Maandhoroscoop Waterman

De horoscoop van het sterrenbeeld Waterman lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 20 januari t/m 18 - December 2019


Algemeen

De 1ste dagen is er fantastische energie, waardoor je ideeën hebt, die je in de toekomst kunt gebruiken om te ontwikkelen. Ook privé kun je de energie gebruiken om plannen te maken voor de feestdagen. Jupiter gaat de 2de naar de Steenbok, waardoor je de 3de t/m 7de in de liefde romantisch bent. Je spreekt graag met mensen af voor leuke activiteiten. De 9de gaat de enthousiaste Mercurius de Boogschutter in. Je staat zakelijk en privé open en bent er klaar voor om je leven leuk te maken door gezelschap van geliefden op te zoeken. Voor singles is dit een krachtige energie om te stappen of te daten. Het vuur van de Boogschutter zorgt dat je passioneel bent, waarbij je op moet letten dat je soms te intens bent. Gebruik je de energie positief, dan bereik je er veel mee, maar anders kun je problemen krijgen. Vanaf de 10de verandert dit en wordt de energie relaxter. De 13de en 14de zijn geschikt om achterstallige taken af te ronden. Je kunt zakelijke voorstellen krijgen en energie en aandacht geven aan alles waar je mee bezig bent. De 15de t/m de 19de hebben Jupiter en Uranus een prominente rol. Je bent creatief en er zijn mogelijkheden om te veranderen. Je kunt analyseren en verkennen wat jij anders kunt doen. Door de krachtige energie ben je efficiënt en adequaat en is er veel mogelijk. Vanaf de 20ste komt er een prima energie vanuit de Zon die naar de Steenbok reist, terwijl Mercurius daar de 28ste bijkomt. Ook Venus biedt veel energie, wat betekent dat je zowel financieel, zakelijk als in de liefde een goed evenwicht vindt. De Zon gaat de 27ste een verbinding aan met Jupiter. De feestdagen kun je qua vriendschap, familie en liefde mooie momenten meemaken. Zakelijk kan je de 21ste t/m de 24ste en de 27ste t/m de 30ste veel bereiken. Er is geluk en je kunt de maand goed beëindigen. We willen je dan ook een fijn 2020 wensen, met gezondheid, mooie sociale contacten en veel zakelijk geluk.

Liefde en relaties
Je kunt in december eigen geluk afdwingen, maar moet dit ook weer niet overdrijven. Je krijgt vanuit de planeten namelijk enorm veel kracht en dit kan dan wel eens te veel zijn. Leid dit in de juiste banen en gebruik je wilskracht om mensen te ondersteunen en niet om ze naar beneden te halen. Vooral op momenten dat Mercurius aanwezig is, kan je een stuk positiever zijn. Singles hebben dan meer ruimte om veel liefde te geven en nieuwe vriendschappen te krijgen. Je hebt een krachtige drang naar een nieuwe partner en zal daar best wel ver in kunnen gaan. Tracht hier wel over na te denken, omdat je anders wel eens op de verkeerde mensen afgaat. Later kun je hier dan spijt van krijgen, maar dan kan het al te laat zijn. Er wordt aangeraden de eerste twee weken niet op jacht te gaan en je te richten op familie en vrienden. Kom je een aantrekkelijk persoon tegen, dan wordt aangeraden er niet gelijk op af te springen, maar dus eerst na te denken. Pas vanaf de derde week is er meer kans op een serieuze relatie. In die periode ben je namelijk spiritueel en sociaal en kun je emotioneel zeer diepgaan. Gebonden mensen kunnen de eerste periode kleine problemen hebben, die te maken lijken te hebben van contacten met eigen kinderen of met mensen uit je familie. In het geval van kinderen is het belangrijk met elkaar te praten en empathisch te zijn. Gaat het over een groot probleem, dan is het verstandig hier mee te wachten tot het begin van het volgend jaar. December is wel een goede maand om te trouwen of definitieve plannen hiervoor te maken. Dit komt, omdat er een bijna mystieke, spirituele energie hangt, die een grote zegen biedt. Pas op, dit moet dan wel een relatie zijn, waarbij jullie echt bij elkaar passen. Hebben jullie nu al problemen, dan zal de zegen een stuk minder zijn. Heb je een gezonde relatie, dan komt er positieve energie, waardoor de relatie alleen maar beter wordt. Er kan dus zowel geluk als ongeluk in de liefde zijn, maar over het algemeen zal deze maand prima eindigen en kan je de laatste week vooral veel romantiek ervaren. De kosmos kan rond de kerst een magische energie bieden, waardoor de meeste Watermannen een sterke kracht ervaren. Het wordt dan ook een periode vol liefde, warmte en erotiek, waarbij je geniet van geliefden en de feestdagen. Voor singles kan de laatste week grote verrassingen brengen, waarbij de romantiek sterk aanwezig is.

Carrière en zakelijkheden
Het is een prima maand voor mensen die eigenbaas zijn. Er zijn aanwijzingen op ontwikkelingen die jou veel winst op kunnen leveren. Je hebt een krachtige uitstraling en kan ook veel geluk afdwingen. Je komt betrouwbaar bij mensen over en zal ze niet snel teleurstellen. Je wilt mensen graag helpen en zal niet rusten voor je al je taken en projecten volbracht hebt. Voordeel zal zijn dat je mond-tot-mond reclame afdwingt en er mogelijkheden zijn om meer projecten of klanten te krijgen. Doordat er een krachtige intellectuele energie hangt, is het ook een goede maand om te studeren of kennis op te doen. Je neemt veel informatie op en zal ook veel ambities hebben om veel te bereiken. Mensen die op een ander gebied informatie of kennis verkrijgen, hebben een sterk geheugen. Het is een productieve tijd voor mensen die medisch, onderwijskundig of maatschappelijk actief zijn. Je kunt je intuïtie gebruiken om jezelf en je werk te analyseren. Kortom, je straalt krachtige karma uit en zal op alle gebieden prima presteren. Belangrijk is dat je je in je werk of studie fijn voelt, omdat je je dan volledig kunt richten op datgene wat je moet doen. Zit je niet op je plek, dan zal het een ander verhaal zijn en zal december een stuk moeilijker zijn maand zijn. In dit geval kun je, door je goede uitstraling, waarschijnlijk veel kans op een nieuwe betrekking krijgen. Je doet er wel verstandig aan naar intuïtie te luisteren en het vooral niet te doen als je een negatief gevoel hebt. Mensen die een eigen bedrijf hebben, doen er verstandig aan contact met concurrenten te leggen. Er hangt een goede energie om samen te werken. Wil je dit niet, dan is het altijd handig om positieve contacten met concurrenten te hebben. Dit kan altijd van pas komen als er problemen zijn of als je later toch wilt samenwerken. Financieel gezien is het een maand waarin er lucratieve mogelijkheden zijn om een investering te doen of op een andere manier financieel succes te behalen. Wanneer je hier te weinig mee bezig bent, kun je waardevolle deals over het hoofd zien. Het is een minder goede maand voor een riskante onderneming of gokken. Op beide rust geen goede zegen. Over het algemeen wordt het een positieve maand, waarbij je naar intuïtie moet luisteren en geen risicovolle ondernemingen moet doen. Neem ook geregeld even wat ontspanning, vooral in de periode van de feestdagen. Je hebt soms wel eens de neiging om teveel te werken.

Mentale en fysieke gezondheid
Omdat december een sterke goddelijke energie met zich meedraagt, is het belangrijk voor alle tekens om zowel mentaal als fysiek tot reiniging te komen. De ware Goddelijke kracht zal de leiding nemen en donkere machten worden even verdreven. Er zullen krachten op ons afkomen, die ons gelukkig maken en doen beseffen dat we vooral onze menselijkheid aan elkaar moeten laten zien. Als we die energie verantwoord gebruiken, zullen de hemelse witte krachten ons hart verwarmen en kleur aan ons leven geven. Niet alleen mentaal kunnen we gereinigd worden, ook fysiek zullen mensen lekker in hun vel zitten. We kunnen behalve deze hogere krachten natuurlijk ook zelf zorgen dat we gezond in het leven staan. Ten eerste natuurlijk door onze menselijkheid te laten zien, maar ook door ons voedingspatroon aandacht te geven. Als tip willen we een aantal zeer heilzame kruiden noemen om in feestmaaltijden te verwerken: korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend en voedzaam en daarnaast natuurlijk gezonder dan gewone suiker. Je kunt er zelfs zeer lekkere wijn van maken. De schors is goed tegen reuma, jicht, artrose, psoriasis en andere huidkwalen, botproblemen, spierklachten en blaasontsteking. De thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om het bloed in goede conditie te houden. Het is een probaat middel om de klachten van diabetes te verminderen. Het kruid van de berk is bloedzuiverend en koortswerend en kan de aderen opschonen. Bovenal is het belangrijk dat je mensen in je omgeving alle liefde en warmte geeft en vooral veel tijd aan mensen besteedt. Het wordt dan een maand, waarin je werkelijk een complete mentale en fysieke transformatie mee kunt maken. Voor de Waterman komt er een fantastische maand aan, waarbij er niet alleen mentaal, maar ook fysiek veel goede energieën zijn. Het is een goede periode om fysiek aan te sterken en dat kan je het beste doen door geregeld te bewegen. Je zit niet veel stil, maar dat is wel goed voor je, omdat je de afgelopen maanden fysiek nog wel eens te passief was. Toch kan je gezondheid wel eens onder druk staan, omdat je de afgelopen maanden nog wel eens voor minder goede voedingsproducten koos en daar zal je nu de rekening voor moeten betalen. Kies vooral voor minder zware producten, zodat je niet te veel calorieën neemt. Op zich is je metabolisme goed, maar dan moet je wel zorgen dat je het gebruik van te veel genotsproducten afleert. Neem dit als voornemen voor 2020, dan zal je merken dat het allemaal wel goed zal komen en dat je je gezondheid een positieve boost kunt geven.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Het jaar 2019 is turbulent geweest, waarin er geregeld onvrede en onrecht waren en dat maakte het leven er niet altijd even makkelijk op. Toch had dit een positief gehalte, omdat we hierdoor onze stem laten horen in de hoop dat er geluisterd wordt. Soms is het belangrijk onze overtuigingen aan te geven, zolang dit natuurlijk respectvol gaat. Het zal deze feestmaand fijn zijn om er voor elkaar te zijn en romantiek, saamhorigheid en vriendschap te delen om ons niet alleen voelen. De maand begint met de kracht van Jupiter, die de 2de de Boogschutter verlaat en langer dan een jaar naar de Steenbok verhuist. Jupiter en Steenbok zijn tegengestelde krachten. Veel mensen zullen moeten wennen aan verandering, maar uiteindelijk zullen de meesten in staat zijn energie van deze planeet voor nieuwe mogelijkheden te gebruiken. December is een maand van ontwikkeling van je zakelijke, maar ook persoonlijke leven. De Nieuwe Maan in de Boogschutter van november gaf een intense vibratie en deze ervaren we ook nu nog steeds. Sommige mensen kunnen de energie creatief gebruiken om met mensen af te spreken, de liefde extra sterk te voelen of spiritueel actief te zijn. Wat je ook doet, de energie van Jupiter zal ons over het algemeen gelukkig en avontuurlijk maken. Daarbij zullen Venus en de Zon prominent aanwezig zijn en liefde bieden. Mensen nemen meestal verantwoorde beslissingen, maar we moeten wel opletten. Er wordt aangeraden op te letten wat en aan wie je iets uitgeeft. Sommigen kunnen namelijk de neiging hebben te veel uit te geven en later spijt te krijgen. Een andere krachtige energie is die van de Volle Maan in de Tweeling. Deze zal de 12de in de vroege ochtend plaatsvinden en een diep verlangen losmaken. Mensen zullen wegvluchten van zakelijkheden en zakelijke contacten. De Volle Maan heeft een sterke binding met Neptunus, waardoor er een spirituele kracht is. Deze kan onbewust of in dromen optreden, maar mensen kunnen ook actief hogere energieën oproepen. Het is een tijd van verbetering van je wereld door meer saamhorigheid te creëren. Deze tijd staat Venus tussen Saturnus en Pluto en tezamen met de Maan zorgt dit voor begrip en het oplossen van conflicten, blokkades of andere problemen. Venus zal de 20ste naar de sympathieke Waterman reizen en dit zorgt dat mensen vanaf deze tijd extravert en positief in het leven staan. Mensen vinden het fijn om bij elkaar te zijn en ook vreemden zullen elkaar vriendelijk bejegenen. Er zijn ook mensen die de drang voelen om op reis te gaan of alsnog plannen voor de feestdagen te maken. Het is een prima energie om nieuwe mensen te ontmoeten of leuke sociale activiteiten te plannen. Bijzonder zal de winterzonnewende van de 22ste, omdat er een exact vierkant is tussen Venus in Waterman en Uranus in Stier. Dit maakt dramatische energie los, die tot het eind van de winter blijft bestaan. Er komt een kracht vrij die mensen neigt om hun leven onder de loep te nemen. Het wordt een periode waarin een mindere relatie met een liefdespartner, maar ook met vrienden en familie overdacht worden.

De Kerstperiode en Oud en Nieuw zijn dan geschikt om goede contacten te versterken, maar ook om mindere contacten zelfs te verbreken. Wees alert op het gegeven dat er voor sommigen zware tijden kunnen zijn. Merk je dat jij dit met sommige mensen hebt, durf dan op te treden en wees niet bang om te verliezen. Zoek nu mensen op waar jij je wel goed bij voelt en mijd mensen waar je dit niet bij hebt. De meeste mensen zullen genieten van hun partner, vrienden en familie. Deze periode is geschikt om de toekomst te overdenken en deze nog leuker te maken. Het is een tijd van ontwikkeling op zakelijk, maar ook op privégebied. De Nieuwe Maan vindt de 26ste in de vroege ochtend in de Steenbok plaats. Deze gaat een verbinding aan met Jupiter en brengt saamhorigheid, vertrouwen en vrede, waardoor de kerst over het algemeen positief verloopt. Let op dat Jupiter mensen te makkelijk kan maken op gebied van liefde en vriendschap, maar ook om geld uit te geven en genotsproducten te gebruiken. De Nieuwe Maan kan dit versterken en over het algemeen brengt dit plezier en dat is veel waard. Jupiter beweegt mensen om te handelen en niet passief af te wachten. Merk je dat iets graag wilt, doe dit dan en ga je niet richten op wat niet kan, maar op wat mogelijk is. De maand zal eindigen met de energie van de Maan en Neptunus. Daardoor is de periode vanaf de 30ste feestelijk en spiritueel. Er wordt aangeraden ervoor te kiezen de tijd door te brengen met geliefden en niet te veel in openbare gelegenheden te komen. Deze kosmische energieën kunnen mensen namelijk de neiging geven met Oud en Nieuw drugs en alcohol te gebruiken en niet iedereen zal er even goed mee omgaan. Daarnaast is het mogelijk dat jij controle houdt, maar anderen dit niet altijd kunnen. Verstandig is het om je te richten op mensen waar jij je lekker bij voelt, zodat je het jaar prima afrondt vol liefde en warmte. Je kunt de energie van de Maan en Neptunus gebruiken om te mediteren en passieve hobby’s aandacht te geven.

Loading…
Share This