Maandhoroscoop Weegschaal

De horoscoop van het sterrenbeeld Weegschaal lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 23 september t/m 22 oktober - Oktober 2020


Algemeen

Oktober is een maand, die geschikt is voor het nemen van belangrijke beslissingen en vooral voor zaken die in je carrière problematisch verliepen, maar nu tot einde komen. Het zal belangrijk zijn te analyseren op welk gebied je dit moet doen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een financieel aspect of project, maar ook om andere zaken die je dwars zitten. Wat het ook is, het zal belangrijk zijn nu te handelen. Het zal een maand zijn om te bekijken hoeveel tijd je aan dingen besteedt en hoeveel energie deze kosten. Je zult merken dat je, als je wat aanpassingen aanbrengt, tijd overhoudt om aan ontspanning en mensen te besteden. Je hoeft niet altijd sociaal wenselijk bezig te zijn en mag best meer aan jezelf denken. Daarom zal de nadruk liggen op de vraag wie jij bent en hoe jij door anderen gezien wil worden. In contact met mensen zal je vooral werken aan je zelfbeeld en vertrouwen dat je in jezelf hebt. Durf mensen, die jou alleen maar energie kosten, te mijden en richt je op mensen waar je energie van terugkrijgt. Let op dat Saturnus, die jou normaal gesproken fitheid biedt, in oktober een negatieve druk geeft. Het zal belangrijk zijn anderen om hulp te vragen en niet alles alleen te doen. De Zon kan ook een energie op je afsturen, waardoor je een bepaalde mate van irritatie ervaart en niet altijd even goed handelt. Daar tegenover staat Venus, die jou beschermende en liefdevolle energie biedt. Ook Mars zal een betrouwbare kracht zijn om je energiestroom te versterken. Het is een maand om steeds goed in de gaten te houden welke planeet de sterkste invloed heeft. Zelfs met negatieve invloeden kun jij doelen in je leven volbrengen. Je bent nu eenmaal een leider en als je je vertrouwen onder controle houdt, heb je meer kansen. Let op dat familieproblemen en gezondheid je carrière domineren. Zorg dus voor effectiviteit en positiviteit.

De 2de gaat Venus door de Maagd reizen, waardoor je kritisch bent en bepaald gedrag jouw voorkeur niet heeft. Heb je kritiek zorg dan dat je dit opbouwend doet en geef adviezen. Doe dit niet ongevraagd, maar vraag of mensen jouw steun nodig hebben. Het is een maand om te concentreren op de dingen die jij goed kunt. Doe je dit niet, dan kun je onzeker worden en heb je meer moeite om zowel zakelijk als privé te functioneren. Daarnaast is het belangrijk rust te nemen en inspanning te voorkomen, vooral als deze stress geven. Tracht achterstallige werkzaamheden weg te werken, maar doe dit zonder dat het je negatief beïnvloedt. Lukt het jezelf op de rails te krijgen of te houden, dan zal je goed voor anderen zijn. Zit je niet lekker in je vel, dan zal je ook in contact met mensen negatief zijn. Vanaf de 5de gaat dit makkelijker en zal je klaar zijn goed met je gevoel om te gaan en sympathiek met mensen om te gaan. Vanaf de 9de zal er serieuze energie aankomen, waardoor de romantiek een positieve boost krijgt. Gebonden mensen kunnen problemen oplossen of de relatie beter maken. Singles kunnen zichzelf onder de loep nemen en het verleden bekijken op goede en minder goede momenten. Er komt vanaf de 13de intense energie aan de hemel door de retrograde beweging van Mercurius in de Schorpioen. Je zult extra je best moeten doen om te concentreren op dingen die mis gaan in intieme relaties. Er wordt aangeraden eerlijk te blijven ten opzichte van jezelf, maar ook van anderen. Durf mensen aan te spreken op dingen die zij niet goed doen, maar durf fouten toe te geven. De Nieuwe Maan van de 16de staat in jouw teken en geeft vreedzame energie. Daardoor ben je goed in het bemiddelen en maken mensen dankbaar gebruik van je diensten. Vanaf de 18de is er fijne energie en zal je sympathiek en nuchter overkomen, waardoor alle gebieden in je leven goed gaan. Vanaf de 26ste komt er een geschikte tijd om romantiek aandacht te geven. Singles hebben meer kans op een nieuwe relatie. Gebonden mensen doen er goed aan activiteiten te plannen om de relatie te bekrachtigen. Venus komt in jouw teken terecht en geeft schoonheid, luxe en romantiek. Je wordt tot mensen aangetrokken en vooral als ze er sympathiek en charmant uitzien.

Liefde en relaties
Aan het begin van de maand voel je je onzeker en kun je zowel in de liefde als met vrienden en andere mensen moeilijk duidelijk maken wat je nu voelt. Je hebt erg veel emoties en weet niet altijd even goed over te komen. Mensen kunnen daardoor moeite hebben met je wisselvallige gedrag en uitspraken. Hierdoor hebben mensen ook met jou moeite en moet je oppassen dat je niet in conflicten komt, die je helemaal niet wilt. Deze kunnen dan optreden, zonder dat jij daar zelf iets aan kunt doen. In sommige gevallen zal je niet eens weten waarom mensen op een bepaalde wijze op jou reageren. Tracht alsnog duidelijk te maken waarom je minder goed in je vel zit en trek je soms even tactisch terug, zodat je geen verkeerde dingen kunt doen. In de tweede week heb je veel behoefte aan intimiteit, maar houd je veel mensen toch op afstand. Je hebt eigenlijk wel veel behoefte aan warmte en liefde, maar kan dit niet op die manier laten zien. Tracht in deze periode wat meer naar dierbaren te trekken. Je hebt ze nodig en kunt veel steun van deze mensen krijgen. In een relatie zal je merken dat er fijne momenten kunnen zijn, als je je partner meer aandacht geeft. Ben je echter ook naar de ander afstandelijk, dan kunnen er grote teleurstellingen optreden en zijn er zeker misverstanden aanwezig. In het tweede deel van de maand kun je last krijgen van intense gevoelens van jaloezie. Je bent je er opeens bewust van dat je het erg vindt als mensen teveel aandacht aan je partner besteden. Als je geen relatie hebt, kun je jaloers zijn op mensen, die wel een fijne relatie hebben. Tracht je nuchterheid te bewaren en zeg of doe geen dingen uit jaloezie. Je kunt anders problemen krijgen, die je beter niet kunt krijgen. Singles kunnen nu ook wel eens jaloers zijn op een partner van een vriend(in) of op andere mensen waar gevoelens bij komen kijken. De laatste week van deze maand zal een positieve energie zorgen voor plezierige gevoelens. Het is een periode, waarbij je minder zakelijk bent en veel meer tijd aan plezier wilt besteden. Je doet er goed aan hieraan toe te geven en jezelf niet teveel druk op te leggen. Je mag deze periode meer tijd aan romantiek en vriendschap besteden. Besteed dus meer aandacht aan je partner, vrienden of familieleden.

Carrière en zakelijkheden
De eerste weken van de maand moet je oppassen dat je voorzichtig omgaat met apparaten en andere dingen die je veel gebruikt. Er is een negatieve energie, waardoor je soms te onhandig kunt zijn en met name door je onzekerheid wel eens dingen kunt doen, waardoor dingen stuk gaan. Ook kan de negatieve energie zorgen voor een minder goede karma. Let hierop en wees steeds voorzichtig met wat je doet en hoe je dat doet. Pas deze tijd op met het afsluiten van contracten of nemen van belangrijke beslissingen. Je kunt beter even een paar weken wachten, omdat je anders verkeerde dingen kunt doen. Mocht je toch gedwongen zijn om wel iets te moeten doen, waar je niet onderuit kan, dan moet je goed naar de kleine lettertjes kijken. Het beste kun je nu advies inwinnen en mensen vragen hoe zij dingen zouden doen in bepaalde situaties. Vertrouw verder op je intuïtie, waarbij je iets wat niet goed voelt, ook beter niet kunt doen. Alleen als je werkelijk voelt dat het goed is, doe je er goed aan om er voor te gaan. In de tweede en derde week moet je financieel opletten en kun je beter wachten met het doen van grote uitgaven. De energie staat hier niet goed voor en kan eventueel voor problemen zorgen. Het is wel een goede periode om een spaarrekening te openen. In de toekomst kan deze erg nuttig blijken te zijn. Aan het eind van de maand voel je je fit en krachtig, maar heb je veel minder zin om te werken. Je kunt je er moeilijk toe zetten en merkt aan jezelf dat je soms knorrig kunt reageren als je iets zakelijks moet doen. Het zou helemaal niet zo onverstandig zijn om wat dagen vrij te nemen of in ieder geval wat rustiger aan te doen. Mocht dit niet lukken, dan doe je er goed aan tussendoor voldoende pauze te nemen en vooral geregeld te ontspannen. Slaap in de nachtelijke uurtjes ook voldoende, zodat jij je lichaam voldoende kans geeft om zich op te laden. Dat heb je echt nodig om overdag voldoende te presteren en te bereiken wat je wilt gaan doen. Je kunt dan in kortere tijd adequater en efficiënter functioneren.

Mentale en fysieke gezondheid en de Volle Manen in de Ram en de Stier
Qua gezondheid heb je voldoende energie en ben je erg fit. Er komt echter wel een negatieve planetaire invloed op je af, waardoor jij je soms wel even ziek kunt voelen. Het is daarom belangrijk hier nuchter mee om te gaan en te bedenken dat jij niet moe of ziek bent, maar dat het eigenlijk een soort mentale moeheid is. Ga je er nuchter mee om, dan zal je merken dat je je een stuk beter voelt. Deze energie zorgt er namelijk voor dat jij je mentaal kwetsbaar voelt. Over het algemeen zal je echter goed door deze periode komen en kan je de maand op krachtige en gezonde manier afsluiten. Een klein fysiek dipje kan er in de derde week komen, waarbij je fysiek echt wat minder fit bent, maar dit zal maar gedurende een korte periode zijn. Je zult de gehele maand een positieve energie van goede vrienden en familie ervaren. Hierdoor wordt aangeraden om, als je je moe of minder fit voelt, met hen af te spreken, zodat je je mentaal weer op kunt laden. Zij kunnen je namelijk goede energie geven. Er wordt aangeraden geen energie te verspillen en voldoende rust en ontspanning te nemen. Je mag hierbij best wel lekker sporten en soms ongezond eten, maar doe alles met mate. Pas op dat, als je soms lekker op de bank hangt of van zonlicht geniet, de lekkere trek kan zorgen dat je meer wilt eten. Ontspanning kan lustopwekkend zijn. Het zal een maand van geduld en discipline worden, waarbij nervositeit en stress vermeden dienen te worden, maar over het algemeen zal dit jou wel lukken en zal je eventuele stress wel aanpakken.

Rond de 1ste kan de Volle Maan extra versterkt worden en dit kan negatief zijn. De Volle Maan zal in de Ram verschijnen. De dagen hiervoor en na kunnen mensen lichamelijk een langzaam metabolisme hebben. Dit betekent dat eten minder goed verteert en er meer kans is deze dagen aan te komen. Ook moeten we voorzichtig zijn en geen risico’s nemen, omdat eventuele kwetsuren of ziektes moeilijker oplossen. Daarnaast brengt deze maanstand minder goede mentale energie. We kunnen onverklaarbaar humeurig zijn en de mentaliteit van mensen wordt geregeld verslechterd. Er wordt aangeraden de maand relaxt op te starten en vooral te richten op eigen beslommeringen en die van vertrouwde mensen. Op zich zullen veel mensen zich terugtrekken naar mensen in hun eigen kring, waardoor het wel een periode is om tijd met geliefden door te brengen. We zullen nu toch wel toegewijd zijn en aandacht voor elkaar hebben. We doen er goed aan stress te vermijden en de rust op te zoeken. Bijzonder zal zijn dat er deze maand twee Volle Manen zijn. De 2de is 31 oktober in de Stier. Deze wordt Blauwe Maan genoemd. De spirituele betekenis van deze Maan is dat dromen waarheid kunnen worden en je dingen kunt doen, die je in je stoutste dromen niet eens kon doen. Let op dat een Maan in de Stier voor flink wat spanning kan zorgen. Onrust en onzekerheid kunnen ons parten spelen. Er kunnen mensen zijn, die niet zo goed weten wie ze zijn en dit kan rond de periode van de Volle Maan lastig zijn. Ontevreden en jaloers gedrag zijn nu niet ondenkbaar. Fysiek gezien moeten we deze tijd opletten voor virussen en andere ziekmakers. Verkoudheid, griep en natuurlijk covid-19 kunnen ons sterk beïnvloeden. Pas goed op met wie je de tijd doorbrengt en op welke plek je bent. Dit kan namelijk veel invloed op je fysieke gezondheid hebben.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mercurius beweegt van half oktober tot begin november retrograde tussen Weegschaal en Schorpioen. Mars tot half november retrograde in de Ram en Uranus tot half januari in de Stier. Neptunus beweegt tot eind november retrograde in de Vissen. Pluto komt rond de 4de uit zijn retrograde beweging in de Steenbok. Venus is niet voor niets de godin van de liefde en zal romantiek en intimiteit brengen. Relaties zullen stabiel zijn en mensen gedragen zich over het algemeen op een lieve, sympathieke wijze. Venus heeft een positieve invloed op mensen en brengt veel liefde uit het verleden terug. Niet elk persoon zal positief reageren. Ben je van jezelf jaloers, dan moet je controle houden. Datzelfde geldt voor andere emoties die mensen parten spelen. Ondanks positieve energie van Venus zullen we alert moeten zijn op negatieve eigenschappen. Er zijn over het algemeen krachtige energieën, die zorgen dat we positief met carrière, relaties, sociale contacten en financiële aspecten bezig zijn. De Zon beweegt tot 21 oktober in de Weegschaal, waardoor we serieus over daden en gedrag nadenken. Sommige mensen kunnen soms besluiteloos zijn en niet weten hoe iets op te lossen. Wel is het een perfecte tijd voor spiritualiteit, natuur en creativiteit. Mercurius zal bijna de hele maand door de Schorpioen reizen en is erg goed voor mentale energie van mensen. Dit kan ondersteunen om na te denken en ons te focussen. Mars, in de Ram, brengt flink wat vuur en maakt bepaalde mensen impulsief en vurig. Venus en de Leeuw brengen hier nuance in aan, omdat deze tot het eind van de maand in de Maagd blijven reizen. Je zintuigen zijn dan sterk als het gaat om het nemen van beslissingen en dit kan tegenhang bieden tegen planeten, die dit verzwakken. Per persoon kan dit anders uitpakken, waarbij sommige mensen beter in staat zijn beslissingen te nemen.

Neptunus in de Vis brengt krachtige energie, die vooral spirituele mensen en mensen die op emotioneel gebied sterk zijn, positiviteit brengen. Mensen die van zichzelf impulsief of intensief in het leven staan, moeten oppassen dat zij dit niet te risicovol doen, omdat er flink wat problemen kunnen ontstaan. Uranus in de Stier zal deze maand vooral voor Aardetekens lastig zijn, omdat deze de neiging geeft routines te veranderen. Aardetekens hebben moeite hiermee om te gaan en dit kan in relaties problemen geven. Vooral als de Zon de 21ste Mercurius gaat vergezellen, kan dit moeilijk uitpakken, omdat mensen moeite hebben hun gemoedstoestand onder controle te houden. Je zult voorzichtig moeten zijn in contact met anderen. Tenslotte is er een waarschuwing als gevolg van een aantal krachtige planetaire invloeden, die de gezondheid van mensen beïnvloeden. Ten 1ste de intense Mars in de vurige Ram, die impulsieve emoties en impulsiviteit brengt. Daardoor hebben mensen de neiging met veiligheid te spelen. Er wordt aangeraden attent te zijn in contact met anderen. De kans op problemen is levensgroot aanwezig en Mars zorgt niet alleen voor conflicten, maar ook voor meer kans op coronavirus, maar ook op SOA als je onveilig vrijt. Kijk uit voor stressvolle situaties, omdat er mensen zijn, die ondoordacht en zelfs arrogant kunnen handelen. Ten 2de zal Saturnus in de Waterman mislukking en onverantwoordelijkheid geven, waardoor er onverwachte tegenslagen zijn. Pluto en Jupiter in Steenbok kunnen beschermende energie bieden aan mensen die verantwoordelijk en sympathiek in het leven staan. Mensen die dit echter niet zijn, kunnen zeer intense problemen krijgen. Heb je hier zelf last van, tracht er dan met mensen over te praten en toom je negatieve gedrag zoveel mogelijk in. Heb je er geen last van, dan moet je wel opletten voor mensen die hier wel problemen mee hebben, omdat zij jou hier lastig mee kunnen vallen.

Loading…
Share This