Maandhoroscoop Steenbok

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Stier lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - Augustus 2020


Algemeen

Mars beschermend de Steenbok en vooral nu die in de Ram beweegt, kan je krachtige energie ervaren. Deze maand moet je opletten dat dit tot woede kan leiden. Tracht deze te controleren, zelfs als je vindt dat dit nodig is. Bijzonder is, dat de Maan en Jupiter, die nog wel eens minder positief voor de Steenbok zijn, in een goede positie staan. Ze zullen emoties versterken en ratio verzwakken en dat is ook wel eens goed voor de nuchtere Steenbok. De hemellichamen bieden een pragmatische energie, waar je veel van kunt leren. Ten eerste om niet teveel risico te nemen, waardoor je afhankelijk wordt van mensen, situaties en andere factoren, die je niet meer in de hand hebt. Ten tweede om niet te onzeker te zijn. Je hebt de neiging mensen te overtuigen van dingen die jij graag wilt. Je kunt beter bescheiden blijven, dan zullen mensen eerder naar je luisteren. Tenslotte is het belangrijk je niet te laten verleiden tot dingen, waar je later spijt van krijgt. Het wordt namelijk een dynamische periode , waarbij je verleid kunt worden om buiten je comfortzone te treden en dingen te doen, die je niet gepland hebt. Er wordt aangeraden doelen te stellen en je hier aan te houden. Implementeer veranderingen dus alleen als je zeker weet dat ze tot iets leiden. Voor romantiek is het een prima maand, waarbij je problemen op kunt lossen en de band met een huidige of ex-partner aan kunt halen. Liefde en passie zullen vlak bij elkaar staan.

De 1ste twee weken is er een energie die zorgt dat je met vernieuwingen te maken krijgt. Er zijn sterke energieën vanuit de planeten in jouw teken. Daardoor ben je creatief en impulsief en er kunnen op vele gebieden vernieuwingen zijn op gebied van je carrière, liefde of op andere gebieden. Ook kan het een periode zijn van nieuwe liefde. Let op dat je met mislukkingen te maken krijgt, als deze energie soms negatief uit kan pakken. De periode van de 7de tot de 9de is er een spirituele energie, waardoor er dromen zijn die boodschappen geven. Ook is je intuïtie erg sterk, waardoor je veel aanvoelt. De kracht is zelfs zo sterk dat er onverwachte kansen komen. De 11de en 12de word je intellectueel geprikkeld en krijg je veel mogelijkheden om iets te bereiken als gevolg van de Zon in de Leeuw. Daardoor kunnen er mooie momenten zijn, maar moet je er ook rekening mee houden dat er blokkades en tegenslagen ontstaan. De 16de t/m de 18de zal voor de romantiek zeer geschikt zijn. De 18de en de 19de zal een driehoek van Jupiter en Neptunus je onderbewustzijn versterken. Daardoor wordt aangeraden naar je intuïtie te luisteren. Wees niet verbaasd als er dingen uitkomen, die je aanvoelt of hebt gedroomd. De 21ste t/m de 23ste moet je opletten voor vrienden, omdat zij je uit kunnen dagen. Dit komt door de overgang van de Zon van de Leeuw naar de Maagd. Ben je gebonden, dan is het oppassen geblazen je niet te laten verleiden. Hierna zal de Zon, in de Maagd, rust en ratio brengen op gebied van vriendschap, liefde en carrière. Mensen zullen je ondersteunen en aandacht geven. In je werk kun je verwend raken door alle aandacht en kan je nog wel eens arrogant worden. Dit is niet verstandig en kan de maand negatief laten eindigen.

Liefde en relaties
Het liefdesleven van de Steenbok kan deze maand zeer sensueel en passioneel zijn. Wel moet je opletten dat je geregeld te maken krijgt met planeten die in oppositie staan en dat kan wel eens verwarring brengen. Je moet nu goed oppassen welke keuzes je maakt. Singles kunnen vooral vertrouwen op hun stabiele karakter. Je bent oprecht en eerlijk en doelgericht in wat je wilt. Je maakt plannen en zoekt ook geregeld vrienden en familie op. Daardoor kunnen er veel positieve veranderingen zijn, omdat je lekker in je vel zit en hierdoor een goede uitstraling hebt. Er is een grote kans dat er meer liefde in je leven komt, waardoor je sociale status verandert. Je bent echter niet iemand die zomaar risico’s gaat nemen. Steenbokken kunnen een persoon aardig vinden, maar voordat ze verliefd worden, willen ze toch wel weten hoe de ander in elkaar zit. Daarbij vind je het vooral belangrijk dat je op intellectueel gebied op één lijn met de ander zit. Er wordt aangeraden jezelf niet te verloochenen door je zomaar aan iemand te geven. In dat geval kun je met veel teleurstellingen te maken krijgen en flink gekwetst worden. Ga dus alleen voor een relatie met iemand die volledig bij je past en niet omdat de ander fysiek zo aantrekkelijk is. Je zult dan merken dat er veel liefde mogelijk is en er ook veel passie en erotiek zal zijn.

Gebonden mensen dienen te bedenken dat een relatie nooit een vaststaand gegeven moet zijn. Het is een dynamisch systeem dat niet aan allerlei wetmatigheden voldoet. Sta open en wees vooral flexibel en empathisch ten opzichte van je partner. Probeer de ander te begrijpen en ga niet teveel van je eigen gelijk uit. Lukt dit, dan zal je merken dat je partner deze maand sterk naar je toetrekt. Er is dan veel liefde mogelijk, waarbij jullie veel activiteiten plannen en met sociale contacten omgaan. Heb je een gezin, dan zal het een maand zijn om te luisteren naar anderen buiten je gezin. Met name oudere familieleden en heel goede vrienden kunnen je de juiste richting geven. Wees niet eigenwijs en sta toe dat mensen raad geven. Er is namelijk een aanwijzing dat er veel krachtige en liefhebbende mensen zijn, die het beste met je voorhebben. Zowel voor singles als gebonden mensen wordt aangeraden lekker van het leven te genieten en niet te hard voor jezelf te zijn. Tenslotte is aan te raden dat je deze maand tijd en aandacht aan huidige contacten en familie besteedt. Ga niet op zoek naar nieuwe vrienden. Komt er een nieuwe vriendschap, dan hoef je hier niet al teveel moeite voor te doen. Die komt vanzelf wel en dat merk je dan zeker wel. Vooral in het 2de deel van de maand kun je hier veel kans op maken.

Werk en financiën
Augustus is zeker geen verkeerde maand, maar je moet toch opletten dat het een wisselvallige periode kan zijn wat betreft zakelijkheden en financiën. Er kunnen mensen zijn, die misleidend gedrag vertonen. Dit zal vooral in het midden van de maand op kunnen treden. Het is dus zeker geen maand om iedereen te vertrouwen en je moet alert zijn dat je zelf ook geen dingen doet, die onverantwoordelijk zijn. Het wordt een belangrijke taak om te onderscheiden wie er wel en wie er niet eerlijk is. Dat zal niet makkelijk zijn, maar jouw intuïtie zal heus wel sterk genoeg zijn. Ook zijn er voorspellende dromen, die zeker wel veel boodschappen door kunnen geven. Er wordt aangeraden deze maand vooral samen met vertrouwde mensen te werken. Het samenwerken met mensen brengt je veel meer, dan als je het allemaal alleen wilt doen. Steenbokken die een eigen bedrijf hebben of als leidinggevende werken, krijgen veel kansen om te handelen en de juiste dingen te doen om succes te behalen. Werk je samen, dan kunnen mensen je veel leren en zullen ze er ook voor zorgen dat jij begrijpt wat je kunt doen om te ontwikkelen. Het is dan ook helemaal niet erg als jij als baas of leidinggevende een medewerker de verantwoordelijkheid geeft. Het maakt immers niet uit hoe je succes behaalt, als je het maar behaalt.

Het is ook een maand waarin je veel informatie en kennis op kunt doen. Ga hier wel relaxt mee om en bekijk wat je ermee kunt doen. Het wordt echt afgeraden om teveel risico te nemen, omdat je anders met grote mislukkingen te maken kunt krijgen. In dat geval kan er achteruitgang zijn. Er wordt aangeraden om een duidelijke planning te maken en je hier ook aan te houden. Er zijn aanwijzingen dat mensen die voor een baas werken met een verandering in het personeelsbeleid te maken krijgen. Deze kan zeer positief voor je uitpakken, waardoor het een maand kan worden, die je niet snel zal vergeten. Toch hoef je hier niet heel erg veel voor te doen. De positiviteit zal vanzelf op je afkomen en mogelijkheden bieden om veel te bereiken. Het is wel belangrijk dat je je niet te afhankelijk opstelt en zoveel mogelijk zelfstandig met je werk bezig bent. Leidinggevenden verwachten dit ook van je. Gebruik je talenten en vaardigheden om te zorgen dat je dat doet waar je goed in bent. Lukt dit, dan wordt het een ontspannen maand, waarbij er veel kansen op je pad komen en jij zowel mentaal als fysiek veel energie hebt om kansen ook zelf af te dwingen. Als gevolg van de planeten in jouw teken, zijn er deze maand ook veel mogelijkheden om zaken uit het verleden terug te halen. Je kunt er veel meer mee bereiken en kunt nu veel meer in staat zijn om winst te behalen, promotie af te dwingen of een eigen bedrijf op te zetten. Ook is er een intellectuele energie van Mercurius, die echte wel wisselend kan zijn. Vanaf de 4de reist deze door de Leeuw en dan moet je op je woorden letten. De 20ste zal deze overgaan naar de Maagd en dan ben je veel ordelijker en nuchter, waardoor je zakelijk gezien veel beter kunt presteren.

Mentale en fysieke gezondheid (met een waarschuwing voor alle tekens)
Een krachtige magnetische energie zal de Aarde beschermen. Laten we niet vergeten dat de natuur flink terugslaat. We zien activiteiten rond de Aarde, gevaar opleveren. We gaven aan dat de kosmos ons waarschuwt om anders in het leven te staan. De laatste tijd zijn er tegenstellingen tussen mensen en deze maken problemen mogelijk. Het is erg belangrijk op te passen als je naar andere landen gaat of gebieden waar veel mensen samenkomen. Vorige maand gaven we aan dat Jupiter eind juli van baan veranderde en dat dit gunstig was om Rahu krachtig te activeren. Deze schaduwplaneet geeft krachtige intellectuele energie en heeft directe invloed op wetenschap. Men zal actiever zijn en de kans op een effectief vaccin wordt groter en vooral eind augustus. Een 2de golf hangt af van een aantal factoren, waardoor het verstandig is je levenspatroon aandacht te geven en fysieke weerstand te vergroten. Bijzondere aandacht is voor Mars, die in de Ram beweegt. Mensen krijgen neiging hun belangen, of van de groep waar ze bij horen, te verdedigen. In augustus hebben mensen de neiging het individu boven sociale behoeften te zetten. Mensen kunnen zo ver gaan dat ze zich bedreigd voelen. Dit kan op microniveau voor mentale en psychische problemen zorgen. Op mesoniveau zullen mensen onderling problemen krijgen en op macroniveau zullen mensen zich afzetten tegen autoriteiten. Mars kan zorgen voor een bedreiging van gezondheid voor individuen en wereldpopulatie. Het coronavirus zal dan namelijk sterker zijn als Jupiter half september uit retrograde beweging gaat, Saturnus eind september en Pluto begin oktober. Kijken we naar de invloeden, dan ben ik bang dat dit desastreuze gevolgen kan hebben en vooral voor mensen die denken dat ze gezond en onkwetsbaar zijn voor het corona. Er wordt dus nogmaals gewaarschuwd voorzichtig te blijven. Mensen zijn echter opstandig en het zal erg moeilijk zijn hier als maatschappij een weg in te vinden. Bedenk dat we als het ware een oorlog voeren tegen een bijna onzichtbare vijand. We moeten de 4de alert zijn op gevaar als Mars een plein vormt met Jupiter in de Steenbok. Deze dag kun je beter naar ratio luisteren en niet naar je gevoel. Vooral mensen die overmoedig zijn en risico nemen, kunnen zichzelf en anderen in gevaar brengen. Ten 2de zal de 13de een tijd van machtsstrijd en conflicten inluiden. Pluto is sterk genoeg om criminaliteit en oorlogen te versterken, maar ook virussen. Wees dus alert mensen en bedenk dat je beter voorzichtig kunt zijn, dan dat je teveel risico gaat nemen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
We hebben de afgelopen tijd verduisteringen gehad, waardoor mensen de neiging hadden om in opstand te komen. Daarbij zijn veel mensen vertrouwen kwijtgeraakt. Vaak terecht, omdat er in de maatschappij veel mis is en mensen rechtvaardigheid zoeken. Augustus zal krachtige planetaire energieën herbergen. Mensen zijn meer in staat gevoel van eigenwaarde op te bouwen en nieuwe doelen te stellen. We gaan het Leeuwenseizoen in met sterke energie, waarbij mensen verschillend denken, maar er ook empathie aanwezig is. Augustus is een prima tijd voor nieuwe kansen en manieren om talenten te ontplooien en met anderen te delen. Het is een maand van exploratie en effectiviteit. Deze maand zal de Zon tot de 22ste in de Leeuw verblijven, om daarna naar de Maagd te reizen en daar tot eind september te blijven. Tot de 22ste biedt de Zon sterke energie aan mensen met een kinderwens, kinderen en romantiek. Ook is de energie geschikt om er zakelijk op vooruit te gaan. Heb je plannen om te ontwikkelen of moeten er belangrijke zaken afgerond worden, dan zal de Zon kracht geven. Op het moment dat de Zon naar de Maagd beweegt, verandert het weerstype en kunnen mensen een onzekerheid ervaren, die hen nerveus maakt. Veel mensen zijn minder effectief en ze zullen op zoek zijn naar ordelijkheid om te handelen. Bedenk dat angst en obstakels geduchte tegenstanders zijn. Er wordt aangeraden er relaxt mee om te gaan en zelfvertrouwen te versterken. De 3de zal de Volle Maan, om 17:59, in de Waterman staan. Voor gezondheid lastig, omdat het metabolisme langzamer werkt. Veel mensen zullen zich moe voelen en er is stress mogelijk. Mensen kunnen zich snel aangevallen voelen en dit komt het humeur niet ten goede.

Energie van de Waterman kan eenkennigheid geven, waardoor er de 3de en 4de sociale afstand kan zijn qua onbekenden. Mensen zijn voorzichtig. Deze periode moeten mensen oppassen dat de ledematen en gewrichten kwetsbaar zijn en er stress kan zijn. Mercurius zal deze maand door drie tekens bewegen, waardoor er verschillende communicatievormen nodig zijn. Met name in relaties, vriendschappen en andere sociale contacten zal het belangrijk zijn je aan te passen. Deze planeet zal tot de 5de in de Kreeft bewegen. Daardoor zijn mensen vooral empathisch en kunnen ze zich goed inleven in de gevoelens van anderen. Van de 5de tot de 20ste reist Mercurius door de Leeuw. Mensen zijn loyaal en eerlijk, maar deze eerlijkheid kan problemen geven. Niet iedereen is er even blij mee en er zijn mogelijkheden dat het vuur van de Leeuw communicatie zal verstoren. Vanaf de 20ste zal de planeet tot begin september in de Maagd reizen. Mensen zullen kritischer worden en dat kan in een relatie tot conflicten leiden. Venus reist tot de 7de in de Tweeling en dit brengt avontuurlijke energie, waardoor mensen vooral in de 1ste week sociaal zijn. Flirten zullen veel mensen erg leuk vinden. Heb je een minder goede liefdesrelatie of ben je single, dan zal je dit uitstralen en krijg je geregeld aandacht op romantisch gebied. Heb je een gezonde relatie, dan zal jij je partner gelukkig maken. Van de 7de tot begin september reist Venus naar de Kreeft. Dit kan emoties van mensen kwetsbaar maken. Pas op dat mensen sterk overkomen, maar innerlijk tegenstrijdige gevoelens kunnen hebben. Daardoor zijn er problemen mogelijk in zowel vriendschappen, familie als liefdesrelaties. Tracht jezelf te controleren en zeg of doe geen onherroepelijk dingen.

Loading…
Share This