Maandhoroscoop Waterman

De horoscoop van het sterrenbeeld Waterman lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 20 januari t/m 18 - Augustus 2021

Algemeen
Je krijgt deze maand te maken met veranderingen, niet alleen op zakelijk of privégebied gebied zijn, maar ook zorgen voor transformatie van jouw persoonlijkheid. Wees hier niet bevreesd voor en ga er mee aan de slag. Het zal belangrijk zijn orde te houden en te zorgen dat je stap voor stap aan de gang gaat. Het is t/m de 11de een drukke periode, waarbij het leven niet altijd gaat zoals jij zou willen. Er is niet altijd evenveel orde en je moet alle zeilen bijzetten om ongunstige situaties te voorkomen. Dit zijn vooral mensen die samenwerken of een gezamenlijk bedrijf hebben. Heb je een goede band met je partners op verschillende gebieden, dan zal je vanzelf wel steun krijgen om hier goed mee om te gaan. Zo niet, dan kan je grote problemen krijgen door conflicten die je krijgt. Relaties kunnen sowieso deze periode instabiel zijn, waardoor de Waterman extra voorzichtig zal moeten zijn om niet de verkeerde keuzes te maken of negatieve dingen over iemand te zeggen. De veranderingen die je deze periode mee gaat maken, kunnen zowel in je carrière als in de liefde plaatsvinden. Deze periode kan je hier nog veel moeite mee hebben en zal je verward en onzeker worden. Je hebt nog de neiging om relaties te verbreken en met zakelijkheden te stoppen. Je doet er goed aan dit niet te doen en rust te bewaren. Zakelijk gezien kan je zelfs met rechtszaken of andere grote conflicten te maken krijgen. Pas ook op voor het afsluiten van contracten en maken van grote beslissingen. Heb je de kans om deze tijd vrij te nemen en vakantie op te nemen, dan kan je er nog het best uitkomen. Je kunt dan even afwachten en na de 12de weer terug komen als de negatieve invloeden weg zijn. Er komt dan een rustiger en positievere periode, waarbij er een vruchtbare energie kan zijn in je carrière en in relaties met mensen. Je bent nu een stuk stabieler en weet emotioneel betere keuzes te maken. Je kunt nu schulden, verplichtingen of andere moeilijke zaken oplossen. Het is een prima periode voor een lange relatie, je huwelijk, de voortgang in je carrière en het verhogen van inkomsten of juist verlagen van uitgaven. Vanaf de 22ste komt er een nog betere energie, waardoor jij een prettige uitstraling hebt. Er kunnen mensen zijn, die jou willen ondersteunen en er zijn aanwijzingen dat je hier succes uit kunt halen. Dat versterkt je zelfvertrouwen, waardoor je veel meer aandurft en moeilijkheden uit de eerste periode van de maand aan durft te gaan. Je bent nu veel minder bang om te veranderen en te transformeren. Ook nu zijn er mogelijkheden dat je meer winst kunt behalen of een loonsverhoging krijgt. In ieder geval zijn er aanwijzingen dat je eventuele schulden af kunt lossen. Er wordt een waarschuwing gegeven. Ga aan het eind van deze maand geen nieuwe grote zaken of projecten starten. Ook verhuizen, een nieuwe relatie of grote financiële handelingen worden afgeraden. Het wordt geen makkelijke maand, maar je bent sterk genoeg om er uiteindelijk doorheen te komen.

Liefde en relaties
Er zullen deze maand sterke planetaire invloeden zijn, waardoor je leven op relationeel gebied zeer goed kan zijn. De retrograde Jupiter zal namelijk een versterkende werking hebben, omdat jij bepaalde zaken uit het verleden aandacht kunt geven. Daarbij zal ook je avontuurlijke kant opgeroepen worden en heb je erg veel behoefte aan een reis of leuke andere activiteiten. Aangezien deze positie het hele jaar zo zal blijven, hoef je niet te snel te handelen. Je kunt namelijk gedurende een langere periode veel goede vriendschappelijke relaties krijgen. Singles kunnen zelfs een nieuwe liefdespartner vinden. Gebonden mensen kunnen hun huidige relatie veel aandacht geven en versterken. Het is ook een prima periode voor het oplossen van problemen, die in het verleden zijn ontstaan. Je energie is zo sterk dat je mensen veel gunt, waarbij je open staat voor gevoelens en meningen van anderen. Omdat de Zon, Mercurius en Venus ook een positieve energie bieden, kunnen er ook in de romantiek en erotiek zeer mooie momenten ontstaan. De Zon zal je magnetische uitstraling versterken, waardoor je als single aantrekkelijk bent. Ga niet naast je schoenen lopen, omdat je anders de ware persoon niet kunt vinden. Ben je gebonden dan trekt je partner sterk naar je toe, maar kun je wel eens afstandelijk zijn als de ander te opdringerig wordt. Tracht hier rust in te brengen en wijs de ander niet af. Mercurius zal je communicatieve vaardigheden versterken, waardoor je jezelf enthousiast gedraagt, waardoor mensen graag met je omgaan. Mensen vinden het erg leuk om van gedachten te wisselen. Je staat open voor ideeën en vindt het niet erg als zij een andere mening hebben. Van de 13de t/m de 20ste zal Venus voor een bijzondere energie zorgen en kan je er veel plezier aan beleven om met kleinere groepen om te gaan of een een-op-een relatie aan te gaan. Je vindt dit fijner, omdat je je gevoelens dan beter kunt uiten. Hierbij krijg je even al die aandacht, waar je behoefte aan hebt. Je hebt er behoefte aan veel romantische uurtjes met de ander door te brengen. Als single kun je in contact komen met een niet-alledaags type, waarbij je aangetrokken wordt door zijn/haar contact-name. Met name beleefde mensen die charmant en aantrekkelijk zijn en dan ook nog eens artistiek overkomen, kunnen jou bekoren. Venus en Jupiter kunnen jou ook in de tweede en derde week veel liefde, romantiek en passie brengen. Het geluk ligt voor het oprapen, waarbij er verder uitstekende momenten zijn om liefdevolle activiteiten te plannen.

Werk en financiën
Het kan een actieve en energetisch sterke periode worden, waarbij je je ook zeker niet zult vervelen. Je kunt eerder bedenken dat je tijd tekort komt, waardoor je er voor op moet passen dat je jezelf niet overwerkt. Je zult dan ook voorzichtig moeten zijn met de indeling die je in je werk of studie maakt. Een verkeerde planning kan zorgen dat je bijna geen tijd overhoudt om te ontspannen. Let je hierop, dan kunnen je ambities goed gevoed worden. Hierdoor kun je goed organiseren en kun je initiatief nemen. Je bent goed bestand tegen mensen die het soms minder positief met je voorhebben, zoals concurrenten en mensen die andere ideeën hebben. In de tweede week ervaar je een bepaalde dominantie, waardoor je het moeilijk kunt accepteren als mensen zich boven je plaatsen. Tracht relaxt te blijven en laat geen ongewenst gedrag zien. Er kunnen deze periode ingrijpende zaken gebeuren, waarbij je wel eens in conflict met een collega, leidinggevende of autoriteiten kunt komen. Wees niet te opstandig, ook als ze je hun wil opdringen. Je kunt altijd op een beschaafde manier duidelijk maken als je bepaalde dingen niet wilt doen. In het midden van de maand komt er verandering en profiteer je van collega’s of mensen die het met je eens zijn. Je kunt deze periode goed samenwerken en komt in aanraking met zakelijke relaties die veel winstgevende activiteiten kunnen ontplooien. Het tweede deel van de maand zal zich hier het meest voor lenen, waardoor je deze periode op financieel gebied veel kunt bereiken. Vooral van de 13de t/m de 20ste kan er een gunstige energie hangen. Mercurius brengt nuchterheid, waardoor je zeer gedisciplineerd met zaken omgaat. Je maakt duidelijke plannen en weet wanneer je bepaalde zaken moet doen. Hierdoor zijn vooral de 18de en 19de prima dagen om financieel gunstige activiteiten te ontplooien. Omdat Jupiter de energie versterkt, kun je erg intens en dominant zijn in communicatie met anderen. Mensen, die onzeker zijn of juist zelf dominant zijn, kunnen van hun stuk gebracht worden. Zorg deze periode dat je niet ten koste van alles gelijk wil hebben Socialiteit en respect zijn belangrijker dan winst en doelstellingen. Lukt dit, dan zal je niet alleen mentaal, maar ook fysiek een goede houding hebben. Hierdoor zal je veel fitter en gezonder overkomen, waardoor andere mensen positief op jou reageren.

Mentale en fysieke gezondheid
Deze maand zal bekend staan als periode van geluk en warmte. De sterren en andere hemellichamen gaan een prima samenwerking aan. Daardoor zijn er voor de meeste mensen mogelijkheden er iets moois van te maken. De astrale wereld zal ons veel kracht geven en zorgen dat we ons niet alleen fysiek, maar ook mentaal versterken. We moeten opletten dat de kosmos een sterke kracht brengt, waardoor de aardse en solaire krachten versterkt worden. De kans op zeer hete perioden is erg groot. Positief is natuurlijk dat we hierdoor een sterk gevoel hebben om er op uit te trekken en leuke dingen te doen. Aan de andere kant moeten we opletten dat we niet teveel risico nemen, omdat we onszelf dan onnodig in de problemen kunnen brengen. Vooral Lucht- en Vuurtekens kunnen hier last van hebben. Water- en Aardetekens gaan er relaxt mee om. Mercurius heeft op de meesten een gunstige uitwerking en vooral op kosmisch gebied met energie van de spirituele Zon. Het is een maand waarin we sociale contacten aan kunnen gaan of versterken, liefde kunnen ontvangen en ook geven. Dit zal een positief gevoel brengen en dit dan weer positief op onze fysieke weerstand werken. Liefde en gezondheid zijn deze maand onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mensen die dus minder liefde ervaren, kunnen meer kans hebben op ongemakken en zelfs ziektes. Merk je dus dat liefde en geluk jou ontberen, dan doe je er goed aan hier wel iets mee te doen. Voel jij je gelukkig dan is het een maand van herstel en zuivering. Dat kan van alles zijn. Het kan zijn dat jij je huis een grondige opknapbeurt wil geven, maar kan ook duiden op oplossen van problemen, zoals trauma’s, stress of conflicten. Natuurlijk kunnen er kleine obstakels zijn, maar niet sterk genoeg om mensen werkelijk in de problemen te brengen. Omdat er grote veranderingen in het tweede deel van de maand kunnen zijn, is dit een periode van uitdagingen. Over het algemeen zullen de veranderingen ons vooruit helpen. Goede emoties geven onze mentale en fysieke gesteldheid een sterke boost, maar er zijn wel bepaalde verrassende zaken, die veel impact kunnen hebben, positief, maar ook negatief.

De Waterman kan deze maand veel druk ervaren, wat voortkomt uit planetaire invloeden die jou raken. Je bent van jezelf al dominant en kunt dit deze maand wel eens overdrijven. De druk die op je ligt, kan ervoor zorgen dat bepaalde zaken zwaar op je schouders rusten. De spanning kan groot zijn, waardoor je snel uit balans kunt raken. Zorg ervoor dat je blijft geloven in je eigen talenten en persoonlijkheid en ga je vooral niet met anderen meten. Ieder mens heeft eigen talenten en als je die maar blijft herkennen, zal je merken dat de lucht snel op zal klaren, zelfs als je lijnrecht tegenover de mening of ideeën van anderen staat. Het zal dus een maand zijn, waarbij je op zoek bent naar harmonie en begrip. Je kunt je emotioneel en fysiek opladen als je mensen in je leven toelaat. Met name je partner, goede vrienden en familieleden kunnen prima helpen en bemiddelen als je ergens mee zit. Maar, je moet ze dan wel durven toe te laten en open staan voor wat ze jou aangeven. Met name de laatste week zal je merken dat je je een stuk beter gaat voelen. Vooral Saturnus zorgt ervoor dat je wat ernstiger bent en minder de neiging hebt om te strijden of dominant te zijn. Je hebt behoefte mensen diep in je gevoelsleven toe te laten. Je zult merken dat je deze periode gezond en erg fit bent. Tracht wel goed op gezonde voeding te letten.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Het 1ste deel van de maand is op de spirituele kalender magisch, omdat we halverwege de zomer zitten en weer langzaamaan op weg gaan naar de herfst. Deze periode wordt gezien als tijd van veranderingen en symbolische dood van de natuur. Dit zal geen slechte energie brengen, omdat we ons weer herpakken om er in de donkere dagen tegenaan te gaan. We kunnen een conjunctie zien van de Zon en Mercurius, die in oppositie staan met Saturnus. Deze verbinding staat symbool voor nieuw inzicht, ontdekkingen, vernieuwingen en versterkt bewustzijn. Het is een periode van overdenken van nieuwe mogelijkheden om de toekomst veilig te stellen. Er is ook wel een energie die ons van bepaalde zaken, die niet lekker verlopen, afwendt. Mensen waar je een mindere band mee hebt of mensen die jou negatief bejegenen, kunnen je flink dwars zitten. Venus zal tot de 15de in de Maagd bewegen en Mars zelfs de hele maand. De Zon in de Leeuw kan flinke kracht brengen. Dit brengt aan de ene kant energie vanuit de Maagd om heel serieus met zaken bezig te zijn, maar aan de andere kant energie vanuit de Leeuw, waardoor we plezier willen maken en het avontuur opzoeken. Tracht evenwicht aan te brengen, door plezier en serieuze zaken voldoende aandacht te geven. Er wordt aangeraden toch wat meer tijd te maken om je te vermaken en in je werk of andere zakelijkheden minder tijd te besteden door efficiënter bezig te zijn of vrij te nemen. De 8ste verschijnt de Nieuwe Maan in de Leeuw, wat een sterke neiging aan mensen geeft om sociale contacten op te zoeken. Veel mensen kunnen een sterke behoefte voelen om zich bij een geloofsgemeenschap aan te sluiten. We willen verbonden zijn met anderen en verlangen naar een veilige thuisbasis. Een gezin of familie is dan erg belangrijk. Het is ook een gunstige periode voor creativiteit, wat zich kan uiten in kunst, muziek of andere leuke bezigheden. Bijzonder zal zijn dat de Nieuwe Maan in de Grote Beer staat, welke onze emoties en daden extra sterk kan beroeren. We moeten opletten dat er mensen zijn, die soms teveel in de verdediging schieten. Met name als ze denken dat jij hen of hun geliefden aanvalt, kunnen er mensen zijn, die intens reageren. Ten tijde van de Nieuwe Maan staat Venus in oppositie met Neptunus en ook deze energie kan fijn zijn om te ervaren. De 16de zal Venus naar de Weegschaal reizen en dit is een goede energie voor vriendschappen, romantiek en familiecontacten. Deze kosmische combinatie geeft mensen een sterke drang om niet al te intens in het leven te staan. Er kan onder dit teken een periode zijn, waarin mensen zich op een positieve wijze naar elkaar opstellen.

Mensen die weinig geliefden om zich heen hebben, kunnen soms teruggetrokken en eenzaam leven. Er wordt aangeraden er juist op uit te trekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Het beste kan dit door je aan te sluiten bij een groep of vereniging. Mensen met een mindere relatie kunnen veel moeite met deze energie hebben en zelfs drastische besluiten nemen. Uranus zal rond de 19de retrograde in de Stier bewegen. Dit kan mensen een versterkt gevoel van normen en waarden geven. Aangezien ieder mens weer op een andere wijze in het leven staat, komen bepaalde mensen of groepen tegenover elkaar te staan. Mensen kunnen erg gevoelig zijn en dat betekent dat het autonome zenuwstelsel onder druk komt te staan. Daardoor kunnen er mensen zijn, die hier fysieke klachten door krijgen. Gelukkig duurt dit maar kort en kunnen de meesten van ons hier uiteindelijk een weg in vinden. De Volle Maan van Augustus zal de 22ste om 14:02:15 net als vorige maand in de Waterman verschijnen. Dit is een zeer unieke situatie met bijzondere energie, omdat de Waterman ons normaal gesproken kritisch maakt. Nu kunnen we rond deze tijd echter de neiging hebben mensen met een andere mening juist te mijden. De kosmos zal ons dan weinig kritisch maken en ons bewegen om hard achteruit te gaan als mensen een andere mening dan ons hebben. De Zon krijgt in de laatste week gezelschap van twee sterren welke aan de ene kant zorgen voor behalen van successen en nastreven van wensen. Aan de andere kant is er een sterke energie die ons ertoe beweegt om erotiek en avontuur op te zoeken. We moeten oppassen dat we hier niet teveel in doorslaan, omdat dit een grote druk op ons leven kan leggen. De 22ste zal de Zon naar de Maagd bewegen, waar deze Mercurius gezelschap gaat houden. Dit is een goede energie om kennis op te nemen, te studeren en andere intellectuele zaken te doen. Ook voor werk in het algemeen is het een prima energie om werk af te ronden en achterstallige taken in te halen. De laatste week van augustus krijgen we een sterke drang om het een en ander af te ronden, omdat we voelen dat het eind van het jaar er weer aan staat te komen. Het kan een drukke periode worden. Mercurius zal het eind van de maand naar de Weegschaal reizen. Dit geeft een eerlijke en betrouwbare energie, waardoor de meeste mensen ook lekker in hun vel zitten en juiste dingen doen om er iets moois van te maken. We kunnen de maand dan ook zeker goed afsluiten en vol goede moed de maand september ingaan. Het leven kan dan weer opnieuw beginnen. Laten we hopen dat het begin van de herfst minder intens zal zijn dan vorige maand.

Loading…
Share This