Weekhoroscoop Leeuw

De horoscoop van het sterrenbeeld Leeuw lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum 22 juli t/m 22 augustus - week 21

Relaties, singles en sociale contacten
Je zult emoties kunnen voelen, die je op het gebied van de liefde kunnen blokkeren. Heb je een goede relatie dan kan je partner hier prima mee omgaan en nemen jullie beiden even de ruimte een eigen weg te kunnen volgen. Heb je een minder goede relatie, dan kun je je wel eens onder druk gezet voelen. In een relatie kan je partner je vragen bepaalde zaken te veranderen, terwijl jij daar de noodzaak niet van inziet. Er kunnen bepaalde overtuigingen zijn, die jullie niet delen. Let op dat er geen wrok tussen jullie in komt staan. Je relatie kan anders onder druk komen te staan, waardoor de kans op ruzies, maar zelfs een breuk aanwezig is. Die kans is erg groot en kan ervoor zorgen dat je deze week soms ook wel eens minder fijn in je schoenen staat. Je doet er goed aan even ruimte te nemen en geen beslissingen te nemen. Ben je single, dan speelt het verleden je nog steeds parten, waardoor je je wel eens verdrietig kunt voelen en het idee hebt dat je nooit meer een geschikte partner kunt vinden. Bedenk dat het een fase is en dat dit vanzelf wel weer goed komt. Met name de retrograde Mercurius kan ervoor zorgen dat je wel eens stressvolle emoties kunt voelen, waardoor je niet altijd lekker in je vel kunt zitten. Let er in het algemeen op dat je opstandige karakter minder heftig wordt, omdat je zowel in vriendschap als in de liefde dan anderen kunt kwetsen. Je kunt dan misverstanden oproepen en die kunnen dan zorgdragen voor grotere problemen.

Carrière en financiën
Je doet er goed aan om je aan het begin van de week even terug te trekken. Het is een prima periode om jezelf af te zonderen en wat dingen te doen die echt afgerond moeten worden. Je kunt je namelijk enorm storen als mensen je onderbreken, omdat je dan niet je gang kunt gaan. Dit kan gaan om werk dat is blijven liggen, maar kan ook te maken hebben met zaken, die je voor de komende tijd af moet ronden. Je bent een harde werker en wilt gewoon van alles doen, zonder steeds uitleg te moeten geven. Let op dat je frustraties zoveel mogelijk intoomt, omdat het geen nut heeft met anderen conflicten te krijgen. Je zult in de week steeds zekerder worden en weer meer op de voorgrond treden. Je moet wel op blijven passen dat bepaalde mensen niet helemaal eerlijk zijn. Dit hoeft niet negatief te zijn, omdat er mensen zijn die zich door jou laten imponeren. Zij hebben de neiging sociaal wenselijk te handelen. Je doet er goed aan hier op te letten en mensen ruimte te geven, zodat ze minder onderdanig reageren. In het weekend zal je over het algemeen weinig met werk bezig zijn en genieten van ontspanning en vrede. Mensen die moeten werken, zullen relaxte energie ervaren, waardoor ze lekker in hun vel zitten.

Mentale en fysieke gesteldheid
We gaan de periode van de rusteloze Tweeling in en dat kan emoties onder druk zetten. We kunnen te maken krijgen met stress, zenuwen die de vrije loop gaan en rusteloosheid. Onzekerheid en ook twijfel kunnen dan flink wat problemen met zich meebrengen. Deze werken niet alleen mentaal, maar kunnen ook fysiek doorwerken. Er wordt aangeraden er lekker op uit te trekken en niet teveel in huiselijke sfeer te verblijven. Hoe meer je binnen blijft en energie er dus niet uitgooit, hoe meer de retrograde Mercurius het leven in de war kan sturen. Jupiter zal in de Ram bewegen en die kan dan vooral de communicatie onder druk zetten. Veel mensen kunnen emoties niet uiten en aangezien het verleden een belangrijke rol speelt, zullen we moeite hebben om eventuele trauma’s aan te gaan pakken. Zowel Jupiter als Mercurius zijn planeten, die met communicatie geassocieerd worden. We hebben echter te maken met de retrograde beweging van Mercurius en de overgang naar de Stier. Hierdoor wordt het vuur van Jupiter nog wel eens negatief beïnvloed en komen nuchterheid en avontuur dan ook geregeld met elkaar in conflict. Dit kan dus ook zijn weerslag op onze gezondheid hebben. Daarbij kan ook de Tweeling storend werken, waarbij we te maken krijgen met dualiteit. Dit zal vooral binnen contacten die we hebben en de emoties die we ervaren, voor problemen zorgen. Emoties kunnen ons dan ook zeker wel flink wat onzekerheden brengen. Deze zullen echter per teken weer anders zijn.

De Leeuw en de liefde geeft deze week hoogspanning met positieve als negatieve kanten. Negatief als je teveel nadenkt en positief als je je gevoel op de juiste manier weet te uiten. Helaas ga je er niet altijd goed mee om. Je wilt je graag bewijzen en laten zien hoe goed je met bepaalde zaken omgaat, zelfs als je dat niet doet. Dat gaat deze week, als je niet oppast, voor de nodige problemen zorgen. Bedenk dat je je niet altijd hoeft te bewijzen. Mensen weten heus wel dat je veel waardevolle talenten bezit. Leg hier echter niet zo uitdrukkelijk de nadruk op. Besteed je tijd om anderen, in je directe omgeving, liefde en warmte te geven. Mensen zullen deze week niet om je heen kunnen. Vooral je intellectuele vermogens kun je prima gebruiken en dat zorgt dat je op hoog niveau presteert. Dit heeft veel goede kanten, omdat je actief en daadkrachtig in het leven staat. Toch heeft dit ook een keerzijde. De hoge mate van intellect zorgt dat je nogal wat spanning ervaart, omdat je niet altijd aan hoge verwachtingen kunt voldoen. Op zich heb je het nodig om spanning te voelen. Deze houdt je scherp, maar leg jezelf niet al teveel druk op. Je kon de afgelopen dagen wat spanning ervaren en deze week heb je een grote kans dat deze weer optreedt. Dit kun je echter zelf onderdrukken, door jezelf minder druk op te leggen. Je gezondheid kan er anders onder lijden. Vooral spanning in je hoofd en rug worden genoemd. Het is belangrijk dat je innerlijke rust weet te vinden. Deze kun je vinden door overdag meer op ontspanning te letten. Probeer tussendoor te lunchen en ga na je werk een uurtje rusten. Er wordt ook nadruk gelegd op een goed ontbijt. De astrale wereld verlangt dus echt dat je meer rust weet te vinden en goed eet.

Overzicht voor alle tekens
Jupiter blijft invloed houden op geluk bij ontwikkelingen die we in ons leven meemaken. Veel mensen willen avontuur en nieuwe mogelijkheden opzoeken. Met de doortocht, waarbij de Ram betrokken is, zullen de meesten zich minder geïsoleerd opstellen en spiritualiteit en opzoeken van avontuur nu gaan combineren. Houd in de gaten dat Mars de 25ste naar Ram beweegt, om tot 5 juli te blijven. Hierdoor hebben veel mensen nu tijd automatisch de neiging een impulsievere leefstijl te gebruiken. Sommigen kunnen er van nature goed mee omgaan. Anderen zullen hun impulsieve neigingen versterken en er profijt van hebben. Er zijn echter ook mensen, die er stress door ondervinden. Afhankelijk van hun karakter kunnen ze er onnadenkend, onzeker of arrogant door worden. Het is belangrijk hier goed mee op te letten en te bedenken hoe je er profijt van kunt hebben. Venus zal tot zaterdag in Ram verblijven. Gezamenlijk met Mars betekent dit dan dat je op gebied van liefde en relaties impulsieve beslissingen kunt nemen. Ook dit is weer afhankelijk van het karakter van een persoon. Er kunnen mensen zijn, die compromisloos tot bepaalde handelingen overgaan. Positief aan deze periode is dat mensen wel lekker kunnen flirten, wat vooral voor singles fijn kan zijn. Er zijn echter ook mensen, die juist het verleden als bepalende factor zien. Dit is het gevolg van Mercurius, die tot 4 juni retrograde beweegt. Er is dan meer kans dan we ons teveel in een verdedigende positie plaatsen. Kwetsbare momenten kunnen dan tot conflicten leiden. Die planeet zal van de Tweeling naar Stier reizen, waardoor emoties onder druk kunnen staan. We kunnen moeite hebben om te communiceren en emoties te uiten. We moeten dan ook voorzichtig zijn hoe we ons profileren en wat we zeggen als er eventueel conflicten of andere problemen zijn. Over het algemeen kan dit positief verlopen en zijn de meeste mensen erg geduldig en hebben ze fysiek een sterk uithoudingsvermogen.

Ook positief zijn de krachten van Mars en Neptunus. Die brengen spirituele energieën om reëel in het leven te staan en ons niet altijd te laten leiden door negatieve gedachten. Saturnus en de Zon zijn sterk verbonden, waarbij uitdagingen van vorige week zorgen voor kansen om er daadwerkelijk iets mee te doen. Blijf in de gaten houden dat de werkelijke resultaten pas op de lange termijn succes brengen. De Zon reist in Tweelingen. De speelse energie zorgt ervoor dat veel mensen een sterk verlangen hebben om zich zowel sociaal, intellectueel als in de liefde te ontwikkelen. Deze energie geeft kracht onszelf onder de loep te nemen en te bekijken wat we kunnen veranderen om er beter van te worden. Vanaf de 28ste reist Venus naar de stabiele Stier om daar Mercurius en Uranus te vergezellen. De liefdesplaneet zal daar tot 22 juni blijven. In plaats van flirten en impulsiviteit zullen zintuigen van mensen worden versterkt. In de liefde en bij contacten met mensen zullen we een sterke neiging hebben om culturele evenementen te plannen en zijn we ook erg sociaal. Er wordt een planetaire waarschuwing gegeven, omdat Uranus natuurlijk al een lange periode in de Stier verblijft en er plotse veranderingen kunnen zijn. Deze zullen niet altijd goed uitpakken, als ze ons kunnen overvallen. Een tweede waarschuwing betreft energie die vanaf Saturnus, in Waterman, een sterke invloed met Jupiter vormt. We hebben al eerder gezegd dat de combinatie grote invloed op de wereldpolitiek heeft. Ook nu is er een intense kracht, die echter alle kanten opgaat. Deze twee hemelse reuzen hebben echter wel een progressieve energie, waardoor er het een en ander staat te gebeuren. Vorige week meldden we dat er aanwijzingen waren op veranderingen in de wereld, waardoor bepaalde vuurhaarden een positieve energie krijgen. Laten we hopen dat er nu iets gebeurt, waardoor men verstandiger zal zijn en er oplossingen komen. Jupiter en Saturnus roepen pijn en angst op, maar ook hoop en vertrouwen om ons gunstig te stemmen.

Loading…
Share This