Maandhoroscoop Vissen

De horoscoop van het sterrenbeeld Vissen lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 19 februari t/m 20 maart - Juni 2023

Algemeen
De maand begint met Jupiter in de Noordelijke Maanknoop in de Stier. Dit is een krachtige avontuurlijke energie, waardoor er veel mogelijk is. Door de krachtige planetaire energie ben je in staat controle te houden over dingen waar je mee bezig bent. Het is een prima periode om nu doelstellingen en strategieën uit te denken hoe je de toekomst in kunt gaan. Familie zal in juni belangrijk zijn, waarbij je er verstandig aan doet afspraken te maken met mensen die je niet vaak ziet. Niet alleen met familie is er meer contact. Het is ook een maand waarbij je bepaalde vriendschappen aandacht geeft. Mensen die plannen voor een nieuwe woning hebben of al een nieuwe hebben, ervaren planetaire energieën, waarbij de vooruitzichten goed zijn. Alledaagse activiteiten krijgen opeens kans om jou te laten leren en ontwikkelen. De 4de zal de Volle Maan in de vurige Boogschutter in jouw professionele sector staan, waardoor je leven krachtig beïnvloed wordt om je zowel emotioneel als fysiek te versterken. Pas op dat jij soms in een emotionele achtbaan kunt komen. Toch zal je wel in staat zijn hier met een lading creativiteit en je sterke intuïtie een weg in te laten vinden. De 5de zal Venus de moedige Leeuw binnenkomen en energie in je dagelijks leven brengen. Deze geeft een boost om vertrouwen en passie te versterken. Het is een goede periode om bepaalde zaken op emotioneel en materiaal gebied op te ruimen. Je hebt de neiging bepaalde zaken te lang vast te houden, maar ervaart dan emoties. Het kan echter ook om achterstallige werkzaamheden gaan of een boekhouding die nodig bijgewerkt moet worden. Neem de tijd en maak oud werk af voor je met iets nieuws start. Je hebt oog voor details en bent ijverig, waardoor je kansen afdwingt en veel af kunt ronden. Je hebt emotioneel moeilijke perioden, waarbij het belangrijk is te ontdekken waar emoties vandaan komen. Je kunt bepaalde reacties van mensen als storend ervaren. Er wordt aangeraden hier afstand van te nemen. In juni gaat het niet om wat anderen denken of doen, maar wat jij zelf wilt. Qua liefde is het een tijd, waarin je storende zaken uit het verleden beter verwerkt. Het is belangrijk hier oog voor te hebben en te bekijken wat er nodig is dit te verwerken. Het is t/m de 9de geschikt voor contacten met vertrouwde mensen, je thuissituatie, maar ook voor het opknappen van huis of andere bezittingen. Je wilt graag alleen zijn of met vertrouwde mensen doorbrengen. Je bent zelfstandig en minder sterk in teamverband. Liever handel je alleen, dan kan je effectiever bezig zijn. Je kunt in contact met collega’s of anderen die zich teveel met je bemoeien zelfs agressief worden. Je kunt moeilijk met kritiek omgaan en rationeel blijven. Merk jij dat iemand gelijk heeft, wees dan zo sterk om dit toe te geven. Doe je dit niet, dan kunnen er problemen en uiteindelijk ook stagnatie van ontwikkeling komen. Soms kan je dan zeer eigenwijs en koppig zijn. Tracht dit zoveel mogelijk te voorkomen.

De 11de gaat Mercurius de Tweeling in en zal de Nieuwe Maan dit de 17de ook doen. Dit is over het algemeen prima energie om nieuwe verbindingen met mensen aan te gaan en doelen na te streven voor het verbeteren van diverse zaken in je leven. Daarbij komt ook nog de retrograde Saturnus, die zorgt dat je andere normen en waarden aan wilt gaan. Je bent in staat oude patronen, overtuigingen en gewoonten los te laten en er nieuwe voor in de plaats te zetten. Toch moet je opletten, omdat er van de 10de t/m de 20ste problemen kunnen zijn met geliefden of andere vertrouwde mensen. Los deze zo snel mogelijk op of voorkom ze, omdat er anders op zakelijk gebied problemen kunnen komen. Over het algemeen ben je sterk genoeg om er een weg in te vinden en kan je door middel van je sterke intuïtie en empathisch vermogen in staat zijn al snel problemen te minimaliseren en te leren van eventuele fouten die gemaakt worden. Daarvoor is het belangrijk weg te blijven bij mensen die onderling conflicten hebben of mensen die ruzie met jou willen maken. Voor relaties met familie is dit een prima periode vol rust en liefde. Van de 20ste tot de 25ste is er intense kosmische energie, als gevolg van de Zon, die de Kreeft in komt, waardoor er negativiteit kan zijn in sociale contacten. Je kunt sentimenteel zijn en daardoor kunnen je emoties soms verwarring in een liefdesrelatie geven. Wel is het contact met vrienden en familie erg fijn, waardoor je daar wel veel steun aan hebt. De laatste dagen kunnen chaotisch en verwarrend zijn met Mercurius vanaf de 26ste in de Kreeft en Neptunus, die de 30ste retrograde gaat bewegen. Er wordt aangeraden geen al te grote zaken te doen, zoals afsluiten van contracten of zoeken naar nieuwe grote kansen om te ontwikkelen. Beter wacht je met grote aankopen of andere zaken waar je veel geld aan kwijt kunt zijn. Mercurius in Kreeft brengt romantische interesse, waarbij je emotioneel en romantisch geprikkeld wordt. Neptunus brengt een tijd van innerlijke reflectie, genezing en spirituele groei. Je zult in staat zijn verbinding te maken met intuïtie en je hogere ik, waardoor er spannende energie ontstaat.

Liefde, relaties en sociale contacten
Juni kan voor liefdesrelaties heel goed verlopen. Heb je een relatie dan kunnen jullie erg veel leuke activiteiten plannen en is er ruimte voor plezier en ontspanning. Het is een prima maand om een lange reis te maken of er geregeld op uit te trekken. Dit kan gaan om werk, maar ook om familiebezoek. Het is een prima maand om te verhuizen. Mocht je deze plannen hebben, dan zal je daadwerkelijk die stap maken om naar een plek te verhuizen, die een stuk van je huidige woongebied is. Ben je single of heb je net een nieuwe persoon leren kennen, dan zal je te maken krijgen met spannende of uitdagende mogelijkheden. Hierdoor kan de liefde versterkt worden en zal je veel meer warme gevoelens ervaren. Nieuwe relaties kunnen succesvol zijn als je in staat bent je energie op een goede manier te gebruiken, zonder terug te kijken op dingen uit het verleden. Wees vooral niet al te cynisch, vertrouw de ander en bedenk dat dit weer een nieuwe situatie is. Kortom, het zal een prima maand worden, maar dient wel je hart te volgen. Voelt een bepaalde situatie niet goed aan, doe het dan ook niet of neem in ieder geval voorzorgen. Je intuïtie zal namelijk erg sterk zijn, waardoor je dingen feilloos aanvoelt. Je zult over het algemeen een open houding naar de wereld hebben, waardoor mensen ook graag naar jou trekken. Doordat je empathisch en sensitief bent, zal je in staat zijn je partner te ondersteunen en zal deze veel aan je hebben als om zijn/haar toekomstdromen gaat. Let op dat je soms moeite hebt je eigen emoties onder controle te houden. Het zal dus een maand zijn, waarin je op zoek bent naar balans en stabiliteit. Op zich zal je hiertoe in staat zijn als je een goede relatie hebt of als je vrienden en familie hebt die je door dik en dun steunen. In een relatie zal je door normatieve, planetaire energie de hoogste normen en waarden na willen streven, wat in een gezonde relatie voor goede emoties zorgt. In een minder goede relatie kun je echter juist wat problemen ervaren, doordat jullie elkaar niet altijd evengoed begrijpen. In het algemeen zal je rekening moeten houden dat je tot aan het midden van de maand wat storende energieën kunt ervaren. Daarna zal er veel meer energie zijn om je te kunnen ontspannen. Let wel op dat er mensen kunnen zijn, die het goed bedoelen, maar die zich teveel met je bemoeien.

Carrière en zakelijkheden
In juni dien je je niet altijd te richten op emoties, maar die je ook een blik te richten op de praktische en nuchtere kant van je werk. Het is prima om emoties te ervaren, maar er zijn ook veel momenten dat je hier minder aan hebt. Nuchterheid is dan zeker wel aan te raden, waarbij het zelfs belangrijk is om helemaal geen gebruik te maken van mededogen en empathie. Dit kan bijvoorbeeld gaan om andere mensen die bepaalde dingen niet goed doen of mensen die gewoon duidelijkheid nodig hebben. Durf dan ook te handelen. Juni zal een maand zijn, waarbij je evenwicht dient te vinden tussen emoties die je ervaart en de intellectuele en nuchtere kant. Mensen die studeren of zelf les geven, zullen prima in staat zijn om kennis tot zich te nemen of aan te bieden. Mensen die op andere manier met onderwijs, maatschappelijke vorming of psychologische aspecten te maken hebben, zullen een prima maand meemaken. Dit komt, omdat de planetaire invloed ervoor zorgt dat je concentratie en je logische inslag versterkt worden. Je zult helder van geest zijn en kan hierdoor prima resultaten bereiken. Of je nu zelf examens, lessen of trainingen moet volgen of dat je zelf leraar, maatschappelijk werker bent of op een andere manier mensen ondersteunt, maakt hierbij niet uit. Je zult op alle gebieden goed presteren. Juni is een prima periode voor mensen die met zakelijke druk werken, zoals onder andere een deadline. Je kunt prima onder druk werken en zal op een efficiënte en adequate manier met je werk bezig zijn. Je bent daardoor zeer productief en zult geregeld een trots gevoel hebben bij de dingen die je doet en de prestaties die je behaalt. Let op dat je normen en waarden gebruikt. Soms heb je hier wel eens moeite mee, niet omdat je het verkeerd bedoelt, maar meer omdat je erg ambitieus bent. Je doet er goed aan niet te heftig te reageren op leidinggevende personen of andere superieuren. Toon respect en laat zien dat je het waardeert wat zij doen. Je zult hier veel goodwill mee scoren. Let er deze maand op dat je je boekhouding in orde brengt en doe dit vooral niet op momenten dat je moe bent. Kleine fouten kunnen al grote gevolgen hebben. Mensen die naar een nieuwe baan op zoek zijn, zullen zeker kansen krijgen, doordat je een krachtige, maar ook zeer sympathieke uitstraling hebt, waardoor je zeker op zult vallen.

Fysieke en mentale gezondheid
We staan bijna halverwege het jaar en we kunnen intense en krachtige energie ervaren door energie van de hemellichamen. Juni is een tijd van dankbaarheid, waarbij we oog krijgen voor leven en schoonheid die er te bespeuren zijn, ondanks dat de wereld steeds meer met chaos te maken krijgt. Laten we niet vergeten dat er mooie wegen zijn om de schoonheid van het leven in te zien. Kijk vooral naar de kleinere aspecten in het leven en houd je aan het spreekwoord: “Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert”. Het wordt een maand waarin we op zoek zijn naar waarheid en emoties de vrije loop laten. Vreugde en blijdschap zit hem in de kleine dingen en zullen verbinden. Let wel op dat dat de meeste mensen niet bang zijn om hun mening te uiten en gevoelens kenbaar te maken. Ook kunnen we onze talenten laten zien en is het een prima periode om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. De energieën van juni brengen ons in verbinding met ons bewustzijn, maar ook zeker onderbewustzijn, waardoor er momenten zijn dat we met onze diepste emoties in aanraking komen. We kunnen hierdoor krachtig transformeren, waarbij we zowel fysiek als mentaal ontplooien. Het is een prima periode om jezelf te verwennen met nieuwe kleding, bezittingen of verbeteringen van je leven. We staan in contact met onszelf en daardoor zijn we in staat grenzen te bepalen en deze aan anderen te tonen. Ook kunnen we keuzes maken om de waarheid te vinden, welke tot mentale en psychische wegen leiden. Benut de energie en straal deze uit. De reden, waarom we naar een maand van passie en transformatie gaan, komt door de sterke hemelse activiteiten.

Vooral de Volle Maan, Venus in Leeuw, Mercurius in Maagd, Pluto in Steenbok, de Nieuwe Maan en retrograde Saturnus zullen passionele gevoelens prikkelen en spirituele gevoelens losmaken, die zowel mentaal, psychisch als fysiek baat brengen om gezond in het leven te staan. Mercurius keert rond de 11de terug naar de Tweeling en Pluto zal een tocht in de Steenbok maken, samen met de Nieuwe Maan. We zullen te maken krijgen met de retrograde Saturnus en daarbij zullen we ook nog eens in de tijd van de Kreeft komen. Deze krachten zullen vooral de 2de helft van de maand voor passie en transformatie zorgen. De energie zal zorgen dat we het oude loslaten en het nieuwe omarmen. Relaties zullen te maken krijgen met verschuivingen, welke kunnen zorgen voor fijne, maar ook voor mindere tijden, waarbij fysieke en mentale pijnen voor kunnen komen. Het verleden kan hierdoor terugkomen, waarbij disbalans en trauma’s ontstaan, met een karmische kracht, die relaties kan verstoren. Aan de andere kant biedt deze energie prima kansen om te ontwikkelen en lekker in het leven te staan. Mocht je merken dat je emoties onder druk komen, dan wordt aangeraden hier toch wel een weg in te vinden. Ben jij je bewust van de energie, dan zal er genezende werking van uitgaan. Toch kunnen veel mensen erg kwetsbaar zijn en is het dus belangrijk om je niet te open op te stellen en emoties onder controle te houden. Lukt dit niet, dan kunnen we emoties op anderen botvieren en zullen we fysiek geraakt worden. Per sterrenbeeld kan dit weer op een andere wijze optreden en zal de beïnvloeding mentaal en/of fysiek plaatsvinden.

Het zal voor de Vis een maand worden, waarbij deze bezig is evenwicht te vinden tussen emoties die je ervaart en de nuchtere en koele kant die je ook in je hebt. Je kunt hierdoor als beschermende factor het contact met vrienden en familie gebruiken, doordat deze mensen je vertrouwen versterken en misschien ook wel in staat zijn je te helpen je eigen ervaringen uit het verleden te verwerken. Let op dat er mensen zijn, die zich teveel met je bemoeien, waardoor je wel eens wat frustraties ervaart. Je doet er goed aan te bedenken of ze het goed met je bedoelen. Doen ze dit, accepteer het dan gewoon. Er zal ook flink wat spirituele energie op je afkomen, als gevolg van de kracht van bepaalde planeten. Deze zullen je levensstijl danig beïnvloeden, waardoor je welzijn positief gestimuleerd kan worden. Het zal dan ook een belangrijke maand worden om jezelf af te vragen welke dingen je af moet leren en welke je juist aan moet leren. Met name het eerste deel van de maand zal dit nog lastig gaan, maar in het tweede deel zal je meer goede keuzes maken, waardoor je de maand waarschijnlijk erg gezond kunt beëindigen en op een goede manier de zomer tegemoet kunt zien. Let op dat je empathisch en intuïtief vermogen niet altijd even sterk is. Je kunt dingen ervaren, die niet echt zo zijn, maar welke jij vanuit je fantasie kunt voorstellen. Je kunt dan wel eens verward raken. Tracht dus goed op te letten wat wel en niet waar is.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Er ontstaat in juni krachtige en transformerende energie, die je kunt gebruiken om een doelgericht leven te creëren. Maak verbinding met je innerlijke wijsheid, door tijd te nemen om contact met je innerlijke zelf te leggen. Het is een tijd van meditatie of het aanleggen van een dagboek. Luister naar fluisteringen van je hart en laat ze je leiden naar je hoogste doel. We krijgen de 1ste week te maken met de vurige Volle Maan van de 4de om 5:43 uur, die deze hele week in staat is spiritueel te beroeren. Venus verschuift de 5de van de Kreeft naar Leeuw en daardoor kunnen we de eerste dagen flink wat emoties ervaren. Deze kunnen we soms verbergen om ze er daarna in alle intensiteit uit te gooien. Deze planeet verblijft hier tot 9 oktober en zal dus veel invloed houden. Mensen hebben de neiging theatraal gedrag te vertonen binnen een relatie en in de romantiek. Het zal een periode worden, waarom we gestimuleerd worden om de liefde en erotiek op te zoeken. Verliefdheid kan een sterke rol spelen, zowel voor gebonden mensen als singles. Let op dat ontrouw en een breuk op de loer kunnen liggen. Deze 1ste week krijgen we ook te maken met de conjunctie tussen Jupiter en Noordelijke Maanknoop in de Stier. Deze energie kan ons bewegen mogelijkheden te zoeken om te ontwikkelen en dromen na te streven. Deze verbinding geeft ons meer kans om doelen en wegen te vinden om te bereiken wat we al een tijd van plan zijn. De energie biedt hulp bij dingen die we op gebied van financiën, carrière en materiële aspecten bewerkstelligen. Je kunt nu best wat risico nemen, omdat er vele kansen zijn om financiële armslag te creëren en financiële meevallers af te dwingen. De Volle Maan staat in Boogschutter en deze stand zal ons vooral intellectueel en op gebied van eerlijkheid stimuleren. Tot aan de periode van de Nieuwe Maan kunnen we profijt van deze kracht hebben. We ervaren verlichting van ons leven en kunnen meer de drang hebben de wereld te ontdekken en nieuwe mogelijkheden op te zoeken. Ambities worden versterkt en we staan open voor spirituele entiteiten om ons heen. Prima periode voor mediums en paragnosten om boodschappen door te krijgen en deze door te geven. Omdat de Volle Maan een driehoek vormt met Cheiron in de Ram is er genezende en transformerende werking, waardoor emotionele wonden verdwijnen en we een nieuwe periode in kunnen gaan. Tegelijkertijd nodigt een vierkant met Saturnus in Vissen uit om angsten onder ogen te zien en negatieve denkpatronen of gedragingen los te laten, die ons tegenhouden om volledig van het leven te genieten. Kun je volledig gebruik maken van de kosmische krachten, dan zal je de eerste en tweede week vernieuwen en opladen om het tweede deel van de maand fris in te gaan.

Venus zal dus de 5de naar de Leeuw gaan en tegenover de retrograde Pluto in de Waterman staan, wat veel tegengestelde krachten brengt. De Leeuw wekt hierbij betrouwbare energie in de romantiek op. De meeste mensen kunnen door deze energie met hun diepste gevoelens in contact komen en hierdoor is er toch veel mogelijk. We staan nu namelijk creatief en speels in het leven. Er is echter een waarschuwing. Heb je een mindere relatie, dan zal je op moeten letten. Verlangens kunnen hormonen op hol brengen, waardoor verkeerde beslissingen mogelijk zijn. Weerstand tussen Venus en Pluto levert spanning op, waarbij we aan de ene kant op zoek zijn naar relaties en een liefdevolle verbinding. Aan de andere kant kunnen we een soort bindingsangst ervaren. Gebruiken we de energie op een stabiele wijze, dan kunnen we nieuwe overtuigingen krijgen en zullen we juist voor relaties zorgen, die echt wat te bieden hebben. De 8ste ontstaat er een kosmisch kruispunt ontstaan tussen Venus in Leeuw en de Noord- en Zuidknoop. Ook deze energie zal er toe bijdragen dat er nieuwe kansen op liefdesgebied komen. Deze energie zal het enthousiasme en de passie stimuleren voor diegenen die het gevoel hebben dat ze in hun liefdesleven vastzitten. Hierdoor kunnen ze er niet alles uithalen wat ze graag willen. Venus vormt een vierkant met de Zuidknoop in Schorpioen, wat intense emoties naar boven brengt. Mensen kunnen aan de ene kant een sterke drang naar vrijheid ervaren, terwijl er aan de andere kant juist emotionele problemen kunnen ontstaan. Tracht balans te vinden. De 11de zal Mercurius naar de Kreeft reizen en gaat Pluto weer naar de Steenbok. Je kunt hierdoor nieuwe ideeën krijgen, diepgaande gesprekken voeren en intellectueel versterken. Deze transit is geschikt om te leren, les te geven, sociale contacten te maken en kennis met anderen te delen. Pas op dat we mentaal gezien nog wel eens het contact tussen onze ziel en ons lichaam kunnen verliezen. Er wordt aangeraden te mediteren, te sporten, emoties er uit te gooien en contact met de natuur te houden. Pluto zal met energie komen, die voor veranderingen en verschuivingen zorgen. Dit kan intense onrust brengen, omdat transformaties zorgen dat mensen gestrest kunnen raken bij het nemen van beslissingen. Op 18 juni zal de Nieuwe Maan om 6:39 verschijnen, maar zoals we al stelden is de energie van de Maan al vanaf de 1ste dag sterk aanwezig. De retrograde Saturnus in Vissen gaat hier een krachtige verbinding met de Maan aan. Daardoor is er de rest van de maand een sterke energie, die zorgt dat mensen meer discipline zoeken en er verantwoordelijkheid opkomt. Dit kan een gunstige werking op de Aarde en mensheid hebben, waarbij er een grotere kans is op meer vrede op de Aarde.

De kosmische stand geeft ons lessen, hoe te gedragen en hoe aanpassingen te maken, die rust in ons leven brengen. De nieuwe Maan stimuleert innerlijke wijsheid en onze intuïtie, waardoor we aan kunnen voelen welke richting we op gaan. Neptunus in Vissen versterkt dit, waardoor er heel wat mogelijk is in dit laatste deel van de maand. Daarbij kunnen emotionele volwassenheid ontwikkeld en problemen overwonnen worden. De 19de zal Jupiter een sextiel met Saturnus vormen. Jupiter in Stier brengt zegeningen van voorspoed, terwijl Saturnus in Vissen uitnodigt contact met ons astrale lichaam te maken en dromen in de gaten te houden. Saturnus zal inmiddels tot 4 november een retrograde beweging in de Vissen maken. We worden gedwongen minder naar onszelf te kijken, maar gericht te zijn op anderen. Er kunnen deze periode momenten zijn dat er demonstraties zijn, waarbij mensen vragen naar veiligheid en betere sociale regelingen. Mensen zijn nu meer geneigd om gemeenschappelijke doelen na te streven en elkaar te steunen. Het is een tijd om nieuwe ideeën te krijgen, door oude denkwijzen te veranderen. De 21ste zal de Zon de zomerzonnewende in de Kreeft opstarten. We gaan een tijd in van het verzorgen van de zwakkeren in onze samenleving, waarbij genezing en emotionele reflectie belangrijk zullen zijn. De hemelse gebeurtenis heeft een speciale betekenis en symboliseert een tijd van overvloed, groei en overwinning op duisternis. Het is een prima periode om emotionele bagage los te laten en te zorgen dat onze gezondheid een positieve boost krijgt. Het eind van de maand gaat Mercurius naar de spirituele Kreeft, waar deze zich bij de Zon voegt. Daardoor hebben de meeste mensen veel empathie naar anderen en kunnen emotionele behoeftes getriggerd worden. Luister vooral naar emoties en minder naar je ratio. Ook nu is het een periode van verwerken van trauma’s en andere emotionele wonden. Daardoor is het dus echt een maand, waarin we het een en ander achter ons laten als we vertrouwen op onze intuïtie en vanuit ons hart communiceren. Neptunus start de 30ste een retrograde beweging in de Vissen en zal tot 6 december deze beweging maken. De transit nodigt uit naar binnen te kijken en de diepere betekenis achter dromen en verlangens te onderzoeken. De retrograde stand is een tijd om illusies of wanen los te laten die ons ervan weerhouden ware doelen na te streven. Het is een tijd om oppervlakkigheden los te laten en ons te richten op belangrijk zaken in ons leven. We sluiten de maand verstandig en liefdevol af.

Loading…
Share This