Maandhoroscoop Waterman

De horoscoop van het sterrenbeeld Waterman lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 20 januari t/m 18 - Juni 2020

Algemeen
In juni zal er op creatief gebied een krachtige, planetaire invloed zijn, waardoor je veel ideeën krijgt. Je zal deze zeker niet voor jezelf houden, maar ze graag met anderen delen. Omdat er nu op maatschappelijk gebied meer ruimte komt, zal het een maand zijn waarin vriendschappen en plezierige activiteiten veel aandacht krijgen. Je wilt hierbij niet alleen een-op-een contacten, maar vindt het leuk om je in groepen te begeven. Het is een prima periode om leuke activiteiten te bedenken, voor de korte, maar ook de lange termijn. Je zult sowieso erg actief zijn, waarbij sport en ontspanning belangrijk zijn. De planetaire energie zal je namelijk erg fit en krachtig maken en je zult er soms verbaasd over zijn hoe gezond je bent. Blijf je in juni op deze manier doorgaan, dan zal je het grootste deel van de maand erg lekker in je vel zitten. Naast sport, zal het ook een prima maand zijn om veel aandacht aan kunst, filosofie en muziek te besteden. Je kunt hier rustig door worden en het zal je niet alleen fysiek veel kracht geven, maar je ook mentaal een flinke impuls geven. Mensen die veel met cijfertjes, juridische vraagstukken of met het oplossen en analyseren van zaken werken, zullen in juni positieve impulsen krijgen. Je bent op analytisch gebied zeer sterk en bent in staat om complexe problemen op te lossen. In juni zal je op alle gebieden in staat zijn je vooral te concentreren op zaken die echt belangrijk zijn. Richt je niet op minder belangrijke zaken, omdat je deze wel op een later moment af kunt handelen. Je kunt je kracht beter gebruiken om vriendschappen, relatie, familie en carrière volledige aandacht te geven. Kijk hierbij niet alleen naar het doel, maar ook naar de middelen. Het gaat er om dat je bepaalde zaken tot een goed einde brengt, maar vooral of je goed naar je intuïtie luistert en met je hart bezig bent. Zijn je middelen niet verantwoord of zelfs negatief, dan kan dit op de korte termijn veel opleveren. Op de lange termijn kunnen er echter dingen gebeuren, die jou weer terugwerpen. Wees dus eerlijk en verantwoordelijk, zodat je later niet in de problemen kunt komen. Ondanks dat je werk belangrijk vindt, moet je altijd wel oppassen dat emoties je parten kunnen spelen, maar je blijft altijd wel ambitieus genoeg.

Liefde en relaties
In contact met vrienden en andere sociale contacten moet je deze maand oppassen dat je nog wel eens de neiging hebt conclusies te trekken, die niet op feiten gebaseerd zijn. Tracht dit te voorkomen en denk na voor je iets zegt. Dit kan een hoop conflicten of andere problemen schelen. Verder is het een maand waarin familie belangrijk zal zijn. Hoe beter de contacten, hoe lekkerder jij in je vel zal zitten. Durf ook gerust zaken uit je liefdesrelatie te bespreken, omdat goede vrienden hier zeker niet verkeerd mee om gaan. Ze zullen in voor- en tegenspoed voor je klaarstaan. Voor de meeste Watermannen komt er een harmonieuze maand aan, zodat jullie over het algemeen veel plezier hebben. Singles moeten opletten dat zij er niet zo goed in zijn een nieuwe relatie op te starten. Je kunt last van bindingsangst hebben en dit kan voor een andere persoon erg lastig zijn. Merk je dit gevoel, dan doe je er goed aan deze aan te pakken, omdat je hier niet je hele leven mee rond moet lopen. Dat is erg zonde voor iemand met zulke krachtige spirituele energieën. Over het algemeen zullen singles een nieuwe partner vinden via feesten, werk en hobby’s, maar hierbij moet je wel opletten en je houden aan de geldende normen en waarden. Mars en Mercurius kunnen jou nog wel eens negatief beroeren. Heb je een relatie zorg dan dat je extra veel tijd en aandacht geeft. De vooruitzichten zijn dat jullie een prima maand mee kunnen maken.

Singles kunnen de eerste dagen behoefte aan een partner hebben, maar de energie is hier niet echt gunstig voor. Beter wacht je toch de 4de, dan kan je veel meer bereiken. Je bent dan een stuk passioneler en zal niet lang zonder partner zijn, althans als je deze behoefte hebt. Tot de 8ste zal je dan ook veel meer met seks en passie bezig zijn. Dit geldt zowel voor singles als gebonden mensen. De 6de t/m de 8ste heb je een stuk minder behoefte aan het avontuur en meer behoefte aan serieuze gesprekken met een partner of als single aan iemand die een vaste relatie zoekt. Dit is het gevolg van het plein van de Zon en Mars, die veel dromen en irrealiteit geven. Je weet hierdoor zelf niet zo goed wat je hiermee aan moet, omdat het verwarrend is door misleidende energieën. Er wordt aangeraden pas vanaf de 9de beslissingen te nemen, omdat je dan realistischer bent. De 11de brengt het plein tussen de Zon en Neptunus onzekerheid. In dit geval zal je onderbewustzijn geactiveerd worden. Luister goed naar je emoties en schrijf dromen op, omdat deze je veel kunnen vertellen. Volg je deze dan kunnen die je veel goeds opleveren. Vanaf de 17de zal Mercurius in de Kreeft jou zeer gevoelig maken. Er wordt aangeraden dingen niet te persoonlijk te nemen en op je intuïtie te vertrouwen, die zal de juiste weg wijzen. Lukt dit, dan zal je in staat zijn om de rest van de maand prima door te komen. Mars en de krachtige Ram kunnen jou vanaf de 27ste zelfverzekerd maken, maar let op dat je agressief kunt handelen. Daarmee kun je mensen van je afjagen. Tracht dit te voorkomen, vooral omdat het ook in de liefde door kan werken.

Carrière en zakelijkheden
Nu er steeds meer versoepelingen komen, zal je in juni een sterke gerichtheid op het werken met mensen ervaren. Je vindt het fijn ze te ondersteunen en vooral emotioneel zwakke personen, ouderen of kinderen. Dit kan gaan om een rol als leraar, verpleger, arts, maatschappelijk werker of een ander beroep dat hiermee te maken heeft. Het kan ook gaan om een rol die je als sportinstructeur hebt. Je kunt mensen zelfvertrouwen geven en helpen het leven beter aan te kunnen. Mensen die op een ander gebied werken, kunnen het gevoel hebben dat ze het missen om direct contact met klanten te hebben. Er kan dan ook wel eens een drang zijn om in de gezondheidszorg, sociaal-maatschappelijk dienstverlening of psychologische hoek te gaan werken. Het is een prima maand voor mensen die veel met hun handen werken en vooral als masseur, fysiotherapeut of ander beroep waarmee je mensen fysiek kunt helpen. Dit komt vooral omdat er een genezende werking vanuit jou uit kan gaan, waaruit je mensen kunt helpen. Juni is een maand, waarin je het besluit kunt nemen om een carrièreswitch te maken. Jongeren die nog niet weten wat ze in de toekomst willen, zullen in juni ingevingen krijgen bij keuzes die ze willen maken. Mensen die veel op kantoor werken, kunnen te maken krijgen met collega’s die bezitterig, eigenwijs of zelfs jaloers kunnen zijn. Je kunt je daar aan storen, maar er wordt aangeraden jezelf niet uit te laten lokken. Je hebt dan de neiging om hetzelfde terug te doen. Wellicht doe je er verstandig aan om met bepaalde mensen niet te vriendschappelijk om te gaan en zaken te scheiden van privébeslommeringen. Juni is een maand, waarin je op gebied van financiële zaken niet veel goede energieën zult ervaren. Wil je winst behalen, dan zal je waarschijnlijk een maandje moeten wachten. Handel vooral niet te impulsief en vooral niet als je zelf ergens niet zeker van bent. Moet je een contract afsluiten of een belangrijke beslissing nemen dan is het verstandig mensen advies te vragen en vooral de kleine lettertjes door te nemen. De risico’s zullen te groot zijn om zonder plan te werken. Het is tevens een maand waarin je beter in interpersoonlijke kwesties kunt functioneren. Daar zullen de komende maanden jouw talenten liggen en het is dan ook verstandig dit constant in gedachten te houden en nu geduld te houden.

Mentale en fysieke gezondheid
Er zijn verschillende energieën die invloed op covid-19 hebben. Jupiter vormt begin juni een kwantiel met Chiron en geeft beschermende en genezende energie. Normaal gesproken is een kwantiel niet zo krachtig, maar dat is nu wel anders. We zullen meer dan ooit de neiging hebben weer het maatschappelijk leven op te zoeken. Dit kan positief zijn als mensen zich verantwoord gedragen. Jupiter kan ons helpen om een verlangen op te bouwen om de wereld te genezen en fouten uit het verleden niet opnieuw te maken. Er is echter een andere kant aan dit verhaal. Er zijn namelijk mensen die op een andere wijze in het leven staan. Zij zullen vinden dat wij als mens niet verantwoordelijk zijn voor de natuur, het milieu en ziektes die er optreden. Dit kan misverstanden en conflicten opleveren. Rond de periode van de 5de zal de Volle Maan, die in de Boogschutter reist, helende energie brengen. De Maan maakt ons vrij van een individuele, maar ook collectieve schaduw die over het leven hangt. We zullen even het oude leven loslaten en ons richten op de nieuwe normen en waarden. Over het algemeen zal er rustige energie over de aarde hangen en deze kan ons moe en uitgeput maken. We moeten opletten dat we niet sikkeneurig worden, omdat de kans op ruzies en andere conflicten dan toe zal nemen. Ondanks de rustige energie zijn er dus zeker mogelijkheden op onlusten, opstanden en andere negatieve zaken. Om dit te voorkomen wordt aangeraden geregeld te sporten om frustraties er uit te gooien. Verder is het belangrijk om rond deze periode veel met mensen over gevoelens te praten. Durf je te uiten en laat je kwetsbaarheden zien. Vanaf de 17de kan er problematische energie zijn. Dit komt niet door de kosmos, maar meer door het gedrag van bepaalde mensen, die voor onrust zorgen. Die zijn zich dan niet bewust dat we rekening met elkaar moeten houden omdat we in een drukke samenleving moeten functioneren. Mensen die dit wel doen, kunnen deze tijd onder andere Mars als vastberaden kracht ervaren om hier een weg in te vinden.

Qua gezondheid zal de Waterman zeker veel kracht ervaren. Maar dan moet je wel verantwoord in het leven blijven staan. Alleen dan kun je de kracht die je in je hebt goed gebruiken. Met verantwoord bedoelen we natuurlijk om voldoende te sporten en een gezond voedingspatroon te volgen. Met name groenten en fruit zijn belangrijk om je energie op orde te houden. Verder is het erg belangrijk om de vochtregulering in je lichaam op peil te houden. Zorg dat je voldoende water drinkt en vermijdt zoveel mogelijk producten als koffie, sigaretten, alcohol en suiker. Mocht je je energie niet voldoende kunnen verwerken, dan is de kans op ongevallen of kwetsuren groter. Concentreer je voldoende op zaken die je aandacht nodig hebben en haast je vooral niet teveel en houd in de gaten dat het corona nog niet weg is.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Ik noemde vorige maand al dat Jupiter tot eind juni in de Steenbok staat. Dat is de reden dat men meestal makkelijker geneest van het coronavirus en er minder mensen op de IC terecht komen. Blijf er rekening mee houden dat er nog een intense periode aankomt en vooral als mensen zich onverantwoord opstellen. De kosmische stand zelf geeft veel hoop dat er eind juni/begin juli genezingen kunnen zijn als gevolg van medicatie en vaccins. Sterker nog, er zijn aanwijzingen dat dit sneller kan gaan. We leven echter in een onzekere tijd en de kosmische stand is ontoereikend om de aardse situatie correct te voorspellen. Daarvoor is het belangrijk naar onszelf te blijven kijken. Alleen door samen sterk te staan, er voor elkaar te zijn en te erkennen dat we in het verleden dingen niet goed deden, kunnen we een toekomstige ernstiger pandemie voorkomen. Het universum heeft het goed met ons voor en we hoeven eigenlijk alleen maar de stroom te volgen die deze ons schenkt. We kunnen eind juni en begin juli het virus onder controle hebben, maar zolang de mensheid geld, bezittingen en macht als voornaamste doel ziet, zal de natuur keer op keer in gaan grijpen. De moderne mens zal dan te maken krijgen met dat wat Darwin ‘natuurlijke selectie’ noemde en ditmaal kunnen we die moeilijker onder controle krijgen. Laten we dit voorkomen en zorgen dat we liefde, vriendschap en saamhorigheid als voornaamste doelen zien om de wereld een positieve impuls te geven. Er zijn veel mensen die dit nu al doen en als we hier met zijn velen achter staan, kunnen we het kwaad van de wereld vanzelf elimineren.

Er zullen tot de 20ste krachtige en liefdevolle energieën zijn. We zullen bezig zijn met de vraag hoe we de zomervakantie doorkomen. Dit kan de mens zowel mentaal als fysiek wel parten spelen en wat stress geven. Juni is een maand om nieuwe kennis en informatie op te doen en er zijn talloze nieuwe ervaringen om je leven positief te veranderen. De onrust kunnen we moeilijk doorgronden, maar uiteindelijk kunnen we onderling meer begrip kweken. Omdat Venus en de Zon in de Tweeling bewegen, ervaren we veel passie om diepgang in ons leven te zoeken. Mensen zullen meer geneigd zijn te leren dan om financieel vooruit te gaan. Er wordt aangeraden rationeel te handelen en je niet te laten verblinden door lust, seks en geld. Venus zorgt voor flink wat liefde, maar ook plezier. De krachtige energieën van Jupiter, Pluto en Uranus, die allen in een Aardeteken reizen, zorgen dat veranderingen die we deze periode krijgen, blijvend kunnen zijn of in ieder geval een lange periode aanhouden. Misschien dat het niet altijd mogelijk is alles te begrijpen wat we uit de kosmos op ons afkrijgen, maar uiteindelijk kunnen we veel mentale en fysieke kracht ervaren en begrip vinden. Zorg wel dat jij je ambities onder controle houdt en realistisch blijft, dan zal je de beste prestaties behalen zowel privé als in je zakelijke leven. Pas op dat Uranus de neiging heeft mensen opstandig te maken en relaties onder druk te zetten. Positieve energie van Saturnus in de Waterman zal voor stabiliserende energie zorgen en ons verantwoordelijkheid geven. Veel mensen kunnen precies die dingen doen, die ze nodig hebben om geluk te vinden. Mensen kunnen meer nadruk leggen op collectief denken en zijn bereid nieuwe vriendschappen te sluiten, nieuwe liefde in het leven toe te laten en aandacht te schenken aan bestaande sociale contacten. De 21ste zal de Zon, samen met Mercurius, Mars en Neptunus krachtige emotionele energie bieden, omdat ze gezamenlijk door een waterteken reizen. Hierdoor zijn mensen aan het eind van de maand sensitief en zeer intuïtief. De 28ste reist Mars naar de Ram, waardoor mensen nog steeds gevoelig zijn, maar ook erg impulsief. Over het algemeen hebben de meesten van ons dit onder controle. De energie is uitermate geschikt voor mensen die leiding geven. Wel moeten we er rekening mee houden dat we teveel verlangens hebben en dit kan stress geven. Er zijn zelfs mensen die ondoordacht en arrogant kunnen reageren.

Loading…
Share This