Maandhoroscoop Stier

De horoscoop van het sterrenbeeld Ram lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 20 april t/m 20 mei - Februari 2020

Algemeen
De Stier is van nature sterk en koppig en dat kan dit teken gebruiken. Het is een maand om praktisch en vastberaden te handelen om op je doelen af te gaan. Dit zal niet alleen in je werk of studie zijn, maar ook bij sociale contacten en romantiek. Let op dat er ook planetaire energie is, die jouw karakter kan beïnvloeden. Er kunnen veranderingen zijn, die veel goeds brengen. Deze zijn namelijk vooral op spiritueel gebied, waardoor je zacht en sensitief bent. Je bent deze tijd gemotiveerd en kunt problemen oplossen. Let op dat je niet teveel aan het werk bent en dat je ook geregeld tijd aan vrienden en familie besteedt. Wanneer mensen jou niet vaak zien, kunnen ze soms denken dat je geen belangstelling meer hebt. Jouw heersende planeet zal in het 11de huis van inkomen verblijven en dit betekent dat je veel kansen krijgt om er financieel op vooruit te gaan en dromen en wensen uit te laten komen. Let op dat financiën, die te maken hebben met grond- of huisbezit, nog wel eens onder druk staan. Ga er deze maand dus niet in beleggen of investeren. Omdat je iemand bent die graag luxe om zich heen heeft, heb je de neiging veel geld uit te geven. Er wordt aangeraden dit toch wel onder controle te houden. Verder ben je iemand die goed van de tongriem gesneden is en dan kun je wel eens dingen zeggen, die mensen niet prettig vinden. Ga vooral geen verbale strijd met mensen aan, omdat dit je gemoed flink verstoord. De planetaire stand zal ervoor zorgen dat je over het algemeen nuchter bent en vol vertrouwen zit. Het begin van de maand zal dit overigens tegenvallen en kun je wel eens wat minder zeker van jezelf zijn. Zie dit als een uitdaging en treed buiten je comfortzone. Soms kan het wel eens goed zijn om minder vertrouwen te hebben. Dit houd je scherp. Je bent iemand die normaal alles duidelijk wil hebben, maar niet alles hoeft van tevoren gepland te worden, tenzij je echt heel erg bang bent om gezichtsverlies te leiden of fouten te maken. Daar zal je deze maand dan ook goed aan moeten wennen, omdat er van alles gebeurt, waar je niet altijd rekening mee kunt houden. Je krijgt te maken met verschillende mensen en activiteiten en dat zal flink wat avontuur brengen. De 5de t/m de 8ste zal jij lekker in je vel zitten en loopt alles wat je wilt goed. Je bent wat egocentrisch, maar dat is niet erg, omdat je normaal gesproken al vaak voor anderen klaarstaat. De 10de t/m de 12de is ook een periode om aan jezelf te denken en te ontspannen. De 17de t/m de 19de is er spirituele energie, waardoor je te maken krijgt met verhoogde intuïtie en je erg goed weet hoe te handelen. Ook kun je prima met mensen omgaan. Verder zijn er voorspellende dromen die je in de gaten moet houden. Vanaf de 23ste zal er veel ruimte komen voor romantiek en de laatste dag van de maand zal je zelfs dingen kunnen doen, die je normaal niet snel zou doen.

Liefde en relaties
Voor romantiek zal Venus garant staan en zijn er goede kansen op liefde en passie voor zowel gebonden mensen als singles. Er is voor singles aanwijzing dat je te maken krijgt met romantiek op de werkvloer of in je studie. Toch wordt er aangeraden om hier niet voor de 14de mee te starten, omdat de energie na deze periode een stuk beter is. Valentijnsdag is een perfecte dag voor de Stier voor het ontmoeten van een nieuwe liefde of om een bestaand contact te intensiveren. Singles doen er goed aan de fantastische energie te gebruiken om geregeld te stappen en nieuwe mensen te ontmoeten. Wacht niet af en wees ook niet bevreesd om afgewezen te worden. Waarschijnlijk krijg je meer dan één kans om een leuke persoon te ontmoeten. Gebonden mensen kunnen tot de 14de beter tijd besteden aan de vriendschappelijke en zakelijke kant van de relatie. Je kunt veel goodwill kweken door sympathiek met je partner om te gaan. Er zijn mooie energieën en jij en je partner zullen meer naar elkaar toetrekken. Jullie zijn ook bereid om elkaar te helpen als dingen minder goed gaan. Er wordt aangeraden deze prachtige maand te gebruiken om geregeld samen leuke dingen te doen. Februari is een maand, die beter is dan de vorige. Je stapt uit lastige situaties en werkt samen om oplossingen te vinden voor het onderhouden van jullie harmonieuze relatie. Je partner zal het beste in je bovenbrengen en andersom zal jij dit bij de ander doen. Als gevolg hiervan kun je getuige zijn van positieve veranderingen in je relatie en zullen schoonouders ook extra ondersteunend en liefhebbend zijn. Dat betekent wel dat jij hier natuurlijk ook je best in moet doen. Heb je kinderen, dan doe je er goed aan extra aandacht aan ze te schenken. Het is belangrijk ze te begeleiden, omdat er in februari wat meer hobbels lijken te zijn. Hierbij wordt aangeraden op te letten welke mensen er bij je kinderen zijn. Luister naar je gevoel als je merkt dat je iemand niet vertrouwt. Qua familie zal het een prima maand zijn. Eventuele problemen kunnen opgelost worden en je kunt je inspannen om relaties met ouders, broers en zussen goed te houden of te herstellen. Zijn er problemen, negeer die dan niet en handel ze gelijk af zodat ze niet erger worden. Zijn er besprekingen die met erfgoed, financiën of bezittingen te maken hebben, dan wordt aangeraden deze pas volgende maand te doen. De 5de t/m de 8ste is geschikt voor leuke activiteiten. Er is veel romantiek mogelijk voor zowel gebonden mensen als singles. De 13de t/m de 15de is er fantasievolle energie en leveren seks en avontuur veel mooie momenten op. Vanaf de 19de zal je over de toekomst nadenken, wat je wilt, met wie en wat je daarvoor moet doen. Let de 25ste op dat je het best met een geliefde thuis kunt blijven, omdat er dan een storende energie is.

Carrière en zakelijkheden
Er komt op zakelijk gebied een prima maand met vele kansen. Mensen met een eigen bedrijf, doen er goed aan nieuwe contacten aan te trekken. Je moet het wel aandurven om buiten je comfortzone te treden en vergaderingen en ontmoetingen aan te gaan. Er zijn aanwijzingen dat je met organisaties en klanten een intensieve band aangaat. Je professionele leven kan met succes en vooruitgang te maken krijgen. Mensen die aandelen willen kopen, doen er goed aan zich te richten op de modewereld, cosmetica en edelmetalen. Wil je hier een eigen bedrijf mee opzetten, dan zijn er goede mogelijkheden. Als je dus bij een dergelijk gebied betrokken bent, kun je hier enorme voordelen bij verwachten. Werk je voor een werkgever, dan kan je mogelijkheden krijgen om je positie en reputatie te versterken of minimaal stabiel te houden. Let op dat er mensen zijn, die jouw imago kunnen schaden. Daarom is het noodzakelijk om de band met oudere collega’s en leidinggevenden gezond te houden. Is het contact met hen goed, dan kan je voldoende bescherming hebben en zal je prima met problemen omgaan. Studenten en leerlingen zullen hard moeten werken om succes te behalen. Wees bereid om uren te investeren, dan zal je merken dat je zeker goede resultaten kunt behalen. Natuurlijk is het goed om te ontspannen en soms leuke dingen te doen, maar bedenk dat leren en studeren niet nutteloos is. Dit geldt helemaal voor mensen die dit jaar hun examen doen of mensen die op Hoger Onderwijs zitten. Bereid je goed voor en doe niet alles op het laatste nippertje. Studenten die graag in het buitenland onderwijs willen volgen, kunnen aan het eind van de maand goed nieuws ontvangen. Mensen die van baan willen veranderen of andere veranderingen nastreven, doen er goed aan dit na de 15de te doen. Er kunnen nieuwe mogelijkheden komen en je doet er goed aan om eens om je heen te kijken en vacatures op te zoeken. Je moet er wel rekening mee houden dat er aanbiedingen kunnen zijn, maar dat je in februari niet zult veranderen. Je moet dus geduld houden. Wat betreft financiën wordt aangeraden geld te sparen of te beleggen en geen onnodige luxe spullen te kopen. Laat je adviseren door iemand die verstand heeft van investeringen en aandelen. Er komen goede kansen aan om hier in de toekomst geld aan te verdienen. Let op dat je dit niet doet met onroerend goed of grond. Mensen die een lening hebben of die willen aangaan, kunnen een gunstige energie ervaren, waardoor er goede vooruitzichten zijn. Met name familieleden kunnen in het midden van de maand financiële steun krijgen van geliefde mensen. Let wel op dat je geld en privé niet teveel gaat mengen.

Mentale en fysieke gezondheid
Ondanks dat Stieren betrouwbaar zijn en het liefst stabiel in het leven staan, kunnen vooral jongeren in de problemen komen. Advies van deskundigen, gesprekken met leeftijdsgenoten, maar ook met ouderen kan erg belangrijk zijn. Ben je al volwassen en merk je dat je last hebt van datgene wat vroeger in de opvoeding is gebeurd, dan is het ook belangrijk hulp te zoeken. Wacht niet te lang mee en vraag advies aan vertrouwde mensen of deskundigen. Februari is een maand van discipline, waarin het verlichten van emotionele lasten, studie- en werkdruk aan de orde komen. Het zal belangrijk zijn gezondheid in de gaten te houden, omdat er mogelijkheden zijn om ziek te worden. Deze kunnen klein beginnen, maar houd het in de gaten. Activiteiten als yoga, meditatie en wandelen in de buitenlucht zullen voor vitaliteit en ontspanning zorgen. Een Stier heeft het nodig om te ontspannen door alledaagse problemen achter je te laten. Vrouwen moeten opletten dat zij in februari niet meer eten, als gevolg van depressies. Ze kunnen wel eens denken dat ze overgewicht hebben en komen dan in een vicieuze cirkel. Wees voorzichtig met alcoholgebruik en risicovolle hobby’s. Ook wordt gewaarschuwd voor onveilige seks, waaruit ziektes voortkomen. De man moet een duidelijke planning hebben en ruimte maken voor zakelijkheden als ontspanning. Heb je de afgelopen tijd ongezond geleefd, dan kun je met gezondheidsklachten te maken krijgen. Neem die serieus en ga voor de zekerheid naar een arts. Mannen die de 1ste week veel wisselende seksuele contacten hebben, zullen dit moeten veranderen, omdat er negatieve energie kan komen. Het is nodig om vrienden aandacht te geven, omdat jouw karma hierdoor meer gezondheid aantrekt.

Algemeen overzicht voor alle tekens
We hebben te maken met de doorvoer van Saturnus in de Steenbok, die tot half januari 2023 blijft. Er is een karmische energie, die onbewust doorwerkt en om de circa 30 jaar plaatsvindt. Er zullen duidelijke veranderingen komen, die op onszelf en de wereld invloed hebben. Omdat onze karma in het geding is, moeten we alert zijn op eigen gedrag en het verleden, die invloed hebben op de manier hoe deze energie ons mentaal en fysiek raakt. Saturnus in de Steenbok is gericht op een duidelijke visie en veel mannelijke energie. We zullen meer dan de afgelopen jaren de zwaarte van het leven ervaren. Mensen zullen vaker in opstand komen, maar ook de natuur zal terugslaan in hoe wij met de Aarde omgaan. Oorlogen, milieuperikelen en andere negatieve gedragingen zullen een karmische werking hebben. Toch zal er ook veel energie zijn om juist positief met deze energie om te gaan. Er zullen veel mensen zijn, die juist zeer positief gedrag laten, waaruit beloningen en andere positieve zaken komen. Er wordt aangeraden om eerlijk te zijn, maar wel respect te hebben voor hoe anderen in het leven staan. Een ieder kan zijn eigen keuzes maken en eigen energie opwekken. De laatste keer dat Saturnus in de Steenbok reisde, is alweer circa 30 jaar geleden toen de wereld in een nieuwe fase kwam. De koude oorlog kwam tot een einde en ook de Golfoorlog van 1991 had een grote weerslag op de wereld. Het was een periode van een nieuwe wereldorde. Nog verder terug zien we in de jaren 60 van de vorige eeuw dat we druk bezig waren met de strijd in de ruimte en de rechten van de mens. Denk aan Gagarin, Martin Luther King en Kennedy, waarbij de perikelen tussen de VS, China en Rusland even rust kregen. De vraag is wat Saturnus in de Steenbok nu voor ons in petto heeft. Er is ook een conjunctie tussen Saturnus, Pluto en Jupiter in dit teken en er zijn nog veel meer planetaire invloeden. We zullen dan ook zeker merken dat er op politiek en economisch gebied veel staat te gebeuren en dat er veranderingen komen wat betreft de wereldorde.

De 9de zal de Volle Maan om 8:34:35 in de Leeuw verschijnen. Dit is een interessante gebeurtenis, omdat er flink wat activiteit is met de Zon, in de Waterman, en de verbinding met Mars en Mercurius. Daarnaast zal zelfs Vesta in de Stier invloed hebben, omdat de Zon en Maan een vierkant met die asteroïde vormen, die zelf een verbinding aangaat met Uranus. Er zal Vuur genoeg zijn met de Maan, Mars en Venus, waardoor er mensen zijn, die de energie te intens vinden. Normaal gesproken zouden we feestelijke energie bij de Volle Maan ervaren, maar dat zal nu anders zijn. We kunnen met vele vragen zitten en zullen positieve, maar ook negatieve spanningen ervaren. Gebruiken we deze energie verantwoord en sympathiek dan zal er een goede karma van ons afkomen. De 14de hebben te maken met Valentijnsdag, waarbij kanttekeningen te plaatsen zijn. De laatste jaren is deze uitgegroeid tot een zeer commerciële dag, waarbij we zelfs hebberig konden zijn. Er wordt geadviseerd het klein te houden. Geef wat geld uit aan een goed doel en geef een partner of een andere geliefde veel aandacht en een klein teken van liefde. Dit zal karmisch meer goeds aan relaties brengen. Doe eens iets extra’s met een lief kaartje of een lekker ontbijtje, maar laat ook liefde zien aan mensen in je omgeving, zoals grootouders, ouders of anderen in je omgeving die dit verdienen. Bedenk dat liefde en warmte uiteindelijk veel meer waard zijn dan al het geld in de wereld. Februari lijkt een maand te worden, waarin je aandacht aan je karma kunt schenken, door er voor je medemens te zijn en te zorgen dat behoeftige mensen ondersteund worden. Heb oog voor het verdriet van anderen en geef een extra teken dat je er voor anderen wilt zijn. Verder is het belangrijk aandacht te hebben voor de tegenstellingen in de wereld en de milieuproblemen waar we mee te maken hebben. Het gaat er uiteindelijk om dat we de planeet leefbaar houden voor ons nageslacht. Volwassenen dienen deze maand te kijken naar hun eigen gedrag en onderkennen dat zij een voorbeeldfunctie hebben. Jongeren dienen te kijken naar hoe zij ouderen kunnen ondersteunen. Het is belangrijk te bedenken dat plezier en liefde fijn zijn, maar dat we met zijn allen een maatschappij te runnen hebben. Laten we deze maand niet alleen denken aan nu, maar ook aan de toekomst van onze kinderen.

Loading…
Share This