Maandhoroscoop Waterman

De horoscoop van het sterrenbeeld Waterman lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 20 januari t/m 18 - April 2021

Algemeen
Watermannen vinden het fijn om hun verstand en kritische analyse te gebruiken en dat zal je ook zeker in deze maand doen. Toch zal je in april meer gebruik maken van jouw emoties en instinct. Je zult zelfs merken dat impulsieve reacties in bepaalde situaties juist de gewenste resultaten op zullen leveren. Je kunt hierbij geregeld het gevoel krijgen dat er veranderingen in je privé of zakelijk leven kunnen ontstaan, die erg veel mogelijkheden kunnen geven om je op vele gebieden te ontwikkelen. De meeste veranderingen die er deze maand zijn, zullen erg positief zijn, maar je moet wel alert zijn dat er vooral extern nog wel eens dingen kunnen gebeuren, die jou flink storen. Daardoor kunnen er problemen ontstaan, die jouw emoties flink kunnen beroeren. Je zult moeite hebben deze in april onder controle te houden. Hierdoor kun je irritaties ervaren, waardoor je nog wel eens erg gestrest raakt. Het is zelfs voor mensen, die al gestrest waren, mogelijk dat er een depressie opkomt. Op die momenten kan je soms zeer intens en passioneel reageren. Er wordt dringend aangeraden om hier controle over te houden. Je doet er in april verstandig aan in de gaten te houden of je jezelf aangevallen voelt of dat je bepaalde irritaties ervaart in contact met anderen. Houd vooral je hoofd koel en grijp terug op nuchterheid en ratio die je normaal gesproken over je hebt. Mocht je deze maand zakelijke besluiten nemen, dan is het tweede deel van de maand nog de beste periode, maar koelbloedigheid en rationele besluiten zijn niet echt aan de orde. Familie zal de hele maand belangrijk zijn, waardoor je veel afspraken maakt en het fijn vindt in de veilige omgeving van familie te verblijven. Wat betreft relaties kun je werken aan een relatie die verbroken is, waarbij er kansen zijn dat het weer goed komt. Het kan ook gaan om een andere relatie of zelfs werkzaamheden die je vroeger deed. In ieder geval zal het jou niet makkelijk afgaan en zal je er moeite voor moeten doen. Dit kost flink wat energie, waardoor er aangeraden wordt om ook geregeld te zorgen dat je de rust en ontspanning opzoekt. Over het algemeen zal het een maand worden, waarbij je constant een zeurende emotie ervaart, die jou boos, chagrijnig of verdrietig maakt. Merk je dit, dan doe je er goed aan er rekening mee te houden en mensen aan te geven wat er aan de hand is.

Liefde en relaties
Met de overgang die Venus naar de Ram maakt, zal de Waterman meer dynamiek en passie krijgen. Gedurende deze periode ben je zeer open en speels en zal je open staan voor allerlei gevoelens die jouw leven zullen kleuren. Je kunt deze gevoelens ook zeker wel aan mensen in je omgeving tonen en zal zowel een geliefde, als vrienden veel warme energie geven. Je partner zal niet weten wat hem/haar overkomt, omdat er flink wat aangename verrassingen kunnen zijn. Je bent niet alleen filosofisch van aard, maar ook erg speels in erotiek en in vriendschappen. De romantische band met je partner kan dan ook zeker een positieve prikkel krijgen. Hierdoor kunnen zowel romantiek als erotiek veel aandacht krijgen. Toch zal je wel moeten onthouden dat het allemaal wel erg leuk lijkt met Venus in de Ram, maar er kunnen ook minder gunstige aspecten zijn. Er zijn namelijk Watermannen die zich juist door alle energie terug kunnen trekken. In dit geval kunnen zij op emotioneel gebied kouder zijn en dan mensen van zich afstoten. Gebonden mensen kunnen hun partner van zich afduwen, omdat ze angsten kunnen ervaren, die niet altijd herkend worden. Pas dan vooral op als jouw partner dit niet serieus neemt, omdat jij dan geïrriteerd kunt raken. Tracht te communiceren en zorg ervoor dat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Komen die er namelijk wel dan kan een relatie beëindigd worden. Een geliefde zal de huidige situatie dan namelijk anders ervaren, aangezien deze jouw gedrag als gebrek aan oprechtheid ziet. Voor sommige stellen betekent dit maar één ding: afstand en pauze. Singles doen er goed aan om er op uit te trekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is op zich vanaf het midden van de maand een gunstige planetaire energie, maar daar heb je niets aan als je passief blijft. Kom dus vaker onder de mensen, wees actief en zorg dat jij de juiste gevoelens laat zien. Wees ook niet bang om een blauwtje te lopen. Dat hoort er nu eenmaal bij. Als je recent een relatie bent begonnen, zorg dan dat jij je opent en laat de ander in jouw leven toe. Ga je vooral niet te voorzichtig opstellen. Vanaf de 14de is er een zeer gunstige periode als het om kinderen, oudere familieleden en andere gezinsleden gaat. Er is een prima energie, die zorgt dat er veel verbeteringen zijn. Er wordt voor de Waterman dan ook aangeraden om meer tijd aan dierbaren te besteden. Bepaalde mensen kunnen namelijk een moeilijke tijd meemaken en zij zullen jou dan ook zeker nodig hebben om hen te ondersteunen. Je bent iemand die erg gericht is op familie en normen en waarden. Deze periode zal voor jouzelf over het algemeen een prima tijd worden. Zowel gebonden mensen als singles zijn gericht op de romantiek en zullen daar ook veel tijd aan besteden. De romantische energie van onder andere Mercurius en Venus zal jou hierbij ondersteunen.

Werk en financiën
April is een maand vol creativiteit zijn, waardoor er mogelijkheden kunnen zijn voor mensen die in een setting werken, met kunst, entertainment, muziek, reclame of andere creatieve beroepen. Ook mensen die in de handel zitten, zullen een goede maand meemaken, waarbij er flink wat winst te behalen valt. Je bent namelijk prima in staat op juiste momenten te handelen en daar winst uit te halen. Het eerste deel van de maand is het meest geschikt voor actieve werkzaamheden, die vooral op fysiek gebied liggen. Daarbij ben je in staat om flink wat werk af te leren. Het is een prima moment voor zakenreizen of naar plekken toe te gaan waar je met zakelijke contacten te maken krijgt. Mensen die al een beroep doen waar ze voornamelijk met hun handen werken, zullen deze periode dus veel bereiken. Mensen die vooral intellectuele bezigheden hebben of mensen die bureauwerk doen, moeten opletten dat ze deze maand iets minder scherp zijn. Daardoor kan je minder goed geconcentreerd zijn en ben je ook niet altijd even productief. Het tweede deel van de maand laat een compleet ander beeld zien en een veel betere periode om juist bureauwerk te doen. Je bent goed in analyseren en organiseren van activiteiten. Mensen die fysiek werk doen, kunnen dit deel van de maand minder energiek zijn, terwijl mensen die denkwerk verrichten, juist actief en fit zijn. De hele maand is prima voor de handel met onroerende goederen. Dit kan zowel in de verkoop als inkoop zijn. Veel transacties zullen je goed afgaan en profijt opleveren. Toch zal er tot de 19de de meeste energie hangen, waardoor je die periode de meeste kans maakt om winst te behalen bij investeringen of andere zakelijke transacties. Je zult waarschijnlijk ook steun van familie krijgen, zodat je er niet alleen voorstaat. Doordat je iemand bent die toch altijd wel sterke normen en waarden heeft, zal je daar in april geregeld over nadenken. Je bent filosofisch ingesteld over zaken waar mensen mee bezig zijn, zoals contact onderling, het milieu en andere zaken die jou storen. Mensen die naar een baan zoeken, zullen minder kans maken, omdat de planeten hier niet gunstig voor staan. Je kunt wel alvast bedenken wat je wilt, maar het werkelijk solliciteren zal je een stuk moeilijker afgaan.

Mentale en fysieke gezondheid
De natuur zal zich oprichten, uiteindelijk opbloeien en voor pracht zorgen. We zullen beschermd worden en met grote positieve verandering te maken krijgen. De periode naar Pasen begeleidt de Maan ons om alle kracht op te nemen. Er zijn sterke aanwijzingen dat we nog even moeten doorbijten, maar dat er een periode aan zit te komen dat de mensheid, natuur en de wereld een positieve tijd ingaan. De Waterman is van nature een persoon die gespannen kan zijn en zich snel terugtrekt als er iets storends in zijn leven gebeurt. Met name tegenstellingen met anderen kunnen beïnvloeden, waarbij je zowel aan kunt vallen als weg kunt rennen. Je kunt hier de komende maanden zo in beïnvloed worden dat je mentaal wel eens in de problemen kunt komen. Hierdoor kunnen er grote risico’s zijn, die zowel buiten als binnen op kunnen treden. Het blijft oppassen geblazen in perioden dat je onzeker bent en je hierdoor je concentratie verliest. Met name in het verkeer, je werk en bij huishoudelijke karweitjes heb je anders een grotere kans dat je ongelukjes krijgt. Over het algemeen zal je echter een goede en gezonde maand hebben, waarbij je weinig kans hebt op ziektes of kwaaltjes. Je zult lekker in je vel zitten, waardoor je behoefte hebt aan uitjes en reizen. Voor Watermannen wordt aangeraden op gezondheid te letten en bij twijfel even bij de huisarts langs te gaan. Dit is uit voorzorg, om zeker te weten dat het goed met je gaat. Met name je nieren en urinewegen kunnen deze maand zwakker zijn. Ga je naar de arts dan hoef je niet bang te zijn dat je werkelijk iets ergs hebt, maar het is verstandig het vertrouwen te krijgen dat het goed gaat. Verder is het een prima maand om te ontspannen en dat kun je het beste doen door naar een sauna te gaan, je te laten masseren of te mediteren. Ook is het een prima maand om de zenuwen rust te geven en te zorgen dat je geregeld een passieve hobby neemt, zoals kijken van een film of luisteren van muziek. Vrouwen dienen deze maand vaker naar de sportschool te gaan of een sport te doen. Je kunt soms wat lui zijn en kunt gezondheid verbeteren en positiever te worden door voldoende te bewegen. De man dient voorzichtig te zijn als hij een intensieve sport doet. De kans op kwetsuren is namelijk groot en je kunt beter even gas terugnemen. Even wat kalmer trainen kan geen kwaad om je lichaam op te laden.

Tegenstellingen vanuit de Maan zullen verwarring, maar ook een ontwaking geven
De periode van de Nieuwe Maan van 12 april om 04:32 naar de Volle Maan van 27 april om 05:33 kenmerkt zich door een gigantische kracht, omdat we met een Supermaan te maken krijgen. We kunnen vermoeidheid uit de vorige periode overgaan tot een zeer krachtige energie. Hierbij kunnen er inspiratie en opwinding ontstaan, die ons een intens positief gevoel kunnen geven. Deze twee weken zal ook Pluto een sterke energie brengen en een geheimzinnige gloed geven die emoties versterkt. Let op dat de kracht zo groot zal zijn, dat eb en vloed intenser zijn en wij als mens ook sterk aangetrokken worden. Ook wij bestaan voor een groot deel uit water en zullen dit ook zeker merken. Daarbij zal de Volle Maan door de intense Schorpioen reizen en ook dit brengt heel wat mysterie en spiritualiteit met zich mee. Het kan een tijd zijn, waarin we te maken krijgen met mysterieuze invloeden, geheimen en hogere krachten die over de wereld rondwaren. Dit kan een verrassende invloed op wereldleiders hebben en er kan zelfs een vreedzame energie vanaf komen. Er kan echter ook een trilling over de Aarde trekken, waardoor er meer kans op rampen kan zijn. Op persoonlijk gebied kunnen we te maken krijgen met de ruimte om onszelf te erkennen en vertrouwen in onszelf te hebben. Veel mensen kunnen nu een diepe en passionele energie ervaren, waarbij er een sterk verlangen is naar vrijheid, romantiek en erotiek. Waar een positieve kracht is, zal echter ook de universele wet van de dynamische balans gelden en kan het negatieve sterk naar voren komen. Pluto en Mars kunnen namelijk ook strenge energie brengen en vooral vlak voor, tijdens en vlak na de periode van de Volle Maan. Er zal dan ook een zeer sterke tweedeling in de maatschappij zijn, waarbij we geregeld heen en weer geslingerd worden tussen links en rechts, goed en slecht, warm en koud, nuchter en emotioneel en nog meer tegenstellingen. Pluto in de Steenbok kan flink wat kou in harten brengen en Mars in de Kreeft meer hitte en passie in emoties. Trauma’s uit het verleden kunnen ons parten spelen, maar er zijn ook mooie momenten. Bijzonder aan deze Volle Maan zijn de vibrerende krachten die er los kunnen komen, door de oppositie met Uranus. Deze kan ons verwarren, maar ook laten ontwaken. We zullen meer in staat zijn los te komen van het moeilijke jaar dat achter ons ligt.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Alle planeten, behalve Pluto die een retrograde beweging gaat maken, zullen met directe beweging door de hemel reizen. Of we nou wel of niet met corona te maken hebben, er is vooruitgang te boeken. We zullen ons als mens niet meer zoveel laten tegenhouden. Overal kunnen er dingen gebeuren, die zorgen dat onze maatschappij zo mogelijk open zal gaan. We moeten nog steeds voorzichtig zijn, maar kunnen ons meer veroorloven. Gedurende de hele maand zal de Maan invloed hebben en zoals we zeiden vooral vanaf de 12de. April start met Venus in Ram ‘achter’ de Zon, waardoor we deze planeet niet waarnemen en in de onderwereld is. Daardoor kunnen we veel loslaten van het verleden, waardoor problemen op de achtergrond komen te liggen. Dit gaat vooral over grote problemen die ons leven beïnvloeden, maar alledaagse problemen gaan natuurlijk wel door. De Zon en Venus in Ram worden gezien als krachten om het leven te zuiveren. Hierbij doen we er goed aan de krachten te gebruiken om nuttige dingen voor onze ontwikkeling te doen. Mercurius zal deze maand efficiënt reizen. De planeet begint in de Vissen, waardoor romantiek, sensitiviteit en romantiek belangrijk voor mensen kunnen zijn. De 3de reist de planeet naar de Ram en zal t/m de 18de zorgen voor vuur, actie, maar ook veel scherpte onder mensen. We doen er goed aan op woorden en daden te letten en niet te impulsief en assertief te zijn.

De 19de verhuist Mercurius naar de Stier. Dit is een tijd, waarin mensen veel nadenken over het verleden en hoe ze veilig de toekomst in kunnen. Venus beweegt halverwege de maand richting de Stier, waardoor we veel liefde en warmte ervaren. We voelen ons meestal erg fijn en kunnen genieten van al het moois in de natuur en sociale contacten. De Zon volgt de 19de Mercurius naar de Stier en zal Venus en Uranus gezelschap houden. Het is uniek als vier hemellichamen in één teken staan, omdat de energie dan extra sterk is. In aanwezigheid van Uranus kunnen mensen opstandig worden. Ze willen er op uittrekken en leuke dingen doen, maar als dit door maatregelen niet kan, zijn er mensen die er fel tegen zullen ageren. We raden mensen aan hier paal en perk aan te stellen. Protesteren is een groot recht, maar zal meer nut hebben als dit op een sympathieke wijze gebeurt. Mars brengt een groot deel van de maand door in de speelse Tweeling en dit zal t/m de 22ste gericht zijn op activiteiten en leuke contacten met mensen waar we van houden. Vanaf de 23ste reist Mars naar de Kreeft en dit geeft dwingende energie om te bereiken wat we willen, maar dan kunnen mensen tegenover elkaar staan. Zelfs mensen die normaal gesproken niet overtuigend zijn, kunnen dit nu wel zijn. Het is een periode, waarbij we bewust worden welke gevoelens ons het meest raken. Pas op dat er onbewuste storende emoties uit het verleden kunnen zijn.

Voordeel van Mars is dat deze ons als een soort schild beschermt en veel schadelijke energie absorbeert. Daarbij zal er een sterke verbinding zijn tussen Mars en Mercurius en zal de Maan geregeld bescherming bieden. We noemden al eerder de kracht van de Maan en deze zal nog meer versterkt worden door andere kosmische invloeden. We noemden Pluto, Mars en Uranus, maar Saturnus, Jupiter en Neptunus brengen, vanuit een heliocentrisch knooppunt, ook krachten. Neptunus veroorzaakt verwarring vanuit gedachten, die er helemaal niet zijn. Mensen kunnen soms dingen beweren, vanuit argumenten die niet na te trekken zijn. Dit kan vanuit onwetendheid komen, maar ook vanuit duistere energie, die ons beïnvloedt tot het maken van onverantwoorde keuzes. Saturnus zal een positieve kracht brengen, waardoor mensen zeer ambitieus kunnen zijn. Jupiter zal een versterkende werking op andere krachten hebben en dit kan dus soms goed uitpakken, maar soms ook negatieve krachten brengen. Wat en hoe dit ook gebeurt, hangt af van hoe wij ermee omgaan. Hoe goed een energie ook is, ga jij er negatief mee om, dan zal deze voor ellende zorgen en andersom geldt hetzelfde met negatieve energie, waar we weer positief mee omgaan. Luisteren we naar intuïtie en blijven we verantwoord en sensitief naar mensen of situaties, dan kunnen we prima momenten meemaken en zijn we in staat om een nieuwe periode van ons leven in te gaan.

Loading…
Share This