Maandhoroscoop Waterman

De horoscoop van het sterrenbeeld Waterman lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 20 januari t/m 18 - Februari 2020

Algemeen
Saturnus heeft krachtige invloed op jouw teken en dat zal je soms positief merken, maar soms ook wat minder goed. Vooral het 1ste deel van de maand wordt lastig en dan moet je veel inspanningen verrichten om er doorheen te komen. Hard werken helpt niet alleen, het zal belangrijk zijn mensen ondersteuning te vragen. Positief is dat het een maand is, waarin je over het algemeen qua financiën wel goed kunt presteren. Daarbij kan je vriendschappelijke contacten onder collega’s en leidinggevende vinden en zal je met klanten een goede sfeer onderhouden. Het is dan ook zeker een maand met gouden kansen en zelfs een periode om nieuwe zaken te starten. Ben je van plan een internationale reis te maken, probeer deze dan na de 15de te plannen, omdat de energie er dan het beste voor is. Familie kan jou deze maand ook veel steun geven, waardoor jij je niet alleen voelt. Nog meer goed nieuws is dat jouw leiderschapskwaliteiten vanaf de 16de versterkt worden als de Zon in jouw Maanteken komt. Er komen bepaalde krachten in je los, die jouw kritische kant intensiveren. Je bent meer gericht op maatschappelijk aspecten en het welzijn van mensen. Ook word er spirituele energie op je losgelaten en zal je hier meer dan ooit veel mee kunnen doen. Je kunt deze energie gebruiken om positief in het leven te staan en veel vrede aan mensen te brengen. Let op dat dit niet altijd makkelijk zal zijn en dat je nog wel eens wat weerstand kunt ervaren. Er kunnen deze maand momenten in je leven zijn, waarbij je veel nadenkt en piekert over wie jij nu eigenlijk bent en hoe je in het leven staat. Er zijn echter ook momenten dat jij niet te moeilijk in het leven wilt staan en dan zal je liever met de stroom meevaren. De 1ste dagen van de maand is een periode van reflectie om je leven duidelijker te kunnen zien en om doelen voor de toekomst te stellen. Vanaf de 5de zal je minder nadenken en is het een prima periode om er voor te gaan en hard te werken aan diverse aspecten. Het midden van de maand ben je vooral fysiek actief en is het een prima tijd om de sport op te pakken en hopelijk voor een langere tijd. De romantiek zal vanaf de 17de erg veel mooie energie krijgen en eigenlijk blijven je emoties op alle gebieden de verdere maand prima op orde.

Liefde en relaties
De planetaire energieën zullen deze maand meer gericht zijn op familiezaken en mentale aspecten, dan op carrière. Dit betekent dat je veel energie kwijt bent om werk of studie in de juiste banen te leiden. Je persoonlijkheid richt zich op het opbouwen van sociale contacten. Je vindt het belangrijk harmonie in je leven te halen en vooral door dit te doen door familiebanden aan te halen. Hoe beter de band, hoe minder problemen je in het leven ervaart. Het is een prima maand om te ondersteunen en veel tijd aan geliefde mensen te besteden. Het gaat hierbij wel om kwaliteit en niet om kwantiteit. Let op dat je eigen belang boven die van anderen staat. Je bent dus wel wat egocentrisch, maar daar hoort ook het sociale aspect bij. Tracht dan ook empathisch te zijn en denk eraan dat mensen ook gevoel hebben. Lukt dit, dan zal je een maand vol leuke activiteiten hebben. Pas op met het kopen van persoonlijke luxe dingen, omdat je later anders in de problemen kunt komen. Je persoonlijke karma is sterk om nieuwe mensen aan te trekken. Gebonden mensen zullen dit vooral doen door gezamenlijke activiteiten met hun partner, waarbij zij andere stellen aantrekken. Toch zal je geregeld je eigen gang gaan. Je zult het deze maand vervelend vinden als je partner je controleert en vindt vrijheid en eigen activiteiten erg belangrijk. De tijd die je met je partner doorbrengt, zal kwalitatief goed zijn. Je wilt zeker niet vreemd gaan en vindt het zelfs een reden om een relatie te verbreken als je partner dit wel doet. Over het algemeen zal je wel een krachtige energie ervaren, waardoor je je partner niet wantrouwt. Zelf ben je ook niet iemand die over grenzen gaat. Singles zullen in staat zijn om nieuwe liefdespartners aan te trekken. Je kunt dan zelfs verwend raken met alle aandacht die je krijgt. De vraag is dus of je wel in staat zult zijn om een vaste partner te behouden. Je wil eigenlijk meer je eigen gang gaan en dan soms passie en romantiek met een losse partner beleven. Je zult echter voorzichtig moeten zijn met de houding die jij hebt. Ben je nog jong, dan is het niet erg om te experimenteren en je niet te binden. Ben je wat ouder, dan is het verstandig wat serieuzer te worden. De eerste week is bijzonder, waarbij er veel ruimte voor romantiek is. Je zult genieten van datgene wat er op je pad komt. Aan het eind van de tweede en het begin van de derde week ben je erg speels en kun je met leuke ideeën komen om de liefde te prikkelen. De periode van de 13de tot de 16de ben je niet alleen intellectueel, maar ook emotioneel zeer sterk. Hierdoor kun je veel leuke en spannende activiteiten plannen. De 20ste en 21ste zijn misschien wel de meest romantische dagen. De laatste dagen van de maand zal zelfdiscipline belangrijk zijn om lekker in je vel te zitten, wat betreft uiterlijk. Je kunt deze dagen het idee hebben dat het toch wel tijd wordt om jezelf wat meer aandacht te geven. Er wordt dan ook zeker aangeraden om leuke kleding te kopen en je uiterlijk te veranderen.

Carrière en zakelijkheden
Doordat planetaire aspecten gericht zijn op je privéleven, is carrière wat moeilijker zijn. Je zult er dus alles aan moeten doen om evenwicht te vinden. Het is belangrijk je te richten op creëren van doelen en strategieën om er een duidelijke richting aan te geven. Heb je een krachtige familieband, dan is er meer kans op harmonie. Je bent wel egocentrisch, waardoor je op jezelf gericht bent. Je vindt het belangrijk je leven op een goede manier in te delen en kunt je richten op doelen die je gesteld hebt. Je hebt wel de neiging om veel geld uit te geven, maar doe dit alleen als het werkelijk kan. Ondanks dat de planetaire energie gericht is op sociale aspecten, zal je een stabiele en gunstige maand meemaken. Mensen die met veranderingen bezig willen, doen er goed aan om een maantje te wachten. Ook is het geen goede maand voor het zoeken van een nieuwe baan. Wel bestaat de kans dat je een oude taak of zelfs baan terugkrijgt, maar dan wel met andere voorwaarden. Let op dat er mensen kunnen zijn, die misleidende energie brengen. Vooral mensen met immorele gedachten, kun je beter mijden, zelfs als je een bepaalde baan of taak wilt hebben. Mensen die in de commercie werken of een eigen bedrijf hebben, kunnen starten met nieuwe projecten, maar alleen als je die al eerder bedacht. Je moet je bewust zijn van risico’s. Dat is op zich niet erg, als je er maar wel over nadenkt. Uitdaging vind je spannend, waardoor je heus wel risico mag nemen, maar je moet niet overdrijven. Vooral ervaren mensen zullen goede resultaten boeken. Ben je nog onervaren, dan kun je beter geen risico’s nemen. De Zon kan soms ook invloed hebben en vooral als je met iets bezig bent, wat geheim is. Je hebt hierdoor de neiging mensen in vertrouwen te nemen en dan alsnog problemen te krijgen. Financieel zal het geen slechte maand worden en kun je zelfs nieuwe projecten krijgen, maar de werkelijke winsten zal je pas later krijgen. De eerste week zal je vooral nadenken over stappen die je in het leven wilt maken. Het eind van de eerste en het begin van de tweede week zal je weten wat je wilt en kun je een juiste richting aan je leven geven. Je kunt de juiste stappen nemen om de goede richting in te slaan en hebt veel goede ideeën. De periode van de 13de tot en met de 16de kun je beter vrij nemen, omdat de liefde je dan meer in beslag neemt. Ook de 20ste en de 21ste zal je veel meer met je privéleven bezig zijn. Over het algemeen ben je ambitieus genoeg en kan je in kortere tijd door effectief te werken, veel meer doen, dan je normaal gesproken doet.

Mentale en fysieke gezondheid
Je bent de eerste dagen actief en hebt zin om te sporten of recreatieve dingen zoals fietsen, zwemmen of wandelen te doen. Het is ook een prima periode om eens extra hard te trainen om te zorgen dat je er overtollige energie uitgooit. De 1ste week is een periode, waarin je voldoende en diep kunt slapen en dus zal je energiepeil hoog zijn, heb je een goed humeur en kun je anderen ondersteunen. Het zal een gezonde tijd zijn. Ook de 2de week zal je actie ondernemen en vraag je jezelf af hoe je aan alle energie komt. Het antwoord is dat je zeer wilskrachtig bent en goed kunt presteren. Herken je dit bovenstaande niet en ben je minder vitaal, dan doe je er goed aan om alsnog te besluiten meer aan sport en andere activiteiten te doen. Vooral de 6de t/m de 9de is een periode om hiermee aan de slag te gaan. Het midden van de maand zijn er voor singles mooie momenten omdat er via sport een leuk persoon op je pad kan komen. Dit zal een prima stimulans geven om te ontwikkelen. De periode van de 20ste en 21ste zal je veel nadenken of je op de goede manier bezig bent en wat je kunt doen om alles uit het leven te halen. De laatste dagen van de week kan je zelfdiscipline zwakker worden en is het verstandig niet op te geven. Blijf sporten, eet gezond en slaap voldoende. Het Watermankind zal moeite hebben zich te houden aan wat volwassenen aandragen. Februari kan een maand worden, waarin er conflicten mogelijk zijn tussen het Watermankind en ouders of docenten. Mocht dit ontstaan, dan wordt aangeraden hier professionele hulp bij te vragen. Tracht het kind te motiveren met complimentjes en attenties, dan is er minder stress. Qua gezondheid kunnen er problemen met de maag en darmen zijn. Alcohol, koffie en suiker zijn minder verstandig. Jodium, ijzer en fosfor zijn belangrijk. Vrouwen moeten opletten dat ze meer ontspanning zoeken. Overspanning kan namelijk ook fysieke problemen geven. Mannen moeten fysieke symptomen in de gaten houden en voor controle naar een arts gaan als er iets gebeurt wat opvallend is.

Algemeen overzicht voor alle tekens
We hebben te maken met de doorvoer van Saturnus in de Steenbok, die tot half januari 2023 blijft. Er is een karmische energie, die onbewust doorwerkt en om de circa 30 jaar plaatsvindt. Er zullen duidelijke veranderingen komen, die op onszelf en de wereld invloed hebben. Omdat onze karma in het geding is, moeten we alert zijn op eigen gedrag en het verleden, die invloed hebben op de manier hoe deze energie ons mentaal en fysiek raakt. Saturnus in de Steenbok is gericht op een duidelijke visie en veel mannelijke energie. We zullen meer dan de afgelopen jaren de zwaarte van het leven ervaren. Mensen zullen vaker in opstand komen, maar ook de natuur zal terugslaan in hoe wij met de Aarde omgaan. Oorlogen, milieuperikelen en andere negatieve gedragingen zullen een karmische werking hebben. Toch zal er ook veel energie zijn om juist positief met deze energie om te gaan. Er zullen veel mensen zijn, die juist zeer positief gedrag laten, waaruit beloningen en andere positieve zaken komen. Er wordt aangeraden om eerlijk te zijn, maar wel respect te hebben voor hoe anderen in het leven staan. Een ieder kan zijn eigen keuzes maken en eigen energie opwekken. De laatste keer dat Saturnus in de Steenbok reisde, is alweer circa 30 jaar geleden toen de wereld in een nieuwe fase kwam. De koude oorlog kwam tot een einde en ook de Golfoorlog van 1991 had een grote weerslag op de wereld. Het was een periode van een nieuwe wereldorde. Nog verder terug zien we in de jaren 60 van de vorige eeuw dat we druk bezig waren met de strijd in de ruimte en de rechten van de mens. Denk aan Gagarin, Martin Luther King en Kennedy, waarbij de perikelen tussen de VS, China en Rusland even rust kregen. De vraag is wat Saturnus in de Steenbok nu voor ons in petto heeft. Er is ook een conjunctie tussen Saturnus, Pluto en Jupiter in dit teken en er zijn nog veel meer planetaire invloeden. We zullen dan ook zeker merken dat er op politiek en economisch gebied veel staat te gebeuren en dat er veranderingen komen wat betreft de wereldorde.

De 9de zal de Volle Maan om 8:34:35 in de Leeuw verschijnen. Dit is een interessante gebeurtenis, omdat er flink wat activiteit is met de Zon, in de Waterman, en de verbinding met Mars en Mercurius. Daarnaast zal zelfs Vesta in de Stier invloed hebben, omdat de Zon en Maan een vierkant met die asteroïde vormen, die zelf een verbinding aangaat met Uranus. Er zal Vuur genoeg zijn met de Maan, Mars en Venus, waardoor er mensen zijn, die de energie te intens vinden. Normaal gesproken zouden we feestelijke energie bij de Volle Maan ervaren, maar dat zal nu anders zijn. We kunnen met vele vragen zitten en zullen positieve, maar ook negatieve spanningen ervaren. Gebruiken we deze energie verantwoord en sympathiek dan zal er een goede karma van ons afkomen. De 14de hebben te maken met Valentijnsdag, waarbij kanttekeningen te plaatsen zijn. De laatste jaren is deze uitgegroeid tot een zeer commerciële dag, waarbij we zelfs hebberig konden zijn. Er wordt geadviseerd het klein te houden. Geef wat geld uit aan een goed doel en geef een partner of een andere geliefde veel aandacht en een klein teken van liefde. Dit zal karmisch meer goeds aan relaties brengen. Doe eens iets extra’s met een lief kaartje of een lekker ontbijtje, maar laat ook liefde zien aan mensen in je omgeving, zoals grootouders, ouders of anderen in je omgeving die dit verdienen. Bedenk dat liefde en warmte uiteindelijk veel meer waard zijn dan al het geld in de wereld. Februari lijkt een maand te worden, waarin je aandacht aan je karma kunt schenken, door er voor je medemens te zijn en te zorgen dat behoeftige mensen ondersteund worden. Heb oog voor het verdriet van anderen en geef een extra teken dat je er voor anderen wilt zijn. Verder is het belangrijk aandacht te hebben voor de tegenstellingen in de wereld en de milieuproblemen waar we mee te maken hebben. Het gaat er uiteindelijk om dat we de planeet leefbaar houden voor ons nageslacht. Volwassenen dienen deze maand te kijken naar hun eigen gedrag en onderkennen dat zij een voorbeeldfunctie hebben. Jongeren dienen te kijken naar hoe zij ouderen kunnen ondersteunen. Het is belangrijk te bedenken dat plezier en liefde fijn zijn, maar dat we met zijn allen een maatschappij te runnen hebben. Laten we deze maand niet alleen denken aan nu, maar ook aan de toekomst van onze kinderen.

Loading…
Share This