Maandhoroscoop Ram

De horoscoop van het sterrenbeeld Ram lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 21 maart t/m 19 april - Mei 2022

Overzicht van mei
Het wordt een intense maand vol vuur en dat is voor de Ram natuurlijk alleen maar goed. We kunnen stellen dat er over het algemeen een prima maand aan lijkt te komen. Bijna de hele maand zal Venus in jouw teken staan en dit geeft natuurlijk mogelijkheden om te flirten, romantiek te zoeken en met een partner spannende dingen te doen. Je kunt ervaren dat je hier nog meer dan anders, mee bezig bent. Singles kunnen een geweldige tijd meemaken als ze werkelijk op zoek zijn. Liefde zal aangetrokken worden en de kans op een nieuwe partner is dan zeker aanwezig. Het wordt een spannende en actieve maand, waarbij de Ram impulsief en ongeduldig kan zijn. Omdat je passioneel bent, moet je opletten voor mensen die de strijd met je opzoeken. Met name t/m de 20ste kan je hiermee te maken krijgen en zijn er conflicten mogelijk. De kosmos maakt jou soms opstandig en dan doe je er verstandig aan hier voorzichtig mee te zijn. Vanaf de 21ste zal het allemaal makkelijker verlopen en stuurt de kosmos een sympathiekere energie, waardoor je minder snel kansen op conflicten hebt. Je kunt er dus vanuit gaan dat je de laatste 10 dagen op emotioneel gebied een gunstige periode meemaakt. Tot de 20ste is het wel een prima tijd voor erotiek, onenightstands en andere spannende activiteiten. Na die datum meer voor stabiliteit, serieuze relaties en emotioneel sterke contacten. Er is een goede energie, maar je moet wel opletten dat je soms te intens bent, waar je in ene relatie het je partner erg moeilijk mee maakt. Tracht spanningen te vermijden en zorg ervoor dat eventuele conflicten niet teveel versterkt worden. Over het algemeen lukt dit je wel, maar vooral tot de 20ste blijft dit oppassen. Toon vooral je emoties en wees eerlijk, maar tegelijk voorzichtig. Singles kunnen echt de lente in hun ratio en emoties ervaren. Deze maand leent zich ervoor dat je een nieuwe liefde opzoekt. Met name de 2de en laatste week van mei maak je de meeste kans romantiek. Zowel singles als gebonden mensen kunnen hiervan profiteren.

De 2de week komt vooral omdat Jupiter jouw teken opport. Jupiter in jouw teken is vol vuur, waardoor de Ram nog meer passie en erotiek uitstraalt. Door de combinatie zal je veel kans op romantiek, geluk en voorspoed hebben. Je moet dit wel zelf opzoeken, omdat mensen dit niet naar jou toe durven. De laatste week komt vooral, omdat de uitdagende en passionele Mars jouw teken binnenkomt, waarbij er zelfs op de 29ste een conjunctie is tussen Mars en Jupiter. Dit is tijd voor romantiek en flink wat spanning om je gelukkig te prijzen. Op andere gebieden dan liefde zal je geduld moeten hebben om veranderingen daadwerkelijk te gebruiken om het leven mooi te houden. Sommige planeten kunnen erg intens zijn, waardoor je wel eens opgehouden wordt. Er zijn dan zeker vertragingen mogelijk. Je kunt afspraken vergeten of geregeld te laat komen, waardoor mensen zich nog wel eens aan je kunnen storen. Positief zal wel zijn dat je altijd vrolijk en opgewekt bent. Hierdoor kan je mensen ook wel weer snel tevreden stellen en conflicten dan smoren in jouw sympathieke en emotionele karakter. Vanaf de 3de week zullen moeilijkheden wegvallen en zijn er goede planetaire trillingen, waardoor het geluk in je leven zal komen. Hierbij kunnen ook Jupiter en Mars zich profileren als gelukbrengers, waardoor de belemmerende Saturnus afgestopt wordt en jij in staat bent om de juiste dingen te doen om succes te behalen. Daarbij kan je zelfs erg ordelijk in staat zijn om de dingen ook nog op het juiste moment te doen. Door je sympathieke karakter zullen mensen je steunen en de vooruitzichten zijn dat hier mensen bij zijn, die ook daadwerkelijk een belangrijke functie kunnen hebben. Financieel wordt aangeraden om het vuur dat er op je afkomt in toom te houden en niet teveel risico te nemen en grote uitgaven te voorkomen. Er zullen deze maand ook heus wel dingen minder goed gaan, maar laat je niet teveel afleiden als er tegenslagen zijn. Positiviteit zal de sleutel tot succes zijn.

Liefde, relaties en sociale contacten
Vanaf begin mei zal Venus een positieve invloed op je liefdesgevoel hebben. Hierdoor verlang je naar een saamhorigheid met mensen in je naaste omgeving. Door de energie van Venus voel je emotioneel erg veel warmte en heb je behoefte het mensen naar de zin te maken. In een relatie kunnen sensuele gevoelens je passie doen oplaaien, waardoor er zeer heftige emoties loskomen. Wanneer je partner hier goed mee omgaat, zal het knetteren. In contacten met familie en vrienden zullen mensen verbaasd staan over je empathische en vriendelijke uitingen en handelingen. Mei lijkt dus een maand te worden, waarbij over het algemeen veel plaats is voor liefde, positiviteit, plezier en schoonheid. Je besteedt ook meer tijd aan je uiterlijk, waardoor je nog meer een magnetische uitstraling hebt. Je weet deze prima in de juiste banen te leiden, waardoor je je zeker niet halsoverkop in allerlei liefdesperikelen zult storten. Zelfs als je single bent, zullen mensen die jou aantrekkelijk vinden, erg hun best moeten doen om jou het hof te maken. Mensen zullen vooral oog hebben voor jouw vriendelijke en zachte karakter en veel minder voor seksuele uitstraling. In de relatie zal je partner geregeld verbaasd zijn, door jouw sterke, passionele uitstraling en zeker naar je toegetrokken worden. Hier zal je geregeld gebruik van kunnen maken. In de laatste week van mei kunnen er wel eens positieve verrassingen optreden als gevolg van de sympathieke en spannende Mars. Er zijn echter ook problemen te bespeuren als gevolg van de belemmerende , wees dus erg alert dat je dingen niet laat of gaat verpesten.

Carrière en zakelijkheden
De eerste twee weken kan de Zon in combinatie met de eerder genoemde planetaire krachten energie geven op gebied van financiën en zaken en handel. Je hebt een natuurlijk drang om winst te maken, maar omdat je wel eens risico neemt, is het de komende maand mogelijk dat je rekening met verliezen moet houden. Tracht deze te beperken door minder risico te nemen. Wanneer je goed na blijft denken, zal je meer kans maken op gunstige investeringen, financiële meevallers en winsten bij verkoop. Mars zal deze maand een zeer gunstige beweging maken, waardoor je op gebied van samenwerking heel goed weet hoe je je moet profileren. Je staat in je kracht en dat zullen mensen zeker ervaren. Venus zal zich zeker ook gunstig in het gebied van de Ram bewegen, waardoor je niet alleen geïnteresseerd bent in geld, maar ook gebiologeerd bent door kostbaarheden zoals kunst, sieraden en diverse luxe zaken die je huis mooier maken. Er zijn mogelijkheden dat je kostbare zaken krijgt. Dit kan wel eens van een persoon zijn, die jou wil belonen voor de adequate manier waarop jij die persoon geholpen hebt. Het zal dan ook extra belangrijk zijn om goodwill te kweken. Je zult het tweede gedeelte van deze maand vooral een positieve invloed ervaren als je liefdespartner of een zakelijke partner een financiële of zakelijke verbetering meemaakt. Hier kun jij ook profijt uithalen. Je kunt echter ook wel zelf het geluk opzoeken en zal dan in staat zijn om je eigen kansen af te dwingen en dan vooral in de laatste maand van deze maand. Je kunt nu ook gerust wat meer risico nemen met financiële zaken.

Mentale en fysieke gezondheid
Het kan een intense maand zijn, waarbij zintuigen van mensen actief zijn. Emoties, maar ook rationele gedachten zullen te pas en te onpas voorbijkomen. Relaties en liefde zullen hier voor- en nadeel bij hebben. Ook activiteiten, die mensen ondernemen, kunnen aan verandering onderhevig zijn. Mensen kunnen de neiging hebben culturele aspecten aandacht te geven. Let op dat mensen deze periode meer van elkaar eisen. De Nieuwe Maan van 30 april reisde van de Ram naar de Stier en laat nog steeds zijn sporen sterk na. Veel mensen voelen een krachtige en assertieve energie, waardoor we in mei sterke machten ontdekken, die voor een transformatie zorgen. Niet iedereen zal die kracht juist gebruiken. Er zullen mensen zijn, die het ervan nemen en spanning zoeken. Daar moeten we voorzichtig mee zijn. Er zijn deze periode gespannen energieën, waardoor veel mensen geïrriteerd raken als anderen ideeën of meningen aandragen. Het zal een periode zijn, waarin mensen problemen met hun identiteit hebben en niet altijd weten wat ze nou willen of moeten doen om het leven leuk te houden. Voordeel is dat de 1ste dagen van de maand de meesten positieve empathische energie meedragen. Dit kan zorgen voor toch enigszins mooie momenten onder mensen onderling. Blijf opletten dat de Maan in de Stier eigenwijze energie brengt, die frustraties kan geven. Datgene wat in deze periode ontstaat, kan zeker tot aan de Volle Maan voor onrust of juist rust zorgen, afhankelijk van de manier hoe je handelt. De Volle Maan geeft een gunstige periode om overleden geliefden te herdenken in meditatie en gebeden. Het is een prima tijd de goddelijke wereld vergiffenis te vragen voor eventuele zonden van anderen of zichzelf. De Volle Maan geeft een krachtige beïnvloeding van de aarde, de natuur, maar ook de mens. Velen ervaren dit als storend, omdat deze stand van de Maan iets bij ons oproept, dat ons kan laten huiveren. Omdat er deze periode een verduistering is, zal toenemen. Er is een versterking, waardoor infecties en virussen meer kans krijgen, evenals andere ziektes. Wonden kunnen moeilijk genezen en er is meer kans op ongelukken, omdat mensen minder geconcentreerd zijn en zelf de oorzaak kunnen zijn. Er wordt vooral de periode na de Volle Maan aangeraden voorzichtig te zijn, omdat er meer kans is om verslaafd te raken aan suikerrijke producten of zelfs aan drugs. Pas op dat er deze periode meer kans is dat mensen hun kalmte verliezen, zodat er problemen mogelijk zijn. Er wordt aangeraden om aan het eind van de maand operaties of medische handelingen zoveel mogelijk te mijden. Het is er geen goede periode voor. Wel voor homeopathie en andere alternatieve geneeswijzen. Pas vanaf begin juni wordt aangeraden de reguliere zorg te nemen. Heb je mogelijkheden om bepaalde operaties uit te stellen, dan is dit aan te raden voor kleine operaties. Ernstige operatie moeten natuurlijk plaatsvinden. Overigens is deze periode geschikt om negatieve gedragspatronen te onderkennen en eventueel aan te passen.

De Maan kan de hele maand voor de Ram reinigend werken, waardoor de laatste fysieke ongemakken uit de weg geruimd kunnen worden. Hierdoor kun je aansterken en zal je vanaf de helft van mei geen ziektes meer krijgen, die voortkomen uit virussen en dergelijken. Je zult nog wel enige last van stress houden, maar de aanwezigheid van Venus, zal je positieve eigenschappen steeds meer versterken, waardoor je de wereld een stuk kleuriger gaat zien. Ook Jupiter geeft jou veel kracht om eventuele fysieke bedreigingen het hoofd te bieden. Ander goed nieuws gaat over Mars. Die geeft normaal gesproken al vitaliteit en kracht aan de Ram, maar dat zal nog meer zijn. Hierdoor kunnen eventuele ziektes prima afgewend worden en kan de tegenwerkende kracht, die Mars eerder dit jaar kon geven, omgezet worden in positieve energie. Gaandeweg de maand zal je steeds fitter worden en wordt je algehele vorm nog meer verbeterd Er wordt aangeraden voorzichtig te zijn, omdat je van nature altijd impulsief blijft en het risico op ongevallen en kleine incidenten aanwezig blijft.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mei wordt bijzonder voor interpersoonlijke relaties. Romantiek, vriendschap en familiebanden zullen verbeteren, maar ook in de carrière breken er bijzondere tijden aan. Aan de andere kant dragen we angst bij ons dat het de komende tijd beslissend wordt, wat betreft de situatie in de wereld. Overal zijn er dreigende situaties, waarbij bepaalde planeten zorgen voor versterking van het goede, maar ook het kwade. Er komt sterke invloed vanuit de sterren, die relaties van mensen beïnvloeden, zowel qua bewustzijn als onderbewustzijn. Er zijn veranderingen en we moeten opletten niet te impulsief te handelen. Het 1ste deel van de maand wordt door Jupiter in de Vissen beïnvloed, waarbij veel mensen de neiging hebben zich af te zonderen. Dit is echter prima omdat we dan na kunnen denken over wereldgebeurtenissen, over pijn die mensen elkaar aandoen en ons eigen gedrag. Hoe staan we zelf in het leven en wat kunnen we doen om de wereld te verbeteren. De centrale vraag in mei zal zijn: “Hoe kunnen we balans vinden en het goede in ons versterken om tot een gelukkig leven te komen.” Houd in de gaten dat mei een intense maand wordt voor emoties en relaties, waar geluk en verdriet dicht bij elkaar liggen. We krijgen te maken met 2 retrograde planeten: Pluto van 29 april t/m 8 oktober en Mercurius van 10 mei t/m 3 juni in de Tweelingen. Daarbij krijgen we ook nog eens te maken met Venus die onevenwichtig qua liefde en emoties is. Hierdoor kunnen we moeilijk tot beslissingen komen. Venus staat in de Ram, waardoor we meer energie en drive hebben om naarstig naar liefde op zoek te gaan inzake romantiek, relaties en sociaal contact. De Volle Maan van de 16de om 06:15 uur zorgt voor wisseling in het humeur van mensen. Het leven is turbulent en we moeten ten alle tijden verstandig handelen in omgang met anderen. De kans op ongeluk en conflicten is namelijk groot.

Pluto zorgt dat we veel over onszelf nadenken en ons concentreren op wat belangrijk is. Omdat Venus een sextiel met Pluto vormt, zullen mensen meer nadenken over hun band met geliefden en vrienden. Dat kan goed uitpakken, maar ook nadelige effecten hebben. Vooral de eerste drie dagen zullen we dankbaarheid ervaren van en voor mensen van wie we houden. Singles moeten oppassen dat ze niet opeens teveel verlangens krijgen om iemand de liefde te verklaren. Sommigen kunnen zelfs de neiging krijgen over grenzen te gaan, wat we beter intomen. Vooral omdat Mercurius de 10de retrograde gaat bewegen, kunnen we de rest van de maand beter controle over uitspraken houden. Er zijn anders confrontaties mogelijk, die problemen brengen. Veel mensen kunnen door de energie een kort lontje hebben en dit kan tot begin juni conflicten en ruzies geven als gevolg van miscommunicatie. Wees extra voorzichtig en handel niet te impulsief. Mensen denken veel na en krijgen zakelijke ideeën en gedachten, waarbij Mercurius goede energie geeft om veel te bereiken. Het is sowieso een intense tijd, omdat Jupiter uit Vissen even naar de Ram gaat. Dit geeft mensen impulsieve en moedige energieën om te bereiken wat ze willen. Het kan een dag zijn moed te krijgen om datgene te doen wat we al een tijdje willen. We moeten echter niet afwachten en ervoor gaan. De 16de wordt de Volle Maan in de vroege ochtend verduisterd. Omdat de Maan in de Schorpioen staat, is dit intens en passioneel. We moeten hierbij opletten dat deze zogenaamde Bloedmaan niet teveel emoties in ons losmaakt. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan, omdat de emoties zeker toenemen. Met retrograde Pluto en Mercurius zijn veel mensen toch overtuigend bezig en dat kan dus problemen met zich meebrengen als meerdere mensen dit hebben. Gebruiken we de energie echter positief, dan kunnen we positieve veranderingen meemaken om problemen op te lossen, negativiteit af te wenden en vreugde van het leven te zoeken.

Het is een periode om moeilijke relaties te beëindigen en een nieuwe richting in te slaan. De moedige en passionele Schorpioen zal jou niet alledaags laten handelen. Positief is dat de Zon de 21ste naar de sympathieke Tweeling verhuist. Verlangens naar sociaal, intellectueel en liefdevol contact worden wakker gemaakt. Voordeel is dat mensen actiever worden om zich te ontwikkelen en werkelijk serieuze kennis, informatie en activiteiten opzoeken. Overigens start de retrograde beweging van Mercurius in Tweeling, waarna deze de 22ste terug naar de Stier gaat. Daardoor hebben we het gevoel dat we vastlopen bij hetgeen we in gedachten hebben of uitvoeren. Mars zal de 25ste in het gebied van de Ram komen en Jupiter gezelschap houden. Het wordt een energieke maand met vele krachten die de Aarde raken. Het wordt, ondanks storende situaties in de wereld, een actieve tijd, waarin mensen graag reizen, een nieuw bedrijf opstarten of andere activiteiten doen. Mars zal tot 5 juli in de Ram verblijven, waardoor mensen, die van nature leiders of impulsief van aard zijn, er veel positiviteit aan overhouden. Mensen die minder lekker in hun vel zitten of deviant gedrag vertonen, kunnen moeite met de energie hebben. In hun geval kan er respectievelijke stress of agressie optreden. Merk je dit aan jezelf, dan is het tijd actie te ondernemen. Venus zal de 28ste naar de Stier reizen en dit geeft rust in het onderlinge contact tussen mensen. Laten we hopen dat de stabiele en liefdevolle energieën ook bij de wereldleiders doordringen. Er zijn aanwijzingen dat er eind mei en in juni meer mogelijkheden komen op rust. Het zal vrij langzaam verlopen, omdat de retrograde Mercurius tot 2 juni in de Stier beweegt. De werkelijke veranderingen gaan dan pas op stabiele en krachtige wijze ontstaan. Er lijkt op grotere schaal zelfs meer stabiliteit in de wereld te komen, maar we moeten geduld houden. Mercurius zorgt dat we ons wellicht verbinden aan mensen die we een tijd niet gezien hebben, maar die op de een of andere wijze veel betekenen. Rond de 30ste zorgt de Nieuwe Maan in Tweeling voor een intellectuele boost, waardoor er nieuwe plannen en ideeën in ons opkomen. Je zult deze niet gelijk al ten uitvoer kunnen brengen, maar zodra Mercurius weer voorwaarts gaat bewegen, zal dit vanzelf wel komen.

Loading…
Share This