Maandhoroscoop Tweeling

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Tweeling lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 1 mei t/m 20 juni - December 2023

Algemeen
In december zal Saturnus een positieve baan voor de Tweeling beschrijven. Dit zal niet alleen mentaal, maar ook fysiek veel kracht bieden. In deze periode zal deze planeet op financieel gebied voor goede gevolgen zorgen, omdat je beter met problemen om kunt gaan en de juiste keuzes kunt maken. Echter, jouw heersende planeet Mercurius zal deze periode niet zo positief zijn, waardoor je fysiek een stuk minder sterk bent. Als ook Jupiter nog eens een verbinding met Mercurius maakt, zal het nog minder goed worden. Je weerstand krijgt dan namelijk een flinke knauw, waardoor je te maken krijgt met kwaaltjes of ziektes. Maar, om het nog wat ingewikkelder te maken, zal Venus, die normaal gesproken op fysieke gebied minder gunstig is, nu opeens een beschermende factor zijn. Hierdoor zal december dus een maand worden, waarin je verstandige keuzes zal moeten maken op het gebied van beweging, voeding en verslavingen. Maak je de juiste keuzes dan wordt het een prima maand. Maak je minder goede keuzes, dan zal het allemaal een stuk minder gaan. Je hebt in december de voorkeur om tijd aan je persoonlijke plannen en carrière te besteden, waardoor je neiging hebt privézaken wat meer naar de achtergrond te schuiven. Dit komt vooral door de planetaire stand aan de hemel, waardoor je graag je doelen wilt bereiken door sociale vaardigheden en samenwerking. Je merkt dat mensen je niet altijd even goed begrijpen en zal dus moeten zorgen dat je duidelijk en transparant blijft. Echter, door andere planetaire invloeden zal je wel degelijk op moeten letten dat liefdesrelaties en andere sociale contacten voldoende tijd krijgen. Je zult je extra hard in moeten spannen om iedereen in je privéleven tevreden te houden. Daar zal je op zich wel toe in staat zijn, omdat je over het algemeen erg wilskrachtig bent en creatief genoeg om de juiste keuzes te maken. Met name de laatste periode van de maand zal aandacht volledig op familie gericht zijn. Je wilt iedereen evenveel aandacht geven en vindt het extra fijn als je mensen ziet, die je al lang niet gezien hebt. Het zal een prima periode zijn deze mensen uit te nodigen. Het zal veel goede energieën bieden, waardoor je lekker het nieuwe jaar in kunt gaan. Je zult aan het eind van de maand dan ook zeker merken dat je veel passie, kracht en enthousiasme mee zal nemen, waardoor je dan al kunt zeggen dat je 2024 op een uitzonderlijk sterke manier in kunt gaan.

Liefde en relaties
Op het gebied van de liefde zullen er weinig echte negatieve zaken of problemen te bespeuren zijn. Zelfs niet als Venus een storende invloed teweegbrengt en voor minder goede energieën zorgt. Singles kunnen veel kans hebben om de liefde te vinden, maar of dit tot een vaste relatie zal leiden is nog maar de vraag. Met name via vrienden of je werk zal je mensen tegenkomen, maar omdat je iemand bent die toch ook wel op zijn vrijheid is gesteld, zal je niet snel toehappen om met iemand een duurzame relatie aan te gaan. Maar er zal genoeg ruimte voor spanning en avontuur zijn. Toch zal je minder geschikt zijn voor korte, heftige relaties, omdat je je daar niet prettig bij voelt en het vertrouwen dan ontbreekt om je goed en veilig te voelen. Heb je eenmaal erotiek, dan ben je vol lustgevoelens en zal je partner niets tekort komen, of dit nu een vaste of een losse relatie is. Ben je gebonden, dan zal december veel liefde en genegenheid kennen. Je bent in staat op harmonieuze manier in de relatie te staan en vindt het fijn als je partner jou dit gevoel teruggeeft. December zal voor jullie een maand van passie, erotiek en romance zijn. Ook sociaal gezien kunnen er leuke momenten zijn en zal er kans zijn vriendschappen aandacht te geven of nieuwe vrienden te maken. Ook het contact met familie zal goed zijn. Let wel op dat je familie niet teveel boven je eigen gezin of partner plaatst. Er zijn aanwijzingen dat er conflicten uit voortkomen. Tracht evenwicht te vinden en besteedt aandacht aan iedereen die belangrijk voor je is. Dit kan echter met kerst wel een twistpunt zijn, waardoor je juist in die periode zorg moet dragen dat alles goed gaat. Wees eerlijk en empathisch en ga vooral niet ontkennen als je partner iets aangeeft. Blijf dus vooral empathisch in het begrijpen van de ander. Doordat december een maand is, waarin emoties je impulsief maken, moet je oppassen dat je niet te snel beslissingen maakt of handelingen verricht waar meer rust bij nodig is. Ga niet opeens trouwen, omdat je emotioneel bent. Overweeg of jullie echt bij elkaar passen. Je hebt de neiging om hier te snel in te gaan. Doe dit alleen als jullie elkaar goed kennen en er een wederzijds begrip en vertrouwen is, in combinatie met liefde. Het kan ook gaan om het feit dat jullie samen gaan wonen. In principe geldt hier hetzelfde als met trouwen. Doe dit alleen als je echt merkt dat het goed zit en vooral niet als het een soort van noodsprong is of een vlucht vanuit een andere relatie. Bedenk dat de maand januari veel meer rust zal brengen en dat je dit soort dingen beter niet in december kunt besluiten. Overigens zullen mensen die al samenwonen, wel kunnen besluiten om een grote investering te doen. Dit soort investeringen zullen met name in de eerste drie weken voor veel goeds zorgen. In het algemeen zal de erotiek sensueel en passioneel zijn, maar blijf je toch wel nuchter. Hoe meer aandacht je partner aan jou geeft, hoe beter de seks zal zijn.

Werk en financiën
December kan een maand zijn vol ideeën en plannen. Dit komt met name, omdat er deze periode veel creatieve energieën op je afkomen. Je hebt veel motivatie om met van alles bezig te zijn, maar zal wel op de toekomst gericht zijn. December zal misschien geen maand van handelen en prestaties zijn, maar meer een maand van analyse en het maken van plannen voor de lange termijn. Let op dat je de plannen ook weer niet te ver vooruit schuift, omdat je dan het overzicht kwijtraakt. Tweelingen dienen altijd de rust te bewaren en overzicht te houden. Over het algemeen zal je prima functioneren en ben je in staat evenwichtig bezig te zijn. Je laat je veel door anderen inspireren en vindt het spannend om te bekijken wat de concurrenten allemaal doen. Je hebt veel eergevoel en wilt zeker beter dan anderen zijn. Let op dat je vooral eerlijk in handelen blijft naar zowel collega’s, concurrenten als andere zakelijke contacten. Je zult spirituele energie in je voelen en deze gebruiken om te doen wat je wilt doen. Je laat je niet snel tegenhouden, maar blijft realistisch bij dingen die je van plan bent. Gelukkig zal je willen ontwikkelen, maar niet ten kosten van alles. Tweelingen zijn mensen die over het algemeen wel aan sociale aspecten denken, waardoor je zeker geen mensen onnodig zult kwetsen in je dadendrang. Zorg er altijd voor dat je samenwerkt en dat je mensen ondersteuning vraagt. December zal dus een maand vol spirituele en emotionele, maar ook intellectuele en rationele energieën zijn. Er kunnen Tweelingen zijn, die het gevoel hebben dat ze niet datgene doen wat ze kunnen. Ze kunnen dan de behoefte hebben van baan te veranderen. In dit geval ervaar je een sterke neiging om er naar op zoek te zijn. Op zich is het een uitstekende maand om hier mee bezig te zijn, maar de werkelijke resultaten kunnen pas het volgend jaar tot stand komen. Ook mensen die werkeloos zijn, kunnen op zoek zijn, maar ook voor hen wordt januari een betere maand. Mensen die een eigen bedrijf starten, kunnen goede energie tegemoet zien en voor hen zal het een maand zijn, waarin ze de stap durven wagen. Financieel zal het geen maand zijn, waarin je reuzensprongen maakt, maar je zult het niet slecht doen. Het lijkt meer een overgangsmaand, waarin je plannen en ideeën hebt, maar nog niet de werkelijke handelingen. Het wordt dus zeker geen verkeerde maand en je zult niet tekort komen, maar beter kun je nog niet teveel investeringen of grote uitgaven doen. Enige uitzondering lijkt te zijn dat er een goede zegen op een korte vakantie rust. Daar kun je dus gerust wat geld aan uitgeven, omdat dit je emotioneel en fysiek de kans geeft om je op te laden.

Fysieke en mentale gezondheid
Het zal een maand worden met een dubbel karakter, waarbij je voor keuzes zal komen te staan. Het is erg belangrijk om er bij stil te staan wat een bepaalde keuze voor gevolgen heeft. Je hebt niet altijd de vaardigheden om dit adequaat en overdacht te doen en kan dan in de problemen komen. December zal een maand zijn, waarin je met zowel positieve als negatieve veranderingen te maken krijgt, welke door jouzelf beïnvloed kunnen worden. Begin met het afleren van slechte gewoontes en bepaalde behoeften die je hebt en die eigenlijk niet veel goeds brengen. Daarnaast is het belangrijk dat je je levenspatroon aanpakt. Voldoende beweging, gezonde voeding en buitenlucht zullen erg belangrijk zijn om je fysiek krachtig te houden of te maken. Dit kan niet alleen fysiek veel kracht geven, maar je zult ook mentaal lekkerder in je vel zitten. Houd in de gaten dat je gezondheid kwetsbaar is en dat je altijd voorzichtig moet blijven. Er wordt gewaarschuwd voor producten als sigaretten, alcohol en drugs. Door je speelse karakter heb je wel eens de neiging om deze te gebruiken en vooral als het gezellig is. Aangezien december uitdagingen en verleidingen kent door het feestelijke karakter, zal je extra op moeten letten. Tweelingen hebben de neiging om, ondanks hun sterke sociale karakter, erg onzeker te zijn. Je hebt dan de drang om veel te praten en ook wel om mensen aan te vallen met scherp gekozen woorden. Dit dien je echt te voorkomen, door rustig te blijven en vooral te geloven in de vaardigheden en talenten die jij bezit. Als je van jezelf weet dat je iets heel goed kan, dan maakt het toch niet uit wat anderen hiervan denken. Vertrouw op jezelf. We wensen je een heel erg fijn en gezond 2024 toe, waarbij er hopelijk veel mogelijkheden zijn om te genieten van sociale contacten en een goede carrière.

De magische kracht van de Volle Maan in de Kerstperiode en Oud en Nieuw
We hebben te maken met een bijzondere afsluiting van het jaar, waarbij er een betoverende energie van de Volle Maan, in de mystieke Kreeft, zal ontstaan. Deze kunnen we al tijdens de kerstperiode ervaren. Dit kosmisch schouwspel van ongekende proporties wordt doordrenkt van emotionele energie die ons op verschillende niveaus kan raken. De Volle Maan zal diepe emotionele krachten in ons los gaan maken. De Kreeft is immers heerser over het rijk der emoties, familie en huiselijkheid. Mensen zullen meer dan ooit tijdens de kerstperiode en Oud en Nieuw hun vertrouwde omgeving opzoeken. De familiebanden, de warmte van huiselijke omgevingen en onze gevoelens zullen dan ook alle aandacht krijgen. Emoties vinden hun hoogtepunt in dit kosmische spektakel. Sommigen van ons zullen zich buitengewoon gevoelig en intuïtief voelen, als antennes die de subtiele trillingen van het universum opvangen. Het is een uitmuntend moment om te mijmeren over onze emotionele behoeften en verbinding te zoeken met degenen die ons het meest dierbaar zijn. Dit kunnen ook overleden mensen zijn, waardoor er veel emoties vrijkomen, maar er ook een diep geluk kan zijn, voor dat wat we in het leven hebben mogen ontvangen van geliefden. Familiebijeenkomsten en het delen van hartverwarmende momenten met onze geliefden beloven uitzonderlijk bevredigend te zijn. De Volle Maan nodigt uit om ons onderbewuste naar de oppervlakte te brengen.

Vergeten herinneringen en diep weggestopte emoties kunnen opduiken, als een kans om oude wonden te helen en emotionele blokkades op te ruimen. In de dagen rondom deze Volle Maan is het cruciaal goed voor onszelf te zorgen. De emotionele intensiteit zou als kosmische golf over ons heen kunnen spoelen, en daarom is voldoende rust en zelfzorg van groot belang. Laat meditatie, yoga en het nemen van ontspanningsoefeningen innerlijke stromen van emoties in balans brengen. De Kreeft-Volle Maan, herinnert eraan onze intuïtie te omarmen en in contact te blijven met onze diepste gevoelens. Een tijd van emotionele genezing breekt aan, als een zachte bries die helende energieën met zich meebrengt. Deze bijzondere gelegenheid nodigt ons uit om te reflecteren op ons huis en de thuisomgeving, om een veilige en liefdevolle ruimte te cultiveren. We willen dan ook adviseren om de gehele laatste week van dit jaar te gebruiken open te stellen voor de kracht van de Volle Maan in Kreeft en te richten op liefde, familie en emotionele groei. Het is een tijd om te omarmen wat werkelijk belangrijk is in ons leven en om onze harten wijd open te zetten voor de diepte van menselijke emoties. In deze hemelse vertelling van de nachtelijke hemel, laten we ons leiden door de melodieuze klanken van het universum en de gloed van de kosmische liefde. Laten we dit magische moment verweven met de betovering van de Kerst en de goddelijke krachten, die ons zullen ondersteunen als we het goede nastreven.

Algemeen overzicht voor de maand december
We kunnen aan het begin van de maand de invloed van de Zon ervaren, die eind november in oppositie stond met Jupiter. Hierdoor ervaren we de eerste dagen een gebrek aan realiteitszin en optimisme. Het is raadzaam voorzichtig te zijn met overdreven verwachtingen en de realiteit in acht te nemen. Aan het begin van december hebben we ook te maken met de bloedmaan van 27 november, die in Tweelingen stond en emoties kon vergroten. Dit kan ook nu nog positieve en negatieve gevolgen hebben. We merken dat we nog steeds in staat zijn dingen los te laten die we beter niet meer doen. Dit leidt tot veranderingen in ons leven. Deze zullen we zeker nog de eerste week van december opmerken. Daarbij hebben we nog steeds te maken met retrograde bewegingen van Mars, die tot 12 januari in de Tweeling beweegt, Jupiter die tot het eind van de maand retrograde in de Stier beweegt, Uranus tot januari retrograde in Stier en Mercurius in de Steenbok. Vooral Mercurius en Neptunus brengen energie die tijdens communicatie verwarring en misverstanden brengt. We laten ons er echter niet toe leiden dat liefdesaffaires ons hoofd op hol brengen, want persoonlijke vrijheid is belangrijker. Mercurius beweegt vanaf 1 december in Steenbok en blijft daar tot 23 december. In deze periode verlangen we naar respect, en kan er wat onrust zijn. Dankzij deze positie kan conservatief denken naar voren komen, vooral als het gaat om relaties en droge humor. Daarom is het belangrijk duidelijk en kritisch te zijn in gesprekken met anderen. Mensen kunnen gevoelig zijn en conflicten zijn moeilijk op te lossen. Neptunus zal echter de 6de uit haar retrograde beweging komen en voorwaarts in de spirituele Vissen reizen. Daardoor zal er meer ruimte komen om de maand open, warm en spiritueel te belijden. Venus zal tot 4 december in de Weegschaal verblijven. Tijdens deze periode is er een onbewust sterk belang naar relaties, waardoor er onder mensen meer balans en harmonie is. Dat is de sleutel tot geluk en een aangename sfeer onder de mensen. Echter, als het om serieuze beslissingen gaat, kunnen mensen nog wel eens onzeker zijn. Vanaf de 4de zal Venus tot de 29ste in de Schorpioen staan. In deze periode zullen veel mensen op zoek zijn naar mensen met een mysterieuze geest. Het is moeilijk verleiding van het verbodene te weerstaan. Daardoor hebben mensen minder last van taboes, maar gelukkig kunnen velen van ons dit wel onderdrukken. Deze maand zullen natuurlijk de kerstperiode en de nieuwjaarsviering belangrijk zijn, maar het lijkt wel alsof het een rustige periode zal worden. Mensen zullen voelen dat het meer zal gaan om warmte en liefde met mensen in de omgeving, maar ook in het algemeen. De drukte die er normaal voor deze periode is, zal een stuk minder worden dan afgelopen jaren. Er zal echter wel wat opwinding zijn als gevolg van Venus en Mercurius zijn, die gecombineerd beschouwd worden als planeten van liefde en intrige.

Dit zou genoeg moeten zijn om te begrijpen wat ons te wachten staat op het gebied van relaties en romantiek. En er zijn genoeg redenen om te geloven dat de emotionele component in deze periode extreem hoog zal zijn, voornamelijk vanwege de verschillende bewegingen van planeten in december. Het is ook de moeite waard om de retrograde van Mercurius extra te vermelden. Wanneer deze planeet zo beweegt, geeft dit flink wat volharding, vastberadenheid en zelfvertrouwen. Let wel op dat er vooral aan het eind van de maand soms wat onrust kan zijn, bij mensen die hier teveel mee bezig zijn. Je hoeft hier niet mee bezig te zijn alsof alles ‘moet’. Ga er relaxt mee om en wees niet te angstig in de acties die je onderneemt. Het 1ste deel van december zal de minst voorspelbare periode zijn. De Zon staat in Boogschutter en blijft daar tot de 22ste. Daarbij is er een samenstand tussen de Zon en Mars die in de Schorpioen staan. Dit leidt tot een toename van vastberadenheid onder mensen met krachtige energie en persoonlijkheid. Dit is dus een periode van krachtige actie en nastreven van doelen. Er kunnen gevoelens bij mensen zijn dat niet alles in orde is. De kans op het nemen van verkeerde beslissingen is aanzienlijk. Aan de andere kant zal het onmogelijk zijn om eventueel ontstane crises te negeren. Mensen kunnen namelijk soms minder sterk zijn in het zich houden aan gemaakte afspraken of deze zelfs verbreken. Zakelijk gezien kan dit betekenen dat zakelijke partners van plan zijn je als leverancier te vervangen of je kunt klanten verliezen. In een relatie kan het betekenen dat een partner iets anders gaat doen, dan je verwacht. Mocht er zoiets gebeuren, dan wordt aangeraden dit gelijk aan te pakken en te zorgen dat je er stappen in onderneemt. Daar zal december belangrijk in zijn. Haast je niet om je zorgen te uiten en blijf bescheiden en nuchter. Je kunt anders ongegronde dingen zeggen of beledigend zijn voor een partner, collega of geliefde. Als we de energie op de juiste manier gebruiken, kunnen we bereiken waar we naar verlangen. Neptunus zal nog steeds in Vissen verblijven en daar tot eind maart 2025 blijven. Gedurende deze tijd voelen we grote mentale kracht. Als we vaak genoeg en met geduld over iets nadenken, zullen we ongetwijfeld krijgen wat we willen. Wees niet te rustig en vrijgevig, omdat je anders in financiële moeilijkheden terechtkomt, wat uiteindelijk tot existentiële problemen kan leiden. Het midden van de maand reist Mercurius richting de Boogschutter om hier tot 14 januari te verblijven. Daarnaast beweegt Mars tot 4 januari ook in dit teken, waardoor mensen wel wat meer de neiging hebben om extra te strijden om eigen overtuigingen te laten overwinnen. Dat kan problemen meebrengen, omdat er een rusteloze en tegelijk avontuurlijke energie zal hangen. Er wordt aangeraden om deze periode veel meer te bewegen door te sporten of culturele aspecten aandacht te geven.

De planetaire combinatie is over het algemeen erg gunstig, omdat morele aspecten sterk zijn. We kunnen de neiging hebben om te handelen en te zorgen dat onze omgeving rustig en vreedzaam blijft. Ruzie tussen mensen kan ontstaan, maar er zijn anderen, die hier dan gelijk in willen bemiddelen. Het kan een periode zijn waarin we op zoek zijn naar religie, filosofische vraagstukken, spiritualiteit, maar ook naar politieke kwesties. Er zal meer duidelijkheid zijn over kwesties die ons in het begin van december dwarszaten. Er zal gelegenheid zijn meer richtingen te vinden om ons te ontwikkelen. In de professionele sfeer is het tijd eerder gestarte projecten af te ronden en de vruchten ervan te plukken. Let op de kleinste veranderingen en pas je beslissingen dienovereenkomstig wel omzichtig aan. Gebonden mensen kunnen zich beter niet zo gedragen dat er conflicten met hun geliefden uitgelokt worden. Krijg je deze periode eenmaal een conflict dan zal deze erg moeilijk op te lossen zijn. Beter laat je problemen dus los en ga je je richten op de fijne dagen die er aan gaan komen en de fijne emoties die dit met zich meebrengt. In het laatste deel van december is het de laatste kans voor degenen die op zoek zijn naar liefde om een laatste sprong naar geluk te maken. Venus, gesteund door Mars, zal de liefde in het leven brengen, waardoor er kansen zijn, om de romantiek te versterken. Let op dat er tijdens de periode van de retrograde Mercurius problemen kunnen zijn met de sociale communicatievaardigheden van mensen. Toch zal dit nu onder invloed van de andere kosmische energieën minder impact hebben. Daardoor zal de liefde veel makkelijker zijn intrede doen en is het eind van het jaar een zeer goede periode om de romantiek hoogtij te laten vieren. Er wordt aangeraden om je open te stellen voor plekken waar onbekende mensen komen, omdat er veel leuke momenten uit voort kunnen komen en je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Zowel in de kerstperiode als tijdens Oud en Nieuwe zullen we onder invloed van Venus een warme en fijne energie ervaren, die versterkt wordt door andere planeten. In de zakelijke sfeer is het einde van het jaar een tijd om behaalde successen even te consolideren, maar wel even los te laten. Er is niets nieuws toe te voegen, behalve misschien dat er wat meer contacten tussen collega’s onderling zijn en er een bijzondere vrolijkheid is, die kan leiden tot leuke evenementen. Beoordeel je collega's niet streng en wees blij als er een goede sfeer hangt. De 29ste zal Venus naar Boogschutter reizen en er tot 23 januari blijven. Deze periode kan een intieme relatie worden ontwikkeld via avontuurlijke gevoelens. We leren graag iets nieuws, dus is het geen wonder dat mensen met dezelfde intentie elkaar aantrekken. Het zal dan ook een uitstekende afsluiting van het jaar worden mede met de kracht van de Maan, die zorgt voor magische en liefdevolle krachten. We wensen je dan ook een zeer gezond en spiritueel 2024 toe met veel liefde en warmte en vooral ook veel goedheid naar andere mensen toe.

Loading…
Share This