Maandhoroscoop Weegschaal

De horoscoop van het sterrenbeeld Weegschaal lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 23 september t/m 22 oktober - Juni 2023

Algemeen
Juni wordt wellicht een relaxte maand, waarin je in een opperbeste stemming bent om er op uit te trekken en leuke dingen te doen. Het is een prima periode voor het maken van afspraken en genieten van eten, drinken en andere geneugten van het leven. Het is een prima maand voor ontspanning, sport en artistieke bezigheden. De dingen die je doet, wil je het liefst met mensen uitvoeren waar je bij kunt ontspannen. Ook zijn er momenten dat je alleen wilt zijn om tot rust te komen. De maand begint met Jupiter in de Noordelijke Maanknoop in Stier. Deze transit bevordert overvloed en ontwikkeling, zowel persoonlijk als financieel. U kunt onverwachte voordelen ontvangen of verborgen talenten ontdekken die tot nieuwe kansen leiden. Financieel gezien, kunnen er serieuze obstakels ontstaan, dus zorg dat je maatregelen neemt om dit te voorkomen. Dit kan je doen door niet teveel risico te nemen en bescheiden in het leven te staan. De 4de zal er nog een kosmische energie op je afkomen als gevolg van de Volle Maan in de Boogschutter. Deze staat in jouw sector van communicatie, waardoor het een drukke periode wordt. De energie van de Maan is krachtig en vooral in dit teken. Het zal dan ook een periode van ontwikkeling en uitbreiding zijn. Deze energie daagt uit om risico’s te nemen en verschillende dingen uit te proberen. Of je nu de waarheid tegen iemand zegt of dat je met een spannende activiteit start de energie zal jou sterk beïnvloeden. Ook is het een periode om sociale contacten op te zoeken, omdat daar veel steun vandaan kan komen. Met al deze kosmische activiteit is het van cruciaal belang om te onthouden dat je voor jezelf moet zorgen. Rust goed uit, laad jezelf op en luister vooral naar de signalen die je lichaam aangeeft. Stel grenzen op en overbelast jezelf niet teveel. Naarmate de maand zal vorderen, komen er steeds meer gunstige energieën en zal je veel profijt hebben van Venus die naar de Leeuw reist. Deze staat in jouw sector van relaties, maar ook in die van dromen en wensen. Dit zal de 5de gebeuren en zorgen voor positiviteit en warmte in je relaties. Je brengt graag tijd door met je vrienden en koestert jezelf in hun liefde en steun die ze jou bieden. De verdere maand wordt een periode van mentale rust, waarbij dagelijkse beslommeringen weinig energie kosten. Houd je minder met zakelijkheden bezig en kijk of je adequater en efficiënter bezig kunt om meer tijd voor leuke dingen te houden. Op spiritueel gebied kan Venus prikkelen, waardoor je fantasie in de liefde en met andere sociale contacten hebt.

De 11de zal Mercurius, de planeet van communicatie, naar Tweeling reizen, waardoor je op intellectueel gebied geprikkeld wordt en je de diepten van je ziel verkent. Je geest is scherp en helder en je kunt je gedachten gemakkelijk verwoorden. Heb je een relatie, dan zal je partner niet tekortkomen en kun je de ander verwennen met avontuurlijke en passionele handelingen. Je hebt oog voor details en vindt het fijn als je partner er aantrekkelijk uitziet. Ook vind jij je eigen uiterlijk belangrijk. Je hebt het gevoel dat je midden in het leven staat en nu echt lekker kunt leven. Op sociaal gebied zal je altijd bereid zijn om een vriend of familielid te helpen, waardoor er een warm en plezierig gevoel zal ontstaan tussen jou en de mensen in je omgeving. De spirituele inslag zal tot aan de 3de week zo blijven, daarna zal je weer meer tijd en energie aan je carrière besteden. Dit zal niet betekenen dat je niet met anderen bezig bent, maar je wilt je studie en werk niet verslonzen, omdat dit er bij hoort. In je vrijetijd zal je daardoor zeker spiritueel geladen zijn. Deze periode zal een krachtige Nieuwe Maan in de Tweelingen binnenkomen. Je kunt nu veel meer bezig zijn om je aan je carrière te wijden. Je kunt vanuit verschillende perspectieve zien waarin je kunt ontwikkelen. Nu zal ook Saturnus, de planeet van discipline en toewijding retrograde bewegen. Daardoor zal jij je werk en studie ook zeker heel serieus nemen. Saturnus zorgt dat je steeds vol concentratie en aandacht bezig kunt zijn, waarbij je na kunt denken over doelen en ambities. De 21ste gaat de Zon de Kreeft binnen en ook deze energie zal kracht geven om succes en erkenning te krijgen, die je verdient. Het is tijd om verder te gaan dan alles wat je hebt gekend en jezelf schrap te zetten voor wie je aan het worden bent. De 26ste beweegt Mercurius naar de Kreeft om zich bij de Zon in de sector van je carrière te voegen. Hierdoor is er verantwoordelijkheid en kan krachtig laten zien wat jij verwacht, maar ook wat mensen van jou verwachten. De maand eindigt met Neptunus die de 30ste retrograde in jouw sector van filosofie en spiritualiteit draait. Hierdoor word je opgeroepen om diep in je innerlijke wereld te duiken en vooral op je instincten te kunnen vertrouwen en dingen te doen op gevoel en emoties.

Liefde, relaties en sociale contacten
Op liefdesgebied zal het een relaxte en intieme maand worden, doordat je zeer romantisch en dromerig bent. Je wilt leuke dingen doen en hebt niet altijd zin thuis te blijven. Heb je een relatie, dan verlang je er naar dat je partner je verwent en geregeld de liefde met je opzoekt. Gebeurt dit niet, wees dan niet teleurgesteld, maar bedenk zelf een gezamenlijke activiteit. Het kan in het eerste deel van de maand echter wel moeilijk worden als je te zorgeloos bent en dan dingen doet of zegt, die anderen kan storen. Let op dat je nadenkt over dingen die je zegt en dan vooral tegen gevoelige mensen. Let je voldoende op, dan is er weinig kans op misverstanden of onverwachte negatieve verrassingen zijn. Dit betekent echter niet dat je oneerlijk mag zijn, maar dat je genuanceerd moet zijn als je bepaalde boodschappen geeft aan mensen geeft. Mocht er een situatie zijn, waarin bepaalde dingen niet goed vallen, tracht deze dan gelijk op te lossen en leg vooral uit wat je bedoelt. Ben je single, dan kan juni een maand zijn die zeker voor verrassingen kan zorgen. Je kunt zeker veel romantische contacten met mensen hebben, waardoor je zeker geen aandacht tekort komt. Met name de eerste weken van de maand kan er zelfs een mysterieuze bewonderaar zijn, die jou subtiel berichten of signalen stuurt. Mocht je weten wie het is, dan doe je er goed aan te bedenken of jij dezelfde gevoelens hebt. Wees duidelijk in wat je wel of niet wilt. Vind je het fijn, dan kun je het lot een handje helpen, door toenadering te zoeken. Doordat je namelijk een zeer krachtige energie uitstraalt, kan de ander bang zijn om zelf contact met je te zoeken. Voor sociale en liefdesrelaties is het een prima maand om bestaande relaties te versterken en nieuwe relaties op te doen. Je wilt graag naar feesten, maar vindt het ook fijn om lekker op de bank te hangen en te genieten van relaxte mensen. Je vindt het ook niet erg om alleen te zijn. Het eerste deel van de maand zal overigens op mentaal gebied sterk zijn, maar zal je op zakelijk gebied moeite hebben om daar voldoende aandacht aan te besteden. Het tweede deel van de maand zal het andersom zijn en ben erg nuchter, waardoor je moeite hebt om tijd aan familie, vrienden en een relatie te besteden. Het zal een maand worden, waarin je moet trachten om zowel privé als zakelijk in evenwicht te komen.

Carrière en zakelijkheden
Omdat je fantasie en creativiteit geprikkeld worden, zal je mentaal gericht zijn op het vinden van plezier. Daardoor zal je de 1ste weken niet altijd in staat zijn voldoende aandacht aan zakelijkheden te besteden. Dit geldt echter meer voor mensen die bureauwerk doen of zakelijke beroepen hebben. Vooral mensen die geregeld met een deadline te maken hebben, kunnen flink wat stress ervaren en moeten oppassen dat ze zich niet overwerken of zelfs met een depressie te maken krijgen. Mensen die op maatschappelijk, sociaal of psychologisch gebied werken, zullen de hele maand op prettige wijze met werk bezig zijn. Ook mensen die een creatief beroep hebben, kunnen de hele maand profijt hebben. Let in dit geval op dat je moeite kunt hebben met administratie en financiële zaken. Houd in dit geval je verstand erbij en laat je niet teveel door emoties leiden. Het kan een succesvolle maand zijn voor mensen die als medium, alternatief arts of in andere alternatieve beroepen werken. De planetaire energie zorgt er namelijk voor dat je veel behoefte voelt om mensen te helpen. Je kunt op empathisch en sensitieve wijze met mensen communiceren, waarbij je een goed luisteraar kunt zijn. Je bent een inspirator voor klanten en in staat om mensen zowel mentaal als fysiek gezond te maken. Welk beroep je ook hebt, je weet altijd wel om een hecht contact met collega’s en zakelijke partners te hebben. Je weet heel goed wat je moet doen om mensen tevreden te stellen. Let op dat je met name in het laatste deel van de maand wat storende energieën kunt ervaren, waarbij er wantrouwen en ontevredenheid is, die voor problemen en conflicten kunnen zorgen. Let de hele maand op dat er mensen zijn die jouw goedmoedigheid wel eens kunnen misbruiken. Hierbij zijn oneerlijkheid en oplichting zeker niet ondenkbaar. Je kunt ook de hele maand moeite hebben met mensen die niet verantwoordelijk bij hun taken zijn. Bekijk wel goed of dit komt door moedwil of dat mensen emotionele problemen hebben. Wanneer je mensen hiermee helpt, zal je merken dat ze vanzelf beter functioneren. Het zal een prima maand worden om je te ontwikkelen en dan vooral door je intellectueel te verrijken. Je kunt nieuwe sociale vaardigheden aanleren, maar ook trainingen volgen om je kansen te vergroten. Financieel zal het geen gunstige maand worden als je teveel je best doet om geld te verdienen. Beter kun je gewoon tevreden zijn met wat je hebt.

Fysieke en mentale gezondheid
We staan bijna halverwege het jaar en we kunnen intense en krachtige energie ervaren door energie van de hemellichamen. Juni is een tijd van dankbaarheid, waarbij we oog krijgen voor leven en schoonheid die er te bespeuren zijn, ondanks dat de wereld steeds meer met chaos te maken krijgt. Laten we niet vergeten dat er mooie wegen zijn om de schoonheid van het leven in te zien. Kijk vooral naar de kleinere aspecten in het leven en houd je aan het spreekwoord: “Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert”. Het wordt een maand waarin we op zoek zijn naar waarheid en emoties de vrije loop laten. Vreugde en blijdschap zit hem in de kleine dingen en zullen verbinden. Let wel op dat dat de meeste mensen niet bang zijn om hun mening te uiten en gevoelens kenbaar te maken. Ook kunnen we onze talenten laten zien en is het een prima periode om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. De energieën van juni brengen ons in verbinding met ons bewustzijn, maar ook zeker onderbewustzijn, waardoor er momenten zijn dat we met onze diepste emoties in aanraking komen. We kunnen hierdoor krachtig transformeren, waarbij we zowel fysiek als mentaal ontplooien. Het is een prima periode om jezelf te verwennen met nieuwe kleding, bezittingen of verbeteringen van je leven. We staan in contact met onszelf en daardoor zijn we in staat grenzen te bepalen en deze aan anderen te tonen. Ook kunnen we keuzes maken om de waarheid te vinden, welke tot mentale en psychische wegen leiden. Benut de energie en straal deze uit. De reden, waarom we naar een maand van passie en transformatie gaan, komt door de sterke hemelse activiteiten.

Vooral de Volle Maan, Venus in Leeuw, Mercurius in Maagd, Pluto in Steenbok, de Nieuwe Maan en retrograde Saturnus zullen passionele gevoelens prikkelen en spirituele gevoelens losmaken, die zowel mentaal, psychisch als fysiek baat brengen om gezond in het leven te staan. Mercurius keert rond de 11de terug naar de Tweeling en Pluto zal een tocht in de Steenbok maken, samen met de Nieuwe Maan. We zullen te maken krijgen met de retrograde Saturnus en daarbij zullen we ook nog eens in de tijd van de Kreeft komen. Deze krachten zullen vooral de 2de helft van de maand voor passie en transformatie zorgen. De energie zal zorgen dat we het oude loslaten en het nieuwe omarmen. Relaties zullen te maken krijgen met verschuivingen, welke kunnen zorgen voor fijne, maar ook voor mindere tijden, waarbij fysieke en mentale pijnen voor kunnen komen. Het verleden kan hierdoor terugkomen, waarbij disbalans en trauma’s ontstaan, met een karmische kracht, die relaties kan verstoren. Aan de andere kant biedt deze energie prima kansen om te ontwikkelen en lekker in het leven te staan. Mocht je merken dat je emoties onder druk komen, dan wordt aangeraden hier toch wel een weg in te vinden. Ben jij je bewust van de energie, dan zal er genezende werking van uitgaan. Toch kunnen veel mensen erg kwetsbaar zijn en is het dus belangrijk om je niet te open op te stellen en emoties onder controle te houden. Lukt dit niet, dan kunnen we emoties op anderen botvieren en zullen we fysiek geraakt worden. Per sterrenbeeld kan dit weer op een andere wijze optreden en zal de beïnvloeding mentaal en/of fysiek plaatsvinden.

De maand zal voor de Weegschaal in principe lekker verlopen, maar je zult alert moeten zijn dat je niet teveel het vertier opzoekt. Je hebt wel eens de neiging meer risico’s te nemen en denkt niet altijd na over belangrijke zaken in het leven. Je wilt veel tijd aan je privéleven besteden en kunt daardoor de zakelijke kant uit het oog verliezen. Aangezien je wat zakelijke beslommeringen kunt hebben, zijn er problemen mogelijk. Je doet er goed aan balans te vinden, zodat je beide kanten van je leven voldoende aandacht geeft. Heb je de eerste weken veel werk, dan kun je stress ervaren. Je doet er in dat geval verstandig aan om juist in die periode een weekendje te plannen. Het zal je veel rust geven en je leven een positieve boost geven. Let in het eerste deel van de maand op dat je bevattelijk kunt zijn voor bepaalde allergieën en dan vooral als het eten en drinken betreft. Mocht je niet helemaal doorhebben welke producten dit zijn, dan doe je er goed aan dit te laten testen. Weet je waar je allergisch voor bent, zorg dan dat je in de gaten houdt welke ingrediënten er in producten zitten. De klachten kunnen namelijk verergeren en je moet opletten dat je er niet ziek van wordt. Overigens zal je gezondheid tot de 21ste uitstekend zijn, maar in de laatste helft van de maand zal dit veranderen. Tracht voldoende ontspanning te nemen en let vooral op dat je gezonde voeding gebruikt en verslavende producten probeert te vermijden. Op zich zal de energie er goed voorstaan om dit te stoppen, maar doe dit dan in de tweede helft van de maand.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Er ontstaat in juni krachtige en transformerende energie, die je kunt gebruiken om een doelgericht leven te creëren. Maak verbinding met je innerlijke wijsheid, door tijd te nemen om contact met je innerlijke zelf te leggen. Het is een tijd van meditatie of het aanleggen van een dagboek. Luister naar fluisteringen van je hart en laat ze je leiden naar je hoogste doel. We krijgen de 1ste week te maken met de vurige Volle Maan van de 4de om 5:43 uur, die deze hele week in staat is spiritueel te beroeren. Venus verschuift de 5de van de Kreeft naar Leeuw en daardoor kunnen we de eerste dagen flink wat emoties ervaren. Deze kunnen we soms verbergen om ze er daarna in alle intensiteit uit te gooien. Deze planeet verblijft hier tot 9 oktober en zal dus veel invloed houden. Mensen hebben de neiging theatraal gedrag te vertonen binnen een relatie en in de romantiek. Het zal een periode worden, waarom we gestimuleerd worden om de liefde en erotiek op te zoeken. Verliefdheid kan een sterke rol spelen, zowel voor gebonden mensen als singles. Let op dat ontrouw en een breuk op de loer kunnen liggen. Deze 1ste week krijgen we ook te maken met de conjunctie tussen Jupiter en Noordelijke Maanknoop in de Stier. Deze energie kan ons bewegen mogelijkheden te zoeken om te ontwikkelen en dromen na te streven. Deze verbinding geeft ons meer kans om doelen en wegen te vinden om te bereiken wat we al een tijd van plan zijn. De energie biedt hulp bij dingen die we op gebied van financiën, carrière en materiële aspecten bewerkstelligen. Je kunt nu best wat risico nemen, omdat er vele kansen zijn om financiële armslag te creëren en financiële meevallers af te dwingen. De Volle Maan staat in Boogschutter en deze stand zal ons vooral intellectueel en op gebied van eerlijkheid stimuleren. Tot aan de periode van de Nieuwe Maan kunnen we profijt van deze kracht hebben. We ervaren verlichting van ons leven en kunnen meer de drang hebben de wereld te ontdekken en nieuwe mogelijkheden op te zoeken. Ambities worden versterkt en we staan open voor spirituele entiteiten om ons heen. Prima periode voor mediums en paragnosten om boodschappen door te krijgen en deze door te geven. Omdat de Volle Maan een driehoek vormt met Cheiron in de Ram is er genezende en transformerende werking, waardoor emotionele wonden verdwijnen en we een nieuwe periode in kunnen gaan. Tegelijkertijd nodigt een vierkant met Saturnus in Vissen uit om angsten onder ogen te zien en negatieve denkpatronen of gedragingen los te laten, die ons tegenhouden om volledig van het leven te genieten. Kun je volledig gebruik maken van de kosmische krachten, dan zal je de eerste en tweede week vernieuwen en opladen om het tweede deel van de maand fris in te gaan.

Venus zal dus de 5de naar de Leeuw gaan en tegenover de retrograde Pluto in de Waterman staan, wat veel tegengestelde krachten brengt. De Leeuw wekt hierbij betrouwbare energie in de romantiek op. De meeste mensen kunnen door deze energie met hun diepste gevoelens in contact komen en hierdoor is er toch veel mogelijk. We staan nu namelijk creatief en speels in het leven. Er is echter een waarschuwing. Heb je een mindere relatie, dan zal je op moeten letten. Verlangens kunnen hormonen op hol brengen, waardoor verkeerde beslissingen mogelijk zijn. Weerstand tussen Venus en Pluto levert spanning op, waarbij we aan de ene kant op zoek zijn naar relaties en een liefdevolle verbinding. Aan de andere kant kunnen we een soort bindingsangst ervaren. Gebruiken we de energie op een stabiele wijze, dan kunnen we nieuwe overtuigingen krijgen en zullen we juist voor relaties zorgen, die echt wat te bieden hebben. De 8ste ontstaat er een kosmisch kruispunt ontstaan tussen Venus in Leeuw en de Noord- en Zuidknoop. Ook deze energie zal er toe bijdragen dat er nieuwe kansen op liefdesgebied komen. Deze energie zal het enthousiasme en de passie stimuleren voor diegenen die het gevoel hebben dat ze in hun liefdesleven vastzitten. Hierdoor kunnen ze er niet alles uithalen wat ze graag willen. Venus vormt een vierkant met de Zuidknoop in Schorpioen, wat intense emoties naar boven brengt. Mensen kunnen aan de ene kant een sterke drang naar vrijheid ervaren, terwijl er aan de andere kant juist emotionele problemen kunnen ontstaan. Tracht balans te vinden. De 11de zal Mercurius naar de Kreeft reizen en gaat Pluto weer naar de Steenbok. Je kunt hierdoor nieuwe ideeën krijgen, diepgaande gesprekken voeren en intellectueel versterken. Deze transit is geschikt om te leren, les te geven, sociale contacten te maken en kennis met anderen te delen. Pas op dat we mentaal gezien nog wel eens het contact tussen onze ziel en ons lichaam kunnen verliezen. Er wordt aangeraden te mediteren, te sporten, emoties er uit te gooien en contact met de natuur te houden. Pluto zal met energie komen, die voor veranderingen en verschuivingen zorgen. Dit kan intense onrust brengen, omdat transformaties zorgen dat mensen gestrest kunnen raken bij het nemen van beslissingen. Op 18 juni zal de Nieuwe Maan om 6:39 verschijnen, maar zoals we al stelden is de energie van de Maan al vanaf de 1ste dag sterk aanwezig. De retrograde Saturnus in Vissen gaat hier een krachtige verbinding met de Maan aan. Daardoor is er de rest van de maand een sterke energie, die zorgt dat mensen meer discipline zoeken en er verantwoordelijkheid opkomt. Dit kan een gunstige werking op de Aarde en mensheid hebben, waarbij er een grotere kans is op meer vrede op de Aarde.

De kosmische stand geeft ons lessen, hoe te gedragen en hoe aanpassingen te maken, die rust in ons leven brengen. De nieuwe Maan stimuleert innerlijke wijsheid en onze intuïtie, waardoor we aan kunnen voelen welke richting we op gaan. Neptunus in Vissen versterkt dit, waardoor er heel wat mogelijk is in dit laatste deel van de maand. Daarbij kunnen emotionele volwassenheid ontwikkeld en problemen overwonnen worden. De 19de zal Jupiter een sextiel met Saturnus vormen. Jupiter in Stier brengt zegeningen van voorspoed, terwijl Saturnus in Vissen uitnodigt contact met ons astrale lichaam te maken en dromen in de gaten te houden. Saturnus zal inmiddels tot 4 november een retrograde beweging in de Vissen maken. We worden gedwongen minder naar onszelf te kijken, maar gericht te zijn op anderen. Er kunnen deze periode momenten zijn dat er demonstraties zijn, waarbij mensen vragen naar veiligheid en betere sociale regelingen. Mensen zijn nu meer geneigd om gemeenschappelijke doelen na te streven en elkaar te steunen. Het is een tijd om nieuwe ideeën te krijgen, door oude denkwijzen te veranderen. De 21ste zal de Zon de zomerzonnewende in de Kreeft opstarten. We gaan een tijd in van het verzorgen van de zwakkeren in onze samenleving, waarbij genezing en emotionele reflectie belangrijk zullen zijn. De hemelse gebeurtenis heeft een speciale betekenis en symboliseert een tijd van overvloed, groei en overwinning op duisternis. Het is een prima periode om emotionele bagage los te laten en te zorgen dat onze gezondheid een positieve boost krijgt. Het eind van de maand gaat Mercurius naar de spirituele Kreeft, waar deze zich bij de Zon voegt. Daardoor hebben de meeste mensen veel empathie naar anderen en kunnen emotionele behoeftes getriggerd worden. Luister vooral naar emoties en minder naar je ratio. Ook nu is het een periode van verwerken van trauma’s en andere emotionele wonden. Daardoor is het dus echt een maand, waarin we het een en ander achter ons laten als we vertrouwen op onze intuïtie en vanuit ons hart communiceren. Neptunus start de 30ste een retrograde beweging in de Vissen en zal tot 6 december deze beweging maken. De transit nodigt uit naar binnen te kijken en de diepere betekenis achter dromen en verlangens te onderzoeken. De retrograde stand is een tijd om illusies of wanen los te laten die ons ervan weerhouden ware doelen na te streven. Het is een tijd om oppervlakkigheden los te laten en ons te richten op belangrijk zaken in ons leven. We sluiten de maand verstandig en liefdevol af.

Loading…
Share This