Maandhoroscoop Vissen

De horoscoop van het sterrenbeeld Vissen lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 19 februari t/m 20 maart - April 2021

Algemeen
Het wordt een bijzondere maand, waarbij je zakelijk en financieel veel kunt bereiken. Je hebt erg veel prioriteiten waar jij je op wilt richten. Je moet wel bedenken dat niet alles zomaar zal ontstaan. Je moet hier wel iets voor doen en alles in het werk stellen om profijt te hebben van de positieve energie. Je bent deze maand bescheiden en gematigd, maar niet afstandelijk. Je bent gemotiveerd en enthousiast en kan van alles doen om je leven leuker te maken. Je vindt het fijn als mensen zien dat je bepaalde zaken goed aanpakt en al helemaal als ze je complimenteren. Let op dat je jezelf niet al teveel bewijst, omdat je dan kunt overdrijven en vervolgens dingen doen die eerder schade brengen, dan je profijt op te leveren. Zoek dus naar uitdagingen, maar doe dit op een rationele manier. In contact met andere mensen kan je veel contacten hebben en vind je het fijn als mensen je ondersteunen. Toch dien je wel op te letten dat je vooral dient te luisteren naar mensen met een optimistische kijk. Mensen die vaak negatief zijn, kunnen jou deze maand storen, waardoor je zelfs onzeker wordt. Let deze maand ook extra op mensen die zeggen het goed met je te bedoelen, maar waarbij je intuïtie waarschuwt. Deze mensen kun je maar beter zoveel mogelijk mijden. Het is dus een maand waarbij je je vooral dient te richten op betrouwbare mensen. Je zult deze maand vitaal zijn en merken dat je veel aankunt en mentaal en fysiek veel bewerkstelligen. Je vindt het lekker om te sporten en jezelf uit te dagen om grenzen op te zoeken. Je kunt deze energie gebruiken om veel taken af te ronden. Het is een prima maand jezelf te ontplooien en ontwikkelingen mee te maken. Je bent niet alleen voor jezelf een drijvende kracht, maar zult met deze energie anderen motiveren en aanmoedigen om de juiste stappen in het leven te maken. Over het algemeen zal je zeer gezond zijn en een bepaalde innerlijke kracht voelen, waardoor je hindernissen in het leven moeiteloos aankunt. Tracht balans te houden tussen je fysieke en emotionele gestel, omdat je instinct je vanzelf de juiste weg zal wijzen. Vanaf de helft van de maand kunnen er wat moeilijke taken komen, die jij op zal moeten lossen. Grijp uitdaging aan om je lot te beïnvloeden en talenten te ontwikkelen. Je bent ambitieus en kunt aandacht op je richten, waardoor er mogelijkheden komen om meer te bereiken.

Liefde en relaties
Deze maand kunnen singles een toevallige ontmoeting meemaken. Let wel op dat je hier niet teveel geld aan gaat geven. Er zijn aanwijzingen op nieuwe contacten en daar kan wel eens een nieuwe liefde bij zitten. Relaties met een nieuwe partner kunnen wel eens veel kosten en er wordt dan ook aangeraden om niet gelijk met dure geschenken of activiteiten te komen, maar eerst te gaan voor emoties en andere goede energieën om elkaar te leren kennen. Heb je een relatie, dan wordt aan de Vis geadviseerd om nu even niet teveel geld te besteden aan leuke activiteiten of dure aankopen. Doet je partner dit wel, dan wordt aangeraden om deze niet de schuld te geven en de ander de ruimte te geven. Dit zal vooral gelden voor mensen die ook nog eens samen met hun partner samenwerken. Het is belangrijk om te accepteren dat materiële middelen en een romantische relatie niet samengaan. Het wordt wel een prima maand voor mensen die trouwplannen hebben. De energie is er zeer geschikt voor en de kans dat jullie erg gelukkige dingen kunnen doen, is zeer groot. Het is niet de moeite waard hierover te beslissen zonder de situatie te analyseren. Het zal belangrijk zijn om te zorgen dat jullie op één lijn zitten. De prioriteit in een relatie moet altijd liggen op liefde, wederzijds respect en een verlangen om elkaar te begrijpen. Mensen die nu een relatie hebben op zakelijke gronden, zullen minder gelukkig zijn. Mensen die een gezin hebben, kunnen soms wel eens minder tijd voor romantiek hebben. De planetaire energie zal namelijk gericht zijn op je zakelijke leven en voor het opzetten van een bedrijf. Er wordt aangeraden om hier met je partner over te communiceren, zodat jullie samen een weg in vinden. De 14de zal Venus naar de Stier reizen en dit is voor de Vissen eigenlijk een betere energie, dan toen deze planeet in de vurige Ram bewoog. Waar je in het begin van de maand nog moeite had om de passie onder controle te houden, zal dit deze periode heel anders gaan. Er is een vredige en sympathieke energie,, waardoor jij je nu veel makkelijker kunt richten op je persoonlijke leven en de harmonie. Daardoor zal deze periode een stuk rustiger zijn. Je carrière en financiën blijven bestaan, maar de romantische relatie met je partner zal veel belangrijker worden. Singles doen er deze periode goed aan open te staan voor nieuwe ontmoetingen en zelfs voor romantische contacten. Je bent sympathiek en aantrekkelijk. Er wordt dan ook aangeraden om je te richten op mensen die intellectueel op één lijn met jou zitten. Er zijn ook aanwijzingen dat een vriendschap uit kan lopen tot een romantisch contact. Wees niet bang voor afwijzing, probeer je niets, dan heb je sowieso ‘nee’ als antwoord. Je bent zeer aantrekkelijk en charmant en dat stelt jou in staat om mensen te bewegen om verliefd op jou te worden.

Werk en financiën
Je bent mentaal sterk, wat je niet alleen op sociaal gebied gebruikt om goede keuzes te maken, maar ook intellectueel ben je slim en vindingrijk. Doordat je met spanning om kunt gaan, zal je op zakelijk gebied in staat zijn met drukke situaties om te gaan. Je kunt rust bewaren en overzicht brengen in zaken waar anderen het moeilijk hebben. Of je nou met studie, vergaderingen, zakelijke afspraken of financiën bezig bent, je blijft krachtig. Omdat de planetaire invloed krachtig is, zal je zeer intens zijn. Dit kan nuttig zijn als je met een deadline te maken krijgt en je snel tot beslissingen moet komen. Je bent zeer effectief en adequaat en zult opvallen door goede beslissingen en snelle handelingen. Over het algemeen zal de planetaire energie die je krijgt veel mogelijkheden bieden. Je bent niet alleen mentaal zeer sterk, maar ook fysiek laat je veel kracht zien. Je kunt lange dagen maken en weet, zelfs als je moe bent, je nog te concentreren. Het is natuurlijk belangrijk dat je tussendoor ontspanning neemt door hobby’s, een lekkere wandeling en frisse lucht. Het is verstandig voldoende te slapen. Mensen die met analyse, onderzoek, intellectuele zaken of andere mentale zaken werken, zullen goede prestaties leveren. Je kunt prima met mensen omgaan en kan er ook uitmuntende resultaten mee behalen. Mensen die met creatief werk bezig zijn, kunnen hun instinct gebruiken en op zeer inventieve manier werk afleveren. Je zit boordevol ideeën en mensen zullen onder de indruk zijn. Toch is er gaandeweg de maand negatieve energie van planetaire combinaties te bespeuren, die je emoties onder druk zetten. Heb je werkzaamheden, waarbij je veel met emoties werkt, dan heb je moeite hebben om je hoofd boven water te houden. Je doet er goed aan om de rust te bewaren en nuchter en rationeel te blijven om dingen tot goed einde te brengen. Je kunt met name moeite hebben met mensen die zelf chaotisch zijn of mensen die tegenstrijdige belangen hebben. Je zult dan alle zeilen bij moeten zetten. De meerderheid van de planeten zal echter positieve energie brengen, waarbij je je vaardigheden kunt gebruiken om de dingen te doen die jij voor ogen hebt. Houd emoties in toom en bedenk dat er geen enkele noodzaak is om agressief te handelen of op een andere manier negatief te reageren als dingen niet gaan zoals jij wilt. Financieel zal je tot en met de 19de een prima kans hebben om hogere inkomsten te krijgen, maar je moet er natuurlijk wel iets voor doen.

Mentale en fysieke gezondheid
De natuur zal zich oprichten, uiteindelijk opbloeien en voor pracht zorgen. We zullen beschermd worden en met grote positieve verandering te maken krijgen. De periode naar Pasen begeleidt de Maan ons om alle kracht op te nemen. Er zijn sterke aanwijzingen dat we nog even moeten doorbijten, maar dat er een periode aan zit te komen dat de mensheid, natuur en de wereld een positieve tijd ingaan. In deze maand zal je over het algemeen in goede vorm zijn, waarbij je veel energie hebt om veel te ondernemen. Er hangt een goede planetaire invloed. Zowel zakelijk als privé wil je veel bereiken en heb je een goede moraal om alles wat je aanraakt in goud te veranderen. Je zult genieten van gevoelens die je hebt en degene die je van anderen krijgt. Omdat je lekker in je vel zit, zal je merken dat andere mensen namelijk veel positieve aandacht teruggeven. Hierdoor ben je fysiek en mentaal sterk en kun je op vele fronten tot rust komen. Toch dien je op te passen dat je niet te vet voedsel gebruikt. Die neiging heb je wel eens, waardoor je lichaam teveel moeite heeft om dit te verwerken. Eet licht voedsel, drink voldoende water en tracht geregeld te sporten. Dan kom je de maand gezond en prettig door. Het is een maand om eetgewoonten onder de loep te nemen. Je hebt het gevoel dat je gezond leeft, maar het kan geen kwaad om te bekijken wat anders kan. Vooral calcium, silicium en vitamine D kunnen helpen om je fysiek te versterken. Daardoor zullen gewrichten, het hart en vaatstelsel een stuk gezonder zijn. Drink en eet meer zuivelproducten, omdat deze voldoende mineralen en vitamines bevatten. Het is een maand om geregeld in bad te gaan en vooral met rustgevende oliën, zodat je tot jezelf kunt komen. Heb je zelf geen bad, dan is het verstandig een keer naar een wellnesscentrum te gaan, om je op te laden. Ook een massage kan wonderen verrichten. Vrouwen moeten deze maand vooral op hun gewicht letten. Na de afgelopen tijd kan je wat meer vet opgeslagen hebben. Het is dan ook belangrijk de inname van vet, koolhydraten en zout te beperken. Drink meer vruchtensappen en eet meer groenten. Met name je immuunsysteem zal verbeteren, waardoor je algehele gezondheid verbetert. Mannen doen er goed aan zich, bij bepaalde symptomen, door een arts te laten onderzoeken en vooral als je een chronische ziekte hebt. Er zijn aanwijzingen dat deze verergert. Ga niet met zelfmedicatie aan de slag, omdat deze het niet beter maakt.

Tegenstellingen vanuit de Maan zullen verwarring, maar ook een ontwaking geven
De periode van de Nieuwe Maan van 12 april om 04:32 naar de Volle Maan van 27 april om 05:33 kenmerkt zich door een gigantische kracht, omdat we met een Supermaan te maken krijgen. We kunnen vermoeidheid uit de vorige periode overgaan tot een zeer krachtige energie. Hierbij kunnen er inspiratie en opwinding ontstaan, die ons een intens positief gevoel kunnen geven. Deze twee weken zal ook Pluto een sterke energie brengen en een geheimzinnige gloed geven die emoties versterkt. Let op dat de kracht zo groot zal zijn, dat eb en vloed intenser zijn en wij als mens ook sterk aangetrokken worden. Ook wij bestaan voor een groot deel uit water en zullen dit ook zeker merken. Daarbij zal de Volle Maan door de intense Schorpioen reizen en ook dit brengt heel wat mysterie en spiritualiteit met zich mee. Het kan een tijd zijn, waarin we te maken krijgen met mysterieuze invloeden, geheimen en hogere krachten die over de wereld rondwaren. Dit kan een verrassende invloed op wereldleiders hebben en er kan zelfs een vreedzame energie vanaf komen. Er kan echter ook een trilling over de Aarde trekken, waardoor er meer kans op rampen kan zijn. Op persoonlijk gebied kunnen we te maken krijgen met de ruimte om onszelf te erkennen en vertrouwen in onszelf te hebben. Veel mensen kunnen nu een diepe en passionele energie ervaren, waarbij er een sterk verlangen is naar vrijheid, romantiek en erotiek. Waar een positieve kracht is, zal echter ook de universele wet van de dynamische balans gelden en kan het negatieve sterk naar voren komen. Pluto en Mars kunnen namelijk ook strenge energie brengen en vooral vlak voor, tijdens en vlak na de periode van de Volle Maan. Er zal dan ook een zeer sterke tweedeling in de maatschappij zijn, waarbij we geregeld heen en weer geslingerd worden tussen links en rechts, goed en slecht, warm en koud, nuchter en emotioneel en nog meer tegenstellingen. Pluto in de Steenbok kan flink wat kou in harten brengen en Mars in de Kreeft meer hitte en passie in emoties. Trauma’s uit het verleden kunnen ons parten spelen, maar er zijn ook mooie momenten. Bijzonder aan deze Volle Maan zijn de vibrerende krachten die er los kunnen komen, door de oppositie met Uranus. Deze kan ons verwarren, maar ook laten ontwaken. We zullen meer in staat zijn los te komen van het moeilijke jaar dat achter ons ligt.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Alle planeten, behalve Pluto die een retrograde beweging gaat maken, zullen met directe beweging door de hemel reizen. Of we nou wel of niet met corona te maken hebben, er is vooruitgang te boeken. We zullen ons als mens niet meer zoveel laten tegenhouden. Overal kunnen er dingen gebeuren, die zorgen dat onze maatschappij zo mogelijk open zal gaan. We moeten nog steeds voorzichtig zijn, maar kunnen ons meer veroorloven. Gedurende de hele maand zal de Maan invloed hebben en zoals we zeiden vooral vanaf de 12de. April start met Venus in Ram ‘achter’ de Zon, waardoor we deze planeet niet waarnemen en in de onderwereld is. Daardoor kunnen we veel loslaten van het verleden, waardoor problemen op de achtergrond komen te liggen. Dit gaat vooral over grote problemen die ons leven beïnvloeden, maar alledaagse problemen gaan natuurlijk wel door. De Zon en Venus in Ram worden gezien als krachten om het leven te zuiveren. Hierbij doen we er goed aan de krachten te gebruiken om nuttige dingen voor onze ontwikkeling te doen. Mercurius zal deze maand efficiënt reizen. De planeet begint in de Vissen, waardoor romantiek, sensitiviteit en romantiek belangrijk voor mensen kunnen zijn. De 3de reist de planeet naar de Ram en zal t/m de 18de zorgen voor vuur, actie, maar ook veel scherpte onder mensen. We doen er goed aan op woorden en daden te letten en niet te impulsief en assertief te zijn.

De 19de verhuist Mercurius naar de Stier. Dit is een tijd, waarin mensen veel nadenken over het verleden en hoe ze veilig de toekomst in kunnen. Venus beweegt halverwege de maand richting de Stier, waardoor we veel liefde en warmte ervaren. We voelen ons meestal erg fijn en kunnen genieten van al het moois in de natuur en sociale contacten. De Zon volgt de 19de Mercurius naar de Stier en zal Venus en Uranus gezelschap houden. Het is uniek als vier hemellichamen in één teken staan, omdat de energie dan extra sterk is. In aanwezigheid van Uranus kunnen mensen opstandig worden. Ze willen er op uittrekken en leuke dingen doen, maar als dit door maatregelen niet kan, zijn er mensen die er fel tegen zullen ageren. We raden mensen aan hier paal en perk aan te stellen. Protesteren is een groot recht, maar zal meer nut hebben als dit op een sympathieke wijze gebeurt. Mars brengt een groot deel van de maand door in de speelse Tweeling en dit zal t/m de 22ste gericht zijn op activiteiten en leuke contacten met mensen waar we van houden. Vanaf de 23ste reist Mars naar de Kreeft en dit geeft dwingende energie om te bereiken wat we willen, maar dan kunnen mensen tegenover elkaar staan. Zelfs mensen die normaal gesproken niet overtuigend zijn, kunnen dit nu wel zijn. Het is een periode, waarbij we bewust worden welke gevoelens ons het meest raken. Pas op dat er onbewuste storende emoties uit het verleden kunnen zijn.

Voordeel van Mars is dat deze ons als een soort schild beschermt en veel schadelijke energie absorbeert. Daarbij zal er een sterke verbinding zijn tussen Mars en Mercurius en zal de Maan geregeld bescherming bieden. We noemden al eerder de kracht van de Maan en deze zal nog meer versterkt worden door andere kosmische invloeden. We noemden Pluto, Mars en Uranus, maar Saturnus, Jupiter en Neptunus brengen, vanuit een heliocentrisch knooppunt, ook krachten. Neptunus veroorzaakt verwarring vanuit gedachten, die er helemaal niet zijn. Mensen kunnen soms dingen beweren, vanuit argumenten die niet na te trekken zijn. Dit kan vanuit onwetendheid komen, maar ook vanuit duistere energie, die ons beïnvloedt tot het maken van onverantwoorde keuzes. Saturnus zal een positieve kracht brengen, waardoor mensen zeer ambitieus kunnen zijn. Jupiter zal een versterkende werking op andere krachten hebben en dit kan dus soms goed uitpakken, maar soms ook negatieve krachten brengen. Wat en hoe dit ook gebeurt, hangt af van hoe wij ermee omgaan. Hoe goed een energie ook is, ga jij er negatief mee om, dan zal deze voor ellende zorgen en andersom geldt hetzelfde met negatieve energie, waar we weer positief mee omgaan. Luisteren we naar intuïtie en blijven we verantwoord en sensitief naar mensen of situaties, dan kunnen we prima momenten meemaken en zijn we in staat om een nieuwe periode van ons leven in te gaan.

Loading…
Share This