Maandhoroscoop Tweeling

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Tweeling lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 1 mei t/m 20 juni - Oktober 2021

Algemeen
Oktober kan voor de Tweeling een periode zijn, waarin je wilt spelen en genieten. Je kunt soms tijd tekort komen om te kiezen wat je allemaal wilt doen. Daar zullen romantiek, creativiteit en andere plezierige activiteiten zeker bij horen. Daarnaast zal je ook een sterke drang voelen om dingen in het leven te willen verbeteren, waar je eerder nog niet aan toe bent gekomen. Dit kan gaan om bezittingen, die je hebt of mensen waarmee je omgaat. Het zal de hele maand dan ook een tijd worden, waarin je uitgedaagd wordt zowel mentaal, fysiek als intellectueel iets te bereiken. Dit zullen niet alleen maar irreële gevoelens zijn, maar er kunnen ook daadwerkelijk obstakels zijn, die je op zal moeten lossen. Tracht emoties onder controle te houden, zodat je jezelf er niet bij verliest. De Tweeling zal deze maand enthousiasme in moeten tomen, omdat de positie van Saturnus heftige energie teweegbrengt. Hierdoor kunnen er radicale veranderingen zijn, waarbij je strategieën, die je normaal gebruikt, aan moet passen. Dit kost moeite, omdat dit met verschillende tradities, culturen of andere belangrijke levensvraagstukken te maken heeft. Dit zal betekenen dat het zeker geen stabiele maand wordt, maar dat het uiteindelijk een positieve fase in je leven is. Misschien zal de Tweeling niet gewend zijn op een andere wijze in het leven te staan, maar dit betekent niet dat deze er niet in slaagt om te veranderen. We kunnen nu wel alvast zeggen dat je aan het eind van de maand tevreden kunt zijn met wat je bereikt hebt. De Maan zal in de eerste week een krachtige steun zijn om creatieve projecten te starten en talenten en vaardigheden aan te scherpen. De Nieuwe Maan zal rond de 6de in je liefdessector staan en nauw verbonden zijn met de hartstochtelijke Mars. Mercurius is hier ook retrograde tot 18 oktober, maar dat hoeft niet negatief te zijn. Sterker nog, het kan juist in je voordeel werken! Het veranderen van je perspectief over liefde en zaken van het hart zou je kunnen helpen om eindelijk de liefde aan te trekken waar je echt naar verlangt. Het is mogelijk dat jij en een huidige liefde van een nieuwe start genieten als jullie eenmaal de mentale herzieningen hebben doorgevoerd die nodig zijn in romantiek. Je zult in staat zijn uiteindelijk bevestigend te antwoorden tegen dat wat jou het meeste geluk brengt.

Vanaf de 15de ben je erg betrokken bij mentale en intellectuele zaken en zal je zeker niet oppervlakkig zijn, maar heel erg op de details letten. Je kunt prima communiceren, zowel zakelijk als privé. Wel zal je meer bezig zijn om je gezondheid onder de loep te nemen en bepaalde zaken te veranderen om lekkerder in je vel te zitten. Daarnaast zal Mercurius energie bieden, die zorgt dat je kunt overdenken wat je moet doen om doelstellingen, bij veranderende omstandigheden, te veranderen. De thuissituatie zal meer energie vergen en ook je persoonlijke leven zal meer aandacht krijgen dan je professionele leven en je carrière. Je zult er op moeten letten dat je je werk niet verwaarloost. Op zich hoef je je tot en met de 22ste geen zorgen te maken, omdat alles wel op rolletjes loopt. Daarna zal je echter je focus op je werk moeten richten, omdat veel van je gevraagd wordt. Tracht verstandig te blijven eten en zorg dat je bepaalde negatieve gedragingen en eetpatronen afleert. De Volle Maan zal jou hierbij kunnen ondersteunen als deze in de 3de week in jouw sector van positieve verwachtingen gaat bewegen. Je kunt dan dromen van toekomstige activiteiten en successen die je kunt behalen. Er zijn aanwijzingen dat dit je veel moois kan brengen en dromen waarheid worden. Deze Volle Maan kan een aantal dagen zorgen voor goede verwachtingen en wensen die in vervulling gaan. Wat je ook doet en welk gebied je ook betreedt, toch kan je dingen bereiken, die je niet verwacht. Vanaf de 24ste heb je veel interesse en kan je gestimuleerd worden contact met je onderbewustzijn te maken. Het zal de laatste week, maar wellicht de hele maand belangrijk zijn persoonlijk in te zetten en niet alleen zelfstandig bezig te zijn. Samenwerking met anderen, zal belangrijk zijn om doelen te bereiken. De Tweeling zal nu dan ook moeten zorgen flexibel en diplomatiek in het contact met andere mensen te blijven. De 27ste brengt bewustzijn bij een mystieke of spirituele discipline of emotionele kwestie. Dit is een spannende tijd en vooral als de 30ste Mars ook nog eens zijn intrede in jouw sector van werk en gezondheid doet. Je kunt nu van alles doen om je gezondheid te versterken en meer te doen om lekker in het leven te staan.

Liefde en relaties
Met name aan het begin van de maand ervaar je minder liefde. In een relatie besteed je meer tijd aan je werk of je eigen dingen, terwijl je je partner veel minder aandacht geeft. Tracht hier een balans in aan te brengen. Het zou jammer zijn als je hierdoor afstand creëert. Ook bij vriendschappen dien je daar voor op te passen en doe je er goed aan anderen duidelijk te maken dat je even wat meer tijd voor jezelf nodig hebt. Je zult merken dat er dingen in je leven niet altijd even goed gaan en weet niet altijd waarom dit is. Als je tracht je geduld te bewaren, zal je merken dat het gaandeweg de maand een stuk beter zal gaan, waardoor je op sociaal gebied steeds lekkerder in je vel komt te zitten. Hierdoor zal je merken dat de eerste dagen misschien wel minder goed gingen, maar dat je vanaf de 2de week meer energie voelt om controle over jezelf te krijgen. Hierdoor zullen er veel meer dingen goed gaan en zal je vanaf de 23ste weinig negatieve energie meer ervaren. Venus zal positieve energie op je afsturen, waardoor je charmanter en warmer overkomt en hierdoor beter met anderen op kunt schieten. Een relatie zal een stuk beter verlopen en vriendschappen bieden deze periode weer veel meer, waardoor er leuke activiteiten gepland kunnen worden en afspraken meestal gezellig verlopen. Als single kun je in deze periode het gevoel krijgen dat je iemand van vroeger mist en wellicht kun je er iets aan doen om mensen, die je een tijd niet gezien hebt, op te zoeken. Let het eind van de maand op, dat je soms teveel energie hebt en jezelf dan niet altijd even goed onder controle hebt. Hierdoor kun je je soms zeer intens gedragen, waardoor mensen je niet altijd kunnen volgen. Als single kun je frustraties ervaren, omdat je niet de juiste persoon weet te vinden. Let op dat je niet te angstvallig bezig gaat om afspraken te maken. Je kunt dan wel mensen tegenkomen, maar of daar dan de juiste persoon bij zit, is de vraag. Tracht geduld op te brengen, dan komt het goed. Impulsiviteit kan er zelfs voor zorgen dat jij jezelf in de wielen gaat rijden en daar word je zeker niet erg gelukkig van.

Carrière en zakelijkheden
Je vindt het erg moeilijk in de eerste week van de maand je hoofd koel te houden. Je kunt jezelf niet altijd goed uitdrukken en kunt hierdoor verkeerde dingen doen of zeggen. Misschien is het verstandig om in deze periode soms een vrije dag op te nemen en je werk even helemaal weg te leggen. Je kunt je dan beter richten op het bereiden van een gezonde maaltijd of lekker de natuur in te trekken. Soms kan het ook fijn zijn om jezelf even helemaal in een sport te geven. Je kunt frustraties er dan beter uitgooien, waardoor je naar andere mensen toe een stuk relaxter reageert en er minder kans op conflicten en onvrede is. Zorg ervoor dat je het hoofd koel houdt en beperk zoveel mogelijk het risico op misverstanden. Mocht je iets met collega’s of andere zakelijke partners bespreken, bereid je dan extra goed voor en weeg van tevoren positieve en negatieve punten af. Met name de eerste 10 dagen kunnen extra gespannen zijn. Daarna zal het langzamerhand beter gaan en de laatste week zal prima verlopen. Dit komt aan de ene kant door een warme en sensitieve straling die jezelf ervaart en aan de andere kant de ervaring van een krachtige en actieve energie die jij aan anderen laat zien. Hierdoor kun je veel aan en ben je efficiënt en adequaat met werk en de omgang met zakelijke partners. Je kunt beter organiseren en mensen zullen weer langzamerhand het beeld krijgen van wie je werkelijk bent, namelijk een optimistische en warme persoonlijkheid. Een single kan in deze periode verliefd raken op een zakelijk contact, maar dient ervoor op te passen dat hier veel haken en ogen aan kunnen zitten. Let op dat je aan het eind van de week teveel energie kunt hebben, waardoor je kunt overdrijven bij de dingen die je doet. Pas hiervoor op, omdat mensen je dan heel erg moeilijk kunnen volgen.

Mentale en fysieke gezondheid
Er zijn retrograde energieën te bespeuren en dit kan emotioneel, maar ook fysiek raken. Met de komst van wisselvallig weer en opleving van griep en corona kan dit flinke problemen geven. Saturnus zal tot de 10de retrograde bewegen en wijst mensen op grenzen en gewoontes. Er wordt aangeraden deze energie te gebruiken om bepaalde gewoontes af te leren en te zorgen dat je op een gezonde wijze in het leven staat. Veel mensen zullen ervaren dat ze hier sterker mee bezig zijn, dan eerder met deze retrograde beweging. Maak tot de 10de gebruik van die kracht en tracht bepaalde dingen werkelijk af te leren. De periode van de 6de, met de Nieuwe Maan in de Weegschaal, t/m de 20ste met de Volle Maan, geeft niet alleen energetisch veel kracht. Er komen ook kosmische energieën op de Aarde af. Het kan een maand worden, waarbij we met wisselvallige weersomstandigheden te maken krijgen. Daardoor moeten we opletten niet ziek te worden. De kans op verkoudheid, griep of een andere ziekte kan daarom groter zijn. Jupiter zal tot de 17de retrograde bewegen en die energie kunnen we gebruiken om intellectueel aan te scherpen. Bepaalde zaken uit het verleden kunnen terug in onze gedachten komen. Daardoor bestaat er een kans dat we eerder gemaakte fouten herstellen. Jupiter helpt hierbij doelen te stellen om er vooral mentaal beter voor te staan. Neptunus zal t/m eind november retrograde bewegen en dit zal van invloed zijn op onze realiteitszin. We kunnen veel bezig zijn met de vraag of we ergens goed aandoen of dat we het verkeerd zien. We zullen over het algemeen merken dat we realistischer zijn en uiteindelijk nuchter bekijken hoe we ons leven in de juiste richting sturen. Uranus zal tot half januari 2022 retrograde bewegen. Ook deze energie kan nu positief werken en zorgen dat we onszelf beter onder controle houden. We zijn minder impulsief en dit kunnen we zowel in woorden als daden zien, omdat mensen iets meer rust in zichzelf ervaren en minder snel op de kast zitten. Oktober zal dus geen makkelijke maand worden als het om gezondheid gaat, maar dat is afhankelijk van hoe we in het leven staan. Mensen die op hun gezondheid letten, zullen meer bestand zijn tegen eventuele gevaren. Ook kan er in het verkeer of bij gebruik van gereedschappen of machines meer gevaar zijn, maar ook dit is afhankelijk van hoeveel risico we nemen. De Volle Maan reist in de Ram en dit geeft problemen als we met negatief gedrag te maken krijgen. Veel mensen zullen moeite hebben balans te vinden bij de aandacht voor mensen in hun omgeving en aan zichzelf. Dit brengt teleurstelling teweeg, omdat niet iedereen hier even goed mee omgaat. Wees dus alert dat je deze maand zelf afspraken en beloftes nakomt, maar wees empathisch en geduldig als anderen dit niet doen. Er lijkt een link te zijn tussen gedrag van mensen en frustraties, waarbij zich dit wel per teken anders kan uiten.

Voor de Tweeling geldt dat deze last van nogal wat tegenstrijdigheden kan hebben, waarbij er voordelen en nadelen zijn. Je bent aan de ene kant vrolijk en open, aan de andere kant gesloten en zwaarmoedig als dingen niet gaan zoals je wilt. Je kunt mensen in hun waarde laten, maar ze aan andere kant irriteren door scherpe en zogenaamd goedbedoelde adviezen. Er is ook een duidelijk onderscheid in het contact met relatief onbekenden en mensen waar je een innige band mee hebt. Bij deze laatste groep kun je wel eens onverklaarbaar stressvol, ongeduldig en onrustig zijn, terwijl je bij oppervlakkige contacten juist sterk, geduldig en vriendelijk bent. Hierdoor kun je in het leven door die wisselvalligheid stress ervaren, welke tot depressies en/of fysieke klachten leiden. Mocht je dit merken, dan doe je er goed aan er met een vertrouwenspersoon over te praten. Verder is het deze maand belangrijk activiteiten te ontplooien om innerlijke onrust te minderen, door lekker te sporten, de vrije natuur in te gaan of leuke dingen met mensen te doen. Ook yoga en meditatie kunnen wonderen verrichten. Qua voeding kun je vlees beter vervangen door ei-en zuivelproducten, maar vergeet niet om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Pluto brengt het eind van de 1ste week krachtige energie als de Nieuwe Maan, in Weegschaal, op de 6de aanwezig is en tegelijk met Mars invloed heeft. Romantiek, sensualiteit en erotiek zijn sterk aanwezig. Negatief is dat er mensen zijn die boosheid ervaren en niet altijd fijn in de omgang zijn. De Nieuwe Maan zal in Weegschaal bewegen, waardoor we de schoonheid van het leven en omgang met mensen kunnen waarderen. Er zal de eerste week veel ruimte zijn voor plezier, schoonheid en romantiek. Het is een tijd van genieten, waarbij we niet alleen intellectueel en mentaal sterk zijn, maar ook fysiek. We kunnen de energie gebruiken om artistiek of sportief bezig te zijn. Ook is het een prima tijd voor leuke activiteiten met vrienden of familie. Geregeld ervaren mensen gevoelens van dood, wedergeboorte, obsessie en regeneratie. Dit kan lastig zijn, omdat niet iedereen er goed mee omgaat. Er zijn echter ook mensen die dit kunnen. Mars zal de hele maand in Weegschaal bewegen en minder emoties brengen. De Weegschaal geeft echter een sterke neiging onrechtvaardig gedrag aan te pakken. Ondanks minder intense emoties, kunnen er mensen zijn, die voor het goede vechten. Dit kan onevenwichtigheid brengen, waarbij mensen zichzelf en anderen niet altijd begrijpen. Merk je dit aan jezelf, dan wordt aangeraden rationeel en geduldig te blijven en je niet mee te laten slepen door mensen, die emoties niet onder controle hebben. Vooral eind van de maand kan Mars, die naar de Schorpioen beweegt, jaloers en bezitterig gedrag versterken. Pluto brengt soms een obsessieve en passionele kracht. Plezier en genot kunnen versterkt worden en energie van de Weegschaal kan veel moois brengen.

 

Ook na de eerste week komt er veel positiviteit van de planeten. Mars is wel negatiever en kan storing brengen, waardoor stabiliteit in het geding kan komen. Het is verstandig niet te impulsief te zijn en diplomatiek te handelen als er conflicten of andere problemen zijn. Venus zal vanaf de 7de in de Boogschutter reizen, wat geschikt is voor carrière, studie of ontmoeten van nieuwe mensen. Dit laatste geldt vooral voor singles, die zich graag laten verleiden. Gebonden mensen zullen er wat afstandelijker in zijn. De energie van Venus in de Boogschutter kan vrijheid aan mensen geven, waardoor we graag ons eigen gang gaan en buiten dagelijkse beslommeringen stappen. De 10de t/m de 15de zal Saturnus in Waterman energie delen met Pluto en Saturnus. Mensen worden gepassioneerd door deze krachten, waardoor ongezond en onverantwoordelijk gedrag afgewend of afgeleerd kan worden.  Mercurius zal tot de 17de in retrograde beweging staan. Tot die periode kan er op liefdesgebied negatieve energie zijn en zijn er zelfs bedreigingen die bestaande relaties kunnen beëindigen. Mensen die in staat zijn hier rationeel en nuchter mee om te gaan, kunnen uitdagingen het hoofd bieden en tegenslagen gebruiken om er juist beter van te worden. Het is een prima periode voor vriendschap en sociale contacten. Vanaf de 17de zal Mercurius voorwaarts bewegen. Bijzonder is dat de planeet tegenover Cheiron staat en de 17de t/m de 20ste communicatie onder druk zet. We moeten dan oppassen wat we zeggen en tegen wie.

 

De Zon beweegt t/m de 22ste in de Weegschaal en houdt de 6de de Maan, Pluto en Mars gezelschap. Veel mensen denken geregeld na over gedrag van anderen, maar ook over zichzelf. We zijn daardoor minder sterk qua beslissingen. Besluiteloosheid is iets wat de Weegschaal kan geven en helemaal als de Zon er bijkomt. Onzekerheid en minder efficiënt gedrag kunnen ons parten spelen. Merk je dat je er last van hebt, dan wordt aangeraden je creatief te uiten in hobby’s of in de natuur om gedachten op een rijtje te zetten. Vanaf de 23ste reist de Zon t/m de 3de week van november in de Schorpioen, waar eind oktober Mars bijkomt. Dit kan vechtlust en obsessie meebrengen, waardoor we voorzichtig moeten zijn in de omgang met anderen. Beter mijd je conflicten en ga je met mensen om waar jij je veilig bij voelt. Merk je dat je humeur wisselvallig is, dan wordt aangeraden hier gelijk iets aan te doen. Je kunt deze periode geholpen worden door de regenererende kracht van Saturnus en de Zon, waarbij intuïtie en dromen ons vertellen over het onbewuste en over wat de hogere wereld ons doorgeeft. Het 2de deel van de maand zal Jupiter trillingen ondergaan omdat deze tussen Neptunus en Pluto beweegt. Onze ideeën kunnen vertroebeld worden en daardoor zijn er sociale en romantische storingen mogelijk. Positief is dat we emotioneel versterkt worden en in staat zijn controle hierover te krijgen. Mercurius kan namelijk intellectuele energie brengen en daardoor kunnen we rationeler nadenken o talenten aan te scherpen en nieuwe vaardigheden aan te leren. Venus ontmoet de 29ste in het gebied van Schorpioen de Maan. Deze combinatie staat bekend om zijn spirituele invloed, waarbij ons derde oog versterkt wordt. Deze tijd is uitermate geschikt om mentaal, intellectueel en spiritueel te ontwikkelen. Ook zijn er voorspellende dromen, die aangeven wat er de komende periode aan kan komen. De 30ste zal Mars naar de Schorpioen reizen. Deze planeet geeft mensen een zeer sterke energie om aan het eind van de maand duidelijke beslissingen te nemen. Deze energie is geschikt om ongewenst gedrag of contacten uit het leven te verwijderen. Deze dag vormt de Zon een vierkant met Saturnus. Ook deze combinatie zal spirituele energie brengen, waarbij de Zon en Saturnus in combinatie met Venus en Mars zorgen dat het een intens eind van de maand is, maar waarbij deze energie ons wel veel moois kan brengen.

Loading…
Share This