Maandhoroscoop Schorpioen

De horoscoop van het sterrenbeeld Schorpioen lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum 23 oktober t/m 21 november - Oktober 2022

Algemeen
De voorwaartse beweging van Mercurius, in de Maagd, kan t/m de 11de invloed hebben. Je hebt het gevoel dat alles mis gaat en ervaart constant een onderbuikgevoel. Je hebt het gevoel dat andere mensen of instellingen constant voor onrust zorgen en weet niet goed wat je hier mee aan moet. Je kunt moeilijk aangeven wat je diepste gevoelens zijn, wat tot veel onrust zorgt. Je moet er in deze periode voor zorgen dat je het geduld bewaart en vooral niet toegeven aan de woede die je van nature in je hebt. Lukt het niet om controle te houden, dan kun je dingen doen, waar je later veel spijt van kunt hebben. Je doet er in deze periode goed aan jezelf soms wat vaker terug te trekken en dingen te doen, die je al een tijdje af wilde ronden. Je zult merken dat je, als je alleen bent of met vertrouwde mensen, veel meer tot rust komt en minder negativiteit zult ervaren. In je werk, maar ook in je privéleven doe je er goed aan orde in je leven te brengen. Vanaf de 9de zal de Volle Maan, in de Ram, intense invloed hebben. In je werk kun je problemen ervaren, waarbij bepaalde mensen uit je leven kunnen verdwijnen. Let op dat je soms te perfectionistisch wilt zijn en dit als druk ervaart. Je mag best wat gas terugnemen. Laat je werk soms liggen, neem meer rust of ga lekker sporten. Schorpioenen die veel stress ervaren, kunnen constant het gevoel hebben dat ze ziek zijn en zelfs fantoompijnen ervaren. Bedenk dat je zo krachtig bent, dat je in staat bent jezelf ziek te maken. Door de energie van de Maan kun je wel bedenken wat je zou moeten veranderen in je leven. Het zou een goed moment zijn om te stoppen met zaken die niet veel goeds brengen. Rond de 11de zal Mercurius naar de Weegschaal reizen. Dit zorgt voor sentimentele gevoelens en er kunnen zaken uit het verleden terugkomen, die krachtige invloed hebben. Deze kunnen uiteindelijk goed voor je uitpakken, waarbij je zelfs een tweede kans bij iets of iemand kunt krijgen. Toch voel je je nog steeds moe en heb je moeite je fysieke en mentale gestel positief te houden. Je hebt de neiging bij mensen weg te gaan, maar misschien moet je bedenken dat dit misschien niet goed is en je juist andere mensen op moet zoeken om je prettiger te voelen. Tot en met de 21ste zal je daar veel aan hebben.

Vanaf de 23ste zal er een veel positievere energie op je afkomen. Dit komt door de Zon en Venus, waarbij er van de 25ste zelfs een verduisterde Zon die samen met Venus een warme gloed op je laat schijnen. Deze kunnen zorgen dat jij in de romantiek, maar ook in je zakelijke leven in staat bent om juiste activiteiten te doen om succes te behalen. Je krijgt veel meer aandacht van andere mensen, waarbij ze beseffen dat ook jij je zwakheden kent en niet altijd die harde Schorpioen bent. Mensen willen leren wie jij als persoon bent. In je relatie gaat je partner herkennen dat je veel liefde in je hebt, waardoor deze jou meer aandacht wil geven. Je kunt de komende tijd de drang hebben om contact met mensen op te nemen, die je al een tijdje niet gezien hebt. Ze zullen je met open armen ontvangen, waardoor je meer het gevoel krijgt dat je er niet alleen voor staat. In deze periode kun je, als single, een warme sentimentele en romantische energie uitstralen, waardoor mensen gecharmeerd worden en voelen hoeveel liefde je kunt geven. Vanaf de 26ste zal Mars zorgen dat er veel energie door je heen stroomt, waardoor je geest actiever wordt. Je krijgt nieuwe ideeën en kunt in contact met mensen ondersteunend werken en mensen prikkelen om meer uit het leven te halen. Je energie is zo sterk dat je het moeilijk vindt alles te controleren, maar als je voldoende sport, gezond eet en voldoende slaapt, zal het je lukken. Let op dat er de gehele maand een krachtige energie vanuit de Maan komt, waardoor alles wat je doet, versterkt wordt. Als je zuiver handelt, zal je merken dat je ook zuivere energie terug krijgt. Het eind van de maand komt er een passionele en zeer erotische energie in je los. Dat kan betekenen dat singles meer voor de erotiek kunnen gaan dan voor een serieuze relatie. Gebonden mensen dienen in de gaten te houden dat ze erg aantrekkelijk overkomen, waardoor er bedreigingen voor hun relatie kunnen zijn. Merk je aan jezelf dat je tot iemand aangetrokken wordt, zorg dan dat je jezelf controleert. Er kunnen anders grote problemen zijn, die moeilijk op te lossen zijn en voor veel misverstanden kunnen zorgen.

Liefde, relaties en sociale contacten
Het is een maand van bezinning om eens te bekijken wat je in je privéleven anders kunt doen. Er is een minder intense sfeer, maar je kunt je deze periode wel gebruiken om je voor te bereiden op wat komen gaat. Vanaf de 21ste zullen Venus en de Zon ervoor zorgen dat je uitstraling erg sterk is. Je kunt jezelf dan prima uitdrukken en bent in staat om je drukke leven even tot rust te brengen. Het is wel een maand om geregeld over het verleden na te denken. In een relatie kan je leuke activiteiten plannen om het dagelijkse leven even los te laten en wat meer spanning in te bouwen. Je bent sentimenteel en romantisch en je partner zal hier veel baat bij hebben. Dit heeft een positief effect op de relatie en zal zorgen dat je ook veel van je partner terug krijgt. Singles moeten niet vergeten om even terug te kijken op eerdere relaties en sociale contacten. Je kunt de gedachten hieraan gebruiken om bepaalde dingen anders te gaan doen. Denk na wat je vanaf nu in de liefde wilt ervaren, zodat je fouten uit het verleden niet herhaalt. Met name het 1ste deel van de maand heb je een bepaald gevoel in je onderbuik, waardoor je voelt dat er veel dingen niet gaan zoals jij zou willen. Je voelt je soms onzeker en kunt jezelf afvragen wat je nu precies allemaal fout doet. Je maakt je zorgen om je eigen leven, maar kunt je ook zorgen maken om het leven van andere mensen. Je bent hierdoor erg gevoelig en kwetsbaar en kunt zeer verdrietig worden, waardoor je geregeld gespannen bent. In het contact met je partner snak je naar warmte en liefde en wil je veel aandacht. Als je deze niet of onvoldoende krijgt, kun je depressieve gevoelens ervaren. Ben je single dan kun je je eenzaam voelen en verlang je naar een partner die jouw liefde kan bieden. Met name Schorpioenen, die geen vooruitzicht op een nieuwe partner hebben, kunnen hierdoor ook depressief worden. In je werk kun je problemen ervaren en merk je dat je even rustig aan moet doen. Let op dat je in deze periode veel negatieve gevoelens kunt ervaren van verdriet tot aan woede toe. Er wordt aangeraden soms wat extra tijd vrij te maken voor ontspanning en rust. Rond het midden van de maand kun je erg sentimenteel zijn en denk je vaak terug aan het verleden. Je mist bepaalde mensen en voelt je extra eenzaam. Gaandeweg de maand zal het echter beter gaan en de laatste 2 weken zal je vrolijker zijn en straal je meer positiviteit uit, waardoor mensen naar je toetrekken. Je wilt ondernemen en bezoekt vrienden en familie. In een relatie kun je meer liefde laten zien en voel je je minder onzeker.

Carrière en zakelijkheden
Je hebt aan het begin van de maand erg veel moeite om controle te houden over de dingen die je moet doen. Er kan veel minder goed lopen, dan je zou willen. Je ervaart veel tegenwerking en kunt je geduld wel eens verliezen. Wanneer dit gebeurt, kun je dingen zeggen en doen, die je beter niet kunt doen. De kans dat je deze periode veel conflicten tegen kunt komen, is extra groot, waardoor je er goed aan doet controle over jezelf te houden. Je zou er in deze periode goed aan doen om even rust te nemen in de vorm van één of meerdere vrije dagen. Je kunt je dan even richten op mensen die je vertrouwt, waardoor je weer wat meer vertrouwen kunt bijtanken. In de periode van de 9de kun je problemen tegenkomen, waarbij je zelfs je baan of bedrijf kwijt kunt raken. Bedenk voor jezelf of je wel op een zuivere manier bezig bent en breng eventueel orde aan in de dingen die je doet. Je zult merken dat je beloond zal worden als je schoon schip maakt, maar negatieve dingen meemaakt als je dit niet doet. Vanaf de 9de zal je langzamerhand weer meer grip op je leven krijgen en merk je dat er positieve gevoelens in je opkomen. Je krijgt de kans om met nieuwe zaken te beginnen en merkt dat mensen op een prettiger manier met je omgaan. Mensen die problemen op het werk hebben of werkeloos zijn, kunnen positieve energieën ervaren. Je krijgt hierdoor meer grip op je leven en dit zorgt voor betere ontwikkelingen. Hierdoor zijn er aan het eind van de maand mogelijkheden, die je in de volgende maand kunt gaan gebruiken om talenten en vaardigheden te verbeteren en daardoor in de volgende maand veel kunt gebruiken.

Gezondheid en karakter
De eerste twee weken ervaar je soms negatieve energieën waardoor je niet lekker in je vel zit. Je voelt je geregeld gestrest en kunt jezelf niet altijd op een goede manier uiten. Je voelt je emotioneel en kunt wel eens het gevoel hebben dat je spontaan in tranen wilt uitbarsten. Hierdoor kun je jezelf lichamelijk soms zwakker voelen en dit kan leiden tot ziektes of kwaaltjes. Het is belangrijk dat je in dit geval even langs de dokter gaat om advies te vragen. Wees vooral niet eigenwijs en luister naar de manier waarop je behandeld moet worden. Volg deze periode de aanwijzingen op en trek niet je eigen plan. Je kunt anders complicaties krijgen, die minder goed onder controle te krijgen zijn. Mensen die ziek worden, dragen deze ziekte waarschijnlijk al een tijdje met zich mee, maar zijn extra kwetsbaar door hun mentale gespannenheid. Hierbij is het zelfs niet uitgesloten dat je de symptomen van ziektes ervaart, die je eigenlijk helemaal niet hebt, maar jezelf inbeeldt. Mensen die niet fysiek ziek zijn, kunnen zich zwak voelen, maar doen er in dat geval goed aan juist te sporten en de vrije natuur op te zoeken. Je zult merken dat het je erg goed zal doen om te bewegen. Je kunt op deze manier de stress uit je lichaam trainen en ervoor zorgen dat je je lekkerder gaat voelen. De laatste week komt er positieve energie aan, waardoor je fysiek sterker wordt en je fit gaat voelen. Je wordt actiever en je ervaart een energie die door je heen stroomt. Toch kan deze energie je prikkelbaar maken als je te weinig beweegt. Blijf lekker sporten en zorg in ieder geval voor voldoende slaap en een passieve hobby, omdat je daardoor kunt ontspannen. Tracht op momenten dat je je gestrest voelt, niet stil te zitten, omdat je je dan nog minder goed gaat voelen. Op die wijze zal je hierdoor wel de volgende maand goed op kunnen starten.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Oktober kent veel romantiek, waarbij mensen het gevoel hebben om negativiteit van zich af te gooien. Veel mensen ervaren sensuele en speelse energie, waardoor de leuke kant van het leven zeker naar voren kan komen. Dat betekent soms dat oppervlakkigheid kan ontstaan, omdat we de mindere kant van het leven weg kunnen duwen. Op zich is het natuurlijk prima even weg te lopen van dingen die minder goed gaan, maar laten we negativiteit niet vergeten. De wereld kan mooi zijn, maar er is ook veel ellende in de wereld. Mensen, die financieel lekker in hun vel zitten, doen er verstandig aan mensen, die hulp nodig hebben, te ondersteunen. Dit kan in onze omgeving zijn, maar we kunnen ook geld of goederen aan instellingen geven. Het is een romantische maand, maar het is wel belangrijk emoties en ratio in balans te brengen. Vooral de Maan en Venus zijn deze maand sterk aanwezig als het om beïnvloeden van karma gaat. Daardoor zullen goede daden direct meer geluk oproepen, waardoor ons eigen leven ook verbetert. Naast deze hemellichamen zal Pluto dominant aanwezig zijn. Deze planeet staat bekend als symbool, van verrassingen en grote veranderingen. Dit betekent dat emoties onder druk staan en mensen, die veel op emoties vertrouwen, problemen kunnen krijgen. Zelfvertrouwen kan een deuk oplopen, maar er wordt aangeraden niet weg te lopen van wat in de maatschappij niet goed gaat. We kunnen ontkennen, maar in dat geval kunnen de Maan, Venus en Pluto negatieve uitwerking op emoties, contact met mensen en gemoedstoestand hebben. Het zal belangrijk zijn in de maatschappij eerlijk, oprecht en neutraal in het leven te staan. Soms geeft de Zon echter wat kwetsbaarheid, waardoor we niet altijd evenveel kracht, enthousiasme en motivatie op kunnen brengen. Dit is per teken en individu wel anders wat betreft de invloed van de omgeving, cultuur, levensovertuiging, het verleden en andere invloeden, die ons gevormd hebben. Om sterk te blijven, wordt aangeraden een partner, vrienden en familie veel aandacht te geven. Ook ondersteuning van mensen die jouw hulp kunnen gebruiken is belangrijk. Dit kan op financieel gebied zijn, maar heb je zelf minder geld, dan kan je ook kwetsbaren in de maatschappij ondersteunen.

Het eerste deel van de maand zal er veel dynamiek zijn in persoonlijke relaties. Watertekens zullen nog het meest profiteren van deze huidige kosmische stand. Anderen zullen voorzichtiger moeten zijn, maar echt grote problemen lijken er niet te komen. Mochten er conflicten zijn, dan wordt aangeraden om hier voorzichtig in te zijn en een stapje terug te doen. Sociaal gezien wordt aangeraden om je niet te gesloten naar vreemden op te stellen, maar te accepteren dat iemand anders dan jij kan denken. Het tweede deel van de maand is er relaxte energie met minder kansen op conflicten of andere problemen. De maand start met Mercurius die de 2de voorwaarts in de Maagd gaat bewegen. Hierdoor zal er op communicatief gebied meer rust te vinden zijn, maar dan op professioneel en minder op relationeel vlak. Deze energie werkt vooral als we in staat zijn om te luisteren en minder om te praten en vooral niet onze mening door te drukken. De rest van de planeten brengt wisselvallige energie, waardoor er de eerste week meer ruimte is voor ontspanning, delen van emoties, liefde en vriendschap. Er zijn echter ook bepaalde spanningen, die minder positiviteit brengen. Tijdens deze eerste weken zijn er mensen, die belangrijke keuzes moeten maken, waarbij er zelfs radicale beslissingen nodig zijn. De Volle Maan van de 9de beweegt in de vurige en onafhankelijke Ram. Deze energie is geschikt onze aandacht te richten, waarom bepaalde individuele behoeftes in relaties niet vervuld worden. De Maan ondersteunt door energie te geven om problemen te verhelpen en beslissingen te nemen. De kosmische beweging geeft melancholische emoties en vooral de tweede week balanceren we tussen tegenslag en mentale rust. De stand van de sterren speelt hierbij met zenuwen, laat grenzen zoeken en maakt emoties hard. Sommigen zullen deze uitdagingen gebruiken om te ontwikkelen, maar er zijn mensen die er moeilijk mee omgaan en achteruit geworpen worden

Lucht- en Vuurtekens worden net als in september nog steeds geprikkeld door Jupiter in Ram en Mars in Tweelingen. Water- en Aardetekens zullen minder kunnen profiteren van de krachtige planeten en het gevoel hebben dat het leven te passief verloopt. Omdat er later deze maand krachtige energie komt, die ook deze tekens flink kan prikkelen, wordt aangeraden vooral met mensen om te gaan met het teken Weegschaal, Ram of Tweelingen of met mensen, waarvan hun heersende planeet in deze tekens staan. Tussen de 11de en 29ste zal Mercurius, in de Weegschaal, zorgen voor gelukkige energie, waardoor we erg ondernemend zijn. Mensen kunnen geluk afdwingen en dingen doen, om op vele gebieden kansen te ontplooien. Er zal vanaf de 24ste intense energie voor alle tekens ontstaan, als Venus (tot 16 november) en de Zon (tot 22 november) door de Schorpioen reizen. Die energie brengt complexe en mysterieuze krachten, waardoor emoties zeer intens zijn, maar er wordt aangeraden deze onder controle te houden. We krijgen de 25ste namelijk te maken met een gedeeltelijke zonsverduistering, die tegelijktijdig met de Nieuwe Maan plaatsvindt. Van circa 11:08 tot 13:03 zal deze in Nederland te zien zijn, waarbij 1/3 deel van de Zon bedekt is. De Nieuwe Maan verschijnt rond 12:48. Let op dat door al deze energieën het gemoed van mensen wisselvallig kan worden. De verduistering vindt plaats in de krachtige Schorpioen en staat naast Venus. Dit geeft normaal gesproken een nieuw begin aan op gebied van financiën, maar ook van erotiek. We kunnen bepaalde dingen achter ons laten en ons bevrijden van eventuele mentale of sociale zaken, die weerhouden van ontwikkelen. Singles krijgen nieuwe kansen, gebonden mensen kunnen hun relatie verdiepen en zakelijk zijn er financiële mogelijkheden. We zullen in ieder geval te maken krijgen met een universum dat vertrouwen geeft om te bereiken wat we willen. De 29ste keert Jupiter terug naar de Vissen en zal daar tot 20 december blijven. Mercurius gaat dan naar de Schorpioen en blijft daar tot 17 november. Deze energie zal de maand op spirituele wijze beëindigen, waardoor we genieten van de mooie zegeningen van het leven. We kunnen veel dankbaarheid ervaren en zullen ook gezond in het leven staan. Er is energie van de Schorpioen, waardoor we in principe actief en niet snel vermoeid zullen zijn. Geen probleem is te groot om niet opgelost te worden en erotiek, spiritualiteit en geneeskunde krijgen een positieve energie. Tenslotte beweegt Mars de 30ste retrograde in Tweelingen en zal daar tot 12 januari verblijven. We moeten dan voorzichtig zijn, omdat impulsiviteit en ongeduld nog wel eens tot ongemakken en conflicten kunnen leiden.

Loading…
Share This