Maandhoroscoop Stier

De horoscoop van het sterrenbeeld Ram lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 20 april t/m 20 mei - April 2021

Algemeen
De Stier kan zich vooral in het 1ste deel van de maand nog wel eens terugtrekken. Er is minder drang om mensen op te zoeken en er is een sterk verlangen om alleen te zijn. Dit lijkt dramatischer dan het is, maar eigenlijk kan je dit gevoel juist gebruiken om veel over de wereld na te denken en je af te vragen wat jouw rol zal zijn de komende tijd. Er wordt wel aangeraden om je niet geheel terug te trekken, maar geliefden wel in je leven te betrekken. Je zult deze mensen nog hard nodig hebben de komende tijd. Het is ook een prima maand om aandacht te hebben voor problemen en conflicten die andere mensen hebben. Met name het 2de deel van deze maand ben je empathisch en in staat onbaatzuchtig je eigen leven wat opzij te schuiven en meer aan anderen te geven. Er wordt aangeraden om je halverwege de maand bezig te houden met liefdadigheidswerk of aandacht aan mensen in je omgeving die jouw hulp wellicht kunnen gebruiken. Omdat je zowel mentaal als intellectueel lekker in je vel zit, zal je in staat zijn om die dingen te doen, die mensen nodig hebben. Het is de hele maand een prima periode om je persoonlijk te ontwikkelen door middel van spiritualiteit en zelfkennis. In contact met mensen wordt er wel gesteld dat je erg op moet letten bij de dingen die je zegt of doet. Je kunt nog wel eens scherp uit de hoek komen en dat wordt niet door iedereen gewaardeerd. Het is ook een maand om prioriteiten te stellen. Richt je eerst op datgene wat het belangrijkste is, of dit nu met jou of een ander te maken heeft. Hoe meer jij zelfvertrouwen hebt, hoe beter het contact met anderen zal zijn. Zit je minder lekker in je vel, dan kan je conflicten krijgen met een partner, vrienden, familie of collega’s. Je bent dan in staat mensen hard te kwetsen. In de liefde ben je over het algemeen minder koppig en eigenwijs en daardoor sta je open voor meningen of ideeën van anderen. Er komt liefde op je pad en liefdevolle gevoelens zullen je hart warmen. Je zult in een relatie geluk ervaren en je bent opvallend vrijgevig als het gaat om complimentjes en geschenken. Ben je single, dan kun je soms met je hoofd bij het verleden zijn en leren van alles wat je mee hebt gemaakt. Tijd dus voor zowel singles als gebonden mensen om bepaalde zaken te herhalen.

Liefde en relaties
Teveel bescheidenheid zal jou niet sieren en zal er ook niet voor zorgen dat je een nieuwe partner in je leven kunt vinden. Daarom wordt aangeraden buiten je comfortzone te treden. Als je geen risico neemt, zal je deze maand wat eenzaam zijn, terwijl je juist behoefte aan liefde hebt. Hoogstwaarschijnlijk zullen de meeste Stieren niet in staat zijn om actief in de liefde te zijn. Het zal dan ook belangrijk zijn om jezelf onder de loep te nemen en aan je gevoel voor eigenwaarde te werken. Er zijn zelfs Stieren die het niet aandurven om een nieuwe persoon toe te laten en al helemaal niet om te sterke romantische gevoelens te ervaren. Het is mogelijk dat je dan een relatie aangaat met iemand, die eigenlijk helemaal niet bij je past. Bedenk echt dat zo’n relatie gedoemd is om te mislukken. Wees dus voorzichtig om je te binden en wacht tot er positieve veranderingen komen. De planetaire invloed zal ook voor gebonden mensen in het 1ste deel van de maand niet altijd goed uitpakken. Je krijgt aan de ene kant een krachtige energie waarbij je liefdevol en zacht kunt reageren. Hierbij geef je je partner voldoende om zich prettig bij je te voelen. Jullie zullen genieten van leuke activiteiten en intieme momenten van samenzijn, waardoor jullie een grote saamhorigheid laten zien. Aan de andere kant kun je soms erg jaloers en geïrriteerd reageren als je partner anders handelt dan jij zou willen. Je wilt controle hebben, waardoor je geneigd bent om je partner dingen te verbieden. Er wordt aangeraden om je hierbij in te houden en de ander vrij te laten. Liefde moet gebaseerd zijn op vertrouwen en niet op wantrouwen. Met name werk kan een storende factor zijn, waarbij je het moeilijk kunt hebben als je partner meer tijd aan werk of studie geeft, dan aan jou. Ga daar nuchter mee om en handel niet te streng. Er zal vanaf de 14de een positievere energie komen, als Venus in de Stier langskomt. Dit zal een krachtig gevoel van geluk brengen, zowel financieel als persoonlijk. In de ogen van anderen ben je zeer aantrekkelijk. Voor singles kan deze periode opwindend zijn en je zult dan ook zeer veel aandacht krijgen. Ben je gebonden, dan moet je opletten dat je partner nog wel eens jaloers kan worden als anderen jou teveel aandacht geven. Je bent een trouw persoon, maar moet altijd wel voor verleidingen oppassen. Vooral mensen met een mindere relatie kunnen hier de meeste moeite mee hebben. Heb je een goede relatie, dan zal je veel liefde schenken en is er een warme en harmonieuze energie tussen jullie. Gaandeweg de maand zal je dus merken dat je steeds meer warme gevoelens krijgt. Je wilt liefde geven en ontvangen, waardoor je niet alleen met een partner veel goeds deelt, maar ook met familie en vrienden. Ook kun je problemen oplossen, zodat je de maand prima af kunt sluiten. Zorg er deze maand voor dat je je praktische en optimistische kenmerken zoveel mogelijk naar voren laat komen. Deze kunnen je van pas komen en maken jou juist zo geliefd.

Carrière en zakelijkheden
Er wordt aangeraden deze maand eens om je heen te kijken, waarin je jezelf met een nieuwe cursus of opleiding kunt ontplooien. Je kunt vaardigheden verbeteren of zelfs vernieuwen. Veelzijdigheid is zeer belangrijk in je werk, waarbij je moet anticiperen op veranderingen die er in je leven mogelijk zijn. Er kunnen situaties zijn, waarbij jij je afvraagt of je op de juiste manier bezig bent. Dit kan komen, omdat andere mensen op een bepaalde manier op je reageren, waardoor je serieus overweegt om rustig aan te doen of een andere weg in te slaan. Dit is echter niet verstandig, omdat je een bepaalde veelzijdigheid in je hebt. Daardoor kun je juist met nieuwe plannen komen en zelfs met geheel nieuwe en vruchtbare strategieën starten die jou, maar ook anderen kunnen verrijken. Het kan een maand zijn, waarbij je bezig bent een nieuw evenwicht te vinden en de nadruk legt op het afdwingen van nieuwe mogelijkheden. Dit kan door middel van educatie zijn, maar ook kan je bepaalde vaardigheden verbeteren door gewoon zelf te oefenen. Je zult dit het liefst op praktische wijze doen, omdat je meer een doener dan denker bent. Toch wordt aangeraden niet al te impulsief te veranderen en rationeel te blijven. Je kunt beter even wat tijd nemen en pas op de plaats maken om te analyseren wat je helemaal anders moet doen en wat je moet verbeteren. Het is belangrijk te onderzoeken, maar vooral goed te luisteren naar wat anderen adviseren. Ga je hier overwogen mee om dan zal je uiteindelijk ervaren dat er juist veel meer nieuwe mogelijkheden komen om te ontplooien. Je intuïtie zal in april belangrijk zijn en het is dan ook nuttig om via emoties en instinct tot bepaalde keuzes te komen. Beter check het toch altijd even voor je ermee van start gaat. Bedenk dat de veranderingen niet zozeer op zakelijk of praktisch gebied plaatsvinden. Het zal namelijk juist meer op intellectueel en emotioneel gebied plaatsvinden en gericht zijn op de groei die jij in je leven mee wilt maken. Je persoonlijke kracht neemt toe en je behaalt prestaties die je niet voor mogelijk hebt gehouden. Jouw innerlijke verandering zal zorgen voor verandering in je omgeving en als je er op een goede manier mee omgaat, kan april de start kan zijn van een nieuwe periode in je leven. Ga je niet goed met deze energie om dan kan het tegenovergestelde gebeuren en kan je stil staan of achteruit gaan.

Mentale en fysieke gezondheid
De natuur zal zich oprichten, uiteindelijk opbloeien en voor pracht zorgen. We zullen beschermd worden en met grote positieve veranderingen te maken krijgen. De periode naar Pasen begeleidt de Maan ons om alle kracht op te nemen. Er zijn sterke aanwijzingen dat we nog even moeten doorbijten, maar dat er een periode aankomt dat de mensheid, natuur en wereld een positieve tijd ingaan. Als gevolg van de kracht van de ontwakende Maan zal je een stuk beter bestand zijn tegen ziektes. Daarbij zal je dieper slapen dan gewoonlijk en kun je jezelf op zielsniveau versterken. Hierdoor ben je vitaal en kun je je met name de eerste twee weken voldoende opladen en in de laatste weken van april dit consolideren. Toch moet je, ondanks deze kracht, gezondheid niet verwaarlozen. Je kunt niet alles doen en dan denken dat je wel gezond blijft. Het maakt niet uit hoe sterk je bent of welke planetaire energie je binnenkrijgt, je moet gewoon niet overdrijven bij eten of drinken van de verkeerde dingen. Daarnaast moet je ook geen onnodige risico’s nemen en dien je eventuele medische problemen niet te verwaarlozen. Er wordt dus aangeraden bewust te leven en te zorgen dat je een gezonde levensstijl behoudt. Er wordt voorspeld dat er veel kracht is, die echter zowel positief als negatief uit kan werken. Je kunt soms erg humeurig zijn, maar ook depressief worden, wat niet echt een positieve werking op je fysieke gezondheid heeft. Let op dat je de neiging hebt je tegoed te doen aan snacks, chocolade, snoep en andere ongezonde dingen. Beter kun je gezondere producten gebruiken, zoals vers sap, fruit, noten, olijven en dadels. Dit soort producten voeden ook, maar hebben een betere werking op je fysieke gezondheid. Er wordt aangeraden het element water in je lichaam te versterken, door vaker te douchen, in bad te gaan of te zwemmen. Het is belangrijk je geregeld te laten masseren en oliën te gebruiken. Het is verstandig je zelfvertrouwen onder de loep te nemen. De Stier vrouw doet er goed aan zich niet op haar uiterlijk te richten, maar op haar innerlijk. Eet gezond en zorg dat je eventueel overgewicht aanpakt. Dat zal je veel mooier maken, dan wanneer je met make-up en dergelijke gaat werken. De Stier man zal over het algemeen juiste keuzes maken, maar moet bepaalde symptomen niet veronachtzamen. Je mentale gezondheid zal veel aandacht nodig hebben.

Tegenstellingen vanuit de Maan zullen verwarring, maar ook een ontwaking geven
De periode van de Nieuwe Maan van 12 april om 04:32 naar de Volle Maan van 27 april om 05:33 kenmerkt zich door een gigantische kracht, omdat we met een Supermaan te maken krijgen. We kunnen vermoeidheid uit de vorige periode overgaan tot een zeer krachtige energie. Hierbij kunnen er inspiratie en opwinding ontstaan, die ons een intens positief gevoel kunnen geven. Deze twee weken zal ook Pluto een sterke energie brengen en een geheimzinnige gloed geven die emoties versterkt. Let op dat de kracht zo groot zal zijn, dat eb en vloed intenser zijn en wij als mens ook sterk aangetrokken worden. Ook wij bestaan voor een groot deel uit water en zullen dit ook zeker merken. Daarbij zal de Volle Maan door de intense Schorpioen reizen en ook dit brengt heel wat mysterie en spiritualiteit met zich mee. Het kan een tijd zijn, waarin we te maken krijgen met mysterieuze invloeden, geheimen en hogere krachten die over de wereld rondwaren. Dit kan een verrassende invloed op wereldleiders hebben en er kan zelfs een vreedzame energie vanaf komen. Er kan echter ook een trilling over de Aarde trekken, waardoor er meer kans op rampen kan zijn. Op persoonlijk gebied kunnen we te maken krijgen met de ruimte om onszelf te erkennen en vertrouwen in onszelf te hebben. Veel mensen kunnen nu een diepe en passionele energie ervaren, waarbij er een sterk verlangen is naar vrijheid, romantiek en erotiek. Waar een positieve kracht is, zal echter ook de universele wet van de dynamische balans gelden en kan het negatieve sterk naar voren komen. Pluto en Mars kunnen namelijk ook strenge energie brengen en vooral vlak voor, tijdens en vlak na de periode van de Volle Maan. Er zal dan ook een zeer sterke tweedeling in de maatschappij zijn, waarbij we geregeld heen en weer geslingerd worden tussen links en rechts, goed en slecht, warm en koud, nuchter en emotioneel en nog meer tegenstellingen. Pluto in de Steenbok kan flink wat kou in harten brengen en Mars in de Kreeft meer hitte en passie in emoties. Trauma’s uit het verleden kunnen ons parten spelen, maar er zijn ook mooie momenten. Bijzonder aan deze Volle Maan zijn de vibrerende krachten die er los kunnen komen, door de oppositie met Uranus. Deze kan ons verwarren, maar ook laten ontwaken. We zullen meer in staat zijn los te komen van het moeilijke jaar dat achter ons ligt.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Alle planeten, behalve Pluto die een retrograde beweging gaat maken, zullen met directe beweging door de hemel reizen. Of we nou wel of niet met corona te maken hebben, er is vooruitgang te boeken. We zullen ons als mens niet meer zoveel laten tegenhouden. Overal kunnen er dingen gebeuren, die zorgen dat onze maatschappij zo mogelijk open zal gaan. We moeten nog steeds voorzichtig zijn, maar kunnen ons meer veroorloven. Gedurende de hele maand zal de Maan invloed hebben en zoals we zeiden vooral vanaf de 12de. April start met Venus in Ram ‘achter’ de Zon, waardoor we deze planeet niet waarnemen en in de onderwereld is. Daardoor kunnen we veel loslaten van het verleden, waardoor problemen op de achtergrond komen te liggen. Dit gaat vooral over grote problemen die ons leven beïnvloeden, maar alledaagse problemen gaan natuurlijk wel door. De Zon en Venus in Ram worden gezien als krachten om het leven te zuiveren. Hierbij doen we er goed aan de krachten te gebruiken om nuttige dingen voor onze ontwikkeling te doen. Mercurius zal deze maand efficiënt reizen. De planeet begint in de Vissen, waardoor romantiek, sensitiviteit en romantiek belangrijk voor mensen kunnen zijn. De 3de reist de planeet naar de Ram en zal t/m de 18de zorgen voor vuur, actie, maar ook veel scherpte onder mensen. We doen er goed aan op woorden en daden te letten en niet te impulsief en assertief te zijn.

De 19de verhuist Mercurius naar de Stier. Dit is een tijd, waarin mensen veel nadenken over het verleden en hoe ze veilig de toekomst in kunnen. Venus beweegt halverwege de maand richting de Stier, waardoor we veel liefde en warmte ervaren. We voelen ons meestal erg fijn en kunnen genieten van al het moois in de natuur en sociale contacten. De Zon volgt de 19de Mercurius naar de Stier en zal Venus en Uranus gezelschap houden. Het is uniek als vier hemellichamen in één teken staan, omdat de energie dan extra sterk is. In aanwezigheid van Uranus kunnen mensen opstandig worden. Ze willen er op uittrekken en leuke dingen doen, maar als dit door maatregelen niet kan, zijn er mensen die er fel tegen zullen ageren. We raden mensen aan hier paal en perk aan te stellen. Protesteren is een groot recht, maar zal meer nut hebben als dit op een sympathieke wijze gebeurt. Mars brengt een groot deel van de maand door in de speelse Tweeling en dit zal t/m de 22ste gericht zijn op activiteiten en leuke contacten met mensen waar we van houden. Vanaf de 23ste reist Mars naar de Kreeft en dit geeft dwingende energie om te bereiken wat we willen, maar dan kunnen mensen tegenover elkaar staan. Zelfs mensen die normaal gesproken niet overtuigend zijn, kunnen dit nu wel zijn. Het is een periode, waarbij we bewust worden welke gevoelens ons het meest raken. Pas op dat er onbewuste storende emoties uit het verleden kunnen zijn.

Voordeel van Mars is dat deze ons als een soort schild beschermt en veel schadelijke energie absorbeert. Daarbij zal er een sterke verbinding zijn tussen Mars en Mercurius en zal de Maan geregeld bescherming bieden. We noemden al eerder de kracht van de Maan en deze zal nog meer versterkt worden door andere kosmische invloeden. We noemden Pluto, Mars en Uranus, maar Saturnus, Jupiter en Neptunus brengen, vanuit een heliocentrisch knooppunt, ook krachten. Neptunus veroorzaakt verwarring vanuit gedachten, die er helemaal niet zijn. Mensen kunnen soms dingen beweren, vanuit argumenten die niet na te trekken zijn. Dit kan vanuit onwetendheid komen, maar ook vanuit duistere energie, die ons beïnvloedt tot het maken van onverantwoorde keuzes. Saturnus zal een positieve kracht brengen, waardoor mensen zeer ambitieus kunnen zijn. Jupiter zal een versterkende werking op andere krachten hebben en dit kan dus soms goed uitpakken, maar soms ook negatieve krachten brengen. Wat en hoe dit ook gebeurt, hangt af van hoe wij ermee omgaan. Hoe goed een energie ook is, ga jij er negatief mee om, dan zal deze voor ellende zorgen en andersom geldt hetzelfde met negatieve energie, waar we weer positief mee omgaan. Luisteren we naar intuïtie en blijven we verantwoord en sensitief naar mensen of situaties, dan kunnen we prima momenten meemaken en zijn we in staat om een nieuwe periode van ons leven in te gaan.

Loading…
Share This