Maandhoroscoop Schorpioen

De horoscoop van het sterrenbeeld Schorpioen lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 23 oktober t/m 21 november - Februari 2020

Algemeen
De 1ste week van februari zal Mars in jouw teken komen en dat geeft vertrouwen. Je bent vitaal en erg vrolijk en dat is een prima energie om te presteren en het leven te leiden zoals jij dat wilt. Je vindt het fijn om uitdagingen aan te gaan en staat vol kracht en passie in het leven. Let op dat je na de 8ste teveel energie vanuit Mars krijgt, omdat deze in jouw huis van meningsuiting komt. Je kunt dan wel eens erg egocentrisch en zelfs agressief zijn, vooral als mensen jou in de weg zitten. Je moet deze passie onder controle houden omdat je er flink wat mensen tegen je in het harnas mee kunt jagen. De Schorpioen heeft al de neiging om dingen vrij hard te zeggen, maar dat kan nu nog meer zijn en dat kan dan voor conflicten zorgen. Saturnus en de Zon zijn op doorreis in het 3de huis van het Schorpioenmaanteken. Je kunt overmoedig zijn en dit kan zorgen dat je nog wel eens buiten de werkelijkheid leeft. Vermijd het om boven anderen te willen staan en tracht vooral sympathiek en bescheiden met mensen om te gaan. Zakelijk gezien, moet je opletten met investeringen of beleggingen. Laat je adviseren en ga niet op eigen houtje grote geldsommen beleggen. Wil je hiermee aan de slag begin dan klein om er aan te wennen en blijf weg bij risico's en verliezen. In het midden van de maand zijn er positieve energieën, waardoor je efficiënt en productief bent en er geregeld kansen komen. Ondanks dat je de 1ste periode vrolijk bent, dien je de 1ste en 2de emoties onder controle te houden. Blijf dus zo nuchter mogelijk. Over het algemeen zal dit lukken en kan je goed met mensen omgaan, zowel in je carrière als privé. De 5de t/m de 8ste is een prima periode om je op je werk te richten en ordelijk en duidelijk aan de slag te gaan. Je kunt dan het meest profiteren van eventuele mogelijkheden die er aangeboden worden. De 10de t/m de 12de is zeker geen saaie tijd, omdat er veel opwindende planetaire energie op je afkomt. Dit is voor jou een uitdagende tijd en aangezien er ook spirituele energie is, kun je ook plannen maken om in de toekomst mee aan de slag te gaan. Ook de 21ste en 22ste is er deze energie en heb je een goede intuïtie om de juiste dingen op het juiste moment te doen. Vanaf de 25ste wordt aangeraden om wat ruimte te maken voor ontspanning en leuke activiteiten. Je hoeft niet altijd te presteren en mag soms best even wat rustig aan doen.

Liefde en relaties
Voor romantiek en relaties is het een maand van empathie en vertrouwen en het zal een prima maand zijn om liefde te geven en te ontvangen. Over het algemeen straal jij naar je partner een warme energie uit en deze zal veel aan je teruggeven. Jullie geven elkaar dan ook kwalitatief veel aandacht. Omdat Mars veel energie geeft, zullen de liefdesemoties met de dag intensiever worden, maar houd dan wel emoties onder controle. Singles kunnen teveel kracht uitstralen en dat kan mensen wel eens afschrikken in plaats van aantrekken. In het midden van de maand kan er verrassende energie zijn, waardoor er veel ruimte is voor erotiek en romantiek. In de relatie kan jij merken dat je partner jou niet alleen waardeert, maar ook aanbidt. Dit kan bij jou wat afstand teweeg brengen, omdat je iemand bent die graag jaagt. Laat je partner te graag op zich jagen dan vind je dat minder spannend. Singles kunnen deze energie gebruiken om mensen aan te trekken, maar voor spanning en avontuur en minder voor iets duurzaams. Zowel singles als gebonden mensen kunnen veel spanning tegemoet zien. Gebonden mensen moeten opletten dat ze niet over grenzen gaan wat betreft erotiek. Je doet er goed aan afstand tot andere mannen of vrouwen te houden en loyaal aan je levenspartner te zijn. Singles dienen ook afstand te houden van mensen met een relatie. Eerlijkheid en betrouwbaarheid zijn belangrijk en het is niet verstandig anderen vreemd te laten gaan. Schorpioenen hebben vanaf het begin van de maand een sterk en diep gevoel. Hierdoor kun je makkelijk verliefd raken en vooral de 1ste week zal dit erg zijn. Tracht deze energie er op een andere wijze uit te gooien door te sporten of met vrienden af te spreken. De 5de t/m de 8ste zijn geschikt voor leuke toekomstplannen. Deze krijgen een goede zegen mee en kunnen veel romantiek en plezier brengen. Dit geldt ook voor de 10de t/m de 12de met veel erotiek en spiritualiteit. Er wordt wel aangeraden voldoende te ontspannen. De 17de t/m de 19de is er veel opwinding en zal je vooral te weinig slapen. Dit is niet verstandig en je doet er goed aan om de energie verstandig te gebruiken. Vanaf de 23ste zal je geregeld irritaties ervaren. Houd emoties onder controle en ga wat vaker naar de sportschool. Dat kan je gemoedstoestand een positieve boost geven. Op familiegebied, doen mensen, die kinderen hebben, er goed aan empathisch te zijn en te trachten vanuit het kind te denken, ongeacht hoe oud deze is. Het jongere kind zal begeleiding nodig hebben en moet voorbereid worden op een stabiel leven. Je gezins- en familieleven is harmonieus. Mensen zullen je prima ondersteunen en de basis vormen van waaruit jij kunt ontplooien. Let op kleinere conflicten met ouders, broers of zussen, omdat deze tot iets groots uit kunnen groeien. Er kunnen dan misverstanden zijn, die moeilijk om te draaien zijn.

Carrière en zakelijkheden
De planetaire invloed zal in februari sterk zijn met een grote geluksfactor. Dit heeft vooral te maken met jouw heersende planeet Mars, die op de achtergrond veel kracht schenkt. Daardoor is er een grote kans dat je succes op gebied van werk en studie kunt behalen. Let op dat er ook onverwachte gebeurtenissen kunnen zijn, die soms voor veel goeds zorgen, maar ook geregeld voor spanning zorgen. Opvallend is wel dat je deze maand een veel beter contact hebt met mensen waar je eerst geen goede band mee had, maar waar je nu opeens goed mee samen kunt werken en successen behalen. Ook kan die samenwerking zorgen dat je met andere mensen of bedrijven een krachtige band aan kunt gaan, waardoor je het gevoel hebt meer ondersteuning te krijgen. Houd deze maand in de gaten dat er vele mogelijkheden komen, die erg snel zijn, waardoor ze ook weer snel weg kunnen gaan. Wees dus bewust en oplettend van alles wat er om je heen kan gebeuren en grijp kansen die je krijgt aan. Er zal dus veel van je intellectuele vermogen gevraagd worden, waarbij het belangrijk is dat je het voortouw neemt. Het is belangrijk geregeld snel en efficiënt te handelen en ook orde in je leven aan te brengen, zodat er duidelijkheid is. Dit is niet alleen voor jezelf erg belangrijk, maar ook voor anderen. Let op momenten dat de Maan prominent aanwezig is, omdat deze energie ervoor kan zorgen dat je fouten kunt maken en de energie van de Maan er dan voor kan zorgen dat er nog meer dingen fout gaan. Voordeel van deze maand is wel dat er veel gunstige planeten in jouw sector van familie reizen, waardoor je veel steun vanuit deze mensen krijgt. Overigens kunnen dit ook vrienden zijn, die jij als familie beschouwt. Het zal een maand worden, waarin je goed na moet denken welke doelen je prioriteit hebben en welke strategieën je hierbij nodig hebt. Daarbij is het erg belangrijk om ook een duidelijk tijdsplan te hebben, zodat je weet wanneer je bepaalde dingen af dient te hebben. Financieel is het een maand waarin je kunt investeren en dit zal je ook gerust kunnen doen. Er wordt aangeraden om te beleggen en alleen te investeren als dit door een adviseur ingegeven wordt. Pas op dat je niet teveel luxe artikelen koopt. Beter kun je je richten op die dingen, die je werkelijk nodig hebt. Investeringen en kopen van dingen zullen dus gekoppeld dienen te zijn aan de doelstellingen die je in het leven belangrijk vindt. Ook is het belangrijk dat je geregeld in staat moet zijn om samen te werken en compromissen af te sluiten. Omdat je een stuk minder star bent, kan je flexibel met anderen omgaan. Je kunt er moeite mee hebben als anderen iets willen wat jij minder ziet zitten. Je eigenwijze kant komt dan naar buiten. Beter doe je er goed aan om geen individuele besluiten te nemen, maar samen met mensen te bespreken wat verstandig is. Je kunt dus beter geregeld water bij de wijn doen.

Mentale en fysieke gezondheid
De eerste dagen van de maand kan je stress ervaren en is het verstandig geregeld te zwemmen, wandelen of fietsen. Je kunt het gevoel hebben dat je iets ergs moet doen en het is verstandig balans te vinden. De Schorpioen heeft krachtige spirituele energieën, die veel goeds, maar ook minder goede dingen brengen. Vooral mensen die te weinig slapen of stress hebben, kunnen er last van krijgen. Ga lekker ontspannen en geniet ervan rust te nemen. In principe zal je hier t/m de 9de last van hebben, waardoor het geen al te makkelijke periode is. Van de 10de t/m de 14de is het belangrijk geregeld te sporten, maar doe dit wel op een beheerste wijze en niet met te zware trainingen. De periode van de 18de t/m de 20ste is geschikt om stressvolle zaken aan te pakken. Dit geldt ook voor de 22ste en 23ste. De dagen erna zal je vooral te maken krijgen met emoties, die je uit het verleden meedraagt. Bijzonder is dat de Schorpioen al op vrij jonge leeftijd een volwassen kijk op de wereld heeft. Ouders en leerkrachten dienen dit niet te onderdrukken, maar te motiveren. Talenten kunnen op gebied van sport, kunst en muziek liggen. Kon jij je als kind al ontplooien, dan zal je nu emoties beter onder controle hebben. Mensen die dit niet konden, zullen dus op moeten letten dat ze met stress te maken krijgen. Ook kan er een verergering van bepaalde fysieke kwalen zijn. Vraag advies aan een arts, dan kan deze eventueel helpen om complicaties te voorkomen. Om het immuunsysteem te versterken, is het verstandig extra vitamines te gebruiken en te zorgen dat je geen overgewicht hebt. Vrouwen moeten niet te weinig voeding gebruiken. Wat extra eiwitten, fosfor en mineralen is aan te raden. Mannen moeten oppassen voor plekken waar ze een virus op kunnen lopen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
We hebben te maken met de doorvoer van Saturnus in de Steenbok, die tot half januari 2023 blijft. Er is een karmische energie, die onbewust doorwerkt en om de circa 30 jaar plaatsvindt. Er zullen duidelijke veranderingen komen, die op onszelf en de wereld invloed hebben. Omdat onze karma in het geding is, moeten we alert zijn op eigen gedrag en het verleden, die invloed hebben op de manier hoe deze energie ons mentaal en fysiek raakt. Saturnus in de Steenbok is gericht op een duidelijke visie en veel mannelijke energie. We zullen meer dan de afgelopen jaren de zwaarte van het leven ervaren. Mensen zullen vaker in opstand komen, maar ook de natuur zal terugslaan in hoe wij met de Aarde omgaan. Oorlogen, milieuperikelen en andere negatieve gedragingen zullen een karmische werking hebben. Toch zal er ook veel energie zijn om juist positief met deze energie om te gaan. Er zullen veel mensen zijn, die juist zeer positief gedrag laten, waaruit beloningen en andere positieve zaken komen. Er wordt aangeraden om eerlijk te zijn, maar wel respect te hebben voor hoe anderen in het leven staan. Een ieder kan zijn eigen keuzes maken en eigen energie opwekken. De laatste keer dat Saturnus in de Steenbok reisde, is alweer circa 30 jaar geleden toen de wereld in een nieuwe fase kwam. De koude oorlog kwam tot een einde en ook de Golfoorlog van 1991 had een grote weerslag op de wereld. Het was een periode van een nieuwe wereldorde. Nog verder terug zien we in de jaren 60 van de vorige eeuw dat we druk bezig waren met de strijd in de ruimte en de rechten van de mens. Denk aan Gagarin, Martin Luther King en Kennedy, waarbij de perikelen tussen de VS, China en Rusland even rust kregen. De vraag is wat Saturnus in de Steenbok nu voor ons in petto heeft. Er is ook een conjunctie tussen Saturnus, Pluto en Jupiter in dit teken en er zijn nog veel meer planetaire invloeden. We zullen dan ook zeker merken dat er op politiek en economisch gebied veel staat te gebeuren en dat er veranderingen komen wat betreft de wereldorde.

De 9de zal de Volle Maan om 8:34:35 in de Leeuw verschijnen. Dit is een interessante gebeurtenis, omdat er flink wat activiteit is met de Zon, in de Waterman, en de verbinding met Mars en Mercurius. Daarnaast zal zelfs Vesta in de Stier invloed hebben, omdat de Zon en Maan een vierkant met die asteroïde vormen, die zelf een verbinding aangaat met Uranus. Er zal Vuur genoeg zijn met de Maan, Mars en Venus, waardoor er mensen zijn, die de energie te intens vinden. Normaal gesproken zouden we feestelijke energie bij de Volle Maan ervaren, maar dat zal nu anders zijn. We kunnen met vele vragen zitten en zullen positieve, maar ook negatieve spanningen ervaren. Gebruiken we deze energie verantwoord en sympathiek dan zal er een goede karma van ons afkomen. De 14de hebben te maken met Valentijnsdag, waarbij kanttekeningen te plaatsen zijn. De laatste jaren is deze uitgegroeid tot een zeer commerciële dag, waarbij we zelfs hebberig konden zijn. Er wordt geadviseerd het klein te houden. Geef wat geld uit aan een goed doel en geef een partner of een andere geliefde veel aandacht en een klein teken van liefde. Dit zal karmisch meer goeds aan relaties brengen. Doe eens iets extra’s met een lief kaartje of een lekker ontbijtje, maar laat ook liefde zien aan mensen in je omgeving, zoals grootouders, ouders of anderen in je omgeving die dit verdienen. Bedenk dat liefde en warmte uiteindelijk veel meer waard zijn dan al het geld in de wereld. Februari lijkt een maand te worden, waarin je aandacht aan je karma kunt schenken, door er voor je medemens te zijn en te zorgen dat behoeftige mensen ondersteund worden. Heb oog voor het verdriet van anderen en geef een extra teken dat je er voor anderen wilt zijn. Verder is het belangrijk aandacht te hebben voor de tegenstellingen in de wereld en de milieuproblemen waar we mee te maken hebben. Het gaat er uiteindelijk om dat we de planeet leefbaar houden voor ons nageslacht. Volwassenen dienen deze maand te kijken naar hun eigen gedrag en onderkennen dat zij een voorbeeldfunctie hebben. Jongeren dienen te kijken naar hoe zij ouderen kunnen ondersteunen. Het is belangrijk te bedenken dat plezier en liefde fijn zijn, maar dat we met zijn allen een maatschappij te runnen hebben. Laten we deze maand niet alleen denken aan nu, maar ook aan de toekomst van onze kinderen.

Loading…
Share This