Maandhoroscoop Vissen

De horoscoop van het sterrenbeeld Vissen lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 19 februari t/m 20 maart - Oktober 2022

Algemeen
De vooruitzichten voor de Vissen geeft aan dat dit teken de houding ten opzichte van geliefden moeten heroverwegen. Dit geldt overigens ook voor carrière en werkomgeving. Deze maand verhoogt Venus jouw energie, waardoor je over het algemeen lekker in je vel zit en krachtig in het leven staat. Je kunt emotioneel nog wel eens wat wakker zijn, maar aan de andere kant kan je zakelijk juist weer veel sterker zijn. Je bent eerlijk en duidelijk en zegt wat je vindt, terwijl je dit wel op een sympathieke en empathische wijze doet. Een voordeel is de stabiele positie van Neptunus, je heersende planeet, die levensprocessen van Vissen op een dieper niveau beïnvloedt. Dit betekent dat er geen invloeden van buitenaf zijn om jou van slag te maken. Alleen als jezelf besluit te handelen, zijn er veranderingen mogelijk. Houd er rekening mee dat alle acties meer gevolgen hebben dan je verwacht. Dit is een positieve periode die op alle fronten productief kan zijn als je probeert te luisteren naar wat de mensen die om je geven je vertellen. Oktober begint met de voorwaarts bewegende Mercurius, in de Maagd. De eerste dagen zullen niet echt positief uitpakken. Je bent pessimistisch en kunt niet bedenken dat het ooit beter zal gaan. Je hebt het idee dat je zowel gevoelsmatig als lichamelijk vast zit en zet geregeld een muur om je heen, waar je niet makkelijk door heen breekt. Zakelijk gezien, kun je juridische problemen krijgen, waarbij je alle zeilen bij moet zetten. Er wordt aangeraden om nuchter te blijven en steeds goed te analyseren wat je kunt doen.

Je zult merken dat je gaandeweg de maand positiever wordt, alhoewel je rond de 9de nog wel met de Volle Maan, in de Ram, te maken krijgt. Hierdoor merk je dat woorden en daden van andere mensen je kunnen raken, waarbij je emotioneel kunt worden. Je doet er goed aan hier een weg in te zoeken en je zelfvertrouwen te hervinden. Lukt dit niet, dan kan zelfs een goedbedoeld advies je kwetsen. Geloof in je eigen kracht en je zult merken dat het contact met anderen weer een stuk beter zal gaan. Rond de 11de gaat Mercurius door de Weegschaal reizen. Deze periode kun je je nog pessimistisch voelen, waarbij je gericht bent op de sombere kant van het leven. Je ziet dingen slechter dan ze zijn en ziet de positieve kant niet altijd. Je doet er goed controle te krijgen en steeds voor ogen te houden, dat er ook positieve kanten aan het leven zijn. Je zult merken dat je meer vertrouwen krijgt, als je je maar op positieve zaken blijft richten. Daarbij zal je merken dat het leven niet zo slecht is als je denkt. Let er op dat er in deze periode nog wel financiële problemen kunnen zijn, die te maken lijken te hebben met gedragingen of handelingen van andere mensen. Blijf goed nadenken en wacht nog even met het afsluiten van contracten of het nemen van belangrijke beslissingen. Het zal nu ook extra belangrijk zijn om in de gaten te houden wat mensen in je omgeving allemaal van plan zijn. Er zijn veel mensen, die het goed bedoelen, maar er kunnen ook mensen zijn die een bedrieglijke energie met zich meedragen en daar moet je voor oppassen.

Vanaf de 21ste kunnen de Zon en Venus een goede invloed hebben. Daarbij zal de 25ste de gedeeltelijk verduisterde Zon een aangename verbinding met de liefdevolle Venus aangaan. Deze periode zal het er financieel weer beter uit gaan zien en kun je zelfs besluiten om zakelijk weer naar een volgend niveau te gaan. Zakelijke besluiten pakken in deze periode beter uit. In je privéleven heb je behoefte om nieuwe mensen te ontmoeten en kun je nieuwe ervaringen opdoen. Je wilt je niet alleen richten op vertrouwde mensen of handelingen, maar laat je avontuurlijke kant ook naar buiten komen. Je wilt de wereld verkennen en bent zelfs benieuwd naar mensen en plekken waar een heel andere cultuur heerst. Singles kunnen hier zo ver in gaan, dat ze op zoek kunnen gaan naar iemand die een heel andere cultuur heeft. In een relatie wil je spannende dingen beleven en ben je erg vurig in de liefde. Mensen die plannen hebben om een nieuwe studie te beginnen, doen er goed aan om hier nu een start mee te maken of in ieder geval concrete plannen te maken. De energie staat er goed voor. Deze periode wordt dus gekenmerkt door optimisme en warme gevoelens. Vanaf de 26ste zal Mars een sterke kracht geven, die je wel in goede banen kunt leiden. Je staat open om nieuwe dingen te leren en bent geïnteresseerd in de mening en ideeën van andere mensen. Je komt erg gemotiveerd over en wilt veel leuke dingen doen met je partner, vrienden of familie. Deze periode leent zich er uitstekend voor je op je dromen te richten, waardoor de toekomst er rooskleurig uitziet. Je kunt de maand dan ook prima afsluiten.

Liefde, relaties en sociale contacten
Je bent vrij doortastend, waardoor je veel wilt en jezelf echt niet beperkt met wat je wilt en vooral niet wilt. Het liefst wil je alles nu hebben en zal daar dan ook zeker wel veel tijd aan besteden. Of het nu gaat om sensuele of erotische bevrediging of met financiële zaken, je gaat ervoor. Zorg ervoor dat je niet te ver doordrijft, omdat je dan onnodige problemen op je afroept. Jupiter geeft erg veel energie aan je en zal niet alleen het avontuur in je losmaken, maar ook helpen om je inkomen te verhogen. Je krijgt daardoor in sociale en romantische contacten veel verleidingen om geld uit te geven aan amusement en prettig gezelschap. Je bent charmant en hebt een sterke sexappeal om de aandacht op jezelf te vestigen. Daardoor zullen anderen tot je aangetrokken worden en kan de verleiding nog groter worden om buiten je comfortzone te treden. In een relatie kan je dorst naar liefde en erotiek hebben. Gaat je partner hierin mee, dan zal het een spannende en prettige maand worden, waarin jij je verlangens kunt bevredigen. Singles kunnen verleiding voelen om ook veel geld uit te geven om mensen aan te trekken. Pas wel op dat je dit niet overdrijft, omdat je dan mensen tegen kunt komen, die jouw goedheid kunnen misbruiken. Vertrouw liever op je magnetische uitstraling, die is meer waard dan al het geld in de wereld. Je wilt aan het begin van de maand veel gevoelens met dierbaren delen. Toch kun je dit niet helemaal waarmaken en ben je ook wel afstandelijk. Met name een planetaire invloed zorgt dat je pessimistisch bent, waardoor je anderen niet helemaal kunt vertrouwen, zelfs als je dit normaal wel doet. Je zult van alles proberen om hier niet aan toe geven, wat hoogstwaarschijnlijk moeilijk zal gaan. Je doet er in deze periode goed aan niet teveel uit te geven, zelfs niet om anderen blij te maken. Er kunnen onverwachte uitgaven zijn, waardoor je beter een weekje kunt wachten. Het is verstandig spaargeld te hebben. In de 2de en 3de week van de maand ben je vooral emotioneel kwetsbaar en vind je het moeilijk als mensen, waar je om geeft, advies of kritiek geven. Let op dat je dit niet teveel overdrijft en je niet teveel door emoties laat leiden. Je zult aan het eind van de 3de week positiever worden en uiteindelijk zit je op veel gebieden een stuk beter in je vel. Je bent positief en enthousiast en nu minder kwetsbaar voor kritieken van andere mensen. De laatste 10 dagen zijn goed om leuke dingen te doen, nieuwe mensen te ontmoeten en zelfs een aantal dagen op pad te gaan of meer van vrije tijd te genieten. Let er op dat je de hele maand jaloerse gevoelens kunt hebben, vooral als je partner aandacht schenkt aan een persoon waar jij het minder mee kunt vinden.

Carrière en zakelijkheden
Net als in je privéleven kun je, met name aan het begin van de maand, op zakelijk gebied wat negatieve energieën ervaren. Je durft jezelf niet of weinig te geven en je zelfvertrouwen is niet bijster sterk. Je kunt in de problemen komen, omdat je niet geconcentreerd bent bij de dingen die je doet. Neem niet teveel risico, omdat je anders financiële of juridische problemen kunt krijgen. Je kunt beter relaxt en nuchter blijven bij zaken die niet helemaal goed gaan. Je doet er goed aan om eens met een goede vriend of collega te praten zodat je wat feedback krijgt. Je kunt dan makkelijker met problemen omgaan en zal zelfs minder snel in de problemen komen. In de 2de week zal de energie van Mars, samen met de Volle Maan, in de Ram, een goede invloed op je carrière hebben. Vooral als je eerlijk en zuiver met je werk of studie omgaat. Je talenten zullen naar buiten komen en je zal steeds meer ideeën krijgen hoe je het een en ander vorm kunt geven. Het is een prima periode met nieuwe projecten te beginnen en je vertrouwen te hervinden. Je doelstellingen worden duidelijker en hierbij ben je in staat om orde aan te brengen, zodat je weet wanneer je met wat moet beginnen. Let op dat er vanaf de 11de een energie kan komen, die jou beweegt om minder zuiver met dingen om te gaan. Je kunt negatieve zaken meemaken, waar je beter niet aan toe kunt geven. Blijf eerlijk handelen, dan zal je merken dat het allemaal een stuk beter gaat. Vanaf de 23ste zal het een stuk soepeler verlopen. Zowel financieel als bij het nemen van beslissingen of samenwerkingen zal er een zeer goede energie hangen, waardoor je op een optimistische manier kunt afsluiten met mooie plannen en ideeën.

Mentale en fysieke gezondheid
De voorwaarts bewegende Mercurius in de Maagd zorgt ervoor dat je minder lekker in je vel zit. Zowel emotioneel als fysiek voel je je daardoor aan het begin van de maand niet echt sterk. Deze energie kan in zulke sterke mate aankomen, dat je soms denkt dat je er niet meer overheen komt. Tracht dit gevoel weg te stoppen en richt je op positieve zaken. Laat negativiteit zoveel mogelijk varen. Doe je dit niet dan kun je spanningen ervaren die ervoor kunnen zorgen dat je meer last krijgt van je nieren, je lever en ook van hoofdpijn. Jouw minder goede gevoelens zullen tot en met het midden van de maand voortduren. Rond de 9dekan je erg onzeker zijn, waarbij je niet altijd in staat bent je te wapenen tegen de woorden en daden van andere mensen. Je doet er goed aan om in jezelf te blijven geloven en duidelijk je grenzen te stellen. Tegen het midden van de maand gaat het beter met je en wordt je zelfvertrouwen groter. Toch zal je wisselvallige momenten meemaken, waarbij je je soms heel goed voelt en soms iets minder. Dit geldt niet alleen voor je emotionele gesteldheid, maar ook voor je fysieke gesteldheid. Soms kun je heel fit zijn en soms juist weer heel erg moe. Tracht op momenten dat je je minder fit voelt, wat meer rust te nemen, zodat je even kunt ontspannen. Je bent iemand die erg ambitieus is, maar dat moet je niet gaan overdrijven. De laatste week is de energie weer veel stabieler en zit je over het algemeen lekker in je vel. In deze periode heb je een erg sterke weerstand en zal je weinig kans maken om ziek te worden. Je kunt je wel eens zorgen maken om de gezondheid van je partner. Bekijk voor jezelf of dit reële zorgen zijn of dat het alleen maar jouw eigen gevoel is. Mocht je merken dat het reëel is, dan doe je er verstandig aan er eens met je partner over te spreken en deze te overtuigen langs de dokter te gaan.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Oktober kent veel romantiek, waarbij mensen het gevoel hebben om negativiteit van zich af te gooien. Veel mensen ervaren sensuele en speelse energie, waardoor de leuke kant van het leven zeker naar voren kan komen. Dat betekent soms dat oppervlakkigheid kan ontstaan, omdat we de mindere kant van het leven weg kunnen duwen. Op zich is het natuurlijk prima even weg te lopen van dingen die minder goed gaan, maar laten we negativiteit niet vergeten. De wereld kan mooi zijn, maar er is ook veel ellende in de wereld. Mensen, die financieel lekker in hun vel zitten, doen er verstandig aan mensen, die hulp nodig hebben, te ondersteunen. Dit kan in onze omgeving zijn, maar we kunnen ook geld of goederen aan instellingen geven. Het is een romantische maand, maar het is wel belangrijk emoties en ratio in balans te brengen. Vooral de Maan en Venus zijn deze maand sterk aanwezig als het om beïnvloeden van karma gaat. Daardoor zullen goede daden direct meer geluk oproepen, waardoor ons eigen leven ook verbetert. Naast deze hemellichamen zal Pluto dominant aanwezig zijn. Deze planeet staat bekend als symbool, van verrassingen en grote veranderingen. Dit betekent dat emoties onder druk staan en mensen, die veel op emoties vertrouwen, problemen kunnen krijgen. Zelfvertrouwen kan een deuk oplopen, maar er wordt aangeraden niet weg te lopen van wat in de maatschappij niet goed gaat. We kunnen ontkennen, maar in dat geval kunnen de Maan, Venus en Pluto negatieve uitwerking op emoties, contact met mensen en gemoedstoestand hebben. Het zal belangrijk zijn in de maatschappij eerlijk, oprecht en neutraal in het leven te staan. Soms geeft de Zon echter wat kwetsbaarheid, waardoor we niet altijd evenveel kracht, enthousiasme en motivatie op kunnen brengen. Dit is per teken en individu wel anders wat betreft de invloed van de omgeving, cultuur, levensovertuiging, het verleden en andere invloeden, die ons gevormd hebben. Om sterk te blijven, wordt aangeraden een partner, vrienden en familie veel aandacht te geven. Ook ondersteuning van mensen die jouw hulp kunnen gebruiken is belangrijk. Dit kan op financieel gebied zijn, maar heb je zelf minder geld, dan kan je ook kwetsbaren in de maatschappij ondersteunen.

Het eerste deel van de maand zal er veel dynamiek zijn in persoonlijke relaties. Watertekens zullen nog het meest profiteren van deze huidige kosmische stand. Anderen zullen voorzichtiger moeten zijn, maar echt grote problemen lijken er niet te komen. Mochten er conflicten zijn, dan wordt aangeraden om hier voorzichtig in te zijn en een stapje terug te doen. Sociaal gezien wordt aangeraden om je niet te gesloten naar vreemden op te stellen, maar te accepteren dat iemand anders dan jij kan denken. Het tweede deel van de maand is er relaxte energie met minder kansen op conflicten of andere problemen. De maand start met Mercurius die de 2de voorwaarts in de Maagd gaat bewegen. Hierdoor zal er op communicatief gebied meer rust te vinden zijn, maar dan op professioneel en minder op relationeel vlak. Deze energie werkt vooral als we in staat zijn om te luisteren en minder om te praten en vooral niet onze mening door te drukken. De rest van de planeten brengt wisselvallige energie, waardoor er de eerste week meer ruimte is voor ontspanning, delen van emoties, liefde en vriendschap. Er zijn echter ook bepaalde spanningen, die minder positiviteit brengen. Tijdens deze eerste weken zijn er mensen, die belangrijke keuzes moeten maken, waarbij er zelfs radicale beslissingen nodig zijn. De Volle Maan van de 9de beweegt in de vurige en onafhankelijke Ram. Deze energie is geschikt onze aandacht te richten, waarom bepaalde individuele behoeftes in relaties niet vervuld worden. De Maan ondersteunt door energie te geven om problemen te verhelpen en beslissingen te nemen. De kosmische beweging geeft melancholische emoties en vooral de tweede week balanceren we tussen tegenslag en mentale rust. De stand van de sterren speelt hierbij met zenuwen, laat grenzen zoeken en maakt emoties hard. Sommigen zullen deze uitdagingen gebruiken om te ontwikkelen, maar er zijn mensen die er moeilijk mee omgaan en achteruit geworpen worden

Lucht- en Vuurtekens worden net als in september nog steeds geprikkeld door Jupiter in Ram en Mars in Tweelingen. Water- en Aardetekens zullen minder kunnen profiteren van de krachtige planeten en het gevoel hebben dat het leven te passief verloopt. Omdat er later deze maand krachtige energie komt, die ook deze tekens flink kan prikkelen, wordt aangeraden vooral met mensen om te gaan met het teken Weegschaal, Ram of Tweelingen of met mensen, waarvan hun heersende planeet in deze tekens staan. Tussen de 11de en 29ste zal Mercurius, in de Weegschaal, zorgen voor gelukkige energie, waardoor we erg ondernemend zijn. Mensen kunnen geluk afdwingen en dingen doen, om op vele gebieden kansen te ontplooien. Er zal vanaf de 24ste intense energie voor alle tekens ontstaan, als Venus (tot 16 november) en de Zon (tot 22 november) door de Schorpioen reizen. Die energie brengt complexe en mysterieuze krachten, waardoor emoties zeer intens zijn, maar er wordt aangeraden deze onder controle te houden. We krijgen de 25ste namelijk te maken met een gedeeltelijke zonsverduistering, die tegelijktijdig met de Nieuwe Maan plaatsvindt. Van circa 11:08 tot 13:03 zal deze in Nederland te zien zijn, waarbij 1/3 deel van de Zon bedekt is. De Nieuwe Maan verschijnt rond 12:48. Let op dat door al deze energieën het gemoed van mensen wisselvallig kan worden. De verduistering vindt plaats in de krachtige Schorpioen en staat naast Venus. Dit geeft normaal gesproken een nieuw begin aan op gebied van financiën, maar ook van erotiek. We kunnen bepaalde dingen achter ons laten en ons bevrijden van eventuele mentale of sociale zaken, die weerhouden van ontwikkelen. Singles krijgen nieuwe kansen, gebonden mensen kunnen hun relatie verdiepen en zakelijk zijn er financiële mogelijkheden. We zullen in ieder geval te maken krijgen met een universum dat vertrouwen geeft om te bereiken wat we willen. De 29ste keert Jupiter terug naar de Vissen en zal daar tot 20 december blijven. Mercurius gaat dan naar de Schorpioen en blijft daar tot 17 november. Deze energie zal de maand op spirituele wijze beëindigen, waardoor we genieten van de mooie zegeningen van het leven. We kunnen veel dankbaarheid ervaren en zullen ook gezond in het leven staan. Er is energie van de Schorpioen, waardoor we in principe actief en niet snel vermoeid zullen zijn. Geen probleem is te groot om niet opgelost te worden en erotiek, spiritualiteit en geneeskunde krijgen een positieve energie. Tenslotte beweegt Mars de 30ste retrograde in Tweelingen en zal daar tot 12 januari verblijven. We moeten dan voorzichtig zijn, omdat impulsiviteit en ongeduld nog wel eens tot ongemakken en conflicten kunnen leiden.

Loading…
Share This