Maandhoroscoop Schorpioen

De horoscoop van het sterrenbeeld Schorpioen lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 23 oktober t/m 21 november -Juni 2020

Algemeen
Er is deze maand een krachtige planetaire energie, waarbij het Waterelement een grote rol speelt. Je kunt niet alleen een sterke intuïtie hebben, maar krijgt geregeld ook voorspellende dromen of zelfs visioenen door. Deze kunnen een richting geven aan de dingen die je in het leven wilt gaan doen. Bedenk dat deze dromen er veel kunnen zeggen, maar dat de kosmos eigenlijk jouw eigen onderbewustzijn gebruikt. Er zijn vele boodschappen mogelijk, die jou iets duidelijk willen maken. Let op dat niet al je dromen iets zeggen, omdat je ook wel eens onrustig kunt slapen. Zijn er echter herhalende dromen, dan kun je er van uitgaan dat het spirituele boodschappen zijn. Houd dit dus goed in de gaten en tracht je dromen te verklaren. Er kunnen nog meer bijzondere dingen gebeuren. Soms kan je namelijk het gevoel hebben dat je bepaalde dingen al meegemaakt hebt of dat je mensen tegenkomt, waarvan je het idee hebt dat je ze al eerder gekend hebt. Houd ook dit in de gaten en zorg dat je tijd en aandacht aan mensen schenkt als je merkt dat er een connectie met ze is. Juni zal dus een spirituele en mentale maand worden, waarbij je aangetrokken wordt tot het onderbewustzijn, maar ook tot energieën van de hogere wereld. Je hebt een sterk empathisch en sensitief vermogen en kunt veel aanvoelen. Je energie zal niet alleen gericht zijn op het spirituele. Je zult ook waardering hebben voor creativiteit, kunst en muziek. De maand is dan ook geschikt voor culturele uitstapjes, theaters of kunstateliers. Je hebt het gevoel dat je als het ware geestelijk ontwaakt uit een emotionele winterslaap. Je zult nu echt de weg van het licht inslaan en je diepe spirituele gevoel ontdekken. Omdat je met nog vele vraagstukken rondloopt, heb je deze maand de neiging redenen te zoeken voor de wereld waarin we leven. Je vraagt je geregeld af waarom de wereld anders is, dan jij graag zou willen. Je zoekt antwoorden en oplossingen en vraagt je meerdere malen af of de hogere wereld jou hierin bij kan staan. Sommige Schorpioenen zullen behoefte krijgen zich aan te sluiten bij een geloofsgenootschap of een andere groep mensen. Naast geestelijke ontwikkeling, zal er een gunstige planetaire invloed zijn, die je carrière een impuls geeft. Persoonlijke ambities en goede resultaten zullen er dan ook een goede maand van maken.

Liefde en relaties
Er zijn gunstige planetaire invloeden, waardoor de romantiek in je leven verschijnt. In een relatie ervaar je een sterke drang om je partner in het zonnetje te zetten. Je doet er goed aan je partner te verrassen met leuke geschenken, een lief bloemetje of een leuk uitje naar een restaurant of andere romantische plek. Je partner zal verbaasd zijn dat je zo attent en liefdevol bent. Je bent iemand die spiritueel sterk is, maar in een relatie heb je moeite je gevoel op de juiste manier te laten zien. In juni zal je daar minder moeite mee hebben en kan je liefdesleven verbeterd worden door je liefdevolle uitstraling, waardoor jij je liefdesleven na versterken. Je bent deze maand zeer empathisch en kunt je partner tevreden stellen. Het is een prima tijd om te knuffelen of een lief en vriendelijk woord van begrip uit te wisselen. Je zult deze maand in ieder geval in staat zijn de ander te ondersteunen. Ten opzichte van anderen ben je geneigd advies te geven, maar let er op dat je dit niet te pragmatisch doet. Mensen kunnen zich dan wel eens van je afkeren. Het geven van advies en ondersteuning is dus zeker niet verkeerd, maar denk er goed over na hoe je dit aan anderen duidelijk maakt, zonder dat ze je wijsneuzerig vinden. In het algemeen zal je deze maand in staat zijn dit te doen, waardoor je mensen het gevoel geeft dat ze je kunnen vertrouwen en je optimistisch bent. Het is een gunstige maand voor nieuwe liefdesrelaties. Dit dwing je ook wel zelf af, omdat je empathisch en intuïtief sterk bent. Je bent in staat mensen rust en ontspanning te geven. Ben je single, dan zijn er romantische mogelijkheden. Of je een vaste relatie krijgt, valt nog te bezien. Je vindt het namelijk fijn losse contacten te onderhouden en bent gericht op beleven van geestelijke erotiek. Alleen mensen die in staat zijn een spirituele verbinding met jou aan te gaan, zullen een kans maken.

Tot de 10de is er liefdevolle energie van Venus en de Zon, waardoor je fijne emoties kunt hebben. Pas rond de 5de op dat de Volle Maan in de Boogschutter impulsiviteit naar voren brengt. Jouw spontaniteit kan voor leuke momenten zorgen, maar ben je te spontaan, dan kunnen er ook grote problemen optreden als je eerst doet en dan nadenkt. Van de 9de t/m de 18de zijn er ideeën die je uit wilt werken. Let op dat je niet teveel je emoties achternagaat en naar ratio luistert. Rond de 11de kan het plein dat de Zon en Neptunus vormen voor een energie zorgen, waardoor jij de waarheid opzoekt. Wees niet te intens, omdat je anders jezelf tegenkomt. Voor een nieuwe relatie is het midden v/d maand voor singles zeer geschikt en gebonden mensen kunnen hun relatie flink verbeteren. Vanaf de 20ste zal je emotioneel nog wel eens het gevoel hebben dat emoties alle kanten opgaan. Luister vooral naar je intuïtie om te voelen hoe je op kunt treden bij veranderingen of storende gebeurtenissen. Het is een goede periode voor nieuwe vrienden en bestaande contacten. Vanaf de 24ste is het een goede tijd om een ex-partner of oude liefde aandacht te geven en zelfs verliefd te raken. Pas vanaf de 27ste op dat Mars passie brengt en er seksuele energie is. Deze kan positief uitpakken, maar kan jou ook te heftig maken, waardoor je over grenzen van mensen heen kunt gaan. Omdat je nu ook minder geeft om wat anderen denken, zal je dit niet altijd doorhebben.

Carrière en zakelijkheden
Mars zal grote delen van de maand een krachtige energie aan je carrière bieden. Je kunt je laten gelden en bent bereid uitdagingen aan te gaan. Je kunt hard werken en zal zeker niet te beroerd zijn om vieze karweitjes op te knappen. Op financieel gebied kan juni zeer goed zijn. Het is een prima maand om te investeren of te beleggen. Voor een lening of hypotheek is het ook een prima maand. Ben je dit van plan voor iets waar je al veel over na hebt gedacht, dan zal de energie er goed voor staan en kun je dit gerust doen. Met name je krachtige en sympathieke uitstraling zorgt ervoor dat mensen een positieve indruk hebben en het sneller aandurven om zaken met je te doen. De planetaire invloed zorgt voor energie, die jou vastberaden maakt om datgene te doen wat je al lang van plan was. Let op dat het geen goede periode is om geld van vrienden of familie te lenen. Ook kun je beter geen geld op een andere informele manier lenen, omdat dit voor onduidelijkheid kan zorgen en uiteindelijk voor problemen. Het is wel een prima maand om zakelijke problemen of conflicten aan te pakken. De planetaire energie zorgt er namelijk voor dat je de energie hebt om kansen te grijpen. Er wordt aangeraden om van deze mogelijkheid gebruik te maken. Juni is een goede maand om indruk op anderen te maken. Heb je een eigen bedrijf, dan doe je er goed aan jezelf te promoten. Je zult merken dat je meer kansen kunt krijgen. Mensen zullen dit zeker niet als opschepperig zien, maar onder de indruk zijn van wat jij kunt bieden. Het is ook een prima periode om een nieuwe carrière te ambiëren. Mensen die willen switchen, kunnen intern een overstap maken. Mensen die werkeloos zijn, kunnen zich goed profileren, waardoor ze opvallen en hierdoor meer kans hebben om aangenomen te worden. Je moet dit wel afdwingen, het komt niet zomaar op je pad. Solliciteer via de gangbare kanalen en vertrouw niet op allerlei mooie praatjes van mensen die roepen dat ze een baan voor je hebben. Alleen betrouwbare instellingen worden aangeraden en je doet er verstandig aan naar de personen te kijken, die jou de baan aanbieden. Laat intuïtie spreken en ga er bij twijfel niet op in. Mensen die lang werkeloos zijn, doen er goed aan vrijwillig werk te doen.

Mentale en fysieke gezondheid
Er zijn verschillende energieën die invloed op covid-19 hebben. Jupiter vormt begin juni een kwantiel met Chiron en geeft beschermende en genezende energie. Normaal gesproken is een kwantiel niet zo krachtig, maar dat is nu wel anders. We zullen meer dan ooit de neiging hebben weer het maatschappelijk leven op te zoeken. Dit kan positief zijn als mensen zich verantwoord gedragen. Jupiter kan ons helpen om een verlangen op te bouwen om de wereld te genezen en fouten uit het verleden niet opnieuw te maken. Er is echter een andere kant aan dit verhaal. Er zijn namelijk mensen die op een andere wijze in het leven staan. Zij zullen vinden dat wij als mens niet verantwoordelijk zijn voor de natuur, het milieu en ziektes die er optreden. Dit kan misverstanden en conflicten opleveren. Rond de periode van de 5de zal de Volle Maan, die in de Boogschutter reist, helende energie brengen. De Maan maakt ons vrij van een individuele, maar ook collectieve schaduw die over het leven hangt. We zullen even het oude leven loslaten en ons richten op de nieuwe normen en waarden. Over het algemeen zal er rustige energie over de aarde hangen en deze kan ons moe en uitgeput maken. We moeten opletten dat we niet sikkeneurig worden, omdat de kans op ruzies en andere conflicten dan toe zal nemen. Ondanks de rustige energie zijn er dus zeker mogelijkheden op onlusten, opstanden en andere negatieve zaken. Om dit te voorkomen wordt aangeraden geregeld te sporten om frustraties er uit te gooien. Verder is het belangrijk om rond deze periode veel met mensen over gevoelens te praten. Durf je te uiten en laat je kwetsbaarheden zien. Vanaf de 17de kan er problematische energie zijn. Dit komt niet door de kosmos, maar meer door het gedrag van bepaalde mensen, die voor onrust zorgen. Die zijn zich dan niet bewust dat we rekening met elkaar moeten houden omdat we in een drukke samenleving moeten functioneren. Mensen die dit wel doen, kunnen deze tijd onder andere Mars als vastberaden kracht ervaren om hier een weg in te vinden.

Deze maand kan je soms wel eens wat depressief zijn en zie je het leven niet altijd even positief. Er wordt aangeraden om hier wel mee aan de slag te gaan en vooral te kijken naar mensen en situaties die wel voor positiviteit zorgen. Qua gezondheid kunnen de krachtige energieën van Jupiter, Pluto en Uranus, in een Aardeteken reizen, voor negatieve energie zorgen. Jouw Waterelement zal hier nog wel eens in verdwijnen, waardoor er situaties ontstaan, die jou in de problemen kunnen brengen. Het gaat dan niet eens om ernstige situaties, maar meer om zaken die met onoplettendheid te maken hebben. Er zijn dan problemen mogelijk, die jou hard of gewelddadig kunnen treffen. Pas deze maand vooral op ongevallen, omdat er meer kans is op spierverrekking, botfracturen en snijwonden. Verder dien je op te passen dat er infecties en ontstekingen op kunnen treden. Ga bij onzekerheid altijd even bij de dokter langs, zodat deze kan onderzoeken waar die vandaan komen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Ik noemde vorige maand al dat Jupiter tot eind juni in de Steenbok staat. Dat is de reden dat men meestal makkelijker geneest van het coronavirus en er minder mensen op de IC terecht komen. Blijf er rekening mee houden dat er nog een intense periode aankomt en vooral als mensen zich onverantwoord opstellen. De kosmische stand zelf geeft veel hoop dat er eind juni/begin juli genezingen kunnen zijn als gevolg van medicatie en vaccins. Sterker nog, er zijn aanwijzingen dat dit sneller kan gaan. We leven echter in een onzekere tijd en de kosmische stand is ontoereikend om de aardse situatie correct te voorspellen. Daarvoor is het belangrijk naar onszelf te blijven kijken. Alleen door samen sterk te staan, er voor elkaar te zijn en te erkennen dat we in het verleden dingen niet goed deden, kunnen we een toekomstige ernstiger pandemie voorkomen. Het universum heeft het goed met ons voor en we hoeven eigenlijk alleen maar de stroom te volgen die deze ons schenkt. We kunnen eind juni en begin juli het virus onder controle hebben, maar zolang de mensheid geld, bezittingen en macht als voornaamste doel ziet, zal de natuur keer op keer in gaan grijpen. De moderne mens zal dan te maken krijgen met dat wat Darwin ‘natuurlijke selectie’ noemde en ditmaal kunnen we die moeilijker onder controle krijgen. Laten we dit voorkomen en zorgen dat we liefde, vriendschap en saamhorigheid als voornaamste doelen zien om de wereld een positieve impuls te geven. Er zijn veel mensen die dit nu al doen en als we hier met zijn velen achter staan, kunnen we het kwaad van de wereld vanzelf elimineren.

Er zullen tot de 20ste krachtige en liefdevolle energieën zijn. We zullen bezig zijn met de vraag hoe we de zomervakantie doorkomen. Dit kan de mens zowel mentaal als fysiek wel parten spelen en wat stress geven. Juni is een maand om nieuwe kennis en informatie op te doen en er zijn talloze nieuwe ervaringen om je leven positief te veranderen. De onrust kunnen we moeilijk doorgronden, maar uiteindelijk kunnen we onderling meer begrip kweken. Omdat Venus en de Zon in de Tweeling bewegen, ervaren we veel passie om diepgang in ons leven te zoeken. Mensen zullen meer geneigd zijn te leren dan om financieel vooruit te gaan. Er wordt aangeraden rationeel te handelen en je niet te laten verblinden door lust, seks en geld. Venus zorgt voor flink wat liefde, maar ook plezier. De krachtige energieën van Jupiter, Pluto en Uranus, die allen in een Aardeteken reizen, zorgen dat veranderingen die we deze periode krijgen, blijvend kunnen zijn of in ieder geval een lange periode aanhouden. Misschien dat het niet altijd mogelijk is alles te begrijpen wat we uit de kosmos op ons afkrijgen, maar uiteindelijk kunnen we veel mentale en fysieke kracht ervaren en begrip vinden. Zorg wel dat jij je ambities onder controle houdt en realistisch blijft, dan zal je de beste prestaties behalen zowel privé als in je zakelijke leven. Pas op dat Uranus de neiging heeft mensen opstandig te maken en relaties onder druk te zetten. Positieve energie van Saturnus in de Waterman zal voor stabiliserende energie zorgen en ons verantwoordelijkheid geven. Veel mensen kunnen precies die dingen doen, die ze nodig hebben om geluk te vinden. Mensen kunnen meer nadruk leggen op collectief denken en zijn bereid nieuwe vriendschappen te sluiten, nieuwe liefde in het leven toe te laten en aandacht te schenken aan bestaande sociale contacten. De 21ste zal de Zon, samen met Mercurius, Mars en Neptunus krachtige emotionele energie bieden, omdat ze gezamenlijk door een waterteken reizen. Hierdoor zijn mensen aan het eind van de maand sensitief en zeer intuïtief. De 28ste reist Mars naar de Ram, waardoor mensen nog steeds gevoelig zijn, maar ook erg impulsief. Over het algemeen hebben de meesten van ons dit onder controle. De energie is uitermate geschikt voor mensen die leiding geven. Wel moeten we er rekening mee houden dat we teveel verlangens hebben en dit kan stress geven. Er zijn zelfs mensen die ondoordacht en arrogant kunnen reageren.

Loading…
Share This