Maandhoroscoop Vissen

De horoscoop van het sterrenbeeld Vissen lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 19 februari t/m 20 maart - Oktober 2021

Algemeen
Het wordt een maand, waarin je voor normen en waarden kunt strijden. Je bent erg principieel en zal het soms moeilijk vinden van je eigen waarden los te komen. Tracht dit wel te doen en bekijk bepaalde zaken soms vanuit het standpunt van anderen. Dit kan onzeker maken, maar je zult merken dat je er uiteindelijk alleen maar beter van wordt als je in staat bent balans aan te brengen tussen eigen normen en waarden en die van mensen in je omgeving. Emotioneel heb je de neiging aan bepaalde gevoelens, die je uit een verleden met je meeneemt, vast te houden. Het zal een maand worden om hier los van te komen. Het kan een uitdaging zijn om hiermee bezig te gaan en vooral omdat je dan in moet zien dat je bepaalde zaken achter je moet laten. Tracht te accepteren dat bepaalde zaken er nu anders voorstaan en dat je bepaalde dingen op moet offeren om de toekomst rooskleuriger tegemoet te treden. Oktober is een maand, waarin je aan het wikken en wegen bent op welke gebieden je het avontuur tegemoet kunt zien en op welke momenten je moet kiezen voor passiviteit en rust. Het leven hoeft niet altijd spannend te zijn, maar kan soms ook lekker relaxt zijn. Het is dus belangrijk dat jij je emoties onder controle houdt en soms even de boel de boel laat. Zakelijk gezien zal je uitgedaagd worden een deel van de rust en veiligheid op te offeren en tot ontplooiing te komen op gebied van mentale, fysieke en emotionele zaken. Er kan daardoor dynamiek in je leven komen, waardoor je aankopen, investeringen of leningen kunt doen, die zeker een positieve invloed op het leven hebben. Op planetair gebied zal er over het algemeen een gelukkige tijd aankomen, omdat Venus krachtige energie op je los laat en je zeer liefdevolle impulsen kunt ervaren. Jupiter laat een krachtige energie op je los, waardoor negatieve invloeden van onder andere de retrograde Mercurius geabsorbeerd worden.

De Vis zal deze maand veel invloed van Neptunus krijgen. Je kunt nu veel meer je spirituele krachten gebruiken om het leven leuk en interessant te maken. Je onderbewustzijn wordt versterkt, waardoor er zowel voorspellende dromen als emoties vanuit je intuïtie zijn, die het een en ander doorgeven. Het zal geen periode zijn om rustig aan te doen, omdat er een intense energie is. Ga je dan te rustig aandoen, dan kan je energie opkroppen en dat is niet erg goed voor de gevoelige Vis. Er wordt dan aangeraden hier wel iets mee te doen, als je merkt dat je veel spanning in je hebt. Ga lekker sporten, doe aan yoga of ga leuke hobby’s doen. Je kunt overigens bij anderen nog wel eens te bescheiden overkomen, maar eigenlijk komt dat meer, omdat jij tijd voor jezelf nodig hebt. Je kunt nadenken over je leven, het verleden en de toekomst. Er wordt dan ook aangeraden te onderzoeken wat voor jou geschikt is. Liefdes- en sociale relaties kunnen deze maand prima verlopen, waarbij je in staat bent die dingen te doen, die jouw leven een positieve boost geven. Het is een prima maand om problemen op te lossen en conflicten te voorkomen. Het is voor singles tot aan het begin van de 4de week geen periode voor een serieuze relatie. Pas dan kan je verlangen naar een hechtere relatie en ben je meer op zoek naar iemand om dit mee te bewerkstelligen. Er kunnen deze maand energieën zijn, die voor financiële activiteiten zorgen. De Maan zal de 1ste week in jouw sector van materialen en bezittingen reizen. Hierdoor krijg je een sterke drang om met nieuwe zaken te starten of kansen aan te grijpen om meer te verdienen of om te investeren in iets winstgevends. Het is een prima tijd voor het oplossen van financiële problemen of schulden. Met name Mercurius zal t/m de 17de energie bieden om bepaalde zaken uit het verleden wel gunstig af te ronden. Deze planeet kan helpen dingen, die je fout hebt gedaan, op te lossen. Vanaf de 15de is het overigens een prima periode om veel te bereiken. Let op dat je in de periode van de Volle Maan met teleurstelling en onzekerheid te maken kunt krijgen. Je doet er goed aan te vertrouwen op je vaardigheden en talenten. Ga dus niet piekeren, maar zorg ervoor dat je doet waar je goed in bent. Je zult merken dat je juist dan veel kunt bereiken. De 24ste t/m de 26ste kun je echter nog wel eens wat twijfelen en dit kan obstakels en vertraging geven. Tracht jezelf deze periode te controleren, dan zal je merken dat je na deze dagen beter in je vel kunt zitten, vooral omdat de passionele Mars aan het eind van de maand in je sector van relaties en erotiek verblijft. Dit heeft een zeer gunstige werking op je.

Liefde en relaties
Je wilt aan het begin van de maand veel gevoelens met dierbare mensen delen. Toch kun je dit niet helemaal waarmaken en ben je eigenlijk erg afstandelijk als je teveel liefde ervaart. Het lijkt soms net alsof je het moeilijk vindt om romantiek en warmte met mensen te delen. Dit is het gevolg van een planetaire stand, die jou pessimistisch kan maken. Hierdoor kan je anderen niet helemaal vertrouwen, zelfs als je dit normaal wel doet. Dit komt niet, omdat ze werkelijk niet te vertrouwen zijn, maar meer, omdat jij zelf niet lekker in je vel zit. Je zult van alles proberen er niet aan toe geven, maar dat kan nog wel eens zeer zwaar zijn, omdat je niet altijd weet hoe je met je gevoelens om kunt gaan. Je doet er in deze periode goed aan niet teveel uit te geven, zelfs niet om andere mensen blij te maken. Er kunnen namelijk onverwachte uitgaven zijn, waardoor je dus beter even een weekje kunt wachten. Doe je dit niet, dan kan je nog wel eens last hebben van een minder goed humeur. Het is sowieso verstandig wat spaargeld te hebben, omdat je dan aan het eind van de maand wat leuke activiteiten kunt gaan doen. Dit kan dan je leven weer een stuk leuker maken. In de 2de en 3de week van de maand ben je vooral emotioneel erg kwetsbaar en vind je het moeilijk als mensen, waar je om geeft, advies of kritiek willen geven. Let op dat je dit niet teveel overdrijft en je niet teveel door emoties laat leiden. Je zult aan het eind van de 3de week steeds positiever worden en uiteindelijk zit je op veel gebieden een stuk beter in je vel. Je bent positief en enthousiast en veel minder kwetsbaar voor de kritieken van anderen. De laatste 10 dagen zijn zeer goed om leuke dingen te doen, nieuwe mensen te ontmoeten en misschien zelfs een aantal dagen op pad te gaan of wat meer van je vrije tijd te genieten. Let op dat je de hele maand jaloerse gevoelens kunt hebben, vooral als je partner soms teveel aandacht schenkt aan een persoon waar jij het minder mee kunt vinden. Tracht hier geen ruzie over te maken en blijf achter je partner staan. Vertrouwen en empathie zijn een stuk verstandiger om het leuk te houden.

Werk en financiën
Net als in je privéleven kun je, vooral het begin van de maand, op zakelijk gebied negatieve energieën ervaren. Je durft jezelf niet of weinig te geven en je zelfvertrouwen is niet bijster sterk. Je kunt in de problemen komen, omdat je niet geconcentreerd bent bij de dingen die je doet. Neem niet teveel risico, omdat je anders financiële of juridische problemen kunt krijgen. Je kunt beter relaxt en nuchter blijven bij zaken die niet helemaal goed gaan. Je doet er goed aan eens met vrienden of collega’s te praten zodat je feedback krijgt. Je kunt dan makkelijker met problemen omgaan en zal zelfs minder snel in de problemen komen. De 2de week zullen energieën van Mars en Mercurius goede invloed op je carrière hebben. Vooral als je eerlijk en zuiver met werk of studie omgaat, kan jij jezelf flink ontwikkelen. Je talenten zullen naar buiten komen en je kunt steeds meer ideeën krijgen hoe je het een en ander vorm kunt geven. Het is een prima periode met nieuwe projecten te beginnen en je vertrouwen te hervinden. Je doelstellingen worden duidelijker en hierbij ben je in staat orde aan te brengen. Je kunt dan veel meer bereiken en hebt ook meer zicht op de dingen die je wilt doen. Het is ook een prima periode om te weten wanneer en hoe je met iets kunt starten. Let op dat er tot de 23ste een energie kan komen, die jou nog wel eens kan verleiden om minder zuiver met dingen om te gaan. Je kunt dan makkelijker wat onverantwoordelijker zijn en kunt dan negatieve zaken meemaken. Er wordt aangeraden om hier niet aan toe te geven en eerlijk te blijven. Lukt dit jou, dan zal je merken dat het allemaal een stuk beter gaat. Vanaf de 23ste zal het een stuk soepeler verlopen en kan je op een stabielere wijze met je werk of studie bezig zijn. Zowel financieel als bij het nemen van beslissingen of samenwerkingen zal er zeer goede energie hangen, waardoor je optimistisch af kunt sluiten met mooie plannen en ideeën.

Mentale en fysieke gezondheid
Er zijn retrograde energieën te bespeuren en dit kan emotioneel, maar ook fysiek raken. Met de komst van wisselvallig weer en opleving van griep en corona kan dit flinke problemen geven. Saturnus zal tot de 10de retrograde bewegen en wijst mensen op grenzen en gewoontes. Er wordt aangeraden deze energie te gebruiken om bepaalde gewoontes af te leren en te zorgen dat je op een gezonde wijze in het leven staat. Veel mensen zullen ervaren dat ze hier sterker mee bezig zijn, dan eerder met deze retrograde beweging. Maak tot de 10de gebruik van die kracht en tracht bepaalde dingen werkelijk af te leren. De periode van de 6de, met de Nieuwe Maan in de Weegschaal, t/m de 20ste met de Volle Maan, geeft niet alleen energetisch veel kracht. Er komen ook kosmische energieën op de Aarde af. Het kan een maand worden, waarbij we met wisselvallige weersomstandigheden te maken krijgen. Daardoor moeten we opletten niet ziek te worden. De kans op verkoudheid, griep of een andere ziekte kan daarom groter zijn. Jupiter zal tot de 17de retrograde bewegen en die energie kunnen we gebruiken om intellectueel aan te scherpen. Bepaalde zaken uit het verleden kunnen terug in onze gedachten komen. Daardoor bestaat er een kans dat we eerder gemaakte fouten herstellen. Jupiter helpt hierbij doelen te stellen om er vooral mentaal beter voor te staan. Neptunus zal t/m eind november retrograde bewegen en dit zal van invloed zijn op onze realiteitszin. We kunnen veel bezig zijn met de vraag of we ergens goed aandoen of dat we het verkeerd zien. We zullen over het algemeen merken dat we realistischer zijn en uiteindelijk nuchter bekijken hoe we ons leven in de juiste richting sturen. Uranus zal tot half januari 2022 retrograde bewegen. Ook deze energie kan nu positief werken en zorgen dat we onszelf beter onder controle houden. We zijn minder impulsief en dit kunnen we zowel in woorden als daden zien, omdat mensen iets meer rust in zichzelf ervaren en minder snel op de kast zitten. Oktober zal dus geen makkelijke maand worden als het om gezondheid gaat, maar dat is afhankelijk van hoe we in het leven staan. Mensen die op hun gezondheid letten, zullen meer bestand zijn tegen eventuele gevaren. Ook kan er in het verkeer of bij gebruik van gereedschappen of machines meer gevaar zijn, maar ook dit is afhankelijk van hoeveel risico we nemen. De Volle Maan reist in de Ram en dit geeft problemen als we met negatief gedrag te maken krijgen. Veel mensen zullen moeite hebben balans te vinden bij de aandacht voor mensen in hun omgeving en aan zichzelf. Dit brengt teleurstelling teweeg, omdat niet iedereen hier even goed mee omgaat. Wees dus alert dat je deze maand zelf afspraken en beloftes nakomt, maar wees empathisch en geduldig als anderen dit niet doen. Er lijkt een link te zijn tussen gedrag van mensen en frustraties, waarbij zich dit wel per teken anders kan uiten.

De Vis stelt het thuis- en privéleven voorop. Alhoewel je niet verlegen bent, spreek je liever niet teveel in het openbaar. Je vindt het gewoon fijn met vertrouwde mensen te zijn. Ben je in andere omgevingen dan wil je liever met kleinere groepjes afspreken. Je vindt het fijn subtiel in bewoordingen te zijn, maar verlangt dit ook van anderen. Zijn mensen te aanvallend of zetten ze je onder druk, dan kun je er zenuwachtig door worden en uiteindelijk stress ervaren als dit te lang doorgaat. Dit komt voornamelijk door je krachtige intuïtie en spirituele vermogens, waardoor je dingen snel doorhebt. Het kan hierbij gebeuren dat je door onzekerheid dingen, die op jou betrekking hebben, niet reëel bekijkt. Let daar op en houd de werkelijkheid goed in de gaten, door je geen muizenissen in je hoofd te halen. Ervaar je teveel zenuwen of stress, dan kunnen zenuwpijnen zich omzetten in werkelijke ziektes. Tracht er met mensen over te praten als je merkt dat je je onzeker voelt en blijf er niet te lang mee doorlopen. Met name goede vrienden en familie kunnen prima helpen. Je bent iemand die op zijn gezondheid let, maar soms mag dit best wel even wat minder. Met name extra vlees en graanproducten kunnen je weerstand vergroten. Wat extra multivitaminen zijn ook geschikt om je te weren tegen het huidige weerbeeld.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Pluto brengt het eind van de 1ste week krachtige energie als de Nieuwe Maan, in Weegschaal, op de 6de aanwezig is en tegelijk met Mars invloed heeft. Romantiek, sensualiteit en erotiek zijn sterk aanwezig. Negatief is dat er mensen zijn die boosheid ervaren en niet altijd fijn in de omgang zijn. De Nieuwe Maan zal in Weegschaal bewegen, waardoor we de schoonheid van het leven en omgang met mensen kunnen waarderen. Er zal de eerste week veel ruimte zijn voor plezier, schoonheid en romantiek. Het is een tijd van genieten, waarbij we niet alleen intellectueel en mentaal sterk zijn, maar ook fysiek. We kunnen de energie gebruiken om artistiek of sportief bezig te zijn. Ook is het een prima tijd voor leuke activiteiten met vrienden of familie. Geregeld ervaren mensen gevoelens van dood, wedergeboorte, obsessie en regeneratie. Dit kan lastig zijn, omdat niet iedereen er goed mee omgaat. Er zijn echter ook mensen die dit kunnen. Mars zal de hele maand in Weegschaal bewegen en minder emoties brengen. De Weegschaal geeft echter een sterke neiging onrechtvaardig gedrag aan te pakken. Ondanks minder intense emoties, kunnen er mensen zijn, die voor het goede vechten. Dit kan onevenwichtigheid brengen, waarbij mensen zichzelf en anderen niet altijd begrijpen. Merk je dit aan jezelf, dan wordt aangeraden rationeel en geduldig te blijven en je niet mee te laten slepen door mensen, die emoties niet onder controle hebben. Vooral eind van de maand kan Mars, die naar de Schorpioen beweegt, jaloers en bezitterig gedrag versterken. Pluto brengt soms een obsessieve en passionele kracht. Plezier en genot kunnen versterkt worden en energie van de Weegschaal kan veel moois brengen.

Ook na de eerste week komt er veel positiviteit van de planeten. Mars is wel negatiever en kan storing brengen, waardoor stabiliteit in het geding kan komen. Het is verstandig niet te impulsief te zijn en diplomatiek te handelen als er conflicten of andere problemen zijn. Venus zal vanaf de 7de in de Boogschutter reizen, wat geschikt is voor carrière, studie of ontmoeten van nieuwe mensen. Dit laatste geldt vooral voor singles, die zich graag laten verleiden. Gebonden mensen zullen er wat afstandelijker in zijn. De energie van Venus in de Boogschutter kan vrijheid aan mensen geven, waardoor we graag ons eigen gang gaan en buiten dagelijkse beslommeringen stappen. De 10de t/m de 15de zal Saturnus in Waterman energie delen met Pluto en Saturnus. Mensen worden gepassioneerd door deze krachten, waardoor ongezond en onverantwoordelijk gedrag afgewend of afgeleerd kan worden. Mercurius zal tot de 17de in retrograde beweging staan. Tot die periode kan er op liefdesgebied negatieve energie zijn en zijn er zelfs bedreigingen die bestaande relaties kunnen beëindigen. Mensen die in staat zijn hier rationeel en nuchter mee om te gaan, kunnen uitdagingen het hoofd bieden en tegenslagen gebruiken om er juist beter van te worden. Het is een prima periode voor vriendschap en sociale contacten. Vanaf de 17de zal Mercurius voorwaarts bewegen. Bijzonder is dat de planeet tegenover Cheiron staat en de 17de t/m de 20ste communicatie onder druk zet. We moeten dan oppassen wat we zeggen en tegen wie.

De Zon beweegt t/m de 22ste in de Weegschaal en houdt de 6de de Maan, Pluto en Mars gezelschap. Veel mensen denken geregeld na over gedrag van anderen, maar ook over zichzelf. We zijn daardoor minder sterk qua beslissingen. Besluiteloosheid is iets wat de Weegschaal kan geven en helemaal als de Zon er bijkomt. Onzekerheid en minder efficiënt gedrag kunnen ons parten spelen. Merk je dat je er last van hebt, dan wordt aangeraden je creatief te uiten in hobby’s of in de natuur om gedachten op een rijtje te zetten. Vanaf de 23ste reist de Zon t/m de 3de week van november in de Schorpioen, waar eind oktober Mars bijkomt. Dit kan vechtlust en obsessie meebrengen, waardoor we voorzichtig moeten zijn in de omgang met anderen. Beter mijd je conflicten en ga je met mensen om waar jij je veilig bij voelt. Merk je dat je humeur wisselvallig is, dan wordt aangeraden hier gelijk iets aan te doen. Je kunt deze periode geholpen worden door de regenererende kracht van Saturnus en de Zon, waarbij intuïtie en dromen ons vertellen over het onbewuste en over wat de hogere wereld ons doorgeeft. Het 2de deel van de maand zal Jupiter trillingen ondergaan omdat deze tussen Neptunus en Pluto beweegt. Onze ideeën kunnen vertroebeld worden en daardoor zijn er sociale en romantische storingen mogelijk. Positief is dat we emotioneel versterkt worden en in staat zijn controle hierover te krijgen. Mercurius kan namelijk intellectuele energie brengen en daardoor kunnen we rationeler nadenken o talenten aan te scherpen en nieuwe vaardigheden aan te leren. Venus ontmoet de 29ste in het gebied van Schorpioen de Maan. Deze combinatie staat bekend om zijn spirituele invloed, waarbij ons derde oog versterkt wordt. Deze tijd is uitermate geschikt om mentaal, intellectueel en spiritueel te ontwikkelen. Ook zijn er voorspellende dromen, die aangeven wat er de komende periode aan kan komen. De 30ste zal Mars naar de Schorpioen reizen. Deze planeet geeft mensen een zeer sterke energie om aan het eind van de maand duidelijke beslissingen te nemen. Deze energie is geschikt om ongewenst gedrag of contacten uit het leven te verwijderen. Deze dag vormt de Zon een vierkant met Saturnus. Ook deze combinatie zal spirituele energie brengen, waarbij de Zon en Saturnus in combinatie met Venus en Mars zorgen dat het een intens eind van de maand is, maar waarbij deze energie ons wel veel moois kan brengen.

Loading…
Share This