Maandhoroscoop Steenbok

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Stier lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - Februari 2020

Algemeen
Het is een actieve maand voor de Steenbok. Vooral de Zon en Saturnus hebben positieve invloed op je leven. Het is een intense energie, waardoor er van je verwacht wordt, dat jij gedachten en emoties onder controle houdt. Het is belangrijk er geregeld op uit te trekken en mensen te ontmoeten. Op die manier kun jij jouw energie prima ontladen. Wel wordt aangeraden grote reizen te mijden en minder belangrijk contacten naar volgende maand door te schuiven. Moet je voor je werk of privéleven te vaak naar deze plekken reizen, dan kan dit een negatief effect hebben op zowel fysieke als mentale gezondheid. Je kunt zoveel druk ervaren dat stress jouw gemoedstoestand flink onder druk zet. Ben je voor je werk van plan een grote verandering in te passen of wil je met mensen iets nieuws opzetten, dan wordt aangeraden dit pas na de 15de te doen, omdat er in die periode een betere planetaire uitlijning is, die een positieve energie op zakelijke partnerschappen biedt. Let de hele maand op jouw manier van communicatie, omdat je wat chagrijnig over kunt komen. Het is zonde als mensen er irritatie door voelen of achteruitgaan. Je kunt op deze manier veel verpesten. Het is belangrijk balans te vinden tussen privé en zakelijke relaties, zodat geen van beiden verwaarloosd wordt. Je kunt als je onder druk staat soms de neiging hebben om agressief te reageren. Vooral zakelijke relaties kunnen flink onderhevig zijn aan problemen, die moeilijk op te lossen zijn. Controleer je woorden en probeer op bescheiden toon tegen mensen te praten, zodat zaken soepel en effectief blijven lopen. De 1ste dagen van de maand denk je veel over jezelf na. Je vraagt je geregeld af wie je bent en wat mensen van je vinden. Denk je er teveel over na, vraag het dan aan mensen. Een zelfbeeld wordt vaak gecreëerd vanuit de visie van anderen. Februari is een fantastische maand om jezelf te analyseren, anderen advies te vragen en perspectief te veranderen om nieuwe inzichten in het leven te krijgen. Er wordt t/m de 7de aangeraden niet teveel nieuwe dingen te starten, maar je bij het oude en vertrouwde te houden. Je krijgt later deze maand voldoende kans om het een en ander op te starten. De 13de en 14de kun je vooral zakelijk veel mogelijkheden krijgen, dus heb geduld tot deze periode, dan kan je veel bereiken. Romantiek en vriendschap kunnen vooral de 15de t/m de 17de prachtig vormkrijgen om het beste uit je leven te halen. Singles maken kans op nieuwe liefde. Gebonden mensen doen er goed aan samen met hun partner leuke activiteiten te doen. Verder zijn vriendschappen belangrijk zijn. Vanaf de 25ste is er een fantastische tijd door een goede energie.

Liefde en relaties
Over het algemeen zijn er gunstige planetaire aspecten op gebied van mentale kwesties en privégebied. Je hebt een krachtige persoonlijkheid en een eigen wil. Dit komt voornamelijk door de planetaire kracht, die er op je afkomt. Je bent assertief en wilt zelf beslissen wat je wel of niet wilt. Dit kan met mensen, die dit niet van je gewend zijn, problemen opleveren. Tracht relaxt te blijven en doe of zeg geen dingen om anderen te kwetsen. Met name singles zullen dit moeilijk vinden, omdat er soms wat agressieve energie in je loskomt. Ben je gebonden, dan zal je partner je steunen om hier op een andere manier mee om te gaan. Jupiter en de Maan kunnen een verbinding aangaan, waardoor gebonden mensen soms erg jaloers kunnen zijn. Tracht niet te overdrijven en laat je partner vrij in dat wat deze wil. Je wilt immers zelf ook vrijheid. Het zal aan de ene kant een maand worden, waarin jij je kracht gebruikt om je op persoonlijk gebied te ontwikkelen. Aan de andere kant kan de kracht zich tegen je keren, waarbij jouw gedrag ervoor kan zorgen dat mensen zich tegen jou keren. Je dient steeds balans te vinden om dit te voorkomen. In een relatie zullen jullie deze maand veel tijd aan familie besteden. De romantiek is niet heel goed, maar ook zeker niet slecht. Seksualiteit en passie zullen jullie genoeg delen, door de krachtige planetaire energie. Deze versterkt de vruchtbaarheid, waardoor de seks goed is en er zelfs een grote kans is dat mensen, met een kinderwens, in blijde verwachting komen. Voor mensen met trouwplannen is dit een prima maand. Singles lijken deze maand minder in liefde geïnteresseerd te zijn. Dit is opvallend, omdat er toch een aantrekkelijke energie is, waardoor je mensen aantrekt. Misschien is het juist, omdat je zoveel kans krijgt, dat je je niet wilt binden. Je wilt liever van erotiek en spanning genieten. Ook vind je het soms fijn veel meer tijd aan familie te besteden. De eerste week ben je vooral met de zakelijke kant van de liefde bezig. Je wilt financieel en zakelijk lekker in je vel zitten, omdat je emotioneel ook meer kunt bieden. De 8ste t/m de 14de ben je daarom in staat romantiek ruimte te geven. Een prima tijd voor een nieuwe partner of om een bestaande relatie te verdiepen. De 18de en 19de zal voor singles de beste kansen bieden voor een nieuwe persoon in het leven. Er hangt liefdevolle energie, waardoor je behoefte aan erotiek en passie hebt. Ook gebonden mensen zullen hier van genieten. Vanaf de 22ste ben je vooral met je eigen beslommeringen bezig en zal de romantiek wat op de achtergrond komen.

Carrière en zakelijkheden
De planetaire aspecten zijn zakelijk gezien niet altijd even gunstig. Innerlijke en mentale processen zullen je carrière beïnvloeden en je zult dan ook strategieën nodig hebben om voldoende te presteren. Hierbij kan je geholpen worden door de kracht die jij in je hebt waarbij je doelgericht bent en in staat om huidige en achterstallige taken af te ronden. Ondanks de planetaire weerstand zal je in staat zijn obstakels te overwinnen. Het is verstandig hulp van anderen te vragen en niet altijd alleen te vertrouwen op je eigen vaardigheden. Met name familieleden kunnen ondersteunen en je voelt dan ook veel minder trots om alles zelf te moeten doen. Op je werk kan je met drastische veranderingen te maken krijgen en zal er het een en ander wat moeilijker worden. Uiteindelijk zal dit je ook wel veel goeds op kunnen leveren, maar je zult wel geduld moeten houden. Het wordt een belangrijke maand om te analyseren wat je precies wilt en kunt doen om makkelijker met verandering om te gaan. Vooral mensen, die in de marketing, reclame of commercie werken, boeken zeer goede resultaten. Over het algemeen zullen de meeste mensen de kans krijgen om het een en ander te veranderen. Mensen met een tijdelijk contract, hebben een grote kans dat deze in een vast contract omgezet wordt. Mensen die een nieuwe baan of carrière ambiëren, kunnen, door hun overtuigende uitstraling, goede indruk maken. Mensen, met een zware of gevaarlijke baan, moeten niet teveel op routine vertrouwen. Juist dan kun je risico nemen, waaruit gevaarlijke situaties ontstaan. Saturnus biedt een krachtige bescherming aan de Steenbok, maar let wel op dat je bescheiden blijft. Financieel gezien zullen de planeten een goede positie innemen. Je intuïtie wordt versterkt, waardoor je in staat bent die dingen te kunnen doen, die er voor zorgen dat je meer kunt gaan verdienen. Er wordt aangeraden om wat geld achter de hand te houden voor moeilijke tijden. Investeringen in edelmetalen, de mode of zakelijke reizen kunnen ervoor zorgen dat er veel winst mogelijk is. Ook hier moet je wel geduld mee hebben, omdat je anders teveel risico gaat nemen. Blijf bescheiden dan heb je de meeste kans. Je hebt soms de neiging teveel geld uit te geven, maar doe dit alleen als je iets werkelijk nodig hebt. De eerste week van de maand ben je bezig je zakelijke leven onder de loep te nemen. Je wilt ontwikkelen en komt met goede plannen. De tweede week kun je soms te weinig concentratie hebben en dan kun je fouten maken. Beter kun je wat rust inbouwen en overzicht houden. De 12de t/m de 15de weet je wat je wilt en is het een prima tijd om te ontplooien. De 18de t/m de 23ste doe je er goed aan plannen in de koelkast te zetten en op betere tijden te wachten. De laatste dagen kun jij je kennis uitbreiden en is er zeer goed nieuws, waardoor je meer mogelijkheden kunt krijgen.

Mentale en fysieke gezondheid
Je doet er goed mee tijd te besteden om te sporten en vitaler te worden. Vooral de 1ste dagen zijn erg belangrijk, omdat er een energie is die, als je nu besluiten neemt, zorgt dat je dit gedurende een langere periode volhoudt. Je zou anderen ondersteuning kunnen vragen, omdat je dan gemotiveerd wordt het vol te houden. Het is belangrijk om genoeg tijd voor liefde, vriendschap en werk te houden, omdat je hier ook mentaal gelukkig van wordt. De 2de week is prima om iets geheel nieuws uit te proberen. Dit kan gaan om sportactiviteiten of andere activiteiten. Je zult verbaasd zijn, wat je allemaal kunt bereiken. Aan het eind van deze week ben je geestelijk zeer helder en kun je leuke plannen maken. Ook ben je fysiek sterk, waardoor een extra training geen kwaad kan. Lukt het je om tot de 18de vol te houden, dan zit dit zo in je systeem dat je het vol blijft houden. De laatste week van de maand is het belangrijk je mentaal te versterken door te mediteren, aan yoga te doen of geregeld met vertrouwde mensen af te spreken. Het kind kan deze maand onzeker zijn en dit is ook wel te merken. Als ouder is het belangrijk steeds uit te leggen hoe het leven in elkaar zit en dat het altijd bij jou terechtkan. Hoe openlijker je over gevoelens praat, hoe meer het kind leert dit ook te doen. Het is belangrijk het kind niet alles te verbieden en vertrouwen te geven, zodat het een eigen koers leert varen. Er wordt voorspeld om meer te sporten en eigenlijk komt dit doordat er anders een langere periode van vermoeidheid en lusteloosheid op zal treden. Sport, maar ook voldoende extra vitaminen en mineralen zijn belangrijk om dit te voorkomen en je weerstand te vergroten. Vrouwen doen er goed aan zich bij een fitnesscentrum in te schrijven of lekker te gaan zwemmen. Mannen moeten niet teveel pittige en vette snacks eten, omdat de maag anders kwetsbaar wordt. Salades, zuivel en vis worden aangeraden, omdat deze juist positief werken.

Algemeen overzicht voor alle tekens
We hebben te maken met de doorvoer van Saturnus in de Steenbok, die tot half januari 2023 blijft. Er is een karmische energie, die onbewust doorwerkt en om de circa 30 jaar plaatsvindt. Er zullen duidelijke veranderingen komen, die op onszelf en de wereld invloed hebben. Omdat onze karma in het geding is, moeten we alert zijn op eigen gedrag en het verleden, die invloed hebben op de manier hoe deze energie ons mentaal en fysiek raakt. Saturnus in de Steenbok is gericht op een duidelijke visie en veel mannelijke energie. We zullen meer dan de afgelopen jaren de zwaarte van het leven ervaren. Mensen zullen vaker in opstand komen, maar ook de natuur zal terugslaan in hoe wij met de Aarde omgaan. Oorlogen, milieuperikelen en andere negatieve gedragingen zullen een karmische werking hebben. Toch zal er ook veel energie zijn om juist positief met deze energie om te gaan. Er zullen veel mensen zijn, die juist zeer positief gedrag laten, waaruit beloningen en andere positieve zaken komen. Er wordt aangeraden om eerlijk te zijn, maar wel respect te hebben voor hoe anderen in het leven staan. Een ieder kan zijn eigen keuzes maken en eigen energie opwekken. De laatste keer dat Saturnus in de Steenbok reisde, is alweer circa 30 jaar geleden toen de wereld in een nieuwe fase kwam. De koude oorlog kwam tot een einde en ook de Golfoorlog van 1991 had een grote weerslag op de wereld. Het was een periode van een nieuwe wereldorde. Nog verder terug zien we in de jaren 60 van de vorige eeuw dat we druk bezig waren met de strijd in de ruimte en de rechten van de mens. Denk aan Gagarin, Martin Luther King en Kennedy, waarbij de perikelen tussen de VS, China en Rusland even rust kregen. De vraag is wat Saturnus in de Steenbok nu voor ons in petto heeft. Er is ook een conjunctie tussen Saturnus, Pluto en Jupiter in dit teken en er zijn nog veel meer planetaire invloeden. We zullen dan ook zeker merken dat er op politiek en economisch gebied veel staat te gebeuren en dat er veranderingen komen wat betreft de wereldorde.

De 9de zal de Volle Maan om 8:34:35 in de Leeuw verschijnen. Dit is een interessante gebeurtenis, omdat er flink wat activiteit is met de Zon, in de Waterman, en de verbinding met Mars en Mercurius. Daarnaast zal zelfs Vesta in de Stier invloed hebben, omdat de Zon en Maan een vierkant met die asteroïde vormen, die zelf een verbinding aangaat met Uranus. Er zal Vuur genoeg zijn met de Maan, Mars en Venus, waardoor er mensen zijn, die de energie te intens vinden. Normaal gesproken zouden we feestelijke energie bij de Volle Maan ervaren, maar dat zal nu anders zijn. We kunnen met vele vragen zitten en zullen positieve, maar ook negatieve spanningen ervaren. Gebruiken we deze energie verantwoord en sympathiek dan zal er een goede karma van ons afkomen. De 14de hebben te maken met Valentijnsdag, waarbij kanttekeningen te plaatsen zijn. De laatste jaren is deze uitgegroeid tot een zeer commerciële dag, waarbij we zelfs hebberig konden zijn. Er wordt geadviseerd het klein te houden. Geef wat geld uit aan een goed doel en geef een partner of een andere geliefde veel aandacht en een klein teken van liefde. Dit zal karmisch meer goeds aan relaties brengen. Doe eens iets extra’s met een lief kaartje of een lekker ontbijtje, maar laat ook liefde zien aan mensen in je omgeving, zoals grootouders, ouders of anderen in je omgeving die dit verdienen. Bedenk dat liefde en warmte uiteindelijk veel meer waard zijn dan al het geld in de wereld. Februari lijkt een maand te worden, waarin je aandacht aan je karma kunt schenken, door er voor je medemens te zijn en te zorgen dat behoeftige mensen ondersteund worden. Heb oog voor het verdriet van anderen en geef een extra teken dat je er voor anderen wilt zijn. Verder is het belangrijk aandacht te hebben voor de tegenstellingen in de wereld en de milieuproblemen waar we mee te maken hebben. Het gaat er uiteindelijk om dat we de planeet leefbaar houden voor ons nageslacht. Volwassenen dienen deze maand te kijken naar hun eigen gedrag en onderkennen dat zij een voorbeeldfunctie hebben. Jongeren dienen te kijken naar hoe zij ouderen kunnen ondersteunen. Het is belangrijk te bedenken dat plezier en liefde fijn zijn, maar dat we met zijn allen een maatschappij te runnen hebben. Laten we deze maand niet alleen denken aan nu, maar ook aan de toekomst van onze kinderen.

Loading…
Share This