Maandhoroscoop Vissen

De horoscoop van het sterrenbeeld Vissen lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 19 februari t/m 20 maart - Oktober 2020

 

Algemeen
Het wordt een maand om voor normen en waarden te strijden. Je bent namelijk erg principieel en zal het moeilijk vinden van je eigen waarden los te komen. Tracht dit te doen door bepaalde zaken soms vanuit het standpunt van anderen te bekijken. Dit kan onzeker maken, maar je zult merken dat je er uiteindelijk alleen maar beter van wordt als je in staat bent balans aan te brengen tussen eigen normen en waarden en die van mensen in je omgeving. Emotioneel heb je de neiging teveel aan gevoelens uit het verleden vast te houden. Het kan een uitdaging zijn hiermee bezig te gaan en vooral omdat je dan in moet zien dat je bepaalde zaken moet overwinnen. Tracht te accepteren dat bepaalde zaken er nu anders voorstaan en dat je bepaalde dingen op zal moeten offeren om de toekomst rooskleurig in te zien. Oktober kan een maand zijn, waarin je aan het wikken en wegen bent op welke gebieden je het avontuur tegemoet treedt en op welke momenten je moet kiezen voor passiviteit en rust. Het leven hoeft niet altijd spannend te zijn, maar kan soms ook lekker relaxt zijn. Met andere woorden Vis, zorg ervoor dat je je emoties onder controle houdt en soms de boel de boel laat. Zakelijk gezien zal je in oktober uitgedaagd worden om een deel van de rust en veiligheid op te offeren en tot ontplooiing te komen op gebied van mentale, fysieke en emotionele zaken. Er kan daardoor meer dynamiek in je leven komen. Er kunnen positieve zaken zijn, waardoor je prima aankopen kunt doen. Ook investeringen of leningen kunnen prima uitpakken en een positieve invloed op het leven hebben. Op planetair gebied zal er over het algemeen een gelukkige tijd zijn, omdat Venus krachtige energie biedt. Hierdoor kun je liefdevolle impulsen ervaren. Jupiter zal een krachtige energie loslaten, waardoor negatieve invloeden van andere planeten geabsorbeerd worden.

Je dient aan het begin van de maand alert te blijven op dingen die er gebeuren. Jijzelf zal niet echt in de problemen komen, maar er zijn anderen die dit wel kunnen uitlokken. Je kunt niet altijd begrijpen, waarom men moeilijk doet. Tracht dan ook positief te blijven en denk eerst goed na voor je gaat handelen of reageren. Dit zal t/m de 7de zeker nodig zijn, omdat je de neiging kunt hebben om te impulsief te zijn. Beter kan je eerst informatie halen en dan beslissingen nemen. Over het algemeen kan je gebruik maken van de energie van de Volle Maan in de Ram, die jou vastberaden en vurig maakt. Daardoor is het dus belangrijk steeds na te denken en voorzichtig te werk te gaan. Je bent de 1ste week zeer competitief en vastbesloten om te bereiken wat je wilt. Blijf wel empathisch en zorg dat je andere mensen ook tevreden houdt. Hardlopers zijn nog altijd doodlopers zegt men, dus blijf alert. De 9de t/m de 12de ben je zeer vredelievend. Je wilt mensen graag ondersteunen, zelfs als je hier je eigen werk voor los moet laten. Over het algemeen zal jij je graag opofferen en neem je hier zeker de tijd voor. Mercurius beweegt de 1ste periode direct in de Schorpioen, waardoor emoties en nuchterheid hand in hand gaan en jij prima kunt functioneren. Vanaf de 13de gaat deze planeet retrograde in de Schorpioen bewegen en dit is een gunstige energie om spiritueel opgeladen te worden. Hierdoor kunnen er voorspellende dromen zijn en kan jij je intuïtie gebruiken. Je onderbewustzijn zal op de achtergrond helpen om eventuele problemen op te lossen en de juiste weg te wijzen. De 16de t/m de 22ste is zeer gunstig voor romantiek, creativiteit en het op peil houden van lichamelijke conditie. Pas de 24ste en 25ste op dat relaties met mensen niet altijd goed gaan. Laat mensen in hun waarden en tracht niet te bemoederend te zijn, omdat dit averechts kan werken. Vanaf de 26ste zal de liefhebbende Venus in de Weegschaal veel romantiek en stabiliteit geven. Je zit lekker in je vel en kunt over het algemeen bereiken wat je wilt. Daarbij zal ook de 2de Volle maan, nu in de Stier, veel positiviteit brengen, waardoor er ook veel in de romantiek mogelijk is.

Liefde en relaties
Je wilt aan het begin van de maand veel gevoelens met dierbare mensen delen. Toch kun je dit niet helemaal waarmaken en ben je eigenlijk erg afstandelijk. Met name een planetaire invloed zorgt er voor dat er momenten zijn dat je pessimistisch bent. Hierdoor kan je andere mensen niet helemaal vertrouwen, zelfs als je dit normaal wel doet, omdat het vertrouwde of geliefde mensen zijn. Je zult van alles proberen om hier niet aan toe geven, wat hoogstwaarschijnlijk moeilijk zal gaan. Je doet er deze periode goed aan niet teveel uit te geven, zelfs niet om andere mensen blij te maken. Er kunnen namelijk onverwachte uitgaven zijn, waardoor je dus beter even een weekje kunt wachten. Het is sowieso verstandig wat spaargeld te hebben. Singles kunnen moeite hebben om in groepen te verblijven. Niet omdat je onzeker bent, maar meer omdat je eenkennig kunt reageren. Gebonden mensen zijn nu het liefst bij hun partner en vertrouwde mensen. In de 2de en 3de week van de maand ben je vooral emotioneel erg kwetsbaar en vind je het moeilijk als mensen, waar je om geeft, advies of kritiek aan jou willen geven. Je gaat graag je eigen gang en hebt niet altijd behoefte aan mensen die dit, al dan niet goedbedoeld, doen. Let op dat je dit niet teveel overdrijft en je niet teveel door emoties laat leiden. Je zult aan het eind van de 3de week steeds positiever worden en uiteindelijk sta je op veel gebieden weer veel lekkerder in je schoenen. Je bent positief en enthousiast en ook minder kwetsbaar voor kritieken van andere mensen. De laatste 10 dagen zijn zeer goed om leuke dingen te doen, nieuwe mensen te ontmoeten en misschien zelfs een aantal dagen op pad te gaan of wat meer van je vrije tijd te genieten. Pas er wel voor op dat je bijna de hele maand jaloerse gevoelens kunt hebben. Dit kan vooral ontstaan als je partner soms teveel aandacht schenkt aan een persoon waar jij het minder mee kunt vinden. Tracht hier rustig in te blijven en blijf relaxt reageren. Singles kunnen in de 4de week de beste kans op een nieuwe relatie maken.

Werk en financiën
Net als in je privéleven kun je, met name aan het begin van de maand, op zakelijk gebied wat negatieve energieën ervaren. Je durft jezelf niet of weinig te geven en je zelfvertrouwen is niet bijster sterk. Je kunt in de problemen komen, omdat je niet geconcentreerd bent bij de dingen die je doet. Neem niet teveel risico, omdat je anders financiële of juridische problemen kunt krijgen. Je kunt beter relaxt en nuchter blijven bij zaken die niet helemaal goed gaan. Je doet er goed aan eens met een goede vriend of collega te praten zodat je wat feedback krijgt. Je kunt dan makkelijker met problemen omgaan en zal zelfs minder snel in de problemen komen, omdat je nuchter en adequaat op dingen reageert. In de 2de week zal de energie van Mars, samen met Mercurius, een goede invloed op je carrière hebben. Vooral als je eerlijk en zuiver met je werk of studie omgaat. Je talenten zullen naar buiten komen en je zal steeds meer ideeën krijgen hoe je het een en ander vorm kunt geven en je kunt ontwikkelen. Het is een prima periode om met nieuwe projecten te beginnen en je vertrouwen te hervinden. Je doelstellingen worden duidelijker en hierbij ben je in staat orde aan te brengen, zodat je weet wanneer en met wat je kunt starten. Let op dat er vanaf de 10de een energie kan komen, die jou beweegt om minder zuiver met dingen om te gaan. Je kunt negatieve zaken meemaken, waar je beter niet aan toe kunt geven. Blijf eerlijk handelen, dan zal het allemaal een stuk beter gaan. Vanaf de 23ste zal het een stuk soepeler verlopen. Zowel financieel als bij het nemen van beslissingen of bij samenwerkingen zal er een zeer goede energie hangen, waardoor je op een optimistische manier kunt afsluiten met mooie plannen en ideeën.

Mentale en fysieke gezondheid en de Volle Manen in de Ram en de Stier
Mercurius in de Schorpioen zorgt ervoor dat je minder lekker in je vel zit. Zowel emotioneel als fysiek voel je je daardoor aan het begin van de maand niet echt sterk. Deze energie kan in zulke sterke mate aankomen, dat je soms denkt dat je er niet meer overheen komt. Tracht dit gevoel weg te stoppen en richt je op positieve zaken. Laat negativiteit zoveel mogelijk varen. Doe je dit niet dan kun je spanningen ervaren, die ervoor zorgen dat je meer last kunt krijgen van je nieren, lever en hoofdpijn. Jouw minder goede gevoelens zullen t/m het midden van de maand voortduren. Rond de 8ste kan je erg onzeker zijn en ben je niet altijd in staatje te wapenen tegen woorden en daden van andere mensen. Je doet er goed aan in jezelf te blijven geloven en duidelijke grenzen te stellen. Tegen het midden van de maand zal het steeds beter gaan en word je zelfvertrouwen groter. Toch maak je wisselvallige momenten mee, waarbij je je soms heel goed voelt en soms minder. Dit geldt niet alleen voor emotionele gesteldheid, maar ook voor je lichamelijke gesteldheid. Soms kun je fit zijn en soms kun je juist weer heel erg moe zijn. Tracht op momenten dat je je minder fit voelt, meer rust te nemen, zodat je kunt ontspannen. Je bent iemand die ambitieus is, maar overdrijf niet. De laatste week is de energie stabieler en zit je over het algemeen lekker in je vel. Deze periode heb je een sterke weerstand en maak je weinig kans om ziek te worden. Je kunt je wel eens zorgen maken om de gezondheid van je partner. Bekijk voor jezelf of dit reële zorgen zijn of dat het alleen maar jouw eigen gevoel is. Mocht je merken dat het reëel is, dan doe je er verstandig aan er eens met je partner over te spreken en deze te overtuigen langs de dokter te gaan.

Rond de 1ste kan de Volle Maan extra versterkt worden en dit kan negatief zijn. De Volle Maan zal in de Ram verschijnen. De dagen hiervoor en na kunnen mensen lichamelijk een langzaam metabolisme hebben. Dit betekent dat eten minder goed verteert en er meer kans is deze dagen aan te komen. Ook moeten we voorzichtig zijn en geen risico’s nemen, omdat eventuele kwetsuren of ziektes moeilijker oplossen. Daarnaast brengt deze maanstand minder goede mentale energie. We kunnen onverklaarbaar humeurig zijn en de mentaliteit van mensen wordt geregeld verslechterd. Er wordt aangeraden de maand relaxt op te starten en vooral te richten op eigen beslommeringen en die van vertrouwde mensen. Op zich zullen veel mensen zich terugtrekken naar mensen in hun eigen kring, waardoor het wel een periode is om tijd met geliefden door te brengen. We zullen nu toch wel toegewijd zijn en aandacht voor elkaar hebben. We doen er goed aan stress te vermijden en de rust op te zoeken. Bijzonder zal zijn dat er deze maand twee Volle Manen zijn. De 2de is 31 oktober in de Stier. Deze wordt Blauwe Maan genoemd. De spirituele betekenis van deze Maan is dat dromen waarheid kunnen worden en je dingen kunt doen, die je in je stoutste dromen niet eens kon doen. Let op dat een Maan in de Stier voor flink wat spanning kan zorgen. Onrust en onzekerheid kunnen ons parten spelen. Er kunnen mensen zijn, die niet zo goed weten wie ze zijn en dit kan rond de periode van de Volle Maan lastig zijn. Ontevreden en jaloers gedrag zijn nu niet ondenkbaar. Fysiek gezien moeten we deze tijd opletten voor virussen en andere ziekmakers. Verkoudheid, griep en natuurlijk covid-19 kunnen ons sterk beïnvloeden. Pas goed op met wie je de tijd doorbrengt en op welke plek je bent. Dit kan namelijk veel invloed op je fysieke gezondheid hebben.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mercurius beweegt van half oktober tot begin november retrograde tussen Weegschaal en Schorpioen. Mars tot half november retrograde in de Ram en Uranus tot half januari in de Stier. Neptunus beweegt tot eind november retrograde in de Vissen. Pluto komt rond de 4de uit zijn retrograde beweging in de Steenbok. Venus is niet voor niets de godin van de liefde en zal romantiek en intimiteit brengen. Relaties zullen stabiel zijn en mensen gedragen zich over het algemeen op een lieve, sympathieke wijze. Venus heeft een positieve invloed op mensen en brengt veel liefde uit het verleden terug. Niet elk persoon zal positief reageren. Ben je van jezelf jaloers, dan moet je controle houden. Datzelfde geldt voor andere emoties die mensen parten spelen. Ondanks positieve energie van Venus zullen we alert moeten zijn op negatieve eigenschappen. Er zijn over het algemeen krachtige energieën, die zorgen dat we positief met carrière, relaties, sociale contacten en financiële aspecten bezig zijn. De Zon beweegt tot 21 oktober in de Weegschaal, waardoor we serieus over daden en gedrag nadenken. Sommige mensen kunnen soms besluiteloos zijn en niet weten hoe iets op te lossen. Wel is het een perfecte tijd voor spiritualiteit, natuur en creativiteit. Mercurius zal bijna de hele maand door de Schorpioen reizen en is erg goed voor mentale energie van mensen. Dit kan ondersteunen om na te denken en ons te focussen. Mars, in de Ram, brengt flink wat vuur en maakt bepaalde mensen impulsief en vurig. Venus en de Leeuw brengen hier nuance in aan, omdat deze tot het eind van de maand in de Maagd blijven reizen. Je zintuigen zijn dan sterk als het gaat om het nemen van beslissingen en dit kan tegenhang bieden tegen planeten, die dit verzwakken. Per persoon kan dit anders uitpakken, waarbij sommige mensen beter in staat zijn beslissingen te nemen.

Neptunus in de Vis brengt krachtige energie, die vooral spirituele mensen en mensen die op emotioneel gebied sterk zijn, positiviteit brengen. Mensen die van zichzelf impulsief of intensief in het leven staan, moeten oppassen dat zij dit niet te risicovol doen, omdat er flink wat problemen kunnen ontstaan. Uranus in de Stier zal deze maand vooral voor Aardetekens lastig zijn, omdat deze de neiging geeft routines te veranderen. Aardetekens hebben moeite hiermee om te gaan en dit kan in relaties problemen geven. Vooral als de Zon de 21ste Mercurius gaat vergezellen, kan dit moeilijk uitpakken, omdat mensen moeite hebben hun gemoedstoestand onder controle te houden. Je zult voorzichtig moeten zijn in contact met anderen. Tenslotte is er een waarschuwing als gevolg van een aantal krachtige planetaire invloeden, die de gezondheid van mensen beïnvloeden. Ten 1ste de intense Mars in de vurige Ram, die impulsieve emoties en impulsiviteit brengt. Daardoor hebben mensen de neiging met veiligheid te spelen. Er wordt aangeraden attent te zijn in contact met anderen. De kans op problemen is levensgroot aanwezig en Mars zorgt niet alleen voor conflicten, maar ook voor meer kans op coronavirus, maar ook op SOA als je onveilig vrijt. Kijk uit voor stressvolle situaties, omdat er mensen zijn, die ondoordacht en zelfs arrogant kunnen handelen. Ten 2de zal Saturnus in de Waterman mislukking en onverantwoordelijkheid geven, waardoor er onverwachte tegenslagen zijn. Pluto en Jupiter in Steenbok kunnen beschermende energie bieden aan mensen die verantwoordelijk en sympathiek in het leven staan. Mensen die dit echter niet zijn, kunnen zeer intense problemen krijgen. Heb je hier zelf last van, tracht er dan met mensen over te praten en toom je negatieve gedrag zoveel mogelijk in. Heb je er geen last van, dan moet je wel opletten voor mensen die hier wel problemen mee hebben, omdat zij jou hier lastig mee kunnen vallen.

Loading…
Share This