Maandhoroscoop Waterman

De horoscoop van het sterrenbeeld Waterman lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 20 januari t/m 18 - December 2023

Algemeen
Het zal een gelukkige maand voor de Waterman worden, maar niet makkelijk. Dit komt omdat jouw heersende planeet Saturnus deze maand krachtig is en je zoveel energie ervaart, dat je er met moeite mee om kunt gaan. Deze kracht kan je op goede wijze gebruiken, maar natuurlijk ook op een nadelige manier. Je bent en blijft nu eenmaal een teken dat met vallen en opstaan ontwikkelt. Het bijzondere is, dat de planeet die over het algemeen minder goed voor de Waterman is, namelijk Mars, nu wel positief is. De energie maakt je dynamisch en zorgt dat je op passionele wijze met problemen om kunt gaan, waardoor je over het algemeen in staat bent je leven goed te leiden. Op momenten dat Mercurius een storende energie biedt, zal de energie echter veel heftiger zijn en ook ten nadele van jou komen. Je kunt dan zeer wisselvallig zijn en hebt de neiging bepaalde mensen te kleineren. Tracht deze negativiteit op dit soort momenten in te tomen, omdat die je niet veel goeds brengt. Het beste kun je dan vrienden en familie om hulp vragen. Dat zal een hoop problemen kunnen schelen. In je werk zal je de energie over het algemeen op de goede manier gebruiken, waarbij je juist voorzichtig moet zijn om steun van anderen te vragen. Je kunt je doelen het best zo zelfstandig mogelijk voltooien. Dit komt vooral, omdat de planetaire kracht vooral in het noordelijk deel van je horoscoop ligt, waardoor je dus zeer zelfstandig en krachtig in je carrière staat. Dit zal echter in de laatste week van de maand veranderen. Daardoor wordt er voorspeld dat je carrière erg goed zal verlopen en dat je je goed kunt ontwikkelen. Waar je beter niet teveel samen moet werken, zal je er juist wel weer de hulp van familie bij krijgen. Hoe beter je privécontacten zijn, hoe beter jij je kunt ontplooien. In het algemeen wordt voorspeld dat de sector van sociale contacten in december dominant zal zijn. Hierbij zal meer dan de helft van de planeten erg actief zijn, waardoor je dus veel contacten maakt, waaruit nieuwe vriendschappen ontstaan. Een speciale waarschuwing wordt gegeven over aankopen die je voor de kerst doet. Daar is een negatieve energie bij, waardoor je op moet passen wat je koopt en wat je er voor betaalt. Neem bij grotere aankopen iemand mee die weet wat iets kost en of het werkelijk zo goed is als beweerd wordt.

Liefde en relaties
December kan voor de Waterman een goede periode zijn, waarbij je in staat bent je eigen geluk af te dwingen. Je hebt normaal gesproken veel noten op je zang en zal deze ook nastreven. Blijf opletten dat je dit niet overdrijft. Je krijgt vanuit de planeten enorm veel kracht en, omdat je van nature zelf ook al veel kracht hebt, zal je dit ook wel eens overdrijven. Tracht dit in de juiste banen te leiden en gebruik je wilskracht om mensen te ondersteunen en niet om ze naar beneden te halen. Met name tijdens de periode van de retrograde Mercurius kan je hier moeite mee hebben. Singles zullen deze maand moeite hebben om de planetaire energie in de juiste banen te leiden. Je hebt het doel om een nieuwe partner te vinden en wil er ver ingaan, maar juist daardoor kun je overdrijven en mensen wegjagen. Er wordt aangeraden om de eerste twee weken niet op jacht te gaan en je te richten op familie en vrienden. Kom je iemand van het andere geslacht tegen, dan wordt aangeraden er niet gelijk op af te springen, maar te kijken of die persoon bij je past. Pas vanaf de derde week is er namelijk veel meer kans dat een relatie die je aangaat een kans van slagen heeft. In die periode ben je namelijk spiritueel en sociaal en zal je openstaan voor iemand die net als jij emotioneel zeer diep gaat. Gebonden mensen kunnen de eerste periode kleine problemen hebben, die te maken lijken te hebben met kinderen of een zwangerschap. In het geval met kinderen is het belangrijk veel met elkaar te praten en elkaar te begrijpen. Verplaats je in het gevoel van je partner. Gaat het om een zwangerschap, dan is het verstandig ermee te wachten tot het begin van het volgend jaar. December is een goede maand om te trouwen of definitieve plannen te maken voor een huwelijk. Dit komt, omdat er een bijna mystieke, spirituele energie hangt, waardoor er zeker een goede zegen op jullie huwelijk zal komen. Pas op, dit moet een relatie zijn, waarbij jullie echt bij elkaar passen. Hebben jullie nu al problemen, dan zal de zegen minder zijn. Het zal sowieso een maand worden, waarin goede relaties positieve energieën ervaren en deze alleen maar beter worden. Mindere relaties, ervaren negatieve energieën, waardoor die juist minder goed worden. Er kan dus zowel geluk als ongeluk in de liefde zijn. Er zijn teleurstellingen mogelijk en doe je hier niets mee, dan zal de relatie die je hebt niet al te lang meer duren of voor ellende zorgen. Tracht dit in dit geval niet te laten gebeuren en bekijk wat er moet gebeuren om de liefde te ervaren, die jullie in het begin van de relatie hadden. Deze kan toch niet helemaal verdwenen zijn? Wellicht kan de magische kerstperiode jullie steunen. Over het algemeen zullen de meeste Watermannen een goede energie ervaren en zal het een maand worden vol liefde, warmte en erotiek, waarbij jullie genieten van de magische energie die de feestdagen zullen bieden.

Werk en financiën
Mensen die een eigen bedrijf hebben, kunnen deze maand goede ontwikkelingen meemaken. Doordat je een krachtige uitstraling hebt, zal je namelijk geluk afdwingen. Je komt betrouwbaar bij mensen over en zal mensen zeker niet teleurstellen. Je bent iemand die geboren is om mensen waar je voor werkt tevreden te stellen. Je rust niet, voordat je er alles aan gedaan hebt om taken en projecten volbracht te hebben. Mensen zullen je dan ook zeker bij andere sociale of zakelijke contacten noemen, waardoor je meer klanten kunt krijgen. Doordat er een zeer krachtige intellectuele energie hangt, kunnen mensen, die met een opleiding bezig zijn, veel successen behalen. Je neemt veel informatie op en, ondanks dat het een feestmaand is, toch geregeld met je studie bezig zijn. Ook mensen, die op een ander gebied informatie of kennis verkrijgen, zullen op een zeer makkelijke manier informatie in hun geheugen opslaan. Het is een productieve tijd voor mensen die op medisch, onderwijskundig of maatschappelijk niveau werken. Je kunt je intuïtie gebruiken en kan er prima mee analyseren wat er nodig is om mensen te helpen. Kortom, je straalt krachtige karma uit en zal op alle gebieden prima presteren. Belangrijk is dat jij je in je werk of studie fijn voelt, omdat je je dan volledig kunt richten op dat wat je moet doen om je werk goed uit te voeren. Zit je niet op je plek, dan zal het een ander verhaal zijn en zal december een maand zijn, waarin je op zoek bent naar iets anders. Omdat je een goede uitstraling hebt, zal je veel kans maken om een baan te vinden. Toch doe je er verstandig aan naar je intuïtie te luisteren. Voel je dat je het echt niet wilt, doe het dan ook niet. Mensen die een eigen bedrijf hebben, doen er verstandig aan om contacten met concurrenten te leggen. Er hangt namelijk goede energie om samen te werken. Wil je dit niet, dan is het altijd handig positieve contacten met concurrenten te hebben. Dit kan altijd van pas komen als er problemen zijn of als je later toch wilt samenwerken. Financieel gezien is het een maand om goed om je heen te kijken, omdat er lucratieve mogelijkheden zijn om een investering te doen of andere zaken te doen. Wanneer je hier te weinig mee bezig bent, kun je waardevolle deals over het hoofd zien. Het is echter een minder goede maand om een riskante onderneming op te zetten of een gok te nemen. Op beiden rust geen goede zegen. In het algemeen zal het een positieve maand worden, waarbij je naar je intuïtie moet luisteren en zeker geen risicovolle ondernemingen moet doen. Het is verstandig om, als dat kan, zoveel mogelijk alleen te werken, omdat je daar het sterkst in bent.

Fysieke en mentale gezondheid
Er komt voor de Waterman een fantastische maand aan, waarbij je niet alleen mentaal veel goede energieën ontvangt, maar je ook fysiek erg sterk bent. Er worden weinig problemen met de gezondheid gemeld, waarbij het ook een goede periode is om je fysiek te versterken. Je wilt namelijk geregeld bewegen en vindt het ook erg prettig om je in te spannen. Je zit dus niet veel stil, maar dat is ook wel goed voor je, omdat je de afgelopen maanden fysiek te passief was. Toch zijn er haken en ogen aan je gezondheid. Je hebt de afgelopen maanden te vaak gekozen voor minder goede voedingsproducten en zal daar een balans in moeten vinden. Je zult met name moeten kiezen voor minder zware producten, zodat je niet teveel calorieën opneemt. Op zich heb je wel een hoge metabolisme, maar je kunt op latere leeftijd de rekening krijgen als je teveel en te vet eten gebruikt. Ook is het een prima periode om genotsproducten af te leren. Je zult merken dat dit relatief makkelijk gaat als je dit als voornemen voor 2024 neemt. Mensen met stress moeten opletten dat hun bloeddruk kan stijgen, wat de algehele gezondheid in gevaar kan brengen. Ga in dit geval bij een specialist langs, zodat die iets kan doen. De krachtige Waterman zal over het algemeen een goede maand meemaken, waarbij er veel krachtige energieën zijn. Echter, soms kan deze energie zo sterk zijn, dat je niet in staat bent om deze volledig te gebruiken. Je kunt gevoelens opkroppen die, als je er niets mee doet, in negatieve energie omgezet kunnen worden. Het is daarom zeer belangrijk geregeld met vrienden of je partner af te spreken om leuke actieve dingen te doen. Op die manier kun je niet alleen lekker bewegen, maar zal je ook in staat zijn je mentaal weer op te laden. We wensen je een zeer actief en spiritueel 2024 toe en hopen dat je je kracht gebruikt om bepaalde minder goede gewoonten af te leren. Ook wensen we je toe dat je veel sociale contacten blijft houden om je leven een positieve boost te geven.

De magische kracht van de Volle Maan in de Kerstperiode en Oud en Nieuw
We hebben te maken met een bijzondere afsluiting van het jaar, waarbij er een betoverende energie van de Volle Maan, in de mystieke Kreeft, zal ontstaan. Deze kunnen we al tijdens de kerstperiode ervaren. Dit kosmisch schouwspel van ongekende proporties wordt doordrenkt van emotionele energie die ons op verschillende niveaus kan raken. De Volle Maan zal diepe emotionele krachten in ons los gaan maken. De Kreeft is immers heerser over het rijk der emoties, familie en huiselijkheid. Mensen zullen meer dan ooit tijdens de kerstperiode en Oud en Nieuw hun vertrouwde omgeving opzoeken. De familiebanden, de warmte van huiselijke omgevingen en onze gevoelens zullen dan ook alle aandacht krijgen. Emoties vinden hun hoogtepunt in dit kosmische spektakel. Sommigen van ons zullen zich buitengewoon gevoelig en intuïtief voelen, als antennes die de subtiele trillingen van het universum opvangen. Het is een uitmuntend moment om te mijmeren over onze emotionele behoeften en verbinding te zoeken met degenen die ons het meest dierbaar zijn. Dit kunnen ook overleden mensen zijn, waardoor er veel emoties vrijkomen, maar er ook een diep geluk kan zijn, voor dat wat we in het leven hebben mogen ontvangen van geliefden. Familiebijeenkomsten en het delen van hartverwarmende momenten met onze geliefden beloven uitzonderlijk bevredigend te zijn. De Volle Maan nodigt uit om ons onderbewuste naar de oppervlakte te brengen.

Vergeten herinneringen en diep weggestopte emoties kunnen opduiken, als een kans om oude wonden te helen en emotionele blokkades op te ruimen. In de dagen rondom deze Volle Maan is het cruciaal goed voor onszelf te zorgen. De emotionele intensiteit zou als kosmische golf over ons heen kunnen spoelen, en daarom is voldoende rust en zelfzorg van groot belang. Laat meditatie, yoga en het nemen van ontspanningsoefeningen innerlijke stromen van emoties in balans brengen. De Kreeft-Volle Maan, herinnert eraan onze intuïtie te omarmen en in contact te blijven met onze diepste gevoelens. Een tijd van emotionele genezing breekt aan, als een zachte bries die helende energieën met zich meebrengt. Deze bijzondere gelegenheid nodigt ons uit om te reflecteren op ons huis en de thuisomgeving, om een veilige en liefdevolle ruimte te cultiveren. We willen dan ook adviseren om de gehele laatste week van dit jaar te gebruiken open te stellen voor de kracht van de Volle Maan in Kreeft en te richten op liefde, familie en emotionele groei. Het is een tijd om te omarmen wat werkelijk belangrijk is in ons leven en om onze harten wijd open te zetten voor de diepte van menselijke emoties. In deze hemelse vertelling van de nachtelijke hemel, laten we ons leiden door de melodieuze klanken van het universum en de gloed van de kosmische liefde. Laten we dit magische moment verweven met de betovering van de Kerst en de goddelijke krachten, die ons zullen ondersteunen als we het goede nastreven.

Algemeen overzicht voor de maand december
We kunnen aan het begin van de maand de invloed van de Zon ervaren, die eind november in oppositie stond met Jupiter. Hierdoor ervaren we de eerste dagen een gebrek aan realiteitszin en optimisme. Het is raadzaam voorzichtig te zijn met overdreven verwachtingen en de realiteit in acht te nemen. Aan het begin van december hebben we ook te maken met de bloedmaan van 27 november, die in Tweelingen stond en emoties kon vergroten. Dit kan ook nu nog positieve en negatieve gevolgen hebben. We merken dat we nog steeds in staat zijn dingen los te laten die we beter niet meer doen. Dit leidt tot veranderingen in ons leven. Deze zullen we zeker nog de eerste week van december opmerken. Daarbij hebben we nog steeds te maken met retrograde bewegingen van Mars, die tot 12 januari in de Tweeling beweegt, Jupiter die tot het eind van de maand retrograde in de Stier beweegt, Uranus tot januari retrograde in Stier en Mercurius in de Steenbok. Vooral Mercurius en Neptunus brengen energie die tijdens communicatie verwarring en misverstanden brengt. We laten ons er echter niet toe leiden dat liefdesaffaires ons hoofd op hol brengen, want persoonlijke vrijheid is belangrijker. Mercurius beweegt vanaf 1 december in Steenbok en blijft daar tot 23 december. In deze periode verlangen we naar respect, en kan er wat onrust zijn. Dankzij deze positie kan conservatief denken naar voren komen, vooral als het gaat om relaties en droge humor. Daarom is het belangrijk duidelijk en kritisch te zijn in gesprekken met anderen. Mensen kunnen gevoelig zijn en conflicten zijn moeilijk op te lossen. Neptunus zal echter de 6de uit haar retrograde beweging komen en voorwaarts in de spirituele Vissen reizen. Daardoor zal er meer ruimte komen om de maand open, warm en spiritueel te belijden. Venus zal tot 4 december in de Weegschaal verblijven. Tijdens deze periode is er een onbewust sterk belang naar relaties, waardoor er onder mensen meer balans en harmonie is. Dat is de sleutel tot geluk en een aangename sfeer onder de mensen. Echter, als het om serieuze beslissingen gaat, kunnen mensen nog wel eens onzeker zijn. Vanaf de 4de zal Venus tot de 29ste in de Schorpioen staan. In deze periode zullen veel mensen op zoek zijn naar mensen met een mysterieuze geest. Het is moeilijk verleiding van het verbodene te weerstaan. Daardoor hebben mensen minder last van taboes, maar gelukkig kunnen velen van ons dit wel onderdrukken. Deze maand zullen natuurlijk de kerstperiode en de nieuwjaarsviering belangrijk zijn, maar het lijkt wel alsof het een rustige periode zal worden. Mensen zullen voelen dat het meer zal gaan om warmte en liefde met mensen in de omgeving, maar ook in het algemeen. De drukte die er normaal voor deze periode is, zal een stuk minder worden dan afgelopen jaren. Er zal echter wel wat opwinding zijn als gevolg van Venus en Mercurius zijn, die gecombineerd beschouwd worden als planeten van liefde en intrige.

Dit zou genoeg moeten zijn om te begrijpen wat ons te wachten staat op het gebied van relaties en romantiek. En er zijn genoeg redenen om te geloven dat de emotionele component in deze periode extreem hoog zal zijn, voornamelijk vanwege de verschillende bewegingen van planeten in december. Het is ook de moeite waard om de retrograde van Mercurius extra te vermelden. Wanneer deze planeet zo beweegt, geeft dit flink wat volharding, vastberadenheid en zelfvertrouwen. Let wel op dat er vooral aan het eind van de maand soms wat onrust kan zijn, bij mensen die hier teveel mee bezig zijn. Je hoeft hier niet mee bezig te zijn alsof alles ‘moet’. Ga er relaxt mee om en wees niet te angstig in de acties die je onderneemt. Het 1ste deel van december zal de minst voorspelbare periode zijn. De Zon staat in Boogschutter en blijft daar tot de 22ste. Daarbij is er een samenstand tussen de Zon en Mars die in de Schorpioen staan. Dit leidt tot een toename van vastberadenheid onder mensen met krachtige energie en persoonlijkheid. Dit is dus een periode van krachtige actie en nastreven van doelen. Er kunnen gevoelens bij mensen zijn dat niet alles in orde is. De kans op het nemen van verkeerde beslissingen is aanzienlijk. Aan de andere kant zal het onmogelijk zijn om eventueel ontstane crises te negeren. Mensen kunnen namelijk soms minder sterk zijn in het zich houden aan gemaakte afspraken of deze zelfs verbreken. Zakelijk gezien kan dit betekenen dat zakelijke partners van plan zijn je als leverancier te vervangen of je kunt klanten verliezen. In een relatie kan het betekenen dat een partner iets anders gaat doen, dan je verwacht. Mocht er zoiets gebeuren, dan wordt aangeraden dit gelijk aan te pakken en te zorgen dat je er stappen in onderneemt. Daar zal december belangrijk in zijn. Haast je niet om je zorgen te uiten en blijf bescheiden en nuchter. Je kunt anders ongegronde dingen zeggen of beledigend zijn voor een partner, collega of geliefde. Als we de energie op de juiste manier gebruiken, kunnen we bereiken waar we naar verlangen. Neptunus zal nog steeds in Vissen verblijven en daar tot eind maart 2025 blijven. Gedurende deze tijd voelen we grote mentale kracht. Als we vaak genoeg en met geduld over iets nadenken, zullen we ongetwijfeld krijgen wat we willen. Wees niet te rustig en vrijgevig, omdat je anders in financiële moeilijkheden terechtkomt, wat uiteindelijk tot existentiële problemen kan leiden. Het midden van de maand reist Mercurius richting de Boogschutter om hier tot 14 januari te verblijven. Daarnaast beweegt Mars tot 4 januari ook in dit teken, waardoor mensen wel wat meer de neiging hebben om extra te strijden om eigen overtuigingen te laten overwinnen. Dat kan problemen meebrengen, omdat er een rusteloze en tegelijk avontuurlijke energie zal hangen. Er wordt aangeraden om deze periode veel meer te bewegen door te sporten of culturele aspecten aandacht te geven.

De planetaire combinatie is over het algemeen erg gunstig, omdat morele aspecten sterk zijn. We kunnen de neiging hebben om te handelen en te zorgen dat onze omgeving rustig en vreedzaam blijft. Ruzie tussen mensen kan ontstaan, maar er zijn anderen, die hier dan gelijk in willen bemiddelen. Het kan een periode zijn waarin we op zoek zijn naar religie, filosofische vraagstukken, spiritualiteit, maar ook naar politieke kwesties. Er zal meer duidelijkheid zijn over kwesties die ons in het begin van december dwarszaten. Er zal gelegenheid zijn meer richtingen te vinden om ons te ontwikkelen. In de professionele sfeer is het tijd eerder gestarte projecten af te ronden en de vruchten ervan te plukken. Let op de kleinste veranderingen en pas je beslissingen dienovereenkomstig wel omzichtig aan. Gebonden mensen kunnen zich beter niet zo gedragen dat er conflicten met hun geliefden uitgelokt worden. Krijg je deze periode eenmaal een conflict dan zal deze erg moeilijk op te lossen zijn. Beter laat je problemen dus los en ga je je richten op de fijne dagen die er aan gaan komen en de fijne emoties die dit met zich meebrengt. In het laatste deel van december is het de laatste kans voor degenen die op zoek zijn naar liefde om een laatste sprong naar geluk te maken. Venus, gesteund door Mars, zal de liefde in het leven brengen, waardoor er kansen zijn, om de romantiek te versterken. Let op dat er tijdens de periode van de retrograde Mercurius problemen kunnen zijn met de sociale communicatievaardigheden van mensen. Toch zal dit nu onder invloed van de andere kosmische energieën minder impact hebben. Daardoor zal de liefde veel makkelijker zijn intrede doen en is het eind van het jaar een zeer goede periode om de romantiek hoogtij te laten vieren. Er wordt aangeraden om je open te stellen voor plekken waar onbekende mensen komen, omdat er veel leuke momenten uit voort kunnen komen en je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Zowel in de kerstperiode als tijdens Oud en Nieuwe zullen we onder invloed van Venus een warme en fijne energie ervaren, die versterkt wordt door andere planeten. In de zakelijke sfeer is het einde van het jaar een tijd om behaalde successen even te consolideren, maar wel even los te laten. Er is niets nieuws toe te voegen, behalve misschien dat er wat meer contacten tussen collega’s onderling zijn en er een bijzondere vrolijkheid is, die kan leiden tot leuke evenementen. Beoordeel je collega's niet streng en wees blij als er een goede sfeer hangt. De 29ste zal Venus naar Boogschutter reizen en er tot 23 januari blijven. Deze periode kan een intieme relatie worden ontwikkeld via avontuurlijke gevoelens. We leren graag iets nieuws, dus is het geen wonder dat mensen met dezelfde intentie elkaar aantrekken. Het zal dan ook een uitstekende afsluiting van het jaar worden mede met de kracht van de Maan, die zorgt voor magische en liefdevolle krachten. We wensen je dan ook een zeer gezond en spiritueel 2024 toe met veel liefde en warmte en vooral ook veel goedheid naar andere mensen toe.

Loading…
Share This