Maandhoroscoop Steenbok

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Stier lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - Oktober 2020

 

Algemeen
Het zal geen maand zijn om af te wachten. Je moet steeds tot keuzes komen en kunt daarbij geen grijze muis zijn. Je moet bepalen wat je wilt en kan niet in het midden blijven. Sociaal moet je voorzichtig zijn hoe je dingen brengt en al helemaal als je dit via sociale media doet. Een verkeerd gekozen formulering kan al snel grote problemen geven. Misschien moet je er zelfs voor kiezen niet teveel of misschien wel helemaal niet via dit soort middelen je mening te ventileren. Dit geldt met name voor openbare beroepen, zoals leraar, politicus, politieagent of andere beroepen, waar je met mensen te maken hebt. Problemen kunnen namelijk niet alleen in je werk plaatsvinden, maar ook privé. Wees voorzichtig met wat je zegt en schrijft. In je carrière is het belangrijk je te richten op een nieuwe baan of promotie. Besteed dus beter tijd aan je werkervaring en zorg dat je, als je naar een nieuwe baan op zoek bent, persoonlijke gegevens opfrist. Schrijf je een sollicitatiebrief dan is het verstandig opvattingen en ambities duidelijk neer te zetten. Besteed je er te weinig tijd aan, dan heb je minder kans om de juiste baan te vinden. Mensen die hier veel tijd aanbesteden, zullen aanzienlijk meer kans maken. Overigens geldt dit ook voor schrijven van advertenties, liefdesbrieven of andere soorten brieven. Wil je hier goede resultaten mee behalen dan zal je er aandacht en zorg aan moeten besteden. Het is overigens wel belangrijk dat je brieven of andere geschriften pas schrijft als je in een goede bui bent. Saturnus zal deze maand een belangrijke rol spelen, waardoor niet alles soepel verloopt. Je zult bij alles wat je doet geduld moeten hebben. Vrienden zullen emotioneel afwezig zijn en je moet mensen vragen als je ze nodig hebt. De Maan en Jupiter zullen goede energie bieden, waardoor je liefde ervaart en kunt concentreren op je bezigheden. Het zal voornamelijk een prima maand zijn, waarin jij de baas over je eigen lot bent en eigen beslissingen kunt nemen.

De Volle Maan van de 1ste is zo sterk, dat je beter zuiver kunt blijven. Deze periode kan onzuiverheid leiden tot negatieve resultaten, terwijl zuiverheid positief beloond wordt. Let op dat je emotioneel bent, waardoor je goed op moet passen wat je wel en niet moet doen. Je kunt jezelf teveel door emoties laten beïnvloeden en kunt dan de verkeerde besluiten nemen. Rond deze periode kun je beter geen belangrijke beslissingen nemen of contracten afsluiten. Het 1ste deel van de maand zal Mercurius wat problemen in je carrière geven. Doordat je niet altijd lekker in je vel zit, kun je een meningsverschil krijgen met een leidinggevende of collega. Let op wat je zegt en doe geen dingen waar je spijt van krijgt. Je hebt het idee dat het minder goed gaat en kunt verkeerde beslissingen nemen. Het is goed om na te denken wat je kunt veranderen en vooral welk pad je in de toekomst dient te bewandelen. Het is belangrijk om je doelstellingen scherp te stellen, zodat je weet wat je wilt. In het contact met collega’s of leidinggevenden doe je er deze periode verstandig aan eerlijk te blijven en open te staan voor suggesties van anderen. Vanaf de 13de zal Mercurius retrograde in de Schorpioen bewegen en dan ben je zakelijk erg sterk, maar zijn er problemen met vrienden of een relatie mogelijk. Tracht jezelf te controleren en let op wat je zegt of doet. Omdat je onzeker bent, is de kans dat je dit werkelijk doet wel redelijk groot. Je kunt beter geen vriendschap of relatie beëindigen, omdat je daar misschien wel spijt van krijgt. Je doet er goed aan reëel en eerlijk te blijven. Vanaf de 23ste zullen de Zon en Venus energie bieden, die vriendschap en warmte brengt. Je vindt het fijn met mensen, waar je een vertrouwensband mee hebt, om te gaan. Je hebt hierdoor het gevoel dat je ergens bij hoort en dit bied zelfvertrouwen. Je wilt je focussen op de toekomst en hebt er meer vertrouwen in dat je iets kunt bereiken als je er maar voor wilt gaan. Deze periode is voor een single gunstig, omdat een vriendschap misschien wel eens uit kan groeien tot een liefdesrelatie. Vanaf de 26ste zal Mars passie bieden en deze kun je in een relatie gebruiken om de erotiek nieuw leven in te blazen. Singles krijgen meer fantasie en kunnen deze gebruiken bij het vinden van een nieuwe partner.

Liefde en relaties
In tegenstelling tot veel andere tekens zal het begin van de maand niet heel erg negatief zijn. Je moet er wel voor oppassen dat je controle blijft houden over de dingen waar je mee bezig bent. Doe je dit dan zullen de negatieve planetaire invloeden controleerbaar zijn en weet je je er over het algemeen wel goed doorheen te knokken. Vanaf de 8ste zal de Volle Maan voor veel energie zorgen, waardoor je wel eens kunt overdrijven en niet altijd even zuiver bent in de dingen die je doet en zegt. Zorg er voor dat je geen mensen uit je leven wegduwt of dingen zegt, waar je spijt van kunt hebben. Een relatie kent nu eenmaal ups en downs, waar je doorheen moet kijken. Je moet er voor zorgen dat downs overwonnen worden en ups versterkt. Bedenk dat onzuivere handelingen, negatieve resultaten zullen versterken en dat je hierdoor problemen met goede vrienden, familie of een relatie kunt krijgen. Zuiverheid zal door de Maan beloond worden, waardoor je er goed aandoet om zuiver te blijven en je te richten op de positieve kanten van het leven. Het eind van de maand kun je je steeds meer op je dromen richten en kun je in het contact met andere mensen veel warme en liefdevolle gevoelens ervaren. In een relatie is er veel liefde. Als single heb je een magnetisch uitstraling en kan iemand, die je al een tijdje kent, opeens meer zien dan alleen vriendschap. In het contact met andere mensen trek je mensen sterk aan.

Werk en financiën
Met name de eerste twee weken van deze maand zal je je vaak richten op je carrière en doelen die je voor jezelf gesteld hebt. Dit kan met vallen en opstaan gepaard gaan, omdat er een wisselvallige energie op je pad komt. Je zult soms minder hard werken en op andere momenten juist weer erg hard aan de gang gaan. Tracht hier toch een balans in te vinden, omdat mensen in je omgeving hier wel eens moeite mee kunnen hebben. Er zijn dan mogelijkheden dat er conflicten ontstaan, die je zakelijke leven flink op zijn kop kunnen zetten. Doordat je soms fouten maakt en dingen dan overnieuw moet doen, kunnen collega’s en leidinggevende zich aan je storen. Er is dan een grote kans dat je een slechte indruk kunt maken. Er kunnen misverstanden optreden, die je niet altijd even goed kunt oplossen. Je doet er goed aan om op momenten dat je je minder fit of actief voelt, dit ook kenbaar te maken, door aan te geven dat je even minder lekker in je vel zit. Mensen om je heen kunnen je dan beter begrijpen, wat voor minder conflicten zorgt. Er zullen wel pieken en dalen zijn, waarbij je in de tweede week veel positieve energie voelt. Moet je het eerste deel van de maand belangrijke zaken doen, dan kun je dit het beste in de laatste week van de maand doen. Tussen de 15de en de 20ste is de kans op conflicten een stuk groter en dat kan betekenen dat je minder goed kunt presteren. Je kunt deze periode beter wat rustig aandoen. De laatste week zal dus anders verlopen, waarbij je veel meer in staat bent balans te vinden en hierdoor duidelijker bij andere mensen over kunt kome. De laatste week voel je zelfs zoveel energie dat je keihard kunt werken, omdat je heel fit bent en ook zeker uitgerust overkomt. Je komt sterk, maar erg charmant over, waardoor mensen het fijn vinden met je om te gaan. Zakelijk gezien zal je met name de laatste dagen van de maand veel kracht hebben om veel te bereiken, maar ook de eerste dagen kun je veel bereiken.

Mentale en fysieke gezondheid en de Volle Manen in de Ram en de Stier
Net als sociaal en zakelijk zal je op energetisch gebied een wisselvallige maand meemaken. Je dient jezelf de hele maand te controleren en zeker geen risico te nemen bij dingen die je doet. Let er goed op, op welk moment je lekker in je vel zit en/of je energie genoeg hebt om dingen aan te pakken. Juist op momenten dat je veel energie ervaart, kun je veel werk verrichten, terwijl je op momenten dat je je minder lekker voelt, rustig aan dient te doen. Met andere woorden, ga relaxt met je energie om en plan goed in en vraag jezelf steeds af, wanneer je iets wel of niet moet doen. Zorg dat je dit wel bij andere mensen kenbaar maakt, zodat zij er rekening mee kunnen houden. In de tweede week zal je wisselende energieën ervaren, die zo snel kunnen gaan, dat je het zelf niet kan volgen. Hierdoor kun je deze periode erg gestrest zijn, waardoor je je ook lichamelijk minder lekker voelt. Tracht deze week veel te slapen en zorg overdag voor voldoende pauze. Ga in je vrije tijd niet nog eens aan het werk, maar besteed deze periode meer tijd aan sport of ga eens lekker de natuur in. Het eind van de maand zal zeer goed zijn, omdat je veel krachtige en positieve energieën voelt. Je vertrouwen is sterk en je bent fysiek erg krachtig. Over het algemeen is het dus opletten geblazen, waarbij je wisselende dagen mee zult maken. Soms voel je je erg gezond en soms juist weer veel zwakker. In de periode dat je je zwakker voelt, kun je bevattelijk zijn, omdat je weerstand matig is en je juist dan meer kans hebt op infecties.

Rond de 1ste kan de Volle Maan extra versterkt worden en dit kan negatief zijn. De Volle Maan zal in de Ram verschijnen. De dagen hiervoor en na kunnen mensen lichamelijk een langzaam metabolisme hebben. Dit betekent dat eten minder goed verteert en er meer kans is deze dagen aan te komen. Ook moeten we voorzichtig zijn en geen risico’s nemen, omdat eventuele kwetsuren of ziektes moeilijker oplossen. Daarnaast brengt deze maanstand minder goede mentale energie. We kunnen onverklaarbaar humeurig zijn en de mentaliteit van mensen wordt geregeld verslechterd. Er wordt aangeraden de maand relaxt op te starten en vooral te richten op eigen beslommeringen en die van vertrouwde mensen. Op zich zullen veel mensen zich terugtrekken naar mensen in hun eigen kring, waardoor het wel een periode is om tijd met geliefden door te brengen. We zullen nu toch wel toegewijd zijn en aandacht voor elkaar hebben. We doen er goed aan stress te vermijden en de rust op te zoeken. Bijzonder zal zijn dat er deze maand twee Volle Manen zijn. De 2de is 31 oktober in de Stier. Deze wordt Blauwe Maan genoemd. De spirituele betekenis van deze Maan is dat dromen waarheid kunnen worden en je dingen kunt doen, die je in je stoutste dromen niet eens kon doen. Let op dat een Maan in de Stier voor flink wat spanning kan zorgen. Onrust en onzekerheid kunnen ons parten spelen. Er kunnen mensen zijn, die niet zo goed weten wie ze zijn en dit kan rond de periode van de Volle Maan lastig zijn. Ontevreden en jaloers gedrag zijn nu niet ondenkbaar. Fysiek gezien moeten we deze tijd opletten voor virussen en andere ziekmakers. Verkoudheid, griep en natuurlijk covid-19 kunnen ons sterk beïnvloeden. Pas goed op met wie je de tijd doorbrengt en op welke plek je bent. Dit kan namelijk veel invloed op je fysieke gezondheid hebben.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mercurius beweegt van half oktober tot begin november retrograde tussen Weegschaal en Schorpioen. Mars tot half november retrograde in de Ram en Uranus tot half januari in de Stier. Neptunus beweegt tot eind november retrograde in de Vissen. Pluto komt rond de 4de uit zijn retrograde beweging in de Steenbok. Venus is niet voor niets de godin van de liefde en zal romantiek en intimiteit brengen. Relaties zullen stabiel zijn en mensen gedragen zich over het algemeen op een lieve, sympathieke wijze. Venus heeft een positieve invloed op mensen en brengt veel liefde uit het verleden terug. Niet elk persoon zal positief reageren. Ben je van jezelf jaloers, dan moet je controle houden. Datzelfde geldt voor andere emoties die mensen parten spelen. Ondanks positieve energie van Venus zullen we alert moeten zijn op negatieve eigenschappen. Er zijn over het algemeen krachtige energieën, die zorgen dat we positief met carrière, relaties, sociale contacten en financiële aspecten bezig zijn. De Zon beweegt tot 21 oktober in de Weegschaal, waardoor we serieus over daden en gedrag nadenken. Sommige mensen kunnen soms besluiteloos zijn en niet weten hoe iets op te lossen. Wel is het een perfecte tijd voor spiritualiteit, natuur en creativiteit. Mercurius zal bijna de hele maand door de Schorpioen reizen en is erg goed voor mentale energie van mensen. Dit kan ondersteunen om na te denken en ons te focussen. Mars, in de Ram, brengt flink wat vuur en maakt bepaalde mensen impulsief en vurig. Venus en de Leeuw brengen hier nuance in aan, omdat deze tot het eind van de maand in de Maagd blijven reizen. Je zintuigen zijn dan sterk als het gaat om het nemen van beslissingen en dit kan tegenhang bieden tegen planeten, die dit verzwakken. Per persoon kan dit anders uitpakken, waarbij sommige mensen beter in staat zijn beslissingen te nemen.

Neptunus in de Vis brengt krachtige energie, die vooral spirituele mensen en mensen die op emotioneel gebied sterk zijn, positiviteit brengen. Mensen die van zichzelf impulsief of intensief in het leven staan, moeten oppassen dat zij dit niet te risicovol doen, omdat er flink wat problemen kunnen ontstaan. Uranus in de Stier zal deze maand vooral voor Aardetekens lastig zijn, omdat deze de neiging geeft routines te veranderen. Aardetekens hebben moeite hiermee om te gaan en dit kan in relaties problemen geven. Vooral als de Zon de 21ste Mercurius gaat vergezellen, kan dit moeilijk uitpakken, omdat mensen moeite hebben hun gemoedstoestand onder controle te houden. Je zult voorzichtig moeten zijn in contact met anderen. Tenslotte is er een waarschuwing als gevolg van een aantal krachtige planetaire invloeden, die de gezondheid van mensen beïnvloeden. Ten 1ste de intense Mars in de vurige Ram, die impulsieve emoties en impulsiviteit brengt. Daardoor hebben mensen de neiging met veiligheid te spelen. Er wordt aangeraden attent te zijn in contact met anderen. De kans op problemen is levensgroot aanwezig en Mars zorgt niet alleen voor conflicten, maar ook voor meer kans op coronavirus, maar ook op SOA als je onveilig vrijt. Kijk uit voor stressvolle situaties, omdat er mensen zijn, die ondoordacht en zelfs arrogant kunnen handelen. Ten 2de zal Saturnus in de Waterman mislukking en onverantwoordelijkheid geven, waardoor er onverwachte tegenslagen zijn. Pluto en Jupiter in Steenbok kunnen beschermende energie bieden aan mensen die verantwoordelijk en sympathiek in het leven staan. Mensen die dit echter niet zijn, kunnen zeer intense problemen krijgen. Heb je hier zelf last van, tracht er dan met mensen over te praten en toom je negatieve gedrag zoveel mogelijk in. Heb je er geen last van, dan moet je wel opletten voor mensen die hier wel problemen mee hebben, omdat zij jou hier lastig mee kunnen vallen.

Loading…
Share This