Maandhoroscoop Schorpioen

De horoscoop van het sterrenbeeld Schorpioen lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 23 oktober t/m 21 november -Oktober 2020

 

Algemeen
De Schorpioen kan beïnvloed worden door gevoelens vanuit je onderbewustzijn. Hierdoor kun je teveel bezig zijn met vaste patronen en impulsiviteit. Het is belangrijk er los van te komen en je niet over te geven aan bepaalde handelingen om je beter te voelen. Dit kan te maken hebben met verslavingen of bepaalde fysieke symptomen. Deze kunnen komen, omdat je mentaal niet lekker in je vel zit. Vermijd verleidingen en richt je op vrienden en familie om door moeilijke tijden heen te komen. In contact met mensen kun je de neiging hebben subjectief te reageren en je dan minder met logica bezig te houden. Tracht dit te controleren en blijf nadenken over dingen die je doet of zegt. Dit zal lastig zijn, omdat je terughoudend kunt zijn en mensen jou mysterieus vinden. Tracht er op te letten en geef jezelf wat meer bloot. Met name vrienden en familie zullen dit fijn vinden, omdat ze het idee hebben dat je niet met ze om wilt gaan. Dit betekent niet dat je altijd de drukte op moet zoeken, omdat je een teken bent dat veel privacy nodig heeft. Rust en regelmaat zullen in oktober dan ook van belang zijn om je geestelijk gezond te houden. Je kunt jezelf opladen en sterker in de wereld staan. Schroom er niet voor om soms even weg te kruipen en tijd door te brengen met jezelf of mensen waar je je volledig bij thuis voelt. Gezondheid zal een belangrijk onderwerp zijn. Bedenk dat alle signalen, die je lichaam momenteel afgeeft, betekenen dat je rust nodig hebt. Ga niet eindeloos door, maar breng effectiviteit en regelmaat aan, zodat je minder werkt en daardoor ontspant. Mars en Venus zullen de voornaamste planeten zijn, die kunnen helpen de juiste weg te vinden en tegen negatieve invloeden te beschermen. Saturnus, gericht op fysieke fitheid zal minder positief zijn, waardoor je niet altijd even gezond bent. Houd je echter voor dat je geregeld wat rust moet nemen. Slaap je ook voldoende dan zal je in staat zijn om de maand goed door te komen.

Je kunt de maand met een gelukzalig gevoel starten, door positieve energieën in je teken. Ook de Volle Maan zal positiviteit brengen, waardoor je de 1ste dagen krijgt wat je wilt. Je kunt in romantiek, vriendschap en andere sociale contacten prima functioneren. Je voelt je goed en wat je ook doet, je zit lekker in je vel. Je bent evenwichtig en er gaat weinig fout. Je heersende planeet Pluto beweegt vanaf de 4de positief in de aardse Steenbok. Je weet heel goed wat er vorige maanden allemaal fout kon gaan en hoe je nu verder moet. In de periode van de 6de t/m de 8ste zal je veel goeds beleven en voornamelijk met je carrière of studie. Er zijn goede mogelijkheden op loonsverhoging, promotie of andere gunstige kansen. Ben je eigenbaas, dan kan je meer klanten krijgen of op een andere wijze meer werk krijgen. Mercurius gaat vanaf de 13de retrograde in jouw mysterieuze teken reizen. Je intuïtie is erg sterk en je zelfvertrouwen groot. Er komt een gunstige periode aan om romantiek in je leven te halen. Ben je single, wacht dan niet te lang met het maken van een date. Ben je gebonden, dan doe je er goed aan een leuk weekend te plannen om liefde te versterken. Mensen die problemen hebben met een partner of andere geliefden, kunnen grote stappen maken om ze op te lossen. De 16de t/m de 18de is een zeer goede periode om persoonlijke relaties op de eerste plaats te zetten. Geef mensen, de aandacht die ze verdienen. Pas de gehele periode op dat je moeite hebt je ongelijk te bekennen. Heb je ongelijk wees dan niet te trots en geef toe, dat zal zeer positief ontvangen worden. Pas de 20ste en 21ste op dat je niet teveel controle uitoefent. Je kunt niet altijd de touwtjes in handen hebben. De 22ste komt de Schorpioen in jouw teken binnen, waardoor je krachtige energie ervaart. Je bent in staat doelen te bereiken en taken te volbrengen, waar je mee gestart was. Het is een prima periode om met nieuwe zaken te starten. De 25ste ben je in staat nieuwe toekomstplannen te maken, die veel op kunnen leveren. Het laatste deel van de maand kun je onverwachte kansen krijgen, die veel kunnen gaan bieden. De energie van de tweede Volle Maan, nu in de Stier, kan problemen uit het verleden werkelijk verbannen, waardoor de toekomst er goed uitziet.

Liefde en relaties
Met name in het 1ste deel van de maand heb je een bepaald gevoel in je onderbuik, waardoor je voelt dat er veel dingen niet gaan zoals jij zou willen. Je voelt je soms onzeker en kunt jezelf afvragen wat je nu precies allemaal fout doet. Je maakt je zorgen om je eigen leven, maar kunt je ook zorgen maken om het leven van andere mensen. Je denkt veel aan andere mensen en als deze zich niet goed voelen, kan jij daar ook van wakker liggen. Je bent erg gevoelig en kwetsbaar en kunt zeer verdrietig worden, waardoor je geregeld gespannen bent. In het contact met je partner snak je naar warmte en liefde en wil je veel aandacht. Je hebt behoefte aan leuke activiteiten, maar wilt liever niet teveel mensen in je leven. Je bent iemand die erg graag alleen of met vertrouwde mensen is. Als deze er niet of onvoldoende zijn, kun je depressieve gevoelens ervaren en kan je dit ook naar anderen uitstralen. In dat geval kunnen mensen ook door jou minder lekker in hun vel zitten. Ben je single dan kun je je eenzaam voelen en verlang je naar een partner die jouw liefde biedt. Vooral Schorpioenen, die geen vooruitzicht op een nieuwe partner hebben, kunnen hierdoor depressief worden. In je werk kun je problemen ervaren en merk je dat je even rustig aan moet doen. Let op dat je in deze periode veel negatieve gevoelens kunt ervaren van verdriet tot aan woede toe. Er wordt aangeraden soms wat extra tijd vrij te maken voor ontspanning en rust. Rond het midden van de maand kun je erg sentimenteel zijn en denk je vaak terug aan het verleden. Je mist bepaalde mensen en voelt je extra eenzaam. Gaandeweg de maand zal het echter beter gaan en in de laatste 2 weken zal je veel vrolijker zijn en straal je veel meer positiviteit uit, waardoor mensen meer naar je toetrekken. Je bent dan een stuk gelukkiger en zal juist veel ondernemen. Het is een prima periode om vrienden en familie te bezoeken. In een relatie kun je weer veel meer liefde van jouw kant laten zien en voel je je minder onzeker, waardoor deze alleen maar beter kan worden.

Werk en financiën
Je hebt aan het begin van de maand erg veel moeite om controle te houden over de dingen die je moet doen. Er kunnen veel dingen minder goed lopen, dan je zou willen. Je ervaart veel tegenwerking en kunt je geduld wel eens verliezen. Wanneer dit gebeurt, kun je dingen zeggen en doen, die je beter niet kunt doen. De kans dat je deze periode veel conflicten tegenkomt, is levensgroot aanwezig, waardoor je er goed aan doet om controle over jezelf te houden. Je zou er in deze periode goed aan doen om even rust te nemen in de vorm van één of meerdere vrije dagen. Lukt dit niet, dan doe je er in ieder geval verstandig aan om wel in de avonduren rustig aan te doen en voldoende te slapen. Kun je wel vrije dagen opnemen, dan heb je even meer tijd om je te richten op mensen die je vertrouwt. Daardoor kan jij zelf ook veel meer vertrouwen bijtanken. In de periode van de 8ste kun je problemen tegenkomen, waarbij je zelfs je baan of bedrijf kwijt kunt raken of andere dingen die je leven op zijn kop zetten. Bedenk voor jezelf of je wel op een zuivere manier bezig bent en breng eventueel orde aan in de dingen die je doet. Je zult merken dat je beloond zal worden als je schoon schip maakt. Sta je echter negatief in het leven, dan kunnen er dingen gebeuren, die je leven er niet beter op zal maken. Vanaf de 10de zal je langzamerhand weer mee grip op je leven krijgen en merk je dat er weer positieve gevoelens in je opkomen. Je krijgt de kans om met nieuwe zaken te beginnen en merkt dat mensen op een prettiger manier met je omgaan. Mensen die problemen op het werk hebben of werkeloos zijn, kunnen hierbij positieve energieën ervaren. Je krijgt hierdoor meer grip op je leven en dit zorgt voor een betere ontwikkeling, waardoor je de maand op een goede manier af kunt sluiten. Zowel financieel als zakelijk zijn er nu zeker erg veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en met nieuwe zaken te starten.

Mentale en fysieke gezondheid en de Volle Manen in de Ram en de Stier
De eerste weken ervaar je veel negatieve energie waardoor je niet altijd lekker in je vel zit. Je voelt je geregeld gestrest en kunt jezelf niet altijd goed uiten. Je voelt je emotioneel en kunt het gevoel hebben dat je spontaan in tranen wilt uitbarsten. Hierdoor kun je jezelf lichamelijk soms zwakker voelen en dit kan leiden tot ziektes of kwaaltjes. Het is belangrijk dat je in dit geval langs de dokter gaat om advies te vragen. Wees vooral niet eigenwijs en luister naar de manier waarop je behandeld moet worden en doe daar dan iets mee. Volg deze periode de aanwijzingen op en trek niet je eigen plan. Er zijn anders complicaties mogelijk, die minder onder controle te krijgen zijn. Mensen die ziek worden, dragen deze ziekte waarschijnlijk al een tijdje met zich mee, maar zijn extra kwetsbaar door hun emoties en de stress die ze wel eens ervaren. Hierbij is het zelfs niet uitgesloten dat je de symptomen van ziektes ervaart, die je eigenlijk helemaal niet hebt, maar jezelf inbeeldt. Mensen die fysiek in orde lijken te zijn, kunnen zich wel zwak voelen. Je doet er in dit geval verstandig aan om geregeld te gaan sporten en de vrije natuur op te zoeken. Je zult merken dat het je erg goed zal doen om te bewegen. Je kunt op deze manier de stress uit je lichaam trainen, waardoor jij je lekkerder voelt. De laatste week komt er positieve energie aan, waardoor je fysiek sterker wordt en je fit gaat voelen. Je wordt actief en ervaart energie die door je heen gaat stromen. Toch kan de energie prikkelbaar maken als je weinig beweegt. Blijf dus lekker sporten en zorg voor voldoende slaap en passieve hobby’s, omdat je dan ontspant. Je moet op momenten dat je stress voelt, niet stil blijven zitten, omdat je je dan nog minder goed voelt.

Rond de 1ste kan de Volle Maan extra versterkt worden en dit kan negatief zijn. De Volle Maan zal in de Ram verschijnen. De dagen hiervoor en na kunnen mensen lichamelijk een langzaam metabolisme hebben. Dit betekent dat eten minder goed verteert en er meer kans is deze dagen aan te komen. Ook moeten we voorzichtig zijn en geen risico’s nemen, omdat eventuele kwetsuren of ziektes moeilijker oplossen. Daarnaast brengt deze maanstand minder goede mentale energie. We kunnen onverklaarbaar humeurig zijn en de mentaliteit van mensen wordt geregeld verslechterd. Er wordt aangeraden de maand relaxt op te starten en vooral te richten op eigen beslommeringen en die van vertrouwde mensen. Op zich zullen veel mensen zich terugtrekken naar mensen in hun eigen kring, waardoor het wel een periode is om tijd met geliefden door te brengen. We zullen nu toch wel toegewijd zijn en aandacht voor elkaar hebben. We doen er goed aan stress te vermijden en de rust op te zoeken. Bijzonder zal zijn dat er deze maand twee Volle Manen zijn. De 2de is 31 oktober in de Stier. Deze wordt Blauwe Maan genoemd. De spirituele betekenis van deze Maan is dat dromen waarheid kunnen worden en je dingen kunt doen, die je in je stoutste dromen niet eens kon doen. Let op dat een Maan in de Stier voor flink wat spanning kan zorgen. Onrust en onzekerheid kunnen ons parten spelen. Er kunnen mensen zijn, die niet zo goed weten wie ze zijn en dit kan rond de periode van de Volle Maan lastig zijn. Ontevreden en jaloers gedrag zijn nu niet ondenkbaar. Fysiek gezien moeten we deze tijd opletten voor virussen en andere ziekmakers. Verkoudheid, griep en natuurlijk covid-19 kunnen ons sterk beïnvloeden. Pas goed op met wie je de tijd doorbrengt en op welke plek je bent. Dit kan namelijk veel invloed op je fysieke gezondheid hebben.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mercurius beweegt van half oktober tot begin november retrograde tussen Weegschaal en Schorpioen. Mars tot half november retrograde in de Ram en Uranus tot half januari in de Stier. Neptunus beweegt tot eind november retrograde in de Vissen. Pluto komt rond de 4de uit zijn retrograde beweging in de Steenbok. Venus is niet voor niets de godin van de liefde en zal romantiek en intimiteit brengen. Relaties zullen stabiel zijn en mensen gedragen zich over het algemeen op een lieve, sympathieke wijze. Venus heeft een positieve invloed op mensen en brengt veel liefde uit het verleden terug. Niet elk persoon zal positief reageren. Ben je van jezelf jaloers, dan moet je controle houden. Datzelfde geldt voor andere emoties die mensen parten spelen. Ondanks positieve energie van Venus zullen we alert moeten zijn op negatieve eigenschappen. Er zijn over het algemeen krachtige energieën, die zorgen dat we positief met carrière, relaties, sociale contacten en financiële aspecten bezig zijn. De Zon beweegt tot 21 oktober in de Weegschaal, waardoor we serieus over daden en gedrag nadenken. Sommige mensen kunnen soms besluiteloos zijn en niet weten hoe iets op te lossen. Wel is het een perfecte tijd voor spiritualiteit, natuur en creativiteit. Mercurius zal bijna de hele maand door de Schorpioen reizen en is erg goed voor mentale energie van mensen. Dit kan ondersteunen om na te denken en ons te focussen. Mars, in de Ram, brengt flink wat vuur en maakt bepaalde mensen impulsief en vurig. Venus en de Leeuw brengen hier nuance in aan, omdat deze tot het eind van de maand in de Maagd blijven reizen. Je zintuigen zijn dan sterk als het gaat om het nemen van beslissingen en dit kan tegenhang bieden tegen planeten, die dit verzwakken. Per persoon kan dit anders uitpakken, waarbij sommige mensen beter in staat zijn beslissingen te nemen.

Neptunus in de Vis brengt krachtige energie, die vooral spirituele mensen en mensen die op emotioneel gebied sterk zijn, positiviteit brengen. Mensen die van zichzelf impulsief of intensief in het leven staan, moeten oppassen dat zij dit niet te risicovol doen, omdat er flink wat problemen kunnen ontstaan. Uranus in de Stier zal deze maand vooral voor Aardetekens lastig zijn, omdat deze de neiging geeft routines te veranderen. Aardetekens hebben moeite hiermee om te gaan en dit kan in relaties problemen geven. Vooral als de Zon de 21ste Mercurius gaat vergezellen, kan dit moeilijk uitpakken, omdat mensen moeite hebben hun gemoedstoestand onder controle te houden. Je zult voorzichtig moeten zijn in contact met anderen. Tenslotte is er een waarschuwing als gevolg van een aantal krachtige planetaire invloeden, die de gezondheid van mensen beïnvloeden. Ten 1ste de intense Mars in de vurige Ram, die impulsieve emoties en impulsiviteit brengt. Daardoor hebben mensen de neiging met veiligheid te spelen. Er wordt aangeraden attent te zijn in contact met anderen. De kans op problemen is levensgroot aanwezig en Mars zorgt niet alleen voor conflicten, maar ook voor meer kans op coronavirus, maar ook op SOA als je onveilig vrijt. Kijk uit voor stressvolle situaties, omdat er mensen zijn, die ondoordacht en zelfs arrogant kunnen handelen. Ten 2de zal Saturnus in de Waterman mislukking en onverantwoordelijkheid geven, waardoor er onverwachte tegenslagen zijn. Pluto en Jupiter in Steenbok kunnen beschermende energie bieden aan mensen die verantwoordelijk en sympathiek in het leven staan. Mensen die dit echter niet zijn, kunnen zeer intense problemen krijgen. Heb je hier zelf last van, tracht er dan met mensen over te praten en toom je negatieve gedrag zoveel mogelijk in. Heb je er geen last van, dan moet je wel opletten voor mensen die hier wel problemen mee hebben, omdat zij jou hier lastig mee kunnen vallen.

Loading…
Share This