zoals een dure reis. Investeringen die jij een tijd geleden gedaan hebt, kunnen deze maand veel voordeel opleveren. Doe dit niet als je gevoelens dit aangeven, maar alleen als je rationeel positiviteit voelt. Tenslotte kunnen we stellen dat er goede kansen zijn voor loonsverhoging, maar dit is alleen voor mensen die hier hard voor gewerkt hebben en hier nu de vruchten van plukken.

Mentale en fysieke gezondheid
De vraag is altijd hoe een Ram gezond blijft. Daarvoor moet je weten wat je doelen zijn in je zakelijke en je privéleven. Je bent ambitieus, maar wilt soms te makkelijk doelen bereiken. Je zult relaxter moeten worden. Je moet niet bang zijn om dingen fout te doen, daar leer je alleen maar van. Dat is altijd nog beter dan de hoop opgeven en je niet in te spannen, omdat je anders kunt mislukken. Houd wel geduld en ga niet gelijk met het onmogelijke aan de gang. Dit zal je vooral de 1ste weken van de maand moeten doen. In liefde en werk betekent dit dat je aandacht aan je empathisch vermogen moet schenken, zodat je anderen begrijpt. Qua sport, beweging en zware werkzaamheden zal je altijd een warming-up moeten doen, zodat je jezelf niet blesseert. Heb je eenmaal fysieke schade opgelopen, dan zal dit moeilijk terug te draaien zijn. Je kunt deze maand stress ervaren, omdat je gewetensbezwaren hebt en je dan van alles probeert dit recht te brijen. Beter kun je gelijk nadenken voor je bepaalde dingen doet of zegt. Qua fysieke gezondheid is het belangrijk extra multivitaminen te gebruiken of bij bepaalde ziektes goed naar een arts te luisteren. Je moet de komende periode oppassen voor besmettelijke ziektes, waardoor het verstandig is plekken te mijden, waar je meer kans op ziektes hebt. Drink deze maand meer kruidenthee en mijd zwarte thee. Met name kamillethee is zeer goed voor de Ram. Vrouwen zullen meer bezig zijn met de vraag of zij te dik zijn. Wees hier reëel in en ga niet iets bedenken wat er niet is. Heb je er toch last van, ga dan naar de sportschool of het zwembad, omdat je eventueel overgewicht aan kunt pakken. Mannen moeten slechte gewoonten afleren en opletten wat ze eten. Met name als je veel uitgenodigd wordt, moet je jezelf controleren met genotsproducten, omdat je daar de neiging toe kunt hebben.

Algemeen overzicht voor alle tekens
We hebben te maken met de doorvoer van Saturnus in de Steenbok, die tot half januari 2023 blijft. Er is een karmische energie, die onbewust doorwerkt en om de circa 30 jaar plaatsvindt. Er zullen duidelijke veranderingen komen, die op onszelf en de wereld invloed hebben. Omdat onze karma in het geding is, moeten we alert zijn op eigen gedrag en het verleden, die invloed hebben op de manier hoe deze energie ons mentaal en fysiek raakt. Saturnus in de Steenbok is gericht op een duidelijke visie en veel mannelijke energie. We zullen meer dan de afgelopen jaren de zwaarte van het leven ervaren. Mensen zullen vaker in opstand komen, maar ook de natuur zal terugslaan in hoe wij met de Aarde omgaan. Oorlogen, milieuperikelen en andere negatieve gedragingen zullen een karmische werking hebben. Toch zal er ook veel energie zijn om juist positief met deze energie om te gaan. Er zullen veel mensen zijn, die juist zeer positief gedrag laten, waaruit beloningen en andere positieve zaken komen. Er wordt aangeraden om eerlijk te zijn, maar wel respect te hebben voor hoe anderen in het leven staan. Een ieder kan zijn eigen keuzes maken en eigen energie opwekken. De laatste keer dat Saturnus in de Steenbok reisde, is alweer circa 30 jaar geleden toen de wereld in een nieuwe fase kwam. De koude oorlog kwam tot een einde en ook de Golfoorlog van 1991 had een grote weerslag op de wereld. Het was een periode van een nieuwe wereldorde. Nog verder terug zien we in de jaren 60 van de vorige eeuw dat we druk bezig waren met de strijd in de ruimte en de rechten van de mens. Denk aan Gagarin, Martin Luther King en Kennedy, waarbij de perikelen tussen de VS, China en Rusland even rust kregen. De vraag is wat Saturnus in de Steenbok nu voor ons in petto heeft. Er is ook een conjunctie tussen Saturnus, Pluto en Jupiter in dit teken en er zijn nog veel meer planetaire invloeden. We zullen dan ook zeker merken dat er op politiek en economisch gebied veel staat te gebeuren en dat er veranderingen komen wat betreft de wereldorde.

De 9de zal de Volle Maan om 8:34:35 in de Leeuw verschijnen. Dit is een interessante gebeurtenis, omdat er flink wat activiteit is met de Zon, in de Waterman, en de verbinding met Mars en Mercurius. Daarnaast zal zelfs Vesta in de Stier invloed hebben, omdat de Zon en Maan een vierkant met die asteroïde vormen, die zelf een verbinding aangaat met Uranus. Er zal Vuur genoeg zijn met de Maan, Mars en Venus, waardoor er mensen zijn, die de energie te intens vinden. Normaal gesproken zouden we feestelijke energie bij de Volle Maan ervaren, maar dat zal nu anders zijn. We kunnen met vele vragen zitten en zullen positieve, maar ook negatieve spanningen ervaren. Gebruiken we deze energie verantwoord en sympathiek dan zal er een goede karma van ons afkomen. De 14de hebben te maken met Valentijnsdag, waarbij kanttekeningen te plaatsen zijn. De laatste jaren is deze uitgegroeid tot een zeer commerciële dag, waarbij we zelfs hebberig konden zijn. Er wordt geadviseerd het klein te houden. Geef wat geld uit aan een goed doel en geef een partner of een andere geliefde veel aandacht en een klein teken van liefde. Dit zal karmisch meer goeds aan relaties brengen. Doe eens iets extra’s met een lief kaartje of een lekker ontbijtje, maar laat ook liefde zien aan mensen in je omgeving, zoals grootouders, ouders of anderen in je omgeving die dit verdienen. Bedenk dat liefde en warmte uiteindelijk veel meer waard zijn dan al het geld in de wereld. Februari lijkt een maand te worden, waarin je aandacht aan je karma kunt schenken, door er voor je medemens te zijn en te zorgen dat behoeftige mensen ondersteund worden. Heb oog voor het verdriet van anderen en geef een extra teken dat je er voor anderen wilt zijn. Verder is het belangrijk aandacht te hebben voor de tegenstellingen in de wereld en de milieuproblemen waar we mee te maken hebben. Het gaat er uiteindelijk om dat we de planeet leefbaar houden voor ons nageslacht. Volwassenen dienen deze maand te kijken naar hun eigen gedrag en onderkennen dat zij een voorbeeldfunctie hebben. Jongeren dienen te kijken naar hoe zij ouderen kunnen ondersteunen. Het is belangrijk te bedenken dat plezier en liefde fijn zijn, maar dat we met zijn allen een maatschappij te runnen hebben. Laten we deze maand niet alleen denken aan nu, maar ook aan de toekomst van onze kinderen.

Loading…
Share This