Maandhoroscoop Schorpioen

De horoscoop van het sterrenbeeld Schorpioen lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 23 oktober t/m 21 november - December 2019

 

Algemeen
Je krijgt heftige emoties vanuit Venus en Mars. Hierdoor ben je wisselvallig en kom je wat vaag bij mensen over. Omdat je onzeker kunt worden, kan je soms van je afbijten en zeg je dingen om mensen te kwetsen. Dit kan het begin van de maand optreden als de sextiel Mercurius en Pluto jou dwarszit. Je bent indringend en draait er niet omheen als iemand om de waarheid vraagt. Wees open bij datgene wat je wilt, maar doe dit voorzichtig en empathisch. Je doet er goed aan vanaf de 1ste dag te starten met het versterken van je mentale krachten. Dit kan je het best doen door te sporten of matig te bewegen of wat vaker de auto te laten staan. Pas de 6de t/m de 8ste op dat je te veel genotsproducten kunt gebruiken. Bied weerstand en laat je niet verleiden, omdat anders je fysieke en mentale gezondheid in het geding komen. De 10de t/m de 12de moet je opletten dat je erg egoïstisch kunt handelen. De Volle Maan in de Tweeling zorgt dat je zeer actief bent, maar soms ook te veel je eigen gang gaat. Je kunt frustraties ervaren als mensen je tegenwerken en zelfs boos worden. Mocht je hier last van hebben, dan doe je er verstandig aan je driften niet op mensen bot te vieren. Beter kan je gaan sporten of op andere positieve wijze je passie er uitgooien. De 18de en 19de zijn geschikt voor romantiek. Je ziet alles door een roze bril en droomt van de kerst en liefde van mensen in je omgeving. De 21ste reist de Zon naar de Steenbok, waardoor je gefocust bent op je carrière en doelen. Je bent verantwoordelijk en serieus en zal tot aan de kerst hard werken en succes behalen. De 24ste t/m de 26ste ben je creatief en geniet je van activiteiten met geliefden. Het kunnen zeer fijne dagen worden. Na de kerstdagen zal je tot de 30ste hard met je carrière bezig zijn als Mercurius zich bij de Zon in Steenbok voegt. Loop jezelf niet voorbij en geef aandacht aan ontspanning en geliefden. De laatste dagen van het jaar veel tijd aan dierbaren geven. We wensen je een liefdevol 2020 toe, met een goede fysieke en mentale gezondheid.

Liefde en relaties
De Schorpioen staat ondubbelzinnige in het leven. Privé zorgt Venus de 1ste weken voor spanning, waardoor je soms negatief bent in het contact met anderen. Dit kan familie zijn, maar ook met anderen kan je wel eens moeite hebben. Pas op dat je dan het gevoel kunt hebben dat mensen je in de steek laten, terwijl het eigenlijk jouw eigen gedrag zal zijn. Singles zullen deze maand gericht zijn op platonische contacten. Heb je sinds kort een relatie dan zijn er aanwijzingen dat je hier deze maand mee stopt. Positief is dat er een vriendschap uit voort kan komen. Ontmoet je nieuwe mensen, dan doe je er goed aan om hier voorzichtig mee te zijn en niet gelijk een relatie te starten. Ga je gelijk een seksuele relatie aan, dan zijn er mogelijkheden dat jij of een ander gekwetst kunnen worden. Op zich is december een prima maand voor gebonden mensen. Je voelt je soms onder druk staan, maar over het algemeen zal je prima in staat zijn om je partner liefde te geven. Heb je een partner die te kritisch is of te dominant, dan zit je minder lekker in je vel. Je kunt dan emotioneel worden en de energie van Mars kan er in dat geval voor zorgen dat je niet meer zo lief reageert. Tracht emoties in dat geval in te tomen en doe geen dingen waar je later spijt van krijgt. Je zult minder zin hebben om routines van de afgelopen maanden voort te zetten. Je wilt fantaseren en avonturen beleven en hebt geen zin om te passief in de relatie te staan. Ga je partner niet aanvallen als deze hier niet in mee wil gaan. Over het algemeen zal je partner jou vrijlaten en zijn er toch ook veel activiteiten en romantiek. Jullie zullen geregeld bij vrienden en familie verblijven en dit zorgt voor harmonie en romantiek, maar dit zal wel pas het 2de deel van de maand zijn. De laatste week zal je liefdesgevoel krachtiger dan gewoonlijk zijn en kan je je partner, als nooit tevoren, liefhebben. Je bent romantisch en loyaal, waardoor de ander zich veilig voelt. Ben je single, dan zal je deze periode in staat zijn nieuwe mensen te ontmoeten. Je zult niet direct voor een vaste relatie openstaan. Je bent zeker wel romantisch, maar vindt het fijn als je iemand ontmoet die jou vrijlaat, omdat je heel erg graag je eigen gangetje gaat. Met name oudere Schorpioenen en mensen die al een tijd zonder relatie zitten, zullen weerstand ervaren. Je bent gewend om je leven alleen te leiden en vrienden en familie zijn voor jou dan ook een stuk belangrijker.

Carrière en zakelijkheden
De Schorpioen is op zakelijk gebied iemand die bedachtzaam is en tracht om overzicht te houden. Ook in december is dit erg belangrijk voor je. Je bent op een positieve wijze erg emotioneel en kunt dit gebruiken om in contact met mensen goed samen te werken en de juiste beslissingen te nemen. Je kunt het 1ste deel van de maand op financieel gebied veel bereiken en prestaties neerzetten. Heb je een eigen bedrijf dan zijn er aanwijzingen voor meer winst. Je zit vol energie en bent enthousiast in contact met medewerkers en klanten. Daardoor ben je een inspirator en kun je met jouw ambities anderen zeker enthousiasmeren. Je bent in december zeer geschikt als organisator van evenementen of het coachen van zakelijke of sportieve teams. Doordat de Schorpioen bekend staat om de artistieke en creatieve talenten ben je in staat te ontwerpen en kun je met mooie ideeën komen. Er zijn dan zeker interessante mogelijkheden, omdat je talenten en vaardigheden nu volledig tot hun recht komen. Werk je veel met mensen samen, dan ben je bescheiden, maar toch zal je geregeld ook wel op de voorgrond treden. Je bent misschien rustig en doordacht bezig, maar laat heel goed zien waar je mee bezig bent. Je kunt dan ook, bij alles wat je doet, resultaten behalen. Heb je een eigen bedrijf, dan zal het 2de deel van de maand ook zeer gunstig zijn. Je kunt snel en verantwoordelijk handelen en zal je talenten aanwenden om er een mooie maand van te maken. Het is een periode om aan het eind van de maand ook zeker vol trots op terug te kijken. Financieel gezien kan je erg hard werken, wat dan in geldelijke beloningen omgezet kan worden. Het kan een hoogtepunt van het jaar worden, waarbij je in staat bent jezelf te ontwikkelen. Je zult je doelen bereiken en bent prima in staat om nieuwe doelen te stellen. Hierbij zal je de steun van familie en vrienden nodig hebben, maar die zal je ook volledig benutten, omdat je weet dat dit beter voor je is. Financieel zal met name de laatste week zeer goed zijn en kun je hierdoor niet alleen geld krijgen uit de werkzaamheden die je doet, maar ook uit de sociale contacten die je hebt. Doordat je emotionele gevoelens krijgt, zal je vooral tussen de kerst en jaarwisseling de drang voelen om mensen te helpen en je bent dan ook erg vrijgevig. Je wilt hulpbehoevende mensen helpen en dit zal ervoor zorgen dat je een hoop goodwill kweekt en mensen jou erg zullen waarderen.

Mentale en fysieke gezondheid
Omdat december een sterke goddelijke energie met zich meedraagt, is het belangrijk voor alle tekens om zowel mentaal als fysiek tot reiniging te komen. De ware Goddelijke kracht zal de leiding nemen en donkere machten worden even verdreven. Er zullen krachten op ons afkomen, die ons gelukkig maken en doen beseffen dat we vooral onze menselijkheid aan elkaar moeten laten zien. Als we die energie verantwoord gebruiken, zullen de hemelse witte krachten ons hart verwarmen en kleur aan ons leven geven. Niet alleen mentaal kunnen we gereinigd worden, ook fysiek zullen mensen lekker in hun vel zitten. We kunnen behalve deze hogere krachten natuurlijk ook zelf zorgen dat we gezond in het leven staan. Ten eerste natuurlijk door onze menselijkheid te laten zien, maar ook door ons voedingspatroon aandacht te geven. Als tip willen we een aantal zeer heilzame kruiden noemen om in feestmaaltijden te verwerken: korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend en voedzaam en daarnaast natuurlijk gezonder dan gewone suiker. Je kunt er zelfs zeer lekkere wijn van maken. De schors is goed tegen reuma, jicht, artrose, psoriasis en andere huidkwalen, botproblemen, spierklachten en blaasontsteking. De thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om het bloed in goede conditie te houden. Het is een probaat middel om de klachten van diabetes te verminderen. Het kruid van de berk is bloedzuiverend en koortswerend en kan de aderen opschonen. Bovenal is het belangrijk dat je mensen in je omgeving alle liefde en warmte geeft en vooral veel tijd aan mensen besteedt. Het wordt dan een maand, waarin je werkelijk een complete mentale en fysieke transformatie mee kunt maken. De Schorpioen zal zich deze maand goed voelen en er zijn geen ernstige fysieke problemen. Wel heb je veel aandacht voor gezondheid. Je moet blijven bewegen en je voedingspatroon onder de loep nemen. Schorpioenen moeten nu eenmaal actief in het leven staan, omdat er anders bepaalde stoffen zijn, die allergische reacties oproepen en jou het idee geven dat je iets ergs onder de leden hebt. Dat kan jou geestelijk in de war brengen en uiteindelijk fysieke problemen oproepen. Er wordt voor deze maand aangeraden je niet te richten op medicatie, maar op de vraag welke voedingsproducten die allergische reacties oproepen. Lukt dit niet, dan wordt aangeraden een natuurarts om ondersteuning te vragen. Over het algemeen zal je vitaal zijn en heb je voldoende energie om geregeld te sporten en andere fysieke of sociale activiteiten te doen. Deze zullen jou dan ook mentaal relaxt houden.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Het jaar 2019 is turbulent geweest, waarin er geregeld onvrede en onrecht waren en dat maakte het leven er niet altijd even makkelijk op. Toch had dit een positief gehalte, omdat we hierdoor onze stem laten horen in de hoop dat er geluisterd wordt. Soms is het belangrijk onze overtuigingen aan te geven, zolang dit natuurlijk respectvol gaat. Het zal deze feestmaand fijn zijn om er voor elkaar te zijn en romantiek, saamhorigheid en vriendschap te delen om ons niet alleen voelen. De maand begint met de kracht van Jupiter, die de 2de de Boogschutter verlaat en langer dan een jaar naar de Steenbok verhuist. Jupiter en Steenbok zijn tegengestelde krachten. Veel mensen zullen moeten wennen aan verandering, maar uiteindelijk zullen de meesten in staat zijn energie van deze planeet voor nieuwe mogelijkheden te gebruiken. December is een maand van ontwikkeling van je zakelijke, maar ook persoonlijke leven. De Nieuwe Maan in de Boogschutter van november gaf een intense vibratie en deze ervaren we ook nu nog steeds. Sommige mensen kunnen de energie creatief gebruiken om met mensen af te spreken, de liefde extra sterk te voelen of spiritueel actief te zijn. Wat je ook doet, de energie van Jupiter zal ons over het algemeen gelukkig en avontuurlijk maken. Daarbij zullen Venus en de Zon prominent aanwezig zijn en liefde bieden. Mensen nemen meestal verantwoorde beslissingen, maar we moeten wel opletten. Er wordt aangeraden op te letten wat en aan wie je iets uitgeeft. Sommigen kunnen namelijk de neiging hebben te veel uit te geven en later spijt te krijgen. Een andere krachtige energie is die van de Volle Maan in de Tweeling. Deze zal de 12de in de vroege ochtend plaatsvinden en een diep verlangen losmaken. Mensen zullen wegvluchten van zakelijkheden en zakelijke contacten. De Volle Maan heeft een sterke binding met Neptunus, waardoor er een spirituele kracht is. Deze kan onbewust of in dromen optreden, maar mensen kunnen ook actief hogere energieën oproepen. Het is een tijd van verbetering van je wereld door meer saamhorigheid te creëren. Deze tijd staat Venus tussen Saturnus en Pluto en tezamen met de Maan zorgt dit voor begrip en het oplossen van conflicten, blokkades of andere problemen. Venus zal de 20ste naar de sympathieke Waterman reizen en dit zorgt dat mensen vanaf deze tijd extravert en positief in het leven staan. Mensen vinden het fijn om bij elkaar te zijn en ook vreemden zullen elkaar vriendelijk bejegenen. Er zijn ook mensen die de drang voelen om op reis te gaan of alsnog plannen voor de feestdagen te maken. Het is een prima energie om nieuwe mensen te ontmoeten of leuke sociale activiteiten te plannen. Bijzonder zal de winterzonnewende van de 22ste, omdat er een exact vierkant is tussen Venus in Waterman en Uranus in Stier. Dit maakt dramatische energie los, die tot het eind van de winter blijft bestaan. Er komt een kracht vrij die mensen neigt om hun leven onder de loep te nemen. Het wordt een periode waarin een mindere relatie met een liefdespartner, maar ook met vrienden en familie overdacht worden.

De Kerstperiode en Oud en Nieuw zijn dan geschikt om goede contacten te versterken, maar ook om mindere contacten zelfs te verbreken. Wees alert op het gegeven dat er voor sommigen zware tijden kunnen zijn. Merk je dat jij dit met sommige mensen hebt, durf dan op te treden en wees niet bang om te verliezen. Zoek nu mensen op waar jij je wel goed bij voelt en mijd mensen waar je dit niet bij hebt. De meeste mensen zullen genieten van hun partner, vrienden en familie. Deze periode is geschikt om de toekomst te overdenken en deze nog leuker te maken. Het is een tijd van ontwikkeling op zakelijk, maar ook op privégebied. De Nieuwe Maan vindt de 26ste in de vroege ochtend in de Steenbok plaats. Deze gaat een verbinding aan met Jupiter en brengt saamhorigheid, vertrouwen en vrede, waardoor de kerst over het algemeen positief verloopt. Let op dat Jupiter mensen te makkelijk kan maken op gebied van liefde en vriendschap, maar ook om geld uit te geven en genotsproducten te gebruiken. De Nieuwe Maan kan dit versterken en over het algemeen brengt dit plezier en dat is veel waard. Jupiter beweegt mensen om te handelen en niet passief af te wachten. Merk je dat iets graag wilt, doe dit dan en ga je niet richten op wat niet kan, maar op wat mogelijk is. De maand zal eindigen met de energie van de Maan en Neptunus. Daardoor is de periode vanaf de 30ste feestelijk en spiritueel. Er wordt aangeraden ervoor te kiezen de tijd door te brengen met geliefden en niet te veel in openbare gelegenheden te komen. Deze kosmische energieën kunnen mensen namelijk de neiging geven met Oud en Nieuw drugs en alcohol te gebruiken en niet iedereen zal er even goed mee omgaan. Daarnaast is het mogelijk dat jij controle houdt, maar anderen dit niet altijd kunnen. Verstandig is het om je te richten op mensen waar jij je lekker bij voelt, zodat je het jaar prima afrondt vol liefde en warmte. Je kunt de energie van de Maan en Neptunus gebruiken om te mediteren en passieve hobby’s aandacht te geven.

Loading…
Share This