Maandhoroscoop Schorpioen

De horoscoop van het sterrenbeeld Schorpioen lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum 23 oktober t/m 21 november - April 2021

Algemeen
Het is op zakelijk gebied voor de Schorpioen niet echt de beste maand. Je dient dan ook voorzichtig te zijn en te zorgen dat je je voorbereid op de dingen die komen gaan. De Schorpioen is een krachtig teken en zal altijd wel een weg vinden, maar er zijn redenen aan te nemen dat jij je toch zorgen moet maken. Het probleem lijkt echter niet extern te zijn, maar ligt meer in het ontbreken van motivatie die jou parten kan spelen. Je hebt minder ambities en kunt je ontwikkeling wel eens zelf in de weg staan. Tracht daarom actief te zijn en zorg dat motivatie opgekrikt wordt. Misschien doe je er goed aan er met vertrouwelingen over te spreken, zodat je er niet alleen voorstaat. Mensen die voor een baas werken, kunnen soms wel eens ontevreden zijn, omdat ze hun taken niet altijd even goed uit kunnen voeren en het geduld dan wel eens opraakt. Mensen met een eigen bedrijf kunnen zich storen dat ze erg hard werken en relatief gezien weinig verdienen. Sowieso zullen de meeste Schorpioen een drang hebben om meer geld te verdienen. Er wordt aangeraden je vooral op het positieve te richten en je niet te depressief te maken. Er komen heus weer betere tijden aan. Je zult vooral in het 1ste deel van de maand moeite hebben om hier een weg in te vinden. Vanaf de 19de zal er weer een positieve energie zijn en is het tijd om iets nieuws uit te proberen. Mensen die geen werk hebben, ondernemers die het zwaar hebben en mensen die het moeilijk bij hun werkgever hebben, kunnen nieuwe situaties creëren om hier een uitweg voor te zoeken. Heb je het idee dat je niet op je plek bent, dan wordt aangeraden geduldig te blijven tot je uit deze ongunstige periode komt. Wees niet te impulsief en verbrandt geen oude schepen voor je nieuwe hebt. Misschien is het verstandig om je toch niet teveel op financiën te richten, maar in eerste instantie meer te kijken naar plezier en leuke sociale contacten. De tijd zal het vanzelf uitwijzen wat er in de toekomst gaat gebeuren. Privé wordt het deze maand zeker geen verkeerde periode. Er kunnen diverse verrassingen zijn, die soms negatief zijn, maar positiviteit zal overheersen. Sta open voor veranderingen en nieuwe mensen en probeer je leven ten goede te keren. Er zijn vele veranderingen en dat zal je niet altijd leuk vinden, maar het zal je leven spannender maken. Hoe flexibeler jij bent, hoe meer kansen je hebt om je leven spannend en plezierig te maken. De Schorpioen doet er goed aan op zijn zeer sterke intuïtie te vertrouwen, vooral als je grote beslissingen moet nemen? Vertrouw daarop en je zult merken dat er zeer goede ideeën zijn om je leven de juiste kant op te sturen en problemen uit de weg te ruimen.

Liefde en relaties
Wat emoties en romantiek betreft, zal alles niet zo soepel verlopen als de Schorpioen zou willen. Onder invloed van de planetaire energie, zal je besluiteloos zijn en zijn er vele kansen, maar zal je er weinig echt van aanpakken. Je krijgt dus de kans op een potentiële partner, maar na elke ontmoeting zal je steeds merken dat er weinig van overblijft. Mensen die een partner hebben, kunnen hun partner irriteren door hun besluiteloosheid. Er zijn dan ook geregeld momenten dat er conflicten ontstaan, waardoor de relatie onder druk kan komen te staan. Er wordt voor de Schorpioen aanbevolen om er op voorbereid te zijn dat een partner of andere mensen ontevreden kunnen zijn door jouw houding. Omdat jij dit niet van jezelf doorhebt, zal jij daar dan ook weinig mee doen. Gaat je partner vervolgens ageren of zich irriteren, dan doe je er goed aan om niet boos te reageren en al helemaal niet al te verongelijkt. Reageer dus kalm en relaxt en probeer je partner te begrijpen, ook al zal jij niet altijd doorhebben wat er nou eigenlijk aan de hand is. Als Schorpioenen hun emoties de overhand laten nemen, maar nadat ze zijn verdwenen, schaam je je voor je eigen gedrag. Alleen de Schorpioen die kan toegeven dat hij ongelijk heeft en in staat is om zijn spijt te betonen of excuses aan te bieden, kan de situatie corrigeren. Blijf echter bedenken dat een Schorpioen zeer scherp in bewoordingen kan zijn en dat je dingen kan zeggen of doen, die de relatie echt wel kunnen treffen. Je moet er dan niet op rekenen dat je partner zomaar alles zal accepteren en het jou zal vergeven. Tracht dus de gevoelens van je partner niet te kwetsen en blijf rustig en geef je partner de ruimte om liefde te tonen en er voor elkaar te zijn. Op 14 april gaat Venus naar de Stier. Dit zorgt ervoor dat er een romantische periode aankomt. Dit zorgt ervoor dat je een warme en aantrekkelijke uitstraling hebt en je zowel persoonlijk als sociaal op vooruit gaat. Je bent zeer populair en krijgt dan ook erg veel aandacht van een partner, vrienden en familie. Gebonden mensen zullen wel meer nadruk leggen op communicatie en intellect, waardoor een goed gesprek met hun partner voor hen belangrijker is dan passie en erotiek. Toch zijn er ook geregeld ook verlangens naar wat spanning. Singles zullen niet echt gericht zijn op een vaste relatie, maar meerdere contacten hebben, waardoor het wel eens een afwisselende tijd kan worden als het om erotiek gaat. Dat zit nu eenmaal in de aard van dit teken. Je hoeft dus niet al te snel te beslissen om een partner uit te kiezen. Beter geniet je als single, maar gewoon van de spanning en geniet van de aandacht die je krijgt. Zowel singles als gebonden mensen zullen zeer aantrekkelijk in deze maand zijn. Mensen zullen niet om jouw charisma heen kunnen. Toch moet je wel oppassen dat er jaloers mensen zijn, die jou niets gunnen. Beter blijf je ver van dit soort mensen weg.

Werk en financiën
Er is een zeer passionele energie, waardoor je erg voorzichtig zal moeten zijn. Ben je te optimistisch dan kan je veel risico nemen en dan dingen doen, waardoor je in de problemen kunt komen. Pas daar dus voor op en blijf verstandig handelen. Vooral op financieel gebied dien je op te passen. Het 1ste deel van de maand zal de planetaire energie minder gunstig zijn, maar gaandeweg de maand zal deze steeds beter worden voor je carrière en het bedrijfsleven. Je zult voorzichtig moeten blijven, door strategieën te bedenken om je carrière de juiste richting op te leiden. Mensen die naar een nieuwe baan op zoek zijn, kunnen halverwege de maand de meeste kansen hebben. De vooruitzichten op professionele groei of veranderingen zijn zeker goed te noemen. Ook in het 2de deel van de maand zal dit zich voortzetten en zijn er kansen op een nieuwe carrière. Er zijn sterke aanwijzingen dat deze met het buitenland te maken hebben. De gehele maand zijn er mogelijkheden dat er op je huidige werk veranderingen kunnen zijn. Deze kunnen zeer goed voor je uitpakken en veel voldoening geven. Heb je een eigen bedrijf dan zal het een goede maand worden om orde op zaken te stellen. Je bent intellectueel zeer sterk en kan daardoor je visie en ideeën prima kwijt. Je bent van nature een leider, maar dient op te letten dat je duidelijk blijft in dat wat je voor ogen hebt. Je kunt moeite hebben om details te laten zien, waardoor je bepaalde zaken op een verkeerde manier aan kunt pakken. Tracht hier echt op te letten, omdat je hier anders flink wat problemen door kunt krijgen. Moet je nieuwe mensen aannemen of ben je daarbij betrokken, dan ben je in staat harde besluiten te nemen en zal je er niet voor terugdeinzen om mensen keihard af te wijzen. Voor de Schorpioen wordt april een maand, waarin je de kracht hebt om mensen te inspireren. Je bent zeer betrokken bij de gevoelens en handelingen van collega’s. Aan de andere kant kun je echter ook snel je geduld verliezen als klanten of collega’s laks reageren. Je kunt dan beter een stap terugdoen voordat je iets zegt of doet. Zeg je het verkeerde, dan kan dit vergaande gevolgen hebben. Op financieel gebied kun je deze maand de steun van familie of vrienden krijgen om bepaalde doelstellingen te bereiken. Je kunt goede resultaten boeken, maar let op dat je meer bereikt als je snel en efficiënt werkt. Maak een duidelijke planning en blijf doelstellingen in het oog houden. Je kunt dan betere resultaten behalen en er zijn dan ook op financieel gebied meer mogelijkheden.

Mentale en fysieke gezondheid
De natuur zal zich oprichten, uiteindelijk opbloeien en voor pracht zorgen. We zullen beschermd worden en met grote positieve verandering te maken krijgen. De periode naar Pasen begeleidt de Maan ons om alle kracht op te nemen. Er zijn sterke aanwijzingen dat we nog even moeten doorbijten, maar dat er een periode aan zit te komen dat de mensheid, natuur en de wereld een positieve tijd ingaan. Je hebt van jezelf een sterk karakter en lichamelijk ben je over het algemeen sterk. Toch moet je wel oppassen dat je niet teveel hooi op je vork neemt. Al heb je een goede weerstand, toch heeft ieder lichaam een grens en moet je soms een lijn trekken bij dingen die je doet. Het is belangrijk voldoende te slapen. Aangezien je de neiging hebt te laat naar bed te gaan, kun je jezelf ongemerkt uitputten. Je doet er verstandig aan de komende periode voldoende te slapen, zodat je lichaam tot rust kan komen. Sport is zeer goed, maar ook hier moet je niet mee overdrijven. Bepaalde lichamelijke klachten, die vooral met jouw spieren en gewrichten te maken hebben, kunnen je parten spelen. Blijf vooral uit de buurt van alcohol en drugs en laat koffie als het even kan staan. Dus overdrijf niet met sport. Evalueer deze maand welke gewoontes je zou kunnen afleren en stel hierbij een plan op om dit ook daadwerkelijk te doen. De fysieke weerstand kan in april minder zijn, waardoor het verstandig is op te letten of er symptomen van bepaalde ziektes zijn. Het is belangrijk een arts om hulp te vragen en niet af te wachten dat het overgaat. Het kan daarnaast verstandig zijn je voor te laten lichten welke bepaalde vitaminen en mineralen goed zijn voor klachten die je hebt. Het is een maand waarin je te maken kunt krijgen met bepaalde spanningen, waarbij je niet zo goed weet waar deze vandaan komen. Er wordt daarom aanbevolen om rust en ontspanning in je leven in te bouwen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een massage te nemen of aan meditatie of yoga te doen. Het is een prima maand om intens te sporten, zodat je eventuele spanningen en schadelijke stoffen uit je lichaam kunt verbannen. Hoe meer de Schorpioen beweegt, hoe lekkerder deze zich gaat voelen. Het is voor de Schorpioen vrouw belangrijk ingetogen te zijn, omdat je je anders zo druk gaat maken dat je mentaal in de problemen komt. Het is geen maand om je uiterlijk al teveel aandacht te geven. Beter kun je korte reisjes maken of lekker alleen thuis doorbrengen, zodat je je eigen dingen kunt doen. De fysieke conditie van de man kan over het algemeen goed zijn. Mentaal ben je iets zwakker, waardoor je fysieke symptomen kunt krijgen, die jou ongerust maken of je misschien iets ernstigs onder de leden hebt. Ga voor de zekerheid even naar een arts om je te laten onderzoeken.

Tegenstellingen vanuit de Maan zullen verwarring, maar ook een ontwaking geven
De periode van de Nieuwe Maan van 12 april om 04:32 naar de Volle Maan van 27 april om 05:33 kenmerkt zich door een gigantische kracht, omdat we met een Supermaan te maken krijgen. We kunnen vermoeidheid uit de vorige periode overgaan tot een zeer krachtige energie. Hierbij kunnen er inspiratie en opwinding ontstaan, die ons een intens positief gevoel kunnen geven. Deze twee weken zal ook Pluto een sterke energie brengen en een geheimzinnige gloed geven die emoties versterkt. Let op dat de kracht zo groot zal zijn, dat eb en vloed intenser zijn en wij als mens ook sterk aangetrokken worden. Ook wij bestaan voor een groot deel uit water en zullen dit ook zeker merken. Daarbij zal de Volle Maan door de intense Schorpioen reizen en ook dit brengt heel wat mysterie en spiritualiteit met zich mee. Het kan een tijd zijn, waarin we te maken krijgen met mysterieuze invloeden, geheimen en hogere krachten die over de wereld rondwaren. Dit kan een verrassende invloed op wereldleiders hebben en er kan zelfs een vreedzame energie vanaf komen. Er kan echter ook een trilling over de Aarde trekken, waardoor er meer kans op rampen kan zijn. Op persoonlijk gebied kunnen we te maken krijgen met de ruimte om onszelf te erkennen en vertrouwen in onszelf te hebben. Veel mensen kunnen nu een diepe en passionele energie ervaren, waarbij er een sterk verlangen is naar vrijheid, romantiek en erotiek. Waar een positieve kracht is, zal echter ook de universele wet van de dynamische balans gelden en kan het negatieve sterk naar voren komen. Pluto en Mars kunnen namelijk ook strenge energie brengen en vooral vlak voor, tijdens en vlak na de periode van de Volle Maan. Er zal dan ook een zeer sterke tweedeling in de maatschappij zijn, waarbij we geregeld heen en weer geslingerd worden tussen links en rechts, goed en slecht, warm en koud, nuchter en emotioneel en nog meer tegenstellingen. Pluto in de Steenbok kan flink wat kou in harten brengen en Mars in de Kreeft meer hitte en passie in emoties. Trauma’s uit het verleden kunnen ons parten spelen, maar er zijn ook mooie momenten. Bijzonder aan deze Volle Maan zijn de vibrerende krachten die er los kunnen komen, door de oppositie met Uranus. Deze kan ons verwarren, maar ook laten ontwaken. We zullen meer in staat zijn los te komen van het moeilijke jaar dat achter ons ligt.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Alle planeten, behalve Pluto die een retrograde beweging gaat maken, zullen met directe beweging door de hemel reizen. Of we nou wel of niet met corona te maken hebben, er is vooruitgang te boeken. We zullen ons als mens niet meer zoveel laten tegenhouden. Overal kunnen er dingen gebeuren, die zorgen dat onze maatschappij zo mogelijk open zal gaan. We moeten nog steeds voorzichtig zijn, maar kunnen ons meer veroorloven. Gedurende de hele maand zal de Maan invloed hebben en zoals we zeiden vooral vanaf de 12de. April start met Venus in Ram ‘achter’ de Zon, waardoor we deze planeet niet waarnemen en in de onderwereld is. Daardoor kunnen we veel loslaten van het verleden, waardoor problemen op de achtergrond komen te liggen. Dit gaat vooral over grote problemen die ons leven beïnvloeden, maar alledaagse problemen gaan natuurlijk wel door. De Zon en Venus in Ram worden gezien als krachten om het leven te zuiveren. Hierbij doen we er goed aan de krachten te gebruiken om nuttige dingen voor onze ontwikkeling te doen. Mercurius zal deze maand efficiënt reizen. De planeet begint in de Vissen, waardoor romantiek, sensitiviteit en romantiek belangrijk voor mensen kunnen zijn. De 3de reist de planeet naar de Ram en zal t/m de 18de zorgen voor vuur, actie, maar ook veel scherpte onder mensen. We doen er goed aan op woorden en daden te letten en niet te impulsief en assertief te zijn.

De 19de verhuist Mercurius naar de Stier. Dit is een tijd, waarin mensen veel nadenken over het verleden en hoe ze veilig de toekomst in kunnen. Venus beweegt halverwege de maand richting de Stier, waardoor we veel liefde en warmte ervaren. We voelen ons meestal erg fijn en kunnen genieten van al het moois in de natuur en sociale contacten. De Zon volgt de 19de Mercurius naar de Stier en zal Venus en Uranus gezelschap houden. Het is uniek als vier hemellichamen in één teken staan, omdat de energie dan extra sterk is. In aanwezigheid van Uranus kunnen mensen opstandig worden. Ze willen er op uittrekken en leuke dingen doen, maar als dit door maatregelen niet kan, zijn er mensen die er fel tegen zullen ageren. We raden mensen aan hier paal en perk aan te stellen. Protesteren is een groot recht, maar zal meer nut hebben als dit op een sympathieke wijze gebeurt. Mars brengt een groot deel van de maand door in de speelse Tweeling en dit zal t/m de 22ste gericht zijn op activiteiten en leuke contacten met mensen waar we van houden. Vanaf de 23ste reist Mars naar de Kreeft en dit geeft dwingende energie om te bereiken wat we willen, maar dan kunnen mensen tegenover elkaar staan. Zelfs mensen die normaal gesproken niet overtuigend zijn, kunnen dit nu wel zijn. Het is een periode, waarbij we bewust worden welke gevoelens ons het meest raken. Pas op dat er onbewuste storende emoties uit het verleden kunnen zijn.

Voordeel van Mars is dat deze ons als een soort schild beschermt en veel schadelijke energie absorbeert. Daarbij zal er een sterke verbinding zijn tussen Mars en Mercurius en zal de Maan geregeld bescherming bieden. We noemden al eerder de kracht van de Maan en deze zal nog meer versterkt worden door andere kosmische invloeden. We noemden Pluto, Mars en Uranus, maar Saturnus, Jupiter en Neptunus brengen, vanuit een heliocentrisch knooppunt, ook krachten. Neptunus veroorzaakt verwarring vanuit gedachten, die er helemaal niet zijn. Mensen kunnen soms dingen beweren, vanuit argumenten die niet na te trekken zijn. Dit kan vanuit onwetendheid komen, maar ook vanuit duistere energie, die ons beïnvloedt tot het maken van onverantwoorde keuzes. Saturnus zal een positieve kracht brengen, waardoor mensen zeer ambitieus kunnen zijn. Jupiter zal een versterkende werking op andere krachten hebben en dit kan dus soms goed uitpakken, maar soms ook negatieve krachten brengen. Wat en hoe dit ook gebeurt, hangt af van hoe wij ermee omgaan. Hoe goed een energie ook is, ga jij er negatief mee om, dan zal deze voor ellende zorgen en andersom geldt hetzelfde met negatieve energie, waar we weer positief mee omgaan. Luisteren we naar intuïtie en blijven we verantwoord en sensitief naar mensen of situaties, dan kunnen we prima momenten meemaken en zijn we in staat om een nieuwe periode van ons leven in te gaan.

Loading…
Share This