Maandhoroscoop Weegschaal

De horoscoop van het sterrenbeeld Weegschaal lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 23 september t/m 22 oktober - Juni 2020

Algemeen
Juni wordt wellicht een makkelijkere en relaxte maand dan eerder dit jaar. Je bent in een opperbeste stemming om er op uit te trekken en leuke dingen te doen. Het is dan ook een prima maand voor het maken van afspraken en genieten van eten, drinken en andere geneugten van het leven. Het is ook een prima maand voor hobby’s, sport en artistieke bezigheden. De dingen die je doet, wil je het liefst met mensen uitvoeren waar je goed bij kunt ontspannen. Ook zijn er momenten dat je alleen wilt zijn om tot rust te komen. Het wordt een maand van mentale rust, waarbij dagelijkse beslommeringen weinig spanning geven. Er wordt aangeraden minder met zakelijkheden bezig te zijn en te kijken of je adequater en efficiënter met je werk om kunt gaan. Je was daar de laatste tijd misschien minder aan toegekomen of door het corona in de problemen gekomen. Kun je effectief en adequaat met je werk omgaan, dan houd je meer tijd over om leuke dingen te doen. Op spiritueel gebied zal je wel eens erg diep in gedachten zijn, waarbij je dagdroomt over warme en liefdevolle energieën. Met name Venus kan jou hierbij flink prikkelen. Je hebt hierdoor veel fantasieën, waardoor je in de liefde en met andere sociale contacten leuke dingen kunt bedenken. Heb je een relatie, dan zal je partner zeker niet tekortkomen en kun je de ander verwennen met avontuurlijke en passionele handelingen. Je hebt oog voor details en vindt het fijn als je partner er aantrekkelijk uitziet. Ook vind jij je eigen uiterlijk erg belangrijk. Je hebt het gevoel dat je midden in het leven staat en nu echt lekker kunt leven. Op sociaal gebied zal je altijd bereid zijn om een vriend of familielid te helpen. Dit zal je een warm en plezierig gevoel geven en je kunt er wel eens mee bezig zijn extra tijd aan andere mensen te besteden. Je vindt dat mensen langs elkaar heen leven en wilt daar doorheen breken. De spirituele inslag zal je tot aan het midden van juni blijven. Daarna besteed je meer tijd en energie aan je carrière. Dit zal niet betekenen dat je niet met anderen bezig bent, maar je wilt je studie en werk niet verslonzen, omdat dit er bij hoort. In je vrijetijd zal je daardoor zeker spiritueel geladen zijn. Het is wel erg belangrijk dat je in de gaten blijft houden dat het corona op de achtergrond nog steeds een grote rol kan spelen. Blijf dus voorzichtig.

Liefde en relaties
Op liefdesgebied wordt het een relaxte en intieme maand, omdat Venus een warme en liefdevolle energie geeft. Daarnaast zal de Zon veel energie brengen, waardoor je romantisch en dromerig bent. Omdat beide in de Tweeling bewegen, wil je leuke dingen doen en heb je niet altijd zin om thuis te blijven. Heb je een relatie, dan verlang je er naar dat je partner je verwent en geregeld de liefde opzoekt. Gebeurt dit niet, wees dan niet teleurgesteld, maar bedenk zelf een gezamenlijke activiteit. Het kan in het eerste deel van de maand echter wel moeilijk worden als je te zorgeloos bent en dan dingen doet of zegt, die anderen kan storen. Let op dat je nadenkt over dingen die je zegt en dan vooral tegen gevoelige mensen. Let je voldoende op, dan is er weinig kans op misverstanden of onverwachte negatieve verrassingen zijn. Dit betekent echter niet dat je oneerlijk mag zijn, maar dat je genuanceerd moet zijn als je bepaalde boodschappen aan mensen geeft. Tussen de 9de en de 18de is er voor de liefde heel erg veel energie, zodat zowel gebonden mensen als singles veel mogelijkheden krijgen om liefde te ervaren. Je moet opletten dat de Zon en Neptunus een plein vormen en dat er rond de 11de onzekerheid optreedt. In deze periode neem je liever niet te grote beslissingen. Mocht er een situatie zijn, waarin bepaalde dingen niet goed vallen, tracht deze dan gelijk op te lossen en leg vooral uit wat je bedoelt.

Ben je single, dan kan juni een maand zijn die voor verrassingen zorgt. Je kunt zeker veel romantische contacten met mensen hebben, waarbij je geen aandacht tekort komt. Met name de eerste weken van de maand kan er een mysterieuze bewonderaar zijn, die jou subtiel berichten of signalen stuurt. Mocht je weten wie het is, dan doe je er goed aan te bedenken of jij dezelfde gevoelens hebt. Wees duidelijk in wat je wel of niet wilt. Vind je het fijn, dan kun je het lot een handje helpen, door toenadering te zoeken. Doordat je namelijk een krachtige energie uitstraalt, kan de ander bang zijn zelf contact met je te zoeken. Voor sociale en liefdesrelaties is het een prima maand voor versterken van bestaande relaties en nieuwe relaties op te doen. Je wilt naar feesten, maar vindt het fijn om lekker op de bank te hangen en te genieten van relaxte mensen. Je vindt het ook niet erg alleen te zijn. Het 1ste deel van de maand zal overigens op mentaal gebied sterk zijn, maar je hebt moeite om je volledig op je zakelijke leven te richten. Het 2de deel van de maand zal het andersom zijn en ben je op je carrière gericht, waardoor je minder tijd aan familie, vrienden en relatie besteedt. Vanaf de 21ste zal dit langzamerhand beter worden en kun je ratio en emoties in balans brengen, waardoor de rest van de maand zoals zakelijk als in de liefde veel goeds brengt. Tussen de 25ste en 27ste kun je wat onzekerheid ervaren en heb je moeite te laten zien wie je bent en wat je graag wilt. Je voel je nog wel eens bekeken en dat kan jou belemmeren bij wat je graag wilt..

Carrière en zakelijkheden
Er is even veel minder stress en hierdoor worden je fantasie en creativiteit geregeld geprikkeld worden. Je zal de eerste weken van de maand niet altijd in staat zijn voldoende aandacht aan zakelijkheden te besteden. Dit geldt wel meer voor mensen die bureauwerk doen of administratieve beroepen hebben. Vooral mensen die geregeld met een deadline te maken hebben, kunnen wat stress ervaren en moeten oppassen dat ze zich niet overwerken. Je kunt anders met een depressie te maken krijgen. Mensen die op sociaal, maatschappelijk of psychologisch gebied werken, zullen op een prettige manier met werk bezig zijn. Ook mensen die een creatief beroep hebben, kunnen de hele maand goed met hun werk bezig zijn. Let in dit geval op dat je moeite kunt hebben met administratie en financiële zaken. Houd in dit geval je verstand er bij en laat je niet teveel door emoties leiden. Het wordt een succesvolle maand voor mensen die als medium, alternatief arts of in spirituele beroepen werken. De planetaire energie zorgt er voor dat je veel behoefte voelt om mensen te helpen. Je kunt op zeer empathisch en sensitieve wijze met mensen communiceren, waarbij je ook een goede luisteraar kunt zijn. Je bent een inspirator voor klanten en in staat om mensen zowel mentaal als fysiek gezond te maken. Welk beroep je ook hebt, je weet altijd wel hechte contacten met collega’s en zakelijke partners te onderhouden. Je weet heel goed wat je moet doen om mensen tevreden te stellen. Let op dat je met name in het laatste deel van de maand wat storende energieën kunt ervaren. Er kunnen wantrouwen en ontevreden gevoelens zijn, die voor problemen en conflicten kunnen zorgen. Let de hele maand op dat er mensen zijn die jouw goedmoedigheid wel eens misbruiken. Hierbij zijn oneerlijkheid en oplichting niet ondenkbaar. Je hebt ook de hele maand erg veel moeite met onverantwoordelijke mensen. Tracht niet te streng te zijn, wanneer je mensen hiermee helpt, zal je merken dat ze vanzelf beter functioneren. Het wordt een prima maand om te ontwikkelen en om je intellectueel te verrijken, door sociale vaardigheden, trainingen en opleidingen. Financieel is het minder gunstig als je teveel je best doet om geld te verdienen. Wees tevreden met wat je hebt.

Mentale en fysieke gezondheid
Er zijn verschillende energieën die invloed op covid-19 hebben. Jupiter vormt begin juni een kwantiel met Chiron en geeft beschermende en genezende energie. Normaal gesproken is een kwantiel niet zo krachtig, maar dat is nu wel anders. We zullen meer dan ooit de neiging hebben weer het maatschappelijk leven op te zoeken. Dit kan positief zijn als mensen zich verantwoord gedragen. Jupiter kan ons helpen om een verlangen op te bouwen om de wereld te genezen en fouten uit het verleden niet opnieuw te maken. Er is echter een andere kant aan dit verhaal. Er zijn namelijk mensen die op een andere wijze in het leven staan. Zij zullen vinden dat wij als mens niet verantwoordelijk zijn voor de natuur, het milieu en ziektes die er optreden. Dit kan misverstanden en conflicten opleveren. Rond de periode van de 5de zal de Volle Maan, die in de Boogschutter reist, helende energie brengen. De Maan maakt ons vrij van een individuele, maar ook collectieve schaduw die over het leven hangt. We zullen even het oude leven loslaten en ons richten op de nieuwe normen en waarden. Over het algemeen zal er rustige energie over de aarde hangen en deze kan ons moe en uitgeput maken. We moeten opletten dat we niet sikkeneurig worden, omdat de kans op ruzies en andere conflicten dan toe zal nemen. Ondanks de rustige energie zijn er dus zeker mogelijkheden op onlusten, opstanden en andere negatieve zaken. Om dit te voorkomen wordt aangeraden geregeld te sporten om frustraties er uit te gooien. Verder is het belangrijk om rond deze periode veel met mensen over gevoelens te praten. Durf je te uiten en laat je kwetsbaarheden zien. Vanaf de 17de kan er problematische energie zijn. Dit komt niet door de kosmos, maar meer door het gedrag van bepaalde mensen, die voor onrust zorgen. Die zijn zich dan niet bewust dat we rekening met elkaar moeten houden omdat we in een drukke samenleving moeten functioneren. Mensen die dit wel doen, kunnen deze tijd onder andere Mars als vastberaden kracht ervaren om hier een weg in te vinden.

Het is een periode om weer positiever in het leven te staan. Voor de Weegschaal betekent deze periode t/m de 20ste toch wel dat er storende energieën zijn. Dit is het gevolg van de liefdesplaneet Venus, met aan de andere kant de passionele planeet Mars, die een turbulente energie met Pluto en Uranus deelt. Deze energie dwingt jou ertoe constant naar balans te zoeken. In de eerste weken heb je hierdoor juist een lage vitaliteit en kunnen er complicaties op lichamelijk gebied optreden. Je kunt zelfs teveel risico nemen, waardoor de kans op ongevallen en blessures aanwezig is, maar uiteindelijk vind je wel balans.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Ik noemde vorige maand al dat Jupiter tot eind juni in de Steenbok staat. Dat is de reden dat men meestal makkelijker geneest van het coronavirus en er minder mensen op de IC terecht komen. Blijf er rekening mee houden dat er nog een intense periode aankomt en vooral als mensen zich onverantwoord opstellen. De kosmische stand zelf geeft veel hoop dat er eind juni/begin juli genezingen kunnen zijn als gevolg van medicatie en vaccins. Sterker nog, er zijn aanwijzingen dat dit sneller kan gaan. We leven echter in een onzekere tijd en de kosmische stand is ontoereikend om de aardse situatie correct te voorspellen. Daarvoor is het belangrijk naar onszelf te blijven kijken. Alleen door samen sterk te staan, er voor elkaar te zijn en te erkennen dat we in het verleden dingen niet goed deden, kunnen we een toekomstige ernstiger pandemie voorkomen. Het universum heeft het goed met ons voor en we hoeven eigenlijk alleen maar de stroom te volgen die deze ons schenkt. We kunnen eind juni en begin juli het virus onder controle hebben, maar zolang de mensheid geld, bezittingen en macht als voornaamste doel ziet, zal de natuur keer op keer in gaan grijpen. De moderne mens zal dan te maken krijgen met dat wat Darwin ‘natuurlijke selectie’ noemde en ditmaal kunnen we die moeilijker onder controle krijgen. Laten we dit voorkomen en zorgen dat we liefde, vriendschap en saamhorigheid als voornaamste doelen zien om de wereld een positieve impuls te geven. Er zijn veel mensen die dit nu al doen en als we hier met zijn velen achter staan, kunnen we het kwaad van de wereld vanzelf elimineren.

Er zullen tot de 20ste krachtige en liefdevolle energieën zijn. We zullen bezig zijn met de vraag hoe we de zomervakantie doorkomen. Dit kan de mens zowel mentaal als fysiek wel parten spelen en wat stress geven. Juni is een maand om nieuwe kennis en informatie op te doen en er zijn talloze nieuwe ervaringen om je leven positief te veranderen. De onrust kunnen we moeilijk doorgronden, maar uiteindelijk kunnen we onderling meer begrip kweken. Omdat Venus en de Zon in de Tweeling bewegen, ervaren we veel passie om diepgang in ons leven te zoeken. Mensen zullen meer geneigd zijn te leren dan om financieel vooruit te gaan. Er wordt aangeraden rationeel te handelen en je niet te laten verblinden door lust, seks en geld. Venus zorgt voor flink wat liefde, maar ook plezier. De krachtige energieën van Jupiter, Pluto en Uranus, die allen in een Aardeteken reizen, zorgen dat veranderingen die we deze periode krijgen, blijvend kunnen zijn of in ieder geval een lange periode aanhouden. Misschien dat het niet altijd mogelijk is alles te begrijpen wat we uit de kosmos op ons afkrijgen, maar uiteindelijk kunnen we veel mentale en fysieke kracht ervaren en begrip vinden. Zorg wel dat jij je ambities onder controle houdt en realistisch blijft, dan zal je de beste prestaties behalen zowel privé als in je zakelijke leven. Pas op dat Uranus de neiging heeft mensen opstandig te maken en relaties onder druk te zetten. Positieve energie van Saturnus in de Waterman zal voor stabiliserende energie zorgen en ons verantwoordelijkheid geven. Veel mensen kunnen precies die dingen doen, die ze nodig hebben om geluk te vinden. Mensen kunnen meer nadruk leggen op collectief denken en zijn bereid nieuwe vriendschappen te sluiten, nieuwe liefde in het leven toe te laten en aandacht te schenken aan bestaande sociale contacten. De 21ste zal de Zon, samen met Mercurius, Mars en Neptunus krachtige emotionele energie bieden, omdat ze gezamenlijk door een waterteken reizen. Hierdoor zijn mensen aan het eind van de maand sensitief en zeer intuïtief. De 28ste reist Mars naar de Ram, waardoor mensen nog steeds gevoelig zijn, maar ook erg impulsief. Over het algemeen hebben de meesten van ons dit onder controle. De energie is uitermate geschikt voor mensen die leiding geven. Wel moeten we er rekening mee houden dat we teveel verlangens hebben en dit kan stress geven. Er zijn zelfs mensen die ondoordacht en arrogant kunnen reageren.

Loading…
Share This