Maandhoroscoop Weegschaal

De horoscoop van het sterrenbeeld Weegschaal lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 23 september t/m 22 oktober - Februari 2020

Algemeen
Februari kan een veelbelovende maand worden, met veel geluk en voorspoed. Je zult je ontpoppen als een zelfverzekerd persoon en gaat graag uitdagingen aan. Als gevolg daarvan kan je prima beslissingen nemen en kun jij je naam steeds meer verbeteren. Je kunt dan ook werken aan een goede reputatie op de plek waar jij werkt. Let op dat niet alles evengoed zal gaan en dat er heus obstakels kunnen zijn. Je bent vitaal en wilskrachtig genoeg om alles wat minder goed gaat aan te pakken. Bijzonder aan deze maand is dat er een spirituele kracht is, die jou positief raakt. Er wordt aangeraden deel te nemen aan spirituele of religieuze activiteiten. Ben je gelovig, dan is het zelfs een zeer goede maand om op bedevaart te gaan. Saturnus en de Zon zullen in het 4de huis van bezittingen staan. Er wordt aangeraden deze maand geen investeringen te doen die met grondbezit of vastgoed te maken hebben. Er zijn anders mogelijkheden op grote verliezen. Vanaf de 16de kunnen er op financieel gebied overigens wel kansen komen. Met name buitenlandse reizen en vergaderingen kunnen zeer goede berichten opleveren, waardoor er groei in je bedrijf is of ontwikkeling van jouzelf. Let op dat niet iedereen het even goed met je bedoelt en zorg dat jij in ieder geval jezelf onder controle houdt. Je kunt dingen zeggen of doen, waar misverstanden vandaan komen. De kans op conflicten is zeker niet klein. De maand begint de eerste dagen nogal intens en er kunnen veel activiteiten zijn, die jou nogal gestrest maken. Het lijkt wel alsof alles op je afkomt. Loop er niet voor weg, maar ga er vol in, dan zal je er heus doorheen komen. De 3de en de 4de zijn juist erg ontspannend. Het is verstandig hier gebruik van te maken en te genieten van je partner en andere geliefde mensen. Er wordt aangeraden de auto te laten staan en meer te wandelen en te fietsen. Je kunt nog wel eens lui zijn, maar dat kun je nu dus zeker even loslaten en fysiek actief zijn. De 5de t/m de 7de zal je weer gas terugnemen en worden het wat saaie dagen, maar dan kun je wel mentaal opladen. De 8ste t/m de 10de ben je uitgerust en kun je op een actieve, enthousiaste wijze te werk gaan. De 15de en de 16de is er intellectuele en filosofische energie, die je kunt gebruiken voor nieuwe ideeën en plannen. De 19de en 20ste ben je zeer creatief en ook erg nuchter en kan dit tot zeer interessante ontwikkelingen leiden. Let de 25ste t/m de 27ste op dat er mensen zijn, die hun emoties niet de baas kunnen. Dit kan nog wel eens voor problemen zorgen. De laatste dagen van de maand kunnen zeer spannend en opwindend zijn.

Liefde en relaties
Voor de Weegschaal zal de planetaire energie sterk zijn, waarbij je veel ondersteuning en liefde kunt ondervinden. De gezamenlijke energieën zorgen ervoor dat negatieve aspecten in je liefdesrelatie of in andere relaties overwonnen worden. Je moet niet lijdzaam toekijken, maar actief blijven bij problemen of als je denkt dat deze er komen. In februari zal de sector van familie versterkt worden, waardoor er veel harmonie is en je goed met mensen op kunt schieten. Ook in contact met vrienden en anderen zal je veel waardering krijgen, wat zorgt dat je lekker in je vel zit. Je hebt veel zelfvertrouwen en kunt zowel in de liefde als vriendschappen prima functioneren. Het wordt een maand, waarin je liefdesleven zich positief kan ontwikkelen. Let op dat je aan het begin van de maand voor een moeilijke en serieuze keuze komt te staan. Je zult niet altijd begrijpen wat je moet doen om oplossingen te vinden, maar uiteindelijk zal het wel lukken. Tijdens deze periode kun je, als single, met een nieuwe relatie te maken krijgen. Let op dat er singles zijn, die met wat spannende energieën te maken krijgen, die jou wisselvallig maken. Je zult dan beslissingen moeten maken. Je bent aan de ene kant warm en liefdevol, maar aan de andere kun je juist afstandelijk en koud zijn. Over het algemeen kan jij hier wel mee omgaan, maar wees alert dat je wel met storingen te maken kunt krijgen. Je sociale leven spannend zijn met de tijd die je aan familie en je gezin kunt geven. Vruchtbaarheid is deze periode zeer sterk en daardoor straal je ook een erotische energie uit. Er wordt voor deze maand voorspeld dat singles hierdoor veel kans krijgen om nieuwe mensen te ontmoeten, waarbij hun sociale leven erg opwindend is. Er is ruimte leuke activiteiten en sociale contacten. De 1ste week kan binnen een relatie de romantiek te wensen overlaten. Je zult het een en ander op moeten lossen en dat kan moeilijk zijn. Deze week is voor singles echter geweldig met veel ruimte voor romantiek. Je bent niet te stoppen en zoekt de spanning op. De 2de week zullen Weegschalen na moeten denken over keuzes die ze maken, waarbij ratio en emotie tegenover elkaar staan. Verkeerde keuzes kunnen problemen geven, waardoor je in de liefde verantwoord moet blijven. Heb je een mindere relatie, dan kan dit een moeilijke periode zijn. Ben je single, dan moet je opletten dat je niet met de verkeerde persoon in zee gaat. De periode van de 12de tot en met de 15de ben je aantrekkelijk en kunnen mensen je niet weerstaan. Deze periode zal de liefde in een relatie goed zijn en zal je als single kans maken om een leuke nieuwe partner. Ook de periode van de 20ste tot de 22ste zal je erg aantrekkelijk zijn. Je vindt het daarbij ook erg leuk om te flirten, waarbij gebonden mensen op moeten passen dat ze niet over grenzen gaan. Na de 25ste ben je sociaal en relaxt en besteedt je veel tijd aan vrienden en familie.

Carrière en zakelijkheden
Je zult je familie hard nodig hebben, omdat er wat turbulentie is. Familie- of emotionele aspecten kunnen zorgen dat je op je werk minder of juist goed kunt functioneren. Doordat er een goede planetaire energie hangt, zal je professionele leven toch evenwichtig zijn. Je kunt de belangen van anderen beter even naar de achtergrond schuiven. Het gaat uiteindelijk om doelen die jij voor jezelf stelt. Dit betekent niet dat je egoïstisch bent, omdat je wel kunt samenwerken. Februari kan één van de betere periodes van dit jaar zijn. Je bent intellectueel sterk en kunt je communicatief goed uiten. Anderen zullen je waarderen en erkennen voor wat je doet en wie je bent. Concentreer je zoveel mogelijk op het bereiken van belangrijke doelen en daarna pas op triviale zaken die je uit kunt stellen. Mensen die gericht zijn op het verbeteren van hun carrière maken een prima maand mee. Ze zullen zich niet alleen ontwikkelen, maar hebben ook plezier met dat wat ze bereiken. Mensen die een nieuwe carrière ambiëren of nieuwe baan zoeken, zullen uitstekende krijgen. Mensen die een eigen bedrijf hebben, zullen in februari in staat zijn vernieuwing aan te brengen en zich te ontwikkelen. Ook mensen die een nieuw bedrijf starten of pas hebben opgestart, kunnen prima energie ervaren. Overigens zal er niet voor iedereen succes zijn. Je moet wel op het juiste moment met een bedrijf starten of nieuwe projecten aannemen. Wil je succesvol zijn, dan kan dit alleen als je een goed plan en duidelijke doelen hebt. Financieel is het een maand voor risico’s met investering of onroerende goederen. Pas op bij het afsluiten van leningen of als je anderen geld leent. Voor beiden zal de energie deze maand niet goed zijn. De 1ste week zal je veel plezier in je werk hebben en zullen leidinggevenden en collega’s jou erg waarderen. Let op dat je niet teveel plezier maakt, omdat dit ook wel ten koste van je werk kan gaan. De 2de week dien je veel na te denken over stappen die je moet nemen om succesvol te zijn. Je hebt veel energie en het is de 12de t/m de 14de verstandig om lekker te sporten en andere activiteiten te doen. De 16de doe je er goed aan vrienden te vragen je te ondersteunen bij problemen die je hebt. Vanaf de 20ste ben je intellectueel erg sterk, maar is het verstandig zo nu en dan even lekker de frisse buitenlucht op te zoeken om je hersenen wat extra energie te geven.

Mentale en fysieke gezondheid
Weegschalen kunnen moeite hebben zich te motiveren om fysiek actief te zijn. Gaat het om een handicap of ben je wat ouder, dan is het natuurlijk logisch. Merk je dat je lui bent en je niet in wilt spannen, dan is het anders en doe je er goed aan je te concentreren op de vraag wat je kunt doen om gemotiveerd te worden. Je kunt dit doen door met vrienden te sporten of te kijken welke sport of activiteit je leuk vindt. Voor ieder mens zal er iets leuks zijn. Je kunt daarna beslissen wat voor jou de juiste keuze is. De periode van de 12de tot de 14de heb je veel energie en ben je actief in sport en omgang met anderen. Je kunt deze energie gebruiken voor liefde, sport en andere activiteiten. De dagen daarna zal je gezond zijn en maak je juiste keuzes en vind je evenwicht tussen je zakelijke en privéleven. De periode van de 20ste tot de 26ste doe je er goed aan geregeld naar buiten te gaan. Je bent avontuurlijk en is het een prima periode voor een spannende buitenactiviteit. Het Weegschaalkind is een creatief persoontje. Ouders en school moeten in de gaten houden dat het kind liever met tekenen, zingen of andere creatieve zaken bezig is en minder met gangbare schoolvakken. Het is daardoor verstandig het kind veel ruimte voor creativiteit te geven. Voor de Weegschaal wordt aangeraden serieus met gezondheid om te gaan. Zijn er symptomen voor een ziekte, dan kun je beter naar een specialist gaan en een uitgebreid onderzoek aan te vragen. Met name de gewrichten, longen en tanden dien je in de gaten te houden. Vrouwen zullen voedingsproducten moeten gebruiken om hun huid gezond te houden. De man moet zich concentreren op communicatie met anderen, waarbij empathie en sympathie zeer belangrijk zijn. Ook is het belangrijk roken, alcohol en te vette of suikerrijke voeding af te leren, omdat deze je gezondheid schaden.

Algemeen overzicht voor alle tekens
We hebben te maken met de doorvoer van Saturnus in de Steenbok, die tot half januari 2023 blijft. Er is een karmische energie, die onbewust doorwerkt en om de circa 30 jaar plaatsvindt. Er zullen duidelijke veranderingen komen, die op onszelf en de wereld invloed hebben. Omdat onze karma in het geding is, moeten we alert zijn op eigen gedrag en het verleden, die invloed hebben op de manier hoe deze energie ons mentaal en fysiek raakt. Saturnus in de Steenbok is gericht op een duidelijke visie en veel mannelijke energie. We zullen meer dan de afgelopen jaren de zwaarte van het leven ervaren. Mensen zullen vaker in opstand komen, maar ook de natuur zal terugslaan in hoe wij met de Aarde omgaan. Oorlogen, milieuperikelen en andere negatieve gedragingen zullen een karmische werking hebben. Toch zal er ook veel energie zijn om juist positief met deze energie om te gaan. Er zullen veel mensen zijn, die juist zeer positief gedrag laten, waaruit beloningen en andere positieve zaken komen. Er wordt aangeraden om eerlijk te zijn, maar wel respect te hebben voor hoe anderen in het leven staan. Een ieder kan zijn eigen keuzes maken en eigen energie opwekken. De laatste keer dat Saturnus in de Steenbok reisde, is alweer circa 30 jaar geleden toen de wereld in een nieuwe fase kwam. De koude oorlog kwam tot een einde en ook de Golfoorlog van 1991 had een grote weerslag op de wereld. Het was een periode van een nieuwe wereldorde. Nog verder terug zien we in de jaren 60 van de vorige eeuw dat we druk bezig waren met de strijd in de ruimte en de rechten van de mens. Denk aan Gagarin, Martin Luther King en Kennedy, waarbij de perikelen tussen de VS, China en Rusland even rust kregen. De vraag is wat Saturnus in de Steenbok nu voor ons in petto heeft. Er is ook een conjunctie tussen Saturnus, Pluto en Jupiter in dit teken en er zijn nog veel meer planetaire invloeden. We zullen dan ook zeker merken dat er op politiek en economisch gebied veel staat te gebeuren en dat er veranderingen komen wat betreft de wereldorde. De 9de zal de Volle Maan om 8:34:35 in de Leeuw verschijnen. Dit is een interessante gebeurtenis, omdat er flink wat activiteit is met de Zon, in de Waterman, en de verbinding met Mars en Mercurius. Daarnaast zal zelfs Vesta in de Stier invloed hebben, omdat de Zon en Maan een vierkant met die asteroïde vormen, die zelf een verbinding aangaat met Uranus. Er zal Vuur genoeg zijn met de Maan, Mars en Venus, waardoor er mensen zijn, die de energie te intens vinden. Normaal gesproken zouden we feestelijke energie bij de Volle Maan ervaren, maar dat zal nu anders zijn. We kunnen met vele vragen zitten en zullen positieve, maar ook negatieve spanningen ervaren. Gebruiken we deze energie verantwoord en sympathiek dan zal er een goede karma van ons afkomen. De 14de hebben te maken met Valentijnsdag, waarbij kanttekeningen te plaatsen zijn. De laatste jaren is deze uitgegroeid tot een zeer commerciële dag, waarbij we zelfs hebberig konden zijn. Er wordt geadviseerd het klein te houden. Geef wat geld uit aan een goed doel en geef een partner of een andere geliefde veel aandacht en een klein teken van liefde. Dit zal karmisch meer goeds aan relaties brengen. Doe eens iets extra’s met een lief kaartje of een lekker ontbijtje, maar laat ook liefde zien aan mensen in je omgeving, zoals grootouders, ouders of anderen in je omgeving die dit verdienen. Bedenk dat liefde en warmte uiteindelijk veel meer waard zijn dan al het geld in de wereld. Februari lijkt een maand te worden, waarin je aandacht aan je karma kunt schenken, door er voor je medemens te zijn en te zorgen dat behoeftige mensen ondersteund worden. Heb oog voor het verdriet van anderen en geef een extra teken dat je er voor anderen wilt zijn. Verder is het belangrijk aandacht te hebben voor de tegenstellingen in de wereld en de milieuproblemen waar we mee te maken hebben. Het gaat er uiteindelijk om dat we de planeet leefbaar houden voor ons nageslacht. Volwassenen dienen deze maand te kijken naar hun eigen gedrag en onderkennen dat zij een voorbeeldfunctie hebben. Jongeren dienen te kijken naar hoe zij ouderen kunnen ondersteunen. Het is belangrijk te bedenken dat plezier en liefde fijn zijn, maar dat we met zijn allen een maatschappij te runnen hebben. Laten we deze maand niet alleen denken aan nu, maar ook aan de toekomst van onze kinderen.

Loading…
Share This