Weekhoroscoop Leeuw

De horoscoop van het sterrenbeeld Leeuw lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum 22 juli t/m 22 augustus - week 9

Relaties, singles en sociale contacten
Zondag de 23ste gaat de Nieuwe Maan naar je 8ste huis van seksualiteit en zal je het erg fijn vinden om buiten je comfortzone te treden. Je bent kwetsbaar en moet opletten dat haat en liefde niet te dicht bij elkaar liggen. Gebonden mensen kunnen anders flink wat problemen met hun partner krijgen. Singles voelen krachtige erotische energie en moeten opletten niet te overdrijven, omdat ze te intens worden. Dit jaagt mensen eerder weg dan je ze aantrekt. Mercurius koppelt zich dinsdag aan de zelfverzekerde Zon en dit geeft een combinatie van erotische en nuchtere energie. Daardoor is er t/m woensdag een combinatie van ratio en passie. Je vindt het soms fijn om de liefde na te streven, maar dan opeens kun je zomaar weer achteruit gaan. In een relatie kan je maar beter niet te eerlijk zijn en vooral niet als de ander jou om een mening vraagt. De kans op conflicten is groter, juist omdat er emotionele energie is. Deze periode ben je intuïtief en in staat mensen te doorgronden. Daardoor zullen ze naar je toetrekken en wordt er geregeld aandacht gevraagd. Je doet er goed aan grenzen te stellen. Gebonden mensen doen er verstandig aan hun partner aandacht te geven. Singles kunnen wel eens gefrustreerd raken dat mensen hen meer als vriend(in) zien, dan iemand om een relatie mee aan te gaan. Wees geduldig, er komen heus dagen dat ze dit weer anders gaan zien. Woensdagavond zal je al meer kans hebben op een fantastische date als je single bent. Gebonden mensen kunnen wederzijdse liefde met hun partner hebben en dit geeft erg veel fijne momenten. Donderdag en vrijdag vormt de emotionele Maan een harmoniserende driehoek met Mars. Dit geeft luchtige en relaxte energie, waardoor je rustiger in het leven komt te staan. Je zult het fijn vinden om samen met je partner te zijn en lekker thuis op de bank te zitten. Je vindt deze rust nu zeker niet vervelend. Ben je single, dan kan je deze energie gebruiken om veel liefde met mensen te delen en is er een goede kracht voor een nieuwe relatie. Zaterdag en zondag is er een zakelijke energie en zal de liefde wat op de achtergrond geschoven worden.

Mentale en fysieke gesteldheid
Zondagochtend zal de Maan naar de Vissen reizen en aangezien dit leidt naar de Nieuwe Maan kan dit mensen aan het begin van de dag vermoeid maken en is de weerstand wat minder goed. Aan de andere kant kunnen we juist rust gebruiken om een nieuwe richting aan ons leven te geven. We kunnen veel nadenken en zijn sympathiek en empathisch naar anderen. Tot dinsdagavond zijn mensen zeer gastvrij en is er veel ruimte voor familie, vrienden en liefde. Dinsdagavond zal de Maan naar de Ram reizen en dit kan wat probleempjes geven, omdat er flink wat energie is. Veel mensen kunnen hier wel een draai aan geven, maar er zijn ook mensen die met opgekropte woede of andere agressieve gevoelens kunnen zitten. Mensen die dit aan zichzelf merken, doen er goed aan deze agressie er uit te gooien, door meer te bewegen, te sporten, gezond te eten en veel te slapen. Helaas zijn er mensen, die het kwaad willens en wetens omarmen. Beter mijden we deze mensen. Zoals we al zeiden zullen de meeste mensen voor het goede kiezen. Vrijdagochtend beweegt de Maan naar de Stier en daar tot zondagavond verblijven. Koppigheid, jaloersheid en bezitterig gedrag kunnen dan bij sommige mensen wat meer naar buiten treden. Bij andere mensen kunnen juist onzekerheid, angst en afstandelijkheid optreden. Beide type mens kunnen wat moeite hebben om zichzelf te begrijpen en dit kan de eigen persoonlijkheid onder druk zetten. De meesten zullen echter positieve energie opvangen, waardoor empathie, tevredenheid en medemenselijkheid de boventoon spelen. Vooral aan het begin van de week hebben de Zon en de Maan invloed op de Leeuw. Omdat Mercurius soms wat negatief kan doorwerken, heb je soms het gevoel dat je niet altijd rationeel kunt handelen. Daardoor kunnen je emoties op stressvolle momenten opspelen, waardoor je dingen doet en zegt die je beter niet kunt doen. Ook nu kan je bloedsysteem wat onder druk staan, omdat je stress ervaart. Mocht je twijfelen dan is een bezoekje aan de dokter zeker aan te raden. Hoogstwaarschijnlijk is er niets ernstigs aan de hand, maar het is altijd verstandig om dit te laten controleren. Je kunt onzeker over je uiterlijk zijn. Je maakt je bezorgd en vraagt je af of je nog aantrekkelijk bent. Blijf in jezelf vertrouwen en zorg dat je gezond eet en voldoende blijft bewegen. Je doet er verstandig aan je niet teveel te laten verleiden door snoep en andere lekkernijen.

Carrière en financiën
Zondag kan een privépartner een belangrijke mededeling hebben. Daarbij zal je in staat zijn nieuwe mensen aan te trekken, die in de toekomst zeer gunstig voor je werken. De Nieuwe Maan van zondag kan jou wat minder ambitieus maken, waarbij je wel zelfbewust en zelfverzekerd bent, maar meer op intiem en romantisch gebied. De Maan zal vooral zakelijk veel invloed hebben. Je zit vol energie en kunt zowel financieel als zakelijk goede resultaten boeken. Zijn er schulden of andere af te handelen zaken, dan zal dit over het algemeen een goede periode zijn om hier iets aan te doen. Dit kan zijn dat je het oplost of dat je stappen neemt om het in de nabije toekomst aan te pakken. Bedenk dat het soms nodig zal moeten zijn extra hard te werken, waarbij er zelfs overwerk of een tweede baan bij nodig is. Ben je gezond en ervaar je niet teveel stress, dan kan dit geen kwaad en is het mogelijk om ook eerder van vervelende situaties verlost te zijn. Op maandag en dinsdag zijn er collega’s die waardevol kunnen zijn en waarvan je veel kunt leren. Let op dat je het soms wel moeilijk vindt dat mensen een andere mening hebben. Je kunt dan irritaties voelen of boos reageren, waarbij je bepaalde situaties erger kunt maken. Sta open voor andersdenkende mensen. Met name dinsdag en woensdag ben je zeer creatief om allerlei ideeën te hebben, waardoor je in je huidige werk met nieuwe taken kunt starten. Dit dwing je zelf af door je inventieve en avontuurlijke manier van handelen. Op donderdag ben je wat bevreesd voor de reputatie die je hebt, maar zal je er achter komen dat je niet bang hoeft te zijn. Aan het eind van de week kan een privépartner een belangrijke positieve mededeling hebben. Zaterdag en zondag kunnen hier dan kansen door komen en er wordt aangeraden om hier zeker op in te gaan.

Overzicht voor alle tekens (botsing tussen materiële en spirituele krachten)
Saturnus zal de komende tijd een sterke invloed hebben op carrière, gezondheid en financiën. Saturnus is een belangrijke planeet om het lot te tarten, maar ook vorm te geven. Ten eerste beweegt de planeet langzaam door alle tekens heen. Een volledige cyclus van het doorkruisen van de 12 tekens duurt circa 30 jaar. Grote invloeden duren dan ook vaak 2,5 jaar. Saturnus is een strenge planeet, die verantwoord en positief gedrag beloond, maar negativiteit en onverantwoordelijkheid bestraft. Dit moment beweegt Saturnus in de Steenbok. Dit is een periode, waarbij mensen op psychologisch gebied getest worden. Dat is momenteel sterk, omdat de doorgang van Saturnus een directe verbinding maakt met de Maan. Mensen zullen deze periode dan ook een sterke drang ervaren om te veranderen. Saturnus test geduld en zuivert slechte gedachten. Het is dus zeker een periode om over onszelf na te denken en om grote veranderingen in je leven in te voeren. Deze zullen vooral liggen op gebied van eigen gedrag, waarde die familie en vrienden voor ons hebben en zielsmatige zaken. Aandacht voor gezondheid, accepteren van spirituele en religieuze waarden en veranderingen in de carrière zijn dan ook zeker merkbaar.

Zondagmiddag 16:33 verschijnt de Nieuwe Maan in de Vissen. Omdat Venus, in de Ram, een vierkant vormt met Jupiter, in de Steenbok, zal dit een overgang zijn van een vermoeiende, emotionele naar een energieke periode, waardoor we vol goede moed een nieuwe week in kunnen. Er is verbinding met de retrograde Mercurius, waardoor het zondag een prima dag is om ons terug te trekken en af te stemmen op hogere energieën. Laten we onszelf die rust en kracht geven om te voelen wat we kunnen doen om het leven een positieve wending te geven. Vissen wordt geassocieerd met intuïtieve vermogens, dus zullen we innerlijke ruimte nodig hebben om er tijd en energie voor te vinden. Dat kan erg moeilijk zijn als je omgeving teveel invloed heeft. Er zijn namelijk veel planeten, die erg actief zijn en zorgen voor verandering en transformatie. Houd dit dus in de gaten en bedenk dat jij misschien wel rust nodig hebt, maar de wereld hier niet altijd mee bezig is. Daardoor kan de zondag toch wat lastig zijn, omdat Venus ons in de liefde en financieel onrustig maakt, terwijl juist Jupiter er op aandringt om ons even terug te trekken. Er zal dan ook een belangrijke periode aankomen, waarin aangeraden wordt ons open te stellen voor nieuwe mogelijkheden. Let op, want dit betekent niet dat we datgene los moeten laten, waar we nu mee bezig zijn. Zondag is dus een dag van zoeken naar evenwicht, waarin de materiële en spirituele wereld een grote rol kunnen spelen en zelfs wel eens kunnen botsen.

Tot dinsdagavond zal de sensuele en sensitieve Maan nog in de Vissen staan. Dit geeft mensen veelal een grote verbeeldingskracht, waardoor ratio minder sterk is dan emotie. Dit kan positief uitpakken, omdat mensen gevoelig en empathisch zijn. Let op dat emoties ook wel storend kunnen werken en dat er juist conflicten uit voort kunnen komen. In dat geval is het vaak mogelijk dat mensen teveel met het negatieve bezig zijn en minder het goede in het leven nastreven. Over het algemeen zijn het echter wel prima dagen en zullen mensen elkaar veel goeds bieden. Ook zakelijk zullen mensen sympathiek en open zijn. Er zijn ambities en mogelijkheden om nieuwe wegen in te slaan. Let op dat er dinsdagavond en woensdag wat agressievere energieën zijn. Er wordt aangegeven op te letten met zeer agressieve omgevingen, vooral als mensen overmatig veel alcohol en drugs gebruiken. Ook zijn er energieën die andere slechte emoties bij mensen naar boven brengen. We moeten voorzichtig zijn als we laat op straat zijn en onze huizen en bedrijven beveiligen omdat er meer kans is op inbraak, overval en andere geweldsdelicten. Donderdag en vrijdagochtend zijn er energieën die in de romantiek en vriendschap voor problemen zorgen. Er wordt aangeraden niet te dwingen en te zorgen dat je op een empathische wijze met mensen omgaat. Blijf vooral niet teveel in je eigen denkbeelden hangen, maar geef mensen de ruimte zichzelf te kunnen zijn. Dat kan een hoop problemen schelen. Vrijdagavond t/m zondag is er veel meer ondersteuning vanuit de kosmos om op een open en sympathieke wijze met elkaar om te gaan. Het is een prima periode om uit onze dagelijkse routines te komen en ons te richten op nieuwe mensen, nieuwe mogelijkheden en andere veranderingen die ons leven kunnen verrijken.

Loading…
Share This