Maandhoroscoop Tweeling

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Tweeling lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 1 mei t/m 20 juni - Juni 2023

Algemeen
Juni kan wisselvallig beginnen als gevolg van Jupiter, die toetreedt tot de Maandelijkse Maanknoop in de Stier. Daardoor kan er voor jou in de maatschappij het een en ander veranderen. Je weet niet zo goed waar je aan toe bent en kunt de moed verliezen om de juiste dingen te doen. Je moet eisen stellen en belangrijke zaken aandacht geven als je merkt dat je met minder importante dingen bezig wilt. Je dient je impulsieve gedrag en de neiging dingen niet te serieus te nemen te controleren. De conjunctie van Jupiter richt zich op het afstemmen op mensen en zoeken naar kansen en ervaringen die ontwikkeling geven. Besteed aandacht aan dromen, tekens en intuïtie, omdat deze je naar iets speciaals kunnen leiden. Het wordt een maand, waarbij je bepaalde aspecten weg plaatst en andere zaken juist op de voorgrond zet. Juni zal niet bepaald een maand zijn om beslissingen over belangrijke levensvragen te nemen. Daar is het veel te vroeg voor en de planetaire energie is soms ook veel te intens voor de kwetsbare Tweeling. De Volle Maan in de vurige Boogschutter staat in jouw sector van relaties en dit geeft veel invloed voor de gehele maand. Als de Maan zijn hoogtepunt bereikt, verlicht hij verborgen emoties en brengt hij duidelijkheid in de liefde, met familie en vrienden. Je kunt je nu veel meer gepassioneerd en avontuurlijk voelen, dan je normaal ervaart. Deze zal je liefdesleven naar een hoger niveau tillen. De eerste week kan hierdoor een periode van loslaten worden, waarbij onnodige zaken en emoties uit je leven kunnen. Dit zal emoties teweegbrengen, waarbij zelfs sociale relaties kunnen verdwijnen als dit beter voor je is. Durf die stap te nemen als je werkelijk voelt dat je er niet echt beter van wordt. Maak in plaats hiervan ruimte voor gezonde en bevredigende verbindingen. Verder komt deze 1ste week van de maand Venus op een zelfverzekerde wijze in de Leeuw. Hierdoor ben je pittiger met communicatie, maar zal dit over het algemeen gewaardeerd worden, omdat je charmant en intelligent overkomt. Zelfs mindere dingen kan je met een glimlach zeggen, waarbij je aantrekkingskracht veel goeds brengt. Toch kan je ook wel eens verward raken door de passie die je voelt en beslissingen die je in een opwelling maakt. Schroom er niet voor deze op een later tijdstip te herroepen. Toon dus wat geduld en stel sommige dingen tot later uit.

Mensen die geregeld kopen of verkopen, dienen rekening te houden dat dit niet de juiste tijd is. Venus kan intense energie geven, waardoor je dingen kunt doen, die jou later in de problemen kunnen brengen. Je bent spiritueel bezig en vraagt jezelf af wie je nu werkelijk bent en waar je goed in bent. Je zult veel activiteiten plannen, waarmee je jezelf kunt ervaren. Mediatie wordt hierbij aangeraden of je kunt ook lekker de natuur intrekken. Ook sport kan een prima wijze zijn om met jezelf in contact te komen. Heb je plannen voor een psycholoog of spiritueel werker dan kan dit een mogelijkheid zijn, maar alleen als je er werkelijk achterstaat. Twijfel je, doe het dan niet. Jouw heersende planeet Mercurius komt de 11de in jouw teken, waardoor je op communicatief gebied versterkt kunt worden en je mentaal en intellectueel erg goed voor de dag komt. De Nieuwe Maan zal de 17de voor een nieuwe start zorgen en dit kan zorgen dat je met een spannend project kunt starten, nieuwe doelen kunt stellen of zelfs met een transformatie in je leven kunt starten. Je moet dit zelf doen en niet wachten op het advies van een ander. In de liefde is het een maand, waarin je charmant bent en in staat bent anderen aan te trekken. Heb je een relatie, dan schenkt je partner veel aandacht. Bedenk dat de Nieuwe Maan in jouw teken zorgt voor persoonlijke groei en het vertrouwen in intuïtie. Volg je hart, dan zal je relatie versterkt worden. Ben je single, dan zal deze energie veel kansen bieden op een nieuwe relatie. Er zijn echter veel Tweelingen, die het fijn vinden zelfstandig te blijven. Retrograde Saturnus zal in de Vissen voor veel energie zorgen, maar dan meer om doelen in je carrière te stellen en nieuwe mogelijkheden op te zoeken. De 20ste zal de Zon in de Kreeft zorgen dat de Tweeling actiever wordt en zich naar buiten richt. Jouw planeet Mercurius zal de 26ste veel energie geven en jouw mentale vermogens en intuïtie versterken. Vertrouw op jezelf en het universum om je op het juiste pad te leiden. Er zijn goede mogelijkheden om er op financieel gebied op vooruit te gaan. Maak wel duidelijke plannen, zodat je geen dingen doet, die zorgen voor problemen. Neptunus zal de 30ste retrograde in de Vissen bewegen en hierdoor worden dromen en illusies versterkt. Je kunt de energie gebruiken om in je carrière stappen te maken. Volg je passie en stel nieuwe doelen, die je al een tijd in gedachten had. De kans op succes is groot, mits jouw voorgevoel dat ingeeft.

Liefde, relaties en sociale contacten
Op liefdesgebied zal er een complexe maand aankomen, doordat er een storende planetaire energie op je afkomt. Hierdoor heb je veel moeite om stabiel in een relatie te staan, waardoor je partner zich wel eens af kan vragen wie je werkelijk bent. Jij weet dit zelf ook niet altijd evengoed en daardoor zal je ook niet altijd evenveel begrip voor je partner hebben. Dit komt voornamelijk door planetaire energie, die ervoor zorgt dat je empathisch vermogen geregeld zwakker is. Je doet er deze maand goed aan om hier wel controle op uit te oefenen. Lukt dit niet, dan kunnen er conflicten optreden, waarbij jullie elkaar niet echt begrijpen. Seksualiteit en romantiek zullen dan geen vaste plek in je relatie hebben, waardoor juni minder liefdevol kan zijn. Wanneer je echter in staat bent hier over te communiceren, zal het allemaal wel meevallen en kunnen jullie in ieder geval op geestelijk niveau veel delen. Ben je single, dan zal er deze maand weinig ruimte voor liefde en seks zijn, althans als het om een vaste relatie gaat. Doordat je charmant overkomt, zal je echter wel mensen aantrekken, maar vooral als het om losse relaties gaat. Mocht je hier geen probleem mee hebben, dan is er wel degelijk veel spanning en erotiek mogelijk. Het zal misschien wel duidelijk zijn dat de maand juni niet altijd op rolletjes zal lopen. Gaat het om een vaste relatie of iemand die een vaste relatie met je wil, dan zal je waarschijnlijk hard achteruit lopen. Gaat het om communicatie en warme gevoelens dan kun je in een relatie wel nog wat fijns bieden, evenals pure erotiek zonder al teveel verplichtingen. Langdurige stabiele relaties kunnen verstoord worden door heftige planetaire invloed. Je kunt daardoor gevoelig zijn op momenten dat er iemand emotioneel te dichtbij komt. Daarnaast kun je zeer idealistisch worden, waardoor je van je partner of een gegadigde teveel verwacht en het de ander kwalijk kan nemen als deze hier niet aan voldoet. Tenslotte kun je door deze energie wel eens teveel praten en te weinig luisteren, waarbij je niet alleen naar een partner, maar ook naar vrienden of anderen weinig empathie laat zien. Bedenk dat communicatie van twee kanten moet komen en deze maand dus een sleutelrol zal vervullen.

Carrière en zakelijkheden
Doordat je deze maand erg gevoelig kunt zijn, ben je kwetsbaar in contact met anderen. Met name mensen die kritiek op je hebben, kunnen je danig storen. Er moet dan ook een groot deel van de maand beroep gedaan worden op flexibiliteit, communicatie en intellectuele kracht. Zorg dat je in contact met collega’s en leidinggevenden begrip op weet te brengen, zodat je mensen laat zien dat je ze wilt en kunt begrijpen. Tracht mensen ook niet teveel te overtuigen van datgene waar jij gelijk in denkt te hebben. Op momenten dat je met bureaucratie en bureauwerk te maken hebt, kan je frustraties ervaren. Je doet er dan verstandig aan geregeld wat ontspanning te zoeken, zodat je je kunt ontladen. Dit zal je echt nodig hebben, dus maak daar tijd voor. Er kunnen spanningen op je afkomen van instanties en mensen die het je lastig maken. Houd je verstand erbij en blijf vooral relaxt. Toewijding en vermogen om door te zetten, zullen deze maand sleutelwoorden zijn, evenals ontspanning en geduld. Dit lijkt allemaal negatief te zijn, maar eigenlijk hoeft dit niet zo te zijn. Wanneer je alle stress en spanning als uitdaging kunt zien, zal je merken dat het eigenlijk een heel vruchtvolle periode zijn, waarbij je in staat bent er van te leren. Het zal een periode zijn, waarbij je te maken krijgt met positieve vernieuwingen en het plannen van nieuwe doelen om je leven een flinke impuls te geven. Je wilt doorgaan en leren van dingen die je tegenkomt en zal in staat zijn om je ideeën te versterken en een duidelijke strategie uit te werken. Er wordt aangeraden om in juni op je instinct te vertrouwen, maar niet te denken dat alles je makkelijk afgaat. Onoplettendheid kan deze maand tot fouten en misleidingen leiden en daar zit je niet op te wachten, omdat je dan weer achteruit geworpen wordt. Financieel kan het een prima maand zijn, waarbij je, door hard te werken, meer inkomsten kunt krijgen. Toch zal je dit wel minder belangrijk vinden dan je mentale welzijn. Je voelt je liever arm en gelukkig, dan rijk en ongelukkig. De planetaire energie versterkt je fysieke uitstraling. Hierdoor kunnen mensen die een baan zoeken, door hun aantrekkelijke uiterlijk goede kansen maken om een nieuwe betrekking te vinden.

We staan bijna halverwege het jaar en we kunnen intense en krachtige energie ervaren door energie van de hemellichamen. Juni is een tijd van dankbaarheid, waarbij we oog krijgen voor leven en schoonheid die er te bespeuren zijn, ondanks dat de wereld steeds meer met chaos te maken krijgt. Laten we niet vergeten dat er mooie wegen zijn om de schoonheid van het leven in te zien. Kijk vooral naar de kleinere aspecten in het leven en houd je aan het spreekwoord: “Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert”. Het wordt een maand waarin we op zoek zijn naar waarheid en emoties de vrije loop laten. Vreugde en blijdschap zit hem in de kleine dingen en zullen verbinden. Let wel op dat dat de meeste mensen niet bang zijn om hun mening te uiten en gevoelens kenbaar te maken. Ook kunnen we onze talenten laten zien en is het een prima periode om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. De energieën van juni brengen ons in verbinding met ons bewustzijn, maar ook zeker onderbewustzijn, waardoor er momenten zijn dat we met onze diepste emoties in aanraking komen. We kunnen hierdoor krachtig transformeren, waarbij we zowel fysiek als mentaal ontplooien. Het is een prima periode om jezelf te verwennen met nieuwe kleding, bezittingen of verbeteringen van je leven. We staan in contact met onszelf en daardoor zijn we in staat grenzen te bepalen en deze aan anderen te tonen. Ook kunnen we keuzes maken om de waarheid te vinden, welke tot mentale en psychische wegen leiden. Benut de energie en straal deze uit. De reden, waarom we naar een maand van passie en transformatie gaan, komt door de sterke hemelse activiteiten.

Vooral de Volle Maan, Venus in Leeuw, Mercurius in Maagd, Pluto in Steenbok, de Nieuwe Maan en retrograde Saturnus zullen passionele gevoelens prikkelen en spirituele gevoelens losmaken, die zowel mentaal, psychisch als fysiek baat brengen om gezond in het leven te staan. Mercurius keert rond de 11de terug naar de Tweeling en Pluto zal een tocht in de Steenbok maken, samen met de Nieuwe Maan. We zullen te maken krijgen met de retrograde Saturnus en daarbij zullen we ook nog eens in de tijd van de Kreeft komen. Deze krachten zullen vooral de 2de helft van de maand voor passie en transformatie zorgen. De energie zal zorgen dat we het oude loslaten en het nieuwe omarmen. Relaties zullen te maken krijgen met verschuivingen, welke kunnen zorgen voor fijne, maar ook voor mindere tijden, waarbij fysieke en mentale pijnen voor kunnen komen. Het verleden kan hierdoor terugkomen, waarbij disbalans en trauma’s ontstaan, met een karmische kracht, die relaties kan verstoren. Aan de andere kant biedt deze energie prima kansen om te ontwikkelen en lekker in het leven te staan. Mocht je merken dat je emoties onder druk komen, dan wordt aangeraden hier toch wel een weg in te vinden. Ben jij je bewust van de energie, dan zal er genezende werking van uitgaan. Toch kunnen veel mensen erg kwetsbaar zijn en is het dus belangrijk om je niet te open op te stellen en emoties onder controle te houden. Lukt dit niet, dan kunnen we emoties op anderen botvieren en zullen we fysiek geraakt worden. Per sterrenbeeld kan dit weer op een andere wijze optreden en zal de beïnvloeding mentaal en/of fysiek plaatsvinden.

Heb je die mogelijkheid dan zal een reisje wel op zijn plaats zijn. Met name als de Tweeling emotioneel wat minder fit is, kan deze er relaxter door worden en zullen je emoties tot bedaren komen. Je kunt deze maand geregeld ongeduldig zijn en jezelf hier mentaal door belasten. Mocht je dit ervaren, dan is het verstandig om er over te praten. Dit kan met vertrouwde mensen, maar ook met een deskundige. Dit laatste kun je beter pas doen, als je van alles geprobeerd hebt. Juni zal een maand zijn, waarbij je de neiging hebt zorgen en angst te verdoezelen door alcohol of andere stimulerende middelen. Bedenk dat het lijkt alsof deze je helpen, maar dat dit echt niet zo is. Sterker nog, ze zorgen er uiteindelijk voor dat de problemen verergeren. Communicatie zal belangrijker zijn, maar ook voldoende slaap, geregelde lichaamsbeweging en een gezond voedingspatroon zullen naar voren moeten komen. Qua voeding moet je opletten dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Tweelingen hebben namelijk nog wel eens de neiging om eerder te weinig dan teveel te eten. Let daar op, omdat je belangrijke voedingsstoffen niet kunt missen. Ondanks de stressvolle energie wordt voorspeld dat de gezondheid goed is en stress vermindert. Je bent in staat om lichaam en geest voldoende aandacht te geven.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Er ontstaat in juni krachtige en transformerende energie, die je kunt gebruiken om een doelgericht leven te creëren. Maak verbinding met je innerlijke wijsheid, door tijd te nemen om contact met je innerlijke zelf te leggen. Het is een tijd van meditatie of het aanleggen van een dagboek. Luister naar fluisteringen van je hart en laat ze je leiden naar je hoogste doel. We krijgen de 1ste week te maken met de vurige Volle Maan van de 4de om 5:43 uur, die deze hele week in staat is spiritueel te beroeren. Venus verschuift de 5de van de Kreeft naar Leeuw en daardoor kunnen we de eerste dagen flink wat emoties ervaren. Deze kunnen we soms verbergen om ze er daarna in alle intensiteit uit te gooien. Deze planeet verblijft hier tot 9 oktober en zal dus veel invloed houden. Mensen hebben de neiging theatraal gedrag te vertonen binnen een relatie en in de romantiek. Het zal een periode worden, waarom we gestimuleerd worden om de liefde en erotiek op te zoeken. Verliefdheid kan een sterke rol spelen, zowel voor gebonden mensen als singles. Let op dat ontrouw en een breuk op de loer kunnen liggen. Deze 1ste week krijgen we ook te maken met de conjunctie tussen Jupiter en Noordelijke Maanknoop in de Stier. Deze energie kan ons bewegen mogelijkheden te zoeken om te ontwikkelen en dromen na te streven. Deze verbinding geeft ons meer kans om doelen en wegen te vinden om te bereiken wat we al een tijd van plan zijn. De energie biedt hulp bij dingen die we op gebied van financiën, carrière en materiële aspecten bewerkstelligen. Je kunt nu best wat risico nemen, omdat er vele kansen zijn om financiële armslag te creëren en financiële meevallers af te dwingen. De Volle Maan staat in Boogschutter en deze stand zal ons vooral intellectueel en op gebied van eerlijkheid stimuleren. Tot aan de periode van de Nieuwe Maan kunnen we profijt van deze kracht hebben. We ervaren verlichting van ons leven en kunnen meer de drang hebben de wereld te ontdekken en nieuwe mogelijkheden op te zoeken. Ambities worden versterkt en we staan open voor spirituele entiteiten om ons heen. Prima periode voor mediums en paragnosten om boodschappen door te krijgen en deze door te geven. Omdat de Volle Maan een driehoek vormt met Cheiron in de Ram is er genezende en transformerende werking, waardoor emotionele wonden verdwijnen en we een nieuwe periode in kunnen gaan. Tegelijkertijd nodigt een vierkant met Saturnus in Vissen uit om angsten onder ogen te zien en negatieve denkpatronen of gedragingen los te laten, die ons tegenhouden om volledig van het leven te genieten. Kun je volledig gebruik maken van de kosmische krachten, dan zal je de eerste en tweede week vernieuwen en opladen om het tweede deel van de maand fris in te gaan.

Venus zal dus de 5de naar de Leeuw gaan en tegenover de retrograde Pluto in de Waterman staan, wat veel tegengestelde krachten brengt. De Leeuw wekt hierbij betrouwbare energie in de romantiek op. De meeste mensen kunnen door deze energie met hun diepste gevoelens in contact komen en hierdoor is er toch veel mogelijk. We staan nu namelijk creatief en speels in het leven. Er is echter een waarschuwing. Heb je een mindere relatie, dan zal je op moeten letten. Verlangens kunnen hormonen op hol brengen, waardoor verkeerde beslissingen mogelijk zijn. Weerstand tussen Venus en Pluto levert spanning op, waarbij we aan de ene kant op zoek zijn naar relaties en een liefdevolle verbinding. Aan de andere kant kunnen we een soort bindingsangst ervaren. Gebruiken we de energie op een stabiele wijze, dan kunnen we nieuwe overtuigingen krijgen en zullen we juist voor relaties zorgen, die echt wat te bieden hebben. De 8ste ontstaat er een kosmisch kruispunt ontstaan tussen Venus in Leeuw en de Noord- en Zuidknoop. Ook deze energie zal er toe bijdragen dat er nieuwe kansen op liefdesgebied komen. Deze energie zal het enthousiasme en de passie stimuleren voor diegenen die het gevoel hebben dat ze in hun liefdesleven vastzitten. Hierdoor kunnen ze er niet alles uithalen wat ze graag willen. Venus vormt een vierkant met de Zuidknoop in Schorpioen, wat intense emoties naar boven brengt. Mensen kunnen aan de ene kant een sterke drang naar vrijheid ervaren, terwijl er aan de andere kant juist emotionele problemen kunnen ontstaan. Tracht balans te vinden. De 11de zal Mercurius naar de Kreeft reizen en gaat Pluto weer naar de Steenbok. Je kunt hierdoor nieuwe ideeën krijgen, diepgaande gesprekken voeren en intellectueel versterken. Deze transit is geschikt om te leren, les te geven, sociale contacten te maken en kennis met anderen te delen. Pas op dat we mentaal gezien nog wel eens het contact tussen onze ziel en ons lichaam kunnen verliezen. Er wordt aangeraden te mediteren, te sporten, emoties er uit te gooien en contact met de natuur te houden. Pluto zal met energie komen, die voor veranderingen en verschuivingen zorgen. Dit kan intense onrust brengen, omdat transformaties zorgen dat mensen gestrest kunnen raken bij het nemen van beslissingen. Op 18 juni zal de Nieuwe Maan om 6:39 verschijnen, maar zoals we al stelden is de energie van de Maan al vanaf de 1ste dag sterk aanwezig. De retrograde Saturnus in Vissen gaat hier een krachtige verbinding met de Maan aan. Daardoor is er de rest van de maand een sterke energie, die zorgt dat mensen meer discipline zoeken en er verantwoordelijkheid opkomt. Dit kan een gunstige werking op de Aarde en mensheid hebben, waarbij er een grotere kans is op meer vrede op de Aarde.

De kosmische stand geeft ons lessen, hoe te gedragen en hoe aanpassingen te maken, die rust in ons leven brengen. De nieuwe Maan stimuleert innerlijke wijsheid en onze intuïtie, waardoor we aan kunnen voelen welke richting we op gaan. Neptunus in Vissen versterkt dit, waardoor er heel wat mogelijk is in dit laatste deel van de maand. Daarbij kunnen emotionele volwassenheid ontwikkeld en problemen overwonnen worden. De 19de zal Jupiter een sextiel met Saturnus vormen. Jupiter in Stier brengt zegeningen van voorspoed, terwijl Saturnus in Vissen uitnodigt contact met ons astrale lichaam te maken en dromen in de gaten te houden. Saturnus zal inmiddels tot 4 november een retrograde beweging in de Vissen maken. We worden gedwongen minder naar onszelf te kijken, maar gericht te zijn op anderen. Er kunnen deze periode momenten zijn dat er demonstraties zijn, waarbij mensen vragen naar veiligheid en betere sociale regelingen. Mensen zijn nu meer geneigd om gemeenschappelijke doelen na te streven en elkaar te steunen. Het is een tijd om nieuwe ideeën te krijgen, door oude denkwijzen te veranderen. De 21ste zal de Zon de zomerzonnewende in de Kreeft opstarten. We gaan een tijd in van het verzorgen van de zwakkeren in onze samenleving, waarbij genezing en emotionele reflectie belangrijk zullen zijn. De hemelse gebeurtenis heeft een speciale betekenis en symboliseert een tijd van overvloed, groei en overwinning op duisternis. Het is een prima periode om emotionele bagage los te laten en te zorgen dat onze gezondheid een positieve boost krijgt. Het eind van de maand gaat Mercurius naar de spirituele Kreeft, waar deze zich bij de Zon voegt. Daardoor hebben de meeste mensen veel empathie naar anderen en kunnen emotionele behoeftes getriggerd worden. Luister vooral naar emoties en minder naar je ratio. Ook nu is het een periode van verwerken van trauma’s en andere emotionele wonden. Daardoor is het dus echt een maand, waarin we het een en ander achter ons laten als we vertrouwen op onze intuïtie en vanuit ons hart communiceren. Neptunus start de 30ste een retrograde beweging in de Vissen en zal tot 6 december deze beweging maken. De transit nodigt uit naar binnen te kijken en de diepere betekenis achter dromen en verlangens te onderzoeken. De retrograde stand is een tijd om illusies of wanen los te laten die ons ervan weerhouden ware doelen na te streven. Het is een tijd om oppervlakkigheden los te laten en ons te richten op belangrijk zaken in ons leven. We sluiten de maand verstandig en liefdevol af.

Loading…
Share This