Maandhoroscoop Waterman

De horoscoop van het sterrenbeeld Waterman lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 20 januari t/m 18 - Oktober 2021

Algemeen
Mercurius zal deze maand geregeld veel kracht aan de Waterman geven, al helemaal omdat de Zon hier ook zijn kracht aan verleent. Je zult energie genoeg hebben om veel in het leven te bereiken. Mars, die normaal gesproken niet echt positief voor de Waterman is, zal deze maand juist wel zeer vriendschappelijk met je omgaan. De maand oktober zal op intellectueel gebied veel energie bieden, waardoor het een prima maand is om kennis en informatie op te doen. Mensen die studeren, een cursus doen of willen gaan studeren, zullen een zeer goede energie hebben om hier mee bezig te zijn. Let op dat je zoveel informatie op je afkrijgt, dat het wel eens teveel wordt. Tracht te allen tijde controle te houden over datgene wat je wel en niet op wilt nemen. Het zal een maand zijn, waarin standpunten en meningen onder druk worden gezet. Er zullen mensen zijn, die willen weten waarom je iets zegt en wat je er werkelijk van meent. Je kunt hier over nadenken, waardoor je wel eens twijfelt aan de dingen die je al lang verkondigt. Dit zal zeker niet verkeerd uitpakken, tenzij je star vasthoudt aan datgene wat jij vindt. Het zal dus een maand zijn om toe te geven en mensen tegemoet te komen. Watermannen die veel met mensen samenwerken, wat betreft informatieoverdracht of andere vormen van communicatie, moeten opletten dat er geen wantrouwen bij mensen opkomt. Het zal er dus niet om gaan wat je zegt en hoe je dit doet. Het zal er om gaan dat je moet geloven in dat wat je zegt. Twijfel je aan jezelf, pas je ideeën of meningen dan aan. Let op dat Saturnus het niet goed met je voorheeft, waardoor je soms onzeker en ongelukkig kunt zijn. Om met je zelftwijfel aan de gang te kunnen, dien je jezelf kritisch onder de loep te nemen en negatieve gevoelens en stemmetjes onder controle te houden. Het leven kent nu perioden van ups en downs en je hoeft jezelf niet naar beneden te praten als dingen minder lekker lopen. Bekijk je positieve, maar ook je negatieve punten en accepteer wie je bent. Dat zal je vertrouwen toe laten nemen, helemaal als je in staat bent toe te geven. Overigens zullen deze maand problemen met je carrière of zakelijkheden voorrang kennen in vergelijking met je gezin en vrienden.

De Maan heeft de 1ste week veel invloed, met als hoogtepunt de Nieuwe Maan van de 6de. Je kunt een sterke energie krijgen om te ontwikkelen, nieuwe informatie op te doen of met een nieuwe opleiding te starten. Aan de andere kant kan de stand van de Maan jou dwingen jezelf goed onder de loep te nemen welke dingen jij uit je leven wilt verwijderen. Denk hier zeer goed over na en bekijk wat er niet langer nuttig voor je is. Vooral energie van de retrograde bewegende Mercurius zal deze periode, maar in principe tot de 18de veel energie opleveren. Je kunt daardoor gedurende de hele periode een gevoel hebben dat jij je leven wilt veranderen en dat je een nieuwe weg in wilt slaan. Blijf geduldig en neem geen overhaaste of impulsieve besluiten. Beter kan je pas na de 18de, als Mercurius weer voorwaarts beweegt, beslissingen nemen. Je bent dan rationeler en zal verstandige besluiten nemen. Je bent dan een stuk zekerder van de dingen die je wilt. Toch zal het voor de Waterman belangrijk zijn om hier de rust in te vinden en uiteindelijk tot handelingen en besluiten te komen. Blijf bedenken dat het niet gaat om datgene wat je behaalt, maar om de manier hoe je tot iets gaat komen. Je zult dan kwalitatief betere handelingen en gedrag vertonen, wat er uiteindelijk voor zorgt dat je tot betere resultaten komt. Venus zal vanaf de 7de in je huis van vriendschappen verblijven, waardoor er op dit gebied veel kan gebeuren. Er zijn goede contacten met huidige vriendschappen en mogelijkheden om nieuwe mensen te leren kennen. Deze energie kan er overigens voor zorgen dat een platonische relatie versterkt zal worden en er liefde uit kan ontstaan. Het is ook mogelijk dat je een nieuwe liefde via vrienden kunt ontmoeten. Er wordt aangeraden hier open voor te staan. Het grootste deel van de maand kan je veel verlangens naar emotionele ontmoetingen hebben en is er veel passie aanwezig. Na de 15de zal je nuchter en serieuzer worden en ben je minder bezig met romantiek en erotiek. Je kunt veel nadenken en praten over je carrièrekwesties of maatschappelijke problemen. Pas op dat er conflicten mogelijk zijn als jouw mening te intens is. Vanaf de 24ste zal de energie wat zachter worden en zullen conflicten minder snel optreden. Vanaf de 30ste kan Mars jou weer flink prikkelen en eindig je de maand op een intense wijze.

Liefde en relaties
De eerste week ervaar je wat spanningen, waardoor je je niet altijd even goed uit kunt drukken. Je hebt de neiging vrienden te verwaarlozen en kunt tegen je partner soms ongenuanceerd zijn, waardoor je dingen kunt zeggen, die je beter niet kunt zeggen. Dit komt vooral omdat je veel twijfelt en dan kan je erg onzeker worden. Je weet dan niet altijd even goed wat je nou wilt en dit kan ervoor zorgen dat er zelfs spanningen zijn, die tot grote problemen kunnen leiden. Doordat je hier je gevoel niet door kunt uiten, tracht je jezelf een houding te geven en dit pakt niet altijd even goed uit. Let daar op, door eerst goed na te denken voor je iets zegt. Geduld en het onder controle houden van impulsiviteit zijn dan ook erg belangrijk om het leven leuk te houden. Ook is het belangrijk om mensen in je omgeving aan te geven, dat je soms onzeker en emotioneel bent. Mensen denken namelijk nog wel eens dat je hooghartig bent, terwijl je dit dus niet bent. Je voorkomt hier een hoop problemen mee, omdat mensen jou dan beter kunnen begrijpen. In de tweede week ben je wat emotioneler dan gewoonlijk. Je kunt soms opeens een eenzaam of verdrietig gevoel hebben. Ook dit kunnen mensen niet altijd begrijpen, omdat je hier nog wel eens stoer door kunt doen om dit te verbloemen. Dit kan jou dan nog onzekerder maken als mensen je niet begrijpen. Je kunt je ook druk maken als iemand, waar je om geeft, zich niet lekker voelt of ziek is. Deze week ben je erg kwetsbaar, omdat je het moeilijk aankunt dat andere mensen kritiek geven. Vooral mensen waar je een band mee hebt, kunnen jou hier hard mee kwetsen. Je doet er goed aan om hier controle over te houden en nuchter met kritieken om te gaan. De derde week zal wat wisselvallig verlopen, waarbij je je soms heel lekker voelt, maar soms onzeker. Let er op dat je balans weet te vinden, zodat je niet te wisselvallig wordt. Langzamerhand zal je je steeds beter gaan voelen, waarbij je zelfvertrouwen toeneemt en je lekker in je vel kunt zitten. Je kunt je partner veel warmte geven, maar kan je soms ook teveel op werk richten, waardoor je minder aandacht geeft aan een partner of andere belangrijke mensen. Tracht hier op te letten, zodat je partner en andere geliefden zich niet verwaarloosd voelen.

Werk en financiën
Je kunt het eerste deel van de maand weerstand voelen bij dingen die je doet. Hierbij kan het zijn, dat jij weerstand hebt naar de dingen die je doet, maar ook naar andere mensen, die bepaalde dingen doen waar jij niet achterstaat. Vraag jezelf geregeld af of dit reëel is of dat je gewoon soms eigenwijs bent en dan dwars wilt liggen. Mocht je dit laatste zijn, dan doe je er verstandig aan hier controle over te houden en je eigenwijsheid in te dammen. Je bent in dit deel van de maand erg emotioneel en kunt niet altijd even goed met je gevoelens overweg. Je hebt er hierdoor wel eens moeite mee om eerlijk te zijn als je bepaalde dingen wilt zeggen of doen. Doordat je niet eerlijk durft te zijn, kun je je soms niet goed uitdrukken en afhankelijk van de persoon kun je dan of dominant reageren of juist onderdanig. Zorg ervoor dat je een balans aanbrengt en tracht in jezelf te blijven geloven, zodat je je beter uit kunt drukken en niet de verkeerde dingen doet of zegt. Vertrouw dus vooral op je eigen kracht, waarbij je zult merken dat je jezelf beter uit kunt drukken . Langzamerhand zal je, aan het midden van de maand, meer balans voelen, waardoor je je beter gaat voelen. Je kunt jezelf afvragen dat het een goed moment is om weer te gaan studeren. De vooruitzichten zijn hier goed voor, waardoor je er goed aandoet om niet teveel te twijfelen. Het tweede deel van de maand zal je veel vertrouwen schenken, waarbij je hard kunt werken en doelen kunt bereiken, die je jezelf gesteld hebt. Veel activiteiten die je plant, zullen goed uitpakken en je zult merken dat je in het tweede deel van de maand dan ook meer kunt bereiken. Met collega’s en leidinggevenden kun je op een goede manier samenwerken, waarbij bepaalde samenwerkingsverbanden zelfs voor zeer goede vooruitzichten kunnen zorgen.

Mentale en fysieke gezondheid
Er zijn retrograde energieën te bespeuren en dit kan emotioneel, maar ook fysiek raken. Met de komst van wisselvallig weer en opleving van griep en corona kan dit flinke problemen geven. Saturnus zal tot de 10de retrograde bewegen en wijst mensen op grenzen en gewoontes. Er wordt aangeraden deze energie te gebruiken om bepaalde gewoontes af te leren en te zorgen dat je op een gezonde wijze in het leven staat. Veel mensen zullen ervaren dat ze hier sterker mee bezig zijn, dan eerder met deze retrograde beweging. Maak tot de 10de gebruik van die kracht en tracht bepaalde dingen werkelijk af te leren. De periode van de 6de, met de Nieuwe Maan in de Weegschaal, t/m de 20ste met de Volle Maan, geeft niet alleen energetisch veel kracht. Er komen ook kosmische energieën op de Aarde af. Het kan een maand worden, waarbij we met wisselvallige weersomstandigheden te maken krijgen. Daardoor moeten we opletten niet ziek te worden. De kans op verkoudheid, griep of een andere ziekte kan daarom groter zijn. Jupiter zal tot de 17de retrograde bewegen en die energie kunnen we gebruiken om intellectueel aan te scherpen. Bepaalde zaken uit het verleden kunnen terug in onze gedachten komen. Daardoor bestaat er een kans dat we eerder gemaakte fouten herstellen. Jupiter helpt hierbij doelen te stellen om er vooral mentaal beter voor te staan. Neptunus zal t/m eind november retrograde bewegen en dit zal van invloed zijn op onze realiteitszin. We kunnen veel bezig zijn met de vraag of we ergens goed aandoen of dat we het verkeerd zien. We zullen over het algemeen merken dat we realistischer zijn en uiteindelijk nuchter bekijken hoe we ons leven in de juiste richting sturen. Uranus zal tot half januari 2022 retrograde bewegen. Ook deze energie kan nu positief werken en zorgen dat we onszelf beter onder controle houden. We zijn minder impulsief en dit kunnen we zowel in woorden als daden zien, omdat mensen iets meer rust in zichzelf ervaren en minder snel op de kast zitten. Oktober zal dus geen makkelijke maand worden als het om gezondheid gaat, maar dat is afhankelijk van hoe we in het leven staan. Mensen die op hun gezondheid letten, zullen meer bestand zijn tegen eventuele gevaren. Ook kan er in het verkeer of bij gebruik van gereedschappen of machines meer gevaar zijn, maar ook dit is afhankelijk van hoeveel risico we nemen. De Volle Maan reist in de Ram en dit geeft problemen als we met negatief gedrag te maken krijgen. Veel mensen zullen moeite hebben balans te vinden bij de aandacht voor mensen in hun omgeving en aan zichzelf. Dit brengt teleurstelling teweeg, omdat niet iedereen hier even goed mee omgaat. Wees dus alert dat je deze maand zelf afspraken en beloftes nakomt, maar wees empathisch en geduldig als anderen dit niet doen. Er lijkt een link te zijn tussen gedrag van mensen en frustraties, waarbij zich dit wel per teken anders kan uiten.

Voor de Waterman geldt dat deze filosofisch van aard is en een motto in zijn leven heeft van respect en waardigheid. Naar buiten toe, kun je dat inderdaad laten zien. Je hebt echter de neiging om mensen, waar je veel mee omgaat, minder respectvol te benaderen. Dit doe je niet expres en ook niet omdat je het verkeerd bedoelt, maar eerder omdat je sterke normen en waarden hebt. Gaan dingen namelijk niet zoals je wilt of word jou of anderen onrecht aangedaan, dan kun je gefrustreerd raken en heb je de neiging je wil aan anderen op te leggen. Deze week doe je er verstandig aan hier op te letten en jezelf af te vragen, wanneer je wel of niet mensen op fouten kunt wijzen. Wees vooral eerlijk en ga zelf niet onrechtmatig handelen. Je voelt je dan meer ontspannen en kunt in contact met anderen meer de rust bewaren. Je doet er goed aan deze maand tijd vrij te maken voor rust en ontspanning, maar ook voor frisse buitenlucht en sport. Je lichaam heeft beweging nodig. Laat snacks en suikerproducten buiten je voedingspatroon en gebruik vooral producten waar veel vitaminen en mineralen inzitten. Je kunt zo je weerstand goed op peil houden en de kans op ernstige ziektes in de toekomst is dan minder groot.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Pluto brengt het eind van de 1ste week krachtige energie als de Nieuwe Maan, in Weegschaal, op de 6de aanwezig is en tegelijk met Mars invloed heeft. Romantiek, sensualiteit en erotiek zijn sterk aanwezig. Negatief is dat er mensen zijn die boosheid ervaren en niet altijd fijn in de omgang zijn. De Nieuwe Maan zal in Weegschaal bewegen, waardoor we de schoonheid van het leven en omgang met mensen kunnen waarderen. Er zal de eerste week veel ruimte zijn voor plezier, schoonheid en romantiek. Het is een tijd van genieten, waarbij we niet alleen intellectueel en mentaal sterk zijn, maar ook fysiek. We kunnen de energie gebruiken om artistiek of sportief bezig te zijn. Ook is het een prima tijd voor leuke activiteiten met vrienden of familie. Geregeld ervaren mensen gevoelens van dood, wedergeboorte, obsessie en regeneratie. Dit kan lastig zijn, omdat niet iedereen er goed mee omgaat. Er zijn echter ook mensen die dit kunnen. Mars zal de hele maand in Weegschaal bewegen en minder emoties brengen. De Weegschaal geeft echter een sterke neiging onrechtvaardig gedrag aan te pakken. Ondanks minder intense emoties, kunnen er mensen zijn, die voor het goede vechten. Dit kan onevenwichtigheid brengen, waarbij mensen zichzelf en anderen niet altijd begrijpen. Merk je dit aan jezelf, dan wordt aangeraden rationeel en geduldig te blijven en je niet mee te laten slepen door mensen, die emoties niet onder controle hebben. Vooral eind van de maand kan Mars, die naar de Schorpioen beweegt, jaloers en bezitterig gedrag versterken. Pluto brengt soms een obsessieve en passionele kracht. Plezier en genot kunnen versterkt worden en energie van de Weegschaal kan veel moois brengen.

Ook na de eerste week komt er veel positiviteit van de planeten. Mars is wel negatiever en kan storing brengen, waardoor stabiliteit in het geding kan komen. Het is verstandig niet te impulsief te zijn en diplomatiek te handelen als er conflicten of andere problemen zijn. Venus zal vanaf de 7de in de Boogschutter reizen, wat geschikt is voor carrière, studie of ontmoeten van nieuwe mensen. Dit laatste geldt vooral voor singles, die zich graag laten verleiden. Gebonden mensen zullen er wat afstandelijker in zijn. De energie van Venus in de Boogschutter kan vrijheid aan mensen geven, waardoor we graag ons eigen gang gaan en buiten dagelijkse beslommeringen stappen. De 10de t/m de 15de zal Saturnus in Waterman energie delen met Pluto en Saturnus. Mensen worden gepassioneerd door deze krachten, waardoor ongezond en onverantwoordelijk gedrag afgewend of afgeleerd kan worden. Mercurius zal tot de 17de in retrograde beweging staan. Tot die periode kan er op liefdesgebied negatieve energie zijn en zijn er zelfs bedreigingen die bestaande relaties kunnen beëindigen. Mensen die in staat zijn hier rationeel en nuchter mee om te gaan, kunnen uitdagingen het hoofd bieden en tegenslagen gebruiken om er juist beter van te worden. Het is een prima periode voor vriendschap en sociale contacten. Vanaf de 17de zal Mercurius voorwaarts bewegen. Bijzonder is dat de planeet tegenover Cheiron staat en de 17de t/m de 20ste communicatie onder druk zet. We moeten dan oppassen wat we zeggen en tegen wie.

De Zon beweegt t/m de 22ste in de Weegschaal en houdt de 6de de Maan, Pluto en Mars gezelschap. Veel mensen denken geregeld na over gedrag van anderen, maar ook over zichzelf. We zijn daardoor minder sterk qua beslissingen. Besluiteloosheid is iets wat de Weegschaal kan geven en helemaal als de Zon er bijkomt. Onzekerheid en minder efficiënt gedrag kunnen ons parten spelen. Merk je dat je er last van hebt, dan wordt aangeraden je creatief te uiten in hobby’s of in de natuur om gedachten op een rijtje te zetten. Vanaf de 23ste reist de Zon t/m de 3de week van november in de Schorpioen, waar eind oktober Mars bijkomt. Dit kan vechtlust en obsessie meebrengen, waardoor we voorzichtig moeten zijn in de omgang met anderen. Beter mijd je conflicten en ga je met mensen om waar jij je veilig bij voelt. Merk je dat je humeur wisselvallig is, dan wordt aangeraden hier gelijk iets aan te doen. Je kunt deze periode geholpen worden door de regenererende kracht van Saturnus en de Zon, waarbij intuïtie en dromen ons vertellen over het onbewuste en over wat de hogere wereld ons doorgeeft. Het 2de deel van de maand zal Jupiter trillingen ondergaan omdat deze tussen Neptunus en Pluto beweegt. Onze ideeën kunnen vertroebeld worden en daardoor zijn er sociale en romantische storingen mogelijk. Positief is dat we emotioneel versterkt worden en in staat zijn controle hierover te krijgen. Mercurius kan namelijk intellectuele energie brengen en daardoor kunnen we rationeler nadenken o talenten aan te scherpen en nieuwe vaardigheden aan te leren. Venus ontmoet de 29ste in het gebied van Schorpioen de Maan. Deze combinatie staat bekend om zijn spirituele invloed, waarbij ons derde oog versterkt wordt. Deze tijd is uitermate geschikt om mentaal, intellectueel en spiritueel te ontwikkelen. Ook zijn er voorspellende dromen, die aangeven wat er de komende periode aan kan komen. De 30ste zal Mars naar de Schorpioen reizen. Deze planeet geeft mensen een zeer sterke energie om aan het eind van de maand duidelijke beslissingen te nemen. Deze energie is geschikt om ongewenst gedrag of contacten uit het leven te verwijderen. Deze dag vormt de Zon een vierkant met Saturnus. Ook deze combinatie zal spirituele energie brengen, waarbij de Zon en Saturnus in combinatie met Venus en Mars zorgen dat het een intens eind van de maand is, maar waarbij deze energie ons wel veel moois kan brengen.

Loading…
Share This