Maandhoroscoop Steenbok

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Stier lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - Juni 2023

Algemeen
Het wordt een maand om beslissingen te nemen. Je hebt een energie over je waardoor je in staat effectief en adequaat met zaken bezig te zijn. Je vindt het erg nuttig zowel privé als zakelijk veel dingen af te ronden. Je doet er goed aan veel tijd aan deze taken te besteden en niet te snel te werken. Je bent krachtig en het is een prima periode om schoon schip te maken, problemen op te lossen en conflicten met mensen te beëindigen. Je kunt soms te ernstig zijn, maar wees daar wel wat losser in. De maand begint met Jupiter die de 1ste in de Noordelijke Maanknoop in de Stier toetreedt. Deze krachtige combinatie belooft creativiteit, overvloed en spirituele groei, waarbij je in balans met jezelf komt en zelfvertrouwen hebt. Je bent gefocust op wat je moet doen en zal veel ambities hebben om te bereiken wat je wilt. De 4de komt de Volle Maan in de Boogschutter en dit geeft ruimte voor creatieve kansen. De energie is op zijn hoogtepunt, waardoor het een ideale tijd is voor genezing en een betere gezondheid. De Volle Maan in Boogschutter is een tijd om je avontuurlijke kant te omarmen en contact te maken met je spirituele zelf, waarbij je wordt uitgenodigd om uit je comfortzone te breken en nieuwe aspecten van jezelf en de wereld om je heen te ontdekken. Misschien voel je je aangetrokken tot spirituele praktijken zoals meditatie of yoga, omdat ze je helpen innerlijk contact te maken en vreedzame acties te ondernemen. Venus komt de 5de in de Leeuw en zal de sector van transformatie binnenkomen. Het is tijd om je diepste verlangens te verkennen en nieuwe doelen te stellen. Je staat bekend om je harde werken, maar het zal belangrijk zijn rust en ontspanning te vinden. Neem meer tijd voor ontspanning en geniet van vreugdevolle activiteiten. Het is prima om prioriteit te geven aan dat waar je rustig van kunt worden. Het zal daarna vanzelf wel komen om verantwoordelijkheden na te streven. Deze 1ste week is prima geschikt om intieme relaties te versterken en voor singles om een nieuwe relatie aan te gaan. De gehele 2de week zal je te maken krijgen met de communicatief sterke Mercurius, die in de eveneens spraakzame Tweelingen binnenkomt. Het is tijd om je zowel fysiek als mentaal in te zetten om routines te verbeteren, geestelijk sterker te worden en zakelijk gezien ook grote stappen te maken. Blijf je wel concentreren op gezondheid en welzijn.

Saturnus beweegt de 17de retrograde, waardoor onafgemaakte zaken opnieuw bekeken kunnen worden en eventuele conflicten opgelost worden. De Nieuwe Maan komt naar de Tweeling en zorgt dat je sector van productiviteit versterkt wordt. Dit geeft kansen op ontwikkeling in dagelijkse routines, werk en je gezondheid. De Maan geeft mogelijkheid meer inzichten in jezelf te krijgen en tot zelfreflectie te komen, waarbij je er verstandig aan doet bepaalde dingen ten goede te keren. De energie zal zorgen dat je wel inspanningen moet verrichten, maar je in staat bent je te ontplooien. Let op dat je t/m de 16de spanning kunt ervaren, waardoor je niet altijd in balans bent. Er wordt aangeraden bescheiden te blijven tegen sociale en zakelijke contacten en niet teveel geld uit te geven. Die neiging kan je hebben. Deze periode lijkt ongunstig voor liefdesrelaties, omdat moeite met verplichtingen hebt. Het verleden kan hierbij een grote oorzaak zijn en vooral bij mensen, die problemen hebben gehad of nog met een trauma rondlopen. Je zult deze periode misschien minder gezellig zijn, maar echte vrienden, partner of familie kunnen tot je doordringen. Zakelijk gezien dien je vooral terughoudend te zijn in je uitspraken en handelingen. Je kunt ten opzichte van leidinggevenden moeite hebben en dingen zeggen, die tot problemen leiden. Je dient ook privé op financiële zaken te letten. Denk eerst na en vraag advies aan mensen die je vertrouwt. In deze periode is het onwenselijk grote aankopen of investeringen te doen of contracten af te sluiten zonder er uitdrukkelijk over nagedacht te hebben. Vanaf de 17de zal het allemaal een stuk beter verlopen. Je kunt je prima uiten en zal minder in staat zijn te impulsief te handelen. Mensen zullen het makkelijker vinden met je om te gaan. Daarom is deze periode ook een stuk beter om problemen op te lossen. Ook zal het contact met mensen soepel verlopen. Je kunt initiatief nemen, maar doet dit minder dwingend dan het eerste gedeelte van de maand. Dit is het gevolg van de Zon in Kreeft, die jouw sector van relaties activeert. Je kunt verlangen hebben om je omgeving te veranderen, maar nu meer door tot compromissen te komen. Je dient deze periode balans te vinden tussen je ernstige, zakelijke kant en je vrolijke, spontane kant. Naarmate de maand eindigt, verschuift de energie. Mercurius gaat de 26ste naar de Kreeft en deze energie zorgt dat je contact kunt maken met gevoelens en intuïtie. Tenslotte gaat Neptunus retrograde in de Vissen bewegen, wat soms wel wat verwarring kan geven. Tot het eind van de maand zijn er dus conflicten mogelijk, maar dan meer tussen mensen in je omgeving. Je kunt dan meer in staat zijn mensen te helpen om alles te op lossen. Ga hier wel voorzichtig mee om, zodat je zelf geen stress ondervindt. De laatste dagen van de maand vind je het extra fijn je partner op erotisch gebied te verwennen. Ben je single, dan merken mensen dat je behoefte aan spanning en passie hebt.

Liefde, relaties en sociale contacten
In juni zal je op emotioneel gebied niet altijd de meest vrolijke zijn en ben je geregeld juist ernstig bij dingen waar je mee bezig bent. Het zal vooral een goede maand zijn voor mensen die veel vertrouwde, sociale contacten hebben. Je bent iemand die veel vertrouwen heeft en komt hierdoor zeer krachtig en tegelijk ook sympathiek over. Let op dat je pragmatische aard bepaalde mensen boeit en overtuigt, maar dat er ook mensen zijn, die dit vervelend vinden. Je doet er goed aan hier wel duidelijkheid over te verschaffen en te weten wanneer je dit wel of niet moet doen. Met name in het tweede deel van de maand kun je sprankelend zijn. Je weet dingen daardoor op een manier te zeggen, waardoor mensen er veel van opsteken. Je bent een inspirator en zal mensen enthousiasmeren , waardoor het een prima tijd is om teksten schrijven en dan vooral romantische. Door de planetaire energie ben je immers in staat hogere energieën te gebruiken om je gevoel te uiten. In relaties met mensen ben je subtiel en weet je goed wat je wel of niet moet zeggen. Ondanks je nuchterheid kan je door planetaire energie echter ook in staat zijn je zesde zintuig te gebruiken. Hierdoor ben je zeer empathisch en heb je het vermogen om anderen te begrijpen. In een relatie voel je de emoties van je partner goed aan en ben je in staat, door je nuchtere kijk op het leven, spanningen weg te nemen. Je bent romantisch en sensitief en zal je partner veel aandacht geven. Singles zullen volop kansen voor een nieuwe relatie krijgen. In sociale contacten ben je prima in staat om dominante of moeilijke mensen zo te behandelen dat ze je niet snel aanvallen en respect voor je hebben. Het zal overigens een prima maand worden om van seks te genieten. Je zult in een relatie veel intensiteit ervaren en hebt een sterk verlangen om elkaar flink op te winden. Je ziet seks als middel om tot elkaar te komen en merkt dat een sekspartij je zelfs mentaal gezonder maakt. Ben je single, dan heb je nog wel eens de neiging kortstondige relaties aan te gaan, die gebaseerd zijn op erotiek en passie. Let er in dit geval wel op dat je niemand kwetst en vooral niet jezelf. Ben je eerlijk tegen jezelf, dan zal je over het algemeen ook eerlijk naar anderen zijn.

Carrière en zakelijkheden
Het zal een goede maand worden om op bepaalde gebieden flinke sprongen te maken. Je kunt doelen de juiste aandacht geven, doordat je zeer effectief en efficiënt bent. Je bent ook zeker iemand die in staat is om een goede planning te maken en komt georganiseerd en geconcentreerd over. Met name op het gebied van werk of klusjes in of bij huis zal je veel dingen afronden. Je zult emotioneel niet altijd de meest vrolijke zijn en bent geregeld ernstig bij dingen waar je mee bezig bent. Het zal een goede maand zijn voor mensen die zich bezig houden met presentaties of andere bezigheden om mensen dingen aan te leren. Door je pragmatische aard kun je mensen overtuigen en ook zeker boeien. Waar je persoonlijk ernstig bent, zal je op zakelijk en onderwijskundig juist sprankelend zijn. Je weet dingen zo te zeggen dat mensen er veel van opsteken. Je bent een inspirator en zal ze vaak enthousiasmeren. Het is ook een prima periode voor mensen die teksten schrijven en dan vooral mensen die realistische teksten schrijven. Door de planetaire energie ben je nuchter en realistisch en weet je goed bij feiten te houden. Doordat je deze maand in staat bent op een nuchtere en georganiseerde manier met je werk om te gaan, zal je veel bereiken. Ben je zelf leidinggevende of eigenbaas, dan zal je in staat zijn om veranderingen aan te brengen, die ervoor zorgen dat je winstgevende activiteiten ontplooit. Je bent effectief en kunt op een adequate manier met veranderingen omgaan. Het is dus een geweldige maand voor mensen die werken met het overdragen van kennis of het bieden van informatie. Ook mensen die met financiële zaken werken, zullen veel bereiken. Het zal echter geen maand worden, waarin je veel wilt samenwerken. Moet je samenwerken, dan zal niemand aan je merken dat je het eigenlijk niets vindt, maar innerlijk zal je weerstand voelen. Je vindt het fijn je eigen vaardigheden zo te gebruiken als jij dat wilt en zal op je eigen tempo bezig zijn. Je hebt wellicht niet eens veel geduld en kan zelfs geïrriteerd of gefrustreerd raken als mensen te sloom zijn of dingen op een andere manier doen dan jij. Dit geldt echter niet als je met mensen werkt, die als jij denken en in staat zijn efficiënt en krachtig met werk om te gaan. In dat geval zal je erg betrokken zijn en genieten van dat wat jullie bereiken.

Fysieke en mentale gezondheid
We staan bijna halverwege het jaar en we kunnen intense en krachtige energie ervaren door energie van de hemellichamen. Juni is een tijd van dankbaarheid, waarbij we oog krijgen voor leven en schoonheid die er te bespeuren zijn, ondanks dat de wereld steeds meer met chaos te maken krijgt. Laten we niet vergeten dat er mooie wegen zijn om de schoonheid van het leven in te zien. Kijk vooral naar de kleinere aspecten in het leven en houd je aan het spreekwoord: “Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert”. Het wordt een maand waarin we op zoek zijn naar waarheid en emoties de vrije loop laten. Vreugde en blijdschap zit hem in de kleine dingen en zullen verbinden. Let wel op dat dat de meeste mensen niet bang zijn om hun mening te uiten en gevoelens kenbaar te maken. Ook kunnen we onze talenten laten zien en is het een prima periode om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. De energieën van juni brengen ons in verbinding met ons bewustzijn, maar ook zeker onderbewustzijn, waardoor er momenten zijn dat we met onze diepste emoties in aanraking komen. We kunnen hierdoor krachtig transformeren, waarbij we zowel fysiek als mentaal ontplooien. Het is een prima periode om jezelf te verwennen met nieuwe kleding, bezittingen of verbeteringen van je leven. We staan in contact met onszelf en daardoor zijn we in staat grenzen te bepalen en deze aan anderen te tonen. Ook kunnen we keuzes maken om de waarheid te vinden, welke tot mentale en psychische wegen leiden. Benut de energie en straal deze uit. De reden, waarom we naar een maand van passie en transformatie gaan, komt door de sterke hemelse activiteiten.

Vooral de Volle Maan, Venus in Leeuw, Mercurius in Maagd, Pluto in Steenbok, de Nieuwe Maan en retrograde Saturnus zullen passionele gevoelens prikkelen en spirituele gevoelens losmaken, die zowel mentaal, psychisch als fysiek baat brengen om gezond in het leven te staan. Mercurius keert rond de 11de terug naar de Tweeling en Pluto zal een tocht in de Steenbok maken, samen met de Nieuwe Maan. We zullen te maken krijgen met de retrograde Saturnus en daarbij zullen we ook nog eens in de tijd van de Kreeft komen. Deze krachten zullen vooral de 2de helft van de maand voor passie en transformatie zorgen. De energie zal zorgen dat we het oude loslaten en het nieuwe omarmen. Relaties zullen te maken krijgen met verschuivingen, welke kunnen zorgen voor fijne, maar ook voor mindere tijden, waarbij fysieke en mentale pijnen voor kunnen komen. Het verleden kan hierdoor terugkomen, waarbij disbalans en trauma’s ontstaan, met een karmische kracht, die relaties kan verstoren. Aan de andere kant biedt deze energie prima kansen om te ontwikkelen en lekker in het leven te staan. Mocht je merken dat je emoties onder druk komen, dan wordt aangeraden hier toch wel een weg in te vinden. Ben jij je bewust van de energie, dan zal er genezende werking van uitgaan. Toch kunnen veel mensen erg kwetsbaar zijn en is het dus belangrijk om je niet te open op te stellen en emoties onder controle te houden. Lukt dit niet, dan kunnen we emoties op anderen botvieren en zullen we fysiek geraakt worden. Per sterrenbeeld kan dit weer op een andere wijze optreden en zal de beïnvloeding mentaal en/of fysiek plaatsvinden.

Er zal een duidelijke tweedeling in de maand zijn, waarbij de eerste drie weken voor de Steenbok probleemloos kunnen verlopen als het gaat om mentale en fysieke gesteldheid. Dit betekent niet dat je altijd gezond bent, maar wel dat je je bewust bent van keuzes die je maakt en dingen die je prettig vindt. Je zult ervoor moeten zorgen dat je een goede en prettige sociale groep mensen om je heen hebt, waar je jezelf kunt zijn. Je hebt dan meer vertrouwen en zal zowel mentaal als fysiek gezond zijn. Er is echter een belangrijke waarschuwing. Je kunt wel eens de neiging hebben om juist in een leuke sociale groep van het leven te genieten. Je kunt dan teveel drinken en hebt de neiging schadelijke genotsmiddelen te gebruiken. Het is heus niet erg om dit te doen, maar wel als je het te vaak doet. Met name in het laatste deel van de maand zal je hier moeite mee hebben. Je doet er goed aan juist in die tijd bezig te zijn met het verbeteren van je gezondheid. Je zou ervoor kunnen kiezen om te mediteren of een alternatieve therapie te gebruiken. Merk je aan jezelf dat je minder gezond bent, dan doe je er goed aan advies te vragen. Met name middelen om schadelijke stoffen uit je lichaam te halen zijn geschikt. Hierdoor zijn de vooruitzichten positief en zal het je lukken aan het eind van deze maand gezond en vitaal te zijn.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Er ontstaat in juni krachtige en transformerende energie, die je kunt gebruiken om een doelgericht leven te creëren. Maak verbinding met je innerlijke wijsheid, door tijd te nemen om contact met je innerlijke zelf te leggen. Het is een tijd van meditatie of het aanleggen van een dagboek. Luister naar fluisteringen van je hart en laat ze je leiden naar je hoogste doel. We krijgen de 1ste week te maken met de vurige Volle Maan van de 4de om 5:43 uur, die deze hele week in staat is spiritueel te beroeren. Venus verschuift de 5de van de Kreeft naar Leeuw en daardoor kunnen we de eerste dagen flink wat emoties ervaren. Deze kunnen we soms verbergen om ze er daarna in alle intensiteit uit te gooien. Deze planeet verblijft hier tot 9 oktober en zal dus veel invloed houden. Mensen hebben de neiging theatraal gedrag te vertonen binnen een relatie en in de romantiek. Het zal een periode worden, waarom we gestimuleerd worden om de liefde en erotiek op te zoeken. Verliefdheid kan een sterke rol spelen, zowel voor gebonden mensen als singles. Let op dat ontrouw en een breuk op de loer kunnen liggen. Deze 1ste week krijgen we ook te maken met de conjunctie tussen Jupiter en Noordelijke Maanknoop in de Stier. Deze energie kan ons bewegen mogelijkheden te zoeken om te ontwikkelen en dromen na te streven. Deze verbinding geeft ons meer kans om doelen en wegen te vinden om te bereiken wat we al een tijd van plan zijn. De energie biedt hulp bij dingen die we op gebied van financiën, carrière en materiële aspecten bewerkstelligen. Je kunt nu best wat risico nemen, omdat er vele kansen zijn om financiële armslag te creëren en financiële meevallers af te dwingen. De Volle Maan staat in Boogschutter en deze stand zal ons vooral intellectueel en op gebied van eerlijkheid stimuleren. Tot aan de periode van de Nieuwe Maan kunnen we profijt van deze kracht hebben. We ervaren verlichting van ons leven en kunnen meer de drang hebben de wereld te ontdekken en nieuwe mogelijkheden op te zoeken. Ambities worden versterkt en we staan open voor spirituele entiteiten om ons heen. Prima periode voor mediums en paragnosten om boodschappen door te krijgen en deze door te geven. Omdat de Volle Maan een driehoek vormt met Cheiron in de Ram is er genezende en transformerende werking, waardoor emotionele wonden verdwijnen en we een nieuwe periode in kunnen gaan. Tegelijkertijd nodigt een vierkant met Saturnus in Vissen uit om angsten onder ogen te zien en negatieve denkpatronen of gedragingen los te laten, die ons tegenhouden om volledig van het leven te genieten. Kun je volledig gebruik maken van de kosmische krachten, dan zal je de eerste en tweede week vernieuwen en opladen om het tweede deel van de maand fris in te gaan.

Venus zal dus de 5de naar de Leeuw gaan en tegenover de retrograde Pluto in de Waterman staan, wat veel tegengestelde krachten brengt. De Leeuw wekt hierbij betrouwbare energie in de romantiek op. De meeste mensen kunnen door deze energie met hun diepste gevoelens in contact komen en hierdoor is er toch veel mogelijk. We staan nu namelijk creatief en speels in het leven. Er is echter een waarschuwing. Heb je een mindere relatie, dan zal je op moeten letten. Verlangens kunnen hormonen op hol brengen, waardoor verkeerde beslissingen mogelijk zijn. Weerstand tussen Venus en Pluto levert spanning op, waarbij we aan de ene kant op zoek zijn naar relaties en een liefdevolle verbinding. Aan de andere kant kunnen we een soort bindingsangst ervaren. Gebruiken we de energie op een stabiele wijze, dan kunnen we nieuwe overtuigingen krijgen en zullen we juist voor relaties zorgen, die echt wat te bieden hebben. De 8ste ontstaat er een kosmisch kruispunt ontstaan tussen Venus in Leeuw en de Noord- en Zuidknoop. Ook deze energie zal er toe bijdragen dat er nieuwe kansen op liefdesgebied komen. Deze energie zal het enthousiasme en de passie stimuleren voor diegenen die het gevoel hebben dat ze in hun liefdesleven vastzitten. Hierdoor kunnen ze er niet alles uithalen wat ze graag willen. Venus vormt een vierkant met de Zuidknoop in Schorpioen, wat intense emoties naar boven brengt. Mensen kunnen aan de ene kant een sterke drang naar vrijheid ervaren, terwijl er aan de andere kant juist emotionele problemen kunnen ontstaan. Tracht balans te vinden. De 11de zal Mercurius naar de Kreeft reizen en gaat Pluto weer naar de Steenbok. Je kunt hierdoor nieuwe ideeën krijgen, diepgaande gesprekken voeren en intellectueel versterken. Deze transit is geschikt om te leren, les te geven, sociale contacten te maken en kennis met anderen te delen. Pas op dat we mentaal gezien nog wel eens het contact tussen onze ziel en ons lichaam kunnen verliezen. Er wordt aangeraden te mediteren, te sporten, emoties er uit te gooien en contact met de natuur te houden. Pluto zal met energie komen, die voor veranderingen en verschuivingen zorgen. Dit kan intense onrust brengen, omdat transformaties zorgen dat mensen gestrest kunnen raken bij het nemen van beslissingen. Op 18 juni zal de Nieuwe Maan om 6:39 verschijnen, maar zoals we al stelden is de energie van de Maan al vanaf de 1ste dag sterk aanwezig. De retrograde Saturnus in Vissen gaat hier een krachtige verbinding met de Maan aan. Daardoor is er de rest van de maand een sterke energie, die zorgt dat mensen meer discipline zoeken en er verantwoordelijkheid opkomt. Dit kan een gunstige werking op de Aarde en mensheid hebben, waarbij er een grotere kans is op meer vrede op de Aarde.

De kosmische stand geeft ons lessen, hoe te gedragen en hoe aanpassingen te maken, die rust in ons leven brengen. De nieuwe Maan stimuleert innerlijke wijsheid en onze intuïtie, waardoor we aan kunnen voelen welke richting we op gaan. Neptunus in Vissen versterkt dit, waardoor er heel wat mogelijk is in dit laatste deel van de maand. Daarbij kunnen emotionele volwassenheid ontwikkeld en problemen overwonnen worden. De 19de zal Jupiter een sextiel met Saturnus vormen. Jupiter in Stier brengt zegeningen van voorspoed, terwijl Saturnus in Vissen uitnodigt contact met ons astrale lichaam te maken en dromen in de gaten te houden. Saturnus zal inmiddels tot 4 november een retrograde beweging in de Vissen maken. We worden gedwongen minder naar onszelf te kijken, maar gericht te zijn op anderen. Er kunnen deze periode momenten zijn dat er demonstraties zijn, waarbij mensen vragen naar veiligheid en betere sociale regelingen. Mensen zijn nu meer geneigd om gemeenschappelijke doelen na te streven en elkaar te steunen. Het is een tijd om nieuwe ideeën te krijgen, door oude denkwijzen te veranderen. De 21ste zal de Zon de zomerzonnewende in de Kreeft opstarten. We gaan een tijd in van het verzorgen van de zwakkeren in onze samenleving, waarbij genezing en emotionele reflectie belangrijk zullen zijn. De hemelse gebeurtenis heeft een speciale betekenis en symboliseert een tijd van overvloed, groei en overwinning op duisternis. Het is een prima periode om emotionele bagage los te laten en te zorgen dat onze gezondheid een positieve boost krijgt. Het eind van de maand gaat Mercurius naar de spirituele Kreeft, waar deze zich bij de Zon voegt. Daardoor hebben de meeste mensen veel empathie naar anderen en kunnen emotionele behoeftes getriggerd worden. Luister vooral naar emoties en minder naar je ratio. Ook nu is het een periode van verwerken van trauma’s en andere emotionele wonden. Daardoor is het dus echt een maand, waarin we het een en ander achter ons laten als we vertrouwen op onze intuïtie en vanuit ons hart communiceren. Neptunus start de 30ste een retrograde beweging in de Vissen en zal tot 6 december deze beweging maken. De transit nodigt uit naar binnen te kijken en de diepere betekenis achter dromen en verlangens te onderzoeken. De retrograde stand is een tijd om illusies of wanen los te laten die ons ervan weerhouden ware doelen na te streven. Het is een tijd om oppervlakkigheden los te laten en ons te richten op belangrijk zaken in ons leven. We sluiten de maand verstandig en liefdevol af.

Loading…
Share This