Maandhoroscoop Schorpioen

De horoscoop van het sterrenbeeld Schorpioen lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum 23 oktober t/m 21 november - December 2023

Algemeen
Op zich zal het geen verkeerde maand worden, maar dat betekent niet dat alles goed zal gaan. Je zult namelijk spanning kunnen ervaren, waarbij je moeite zal moeten doen om het een en ander in de juiste banen te leiden. Elke keer dat je iets oplost, zal je wel merken dat je vol trots zit en er sterker uitkomt. Saturnus zal je hierbij ondersteunen, zodat je zelfstandig bent en in staat je eigen boontjes te doppen. Hoe mensen je ook tegenwerken, jij blijft stevig in je schoenen staan. Let op dat één van je heersende planeten, Mars, een zeer passionele energie op je loslaat. Dit biedt veel astrale kracht, maar je kunt wel wisselvallig in je emoties zijn. Tracht er controle over te houden, zodat je geen dingen doet die jou en anderen voor raadsels stelt. Voor december lijken de vooruitzichten te zijn dat je carrière wat naar de achtergrond wordt geduwd en dat familie en andere privécontacten meer aandacht krijgen. Let op dat er vooral tot en met de tweede week misverstanden en problemen met familieleden kunnen zijn en dat er op het gebied van financiën het een en ander gebeurt. Dit zal een periode zijn dat harmonie hersteld moet worden en dat zal enige inspanning vergen. Ondanks dat familie belangrijk zal zijn, is er nog tijd genoeg om je te ontwikkelen. De meerderheid van de planeten ligt in het oostelijke deel van je teken en dit zorgt ervoor dat je onafhankelijk bent en goede sociale vaardigheden hebt. Er zijn belangrijke besluiten, waar je verantwoord mee bezig bent. Ondanks dat je goede sociale vaardigheden hebt, zal je toch niet snel compromissen afsluiten en ben je erg daadkrachtig bij de dingen die jij voor ogen hebt. Het is zelfs verstandig om je eigen weg te volgen en je niet teveel aan te trekken van (goedbedoelde) adviezen. Mensen die kennis willen, merken dat het een prima maand is om te ontplooien. Dit kan gaan om het volgen van een opleiding, maar ook om het krijgen van kennis inzake je bedrijf of andere werkzaamheden. Op zich kan je zelfs in staat zijn financiën vrij te maken voor een opleiding of andere informatiebronnen. Je bent deze maand idealistisch en kunt bezig zijn om doelen voor het nieuwe jaar te stellen. Je bent heel wat van plan en dit zal niet alleen maar op gebied van je werk zijn. Je voelt een sterke energie om ouderen en kinderen te helpen. Het tweede deel van de maand zal je plezier willen maken en zal je je carrière een rustpauze geven. Dit is een prima periode om tijd aan familie te besteden en er lekker op uit te trekken. Dit is een periode om rust op te zoeken en je vindt het fijn om met mensen om te gaan, die zelf ook van rust houden. Je zult de maand dan ook zeker prettig afsluiten.

Liefde en relaties
De Schorpioen staat dubbelzinnig in het leven. Privé kan Venus de 1ste weken voor spanningen zorgen, waardoor er negatieve invloed is in contact met anderen. Dit kan familie zijn, maar je kunt emotioneel zijn wat betreft andere sociale contacten die je hebt. Je voelt je wel eens in de steek gelaten en het zal een periode worden om goed op jezelf te letten. Singles zullen deze maand gericht zijn op platonische contacten met het andere geslacht. Een prille liefdesrelatie kan deze periode afgesloten worden en wellicht is het mogelijk er vriendschap uit te halen. Ontmoet je nieuwe mensen, dan zal je dus het best eerst kunnen bekijken of er vriendschap bij mogelijk is. Ga je gelijk een seksuele relatie aan, dan zal die waarschijnlijk geen lang leven beschoren zijn. Op zich zal december prima zijn voor getrouwde mensen en mensen die allang een relatie hebben. Je kunt je soms te gebonden voelen, maar over het algemeen zal je prima in staat zijn om je een weg door deze relatie te banen. Heb je echter een partner die te kritisch is of jou teveel commandeert, dan zal je een stuk minder lekker in je vel zitten. Je kunt dan zelf ook emotioneel worden en de energie van Mars kan er in dat geval voor zorgen dat je niet meer zo lief reageert. Tracht emoties in dat geval in te tomen en doe geen dingen waar je later spijt van krijgt. Je zult deze maand minder zin hebben om de routines van de afgelopen maanden voort te zetten. Je wilt fantaseren en avonturen beleven en hebt geen zin om altijd maar thuis te blijven. Let op dat je je partner hier op een zachte manier in betrekt, omdat deze jou anders niet kan volgen. Dat zou dan betekenen dat jullie van elkaar vervreemd raken. Over het algemeen zijn de vooruitzichten dat dit je wel gaat lukken en dat er veel leuke activiteiten zijn om elkaar liefde te geven. Jullie zullen geregeld bij vrienden en familie verblijven en dit zorgt voor harmonie en romantiek. Dit zal echter met name het tweede deel zijn. De laatste week zal je liefdesgevoel krachtiger dan gewoonlijk zijn en kan je je partner, als nooit tevoren, liefhebben. Je bent romantisch en zeer loyaal, waardoor de ander zich veilig bij je voelt. Ben je single, dan zal je deze periode in staat zijn nieuwe mensen te ontmoeten. Vooral mensen onder de 50 zullen hierbij niet echt openstaan voor een vaste relatie. Je bent zeker romantisch, maar vindt het fijn als je iemand ontmoet die jou vrijlaat, omdat je zoveel andere dingen voor ogen hebt. Oudere Schorpioenen zullen er wel open voorstaan om iemand in het leven toe te laten die een duurzame relatie aan wil gaan.

Werk en financiën
De Schorpioen is zakelijk altijd iemand die bedachtzaam is en op een ordelijke manier tracht het een en ander in de juiste banen te leiden. Ook in december zal je dit voor ogen hebben en op een uiterst secure en verantwoorde manier orde houden. Door emotionele lading deze maand, zullen vooral mensen die met anderen samenwerken of mensen die op maatschappelijk, psychologisch en onderwijskundig gebied werken een goede maand meemaken. Ook mensen in de detailhandel, horeca en entertainment kunnen veel prestaties neerzetten, waarbij er veel winst te behalen valt zowel financieel als qua goodwill. Je zit vol energie en bent enthousiast in contact met anderen. Daardoor ben je een inspirator en kunnen jouw ambities mensen tot ongekende hoogten meenemen. Je bent in december dan ook zeker zeer geschikt als organisator van evenementen of het coachen van zakelijke of sportieve teams. Doordat de Schorpioen ook bekend staat om artistieke en creatieve talenten ben je in staat om te ontwerpen, waardoor er interessante mogelijkheden kunnen zijn. Er kunnen talenten in je loskomen, die jezelf nooit ervaren hebt, maar je wel veel goeds kunnen brengen. Werk je veel met mensen samen, dan zal je voornamelijk achter de schermen werken, maar ben je wel zeer nuttig, waarbij collega’s en andere zakelijke contacten prima weten waar je mee bezig bent. In principe zullen Schorpioenen bij alles wat ze doen, presteren. Heb je een eigen bedrijf, dan zal je ook goed en verantwoordelijk handelen bij dingen waar je mee bezig. Je zult je talenten aan kunnen wenden om er een mooie maand van te maken en zal aan het eind van de maand dan ook zeker vol trots terugkijken op datgene wat je allemaal bereikt hebt. Financieel gezien zal je erg hard kunnen werken, wat zich dan weer in geldelijke beloningen omgezet kan worden. Het kan een hoogtepunt van het jaar worden, waarbij je in staat bent jezelf te ontwikkelen. Je zult je doelen kunnen bereiken en bent ook prima in staat om nieuwe doelen te stellen. Hierbij zal je de steun van familie en vrienden nodig hebben, maar die zal je ook volledig benutten, omdat je weet dat dit beter voor jou zal zijn. Op financieel gebied zal met name de laatste week zeer krachtig zijn en kun je hierdoor niet alleen geld krijgen uit werkzaamheden die je doet, maar ook uit de sociale contacten die je hebt. Doordat je zeer emotionele gevoelens kunt krijgen, zal je deze laatste periode van de maand ook de drang voelen om mensen te helpen. Je wilt vooral hulpbehoevende oudere en jongere mensen ondersteunen en zal er een goed gevoel aan over houden als je hen een beetje geluk kunt schenken.

Fysieke en mentale gezondheid
In principe zal de gezondheid in december niet slecht zijn. Sterker nog, je voelt je eigenlijk uitstekend en zal normaal gesproken geen ernstige fysieke problemen hebben. Wel zal je veel aandacht voor je gezondheid moeten hebben, omdat je natuurlijk niet zomaar alles kunt doen. Je moet blijven bewegen en zal je voedingspatroon onder de loep moeten nemen. Er kunnen namelijk bepaalde stoffen zijn, die allergische reactie oproepen en die jou het idee geven dat je iets ergs onder de leden hebt. Dat kan je geestelijk in de war brengen en dan kan je uiteindelijk wel fysieke problemen oproepen. Er wordt voor deze maand aangeraden je niet teveel te laten leiden door chemische middelen en vooral te analyseren welke voedingsproducten het zijn, die bij jou allergische reacties oproepen. Lukt dit niet alleen, dan wordt aangeraden een natuurarts om ondersteuning te vragen. Over het algemeen zal je zeer vitaal zijn en heb je voldoende energie om geregeld te sporten en andere activiteiten te doen, zoals wandelen of het bezoeken van vrienden. Sociale contacten zullen overigens ook veel goede energieën bieden. Je kunt deze maand heftige emoties ondervinden van Venus en Mars. Hierdoor kunnen emoties erg wisselvallig zijn. Je kunt hierdoor vaag bij mensen overkomen, waarbij ze het gevoel hebben dat je geregeld aan het insinueren bent en dingen zegt om te kwetsen. Dit zal echter zeker niet jouw bedoeling zijn. Wees dus open bij datgene wat je wilt en laat mensen niet raden wat je bedoelt. Een tweede advies dat gegeven wordt, gaat over het gegeven dat je soms eigen verlangens boven die van anderen plaatst. Doe dit vooral niet en zet altijd dierbare mensen voorop. We wensen je een liefdevol en vriendschappelijk 2024 toe, waarbij je gezondheid en mentale gesteldheid weer het niveau van weleer kunnen krijgen.

De magische kracht van de Volle Maan in de Kerstperiode en Oud en Nieuw
We hebben te maken met een bijzondere afsluiting van het jaar, waarbij er een betoverende energie van de Volle Maan, in de mystieke Kreeft, zal ontstaan. Deze kunnen we al tijdens de kerstperiode ervaren. Dit kosmisch schouwspel van ongekende proporties wordt doordrenkt van emotionele energie die ons op verschillende niveaus kan raken. De Volle Maan zal diepe emotionele krachten in ons los gaan maken. De Kreeft is immers heerser over het rijk der emoties, familie en huiselijkheid. Mensen zullen meer dan ooit tijdens de kerstperiode en Oud en Nieuw hun vertrouwde omgeving opzoeken. De familiebanden, de warmte van huiselijke omgevingen en onze gevoelens zullen dan ook alle aandacht krijgen. Emoties vinden hun hoogtepunt in dit kosmische spektakel. Sommigen van ons zullen zich buitengewoon gevoelig en intuïtief voelen, als antennes die de subtiele trillingen van het universum opvangen. Het is een uitmuntend moment om te mijmeren over onze emotionele behoeften en verbinding te zoeken met degenen die ons het meest dierbaar zijn. Dit kunnen ook overleden mensen zijn, waardoor er veel emoties vrijkomen, maar er ook een diep geluk kan zijn, voor dat wat we in het leven hebben mogen ontvangen van geliefden. Familiebijeenkomsten en het delen van hartverwarmende momenten met onze geliefden beloven uitzonderlijk bevredigend te zijn. De Volle Maan nodigt uit om ons onderbewuste naar de oppervlakte te brengen.

Vergeten herinneringen en diep weggestopte emoties kunnen opduiken, als een kans om oude wonden te helen en emotionele blokkades op te ruimen. In de dagen rondom deze Volle Maan is het cruciaal goed voor onszelf te zorgen. De emotionele intensiteit zou als kosmische golf over ons heen kunnen spoelen, en daarom is voldoende rust en zelfzorg van groot belang. Laat meditatie, yoga en het nemen van ontspanningsoefeningen innerlijke stromen van emoties in balans brengen. De Kreeft-Volle Maan, herinnert eraan onze intuïtie te omarmen en in contact te blijven met onze diepste gevoelens. Een tijd van emotionele genezing breekt aan, als een zachte bries die helende energieën met zich meebrengt. Deze bijzondere gelegenheid nodigt ons uit om te reflecteren op ons huis en de thuisomgeving, om een veilige en liefdevolle ruimte te cultiveren. We willen dan ook adviseren om de gehele laatste week van dit jaar te gebruiken open te stellen voor de kracht van de Volle Maan in Kreeft en te richten op liefde, familie en emotionele groei. Het is een tijd om te omarmen wat werkelijk belangrijk is in ons leven en om onze harten wijd open te zetten voor de diepte van menselijke emoties. In deze hemelse vertelling van de nachtelijke hemel, laten we ons leiden door de melodieuze klanken van het universum en de gloed van de kosmische liefde. Laten we dit magische moment verweven met de betovering van de Kerst en de goddelijke krachten, die ons zullen ondersteunen als we het goede nastreven.

Algemeen overzicht voor de maand december
We kunnen aan het begin van de maand de invloed van de Zon ervaren, die eind november in oppositie stond met Jupiter. Hierdoor ervaren we de eerste dagen een gebrek aan realiteitszin en optimisme. Het is raadzaam voorzichtig te zijn met overdreven verwachtingen en de realiteit in acht te nemen. Aan het begin van december hebben we ook te maken met de bloedmaan van 27 november, die in Tweelingen stond en emoties kon vergroten. Dit kan ook nu nog positieve en negatieve gevolgen hebben. We merken dat we nog steeds in staat zijn dingen los te laten die we beter niet meer doen. Dit leidt tot veranderingen in ons leven. Deze zullen we zeker nog de eerste week van december opmerken. Daarbij hebben we nog steeds te maken met retrograde bewegingen van Mars, die tot 12 januari in de Tweeling beweegt, Jupiter die tot het eind van de maand retrograde in de Stier beweegt, Uranus tot januari retrograde in Stier en Mercurius in de Steenbok. Vooral Mercurius en Neptunus brengen energie die tijdens communicatie verwarring en misverstanden brengt. We laten ons er echter niet toe leiden dat liefdesaffaires ons hoofd op hol brengen, want persoonlijke vrijheid is belangrijker. Mercurius beweegt vanaf 1 december in Steenbok en blijft daar tot 23 december. In deze periode verlangen we naar respect, en kan er wat onrust zijn. Dankzij deze positie kan conservatief denken naar voren komen, vooral als het gaat om relaties en droge humor. Daarom is het belangrijk duidelijk en kritisch te zijn in gesprekken met anderen. Mensen kunnen gevoelig zijn en conflicten zijn moeilijk op te lossen. Neptunus zal echter de 6de uit haar retrograde beweging komen en voorwaarts in de spirituele Vissen reizen. Daardoor zal er meer ruimte komen om de maand open, warm en spiritueel te belijden. Venus zal tot 4 december in de Weegschaal verblijven. Tijdens deze periode is er een onbewust sterk belang naar relaties, waardoor er onder mensen meer balans en harmonie is. Dat is de sleutel tot geluk en een aangename sfeer onder de mensen. Echter, als het om serieuze beslissingen gaat, kunnen mensen nog wel eens onzeker zijn. Vanaf de 4de zal Venus tot de 29ste in de Schorpioen staan. In deze periode zullen veel mensen op zoek zijn naar mensen met een mysterieuze geest. Het is moeilijk verleiding van het verbodene te weerstaan. Daardoor hebben mensen minder last van taboes, maar gelukkig kunnen velen van ons dit wel onderdrukken. Deze maand zullen natuurlijk de kerstperiode en de nieuwjaarsviering belangrijk zijn, maar het lijkt wel alsof het een rustige periode zal worden. Mensen zullen voelen dat het meer zal gaan om warmte en liefde met mensen in de omgeving, maar ook in het algemeen. De drukte die er normaal voor deze periode is, zal een stuk minder worden dan afgelopen jaren. Er zal echter wel wat opwinding zijn als gevolg van Venus en Mercurius zijn, die gecombineerd beschouwd worden als planeten van liefde en intrige.

Dit zou genoeg moeten zijn om te begrijpen wat ons te wachten staat op het gebied van relaties en romantiek. En er zijn genoeg redenen om te geloven dat de emotionele component in deze periode extreem hoog zal zijn, voornamelijk vanwege de verschillende bewegingen van planeten in december. Het is ook de moeite waard om de retrograde van Mercurius extra te vermelden. Wanneer deze planeet zo beweegt, geeft dit flink wat volharding, vastberadenheid en zelfvertrouwen. Let wel op dat er vooral aan het eind van de maand soms wat onrust kan zijn, bij mensen die hier teveel mee bezig zijn. Je hoeft hier niet mee bezig te zijn alsof alles ‘moet’. Ga er relaxt mee om en wees niet te angstig in de acties die je onderneemt. Het 1ste deel van december zal de minst voorspelbare periode zijn. De Zon staat in Boogschutter en blijft daar tot de 22ste. Daarbij is er een samenstand tussen de Zon en Mars die in de Schorpioen staan. Dit leidt tot een toename van vastberadenheid onder mensen met krachtige energie en persoonlijkheid. Dit is dus een periode van krachtige actie en nastreven van doelen. Er kunnen gevoelens bij mensen zijn dat niet alles in orde is. De kans op het nemen van verkeerde beslissingen is aanzienlijk. Aan de andere kant zal het onmogelijk zijn om eventueel ontstane crises te negeren. Mensen kunnen namelijk soms minder sterk zijn in het zich houden aan gemaakte afspraken of deze zelfs verbreken. Zakelijk gezien kan dit betekenen dat zakelijke partners van plan zijn je als leverancier te vervangen of je kunt klanten verliezen. In een relatie kan het betekenen dat een partner iets anders gaat doen, dan je verwacht. Mocht er zoiets gebeuren, dan wordt aangeraden dit gelijk aan te pakken en te zorgen dat je er stappen in onderneemt. Daar zal december belangrijk in zijn. Haast je niet om je zorgen te uiten en blijf bescheiden en nuchter. Je kunt anders ongegronde dingen zeggen of beledigend zijn voor een partner, collega of geliefde. Als we de energie op de juiste manier gebruiken, kunnen we bereiken waar we naar verlangen. Neptunus zal nog steeds in Vissen verblijven en daar tot eind maart 2025 blijven. Gedurende deze tijd voelen we grote mentale kracht. Als we vaak genoeg en met geduld over iets nadenken, zullen we ongetwijfeld krijgen wat we willen. Wees niet te rustig en vrijgevig, omdat je anders in financiële moeilijkheden terechtkomt, wat uiteindelijk tot existentiële problemen kan leiden. Het midden van de maand reist Mercurius richting de Boogschutter om hier tot 14 januari te verblijven. Daarnaast beweegt Mars tot 4 januari ook in dit teken, waardoor mensen wel wat meer de neiging hebben om extra te strijden om eigen overtuigingen te laten overwinnen. Dat kan problemen meebrengen, omdat er een rusteloze en tegelijk avontuurlijke energie zal hangen. Er wordt aangeraden om deze periode veel meer te bewegen door te sporten of culturele aspecten aandacht te geven.

De planetaire combinatie is over het algemeen erg gunstig, omdat morele aspecten sterk zijn. We kunnen de neiging hebben om te handelen en te zorgen dat onze omgeving rustig en vreedzaam blijft. Ruzie tussen mensen kan ontstaan, maar er zijn anderen, die hier dan gelijk in willen bemiddelen. Het kan een periode zijn waarin we op zoek zijn naar religie, filosofische vraagstukken, spiritualiteit, maar ook naar politieke kwesties. Er zal meer duidelijkheid zijn over kwesties die ons in het begin van december dwarszaten. Er zal gelegenheid zijn meer richtingen te vinden om ons te ontwikkelen. In de professionele sfeer is het tijd eerder gestarte projecten af te ronden en de vruchten ervan te plukken. Let op de kleinste veranderingen en pas je beslissingen dienovereenkomstig wel omzichtig aan. Gebonden mensen kunnen zich beter niet zo gedragen dat er conflicten met hun geliefden uitgelokt worden. Krijg je deze periode eenmaal een conflict dan zal deze erg moeilijk op te lossen zijn. Beter laat je problemen dus los en ga je je richten op de fijne dagen die er aan gaan komen en de fijne emoties die dit met zich meebrengt. In het laatste deel van december is het de laatste kans voor degenen die op zoek zijn naar liefde om een laatste sprong naar geluk te maken. Venus, gesteund door Mars, zal de liefde in het leven brengen, waardoor er kansen zijn, om de romantiek te versterken. Let op dat er tijdens de periode van de retrograde Mercurius problemen kunnen zijn met de sociale communicatievaardigheden van mensen. Toch zal dit nu onder invloed van de andere kosmische energieën minder impact hebben. Daardoor zal de liefde veel makkelijker zijn intrede doen en is het eind van het jaar een zeer goede periode om de romantiek hoogtij te laten vieren. Er wordt aangeraden om je open te stellen voor plekken waar onbekende mensen komen, omdat er veel leuke momenten uit voort kunnen komen en je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Zowel in de kerstperiode als tijdens Oud en Nieuwe zullen we onder invloed van Venus een warme en fijne energie ervaren, die versterkt wordt door andere planeten. In de zakelijke sfeer is het einde van het jaar een tijd om behaalde successen even te consolideren, maar wel even los te laten. Er is niets nieuws toe te voegen, behalve misschien dat er wat meer contacten tussen collega’s onderling zijn en er een bijzondere vrolijkheid is, die kan leiden tot leuke evenementen. Beoordeel je collega's niet streng en wees blij als er een goede sfeer hangt. De 29ste zal Venus naar Boogschutter reizen en er tot 23 januari blijven. Deze periode kan een intieme relatie worden ontwikkeld via avontuurlijke gevoelens. We leren graag iets nieuws, dus is het geen wonder dat mensen met dezelfde intentie elkaar aantrekken. Het zal dan ook een uitstekende afsluiting van het jaar worden mede met de kracht van de Maan, die zorgt voor magische en liefdevolle krachten. We wensen je dan ook een zeer gezond en spiritueel 2024 toe met veel liefde en warmte en vooral ook veel goedheid naar andere mensen toe.

Loading…
Share This