Maandhoroscoop Weegschaal

De horoscoop van het sterrenbeeld Weegschaal lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 23 september t/m 22 oktober - April 2021

Algemeen
Je moet deze maand opletten dat je niet teveel afgaat op de kracht van anderen. Beter vertrouw je op je eigen talenten en vaardigheden. Je moet wel opletten dat het een maand wordt, waarin je concentratie niet altijd even goed is. De kans op fouten is dan mogelijk en je zult jezelf constant voor moeten houden dat je beter bescheiden en relaxt blijft. Zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid wordt aangemoedigd, maar in moeilijke situaties kun je beter wel om je heen kijken. Vraag advies en zoek steun bij geliefden of andere mensen die je vertrouwt. Je kunt dan wel het beste mensen vragen, waarvan je zeker weet dat ze je kunnen helpen. Je voorkomt dan teleurstelling. Het is dan ook een maand, waarin je mentaal en emotioneel niet altijd even lekker in je vel zit. Er zijn spanningen mogelijk en er kunnen momenten zijn dat je moeilijk alles in de juiste banen kunt leiden. Let hierbij op dat je humeur te wensen over kan laten en je dan in gedrag en bewoordingen niet altijd even zachtzinnig bent. Er is zelfs een grote mogelijkheid dat je te overhaaste handelt en dan de verkeerde beslissingen neemt. Er wordt echt op aangedrongen om je in gezelschap bescheiden en sympathiek te gedragen, zelfs als je dit even minder zo voelt. Je egoïsme kan ook wel eens belemmerend werken en contacten in de weg staan. Dit zal vooral negatieve invloed hebben de zakelijke samenwerkingen. Breng hier dus balans in aan en spaar op deze wijze je energie. Doe je dit niet, dan kan je nog wel eens met overbelasting te maken krijgen. Toch zal je over het algemeen, deze maand een flinke lading positieve energie op je afkrijgen. Vooral het 1ste deel van de maand zijn er zeer gunstige kosmische energieën. Deze periode ben je zelfstandig en kun je veel initiatief nemen om prestaties te behalen. Je kunt door je sociale karakter mensen ontmoeten en afspraken maken, waardoor je je zeker niet verveelt. Je kunt t/m de 18de leuke activiteiten ontplooien en bent avontuurlijk ingesteld. Vanaf de 19de zal de energie meer naar je zakelijke leven gaan, maar dat betekent niet dat je sociaal niets meer doet. Je blijft het avontuurlijke toch ook wel in je houden. Je zult echter wel gericht zijn op werk of studie en kunt ideeën die je eerder in de maand opdeed nu uitwerken.

Liefde en relaties
De Weegschaal kan deze maand juiste beslissingen nemen over een geliefde. Je was hier misschien eerst wat bang voor, maar nu sta je er volledig achter. Mensen die een mindere relatie hebben, kunnen de knoop doorhakken. Voor anderen komt er een prachtige maand om gevoelens te tonen. Het belangrijkste is om tactvol en zonder druk op een geliefde te reageren. Toon je kwaliteiten om op een empathische wijze in het leven te staan. Gebonden mensen kunnen hun relatie flink verbreden. Singles hebben nu veel meer kans om een nieuwe relatie te vinden. De maand april biedt veel intimiteiten. Je verlangt er naar gevoelens en gedachten te delen met mensen die je dierbaar zijn. Je kunt teleurgesteld raken als ze dit niet doen. Er wordt aangeraden om je doelen niet te hoog te stellen en vooral niet te gevoelig te zijn als mensen geen tijd voor je hebben. Heb je een relatie dan wil je veel tijd aan je partner besteden, maar verwacht je dit ook van de ander. Je wilt ontdekken welke gevoelen en ideeën je partner heeft, maar kunt hier ver ingaan. Hierdoor kun je je partner overspoelen met je diepste emoties en die zijn niet altijd even positief. Tracht hier een balans in te vinden en controleer jezelf als je merkt dat emoties de overhand nemen. Ben je single dan ben je op zoek naar iemand die serieus is en heb je behoefte te overdenken welke dingen je aan jezelf wilt veranderen. Het kan een duidelijke kijk op jezelf geven, waardoor er een mogelijkheid is dat je jezelf zeer sterk kunt verbeteren. De kans, dat je in de nabije toekomst een persoon aantrekt, die jou zal bekoren, neemt hierdoor zeker toe. De periode vanaf de 14de zal Venus een zeer positieve energie op jouw liefdesleven geven. Dit betekent dat er een relaxte energie komt, waardoor er meer stabiliteit is. Wel zal de intense passionele energie minder worden. Maar vurigheid zal dan overgaan in houden van en een intellectuele band met mensen in je omgeving. Als je gebonden bent, kan je relatie verbeteren en intensiveren. Zakelijk bezien zal je de hele maand in staat zijn om doelen voor ogen te houden en ze eventueel bij te stellen als je merkt dat je niet efficiënt en adequaat bent. Je hebt goed door waartoe je in staat bent en kent jezelf goed genoeg om de juiste dingen te doen. Hierdoor ervaar je de hele maand veel concentratie en kun je bereiken wat je wilt. Let op dat je zuiver in je handelen blijft, omdat je anders de rekening gepresenteerd krijgt. Goede en zuivere beslissingen zullen tot positiviteit leiden. Onzuivere zaken zullen echter een sterke negatieve invloed hebben. Over het algemeen zal april een fijne maand zijn met veel positieve communicatie en fijne contacten. Je bent charmant en liefdevol en kunt veel positiviteit laten zien. Deze periode zal je erg veel geluk kunnen ervaren en dit zal jou inspireren om als single romantische ontmoetingen, te hebben. Gebonden mensen zullen vooral open en eerlijk zijn, waardoor er veel aandacht is voor je partner en andere mensen.

Carrière en zakelijkheden
Normaal gesproken zijn Weegschalen mensen die graag samenwerken en het eigenlijk niet fijn vinden als er conflicten zijn. Ze hebben al helemaal een hekel aan ruzie en mensen die niet redelijk kunnen communiceren. In april hangt er een bijzondere energie en vind je het prettig om wel de competitie aan te gaan, maar dan op een eerlijke wijze. Je kunt er zelfs van groeien als er concurrenten zijn. Het zal dan ook een maand worden, waarin je in staat bent vol enthousiasme de strijd aan te gaan. Dit kan gaan om zakelijke aspecten, waarbij je zeer goed in staat bent juiste keuzes te maken. Het kan echter ook gaan om sociale aspecten, waarbij je anderen af kunt troeven door hard te werken en vooral adequaat en efficiënt bezig te zijn. Het wordt zeker geen makkelijke maand, omdat er onenigheid kan zijn, die te maken heeft met zakelijke middelen en financiën. Je moet al je energie inzetten om er op goede wijze uit te komen en dingen te bereiken. Het is een maand om allerlei problemen op te lossen en achterstallige taken af te ronden. Ideeën die je hierover hebt, zullen het eerste deel van de maand ontstaan, maar houd er rekening mee dat de resultaten pas in het tweede deel ontstaan of zelfs in een latere maand. Je doet er verstandig aan vooral je sympathieke en empathische vermogens te gebruiken om ook daadwerkelijk tot oplossingen komen. Mensen die al een tijdje rondlopen met het idee om een nieuwe carrière op te starten, zullen deze maand goede kansen krijgen dat dit ook daadwerkelijk gebeurt of dat de eerste verkennende gesprekken plaatsvinden. Mensen die een eigen bedrijf ambiëren, kunnen deze maand een goede energie ervaren. Op gebied van financiën zal er na de 14de een krachtige energie optreden. Wil je een lening aanvragen of investering doen dan kun je dit deze periode het best doen. De energie zal je vasthoudend en krachtig maken, waardoor er goede mogelijkheden zijn. Heb je zakelijke gesprekken, zorg dan dat je kunt laten zien waar je het over hebt en wat je tot nu toe gedaan hebt. Wat betreft andere inkomsten zal er echter niet altijd veel mogelijk zijn. Je inkomen gaat niet naar beneden, maar zal ook zeker niet verbeteren. Wil je meer verdienen dan moet je een strategie bedenken en het liefst het eerste deel van de maand. Er is dan een prima energie en de kansen zijn dan het grootst.

Mentale en fysieke gezondheid
De natuur zal zich oprichten, uiteindelijk opbloeien en voor pracht zorgen. We zullen beschermd worden en met grote positieve verandering te maken krijgen. De periode naar Pasen begeleidt de Maan ons om alle kracht op te nemen. Er zijn sterke aanwijzingen dat we nog even moeten doorbijten, maar dat er een periode aan zit te komen dat de mensheid, natuur en de wereld een positieve tijd ingaan. Van alle tekens hebben de Weegschalen in april te maken met de meeste stress. Dit zal op privégebied negatiever wegen dan op zakelijk gebied, waar je je energie over het algemeen goed gebruikt. Vooral in de thuissituatie en in je sociale leven kunnen er de meeste spanningen optreden. Let op dat je gezondheid hierbij in de gaten houdt en jezelf tot rust maant als je merkt dat je behoefte aan rust hebt. Het belangrijkst is om je met je eigen zaken te bemoeien en je niet druk te maken over de handelswijze van anderen. Dat zal een hoop rust geven. Mocht je merken dat je je toch gespannen voelt, trek er dan even lekker op uit en geniet van de buitenlucht. Je kunt ook de rust vinden door soms lekker op de bank te hangen met een leuke film of interessant boek. April is een periode die je moet benutten om de rust te zoeken en je innerlijke evenwicht te herstellen. Voor de Weegschaal wordt het een maand om je weerstand te vergroten, zodat je immuun blijft voor virussen en bacteriën. Het zal belangrijk zijn schadelijke gewoontes af te leren. Rook je teveel, dan moet dit al helemaal een belangrijk aandachtspunt zijn. Dit beïnvloedt namelijk niet alleen de functie van de longen, maar ook de werking van je zenuwstelsel. Je denkt namelijk dat roken je helpt relaxt te blijven, maar dit is niet waar. Je hersenen worden namelijk geprikkeld om steeds meer te nemen en uiteindelijk kan je er ziek van worden. Ook overmatig alcoholgebruik dien je onder controle te krijgen, omdat je lever en andere organen kwetsbaar kunnen zijn. Bedenk dat april een prima maand is om verslaving aan te pakken. Let op dat je je goed blijft kleden als je naar buiten gaat, omdat de weersomstandigheden wisselend zijn. Het is aan te raden vitamines, trainingen en positieve gevoelens te gebruiken om je fysiek en mentaal te versterken. De Weegschaal vrouw doet er goed aan zich deze maand te laten onderzoeken. Niet dat je ziek hoeft te zijn, maar het maakt je mentaal rustiger als je weet dat alles goed is. Ook de Weegschaal man moet, ondanks goede energieën, opletten dat symptomen niet veronachtzaamd worden. Nu kunnen bepaalde zaken nog met medicijnen verholpen worden. Negeer je klachten dan bestaat de kans dat eventuele ziektes verergeren.

Tegenstellingen vanuit de Maan zullen verwarring, maar ook een ontwaking geven
De periode van de Nieuwe Maan van 12 april om 04:32 naar de Volle Maan van 27 april om 05:33 kenmerkt zich door een gigantische kracht, omdat we met een Supermaan te maken krijgen. We kunnen vermoeidheid uit de vorige periode overgaan tot een zeer krachtige energie. Hierbij kunnen er inspiratie en opwinding ontstaan, die ons een intens positief gevoel kunnen geven. Deze twee weken zal ook Pluto een sterke energie brengen en een geheimzinnige gloed geven die emoties versterkt. Let op dat de kracht zo groot zal zijn, dat eb en vloed intenser zijn en wij als mens ook sterk aangetrokken worden. Ook wij bestaan voor een groot deel uit water en zullen dit ook zeker merken. Daarbij zal de Volle Maan door de intense Schorpioen reizen en ook dit brengt heel wat mysterie en spiritualiteit met zich mee. Het kan een tijd zijn, waarin we te maken krijgen met mysterieuze invloeden, geheimen en hogere krachten die over de wereld rondwaren. Dit kan een verrassende invloed op wereldleiders hebben en er kan zelfs een vreedzame energie vanaf komen. Er kan echter ook een trilling over de Aarde trekken, waardoor er meer kans op rampen kan zijn. Op persoonlijk gebied kunnen we te maken krijgen met de ruimte om onszelf te erkennen en vertrouwen in onszelf te hebben. Veel mensen kunnen nu een diepe en passionele energie ervaren, waarbij er een sterk verlangen is naar vrijheid, romantiek en erotiek. Waar een positieve kracht is, zal echter ook de universele wet van de dynamische balans gelden en kan het negatieve sterk naar voren komen. Pluto en Mars kunnen namelijk ook strenge energie brengen en vooral vlak voor, tijdens en vlak na de periode van de Volle Maan. Er zal dan ook een zeer sterke tweedeling in de maatschappij zijn, waarbij we geregeld heen en weer geslingerd worden tussen links en rechts, goed en slecht, warm en koud, nuchter en emotioneel en nog meer tegenstellingen. Pluto in de Steenbok kan flink wat kou in harten brengen en Mars in de Kreeft meer hitte en passie in emoties. Trauma’s uit het verleden kunnen ons parten spelen, maar er zijn ook mooie momenten. Bijzonder aan deze Volle Maan zijn de vibrerende krachten die er los kunnen komen, door de oppositie met Uranus. Deze kan ons verwarren, maar ook laten ontwaken. We zullen meer in staat zijn los te komen van het moeilijke jaar dat achter ons ligt.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Alle planeten, behalve Pluto die een retrograde beweging gaat maken, zullen met directe beweging door de hemel reizen. Of we nou wel of niet met corona te maken hebben, er is vooruitgang te boeken. We zullen ons als mens niet meer zoveel laten tegenhouden. Overal kunnen er dingen gebeuren, die zorgen dat onze maatschappij zo mogelijk open zal gaan. We moeten nog steeds voorzichtig zijn, maar kunnen ons meer veroorloven. Gedurende de hele maand zal de Maan invloed hebben en zoals we zeiden vooral vanaf de 12de. April start met Venus in Ram ‘achter’ de Zon, waardoor we deze planeet niet waarnemen en in de onderwereld is. Daardoor kunnen we veel loslaten van het verleden, waardoor problemen op de achtergrond komen te liggen. Dit gaat vooral over grote problemen die ons leven beïnvloeden, maar alledaagse problemen gaan natuurlijk wel door. De Zon en Venus in Ram worden gezien als krachten om het leven te zuiveren. Hierbij doen we er goed aan de krachten te gebruiken om nuttige dingen voor onze ontwikkeling te doen. Mercurius zal deze maand efficiënt reizen. De planeet begint in de Vissen, waardoor romantiek, sensitiviteit en romantiek belangrijk voor mensen kunnen zijn. De 3de reist de planeet naar de Ram en zal t/m de 18de zorgen voor vuur, actie, maar ook veel scherpte onder mensen. We doen er goed aan op woorden en daden te letten en niet te impulsief en assertief te zijn.

De 19de verhuist Mercurius naar de Stier. Dit is een tijd, waarin mensen veel nadenken over het verleden en hoe ze veilig de toekomst in kunnen. Venus beweegt halverwege de maand richting de Stier, waardoor we veel liefde en warmte ervaren. We voelen ons meestal erg fijn en kunnen genieten van al het moois in de natuur en sociale contacten. De Zon volgt de 19de Mercurius naar de Stier en zal Venus en Uranus gezelschap houden. Het is uniek als vier hemellichamen in één teken staan, omdat de energie dan extra sterk is. In aanwezigheid van Uranus kunnen mensen opstandig worden. Ze willen er op uittrekken en leuke dingen doen, maar als dit door maatregelen niet kan, zijn er mensen die er fel tegen zullen ageren. We raden mensen aan hier paal en perk aan te stellen. Protesteren is een groot recht, maar zal meer nut hebben als dit op een sympathieke wijze gebeurt. Mars brengt een groot deel van de maand door in de speelse Tweeling en dit zal t/m de 22ste gericht zijn op activiteiten en leuke contacten met mensen waar we van houden. Vanaf de 23ste reist Mars naar de Kreeft en dit geeft dwingende energie om te bereiken wat we willen, maar dan kunnen mensen tegenover elkaar staan. Zelfs mensen die normaal gesproken niet overtuigend zijn, kunnen dit nu wel zijn. Het is een periode, waarbij we bewust worden welke gevoelens ons het meest raken. Pas op dat er onbewuste storende emoties uit het verleden kunnen zijn.

Voordeel van Mars is dat deze ons als een soort schild beschermt en veel schadelijke energie absorbeert. Daarbij zal er een sterke verbinding zijn tussen Mars en Mercurius en zal de Maan geregeld bescherming bieden. We noemden al eerder de kracht van de Maan en deze zal nog meer versterkt worden door andere kosmische invloeden. We noemden Pluto, Mars en Uranus, maar Saturnus, Jupiter en Neptunus brengen, vanuit een heliocentrisch knooppunt, ook krachten. Neptunus veroorzaakt verwarring vanuit gedachten, die er helemaal niet zijn. Mensen kunnen soms dingen beweren, vanuit argumenten die niet na te trekken zijn. Dit kan vanuit onwetendheid komen, maar ook vanuit duistere energie, die ons beïnvloedt tot het maken van onverantwoorde keuzes. Saturnus zal een positieve kracht brengen, waardoor mensen zeer ambitieus kunnen zijn. Jupiter zal een versterkende werking op andere krachten hebben en dit kan dus soms goed uitpakken, maar soms ook negatieve krachten brengen. Wat en hoe dit ook gebeurt, hangt af van hoe wij ermee omgaan. Hoe goed een energie ook is, ga jij er negatief mee om, dan zal deze voor ellende zorgen en andersom geldt hetzelfde met negatieve energie, waar we weer positief mee omgaan. Luisteren we naar intuïtie en blijven we verantwoord en sensitief naar mensen of situaties, dan kunnen we prima momenten meemaken en zijn we in staat om een nieuwe periode van ons leven in te gaan.

Loading…
Share This