Maandhoroscoop Weegschaal

De horoscoop van het sterrenbeeld Weegschaal lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 23 september t/m 22 oktober - Oktober 2022

Algemeen
De voorwaarts bewegende Mercurius, in de Maagd, oefent tot de 10de invloed uit. Voor de Weegschaal kunnen er financiële problemen uit voortkomen. Dit kan een onverwachte uitgave zijn, maar kan ook duiden op een risico dat je in het verleden genomen hebt. Hopelijk heb je een appeltje voor de dorst bewaard, omdat je deze misschien nodig zult hebben. Het kan ook duiden op een risico dat je nu wilt nemen. In dat geval doe je er goed aan nog even te wachten met het afsluiten van een contract, het lenen van geld of een grote uitgave, omdat de energie er momenteel niet goed voorstaat. In het contact met zakelijke-, maar ook privécontacten kun je minder vertrouwen in anderen hebben. Hierdoor kom je niet altijd even spontaan en vriendelijk over. Tracht hier een balans in te vinden en kijk goed welke mensen het goed met je bedoelen. Het zou oneerlijk zijn als je juist deze mensen onaardig behandelt. Vanaf de 9de kan er ondersteunende energie zijn, vanuit de Volle Maan in de Ram. Deze invloed kan een aantal maanden blijven bestaan en ervoor zorgen dat je kunt beoordelen waarom zaken niet goed gaan. In een relatie kun je analyseren wat je zou kunnen veranderen en deze eventueel verbeteren. Vanaf de 11de gaat Mercurius door de Weegschaal bewegen, waarbij die energie ervoor kan zorgen dat bepaalde contacten, die al niet goed verliepen, helemaal verloren gaan. Maar contacten die goed verlopen, kunnen juist weer versterkt worden. Je dient er wel voor te zorgen dat je sensitief en empathisch en sensitief handelt, zodat mensen je kunnen vertrouwen. Over het algemeen zal dat wel lukken, omdat je nu eenmaal iemand bent, die dit erg belangrijk vindt. Let wel op dat er deze periode zaken goed fout kunnen gaan, waarbij zelfs kleine dingen voor grote problemen zorgen. Je doet er verstandig aan niet te impulsief te handelen en vooral na te blijven denken. Aangezien een Weegschaal iemand is die meestal wel nadenkt over zijn eigen handelen en over datgene wat belangrijk voor andere mensen, zal dit op zich wel lukken. Je moet echter wel op blijven passen, omdat er altijd wel mensen zijn, die het niet goed met jou voorhebben.

Op zakelijk gebied, zal je vooral van de 11de t/m de 21ste je geduld moeten bewaren. Wees niet te impulsief met nieuwe projecten of andere dingen die je graag zou willen doen. Ga er niet mee beginnen, voordat je oude zaken afgehandeld hebt. In contact met zakelijke-, maar ook privécontacten kun je deze periode wel een tweede kans krijgen bij mensen waar je problemen mee had. Durf wel toe te geven en blijf niet te angstvallig in je eigen denkbeelden geloven. Het is belangrijk om jezelf kwetsbaar op te stellen. Dat zal jou niet zwak maken, maar juist anderen het idee geven dat jij iemand bent die eerlijk en sterk is. Rond de 23ste zullen de Zon en Venus een zeer goede energie brengen als ze richting de Schorpioen bewegen. Vanaf de 25ste zal de energie nog gunstiger worden vanuit de gedeeltelijk verduisterde Zon en Venus, die beiden door de Schorpioen bewegen. Hierdoor kun je meer van het leven genieten en ben je enthousiast in de dingen die je doet. Toch moet je er wel voor zorgen dat je door deze krachtige energie niet overdrijft. Je kunt anders teveel doen en een grote druk op jezelf leggen. Daarbij kan je te hard en teveel werken en geniet je van lekker, maar vooral veel eten. Tracht in deze periode soms het werk neer te leggen om lekker te ontspannen met een mooi boek of een leuke film. Ook muziek en lekkere geuren kunnen je ontspannen. Als je je ontspant, zal je merken dat je veel sensueler wordt en dat je ook meer behoefte hebt aan seksualiteit. In een relatie ben je passioneel en besteed je veel tijd aan je partner. Je vindt het fijn om de ander geregeld te verleiden. Als single kun je aangetrokken worden door iemand die stoer en praktisch is en niet van al teveel praatjes houdt. Je kunt financiële kwesties in deze periode zeker wel afhandelen, omdat de energie nu wel goed staat. Vanaf de 26ste zal Mars jou krachtig, fit en gemotiveerd maken om veel te bereiken. Het is een prima periode om met familie om te gaan en leuke activiteiten te plannen. Let op dat je humeur wisselend kan zijn, van heel vrolijk, naar heel boos. Breng balans aan, omdat anderen zich dan aan je kunnen gaan storen.

Liefde, relaties en sociale contacten
De eerste week kan je profiteren van een krachtige en liefdevolle energie, die Venus jou geeft. Daardoor zal je een sterke karma uitstralen en vangen andere mensen deze ook zeker op. Daarbij kan je ook een zeer gunstige energie van Mercurius ervaren, die vooral tussen de 9de en de 18de zorgt dat je op gebied van communicatie en sympathie veel kunt bereiken. Je zult dan ook een in goed humeur zijn en anderen kunnen jou hierin dan ook prima om zich heen hebben en zullen er zelf ook een prima gemoed door krijgen. Je charisma is op zijn best en je hoeft er dan ook zeker niet over in te zitten of je anderen hiermee aantrekt. Een bestaande relatie kan verstevigd worden en je partner zal dan ook genieten van wat jij allemaal laat zien om de romantiek en erotiek tussen jullie magisch te maken. Je zult weten hoe je jezelf onweerstaanbaar kunt maken en kunt erop rekenen dat je uitstraling je gevoelsleven zal verbeteren. Je bent in een relatie, dan ook onweerstaanbaar en kunt een verlangen in de ander losmaken om lief te hebben en bemind te worden. Het zal je niet ontbreken aan tactieken en argumenten om dezelfde passie op te wekken bij de ander. Hierbij zal ook Jupiter tot de 28ste heel wat in jou losmaken. Singles kunnen hier ook zeker op vertrouwen. Er is een sterke aantrekkingskracht en heb je eenmaal je zinnen op iemand gezet, dan kan je al je charme gebruiken om deze te verleiden. Kosmische stromen zullen waarschijnlijk je verlangen, om jezelf te binden, verhogen! Een wisselende planetaire invloed komt op je pad, waardoor je emoties soms goed zijn, maar soms ook wel eens negatief uitpakken. Aan de ene kant voel je veel liefde en warmte en aan de andere kant voel je veel irritatie en soms boosheid. Je vindt het erg moeilijk hier een balans in aan te brengen. Met name de eerste week kan dit moeilijk zijn, waarbij je wel veel liefde en vriendschap kunt voelen. Je kunt je er, emotioneel, niet makkelijk over uiten, omdat je constant een soort blokkade ervaart. In het contact met vrienden of andere mensen kun je minder vertrouwen ervaren en je soms afsluiten. De laatste weken zal je beter in je vel komen te zitten en kun je meer de nadruk leggen op de vrolijke kant van het leven. Je bent in staat te bedenken wat er minder goed gaat en deze ook aanpakken. Je hebt behoefte veel leuke dingen te doen en ervaart meer positieve dan negatieve gevoelens. Let op, dat bepaalde mensen niet goed bij je passen en een negatieve druk op je leven leggen. Misschien is het verstandig hier afstand van te nemen. Je kunt bepaalde vriendschappen nieuw leven inblazen en zult plezierige momenten beleven met mensen waar je vroeger een band mee had. Het zal je goed doen om je hart te luchten, omdat je deze mensen vertrouwt. Het eind van de maand ben je op veel gebieden sterk, waardoor je de maand goed af kunt sluiten en er goede mensen in je omgeving zijn.

Carrière en zakelijkheden
Het eerste gedeelte van de maand is op financieel gebied zeker niet goed te noemen. Je kunt bepaalde besluiten nemen, die niet goed uitpakken. Je kunt ook negatieve berichten krijgen over bepaalde zaken of beslissingen, die je al gedaan hebt. Met name bij grote uitgaven dien je op te passen. Heb je plannen om een huis, auto of een andere grote aankoop te kopen, dan doe je er verstandig aan om tot aan het eind van de maand te wachten. Je zal merken dat er dan betere energie hangt, waardoor je veel minder risico loopt. Mensen, die in het verleden verkeerde dingen hebben gedaan, zullen merken dat er een planetaire invloed is, die ervoor zorgt dat onzuiverheid tot negatieve resultaten kan leiden. Zie dit als een leermoment en tracht bepaalde zaken niet meer fout te doen. Lukt dit je, dan zal je merken dat er alsnog wel een goede oplossing kan komen, waardoor je redelijk door deze periode komt. Het heeft in deze periode geen zin om wanhopig of boos te worden, omdat je daar niets mee opschiet. Je kunt beter geduld opbrengen, mensen om advies te vragen en trachten om zuivere dingen te doen. Aan het eind van de maand zal er hoogstwaarschijnlijk wel een oplossing zijn. Je hebt meer grip op je uitgaven en ervaart dat het verstandig is geld te sparen voor momenten dat je het moeilijk hebt. Er kunnen in je werk nieuwe mogelijkheden zijn, die kunnen wijzen op een nieuwe baan, een nieuwe taak of een nieuwe studie. Zorg dat je wel relaxt blijft en tracht ook voldoende tijd aan ontspanning te besteden.

Mentale en fysieke gezondheid
Aan het begin van de maand doe je er verstandig aan voldoende te slapen en tussendoor ook wat meer te ontspannen. Je hebt, door bepaalde stressvolle zaken, veel energie nodig. Het is hierbij ook verstandig gezonde voeding te gebruiken. Bedenk dat producten waar veel suiker, vet of koolhydraten zitten, je misschien even energie geven, maar je uiteindelijk erg moe maken. Als je dan problemen hebt en dan ook nog eens moe bent, kun je erg gespannen worden. Deze spanning kan voor stress zorgen, van waaruit irritatie en zelfs woede kan komen. Je kunt ook last van slapeloosheid hebben. Mocht je hier problemen door ondervinden, vraag dan een lichte slaappil aan de huisarts of ga naar de drogist voor producten die je rust geven. Let in de eerste twee weken op dat je geconcentreerd bent op plekken waar je ongelukjes zou kunnen krijgen. Door een krachtige energie van de Maan ben je vanaf de 2de week beter in staat jezelf onder de loep te nemen, waardoor je heel goed kunt analyseren wat er wel en niet goed voor je is. Je gaat steeds meer tijd besteden om de natuur in te trekken, gezond te eten en krijgt steeds meer behoefte om te sporten. Een gunstige energie vanaf de Zon en Venus, kan vanaf de 21ste kracht en energie geven, waardoor je enthousiast bent en veel meer geduld op kan brengen. Door de enorme kracht die je ervaart, is het dan ook verstandig in deze periode meer tijd aan sport te besteden en misschien wat minder aan werk. Een extra vrije dag kan wonderen doen. Wanneer je energie er voldoende uit kunt gooien, zal je lekker in je vel blijven zitten, wat uiteindelijk kan zorgen voor een fitter lichaam en meer mentale rust.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Oktober kent veel romantiek, waarbij mensen het gevoel hebben om negativiteit van zich af te gooien. Veel mensen ervaren sensuele en speelse energie, waardoor de leuke kant van het leven zeker naar voren kan komen. Dat betekent soms dat oppervlakkigheid kan ontstaan, omdat we de mindere kant van het leven weg kunnen duwen. Op zich is het natuurlijk prima even weg te lopen van dingen die minder goed gaan, maar laten we negativiteit niet vergeten. De wereld kan mooi zijn, maar er is ook veel ellende in de wereld. Mensen, die financieel lekker in hun vel zitten, doen er verstandig aan mensen, die hulp nodig hebben, te ondersteunen. Dit kan in onze omgeving zijn, maar we kunnen ook geld of goederen aan instellingen geven. Het is een romantische maand, maar het is wel belangrijk emoties en ratio in balans te brengen. Vooral de Maan en Venus zijn deze maand sterk aanwezig als het om beïnvloeden van karma gaat. Daardoor zullen goede daden direct meer geluk oproepen, waardoor ons eigen leven ook verbetert. Naast deze hemellichamen zal Pluto dominant aanwezig zijn. Deze planeet staat bekend als symbool, van verrassingen en grote veranderingen. Dit betekent dat emoties onder druk staan en mensen, die veel op emoties vertrouwen, problemen kunnen krijgen. Zelfvertrouwen kan een deuk oplopen, maar er wordt aangeraden niet weg te lopen van wat in de maatschappij niet goed gaat. We kunnen ontkennen, maar in dat geval kunnen de Maan, Venus en Pluto negatieve uitwerking op emoties, contact met mensen en gemoedstoestand hebben. Het zal belangrijk zijn in de maatschappij eerlijk, oprecht en neutraal in het leven te staan. Soms geeft de Zon echter wat kwetsbaarheid, waardoor we niet altijd evenveel kracht, enthousiasme en motivatie op kunnen brengen. Dit is per teken en individu wel anders wat betreft de invloed van de omgeving, cultuur, levensovertuiging, het verleden en andere invloeden, die ons gevormd hebben. Om sterk te blijven, wordt aangeraden een partner, vrienden en familie veel aandacht te geven. Ook ondersteuning van mensen die jouw hulp kunnen gebruiken is belangrijk. Dit kan op financieel gebied zijn, maar heb je zelf minder geld, dan kan je ook kwetsbaren in de maatschappij ondersteunen.

Het eerste deel van de maand zal er veel dynamiek zijn in persoonlijke relaties. Watertekens zullen nog het meest profiteren van deze huidige kosmische stand. Anderen zullen voorzichtiger moeten zijn, maar echt grote problemen lijken er niet te komen. Mochten er conflicten zijn, dan wordt aangeraden om hier voorzichtig in te zijn en een stapje terug te doen. Sociaal gezien wordt aangeraden om je niet te gesloten naar vreemden op te stellen, maar te accepteren dat iemand anders dan jij kan denken. Het tweede deel van de maand is er relaxte energie met minder kansen op conflicten of andere problemen. De maand start met Mercurius die de 2de voorwaarts in de Maagd gaat bewegen. Hierdoor zal er op communicatief gebied meer rust te vinden zijn, maar dan op professioneel en minder op relationeel vlak. Deze energie werkt vooral als we in staat zijn om te luisteren en minder om te praten en vooral niet onze mening door te drukken. De rest van de planeten brengt wisselvallige energie, waardoor er de eerste week meer ruimte is voor ontspanning, delen van emoties, liefde en vriendschap. Er zijn echter ook bepaalde spanningen, die minder positiviteit brengen. Tijdens deze eerste weken zijn er mensen, die belangrijke keuzes moeten maken, waarbij er zelfs radicale beslissingen nodig zijn. De Volle Maan van de 9de beweegt in de vurige en onafhankelijke Ram. Deze energie is geschikt onze aandacht te richten, waarom bepaalde individuele behoeftes in relaties niet vervuld worden. De Maan ondersteunt door energie te geven om problemen te verhelpen en beslissingen te nemen. De kosmische beweging geeft melancholische emoties en vooral de tweede week balanceren we tussen tegenslag en mentale rust. De stand van de sterren speelt hierbij met zenuwen, laat grenzen zoeken en maakt emoties hard. Sommigen zullen deze uitdagingen gebruiken om te ontwikkelen, maar er zijn mensen die er moeilijk mee omgaan en achteruit geworpen worden

Lucht- en Vuurtekens worden net als in september nog steeds geprikkeld door Jupiter in Ram en Mars in Tweelingen. Water- en Aardetekens zullen minder kunnen profiteren van de krachtige planeten en het gevoel hebben dat het leven te passief verloopt. Omdat er later deze maand krachtige energie komt, die ook deze tekens flink kan prikkelen, wordt aangeraden vooral met mensen om te gaan met het teken Weegschaal, Ram of Tweelingen of met mensen, waarvan hun heersende planeet in deze tekens staan. Tussen de 11de en 29ste zal Mercurius, in de Weegschaal, zorgen voor gelukkige energie, waardoor we erg ondernemend zijn. Mensen kunnen geluk afdwingen en dingen doen, om op vele gebieden kansen te ontplooien. Er zal vanaf de 24ste intense energie voor alle tekens ontstaan, als Venus (tot 16 november) en de Zon (tot 22 november) door de Schorpioen reizen. Die energie brengt complexe en mysterieuze krachten, waardoor emoties zeer intens zijn, maar er wordt aangeraden deze onder controle te houden. We krijgen de 25ste namelijk te maken met een gedeeltelijke zonsverduistering, die tegelijktijdig met de Nieuwe Maan plaatsvindt. Van circa 11:08 tot 13:03 zal deze in Nederland te zien zijn, waarbij 1/3 deel van de Zon bedekt is. De Nieuwe Maan verschijnt rond 12:48. Let op dat door al deze energieën het gemoed van mensen wisselvallig kan worden. De verduistering vindt plaats in de krachtige Schorpioen en staat naast Venus. Dit geeft normaal gesproken een nieuw begin aan op gebied van financiën, maar ook van erotiek. We kunnen bepaalde dingen achter ons laten en ons bevrijden van eventuele mentale of sociale zaken, die weerhouden van ontwikkelen. Singles krijgen nieuwe kansen, gebonden mensen kunnen hun relatie verdiepen en zakelijk zijn er financiële mogelijkheden. We zullen in ieder geval te maken krijgen met een universum dat vertrouwen geeft om te bereiken wat we willen. De 29ste keert Jupiter terug naar de Vissen en zal daar tot 20 december blijven. Mercurius gaat dan naar de Schorpioen en blijft daar tot 17 november. Deze energie zal de maand op spirituele wijze beëindigen, waardoor we genieten van de mooie zegeningen van het leven. We kunnen veel dankbaarheid ervaren en zullen ook gezond in het leven staan. Er is energie van de Schorpioen, waardoor we in principe actief en niet snel vermoeid zullen zijn. Geen probleem is te groot om niet opgelost te worden en erotiek, spiritualiteit en geneeskunde krijgen een positieve energie. Tenslotte beweegt Mars de 30ste retrograde in Tweelingen en zal daar tot 12 januari verblijven. We moeten dan voorzichtig zijn, omdat impulsiviteit en ongeduld nog wel eens tot ongemakken en conflicten kunnen leiden.

Loading…
Share This