Maandhoroscoop Schorpioen

De horoscoop van het sterrenbeeld Schorpioen lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum 23 oktober t/m 21 november - Oktober 2021

Algemeen
Voor de Schorpioen is het een maand, die beïnvloed wordt door gevoelens vanuit je onderbewustzijn. Hierdoor kun je teveel bezig zijn met vaste patronen en impulsiviteit. Het zal echt belangrijk zijn hier van los te komen en je niet over te geven aan bepaalde handelingen om je beter te voelen. Dit kan te maken hebben met verslavingen of bepaalde fysieke symptomen die komen omdat je mentaal minder lekker in je vel zit. Vermijd verleidingen en richt je op vrienden en familie om moeilijke tijden aan te pakken. In contact met mensen kun je echter de neiging hebben subjectief te reageren en je dan minder met logica bezig te houden. Tracht dit te controleren en blijf nadenken over dingen die je doet of zegt. Dit zal lastig zijn, omdat je terughoudend kunt zijn en mensen het idee hebben dat je geheimzinnig bezig bent. Tracht er op te letten en geef jezelf meer bloot. Met name vrienden en familie zullen het fijn vinden als je hier op let, omdat ze anders het idee kunnen hebben dat je niet met ze om wilt gaan. Dit betekent niet dat je altijd de drukte op moet zoeken, omdat je een teken bent dat veel privacy nodig heeft. Rust en regelmaat zullen in oktober dan ook van belang zijn om je geestelijk gezond te houden. Je kunt jezelf opladen en zal sterker in de wereld staan. Schroom er niet voor om soms even weg te kruipen en alleen tijd door te brengen of met mensen waar jij je volledig bij thuis voelt. Gezondheid zal een belangrijk onderwerp zijn, waarbij je moet bedenken dat signalen, die je lichaam momenteel afgeeft, betekenen dat je rust nodig hebt. Ga niet eindeloos door, maar breng effectiviteit en regelmaat aan, zodat je minder werkt en daardoor meer ontspant. Mars en Venus zullen de voornaamste planeten zijn, die kunnen helpen de juiste weg te vinden en tegen negatieve invloeden kunnen beschermen. Saturnus, die gericht is op fysieke fitheid zal minder positief zijn, waardoor je niet altijd gezond bent. Blijf geregeld rust houden. Slaap je voldoende dan zal je in staat zijn de maand goed door te komen.

Je voelt deze maand zoveel energie dat je wel eens kunt barsten en dat kan lastig uitpakken. Dit komt vooral door de planetaire energie van de Weegschaal, omdat die jou onzeker maakt, waardoor je vaag en onduidelijk kunt handelen. Dit vinden niet alleen mensen erg moeilijk aan je, maar ook kun je het zelf vervelend vinden. Irritaties en boosheid kunnen jou dan parten spelen. Het zal dan ook een maand zijn, waarbij er flink wat prikkels zijn. Er wordt aangeraden geregeld iets te doen om te ontspannen en rust in jezelf te vinden. Dit kan een sport, yoga of hobby zijn, als je er maar rust door weet te vinden. Mocht je dit niet voor elkaar krijgen, dan wordt aangeraden om alvast een rustperiode in te bouwen. Je kunt dan gedwongen worden rust te nemen en dat kan minder goed uitwerken. Over het algemeen zal de Schorpioen in staat zijn zelf een rustperiode in te bouwen en wordt het alsnog een prima maand. De Nieuwe Maan zal in jouw sector van zelfbehoud zitten. Aangezien deze gecombineerd wordt met de Retrograde Mercurius en passionele Mars zal dit soms frustraties teweegbrengen, die eigenlijk de hele eerste week zo blijven. Ondanks de negatieve emoties, kan je deze energie echter gebruiken om op jezelf te reflecteren. Je kunt dan veranderingen teweegbrengen, die je leven verbeteren. Houd rekening dat er pas echt veranderingen ontstaan, als Mars eind van de maand naar jouw teken verhuist. Je kunt er dan ook nu al vanuit gaan dat je volgende maand veel resultaten kunt boeken en veel kunt bereiken. Voor deze maand zal je jezelf echter af moeten vragen wat je kunt doen om obstakels te omzeilen of aan te pakken en problemen op te lossen. Je kunt de maand oktober schoon schip maken om volgende maand uit te varen. Je hebt deze maand zeker een beschermengel op je schouder en zal in staat zijn om te bereiken wat je wilt, zolang je de grote zaken maar tot volgende maand uitstelt. Doelen en dromen kunnen uitgewerkt worden als het om activiteiten met een geliefde, vrienden en familie gaat. Je doet er goed aan deel te nemen aan groepsactiviteiten en dingen die je met geliefden kunt doen. Na de 15de zal je steeds meer merken dat hetgeen je wilde en wat jou bezighield succes geven. Na de 24ste kunnen er onduidelijkheden ontstaan over de thuissituatie en je gezin. De 27ste brengt verlichting voor de noodzaak om problemen in een relatie aan te pakken. Singles kunnen aan het eind van de maand zelfs een grotere kans op een nieuwe partner maken. Er zijn zelfs tekenen van een geheime aanbidder!

Liefde en relaties
Met name het 1ste deel van de maand heb je een bepaald gevoel in je onderbuik, waardoor je voelt dat er veel dingen niet gaan zoals jij zou willen. Je voelt je soms onzeker en kunt jezelf afvragen wat je nu precies allemaal fout doet of waarom bepaalde mensen een bepaald gedrag tegen jou vertonen. Je maakt je zorgen om je eigen leven, maar kunt je ook zorgen maken om het leven van anderen. Je bent hierdoor erg gevoelig en kwetsbaar en kunt verdrietig worden, waardoor je geregeld gespannen bent. In contact met je partner snak je naar warmte, liefde en aandacht. Als je die niet of onvoldoende krijgt, kun je depressieve gevoelens ervaren. Voor een Schorpioen is dit desastreus, omdat je dan op vele gebieden minder lekker in je vel zit. Dit kan zelfs fysieke klachten geven, waardoor je op moet letten dat je gezondheid minder kan zijn. Ben je single dan kun je je eenzaam voelen en verlang je naar een partner die jouw liefde kan bieden. Met name Schorpioenen, die geen vooruitzicht op een nieuwe persoon in hun leven hebben, kunnen hierdoor depressief worden. In je werk kun je problemen ervaren en merk je dat je even rustig aan moet doen en dit heeft dan ook zijn weerslag op je privéleven. Let op dat je deze periode veel negatieve gevoelens kunt ervaren van verdriet tot woede. Er wordt aangeraden soms wat extra tijd vrij te maken voor ontspanning en rust. Rond het midden van de maand kun je erg sentimenteel zijn en denk je vaak terug aan het verleden. Je mist bepaalde mensen en voelt je extra eenzaam. Gaandeweg de maand zal het echter beter gaan en in de laatste 2 weken zal je veel vrolijker zijn en straal je meer positiviteit uit. Hierdoor trek je dan meer naar mensen toe en zullen mensen ook erg blij zijn met de aandacht die je geeft. Je wilt meer ondernemen en bezoekt vrienden en familie in deze periode. In een relatie kun je weer veel meer liefde van jouw kant laten zien en voel je je minder onzeker. Je kunt het laatste deel van de maand dan ook zeker genieten van mooie momenten. Zowel singles als gebonden mensen hebben nu meer kans op warme en fijne contacten.

Werk en financiën
Je hebt aan het begin van de maand erg veel moeite om controle te houden over de dingen die je moet doen. Er kunnen veel dingen minder goed verlopen, dan je zou willen. Er is een tegenwerkende kracht, die ervoor zorgt dat je veel weerstand voelt. Je ervaart dan ook veel tegenwerking van zakelijke contacten en dar kan jou flink storen. Je kunt hierbij wel eens je geduld verliezen en impulsief reageren. Wanneer dit gebeurt, kun je dingen zeggen en doen, die je beter niet kunt doen. De kans dat je deze periode veel conflicten tegenkomt, is extra groot, waardoor je er goed aan doet controle over jezelf te houden. Je zou er in deze periode goed aan doen om even rust te nemen in de vorm van één of meerdere vrije dagen. Je kunt je dan richten op mensen die je vertrouwt, waardoor je weer wat meer rust en geduld kunt opbouwen. In de periode van de 8ste t/m de 15de kun je problemen tegenkomen, waarbij je zelfs je baan of bedrijf kwijt kunt raken. Andere mensen kunnen op een andere wijze problemen ervaren, wat hun kan schaden. Bedenk voor jezelf of je wel op een zuivere manier bezig bent en breng eventueel orde aan in de dingen die je doet. Je zult merken dat je beloond zal worden als je schoon schip maakt, maar negatieve dingen meemaakt als je dit niet doet. Problemen die er kunnen zijn, kan je dan ook afwenden door verantwoordelijk en sympathiek gedrag. Vanaf de 15de zal je langzamerhand weer meer grip op je leven krijgen en merk je dat er positieve gevoelens opkomen. Je kunt dan veel lekkerder in je vel zitten. Je krijgt de kans om met nieuwe zaken te beginnen en merkt dat mensen prettiger met je omgaan en er meer mogelijkheden komen om je te ontwikkelen. Mensen die problemen op het werk hebben of werkeloos zijn, kunnen hierbij positieve energieën ervaren en het een en ander oplossen. Je krijgt meer grip op je leven en dit zorgt voor een betere ontwikkeling, waardoor je de maand op een goede manier af kunt sluiten. Er zijn ook mogelijkheden voor het stellen van nieuwe doelen, waarmee je in de toekomst iets zou kunnen bereiken.

Mentale en fysieke gezondheid
Er zijn retrograde energieën te bespeuren en dit kan emotioneel, maar ook fysiek raken. Met de komst van wisselvallig weer en opleving van griep en corona kan dit flinke problemen geven. Saturnus zal tot de 10de retrograde bewegen en wijst mensen op grenzen en gewoontes. Er wordt aangeraden deze energie te gebruiken om bepaalde gewoontes af te leren en te zorgen dat je op een gezonde wijze in het leven staat. Veel mensen zullen ervaren dat ze hier sterker mee bezig zijn, dan eerder met deze retrograde beweging. Maak tot de 10de gebruik van die kracht en tracht bepaalde dingen werkelijk af te leren. De periode van de 6de, met de Nieuwe Maan in de Weegschaal, t/m de 20ste met de Volle Maan, geeft niet alleen energetisch veel kracht. Er komen ook kosmische energieën op de Aarde af. Het kan een maand worden, waarbij we met wisselvallige weersomstandigheden te maken krijgen. Daardoor moeten we opletten niet ziek te worden. De kans op verkoudheid, griep of een andere ziekte kan daarom groter zijn. Jupiter zal tot de 17de retrograde bewegen en die energie kunnen we gebruiken om intellectueel aan te scherpen. Bepaalde zaken uit het verleden kunnen terug in onze gedachten komen. Daardoor bestaat er een kans dat we eerder gemaakte fouten herstellen. Jupiter helpt hierbij doelen te stellen om er vooral mentaal beter voor te staan. Neptunus zal t/m eind november retrograde bewegen en dit zal van invloed zijn op onze realiteitszin. We kunnen veel bezig zijn met de vraag of we ergens goed aandoen of dat we het verkeerd zien. We zullen over het algemeen merken dat we realistischer zijn en uiteindelijk nuchter bekijken hoe we ons leven in de juiste richting sturen. Uranus zal tot half januari 2022 retrograde bewegen. Ook deze energie kan nu positief werken en zorgen dat we onszelf beter onder controle houden. We zijn minder impulsief en dit kunnen we zowel in woorden als daden zien, omdat mensen iets meer rust in zichzelf ervaren en minder snel op de kast zitten. Oktober zal dus geen makkelijke maand worden als het om gezondheid gaat, maar dat is afhankelijk van hoe we in het leven staan. Mensen die op hun gezondheid letten, zullen meer bestand zijn tegen eventuele gevaren. Ook kan er in het verkeer of bij gebruik van gereedschappen of machines meer gevaar zijn, maar ook dit is afhankelijk van hoeveel risico we nemen. De Volle Maan reist in de Ram en dit geeft problemen als we met negatief gedrag te maken krijgen. Veel mensen zullen moeite hebben balans te vinden bij de aandacht voor mensen in hun omgeving en aan zichzelf. Dit brengt teleurstelling teweeg, omdat niet iedereen hier even goed mee omgaat. Wees dus alert dat je deze maand zelf afspraken en beloftes nakomt, maar wees empathisch en geduldig als anderen dit niet doen. Er lijkt een link te zijn tussen gedrag van mensen en frustraties, waarbij zich dit wel per teken anders kan uiten.

Voor een Schorpioen geldt dat deze de meester van spiritualiteit is en tegelijk ook een meester in het verbergen van intuïtie en empathie. Hierdoor hebben anderen niet altijd door wie jij nu eigenlijk bent. Vooral mensen die onzeker in hun vel zitten, kunnen er moeite mee hebben. Deze week doe je er verstandig aan die mensen zoveel mogelijk te mijden. Beter zoek je naar balans te vinden en naar wie jij nu werkelijk op emotioneel gebied bent. Soms ben je zacht en benaderbaar, maar dan opeens hard en afstandelijk. Dit is niet alleen vervelend voor anderen , maar ook voor jezelf. Stress kan niet alleen mentale, maar ook fysieke problemen geven. Mede door het huidige weersbeeld zijn infecties in de keelstreek en longen niet uit te sluiten. Ook spieren kunnen erg kwetsbaar zijn. Het is verstandig veel te sporten, maar wel te zorgen dat je een goede warming-up en coolingdown hanteert. Neem geregeld een dagje ontspanning, waarbij je alleen passieve hobby’s doet. Ook eerder en vaker slapen kan fysiek goed doen. Om spieren en botten te versterken, zijn zuivel, soja en noten geschikt evenals magnesium.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Pluto brengt het eind van de 1ste week krachtige energie als de Nieuwe Maan, in Weegschaal, op de 6de aanwezig is en tegelijk met Mars invloed heeft. Romantiek, sensualiteit en erotiek zijn sterk aanwezig. Negatief is dat er mensen zijn die boosheid ervaren en niet altijd fijn in de omgang zijn. De Nieuwe Maan zal in Weegschaal bewegen, waardoor we de schoonheid van het leven en omgang met mensen kunnen waarderen. Er zal de eerste week veel ruimte zijn voor plezier, schoonheid en romantiek. Het is een tijd van genieten, waarbij we niet alleen intellectueel en mentaal sterk zijn, maar ook fysiek. We kunnen de energie gebruiken om artistiek of sportief bezig te zijn. Ook is het een prima tijd voor leuke activiteiten met vrienden of familie. Geregeld ervaren mensen gevoelens van dood, wedergeboorte, obsessie en regeneratie. Dit kan lastig zijn, omdat niet iedereen er goed mee omgaat. Er zijn echter ook mensen die dit kunnen. Mars zal de hele maand in Weegschaal bewegen en minder emoties brengen. De Weegschaal geeft echter een sterke neiging onrechtvaardig gedrag aan te pakken. Ondanks minder intense emoties, kunnen er mensen zijn, die voor het goede vechten. Dit kan onevenwichtigheid brengen, waarbij mensen zichzelf en anderen niet altijd begrijpen. Merk je dit aan jezelf, dan wordt aangeraden rationeel en geduldig te blijven en je niet mee te laten slepen door mensen, die emoties niet onder controle hebben. Vooral eind van de maand kan Mars, die naar de Schorpioen beweegt, jaloers en bezitterig gedrag versterken. Pluto brengt soms een obsessieve en passionele kracht. Plezier en genot kunnen versterkt worden en energie van de Weegschaal kan veel moois brengen.

Ook na de eerste week komt er veel positiviteit van de planeten. Mars is wel negatiever en kan storing brengen, waardoor stabiliteit in het geding kan komen. Het is verstandig niet te impulsief te zijn en diplomatiek te handelen als er conflicten of andere problemen zijn. Venus zal vanaf de 7de in de Boogschutter reizen, wat geschikt is voor carrière, studie of ontmoeten van nieuwe mensen. Dit laatste geldt vooral voor singles, die zich graag laten verleiden. Gebonden mensen zullen er wat afstandelijker in zijn. De energie van Venus in de Boogschutter kan vrijheid aan mensen geven, waardoor we graag ons eigen gang gaan en buiten dagelijkse beslommeringen stappen. De 10de t/m de 15de zal Saturnus in Waterman energie delen met Pluto en Saturnus. Mensen worden gepassioneerd door deze krachten, waardoor ongezond en onverantwoordelijk gedrag afgewend of afgeleerd kan worden. Mercurius zal tot de 17de in retrograde beweging staan. Tot die periode kan er op liefdesgebied negatieve energie zijn en zijn er zelfs bedreigingen die bestaande relaties kunnen beëindigen. Mensen die in staat zijn hier rationeel en nuchter mee om te gaan, kunnen uitdagingen het hoofd bieden en tegenslagen gebruiken om er juist beter van te worden. Het is een prima periode voor vriendschap en sociale contacten. Vanaf de 17de zal Mercurius voorwaarts bewegen. Bijzonder is dat de planeet tegenover Cheiron staat en de 17de t/m de 20ste communicatie onder druk zet. We moeten dan oppassen wat we zeggen en tegen wie.

De Zon beweegt t/m de 22ste in de Weegschaal en houdt de 6de de Maan, Pluto en Mars gezelschap. Veel mensen denken geregeld na over gedrag van anderen, maar ook over zichzelf. We zijn daardoor minder sterk qua beslissingen. Besluiteloosheid is iets wat de Weegschaal kan geven en helemaal als de Zon er bijkomt. Onzekerheid en minder efficiënt gedrag kunnen ons parten spelen. Merk je dat je er last van hebt, dan wordt aangeraden je creatief te uiten in hobby’s of in de natuur om gedachten op een rijtje te zetten. Vanaf de 23ste reist de Zon t/m de 3de week van november in de Schorpioen, waar eind oktober Mars bijkomt. Dit kan vechtlust en obsessie meebrengen, waardoor we voorzichtig moeten zijn in de omgang met anderen. Beter mijd je conflicten en ga je met mensen om waar jij je veilig bij voelt. Merk je dat je humeur wisselvallig is, dan wordt aangeraden hier gelijk iets aan te doen. Je kunt deze periode geholpen worden door de regenererende kracht van Saturnus en de Zon, waarbij intuïtie en dromen ons vertellen over het onbewuste en over wat de hogere wereld ons doorgeeft. Het 2de deel van de maand zal Jupiter trillingen ondergaan omdat deze tussen Neptunus en Pluto beweegt. Onze ideeën kunnen vertroebeld worden en daardoor zijn er sociale en romantische storingen mogelijk. Positief is dat we emotioneel versterkt worden en in staat zijn controle hierover te krijgen. Mercurius kan namelijk intellectuele energie brengen en daardoor kunnen we rationeler nadenken o talenten aan te scherpen en nieuwe vaardigheden aan te leren. Venus ontmoet de 29ste in het gebied van Schorpioen de Maan. Deze combinatie staat bekend om zijn spirituele invloed, waarbij ons derde oog versterkt wordt. Deze tijd is uitermate geschikt om mentaal, intellectueel en spiritueel te ontwikkelen. Ook zijn er voorspellende dromen, die aangeven wat er de komende periode aan kan komen. De 30ste zal Mars naar de Schorpioen reizen. Deze planeet geeft mensen een zeer sterke energie om aan het eind van de maand duidelijke beslissingen te nemen. Deze energie is geschikt om ongewenst gedrag of contacten uit het leven te verwijderen. Deze dag vormt de Zon een vierkant met Saturnus. Ook deze combinatie zal spirituele energie brengen, waarbij de Zon en Saturnus in combinatie met Venus en Mars zorgen dat het een intens eind van de maand is, maar waarbij deze energie ons wel veel moois kan brengen.

Loading…
Share This