Maandhoroscoop Weegschaal

De horoscoop van het sterrenbeeld Weegschaal lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 23 september t/m 22 oktober - December 2023

Algemeen
Weegschalen komen meestal charmant en sympathiek over, maar het kunnen toch ook koppige mensen zijn, die zich graag vasthouden aan eigen normen en waarden. Dit heeft als voordeel dat je iemand bent die erg betrouwbaar is en zeker tracht anderen op verantwoorde manier tegemoet te treden. Nadeel is echter, dat je soms de neiging hebt je teveel vast te houden aan eigen standpunten. Daar moet je deze maand opletten, omdat Saturnus prominent in het universum staat, waardoor je een machtig en krachtig gevoel hebt en deze ook wilt gebruiken om de dingen te doen die gedaan moeten worden. Daarnaast zal de passionele Mars ook aan jouw kant staan en dit zorgt ook nog eens voor een heftige kracht, waardoor je moeite hebt om je in te tomen. De Zon zal een storende werking op je hebben, waardoor je op moet letten dat je mensen in hun waarde laat. Je kunt soms te heftig reageren als dingen anders gaan dan jij eigenlijk wilt. Echter een beschermende factor hierbij kan zijn dat Venus liefdevolle energie op je loslaat, waardoor je jezelf uiteindelijk kunt beschermen. Het is echter steeds belangrijk na te denken en juiste keuzes te maken, zodat je in staat bent op een evenwichtige manier in het leven te staan. Er zullen een aantal planeten in het zuidelijke deel van je teken staan. Voor de Weegschaal kan december daardoor een maand zijn, waarbij privékwesties en sociale contacten belangrijk voor je zullen zijn, dan je mentale gestel en je carrière. Er kunnen veel activiteiten en afspraken zijn, waarbij vooral familie een belangrijke rol kan spelen. Met name de laatste week zullen er planeten zijn die in je sector van familie verblijven en dit zorgt ervoor dat er veel sociale contacten mogelijk zijn. Ook zijn er planeten die in het centrum van je teken staan, waardoor er meer behoefte zal zijn om te reizen en te communiceren. Mensen die plannen hebben om te gaan reizen, dienen in de gaten te houden dat er storende energieën zijn. Hierdoor moet je je goed voorbereiden en zake overdenken, zodat er geen onnodige problemen komen. Tenslotte zijn er ook nog planeten die in jouw sector van communicatie staan, waardoor je je wilt ontwikkelen en graag met een nieuwe opleiding wilt starten. De energie staat er in ieder geval prima voor, waardoor er goede vooruitzichten zijn om jezelf in de nabije toekomst te ontwikkelen.

Liefde en relaties
Er zal deze maand zeker veel kans op romantiek zijn en niet alleen in de feestdagen. De planeten kunnen geregeld zeer gunstig staan, waardoor er kans op erotiek en spanning zal zijn. Dit zal echter niet alleen op erotiek gebaseerd zijn. De planetaire energie wijst er op dat er een sterke link zal zijn tussen een liefdesrelatie en je financiële activiteiten. Hierbij lijkt het dat erotiek zo sterk gekoppeld is aan financieel winstbejag dat er gewaarschuwd wordt om dit niet te overdrijven en zeker geen dingen te doen die over normen en waarden heen gaan. Er wordt gewaarschuwd voor een zwangerschap en dan met name voor mensen die geen stabiele of vaste relatie hebben. Je moet erg voorzichtig zijn dat je niet ongewenst zwanger raakt of dat jij iemand zwanger maakt als dat niet gepland was. Vrij in dit geval dus het liefst veilig en neem geen onnodige risico’s. In het contact met familie lijkt er toch een donkere planetaire invloed te zijn. Deze kan met name tijdens de kerstdagen ontstaan, waardoor je de neiging hebt de feestdagen op een heel andere manier te vieren, dan je de afgelopen jaren gedaan hebt. Je hebt er een beetje genoeg van om steeds hetzelfde patroon aan te houden en hebt behoefte aan wat meer passie in je leven. Heb je die mogelijkheid dan is het een prima maand om een vakantie te plannen en dan niet naar de meest gangbare vakantiebestemmingen. Je wilt iets unieks en zal er alles aan doen een plek te vinden, waar je je gevoelens kwijt kunt. Heb je een partner die van verrassingen houdt, dan kan deze met iets zeer spannends komen. Zo niet, dan zal jij zelf de spanning opzoeken, maar zal je dit wel met een geliefde of familie doen. Overigens zal je de gehele maand zoeken naar verandering en avontuur. Je lijkt er niet alleen met de feestdagen genoeg van te hebben om steeds hetzelfde te doen, maar ook daarvoor zal je dit gevoel hebben. Het zal dus een maand zijn, waarin je jezelf opnieuw leert kennen. Er kunnen gevoelens in je loskomen, waarvan je niet eens wist dat je ze had. Je zult hier wel geduld bij op moeten brengen, omdat je anders te snel wilt gaan, wat dan ongeluk kan brengen. Gebonden mensen zijn zeer energiek en enthousiast en dat zal de erotische band met hun partner zeker ten goede komen. Je kunt bijzondere middelen en maniertjes gebruiken, die je partner zeker op zullen winden. Singles zijn zeer sociaal en actief in de liefde. Ze zullen niet afwachten en op zoek zijn naar een spannend seksleven. Het is dan ook zeker geen maand om voor een vaste relatie te gaan. Je wilt daten en spanning en het kan wel gebeuren dat je meerdere mensen op het oog hebt. Er kan opwinding zijn en je zal geïnteresseerd zijn in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om mensen te ontmoeten. Het is een prima maand om te experimenteren en je vindt het spannend om via blind dates of via vrienden mensen te ontmoeten.

Werk en financiën
Op zich staan de planeten niet in een verkeerde positie, waardoor je zeer doelgericht bent in datgene wat je in gedachten hebt. Het zal echter wel een maand zijn, waarin je echt het geduld op moet kunnen brengen om plannen en doelen samen te stellen, maar deze pas volgend jaar kunt implementeren. Zorg voor een planning en breng orde aan in alles wat je in gedachten hebt, maar ga ze niet uitvoeren. Daar is december niet de maand voor. Het is niet alleen belangrijk om de dingen te ordenen die je wilt, maar ook om een tijdplanning te maken, zodat je ook kunt plannen wanneer iets klaar moet zijn en wanneer je er werkelijk mee kunt beginnen. Het eerste deel van de maand is hectisch, waarbij je veel werk op je afkrijgt. Het is echter wel een goede maand om jezelf te ontwikkelen. Waar nieuwe plannen en doelen beter volgend jaar gebruikt dienen te worden, zal je bij huidige taken en doelen veel winst behalen. Je hebt een sterke drang om geld te verdienen en ervaart veel passie om dit te bewerkstelligen. Veel van wat je doet, zal ook zeker lukken, maar je moet voorzichtig zijn en je passie onder controle houden. Het kan in dit geval een financieel gezonde maand zijn, met veel kansen en mogelijkheden. Je bent het eerste deel van de maand ook zo krachtig dat je prima leiding kunt geven, zelfs als je die taak helemaal niet hebt. Je hebt een erg heftig tempo en moet er opletten dat je anderen niet voorbijstreeft als zij eigenlijk de leiding hebben. Doe je dit teveel, dan zijn er aanwijzingen dat er heftige situaties uit voort kunnen komen. Merk je aan jezelf dat je woedend kunt reageren, toom jezelf dan in en laat de woede er niet uitkomen. Je kunt altijd nog beheerst aangeven dat je ergens boos om bent. Let in het midden van de maand op dat er in contact met collega’s chaos kan ontstaan, wat zich op verschillende gebieden kan oriënteren. Dit kan gaan om deadlines, systemen die uitvallen of problemen onderling. In het tweede deel van de maand zal het kalmer worden en weet je jezelf meer te beheersen. Het is een prima periode om van de feestdagen te genieten en je kunt ook zeker plannen maken om het werk even te laten liggen. Is dit niet mogelijk, zorg dan tussendoor voor voldoende slaap en ontspanning. Mensen met een eigen bedrijf wordt gewaarschuwd voor een sterke verandering, die verstrekkende gevolgen kan hebben. Wanneer je hier overdacht en relaxt mee omgaat, kan het je uiteindelijk zeer veel goeds opleveren. Ga je er onverantwoord mee om door te snel te veel te willen, dan zal je in de problemen komen. December zal een maand van belangrijke veranderingen zijn en van fantastische prestaties, waarbij je onzekerheid kunt overwinnen en door hard te werken een goede ontwikkeling meemaken.

Fysieke en mentale gezondheid
Het kan een bijzondere maand worden, doordat de beheerste, balanszoekende Weegschaal deze maand minder naar balans zoekt en veel passionele gevoelens ervaart. Dit zorgt ervoor dat je vooral de eerste drie weken erg krachtig bent en een uitstekende gezondheid kunt hebben. Echter, je werkt hard en kunt jezelf wel eens voorbij lopen en er dan na de derde week achter komen dat je gezondheid opeens een stuk zwakker is. Je kunt dan veel stress ervaren als gevolg van drukke werkzaamheden die je gehad hebt. Deze stress kan ervoor zorgen dat je zowel mentaal als fysiek in de problemen komt. Er wordt dus met klem op aangedrongen om je fysieke en emotionele gesteldheid de eerste weken veel aandacht te geven. Zorg voor voldoende beweging door bijvoorbeeld meer te fietsen en geregeld te wandelen. Ook sport kan de stress verlichten, maar dat geldt alleen voor mensen die weinig lichamelijk zwaar werk verrichten. Het is belangrijk om een goede nachtrust te hebben en jezelf tussendoor ook te ontspannen. Mensen die last hebben van winterdepressie kunnen hier maatregelen voor nemen door een zonvakantie te plannen of een speciale hoogtezon in huis te hebben. Het is tenslotte erg belangrijk dat je veel tijd met familie en vrienden doorbrengt, omdat deze je spanning ook kunnen verminderen. De Weegschaal is van nature sympathiek en warm. Doordat je deze maand last kunt hebben van gevoelens van irritatie en woede kan je deze wel eens uiten. Mensen kunnen daar moeite mee hebben, doordat ze dit niet van je gewend zijn. Er wordt aangedrongen deze gevoelens te controleren en eventuele boosheid of woede de kop in te drukken. Het is voldoende in woorden aan te geven dat je iets niet leuk vindt. Mensen zullen dan waarschijnlijk ook heus wel doen wat je vraagt. Voor 2024 wensen we je een zeer gelukkig en gezond jaar toe, met veel rust, liefde en warmte. Ook wensen we je een financieel voordeling jaar toe.

De magische kracht van de Volle Maan in de Kerstperiode en Oud en Nieuw
We hebben te maken met een bijzondere afsluiting van het jaar, waarbij er een betoverende energie van de Volle Maan, in de mystieke Kreeft, zal ontstaan. Deze kunnen we al tijdens de kerstperiode ervaren. Dit kosmisch schouwspel van ongekende proporties wordt doordrenkt van emotionele energie die ons op verschillende niveaus kan raken. De Volle Maan zal diepe emotionele krachten in ons los gaan maken. De Kreeft is immers heerser over het rijk der emoties, familie en huiselijkheid. Mensen zullen meer dan ooit tijdens de kerstperiode en Oud en Nieuw hun vertrouwde omgeving opzoeken. De familiebanden, de warmte van huiselijke omgevingen en onze gevoelens zullen dan ook alle aandacht krijgen. Emoties vinden hun hoogtepunt in dit kosmische spektakel. Sommigen van ons zullen zich buitengewoon gevoelig en intuïtief voelen, als antennes die de subtiele trillingen van het universum opvangen. Het is een uitmuntend moment om te mijmeren over onze emotionele behoeften en verbinding te zoeken met degenen die ons het meest dierbaar zijn. Dit kunnen ook overleden mensen zijn, waardoor er veel emoties vrijkomen, maar er ook een diep geluk kan zijn, voor dat wat we in het leven hebben mogen ontvangen van geliefden. Familiebijeenkomsten en het delen van hartverwarmende momenten met onze geliefden beloven uitzonderlijk bevredigend te zijn. De Volle Maan nodigt uit om ons onderbewuste naar de oppervlakte te brengen.

Vergeten herinneringen en diep weggestopte emoties kunnen opduiken, als een kans om oude wonden te helen en emotionele blokkades op te ruimen. In de dagen rondom deze Volle Maan is het cruciaal goed voor onszelf te zorgen. De emotionele intensiteit zou als kosmische golf over ons heen kunnen spoelen, en daarom is voldoende rust en zelfzorg van groot belang. Laat meditatie, yoga en het nemen van ontspanningsoefeningen innerlijke stromen van emoties in balans brengen. De Kreeft-Volle Maan, herinnert eraan onze intuïtie te omarmen en in contact te blijven met onze diepste gevoelens. Een tijd van emotionele genezing breekt aan, als een zachte bries die helende energieën met zich meebrengt. Deze bijzondere gelegenheid nodigt ons uit om te reflecteren op ons huis en de thuisomgeving, om een veilige en liefdevolle ruimte te cultiveren. We willen dan ook adviseren om de gehele laatste week van dit jaar te gebruiken open te stellen voor de kracht van de Volle Maan in Kreeft en te richten op liefde, familie en emotionele groei. Het is een tijd om te omarmen wat werkelijk belangrijk is in ons leven en om onze harten wijd open te zetten voor de diepte van menselijke emoties. In deze hemelse vertelling van de nachtelijke hemel, laten we ons leiden door de melodieuze klanken van het universum en de gloed van de kosmische liefde. Laten we dit magische moment verweven met de betovering van de Kerst en de goddelijke krachten, die ons zullen ondersteunen als we het goede nastreven.

Algemeen overzicht voor de maand december
We kunnen aan het begin van de maand de invloed van de Zon ervaren, die eind november in oppositie stond met Jupiter. Hierdoor ervaren we de eerste dagen een gebrek aan realiteitszin en optimisme. Het is raadzaam voorzichtig te zijn met overdreven verwachtingen en de realiteit in acht te nemen. Aan het begin van december hebben we ook te maken met de bloedmaan van 27 november, die in Tweelingen stond en emoties kon vergroten. Dit kan ook nu nog positieve en negatieve gevolgen hebben. We merken dat we nog steeds in staat zijn dingen los te laten die we beter niet meer doen. Dit leidt tot veranderingen in ons leven. Deze zullen we zeker nog de eerste week van december opmerken. Daarbij hebben we nog steeds te maken met retrograde bewegingen van Mars, die tot 12 januari in de Tweeling beweegt, Jupiter die tot het eind van de maand retrograde in de Stier beweegt, Uranus tot januari retrograde in Stier en Mercurius in de Steenbok. Vooral Mercurius en Neptunus brengen energie die tijdens communicatie verwarring en misverstanden brengt. We laten ons er echter niet toe leiden dat liefdesaffaires ons hoofd op hol brengen, want persoonlijke vrijheid is belangrijker. Mercurius beweegt vanaf 1 december in Steenbok en blijft daar tot 23 december. In deze periode verlangen we naar respect, en kan er wat onrust zijn. Dankzij deze positie kan conservatief denken naar voren komen, vooral als het gaat om relaties en droge humor. Daarom is het belangrijk duidelijk en kritisch te zijn in gesprekken met anderen. Mensen kunnen gevoelig zijn en conflicten zijn moeilijk op te lossen. Neptunus zal echter de 6de uit haar retrograde beweging komen en voorwaarts in de spirituele Vissen reizen. Daardoor zal er meer ruimte komen om de maand open, warm en spiritueel te belijden. Venus zal tot 4 december in de Weegschaal verblijven. Tijdens deze periode is er een onbewust sterk belang naar relaties, waardoor er onder mensen meer balans en harmonie is. Dat is de sleutel tot geluk en een aangename sfeer onder de mensen. Echter, als het om serieuze beslissingen gaat, kunnen mensen nog wel eens onzeker zijn. Vanaf de 4de zal Venus tot de 29ste in de Schorpioen staan. In deze periode zullen veel mensen op zoek zijn naar mensen met een mysterieuze geest. Het is moeilijk verleiding van het verbodene te weerstaan. Daardoor hebben mensen minder last van taboes, maar gelukkig kunnen velen van ons dit wel onderdrukken. Deze maand zullen natuurlijk de kerstperiode en de nieuwjaarsviering belangrijk zijn, maar het lijkt wel alsof het een rustige periode zal worden. Mensen zullen voelen dat het meer zal gaan om warmte en liefde met mensen in de omgeving, maar ook in het algemeen. De drukte die er normaal voor deze periode is, zal een stuk minder worden dan afgelopen jaren. Er zal echter wel wat opwinding zijn als gevolg van Venus en Mercurius zijn, die gecombineerd beschouwd worden als planeten van liefde en intrige.

Dit zou genoeg moeten zijn om te begrijpen wat ons te wachten staat op het gebied van relaties en romantiek. En er zijn genoeg redenen om te geloven dat de emotionele component in deze periode extreem hoog zal zijn, voornamelijk vanwege de verschillende bewegingen van planeten in december. Het is ook de moeite waard om de retrograde van Mercurius extra te vermelden. Wanneer deze planeet zo beweegt, geeft dit flink wat volharding, vastberadenheid en zelfvertrouwen. Let wel op dat er vooral aan het eind van de maand soms wat onrust kan zijn, bij mensen die hier teveel mee bezig zijn. Je hoeft hier niet mee bezig te zijn alsof alles ‘moet’. Ga er relaxt mee om en wees niet te angstig in de acties die je onderneemt. Het 1ste deel van december zal de minst voorspelbare periode zijn. De Zon staat in Boogschutter en blijft daar tot de 22ste. Daarbij is er een samenstand tussen de Zon en Mars die in de Schorpioen staan. Dit leidt tot een toename van vastberadenheid onder mensen met krachtige energie en persoonlijkheid. Dit is dus een periode van krachtige actie en nastreven van doelen. Er kunnen gevoelens bij mensen zijn dat niet alles in orde is. De kans op het nemen van verkeerde beslissingen is aanzienlijk. Aan de andere kant zal het onmogelijk zijn om eventueel ontstane crises te negeren. Mensen kunnen namelijk soms minder sterk zijn in het zich houden aan gemaakte afspraken of deze zelfs verbreken. Zakelijk gezien kan dit betekenen dat zakelijke partners van plan zijn je als leverancier te vervangen of je kunt klanten verliezen. In een relatie kan het betekenen dat een partner iets anders gaat doen, dan je verwacht. Mocht er zoiets gebeuren, dan wordt aangeraden dit gelijk aan te pakken en te zorgen dat je er stappen in onderneemt. Daar zal december belangrijk in zijn. Haast je niet om je zorgen te uiten en blijf bescheiden en nuchter. Je kunt anders ongegronde dingen zeggen of beledigend zijn voor een partner, collega of geliefde. Als we de energie op de juiste manier gebruiken, kunnen we bereiken waar we naar verlangen. Neptunus zal nog steeds in Vissen verblijven en daar tot eind maart 2025 blijven. Gedurende deze tijd voelen we grote mentale kracht. Als we vaak genoeg en met geduld over iets nadenken, zullen we ongetwijfeld krijgen wat we willen. Wees niet te rustig en vrijgevig, omdat je anders in financiële moeilijkheden terechtkomt, wat uiteindelijk tot existentiële problemen kan leiden. Het midden van de maand reist Mercurius richting de Boogschutter om hier tot 14 januari te verblijven. Daarnaast beweegt Mars tot 4 januari ook in dit teken, waardoor mensen wel wat meer de neiging hebben om extra te strijden om eigen overtuigingen te laten overwinnen. Dat kan problemen meebrengen, omdat er een rusteloze en tegelijk avontuurlijke energie zal hangen. Er wordt aangeraden om deze periode veel meer te bewegen door te sporten of culturele aspecten aandacht te geven.

De planetaire combinatie is over het algemeen erg gunstig, omdat morele aspecten sterk zijn. We kunnen de neiging hebben om te handelen en te zorgen dat onze omgeving rustig en vreedzaam blijft. Ruzie tussen mensen kan ontstaan, maar er zijn anderen, die hier dan gelijk in willen bemiddelen. Het kan een periode zijn waarin we op zoek zijn naar religie, filosofische vraagstukken, spiritualiteit, maar ook naar politieke kwesties. Er zal meer duidelijkheid zijn over kwesties die ons in het begin van december dwarszaten. Er zal gelegenheid zijn meer richtingen te vinden om ons te ontwikkelen. In de professionele sfeer is het tijd eerder gestarte projecten af te ronden en de vruchten ervan te plukken. Let op de kleinste veranderingen en pas je beslissingen dienovereenkomstig wel omzichtig aan. Gebonden mensen kunnen zich beter niet zo gedragen dat er conflicten met hun geliefden uitgelokt worden. Krijg je deze periode eenmaal een conflict dan zal deze erg moeilijk op te lossen zijn. Beter laat je problemen dus los en ga je je richten op de fijne dagen die er aan gaan komen en de fijne emoties die dit met zich meebrengt. In het laatste deel van december is het de laatste kans voor degenen die op zoek zijn naar liefde om een laatste sprong naar geluk te maken. Venus, gesteund door Mars, zal de liefde in het leven brengen, waardoor er kansen zijn, om de romantiek te versterken. Let op dat er tijdens de periode van de retrograde Mercurius problemen kunnen zijn met de sociale communicatievaardigheden van mensen. Toch zal dit nu onder invloed van de andere kosmische energieën minder impact hebben. Daardoor zal de liefde veel makkelijker zijn intrede doen en is het eind van het jaar een zeer goede periode om de romantiek hoogtij te laten vieren. Er wordt aangeraden om je open te stellen voor plekken waar onbekende mensen komen, omdat er veel leuke momenten uit voort kunnen komen en je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Zowel in de kerstperiode als tijdens Oud en Nieuwe zullen we onder invloed van Venus een warme en fijne energie ervaren, die versterkt wordt door andere planeten. In de zakelijke sfeer is het einde van het jaar een tijd om behaalde successen even te consolideren, maar wel even los te laten. Er is niets nieuws toe te voegen, behalve misschien dat er wat meer contacten tussen collega’s onderling zijn en er een bijzondere vrolijkheid is, die kan leiden tot leuke evenementen. Beoordeel je collega's niet streng en wees blij als er een goede sfeer hangt. De 29ste zal Venus naar Boogschutter reizen en er tot 23 januari blijven. Deze periode kan een intieme relatie worden ontwikkeld via avontuurlijke gevoelens. We leren graag iets nieuws, dus is het geen wonder dat mensen met dezelfde intentie elkaar aantrekken. Het zal dan ook een uitstekende afsluiting van het jaar worden mede met de kracht van de Maan, die zorgt voor magische en liefdevolle krachten. We wensen je dan ook een zeer gezond en spiritueel 2024 toe met veel liefde en warmte en vooral ook veel goedheid naar andere mensen toe.

Loading…
Share This