Maandhoroscoop Stier

De horoscoop van het sterrenbeeld Ram lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 20 april t/m 20 mei - December 2019

 

Algemeen
De 1ste en 2de verlopen moeilijk met minder zelfvertrouwen. Er wordt aangeraden rust te zoeken en niet te veel bezig te zijn met activiteiten of contacten met mensen. Je thuisplaneet Venus zal de 3de in de krachtige Mars positieve energie brengen. Daardoor zal niet alleen de romantiek krachtige impulsen krijgen. Ook in contact met anderen ervaar je dit. Het is een maand om vertrouwen te hebben en je zult over het algemeen tolerant zijn en op plezierige wijze met mensen omgaan. Je vindt het zelfs spannend met mensen om te gaan die anders zijn, dan waar je normaal gesproken naar toetrekt. Je hebt deze maand veel ideeën en bent fysiek sterk, waardoor er mogelijkheden zijn om er een nuttige tijd van te maken en elke dag top te zijn. Heel soms wil de opstandige Uranus storen en je conservatief maken. Met behulp van de vooruitstrevende Pluto kan je er echter aardig weerstand tegen bieden. Daarbij zal Jupiter je fysiek veel kracht schenken, terwijl Mercurius intellectueel versterkt.

December is tijd voor nieuwe projecten, ideeën en aangrijpen van kansen. Je krijgt verrassende mogelijkheden en kunt dromen en fantasieën werkelijkheid maken, omdat Neptunus je gunstig gezind is. Let steeds op dat je verantwoord blijft en je houdt aan geldende normen en waarden. Er blijft op de achtergrond altijd storende energie, die zorgt dat je met negatieve zaken te maken krijgt. Handel op goede wijze en zorg dat je in contact met anderen op een open en eerlijke manier bezig bent. In dat geval zal je de maand fantastisch doorkomen en kun je het nieuwe jaar prima ingaan. Zorg ervoor dat je op gewicht let. Daar kan je wel eens moeite mee hebben. Vanaf de 26ste is er een spirituele en mystieke energie, waardoor je mentaal verstandig kunt reageren, maar je ook fysiek een versneld metabolisme hebt. Gebruik deze om onverstandige gewoontes af te leren en om 2020 gezond te beginnen en te zorgen dat je fysiek de juiste keuzes maakt. We wensen je een fantastisch nieuw jaar toe met veel mooie wensen en patronen.

Liefde en relaties
Jupiter, Saturnus, Pluto en de Zon bieden krachtige energieën om dingen te veranderen. Mars, in de Schorpioen, staat tegenover de Zon en maakt je empathisch, maar tegelijk veeleisend. Denk dus niet te veel aan jezelf en leg de lat niet te hoog. Neptunus reist door jouw vriendschapssector en zorgt dat je aantrekkelijk bent om mee om te gaan. Let op dat Uranus, in jouw teken, nadruk op vrijheid legt, waardoor je eigenwijs en koppig bent. Tot de 20ste zal Venus over romantiek waken en zal je communicatief sterk zijn. In een relatie is er passie en opwinding en bloeit de romantiek op. Singles hebben een sterk libido en behoefte aan erotiek. Vanaf de 21ste zorgt Venus in de Waterman dat je iets meer op je zakelijke leven gericht bent. Samen met de actieve Mars zijn er wel machtsspelletjes en financiële zaken die jou storen. Je emotionele kant zal naar voren komen met Venus en Jupiter in de Steenbok en dit brengt veel vuur. Je bent niet alleen erg liefdevol, maar ook sympathiek en warm in de omgang met mensen.

De 1ste vier dagen is de romantiek kwetsbaar, maar tegelijk spannend. Neem niet te veel risico en blijf zoveel mogelijk samen met je partner. Ben je single, dan is het een goede periode voor het verbeteren van het contact met een ex-partner. Ook de periode van de 10de t/m de 12de zit je emotioneel niet altijd lekker in je vel. De 17de en 18de zijn geschikt voor romantiek en nieuwe doelen in een relatie. Ben je single, dan kun je activiteiten voor de toekomst bedenken en kansen geven op een nieuwe partner. Het is dus zeker een prima maand, maar je moet tot de 21ste voorzichtig blijven. Grote plannen in een relatie kun je het best na deze dag gaan doen. Ben je single, dan heb je meer kans op een relatie vanaf de 21ste. Tot die tijd zal je in ieder geval de steun van vrienden en familie krijgen. Daarbij zal de energie van Mercurius jou bijstaan om prima te communiceren en goed na te denken over wat je nou precies wilt. De 22ste zal de Zon in de Boogschutter krachtige energie delen met Mercurius. Daardoor is het t/m de 24ste een prima tijd voor leuke activiteiten en contact met geliefden. Ook de kerst zal over het algemeen goed verlopen en zorgen dat je met nieuwe ervaringen te maken krijgt. De 28ste en 29ste komt de energie van de communicatieve Mercurius in de nuchtere Steenbok. Dit is een tijd dat je op zakelijk gebied actief bent en is het een mindere periode voor romantiek is. Vanaf de 30ste zal je je volledig op Oud en Nieuw kunnen richten en zal je het jaar liefdevol afsluiten.

Carrière en zakelijkheden
Het einde van het jaar zorgt ervoor dat je nog net even wat dingen kunt doen om te ontwikkelen of de dingen af te ronden, die nodig zijn. Ga je er niet te veel op richten dat het een feestmaand is, maar durf veranderingen aan te brengen en realiseer datgene wat je nodig hebt. Hierbij kan de opstandige Uranus veel zelfstandigheid geven. Jupiter zal krachtige energie bieden om je ambities de ruimte te geven. Je kunt een sterke energie hebben om kansen aan te grijpen en zal anderen op je pad krijgen, die jou veel bieden. Wat je deze maand ook doet, Mars zal jou ondersteunen en zorgen dat je risico’s kunt nemen en lef kunt tonen om die dingen te doen, die je van plan bent. Heb je ambitieuze plannen, voer deze dan juist deze maand uit en vertrouw op intuïtie en emoties. Gelijk al de 1ste dagen kun je het best de juiste beslissingen nemen en taken aanpakken, die nog waren blijven liggen. Je krijgt die dagen zoveel op je bord dat een ander er moeite mee zou hebben. Jij bent er juist blij om en zal er alles aandoen om deze periode tot goed einde te brengen. Het is belangrijk dat je in staat bent orde te houden en zorgen dat je duidelijke afspraken maakt voor jezelf en anderen.

De 10de t/m de 12de is een fantastische periode om veel te bereiken en nieuwe mogelijkheden af te dwingen. Dingen die je nu doet, zullen aan het begin van het volgend jaar al tot resultaten leiden. Je doet er goed aan de steun van mensen te accepteren en het niet allemaal alleen te doen. Wees in het midden van de maand open en durf ideeën van mensen te aanvaarden. Het is een prima periode om je zakelijke netwerk te verbreden. Het onbekende zal juist iets bij jou losmaken en zorgen dat je het avontuur opzoekt. Het is een goede tijd voor de kerstdagen om nog even te vlammen en taken af te ronden. De 17de t/m 21ste is een periode om rustig aan te doen. Je hoeft heus niet alles minder te doen, maar meer ontspanning en rust zal je goed doen. De 22ste en 23ste ben je nog één keer volledig op je werk gericht als gevolg van de liefde die Venus, in de Waterman, voor financiën heeft. Vanaf de 24ste doe je er goed aan van de feestdagen te genieten. Heb je die mogelijkheid, dan wordt aangeraden je werk even helemaal links te laten liggen en ontspannende dingen te gaan doen. Moet je toch werken, dan doe je er wel goed aan om voldoende te slapen, pauzes te gebruiken en vooral de 30ste en 31ste je werk even helemaal links te laten liggen.

Mentale en fysieke gezondheid
Omdat december een sterke goddelijke energie met zich meedraagt, is het belangrijk voor alle tekens om zowel mentaal als fysiek tot reiniging te komen. De ware Goddelijke kracht zal de leiding nemen en donkere machten worden even verdreven. Er zullen krachten op ons afkomen, die ons gelukkig maken en doen beseffen dat we vooral onze menselijkheid aan elkaar moeten laten zien. Als we die energie verantwoord gebruiken, zullen de hemelse witte krachten ons hart verwarmen en kleur aan ons leven geven. Niet alleen mentaal kunnen we gereinigd worden, ook fysiek zullen mensen lekker in hun vel zitten. We kunnen behalve deze hogere krachten natuurlijk ook zelf zorgen dat we gezond in het leven staan.

Ten eerste natuurlijk door onze menselijkheid te laten zien, maar ook door ons voedingspatroon aandacht te geven. Als tip willen we een aantal zeer heilzame kruiden noemen om in feestmaaltijden te verwerken: korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend en voedzaam en daarnaast natuurlijk gezonder dan gewone suiker. Je kunt er zelfs zeer lekkere wijn van maken. De schors is goed tegen reuma, jicht, artrose, psoriasis en andere huidkwalen, botproblemen, spierklachten en blaasontsteking. De thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om het bloed in goede conditie te houden. Het is een probaat middel om de klachten van diabetes te verminderen. Het kruid van de berk is bloedzuiverend en koortswerend en kan de aderen opschonen. Bovenal is het belangrijk dat je mensen in je omgeving alle liefde en warmte geeft en vooral veel tijd aan mensen besteedt. Het wordt dan een maand, waarin je werkelijk een complete mentale en fysieke transformatie mee kunt maken. Voor de Stier is December een tijd van ontspanning en je het liefst even gas terugneemt. Dit is natuurlijk logisch door alle feestdagen, maar de Stier heeft wel zijn ambities. Je hebt dus nog wel eens de neiging om te lang met je werk of zakelijkheden door te gaan. Er wordt aangeraden om er even op uit te trekken, zodat jij je op kunt laden voor het nieuwe jaar. Je gezondheid zal uitstekend zijn en je bent mentaal zo sterk dat je bepaalde mindere gewoontes af kunt leren. Met name alcohol, drugs en sigaretten, evenals als koffie en te veel zout en vet kunnen nu je aandacht krijgen. Het is de juiste tijd om gezondheid structureel op orde te brengen. Je vitaliteit zal stijgen en als je voldoende beweegt, zal je metabolisme toenemen. Daardoor is het een maand om overgewicht aan te pakken. Tenslotte wordt aangeraden meer water en thee te drinken om zo je lichaam, geest en ziel een positieve boost te geven.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Het jaar 2019 is turbulent geweest, waarin er geregeld onvrede en onrecht waren en dat maakte het leven er niet altijd even makkelijk op. Toch had dit een positief gehalte, omdat we hierdoor onze stem laten horen in de hoop dat er geluisterd wordt. Soms is het belangrijk onze overtuigingen aan te geven, zolang dit natuurlijk respectvol gaat. Het zal deze feestmaand fijn zijn om er voor elkaar te zijn en romantiek, saamhorigheid en vriendschap te delen om ons niet alleen voelen. De maand begint met de kracht van Jupiter, die de 2de de Boogschutter verlaat en langer dan een jaar naar de Steenbok verhuist. Jupiter en Steenbok zijn tegengestelde krachten. Veel mensen zullen moeten wennen aan verandering, maar uiteindelijk zullen de meesten in staat zijn energie van deze planeet voor nieuwe mogelijkheden te gebruiken.

December is een maand van ontwikkeling van je zakelijke, maar ook persoonlijke leven. De Nieuwe Maan in de Boogschutter van november gaf een intense vibratie en deze ervaren we ook nu nog steeds. Sommige mensen kunnen de energie creatief gebruiken om met mensen af te spreken, de liefde extra sterk te voelen of spiritueel actief te zijn. Wat je ook doet, de energie van Jupiter zal ons over het algemeen gelukkig en avontuurlijk maken. Daarbij zullen Venus en de Zon prominent aanwezig zijn en liefde bieden. Mensen nemen meestal verantwoorde beslissingen, maar we moeten wel opletten. Er wordt aangeraden op te letten wat en aan wie je iets uitgeeft. Sommigen kunnen namelijk de neiging hebben te veel uit te geven en later spijt te krijgen. Een andere krachtige energie is die van de Volle Maan in de Tweeling. Deze zal de 12de in de vroege ochtend plaatsvinden en een diep verlangen losmaken. Mensen zullen wegvluchten van zakelijkheden en zakelijke contacten. De Volle Maan heeft een sterke binding met Neptunus, waardoor er een spirituele kracht is. Deze kan onbewust of in dromen optreden, maar mensen kunnen ook actief hogere energieën oproepen. Het is een tijd van verbetering van je wereld door meer saamhorigheid te creëren. Deze tijd staat Venus tussen Saturnus en Pluto en tezamen met de Maan zorgt dit voor begrip en het oplossen van conflicten, blokkades of andere problemen. Venus zal de 20ste naar de sympathieke Waterman reizen en dit zorgt dat mensen vanaf deze tijd extravert en positief in het leven staan. Mensen vinden het fijn om bij elkaar te zijn en ook vreemden zullen elkaar vriendelijk bejegenen. Er zijn ook mensen die de drang voelen om op reis te gaan of alsnog plannen voor de feestdagen te maken. Het is een prima energie om nieuwe mensen te ontmoeten of leuke sociale activiteiten te plannen. Bijzonder zal de winterzonnewende van de 22ste, omdat er een exact vierkant is tussen Venus in Waterman en Uranus in Stier. Dit maakt dramatische energie los, die tot het eind van de winter blijft bestaan. Er komt een kracht vrij die mensen neigt om hun leven onder de loep te nemen. Het wordt een periode waarin een mindere relatie met een liefdespartner, maar ook met vrienden en familie overdacht worden.

De Kerstperiode en Oud en Nieuw zijn dan geschikt om goede contacten te versterken, maar ook om mindere contacten zelfs te verbreken. Wees alert op het gegeven dat er voor sommigen zware tijden kunnen zijn. Merk je dat jij dit met sommige mensen hebt, durf dan op te treden en wees niet bang om te verliezen. Zoek nu mensen op waar jij je wel goed bij voelt en mijd mensen waar je dit niet bij hebt. De meeste mensen zullen genieten van hun partner, vrienden en familie. Deze periode is geschikt om de toekomst te overdenken en deze nog leuker te maken. Het is een tijd van ontwikkeling op zakelijk, maar ook op privégebied. De Nieuwe Maan vindt de 26ste in de vroege ochtend in de Steenbok plaats. Deze gaat een verbinding aan met Jupiter en brengt saamhorigheid, vertrouwen en vrede, waardoor de kerst over het algemeen positief verloopt. Let op dat Jupiter mensen te makkelijk kan maken op gebied van liefde en vriendschap, maar ook om geld uit te geven en genotsproducten te gebruiken. De Nieuwe Maan kan dit versterken en over het algemeen brengt dit plezier en dat is veel waard. Jupiter beweegt mensen om te handelen en niet passief af te wachten. Merk je dat iets graag wilt, doe dit dan en ga je niet richten op wat niet kan, maar op wat mogelijk is. De maand zal eindigen met de energie van de Maan en Neptunus. Daardoor is de periode vanaf de 30ste feestelijk en spiritueel. Er wordt aangeraden ervoor te kiezen de tijd door te brengen met geliefden en niet te veel in openbare gelegenheden te komen. Deze kosmische energieën kunnen mensen namelijk de neiging geven met Oud en Nieuw drugs en alcohol te gebruiken en niet iedereen zal er even goed mee omgaan. Daarnaast is het mogelijk dat jij controle houdt, maar anderen dit niet altijd kunnen. Verstandig is het om je te richten op mensen waar jij je lekker bij voelt, zodat je het jaar prima afrondt vol liefde en warmte. Je kunt de energie van de Maan en Neptunus gebruiken om te mediteren en passieve hobby’s aandacht te geven.

 

Loading…
Share This