Maandhoroscoop Steenbok

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Stier lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - December 2023

Algemeen
De Steenbok kan deze maand een flinke verandering meemaken. Je bent normaal gesproken iemand die zijn eigen gangetje gaat en je vindt het moeilijk om anderen te vertrouwen. Je hebt dan de neiging om alles maar op eigen houtje te doen, maar daar zal je deze maand anders tegenaan kijken. Dit komt vooral door een krachtige energie van Mars en de positiviteit van Saturnus. Je kunt hierdoor zeer goed met problemen omgaan en conflicten oplossen door mensen juist om ondersteuning te vragen. Deze energieën zorgen ervoor dat zelfs de negatieve energie van de Maan door deze planeten geabsorbeerd wordt, waardoor je deze negativiteit niet eens merkt. Let op dat de energie van Jupiter storend werkt, omdat deze positieve, maar ook negatieve zaken versterkt. Daardoor kan met name je onzekerheid opspelen. Over het algemeen zal je toch wel goed in je vel zitten, waardoor je met een flinke portie nuchterheid kunt komen om het een en ander op te lossen. In december zullen je gezinsleven en je persoonlijk geluk belangrijker zijn, dan je carrière en de financiën die je hieruit krijgt. Echter, doordat je zoveel met mentale zaken bezig bent, kun je soms wel eens last van je gezondheid krijgen. De Steenbok staat niet voor niets bekend als een teken waarbij emoties en fysieke gesteldheid met elkaar verbonden zijn. Het succes dat je in december op professioneel gebied kunt behalen, zal afhangen van de mentale gezondheid die je hebt. Overigens zullen je familie of gezin bepalend zijn voor de keuzes die je in je carrière maakt. Op zich is dit helemaal niet zo erg, omdat je dan wel de grenzen weet te bewaken en jezelf niet over de kop jaagt. Ook mensen die een eigen bedrijf hebben, kunnen daardoor beter goed luisteren naar datgene wat de familie of je gezin aangeven. Steenbokken die deze maand minder lekker in hun vel zitten, dienen op te letten dat ze mensen niet kwetsen. Je hebt in dat geval namelijk de neiging minder tactvol te zijn, waardoor je mensen nog wel eens keihard aan kunt pakken. De helft van de planeten verblijft in je huis van spiritualiteit, waardoor je veel goede ideeën en plannen krijgt. Dit kan ervoor zorgen dat je financieel behoefte krijgt om bepaalde winsten of premies aan een goed doel te schenken. Er wordt aangeraden dit zeker te doen en je niet door mensen tegen te laten houden. Het is jouw beslissing en later zal je er vanzelf op geestelijk gebied voor beloond worden.

Liefde en relaties
Het zal voor de Steenbok een maand worden, waarin familie belangrijk is. Dit kunnen veel leden zijn, maar de nadruk zal liggen op broers en zussen. Met name mensen die net een kindje hebben gekregen of mensen die in het buitenland verblijven, zullen jouw volledige aandacht krijgen. Je bent iemand die de band met familie belangrijk vindt en zal ogenblikkelijk steun bieden als mensen je nodig hebben. Dit komt vooral, omdat er deze maand een krachtige spirituele energie hangt, die ervoor zorgt dat je de band met deze mensen krachtig ervaart. Overigens zal de energie ook gericht zijn op een liefdesrelatie die je hebt. Je ervaart een sterke betrokkenheid met je partner, waardoor er veel liefde en passie te bespeuren valt. Er zal een sterke erotische verbinding zijn, waardoor het een prima maand is voor zwangerschap. De reden van die krachtige energie, ligt in het feit dat jouw teken een krachtige planetaire ondersteuning krijgt op gebied van liefde. Hierdoor heb je een sterke drang het goede na te streven en liefde aandacht te geven. Hierbij is vertrouwen doorslaggevend. Lukt het je partner volledig te vertrouwen, dan zal je een krachtige romantische band hebben en komt er niemand tussen jullie in. De krachtige liefdesenergie zal ook voor singles gunstig zijn, doordat je hierdoor charmant en aantrekkelijk voor het andere geslacht bent. Je kunt mensen aantrekken en wellicht zit daar een kans bij voor een duurzame relatie. De Steenbok houdt van veiligheid en rust. Als een persoon dat kan bieden, is er kans op een nieuwe relatie. Je kunt snel verliefd raken en dat heeft als nadeel dat je misschien wel te snel verliefd raakt en dan de verkeerde persoon in je leven haalt. Blijf goed nadenken en baken voor jezelf grenzen af. Het zal belangrijk zijn jezelf te kennen en het is misschien fijn spanning en erotiek in je leven te krijgen, maar het is nog fijner om harmonie en genegenheid te ervaren. In het algemeen zal december voor gebonden mensen een prima maand zijn om je romantisch uit te drukken. Je wilt zingen en dansen en bent heel erg poëtisch. Je partner kan jou inspireren om het beste uit jezelf te halen. Je bent creatief en vindt het leuk cadeautjes aan je partner te geven. Andersom zal jouw partner jou waarschijnlijk ook veel gunnen en je dus geregeld ook iets teruggeven. Tenslotte zal december voor zowel gebonden mensen als singles een periode zijn, waarin je geregeld geniet van het gezelschap van vrienden en familie. Je zult het erg leuk vinden om feestjes te bezoeken en hebt met name het tweede deel het gevoel dat er veel liefde en saamhorigheid is. Heb je een mindere relatie, dan zal je partner meer weerstand hebben tegen jouw deel van vrienden en familie. Denk er goed over na wat je kunt doen om dit te veranderen, maar reageer niet te agressief.

Werk en financiën
Voor de Steenbok hangt er een krachtige energie, waardoor je instinct en je intuïtie je kunnen helpen om juiste besluiten te nemen. Je weet deze prima te gebruiken en weet precies wat je moet doen om te ontwikkelen en mensen en jezelf tevreden te houden. Laat dan ook niets aan het toeval over, maar handel naar datgene wat je voelt en ga niet twijfelen. Het kan een maand zijn, waarbij je ambities je kunnen leiden naar zeer goede veranderingen. Je hebt een krachtige uitstraling, waardoor er veel aanbiedingen kunnen zijn. Werk je voor een baas dan zal je de eerste weken nieuwe taken kunnen krijgen en is het ook niet ondenkbaar dat je een promotie verdient. Heb je een eigen bedrijf, dan kun je nieuwe klanten of projecten binnenhalen, door je zeer betrouwbare uitstraling. Ben je werkeloos, dan is het een prima maand om een nieuwe positie te krijgen en kun je je zelfs gaan ontwikkelen. Het is zelfs een periode waarin je een eigen bedrijf op kunt starten, omdat de energie er goed voorstaat. Niet alles zal positief verlopen. Er zijn aanwijzingen dat er een te heftige spirituele energie kan zijn, waardoor je teveel aandacht voor emoties en mentale zaken hebt. Je kunt dan onzeker worden als je bepaalde besluiten moet nemen, wat ervoor kan zorgen dat je je nuchterheid verliest. Je kunt dan net de verkeerde of helemaal geen besluiten nemen. Andersom kan het ook gebeuren dat je soms wel moet handelen, maar je dat dan niet doet. Je zult hier dus zeer veel vertrouwen in moeten blijven houden en handelen zoals van je verwacht wordt. Er zijn aanwijzingen dat dit vooral zal zijn bij zaken die je op financieel gebied af moet sluiten of beslissen. Je doet er goed aan hier ook het advies van vrienden en familieleden bij in te winnen. Doe je dit dan is het vooruitzicht dat je met een financieel hoogtepunt de maand af kunt sluiten. Over het algemeen zal je dus een prima maand meemaken, omdat er toch wel verwacht wordt dat de positieve krachten van de planeten boven de negativiteit blijven staan. Het zal een prima periode zijn om je te ontwikkelen en doelen en plannen voor het nieuwe jaar te maken. Er zullen geen noemenswaardige problemen en obstakels zijn. Met name de eerste weken zijn er nog wat kleine probleempjes in contact met collega’s, maar na de 21ste zal dit allemaal zeer goed zijn en kun je de maand op een goede manier afsluiten. Je zult op mentaal gebied overigens in de laatste week van de maand merken dat je erg moe bent. Je motivatie zal wat verzwakken, maar dat is op zich niet zo erg. Er wordt aangeraden om in de periode van de feestdagen al het werk weg te leggen en te genieten van familie en een ontspannen periode. Dit heb je nodig om jezelf weer op te laden voor het nieuwe jaar.

Fysieke en mentale gezondheid
De eerste weken ben je fit en kun je van alles aan. Je moet die periode wel opletten dat er veel werk op je afkomt. Over het algemeen zal je daar prima mee omgaan, zolang je maar wel voldoende slaapt en geregeld ontspant. Mensen, die te zwaar zijn, kunnen deze periode gebruiken om af te vallen, omdat de energie er goed voor is. Daardoor zal je metabolisme versnellen en verbrand je voedingsstoffen makkelijker. Wil je dit, dan is het verstandig elke dag oefeningen te doen, maar wel gevarieerd, omdat je jezelf anders kunt blesseren. Let op, dat de energie niet gunstig is om je conditie te verbeteren door middel van explosieve oefeningen. Beter kun je dan aan duursporten doen, omdat je je conditie dan rustig opbouwt. Er zijn aanwijzingen dat je anders last van je benen en rug kunt krijgen, dus het blijft oppassen geblazen. Door de spirituele energie die er hangt, zal je wel merken dat je minder snel ziek zal zijn en dat de weerstand vergroot wordt. Voor de laatste week van het jaar wordt aangeraden om even gas terug te nemen door minder veel te werken en ook qua sport of andere inspanningen de rust te nemen om je even helemaal op te gaan laden. De maand december is een maand om jezelf beter te leren kennen. Je zult merken dat je meer begrip krijgt en hierdoor makkelijker in het leven staat. Je zal gedurende de maand zekerder van jezelf worden, waarbij intuïtie zal helpen om de juiste besluiten te nemen. Toch wordt er door de planetaire stand wel voor gewaarschuwd om voorzichtig te blijven bij alles wat je doet. Ondanks de positieve energie, zal er ook altijd negativiteit kunnen hangen, waardoor je in de problemen kunt komen als je te onvoorzichtig en impulsief bent. We wensen je dan ook een zeer gezond, evenwicht 2024 toe, waarbij je de energie mag krijgen om in jezelf te geloven en van jezelf te blijven houden.

De magische kracht van de Volle Maan in de Kerstperiode en Oud en Nieuw
We hebben te maken met een bijzondere afsluiting van het jaar, waarbij er een betoverende energie van de Volle Maan, in de mystieke Kreeft, zal ontstaan. Deze kunnen we al tijdens de kerstperiode ervaren. Dit kosmisch schouwspel van ongekende proporties wordt doordrenkt van emotionele energie die ons op verschillende niveaus kan raken. De Volle Maan zal diepe emotionele krachten in ons los gaan maken. De Kreeft is immers heerser over het rijk der emoties, familie en huiselijkheid. Mensen zullen meer dan ooit tijdens de kerstperiode en Oud en Nieuw hun vertrouwde omgeving opzoeken. De familiebanden, de warmte van huiselijke omgevingen en onze gevoelens zullen dan ook alle aandacht krijgen. Emoties vinden hun hoogtepunt in dit kosmische spektakel. Sommigen van ons zullen zich buitengewoon gevoelig en intuïtief voelen, als antennes die de subtiele trillingen van het universum opvangen. Het is een uitmuntend moment om te mijmeren over onze emotionele behoeften en verbinding te zoeken met degenen die ons het meest dierbaar zijn. Dit kunnen ook overleden mensen zijn, waardoor er veel emoties vrijkomen, maar er ook een diep geluk kan zijn, voor dat wat we in het leven hebben mogen ontvangen van geliefden. Familiebijeenkomsten en het delen van hartverwarmende momenten met onze geliefden beloven uitzonderlijk bevredigend te zijn. De Volle Maan nodigt uit om ons onderbewuste naar de oppervlakte te brengen.

Vergeten herinneringen en diep weggestopte emoties kunnen opduiken, als een kans om oude wonden te helen en emotionele blokkades op te ruimen. In de dagen rondom deze Volle Maan is het cruciaal goed voor onszelf te zorgen. De emotionele intensiteit zou als kosmische golf over ons heen kunnen spoelen, en daarom is voldoende rust en zelfzorg van groot belang. Laat meditatie, yoga en het nemen van ontspanningsoefeningen innerlijke stromen van emoties in balans brengen. De Kreeft-Volle Maan, herinnert eraan onze intuïtie te omarmen en in contact te blijven met onze diepste gevoelens. Een tijd van emotionele genezing breekt aan, als een zachte bries die helende energieën met zich meebrengt. Deze bijzondere gelegenheid nodigt ons uit om te reflecteren op ons huis en de thuisomgeving, om een veilige en liefdevolle ruimte te cultiveren. We willen dan ook adviseren om de gehele laatste week van dit jaar te gebruiken open te stellen voor de kracht van de Volle Maan in Kreeft en te richten op liefde, familie en emotionele groei. Het is een tijd om te omarmen wat werkelijk belangrijk is in ons leven en om onze harten wijd open te zetten voor de diepte van menselijke emoties. In deze hemelse vertelling van de nachtelijke hemel, laten we ons leiden door de melodieuze klanken van het universum en de gloed van de kosmische liefde. Laten we dit magische moment verweven met de betovering van de Kerst en de goddelijke krachten, die ons zullen ondersteunen als we het goede nastreven.

Algemeen overzicht voor de maand december
We kunnen aan het begin van de maand de invloed van de Zon ervaren, die eind november in oppositie stond met Jupiter. Hierdoor ervaren we de eerste dagen een gebrek aan realiteitszin en optimisme. Het is raadzaam voorzichtig te zijn met overdreven verwachtingen en de realiteit in acht te nemen. Aan het begin van december hebben we ook te maken met de bloedmaan van 27 november, die in Tweelingen stond en emoties kon vergroten. Dit kan ook nu nog positieve en negatieve gevolgen hebben. We merken dat we nog steeds in staat zijn dingen los te laten die we beter niet meer doen. Dit leidt tot veranderingen in ons leven. Deze zullen we zeker nog de eerste week van december opmerken. Daarbij hebben we nog steeds te maken met retrograde bewegingen van Mars, die tot 12 januari in de Tweeling beweegt, Jupiter die tot het eind van de maand retrograde in de Stier beweegt, Uranus tot januari retrograde in Stier en Mercurius in de Steenbok. Vooral Mercurius en Neptunus brengen energie die tijdens communicatie verwarring en misverstanden brengt. We laten ons er echter niet toe leiden dat liefdesaffaires ons hoofd op hol brengen, want persoonlijke vrijheid is belangrijker. Mercurius beweegt vanaf 1 december in Steenbok en blijft daar tot 23 december. In deze periode verlangen we naar respect, en kan er wat onrust zijn. Dankzij deze positie kan conservatief denken naar voren komen, vooral als het gaat om relaties en droge humor. Daarom is het belangrijk duidelijk en kritisch te zijn in gesprekken met anderen. Mensen kunnen gevoelig zijn en conflicten zijn moeilijk op te lossen. Neptunus zal echter de 6de uit haar retrograde beweging komen en voorwaarts in de spirituele Vissen reizen. Daardoor zal er meer ruimte komen om de maand open, warm en spiritueel te belijden. Venus zal tot 4 december in de Weegschaal verblijven. Tijdens deze periode is er een onbewust sterk belang naar relaties, waardoor er onder mensen meer balans en harmonie is. Dat is de sleutel tot geluk en een aangename sfeer onder de mensen. Echter, als het om serieuze beslissingen gaat, kunnen mensen nog wel eens onzeker zijn. Vanaf de 4de zal Venus tot de 29ste in de Schorpioen staan. In deze periode zullen veel mensen op zoek zijn naar mensen met een mysterieuze geest. Het is moeilijk verleiding van het verbodene te weerstaan. Daardoor hebben mensen minder last van taboes, maar gelukkig kunnen velen van ons dit wel onderdrukken. Deze maand zullen natuurlijk de kerstperiode en de nieuwjaarsviering belangrijk zijn, maar het lijkt wel alsof het een rustige periode zal worden. Mensen zullen voelen dat het meer zal gaan om warmte en liefde met mensen in de omgeving, maar ook in het algemeen. De drukte die er normaal voor deze periode is, zal een stuk minder worden dan afgelopen jaren. Er zal echter wel wat opwinding zijn als gevolg van Venus en Mercurius zijn, die gecombineerd beschouwd worden als planeten van liefde en intrige.

Dit zou genoeg moeten zijn om te begrijpen wat ons te wachten staat op het gebied van relaties en romantiek. En er zijn genoeg redenen om te geloven dat de emotionele component in deze periode extreem hoog zal zijn, voornamelijk vanwege de verschillende bewegingen van planeten in december. Het is ook de moeite waard om de retrograde van Mercurius extra te vermelden. Wanneer deze planeet zo beweegt, geeft dit flink wat volharding, vastberadenheid en zelfvertrouwen. Let wel op dat er vooral aan het eind van de maand soms wat onrust kan zijn, bij mensen die hier teveel mee bezig zijn. Je hoeft hier niet mee bezig te zijn alsof alles ‘moet’. Ga er relaxt mee om en wees niet te angstig in de acties die je onderneemt. Het 1ste deel van december zal de minst voorspelbare periode zijn. De Zon staat in Boogschutter en blijft daar tot de 22ste. Daarbij is er een samenstand tussen de Zon en Mars die in de Schorpioen staan. Dit leidt tot een toename van vastberadenheid onder mensen met krachtige energie en persoonlijkheid. Dit is dus een periode van krachtige actie en nastreven van doelen. Er kunnen gevoelens bij mensen zijn dat niet alles in orde is. De kans op het nemen van verkeerde beslissingen is aanzienlijk. Aan de andere kant zal het onmogelijk zijn om eventueel ontstane crises te negeren. Mensen kunnen namelijk soms minder sterk zijn in het zich houden aan gemaakte afspraken of deze zelfs verbreken. Zakelijk gezien kan dit betekenen dat zakelijke partners van plan zijn je als leverancier te vervangen of je kunt klanten verliezen. In een relatie kan het betekenen dat een partner iets anders gaat doen, dan je verwacht. Mocht er zoiets gebeuren, dan wordt aangeraden dit gelijk aan te pakken en te zorgen dat je er stappen in onderneemt. Daar zal december belangrijk in zijn. Haast je niet om je zorgen te uiten en blijf bescheiden en nuchter. Je kunt anders ongegronde dingen zeggen of beledigend zijn voor een partner, collega of geliefde. Als we de energie op de juiste manier gebruiken, kunnen we bereiken waar we naar verlangen. Neptunus zal nog steeds in Vissen verblijven en daar tot eind maart 2025 blijven. Gedurende deze tijd voelen we grote mentale kracht. Als we vaak genoeg en met geduld over iets nadenken, zullen we ongetwijfeld krijgen wat we willen. Wees niet te rustig en vrijgevig, omdat je anders in financiële moeilijkheden terechtkomt, wat uiteindelijk tot existentiële problemen kan leiden. Het midden van de maand reist Mercurius richting de Boogschutter om hier tot 14 januari te verblijven. Daarnaast beweegt Mars tot 4 januari ook in dit teken, waardoor mensen wel wat meer de neiging hebben om extra te strijden om eigen overtuigingen te laten overwinnen. Dat kan problemen meebrengen, omdat er een rusteloze en tegelijk avontuurlijke energie zal hangen. Er wordt aangeraden om deze periode veel meer te bewegen door te sporten of culturele aspecten aandacht te geven.

De planetaire combinatie is over het algemeen erg gunstig, omdat morele aspecten sterk zijn. We kunnen de neiging hebben om te handelen en te zorgen dat onze omgeving rustig en vreedzaam blijft. Ruzie tussen mensen kan ontstaan, maar er zijn anderen, die hier dan gelijk in willen bemiddelen. Het kan een periode zijn waarin we op zoek zijn naar religie, filosofische vraagstukken, spiritualiteit, maar ook naar politieke kwesties. Er zal meer duidelijkheid zijn over kwesties die ons in het begin van december dwarszaten. Er zal gelegenheid zijn meer richtingen te vinden om ons te ontwikkelen. In de professionele sfeer is het tijd eerder gestarte projecten af te ronden en de vruchten ervan te plukken. Let op de kleinste veranderingen en pas je beslissingen dienovereenkomstig wel omzichtig aan. Gebonden mensen kunnen zich beter niet zo gedragen dat er conflicten met hun geliefden uitgelokt worden. Krijg je deze periode eenmaal een conflict dan zal deze erg moeilijk op te lossen zijn. Beter laat je problemen dus los en ga je je richten op de fijne dagen die er aan gaan komen en de fijne emoties die dit met zich meebrengt. In het laatste deel van december is het de laatste kans voor degenen die op zoek zijn naar liefde om een laatste sprong naar geluk te maken. Venus, gesteund door Mars, zal de liefde in het leven brengen, waardoor er kansen zijn, om de romantiek te versterken. Let op dat er tijdens de periode van de retrograde Mercurius problemen kunnen zijn met de sociale communicatievaardigheden van mensen. Toch zal dit nu onder invloed van de andere kosmische energieën minder impact hebben. Daardoor zal de liefde veel makkelijker zijn intrede doen en is het eind van het jaar een zeer goede periode om de romantiek hoogtij te laten vieren. Er wordt aangeraden om je open te stellen voor plekken waar onbekende mensen komen, omdat er veel leuke momenten uit voort kunnen komen en je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Zowel in de kerstperiode als tijdens Oud en Nieuwe zullen we onder invloed van Venus een warme en fijne energie ervaren, die versterkt wordt door andere planeten. In de zakelijke sfeer is het einde van het jaar een tijd om behaalde successen even te consolideren, maar wel even los te laten. Er is niets nieuws toe te voegen, behalve misschien dat er wat meer contacten tussen collega’s onderling zijn en er een bijzondere vrolijkheid is, die kan leiden tot leuke evenementen. Beoordeel je collega's niet streng en wees blij als er een goede sfeer hangt. De 29ste zal Venus naar Boogschutter reizen en er tot 23 januari blijven. Deze periode kan een intieme relatie worden ontwikkeld via avontuurlijke gevoelens. We leren graag iets nieuws, dus is het geen wonder dat mensen met dezelfde intentie elkaar aantrekken. Het zal dan ook een uitstekende afsluiting van het jaar worden mede met de kracht van de Maan, die zorgt voor magische en liefdevolle krachten. We wensen je dan ook een zeer gezond en spiritueel 2024 toe met veel liefde en warmte en vooral ook veel goedheid naar andere mensen toe.

Loading…
Share This