Maandhoroscoop Stier

De horoscoop van het sterrenbeeld Ram lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 20 april t/m 20 mei - Mei 2022

Algemeen
Het wordt een maand met grote verschuivingen, die er over het algemeen voor zorgen dat je leven op een goede wijze ontplooit. Dit zal je niet altijd zo ervaren, omdat er toch heftige momenten kunnen zijn. Je bent sterk en loyaal genoeg om je hier doorheen te vechten. Je bent een trots persoon en loyaal aan normen en waarden. We kunnen wel zeggen dat de lente nu echt in je hoofd komt. Vanaf het begin van de maand zit je goed in je vel en kan je op vrolijke wijze de wereld tegemoet. Het is alsof niets je uit evenwicht kan brengen. Je gezin en familie zijn hierbij erg belangrijk en zullen jou veel genoegens schenken. Het zal een prima maand worden om geliefden alle aandacht te geven. Het is een maand van verandering en transformatie, die je zelf af kunt dwingen. Het kan helpen als jij je emotionele kant versterkt en iets meer gericht bent op je innerlijke krachten. Het is tevens belangrijk standvastig vast te houden aan dingen die belangrijk zijn. Deze maand is het tijd om op zakelijk gebied in beweging te komen. Je kunt soms afwachtend zijn en passief worden, waarbij je humeur niet altijd even goed is. Tot de 11de staan de kansen aan jouw zijde, waardoor je dan veel mogelijkheden kunt afdwingen om je intuïtie te volgen en dingen te doen om te ontwikkelen. Kijk vooral naar die zaken, die bij jou passen om de juiste richting in te slaan. Luister naar degenen die jou pushen om kansen te grijpen en wees er niet te eigenwijs bij. Om je te motiveren is het belangrijk dat je zelfvertrouwen hebt. Kijk naar talenten en vaardigheden, die je bezit. Op financieel gebied is het geen maand voor werkelijke verbeteringen, maar ook niet voor achteruitgang. Luister je naar anderen, dan kunnen zaken de goede richting ingaan.

Het begin van de maand zal Venus je bijstaan en de liefde geven, die je kunt gebruiken om anderen te helpen. De 2de week lijkt helemaal goed te zijn om samen met je partner op uit te trekken en van elkaar te genieten. De liefde maakt je groot als je een relatie hebt en je partner kan hiervan profiteren. Laat je lekker gaan en denk niet teveel na over dingen, die minder goed gaan. Vertrouw op het lot, dan zal je merken dat alles vanzelf goed komt. Singles kunnen wel eens moeite hebben met het verleiden van iemand die ze werkelijk leuk vinden. Ze zijn beter in flirten met iemand voor spanning en avontuur. Als gevolg van Venus kan je echter vanaf de 5de veel meer naar voren komen en op zoek naar iemand die een serieuze relatie wil. Ook op gebied van vrienden kunnen er erg mooie dingen gebeuren. Jupiter kan veel kracht geven, vooral als die de 10de naar je sector van spiritueel geluk en geloof reist. De planeet zal vele zegeningen en bescherming bieden voor dingen waar je mee bezig bent. Je zult rond de 14de in familiekringen voorzichtig moeten zijn. Een samenloop van soms intense omstandigheden kan leiden tot misverstanden, waardoor er onvermijdelijke spanningen ontstaan. Je kunt dan even wat minder vrolijk zijn. Het goede nieuws is dat het niet lang duurt en je snel tot goede familiebanden kunt komen. De transformerende werking van de Maansverduistering van de 16de zal in sector van relaties invloed hebben. Heb je een ongezonde relatie, dan wordt het tijd deze grondig aan te pakken. Ga dan niet teveel gericht zijn op het verbreken van de relatie, maar tracht onder de loep te nemen waar jij jezelf in kunt veranderen. Er zijn aanwijzingen dat je hier veel mee kunt bereiken, omdat je het vertrouwen van je partner opwekt, waardoor er grotere mogelijkheden zijn om de relatie te verbeteren.

Er zijn kansen dat je veel dingen kunt veranderen en er zelf flink door ontwikkelt. Mocht het werkelijk tot een breuk komen met vrienden of een partner, dan zal je jezelf de tijd moeten geven hier een weg in te vinden. Er wordt aangeraden niet gelijk weer een relatie op te starten. Stieren die in een gunstige verhouding zitten, kunnen energieën deze maand gebruiken om problemen te elimineren en te zorgen dat je de relatie naar een hoger niveau brengt. Er zijn grote kansen op het verstevigen en verdiepen van je relatie. In de liefde zijn vooral je sympathieke en vrijgevige karakter een voordeel. Let echter op dat je dit niet overdrijft, omdat er mensen zijn, die hierdoor over grenzen gaan. Vanaf de 16de wacht een aangename verrassing en kan de liefde een nieuwe fase ingaan, voor zowel gebonden mensen als singles. Het is tijd om plannen voor de toekomst te maken. Durf te dromen en onderneem actie. Het is een prima maand voor blijde verwachting, kopen van een huis of andere activiteiten, die jullie samen aangaan. Ben je singles, dan zal je een grotere drang krijgen om een nieuwe relatie op te starten. Het is tijd om er voor te gaan en je te richten op het ontmoeten van een nieuwe partner. Hierbij lijken er culturele verschillen voor te komen, met mogelijkheden op verhuizing. Deze maand lijkt een periode te zijn, waarbij persoonlijke groei, spiritualiteit, intuïtie en het oplossen van eventuele problemen hoofdthema’s kunnen zijn. We geven als advies mee veranderingen die er ontstaan te accepteren en vernieuwingen te gebruiken om je leven naar een hoger niveau te plaatsen.

Liefde, relaties en sociale contacten
Op sociaal gebied zal het een wisselvallige maand worden, waarbij je over het algemeen tevreden zult zijn met het verloop. Je zult met het verleden geconfronteerd worden, waarbij je na kunt denken over gebeurtenissen en mensen uit dat verleden. Het kan hierbij gebeuren dat je wenst dat bepaalde dingen weer terugkomen, maar dit zal zeker geen vervelende gedachten bij je oproepen. Saturnus zal je wel kunnen beperken, als je relatie al een tijd niet goed loopt. In deze periode kun je besluiten er toch iets aan te doen. Dit kan een breuk ten gevolge hebben, maar waarschijnlijk zal deze niet lang duren en besluiten jullie om het toch weer te proberen. De kans is groot dat jullie er goed doorheen komen. Je kunt van Mars veel energie krijgen. Deze zal een grote rol spelen, omdat je passionele gevoel toe zal nemen, waardoor je soms boos kunt reageren. Aan de andere kant zal Venus dit vergoelijken. Deze planeet zorgt er namelijk voor dat je uiteindelijk weer wat zachter kunt worden. Let erop dat Venus nostalgische gevoelens kan versterken, waardoor je niet altijd even goed met je humeur om kunt gaan. In deze maand kun je vooral op mentaal en psychisch niveau geraakt worden, waarbij je meer moeite hebt rationeel te blijven. Hieruit kunnen gevoelens voortkomen van eenzaamheid en teleurstelling. Maar, mensen die deze plannen hebben, zouden ook wel eens in blijde verwachting kunnen raken, welke juist weer voor veel gelukzaligheid kan zorgen. Een waarschuwing wordt gegeven op het gebied van het uiten van je gevoelens. Zorg ervoor dat je je gevoelens er uit gooit. Je zult merken dat dit je op zal luchten, waardoor de maand uiteindelijk goed eindigt, maar blijf wel bescheiden.

Carrière en zakelijkheden
De Zon zal nog steeds voor jou gunstige energie bieden. Hierdoor ben je vitaal en straal je veel zelfvertrouwen uit. Je komt goed bij mensen over en daar kunnen zeer goede gebeurtenissen uit voortvloeien. Je bent hierbij in staat op een adequate en efficiënte manier met zaken om te gaan. Je neemt het initiatief en kunt snel tot beslissingen komen, zonder dat je er veel tijd aan hoeft te besteden. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je je hoofd er bij blijft houden en niet al te overhaast te werk gaat. Mensen zullen het fijn vinden met je samen te werken of zaken te doen. Mogelijkheden tot het afsluiten van een winstgevend contract of nemen van juiste beslissingen zullen groot zijn. Misschien kan dit iets zijn, waar je al lang naar op zoek was. Ondanks alle positieve krachten, kunnen er echter incidenten en problemen optreden, die je danig onder druk kunnen zetten. Je hebt het idee dat er mensen zijn, die je tegen willen werken. Hierdoor kun je in die mensen teleurgesteld raken. Toch zal je merken dat je deze problemen, als je er rustig en geduldig mee omgaat, uiteindelijk zult overwinnen. In het tweede gedeelte van de maand kunnen er grote veranderingen optreden, die aan de ene kant minder positief zijn, maar aan de andere kant verrassend genoeg voor een grote groei kunnen zorgen, waardoor je een stuk efficiënter wordt. Hierbij is er ruimte voor goede ideeën, contacten en een groei van intellectuele vermogens. Er bestaat zelfs de mogelijkheid voor een zakelijke reis. Maak hier gebruik van en zorg dat je juist in deze periode van de maand zorgt dat je op financieel gebied het een en ander in werking zet. Grote kans dat je hier veel plezier van zult hebben.

Mentale en fysieke gezondheid
Het kan een intense maand zijn, waarbij zintuigen van mensen actief zijn. Emoties, maar ook rationele gedachten zullen te pas en te onpas voorbijkomen. Relaties en liefde zullen hier voor- en nadeel bij hebben. Ook activiteiten, die mensen ondernemen, kunnen aan verandering onderhevig zijn. Mensen kunnen de neiging hebben culturele aspecten aandacht te geven. Let op dat mensen deze periode meer van elkaar eisen. De Nieuwe Maan van 30 april reisde van de Ram naar de Stier en laat nog steeds zijn sporen sterk na. Veel mensen voelen een krachtige en assertieve energie, waardoor we in mei sterke machten ontdekken, die voor een transformatie zorgen. Niet iedereen zal die kracht juist gebruiken. Er zullen mensen zijn, die het ervan nemen en spanning zoeken. Daar moeten we voorzichtig mee zijn. Er zijn deze periode gespannen energieën, waardoor veel mensen geïrriteerd raken als anderen ideeën of meningen aandragen. Het zal een periode zijn, waarin mensen problemen met hun identiteit hebben en niet altijd weten wat ze nou willen of moeten doen om het leven leuk te houden. Voordeel is dat de 1ste dagen van de maand de meesten positieve empathische energie meedragen. Dit kan zorgen voor toch enigszins mooie momenten onder mensen onderling. Blijf opletten dat de Maan in de Stier eigenwijze energie brengt, die frustraties kan geven. Datgene wat in deze periode ontstaat, kan zeker tot aan de Volle Maan voor onrust of juist rust zorgen, afhankelijk van de manier hoe je handelt. De Volle Maan geeft een gunstige periode om overleden geliefden te herdenken in meditatie en gebeden. Het is een prima tijd de goddelijke wereld vergiffenis te vragen voor eventuele zonden van anderen of zichzelf. De Volle Maan geeft een krachtige beïnvloeding van de aarde, de natuur, maar ook de mens. Velen ervaren dit als storend, omdat deze stand van de Maan iets bij ons oproept, dat ons kan laten huiveren. Omdat er deze periode een verduistering is, zal toenemen. Er is een versterking, waardoor infecties en virussen meer kans krijgen, evenals andere ziektes. Wonden kunnen moeilijk genezen en er is meer kans op ongelukken, omdat mensen minder geconcentreerd zijn en zelf de oorzaak kunnen zijn. Er wordt vooral de periode na de Volle Maan aangeraden voorzichtig te zijn, omdat er meer kans is om verslaafd te raken aan suikerrijke producten of zelfs aan drugs. Pas op dat er deze periode meer kans is dat mensen hun kalmte verliezen, zodat er problemen mogelijk zijn. Er wordt aangeraden om aan het eind van de maand operaties of medische handelingen zoveel mogelijk te mijden. Het is er geen goede periode voor. Wel voor homeopathie en andere alternatieve geneeswijzen. Pas vanaf begin juni wordt aangeraden de reguliere zorg te nemen. Heb je mogelijkheden om bepaalde operaties uit te stellen, dan is dit aan te raden voor kleine operaties. Ernstige operatie moeten natuurlijk plaatsvinden. Overigens is deze periode geschikt om negatieve gedragspatronen te onderkennen en eventueel aan te passen.

De Maan kan deze maand erg reinigend voor de Stier werken, waardoor het laatste fysieke ongemak uit de weg geruimd kan worden. Hierdoor kun je aansterken en zal je vanaf de helft van mei minder kans op ziektes hebben, die voortkomen uit virussen en dergelijken. Toch dien je wel op te passen, omdat dit niet betekent dat je zomaar kunt doen en laten wat je wilt. Het wordt aangeraden jezelf vooral het eerste deel van mei te sparen en plekken, waar de kans op besmettelijke ziektes groter is, zoveel mogelijk te mijden. Mocht je bepaalde fysieke ongemakken ervaren, dan wordt aangeraden ze wel alle aandacht te geven en eventueel een dokter te bezoeken. Aan het begin van de maand kun je nog wel wat last van stress krijgen, maar de aanwezigheid van Venus die voor jou erg gunstig kan verlopen, zal je positieve eigenschappen steeds meer versterken, waardoor je de wereld weer een stuk rooskleuriger gaat zien. Gaandeweg de maand zal je hierdoor steeds meer kracht hebben en deze energie ook naar anderen uitstralen. Op medisch gebied zal het meeste daardoor opgelost worden.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mei wordt bijzonder voor interpersoonlijke relaties. Romantiek, vriendschap en familiebanden zullen verbeteren, maar ook in de carrière breken er bijzondere tijden aan. Aan de andere kant dragen we angst bij ons dat het de komende tijd beslissend wordt, wat betreft de situatie in de wereld. Overal zijn er dreigende situaties, waarbij bepaalde planeten zorgen voor versterking van het goede, maar ook het kwade. Er komt sterke invloed vanuit de sterren, die relaties van mensen beïnvloeden, zowel qua bewustzijn als onderbewustzijn. Er zijn veranderingen en we moeten opletten niet te impulsief te handelen. Het 1ste deel van de maand wordt door Jupiter in de Vissen beïnvloed, waarbij veel mensen de neiging hebben zich af te zonderen. Dit is echter prima omdat we dan na kunnen denken over wereldgebeurtenissen, over pijn die mensen elkaar aandoen en ons eigen gedrag. Hoe staan we zelf in het leven en wat kunnen we doen om de wereld te verbeteren. De centrale vraag in mei zal zijn: “Hoe kunnen we balans vinden en het goede in ons versterken om tot een gelukkig leven te komen.” Houd in de gaten dat mei een intense maand wordt voor emoties en relaties, waar geluk en verdriet dicht bij elkaar liggen. We krijgen te maken met 2 retrograde planeten: Pluto van 29 april t/m 8 oktober en Mercurius van 10 mei t/m 3 juni in de Tweelingen. Daarbij krijgen we ook nog eens te maken met Venus die onevenwichtig qua liefde en emoties is. Hierdoor kunnen we moeilijk tot beslissingen komen. Venus staat in de Ram, waardoor we meer energie en drive hebben om naarstig naar liefde op zoek te gaan inzake romantiek, relaties en sociaal contact. De Volle Maan van de 16de om 06:15 uur zorgt voor wisseling in het humeur van mensen. Het leven is turbulent en we moeten ten alle tijden verstandig handelen in omgang met anderen. De kans op ongeluk en conflicten is namelijk groot.

Pluto zorgt dat we veel over onszelf nadenken en ons concentreren op wat belangrijk is. Omdat Venus een sextiel met Pluto vormt, zullen mensen meer nadenken over hun band met geliefden en vrienden. Dat kan goed uitpakken, maar ook nadelige effecten hebben. Vooral de eerste drie dagen zullen we dankbaarheid ervaren van en voor mensen van wie we houden. Singles moeten oppassen dat ze niet opeens teveel verlangens krijgen om iemand de liefde te verklaren. Sommigen kunnen zelfs de neiging krijgen over grenzen te gaan, wat we beter intomen. Vooral omdat Mercurius de 10de retrograde gaat bewegen, kunnen we de rest van de maand beter controle over uitspraken houden. Er zijn anders confrontaties mogelijk, die problemen brengen. Veel mensen kunnen door de energie een kort lontje hebben en dit kan tot begin juni conflicten en ruzies geven als gevolg van miscommunicatie. Wees extra voorzichtig en handel niet te impulsief. Mensen denken veel na en krijgen zakelijke ideeën en gedachten, waarbij Mercurius goede energie geeft om veel te bereiken. Het is sowieso een intense tijd, omdat Jupiter uit Vissen even naar de Ram gaat. Dit geeft mensen impulsieve en moedige energieën om te bereiken wat ze willen. Het kan een dag zijn moed te krijgen om datgene te doen wat we al een tijdje willen. We moeten echter niet afwachten en ervoor gaan. De 16de wordt de Volle Maan in de vroege ochtend verduisterd. Omdat de Maan in de Schorpioen staat, is dit intens en passioneel. We moeten hierbij opletten dat deze zogenaamde Bloedmaan niet teveel emoties in ons losmaakt. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan, omdat de emoties zeker toenemen. Met retrograde Pluto en Mercurius zijn veel mensen toch overtuigend bezig en dat kan dus problemen met zich meebrengen als meerdere mensen dit hebben. Gebruiken we de energie echter positief, dan kunnen we positieve veranderingen meemaken om problemen op te lossen, negativiteit af te wenden en vreugde van het leven te zoeken.

Het is een periode om moeilijke relaties te beëindigen en een nieuwe richting in te slaan. De moedige en passionele Schorpioen zal jou niet alledaags laten handelen. Positief is dat de Zon de 21ste naar de sympathieke Tweeling verhuist. Verlangens naar sociaal, intellectueel en liefdevol contact worden wakker gemaakt. Voordeel is dat mensen actiever worden om zich te ontwikkelen en werkelijk serieuze kennis, informatie en activiteiten opzoeken. Overigens start de retrograde beweging van Mercurius in Tweeling, waarna deze de 22ste terug naar de Stier gaat. Daardoor hebben we het gevoel dat we vastlopen bij hetgeen we in gedachten hebben of uitvoeren. Mars zal de 25ste in het gebied van de Ram komen en Jupiter gezelschap houden. Het wordt een energieke maand met vele krachten die de Aarde raken. Het wordt, ondanks storende situaties in de wereld, een actieve tijd, waarin mensen graag reizen, een nieuw bedrijf opstarten of andere activiteiten doen. Mars zal tot 5 juli in de Ram verblijven, waardoor mensen, die van nature leiders of impulsief van aard zijn, er veel positiviteit aan overhouden. Mensen die minder lekker in hun vel zitten of deviant gedrag vertonen, kunnen moeite met de energie hebben. In hun geval kan er respectievelijke stress of agressie optreden. Merk je dit aan jezelf, dan is het tijd actie te ondernemen. Venus zal de 28ste naar de Stier reizen en dit geeft rust in het onderlinge contact tussen mensen. Laten we hopen dat de stabiele en liefdevolle energieën ook bij de wereldleiders doordringen. Er zijn aanwijzingen dat er eind mei en in juni meer mogelijkheden komen op rust. Het zal vrij langzaam verlopen, omdat de retrograde Mercurius tot 2 juni in de Stier beweegt. De werkelijke veranderingen gaan dan pas op stabiele en krachtige wijze ontstaan. Er lijkt op grotere schaal zelfs meer stabiliteit in de wereld te komen, maar we moeten geduld houden. Mercurius zorgt dat we ons wellicht verbinden aan mensen die we een tijd niet gezien hebben, maar die op de een of andere wijze veel betekenen. Rond de 30ste zorgt de Nieuwe Maan in Tweeling voor een intellectuele boost, waardoor er nieuwe plannen en ideeën in ons opkomen. Je zult deze niet gelijk al ten uitvoer kunnen brengen, maar zodra Mercurius weer voorwaarts gaat bewegen, zal dit vanzelf wel komen.

Loading…
Share This