Maandhoroscoop Waterman

De horoscoop van het sterrenbeeld Waterman lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 20 januari t/m 18 - Oktober 2020


Algemeen

Mercurius zal geregeld veel kracht aan de Waterman geven en helemaal door de samenwerking met de Zon. Je zult energie genoeg hebben om veel in het leven te bereiken. Mars, die normaal gesproken niet echt positief voor de Waterman is, zal juist vriendschappelijk met je omgaan. De maand oktober zal op intellectueel gebied veel energie bieden, waardoor het een prima maand is om kennis en informatie op te doen. Mensen die studeren, een cursus doen of willen studeren, zullen een zeer goede energie hebben om hier mee bezig te zijn. Let op dat je zoveel informatie op je afkrijgt, dat het soms teveel wordt. Tracht te allen tijde controle te houden over datgene wat je wel en niet op wilt nemen. Het is een maand, waarin standpunten en meningen onder druk staan. Er zijn mensen, die willen weten waarom je iets zegt en wat je er werkelijk van meent. Je kunt hier over nadenken, waardoor je wel eens twijfelt aan de dingen die je al lang verkondigt. Dit zal zeker niet verkeerd uitpakken, tenzij je star vasthoudt aan datgene wat jij vindt. Het zal een maand zijn om toe te geven en mensen tegemoet te komen. Watermannen die veel met mensen samenwerken, wat betreft informatieoverdracht of communicatie, moeten opletten dat er geen wantrouwen bij mensen opkomt. Het zal er niet om gaan wat je zegt en hoe je dit doet. Het zal er om gaan dat je moet geloven in dat wat je zegt. Twijfel je aan jezelf, pas je ideeën of meningen dan aan. Let op dat Saturnus het niet goed met je voorheeft, waardoor je soms onzeker en ongelukkig kunt zijn. Om met je zelftwijfel aan de gang te kunnen, dien je jezelf kritisch onder de loep te nemen en negatieve gevoelens en stemmetjes onder controle te houden. Het leven kent perioden van ups en downs en ga jezelf nu niet naar beneden praten als iets niet goed gaat. Bekijk je negatieve punten en accepteer wie je bent. Dat zal je vertrouwen toe laten nemen, helemaal als je in staat bent toe te geven. Overigens zullen problemen met je carrière of zakelijkheden voorrang kennen in vergelijking met gezin en vrienden.

De 1ste beweegt de Volle Maan in de Ram. Tracht na te denken wat je wilt zeggen en blijf eerlijk. Kwets anderen niet met scherpe uitspraken. Andersom ben jij makkelijk te kwetsen en kunnen anderen dingen zeggen, die jou raken. Wees eerlijk tegen jezelf en tracht gelijk te geven als ze dit hebben. Hebben ze geen gelijk, blijf dan rustig en leg uit wat jij vindt. Mochten mensen eigenwijs zijn, dan kun je alsnog aangeven dat je het er niet mee eens bent, maar hun mening respecteert. Mars in de Schorpioen kan krachtige energie bieden, waardoor je zakelijk goed functioneert. Let op dat je door de energie de neiging hebt iets teveel met jezelf bezig te zijn. Je kunt voorbijgaan aan gevoelens van anderen. Tracht hier op te letten. De beweging van Mercurius in de Schorpioen zorgt de 1ste week, vooral op gebied van carrière of gestelde doelen, voor spanning. Je ervaart weerstand en kunt soms aan jezelf twijfelen, waardoor je motivatie achteruitgaat. Mensen kunnen zich afvragen waar je mee bezig bent en dit kan problemen geven. Zowel privé als zakelijk kun je problemen ervaren met een liefdesrelatie, vrienden of zakelijke contacten. Je hebt deze periode behoefte aan veranderingen in je leven. Vanaf de 13de zal Mercurius retrograde bewegen, waardoor je moeite hebt met het onderhouden van contacten. Je hebt de neiging de verdediging in te gaan. Op zakelijk gebied kun je problemen ervaren als je in het verleden niet helemaal zuiver bent geweest met zaken die je hebt gedaan. Hier kun je nu de rekening van terugbetaald krijgen en dit kan problemen geven. Zorg dat je alsnog voor zuiverheid in je leven. Je zult positieve resultaten behalen en kunt beter vooruitkijken naar wat je in gedachten hebt. Vanaf de 23ste komt er positieve energie vanaf de Zon en Venus. Je zelfvertrouwen groeit en je geniet van je werk. Je kunt je concentreren op gestelde doelen en behalen van succes. Maak realistische plannen en schat in wat haalbaar is en wat niet. Ook in de liefde komt er een mooie en warme periode aan, waarbij je in staat bent je partner veel liefde te geven. Geef werk wat minder aandacht. Doe je dit niet, dan kan je partner jou als koud en afstandelijk betitelen. Singles hebben kans op ontmoetingen van iemand waar een relatie mogelijk is.

Liefde en relaties
De eerste week ervaar je spanningen, waardoor je je niet altijd even goed uit kunt drukken. Je hebt de neiging vrienden te verwaarlozen en kunt tegen je partner nog wel eens ongenuanceerde dingen zeggen. Daardoor zeg je dingen, die je beter niet kunt zeggen. Dit komt vooral omdat je veel twijfelt, waardoor je onzeker bent. Het is dus belangrijk om hier wel iets mee te doen, bijvoorbeeld door mensen aan te geven dat jij je onzeker voelt. Dan kunnen mensen het meer begrijpen dat je even anders bent. Omdat jij je gevoel in deze periode niet goed onder controle hebt, kan je ook wel eens bozig reageren. Ga niet te aanvallend reageren en neem ook niet een agressieve houding aan als jij je minder goed voelt. Neem jij een houding aan, dan pakt dit niet altijd even goed uit. Let daar op, door eerst goed na te denken voor je iets zegt en door mensen in je omgeving aan te geven, dat je dus onzeker of emotioneel bent. Je kan hier een hoop problemen mee voorkomen. In de tweede week ben je vooral emotioneel en kun je erg verdrietig worden als mensen je niet begrijpen. Je kunt je ook druk maken als iemand, waar je om geeft, zich niet lekker voelt of ziek is. Deze week ben je kwetsbaar, omdat je het moeilijk aan kunt dat andere mensen kritiek geven. Vooral mensen waar je een band mee hebt, kunnen jou hier hard mee kwetsen. Je doet er goed aan om hier controle over te houden en nuchter met kritieken om te gaan. De derde week zal wat wisselvallig verlopen, waarbij je je soms heel lekker voelt, maar soms onzeker. Let er op dat je een balans weet te vinden, zodat je niet te wisselvallig wordt. Langzamerhand zal je je steeds beter gaan voelen, waarbij je zelfvertrouwen toeneemt en je lekker in je vel komt te zitten. Halverwege de derde week en de vierde week zal geheel anders zijn. Je voelt je dan veel sterker en gelukkiger en dat zal je ook uitstralen. Je kunt een partner veel warmte geven en deze zal je dan ook terugkrijgen, waardoor het een romantische periode kan zijn. Singles maken deze periode een grotere kans op een nieuwe persoon in het leven. Ook bestaat de mogelijkheid dat een vriendschap uitgroeit tot een romantische relatie. Het zal dus een zeer liefdevolle tijd zijn met fantastische mogelijkheden. Gebonden mensen moeten wel opletten dat ze veel aandacht van anderen krijgen. Let op dat jij je eigen partner niet verwaarloost.

Werk en financiën
Je kunt het eerste deel van de maand weerstand voelen bij dingen die je doet. Deze weerstand heb je vooral naar dingen die jijzelf moet doen, maar ook naar andere mensen, die bepaalde dingen doen waar jij niet achterstaat. Vraag jezelf geregeld af of dit reëel is of dat je gewoon soms eigenwijs bent en dan dwars wilt liggen. Mocht je dit laatste zijn, dan doe je er verstandig aan hier controle over te houden en eigenwijsheid in te dammen. Je bent in dit deel van de maand erg emotioneel en kunt niet altijd even goed met je gevoelens overweg. Je hebt er hierdoor wel eens moeite mee om eerlijk te zijn als je bepaalde dingen wilt zeggen of doen. Doordat je niet eerlijk durft te zijn, kun je je soms niet goed uitdrukken en afhankelijk van de persoon kun je dan dominant reageren of juist onderdanig. Zorg dat je balans brengt en tracht in jezelf te blijven geloven, zodat je je beter uit kunt drukken en niet de verkeerde dingen doet of zegt. Vertrouw vooral op je eigen kracht, waarbij je zult merken dat je jezelf beter uit kunt drukken . Langzamerhand zal je, aan het midden van de maand, balans voelen, waardoor je je beter gaat voelen. Je kunt jezelf afvragen dat het een goed moment is om te studeren. De vooruitzichten zijn prima en je doet er dan ook goed aan niet teveel te twijfelen. Het tweede deel van de maand zal je veel vertrouwen vanuit de kosmos krijgen, waarbij je hard kunt werken en doelen bereikt, die je zelf gesteld hebt. Veel activiteiten die je plant, zullen goed uitpakken en je zult merken dat je in het tweede deel van de maand dan ook meer bereikt. Met collega’s en leidinggevenden kun je op een goede manier samenwerken, waarbij bepaalde samenwerkingsverbanden zelfs voor zeer goede vooruitzichten kunnen zorgen.

Mentale en fysieke gezondheid en de Volle Manen in de Ram en de Stier
Het eerste deel van de maand ben je niet gemotiveerd om veel te doen. Je onzekerheid speelt je parten en je hebt het gevoel dat je achteruit gaat. Je kunt je terugtrekken, wat niet iedereen zal begrijpen. Hier kunnen spanningen uit voortkomen, die voor stress zorgen. Je emoties kunnen intens zijn en misschien is het daarom beter wat rust in te plannen. In tijden dat je niet lekker in je vel zit, kun je negatief reageren wat conflicten brengt. Daar zit niemand op te wachten. Mocht je die mogelijkheid hebben, dan doe je er goed aan vrije dagen op te nemen en de natuur op te zoeken of soms lekker te sporten. Ook het opzoeken van familie kan erg goed zijn, omdat je je bij hen vertrouwd voelt. Je kunt je energetisch weer opladen, wat uiteindelijk tot betere fysiek prestaties kan leiden. Tracht sowieso de gehele maand voldoende te slapen . Qua voeding doe je er verstandig aan geregeld de tijd te nemen om uitgebreid te eten. Het is natuurlijk verstandig om voldoende gezonde producten te eten. De laatste week zal erg goed worden, waarbij je fit bent en vol moraal. Je zelfvertrouwen is goed te noemen, waardoor je het leuk vindt om veel leuke dingen te ondernemen. Je doet er goed aan om in je vrije tijd geen of weinig tijd aan je werk te besteden, maar meer aan je partner of, als je single bent, aan familie en vrienden. Let dus op dat je de energie, die je in dit deel van de maand ontvangt, niet overdrijft, omdat je anders teveel energie opkropt. Dit kan je lichaam dan weer schade berokkenen. Blijf dus lekker sporten en eet vooral gezond.

Rond de 1ste kan de Volle Maan extra versterkt worden en dit kan negatief zijn. De Volle Maan zal in de Ram verschijnen. De dagen hiervoor en na kunnen mensen lichamelijk een langzaam metabolisme hebben. Dit betekent dat eten minder goed verteert en er meer kans is deze dagen aan te komen. Ook moeten we voorzichtig zijn en geen risico’s nemen, omdat eventuele kwetsuren of ziektes moeilijker oplossen. Daarnaast brengt deze maanstand minder goede mentale energie. We kunnen onverklaarbaar humeurig zijn en de mentaliteit van mensen wordt geregeld verslechterd. Er wordt aangeraden de maand relaxt op te starten en vooral te richten op eigen beslommeringen en die van vertrouwde mensen. Op zich zullen veel mensen zich terugtrekken naar mensen in hun eigen kring, waardoor het wel een periode is om tijd met geliefden door te brengen. We zullen nu toch wel toegewijd zijn en aandacht voor elkaar hebben. We doen er goed aan stress te vermijden en de rust op te zoeken. Bijzonder zal zijn dat er deze maand twee Volle Manen zijn. De 2de is 31 oktober in de Stier. Deze wordt Blauwe Maan genoemd. De spirituele betekenis van deze Maan is dat dromen waarheid kunnen worden en je dingen kunt doen, die je in je stoutste dromen niet eens kon doen. Let op dat een Maan in de Stier voor flink wat spanning kan zorgen. Onrust en onzekerheid kunnen ons parten spelen. Er kunnen mensen zijn, die niet zo goed weten wie ze zijn en dit kan rond de periode van de Volle Maan lastig zijn. Ontevreden en jaloers gedrag zijn nu niet ondenkbaar. Fysiek gezien moeten we deze tijd opletten voor virussen en andere ziekmakers. Verkoudheid, griep en natuurlijk covid-19 kunnen ons sterk beïnvloeden. Pas goed op met wie je de tijd doorbrengt en op welke plek je bent. Dit kan namelijk veel invloed op je fysieke gezondheid hebben.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mercurius beweegt van half oktober tot begin november retrograde tussen Weegschaal en Schorpioen. Mars tot half november retrograde in de Ram en Uranus tot half januari in de Stier. Neptunus beweegt tot eind november retrograde in de Vissen. Pluto komt rond de 4de uit zijn retrograde beweging in de Steenbok. Venus is niet voor niets de godin van de liefde en zal romantiek en intimiteit brengen. Relaties zullen stabiel zijn en mensen gedragen zich over het algemeen op een lieve, sympathieke wijze. Venus heeft een positieve invloed op mensen en brengt veel liefde uit het verleden terug. Niet elk persoon zal positief reageren. Ben je van jezelf jaloers, dan moet je controle houden. Datzelfde geldt voor andere emoties die mensen parten spelen. Ondanks positieve energie van Venus zullen we alert moeten zijn op negatieve eigenschappen. Er zijn over het algemeen krachtige energieën, die zorgen dat we positief met carrière, relaties, sociale contacten en financiële aspecten bezig zijn. De Zon beweegt tot 21 oktober in de Weegschaal, waardoor we serieus over daden en gedrag nadenken. Sommige mensen kunnen soms besluiteloos zijn en niet weten hoe iets op te lossen. Wel is het een perfecte tijd voor spiritualiteit, natuur en creativiteit. Mercurius zal bijna de hele maand door de Schorpioen reizen en is erg goed voor mentale energie van mensen. Dit kan ondersteunen om na te denken en ons te focussen. Mars, in de Ram, brengt flink wat vuur en maakt bepaalde mensen impulsief en vurig. Venus en de Leeuw brengen hier nuance in aan, omdat deze tot het eind van de maand in de Maagd blijven reizen. Je zintuigen zijn dan sterk als het gaat om het nemen van beslissingen en dit kan tegenhang bieden tegen planeten, die dit verzwakken. Per persoon kan dit anders uitpakken, waarbij sommige mensen beter in staat zijn beslissingen te nemen.

Neptunus in de Vis brengt krachtige energie, die vooral spirituele mensen en mensen die op emotioneel gebied sterk zijn, positiviteit brengen. Mensen die van zichzelf impulsief of intensief in het leven staan, moeten oppassen dat zij dit niet te risicovol doen, omdat er flink wat problemen kunnen ontstaan. Uranus in de Stier zal deze maand vooral voor Aardetekens lastig zijn, omdat deze de neiging geeft routines te veranderen. Aardetekens hebben moeite hiermee om te gaan en dit kan in relaties problemen geven. Vooral als de Zon de 21ste Mercurius gaat vergezellen, kan dit moeilijk uitpakken, omdat mensen moeite hebben hun gemoedstoestand onder controle te houden. Je zult voorzichtig moeten zijn in contact met anderen. Tenslotte is er een waarschuwing als gevolg van een aantal krachtige planetaire invloeden, die de gezondheid van mensen beïnvloeden. Ten 1ste de intense Mars in de vurige Ram, die impulsieve emoties en impulsiviteit brengt. Daardoor hebben mensen de neiging met veiligheid te spelen. Er wordt aangeraden attent te zijn in contact met anderen. De kans op problemen is levensgroot aanwezig en Mars zorgt niet alleen voor conflicten, maar ook voor meer kans op coronavirus, maar ook op SOA als je onveilig vrijt. Kijk uit voor stressvolle situaties, omdat er mensen zijn, die ondoordacht en zelfs arrogant kunnen handelen. Ten 2de zal Saturnus in de Waterman mislukking en onverantwoordelijkheid geven, waardoor er onverwachte tegenslagen zijn. Pluto en Jupiter in Steenbok kunnen beschermende energie bieden aan mensen die verantwoordelijk en sympathiek in het leven staan. Mensen die dit echter niet zijn, kunnen zeer intense problemen krijgen. Heb je hier zelf last van, tracht er dan met mensen over te praten en toom je negatieve gedrag zoveel mogelijk in. Heb je er geen last van, dan moet je wel opletten voor mensen die hier wel problemen mee hebben, omdat zij jou hier lastig mee kunnen vallen.

Loading…
Share This