Maandhoroscoop Steenbok

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Stier lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - Oktober 2022

Algemeen
De voorwaarts bewegende Mercurius in de Maagd kan zorgen voor problemen met vrienden of relatie. Tracht jezelf te controleren en let op wat je zegt of doet. Je hebt nog wel eens een scherpe tong en richt je teveel op de tekortkomingen van anderen. Dit komt vooral, omdat je onzeker bent, daardoor is de kans dat er hierdoor misverstanden, conflicten of anderen problemen ontstaan wel erg groot. Je kunt beter geen vriendschap of relatie beëindigen, omdat je daar later misschien spijt van krijgt. Toch is niet alles in deze periode verkeerd, omdat er ook contact met een oude vriend of meerdere vrienden aan lijkt te komen. Dit kan belangrijk worden, waardoor je er goed aan doet deze persoon of personen in je leven toe te laten. Emotioneel gezien kan je, wat betreft de toekomst, veel bezorgdheid ervaren, waarbij jij je geregeld afvraagt, wat er gaat gebeuren en of alles goed zal verlopen. Je doet er goed aan reëel te blijven en dingen, waarvan je weet dat ze niet goed voor je zijn, te stoppen. Blijf dus zo zuiver mogelijk in wat je doet en zegt. De 9de zal de Volle Maan in de Ram vurige kracht geven. Let op dat deze energie heel erg sterk is en dat verantwoordelijkheid en ordelijkheid nu wel erg belangrijk om emoties onder controle te houden. Blijf dus zo zuiver mogelijk in de dingen die je doet of zegt. In deze periode kan onzuiverheid namelijk leiden tot negatieve resultaten, terwijl zuiverheid positief beloond wordt en karma versterkt. Let op dat je emotioneel bent, waardoor je op moet passen wat je wel en niet moet doen. Je kunt jezelf teveel laten leiden door emoties en kunt dan verkeerde besluiten nemen. Rond deze periode kun je dan beter geen belangrijke beslissingen nemen of contracten afsluiten. Je kunt dromen of wensen die je hebt wel alvast vorm geven door ze uit te werken. Je kunt ze dan op een later moment wel uit gaan voeren.

Vanaf de 11de gaat Mercurius door de Weegschaal reizen, waardoor je minder balans hebt en dat zullen mensen wel aan je merken. Je komt hierdoor minder vertrouwd over. Met name op gebied van carrière kun je problemen tegenkomen. Doordat je niet altijd lekker in je vel zit, kun je een meningsverschil krijgen met leidinggevende of collega. Let op wat je zegt en doe geen dingen waar je later spijt van krijgt. Je hebt het idee dat het minder goed gaat en kunt verkeerde beslissingen nemen. Het is goed om na te denken wat je kunt veranderen en vooral welk pad je in de toekomst dient te bewandelen. Het is belangrijk je doelstellingen scherp te stellen, zodat je weet wat je wilt. In contact met leidinggevenden of collega’s doe je er deze periode verstandig aan eerlijk te blijven en open te staan voor suggesties. Meningsverschillen zijn niet erg, maar je dient zuiver te blijven en al helemaal geen dingen te zeggen, die de ander kwetsen. Gaandeweg de maand zal je rustiger worden en meer zelfvertrouwen krijgen. Vanaf de 23ste zullen de Zon en Venus een sterke beïnvloeding van de Schorpioen krijgen. Deze periode zal zich kenmerken door vriendschap en warmte, waarbij je tijd met andere mensen door wilt brengen. Je vindt het fijn met mensen om te gaan, waar je een vertrouwensband mee hebt. Je hebt hierdoor sterk het gevoel dat je ergens bij hoort en dit biedt zelfvertrouwen. Je wilt je focussen op de toekomst en hebt er meer vertrouwen in dat je iets kunt bereiken als je er maar voor wilt gaan. Deze periode is voor een single gunstig, omdat een vriendschap meer kans heeft om uit te groeien tot een liefdesrelatie. Rond de 26ste zal Mars veel energie bieden. In een vaste relatie kun je veel energie in de ander stoppen en ben je erg origineel in de ideeën die je bedenkt. Je houdt er van om wat meer fantasie te gebruiken en durft er zelfs aan toe te geven om niet-alledaagse dingen te doen. Let wel op hoe je op andere mensen overkomt. Onbekende mensen kunnen jouw gedragingen of houding soms anders uitleggen dan wie je bent. Zakelijk gezien is het een uitstekende periode om met nieuwe dingen te beginnen.

Liefde, relaties en sociale contacten
Je blinkt uit op alle gebieden van je leven en mensen zijn op zoek naar jouw talenten. Daardoor zal je niet alleen privé veel aandacht krijgen, maar ook zakelijk gezien komen mensen makkelijk naar jou toe. Je kunt je charme en humor gebruiken om mensen voor je te winnen, punten te scoren en een paar harten voor je te winnen. Jupiter is al een poos bezig om jouw levensomstandigheden te verbeteren, waardoor de meeste Steenbokken lekker in hun vel zitten. Alleen mensen die minder verantwoord leefden, zullen minder van de energie meekrijgen. Zo wel, dan zal je deze maand op sociaal gebied nog meer opbloeien en veel kans krijgen om hun sociale leven op een fijne wijze te leiden. Vanaf de 23ste heb je een zeer sterke drang om de toekomst onder de loep te nemen en plannen te maken. In een relatie moet je wel soms oppassen dat je werk wel eens wat meer tijd in beslag neemt. Communicatie is het belangrijkst om te zorgen dat er geen onvrede gaat heersen. Singles hebben nog de neiging om het zicht te makkelijk te maken en warme en soms ook hete contacten met anderen te onderhouden. Je zult waarschijnlijk wel je charisma gebruiken om jezelf te profileren en je status te verbeteren! Vanaf de 28ste zal Jupiter minder invloed op je privéleven hebben en zal je avontuurlijke gevoel veranderen naar een serieuzer gevoel. In tegenstelling tot veel andere tekens zal het begin van de maand niet heel negatief zijn. Je moet er wel voor oppassen dat je controle blijft houden over de dingen waar je mee bezig bent. Doe je dit dan zullen de negatieve planetaire invloeden controleerbaar zijn en weet je je er over het algemeen wel goed doorheen te knokken. Vanaf de 9de zal de Volle Maan voor veel energie zorgen, waardoor je wel eens kunt overdrijven en niet altijd even zuiver bent in de dingen die je doet en zegt. Zorg er voor dat je geen mensen uit je leven wegduwt of dingen zegt, waar je spijt van kunt hebben. Een relatie kent nu eenmaal ups en downs, waar je doorheen moet kijken. Je moet er voor zorgen dat downs overwonnen worden en ups versterkt. Bedenk dat onzuivere handelingen, negatieve resultaten versterken en dat je problemen met goede vrienden, familie of een relatie kunt krijgen. Zuiverheid zal door de Maan beloond worden, waardoor je er goed aandoet verantwoordelijk te blijven en te richten op de positieve kant van het leven. Het eind van de maand kun je je steeds meer op je dromen richten en kun je in het contact met andere mensen warme en liefdevolle gevoelens ervaren. In een relatie is er veel liefde en je zal daardoor ook meer gericht zijn op het verdiepen van de relatie. Als single heb je een magnetisch uitstraling en kan je iemand, die je al een tijdje kent, opeens meer zien als liefde dan alleen als vriendschap. Daardoor zal je de neiging hebben om een vaste relatie aan te gaan. In contact met anderen trek je mensen sterk aan.

Carrière en zakelijkheden
Met name de eerste twee weken van de komende maand zal je je vaak richten op je carrière en de doelen die je jezelf gesteld hebt. Dit kan met vallen en opstaan gepaard gaan, doordat er een wisselvallige energie op je pad komt. Je zult soms minder hard werken en soms juist weer erg hard. Tracht hier toch een balans in te vinden, omdat mensen in je omgeving hier wel eens moeite mee kunnen hebben , van waaruit conflicten kunnen ontstaan. Doordat je soms fouten maakt en dingen dan overnieuw moet doen, kunnen collega’s en leidinggevende zich wel eens aan je storen, omdat je een slechte indruk kunt maken. Er kunnen misverstanden optreden, die je niet altijd even goed kunt oplossen. Je doet er goed aan om in momenten dat je je minder fit of actief voelt, dit ook kenbaar te maken, door aan te geven dat je even minder lekker in je vel zit. Mensen om je heen kunnen je dan beter begrijpen, wat voor minder conflicten zorgt. Er zullen wel pieken en dalen zijn, waarbij je de tweede week een sterke positieve energie voelt. Mocht je in het eerste deel van de maand belangrijke zaken moeten doen, dan kun je dit het best rond de periode van de 9de doen Vanaf de 12de is de kans op misverstanden groot, waardoor je in deze periode beter even wat rustig aan kunt doen. Vanaf de 21ste zal dit anders verlopen, waarbij je veel meer in staat bent balans te vinden en hierdoor duidelijker bij andere mensen overkomt. De laatste week voel je zelfs zoveel energie dat je zeer veel energie hebt om veel werk te verrichten. Je bent niet alleen fysiek heel sterk, maar kunt op mentaal gebied ook veel nuttige energie ervaren. Je bent dan ontspannen, slaapt goed en bent in staat daardoor intellectueel veel ideeën te hebben en plannen uit te werken. Anderen zullen ook merken hoe sterk jij bent. Omdat je niet alleen krachtig maar ook charmant overkomt, zullen mensen aanvaarden dat je soms dominant bent. Je bent een fijn en open persoon, waardoor mensen het fijn vinden met je om te gaan. Zakelijk gezien zal je met name de laatste dagen van de maand veel kracht hebben om veel te kunnen bereiken. Vooral Mars kan hier een zeer gunstige energie voor bieden.

Mentale en fysieke gezondheid
Net als sociaal en zakelijk zal je op energetisch gebied een wisselvallige maand meemaken. Je dient jezelf de gehele maand te controleren en zeker geen risico te nemen bij dingen die je doet. Let er goed op, op welk moment je lekker in je vel zit en/of energie genoeg hebt om dingen aan te pakken. Juist op momenten dat je veel energie ervaart, kun je veel werk verrichten, terwijl je op momenten dat je je minder lekker voelt, juist rustig aan dient te doen. Met andere woorden, ga relaxt met je energie om en plan goed in, wanneer je iets wel of niet moet doen. Zorg ervoor dat je dit wel bij andere mensen kenbaar maakt, zodat zij er ook rekening mee kunnen houden. In de tweede week zal je wisselende energieën ervaren, die zo snel kunnen gaan, dat je het zelf niet kan volgen. Hierdoor kun je in deze periode erg gestrest zijn, waardoor je je ook lichamelijk minder lekker voelt. Tracht deze week veel te slapen en zorg overdag ook voor voldoende pauze. Ga in je vrije tijd niet nog eens aan het werk, maar besteed deze periode aan sport of ga eens lekker de natuur in. Het eind van de maand zal zeer goed zijn, omdat je veel krachtige en positieve energieën voelt. Je vertrouwen is sterk en je bent ook fysiek erg krachtig. In het algemeen is het dus opletten geblazen, waarbij je wisselende dagen mee zult maken. Soms voel je je erg gezond en soms juist weer veel zwakker. In de periode dat je je zwakker voelt, kun je bevattelijk zijn, omdat je weerstand matig is en je juist dan meer kans hebt op infecties.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Oktober kent veel romantiek, waarbij mensen het gevoel hebben om negativiteit van zich af te gooien. Veel mensen ervaren sensuele en speelse energie, waardoor de leuke kant van het leven zeker naar voren kan komen. Dat betekent soms dat oppervlakkigheid kan ontstaan, omdat we de mindere kant van het leven weg kunnen duwen. Op zich is het natuurlijk prima even weg te lopen van dingen die minder goed gaan, maar laten we negativiteit niet vergeten. De wereld kan mooi zijn, maar er is ook veel ellende in de wereld. Mensen, die financieel lekker in hun vel zitten, doen er verstandig aan mensen, die hulp nodig hebben, te ondersteunen. Dit kan in onze omgeving zijn, maar we kunnen ook geld of goederen aan instellingen geven. Het is een romantische maand, maar het is wel belangrijk emoties en ratio in balans te brengen. Vooral de Maan en Venus zijn deze maand sterk aanwezig als het om beïnvloeden van karma gaat. Daardoor zullen goede daden direct meer geluk oproepen, waardoor ons eigen leven ook verbetert. Naast deze hemellichamen zal Pluto dominant aanwezig zijn. Deze planeet staat bekend als symbool, van verrassingen en grote veranderingen. Dit betekent dat emoties onder druk staan en mensen, die veel op emoties vertrouwen, problemen kunnen krijgen. Zelfvertrouwen kan een deuk oplopen, maar er wordt aangeraden niet weg te lopen van wat in de maatschappij niet goed gaat. We kunnen ontkennen, maar in dat geval kunnen de Maan, Venus en Pluto negatieve uitwerking op emoties, contact met mensen en gemoedstoestand hebben. Het zal belangrijk zijn in de maatschappij eerlijk, oprecht en neutraal in het leven te staan. Soms geeft de Zon echter wat kwetsbaarheid, waardoor we niet altijd evenveel kracht, enthousiasme en motivatie op kunnen brengen. Dit is per teken en individu wel anders wat betreft de invloed van de omgeving, cultuur, levensovertuiging, het verleden en andere invloeden, die ons gevormd hebben. Om sterk te blijven, wordt aangeraden een partner, vrienden en familie veel aandacht te geven. Ook ondersteuning van mensen die jouw hulp kunnen gebruiken is belangrijk. Dit kan op financieel gebied zijn, maar heb je zelf minder geld, dan kan je ook kwetsbaren in de maatschappij ondersteunen.

Het eerste deel van de maand zal er veel dynamiek zijn in persoonlijke relaties. Watertekens zullen nog het meest profiteren van deze huidige kosmische stand. Anderen zullen voorzichtiger moeten zijn, maar echt grote problemen lijken er niet te komen. Mochten er conflicten zijn, dan wordt aangeraden om hier voorzichtig in te zijn en een stapje terug te doen. Sociaal gezien wordt aangeraden om je niet te gesloten naar vreemden op te stellen, maar te accepteren dat iemand anders dan jij kan denken. Het tweede deel van de maand is er relaxte energie met minder kansen op conflicten of andere problemen. De maand start met Mercurius die de 2de voorwaarts in de Maagd gaat bewegen. Hierdoor zal er op communicatief gebied meer rust te vinden zijn, maar dan op professioneel en minder op relationeel vlak. Deze energie werkt vooral als we in staat zijn om te luisteren en minder om te praten en vooral niet onze mening door te drukken. De rest van de planeten brengt wisselvallige energie, waardoor er de eerste week meer ruimte is voor ontspanning, delen van emoties, liefde en vriendschap. Er zijn echter ook bepaalde spanningen, die minder positiviteit brengen. Tijdens deze eerste weken zijn er mensen, die belangrijke keuzes moeten maken, waarbij er zelfs radicale beslissingen nodig zijn. De Volle Maan van de 9de beweegt in de vurige en onafhankelijke Ram. Deze energie is geschikt onze aandacht te richten, waarom bepaalde individuele behoeftes in relaties niet vervuld worden. De Maan ondersteunt door energie te geven om problemen te verhelpen en beslissingen te nemen. De kosmische beweging geeft melancholische emoties en vooral de tweede week balanceren we tussen tegenslag en mentale rust. De stand van de sterren speelt hierbij met zenuwen, laat grenzen zoeken en maakt emoties hard. Sommigen zullen deze uitdagingen gebruiken om te ontwikkelen, maar er zijn mensen die er moeilijk mee omgaan en achteruit geworpen worden

Lucht- en Vuurtekens worden net als in september nog steeds geprikkeld door Jupiter in Ram en Mars in Tweelingen. Water- en Aardetekens zullen minder kunnen profiteren van de krachtige planeten en het gevoel hebben dat het leven te passief verloopt. Omdat er later deze maand krachtige energie komt, die ook deze tekens flink kan prikkelen, wordt aangeraden vooral met mensen om te gaan met het teken Weegschaal, Ram of Tweelingen of met mensen, waarvan hun heersende planeet in deze tekens staan. Tussen de 11de en 29ste zal Mercurius, in de Weegschaal, zorgen voor gelukkige energie, waardoor we erg ondernemend zijn. Mensen kunnen geluk afdwingen en dingen doen, om op vele gebieden kansen te ontplooien. Er zal vanaf de 24ste intense energie voor alle tekens ontstaan, als Venus (tot 16 november) en de Zon (tot 22 november) door de Schorpioen reizen. Die energie brengt complexe en mysterieuze krachten, waardoor emoties zeer intens zijn, maar er wordt aangeraden deze onder controle te houden. We krijgen de 25ste namelijk te maken met een gedeeltelijke zonsverduistering, die tegelijktijdig met de Nieuwe Maan plaatsvindt. Van circa 11:08 tot 13:03 zal deze in Nederland te zien zijn, waarbij 1/3 deel van de Zon bedekt is. De Nieuwe Maan verschijnt rond 12:48. Let op dat door al deze energieën het gemoed van mensen wisselvallig kan worden. De verduistering vindt plaats in de krachtige Schorpioen en staat naast Venus. Dit geeft normaal gesproken een nieuw begin aan op gebied van financiën, maar ook van erotiek. We kunnen bepaalde dingen achter ons laten en ons bevrijden van eventuele mentale of sociale zaken, die weerhouden van ontwikkelen. Singles krijgen nieuwe kansen, gebonden mensen kunnen hun relatie verdiepen en zakelijk zijn er financiële mogelijkheden. We zullen in ieder geval te maken krijgen met een universum dat vertrouwen geeft om te bereiken wat we willen. De 29ste keert Jupiter terug naar de Vissen en zal daar tot 20 december blijven. Mercurius gaat dan naar de Schorpioen en blijft daar tot 17 november. Deze energie zal de maand op spirituele wijze beëindigen, waardoor we genieten van de mooie zegeningen van het leven. We kunnen veel dankbaarheid ervaren en zullen ook gezond in het leven staan. Er is energie van de Schorpioen, waardoor we in principe actief en niet snel vermoeid zullen zijn. Geen probleem is te groot om niet opgelost te worden en erotiek, spiritualiteit en geneeskunde krijgen een positieve energie. Tenslotte beweegt Mars de 30ste retrograde in Tweelingen en zal daar tot 12 januari verblijven. We moeten dan voorzichtig zijn, omdat impulsiviteit en ongeduld nog wel eens tot ongemakken en conflicten kunnen leiden.

Loading…
Share This