Maandhoroscoop Weegschaal

De horoscoop van het sterrenbeeld Weegschaal lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 23 september t/m 22 oktober - Mei 2024

Algemeen

Juni kan een relaxte maand worden, waarbij je in de stemming bent voor gezelligheid en afspraken en wilt genieten van eten, drinken en andere geneugten van het leven. Je zult ook veel tijd aan hobby’s besteden of artistieke bezigheden hebben. De dingen die je doet, wil je het liefst met mensen waar je je goed bij kunt ontspannen. Ook zijn er momenten dat je alleen wilt zijn om even tot rust te komen. Het zal een maand van mentale rust worden, waarbij dagelijkse beslommeringen minder spanning geven. Er wordt aangeraden minder met zakelijkheden bezig te zijn en te kijken of je adequater en efficiënter met je werk om kunt gaan. Je houdt dan meer tijd over om leuke dingen te doen. Op spiritueel gebied zal je wel eens diep in gedachten zijn, waarbij je dagdroomt over warme en liefdevolle energieën. Je zult veel fantasieën hebben, waardoor je in de liefde leuke dingen kunt bedenken. Heb je een relatie, dan zal je partner niet tekort komen en kun je de ander verwennen met avontuurlijke en passionele handelingen. Je hebt oog voor details en vindt het fijn dat je partner er aantrekkelijk uitziet, maar je eigen uiterlijk zal ook belangrijk zijn. Je hebt het gevoel dat je midden in het leven staan en nu echt lekker kunt leven. Op sociaal gebied zal je altijd bereid zijn om een vriend of familielid te helpen. Dit zal je een warm en plezierig gevoel geven en je kunt er wel eens mee bezig zijn extra tijd aan andere mensen te besteden. Je vindt dat mensen langs elkaar heen leven en wilt daar echt doorheen breken. De spirituele inslag zal je tot aan het midden van juni blijven. Daarna besteed je meer tijd en energie aan je carrière. Dit zal niet betekenen dat je niet met anderen bezig bent, maar je wilt je studie en werk niet versloffen, omdat dit er bij hoort. In je vrijetijd zal je daardoor zeker spiritueel geladen zijn.

Liefde, relaties en sociale contacten

Juni 2024 belooft voor het liefdesleven van de Weegschaal een relaxte en intieme tijd te worden, gekenmerkt door romantische en dromerige energieën. Je voelt je deze maand bijzonder romantisch en dromerig. Je hebt zin om leuke dingen te doen en wil niet altijd thuis blijven. Als je een relatie hebt, verlang je ernaar dat je partner je verwent en regelmatig de liefde met je opzoekt. Gebeurt dit niet, laat je dan niet ontmoedigen. Bedenk zelf gezamenlijke activiteiten om de romantiek te bevorderen. Je bent deze maand erg sensitief. Het eerste deel van de maand kan lastig zijn als je te zorgeloos bent en dingen zegt of doet die anderen kunnen storen. Wees bedachtzaam in je communicatie, vooral tegenover gevoelige mensen. Denk goed na over wat je zegt en hoe je het brengt. Dit betekent niet dat je oneerlijk moet zijn, maar wel dat je genuanceerd moet zijn in je boodschappen. Los eventuele misverstanden snel op door uit te leggen wat je bedoelt. Voor singles kan juni vol verrassingen zitten. Je zult waarschijnlijk veel romantische contacten hebben en zeker geen aandacht tekort komen. Vooral in de eerste weken van de maand kan er een mysterieuze bewonderaar zijn die subtiele signalen stuurt. Als je weet wie het is en dezelfde gevoelens hebt, wees dan duidelijk in wat je wel of niet wilt. Zoek toenadering als je het fijn vindt, aangezien je krachtige energie de ander kan afschrikken. Deze maand is ideaal om bestaande relaties te versterken en nieuwe relaties aan te gaan. Je geniet van feesten, maar vindt het ook fijn om thuis te ontspannen met relaxte mensen. Je hebt er geen probleem mee om alleen te zijn, maar je wilt ook graag sociale activiteiten ondernemen. Het eerste deel van de maand ben je mentaal sterk, maar kan het moeilijk zijn om voldoende aandacht aan zakelijke verplichtingen te besteden. In het tweede deel van de maand ben je juist erg nuchter, waardoor je moeite hebt om tijd aan familie, vrienden en je relatie te besteden. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen privé en zakelijk leven. De Weegschaal kan dus een maand vol romantische en intieme momenten tegemoet gaan zien, met veel kansen om liefdesrelaties te versterken en nieuwe contacten te leggen. Zorg voor een genuanceerde communicatie om misverstanden te vermijden en streef naar een evenwicht tussen privé en zakelijk leven. Deze maand kan bijzonder mooi worden als je de juiste balans weet te vinden.

Carrière en zakelijkheden

Doordat je fantasie en creativiteit vaak geprikkeld worden, zal je mentaal gericht zijn op het vinden van plezier. Daardoor zal je de eerste weken van de maand niet altijd in staat zijn voldoende aandacht aan zakelijkheden te besteden. Dit geldt echter meer voor mensen die bureauwerk doen of zakelijke beroepen hebben. Vooral mensen die geregeld met een deadline te maken hebben, kunnen flink wat stress ervaren en moeten oppassen dat ze zich niet overwerken. Je kunt anders met een depressie te maken krijgen. Mensen die op sociaal, maatschappelijk of psychologisch gebied werken, zullen de hele maand op een prettige manier met werk bezig zijn. Ook mensen die een creatief beroep hebben, kunnen de hele maand goed met hun werk bezig zijn. Let in dit geval op dat je moeite kunt hebben met de administratie en financiële zaken. Houd in dit geval je verstand er bij en laat je niet teveel door emoties leiden. Het zal een succesvolle maand kunnen zijn voor mensen die als medium, alternatief arts of in andere alternatieve beroepen werken. De planetaire energie zorgt er namelijk voor dat je erg veel behoefte voelt om mensen te helpen. Je kunt op zeer empathisch en sensitieve wijze met mensen communiceren, waarbij je ook een goede luisteraar kunt zijn. Je bent een inspirator voor klanten en bent in staat om mensen zowel mentaal als fysiek gezond te maken. Welk beroep je ook hebt, je weet altijd wel om een hecht contact met collega’s en zakelijke partners te hebben. Je weet heel goed wat je moet doen om mensen tevreden te stellen. Let op dat je met name in het laatste deel van de maand wat storende energieën kunt ervaren, waarbij er wantrouwen en ontevredenheid is, die voor problemen en conflicten kunnen zorgen. Let de hele maand op dat er mensen zijn die jouw goedmoedigheid wel eens kunnen misbruiken. Hierbij zijn oneerlijkheid en oplichting zeker niet ondenkbaar. Je kunt ook de hele maand moeite hebben met mensen die niet verantwoordelijk bij hun taken zijn. Bekijk wel goed of dit komt door moedwil of dat mensen emotionele problemen hebben. Wanneer je mensen hiermee helpt, zal je merken dat ze vanzelf beter functioneren. Het zal een prima maand worden om je te ontwikkelen en dan vooral door je intellectueel te verrijken. Je kunt nieuwe sociale vaardigheden aanleren, maar ook trainingen volgen om je kansen te vergroten. Financieel zal het geen gunstige maand worden als je teveel je best doet om geld te verdienen. Beter kun je gewoon tevreden zijn met wat je hebt.

Fysieke en mentale gezondheid

De maand zal in principe lekker verlopen, maar je zult alert moeten zijn dat je niet teveel gaat feesten. Je hebt dan wel eens de neiging meer risico’s te nemen en denkt niet altijd na over belangrijke zaken in het leven. Je wilt veel tijd aan je privéleven besteden en kunt daardoor de zakelijke kant uit het oog verliezen. Aangezien je toch wat zakelijke beslommeringen hebt, kun je problemen ondervinden. Je doet er goed aan een balans te vinden, zodat je beide kanten van je leven voldoende aandacht geeft. Heb je de eerste weken veel werk, dan kun je stress ervaren. Je doet er in dat geval verstandig aan om juist in die periode een weekendje te plannen. Het zal je veel rust geven en je leven een positieve boost geven. Let in het eerste deel van de maand op dat je bevattelijk kunt zijn voor bepaalde allergieën en dan vooral als het eten en drinken betreft. Mocht je niet helemaal doorhebben welke producten dit zijn, dan doe je er goed aan dit te laten testen. Weet je waar je allergisch voor bent, zorg dan dat je in de gaten houdt welke ingrediënten er in producten zitten. De klachten kunnen namelijk verergeren en je moet opletten dat je er niet ziek van wordt. Overigens zal je gezondheid tot de 21ste uitstekend zijn, maar in de laatste helft van de maand zal dit veranderen. Tracht voldoende ontspanning te nemen en let vooral op dat je gezonde voeding gebruikt en verslavende producten probeert te vermijden. Op zich zal de energie er goed voorstaan om dit te stoppen, maar doe dit dan in de tweede helft van de maand.

De invloed van de Volle Maan in de Steenbok

De Volle Maan in Steenbok, die de 22ste om 3.00 uur zal ontstaan, is een bijzonder fenomeen dat erg veel invloed kan hebben op ons dagelijks leven. De Steenbok is een teken dat zeer bekend staat om discipline, ambitie en verantwoordelijkheid. Vooral Saturnus zal er veel invloed op hebben, omdat die structuur en beperkingen brengt. Een Volle Maan in Steenbok benadrukt thema's van werk, carrière, lange termijndoelen en balans tussen persoonlijke en professionele verantwoordelijkheden. We willen benadrukken dat deze Volle Maan een tijd is om vruchten te plukken van hard werk dat de afgelopen maanden is verricht. Belangrijke mijlpalen kunnen bereikt worden, waarin we erkenning krijgen voor onze inspanningen. We dienen wel realistisch en praktisch te blijven in het nastreven van doelen en vooral aandacht te besteden aan details en planning. De Volle Maan heeft sterke karmische aspecten, waardoor we worden geconfronteerd met de gevolgen van eerdere acties, vooral op professioneel vlak. We raden ook aan om verantwoording te nemen voor onze daden en eventuele problemen direct aan te pakken. Het is een goede tijd om die dingen die niet langer werken, los te laten en om ruimte te maken voor nieuwe kansen die beter in lijn zijn met onze authentieke zelf. Ook willen we de nadruk leggen op het emotionele component van deze Volle Maan. Hoewel Steenbok vaak wordt geassocieerd met nuchterheid en rationaliteit, moeten we ons eraan blijven herinneren dat emoties verzwaard worden. De Maan moedigt aan om te reflecteren op hoe we omgaan met verantwoordelijkheid en autoriteit, zowel in ons eigen leven als bij interacties met anderen. Het is een goede tijd om emotionele grenzen te evalueren en te zorgen voor een gezonde balans tussen werk en privéleven. Al met al biedt de Volle Maan in Steenbok een krachtige gelegenheid voor zelfreflectie, bereiken van doelen en het vinden van balans in ons leven. Door energie van deze maanstand te benutten, kunnen we niet alleen ambities verwezenlijken, maar ook een dieper begrip krijgen van onze emotionele behoeften en hoe we deze het beste kunnen vervullen. Dit zal niet alleen ieder teken, maar ook ieder individu op andere wijze doen.

Algemeen overzicht voor alle tekens

Op 3 juni krijgt Mercurius een energieke boost wanneer hij zijn favoriete plek in die van de Tweeling binnengaat. Kort daarna, op 6 juni, zorgt de Nieuwe Maan in Tweeling voor een frisse fijne wind vol nieuwe kansen. Met Jupiter ook in Tweelingen is de start van deze periode vol met sprankelende Tweelingenenergie en spannende nieuwe avonturen. We zullen overladen worden met briljante ideeën, bruisen van de energie en zullen helemaal klaar zijn om initiatief te nemen. Mercurius in Tweeling op 3 juni betekent een golf aan mentale energie, een stortvloed aan nieuwe ideeën en ook volop activiteit, welke versterkt wordt door Jupiter. Dit is het moment om plannen te laten bloeien en dromen waar te maken, want ideeën en plannen kunnen op verrassende wijzen tot leven komen. De Nieuwe Maan in Tweelingen op 6 juni brengt belangrijk nieuws, waardevolle informatie en fantastische kansen om ideeën te realiseren. Dit is een tijd van levendige gesprekken en inspirerende uitwisselingen die ons vooruit helpen. Ook zal het alvast een voorbode zijn van de Volle Maan, die we hierboven al uitgebreid beschreven. Op 9 juni verhuist Mars naar Stier, wat ons misschien iets langzamer maakt, maar tegelijk wel vastberaden en standvastig zodra we eenmaal van start zijn. Mars in Stier helpt ons door te zetten met wat we beginnen, terwijl de stabiele energie van Stier ons helpt gefocust te blijven. Dit is een geweldige tijd om zelfvertrouwen te vergroten en stevig geworteld te blijven in onze doelen. Op 17 juni verhuizen zowel Mercurius als Venus naar Kreeft, waarna de Zon de 20ste volgt. Dit is een periode waarin we in harmonie met onze emoties kunnen staan, waarbij we meer aandacht kunnen schenken aan thuis- en familiezaken en werken aan het versterken van onze basis.

We zullen de behoefte voelen om tijd door te brengen met degenen die we als familie beschouwen, maar dan zullen we ons wel vaker terugtrekken in plaatsen die het meest vertrouwd zijn. We zullen ook veel meer naar emotionele steun verlangen. Deze periode biedt de kans onze emotionele behoeften te vervullen en te werken aan het versterken van iets fundamenteels in ons leven. De Volle Maan in Steenbok helpt ons op zakelijk gebied vooral om vooruitgang te boeken met onze successen, doelen serieus te nemen en verantwoordelijkheden goed te beheren of een welverdiende pauze te nemen. Dit is de eerste van de twee Volle Manen in Steenbok, omdat de Maan naast juni ook in juli vol in dit teken aan de hemel zal staan. Dit markeert een tijd van doelgerichtheid en verantwoordelijkheid. We kunnen voelen dat we op het juiste pad zijn, aanpassingen maken die in juli voltooid zullen zijn of ruimte nemen als verantwoordelijkheden overweldigen. Ceres is momenteel retrograde in Steenbok, wat uitdaagt om creatieve oplossingen te vinden voor doelen en kernproblemen aan te pakken. Op 29 juni begint Saturnus zijn retrograde beweging in Vissen, wat ons kan laten voelen dat onze opties beperkt zijn. Maar deze periode van Saturnus retrograde is een kans om problemen aan te pakken die we eerst hebben vermeden en om dingen vanuit een geheel nieuw perspectief te kunnen zien. Er zijn karmische lessen, vooral in Vissen, die helpen om te groeien en evolueren. Saturnus retrograde duurt tot 13 november en gedurende deze tijd hebben we mogelijkheid om diepgaande verandering te maken en sterker dan ooit terug te komen. Laten we deze tijd gebruiken om te groeien, te leren en onze dromen waar te maken. Het zal zeker een maand worden, waarin dit mogelijk is.

Loading…
Share This