Weekhoroscoop Leeuw

De horoscoop van het sterrenbeeld Leeuw lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum 22 juli t/m 22 augustus - week 49

Liefdesrelaties en sociale contacten
Zondag t/m woensdag is er een romantische energie, waardoor je veel behoefte hebt aan passie en veel erotiek met je partner. Daarnaast bied je niet alleen qua liefde veel, maar ben je ook in vriendschappen erg sympathiek en behulpzaam. Zondag en maandag vind je het fijn om samen met je partner vrienden of familie te bezoeken. Je wilt iedereen laten zien hoe groot jullie liefde is, waardoor je partner zich erg goed bij je voelt en anderen dit ook zeker kunnen zien. Dinsdag en woensdag ervaar je bijzondere energie en zal je vooral op erotiek gericht zijn. Je vindt het belangrijk spannende dingen te bedenken en je partner flink te verwennen. Deze dagen ben je liever samen en zal je minder behoefte hebben aan vrienden en familie. Let op dat je soms in je wilde driften dingen kunt doen, die ethisch gezien niet verstandig zijn. Donderdag en vrijdag ben je minder op erotiek gericht en wil je vooral met vrienden en andere vertrouwde mensen zijn. Naar je partner toe ben je meer gericht op vriendschap en deel je graag energie op intellectueel gebied. Het is ook een prima tijd om toekomstplannen te maken.

Singles
Er is krachtige romantische energie, waardoor de liefde automatisch op je af lijkt te komen. Je krijgt aandacht en zal er open voor staan als mensen jou uitnodigen of als ze leuke dingen willen gaan doen. Je kunt veel flirten en bent gericht op spanning en avontuur. Het is een mindere tijd voor het aangaan van een duurzame relatie, omdat erotiek belangrijker voor je is. Je wilt spanning en avontuur en zal wel erg selectief zijn. Kom je iemand tegen dan is het belangrijk om eerlijk te zijn en mensen aan te geven wat je wilt en vooral ook wat je niet wilt. Het zal in ieder geval belangrijk zijn dat je soms ook wel je passie intoomt, omdat je soms over grenzen kunt gaan. Vraag jezelf af wat je wilt en doe vooral geen dingen die je niet wilt. Je vindt het meestal prima geen partner te hebben, omdat je veel vrienden hebt. Voor erotiek zijn dinsdag en woensdag geschikt. Voor serieuze relaties sta je pas na donderdag open, maar dan wel met iemand, die echt bij je past, anders kies je toch weer voor de erotiek.

Carrière en financiën
De kosmische energie is jou gunstig gezind en je kunt dan ook zeker goede resultaten krijgen. Je bent zeer ambitieus en zal veel doorzettingsvermogen hebben en uiteindelijk datgene bereiken wat je in gedachten hebt. Pas wel op dat je dit niet gaat overdrijven, omdat het dan zoveel energie kost, dat je gaandeweg de week veel stress kunt ervaren. Zorg in dit geval voor voldoende slaap en ontspanning. Zondag kun je maar beter niet te veel geld uitgeven. Je hebt echter die neiging wel en zal dan ook echt in de gaten moeten houden wat je uit kan geven. Het is niet de bedoeling dat je jezelf in de problemen brengt, omdat je anderen wilt imponeren met luxe dingen. Vooral maandag zal je met routinematige zaken bezig zijn, waardoor dit een dag is, dat je jezelf soms echt moet prikkelen om met je werk door te gaan. Op zich zal dit je zeker wel lukken, omdat je veel ambities hebt en niet snel opgeeft. Toch kan je erg veel energie kwijtraken, omdat jij je snel kunt vervelen. Dinsdag t/m donderdag is er spirituele energie, waardoor je voorspellende dromen kunt krijgen. Er wordt aangeraden deze te gebruiken om er in realiteit iets mee te doen. Ook kan je intuïtie versterkt worden en weet je heel goed wat je kunt doen om te ontwikkelen en achterstallige taken af te ronden. Durf risico te nemen, omdat er verrassende resultaten uit voort kunnen komen. Vrijdag is er een storende energie, waardoor er problemen kunnen zijn op gebied van conflicten, juridische zaken of financiën. Moet je zaterdag werken, dan kun je erg veel bereiken, omdat je ambitieus en effectief bent, maar de kosmos ook veel kracht zal bieden.

Mentale en fysieke gesteldheid
Er is een maanstand, die van zondag tot dinsdagochtend minder goede energie biedt, waarbij verdriet en onvrede aanwezig kunnen zijn. Dit kan fysieke spanning geven en kan zich omzetten in spier- en gewrichtspijnen. Tracht in dit geval te zorgen dat je stress vermindert. Ga je sporten, wandelen of fietsen, doe dit dan beheerst. Dinsdagochtend zal de Maan vriendelijker energie geven, waardoor we mentaal een stuk sterker zijn en stress verdwijnt als sneeuw voor de zon. Er is een spirituele energie, waardoor dromen een voorspellende waarde hebben. Minpunt is dat je deze periode de neiging hebt je op genotsproducten te richten. Doe je dit te veel, dan kan de maag opspelen en kun je geregeld last van opkomend maagzuur hebben. Ook de darmen kunnen minder goed werken, waardoor je nog wel eens diarree kunt krijgen. In dit geval doe je er verstandig aan meer vezels te eten en meer water te drinken. Let vooral sinterklaasavond op dat je last kunt hebben van intense planetaire krachten, waardoor je de neiging krijgt ongezonde dingen te eten. Ook is er een aanwijzing dat mensen conflicten kunnen gaan krijgen en dan vooral in de huiselijke sferen. Pas dus op met wie je deze avond doorbrengt en let ook op als je laat in de avond nog op pad moet. Er is vrijdag en zaterdag een grotere kans op infecties. Er wordt aangeraden om op te letten dat je niet op onhygiënische plekken komt of met mensen in aanraking komt, die ziektes met zich meedragen. Tracht deze dagen vooral stress en zware sport en werkzaamheden te voorkomen, omdat de kans op blessures sterker aanwezig is.

Voor de Leeuw geldt dat deze op het trotse en passionele gevoel moet letten. Je kunt het soms niet goed hebben als mensen je mening niet accepteren en kunt dan veel dominantie laten zien. Dit kan voor spanningen zorgen, omdat je dan agressief kunt worden, maar soms ook angst kunt ervaren. Door je trots laat je dit niet altijd merken en herkennen mensen dit niet. Je angst zorgt voor depressie en kan een verstoorde bloedsomloop geven. Verder kun je last krijgen van je rug, wervelkolom en hoofd. Op latere leeftijd zijn hart- en vaatziekten mogelijk als je een ongezonde levensstijl hebt. Praat er eens met vertrouwde mensen over, zodat je emoties kunt verwerken. Deze week doe je er goed aan veel te bewegen, zodat je stresshormonen weet te minderen. Wanneer dit lukt, zal je tot rust komen en kan je astrale lichaam in de nachtelijke uren voldoende opladen. Het best kun je vet voedsel en vlees mijden en meer noten ter compensatie eten. Voedsel dat je snel kunt verbranden, is het beste voor je lichaam.

Overzicht van de week voor alle tekens
Mercurius gaat deze periode van serieuze Steenbok richting levendige en avontuurlijke Boogschutter. Daar moeten we nu al rekening mee houden, omdat dit dus vanaf volgende week dinsdag de 12de in retrograde stijl zal zijn. De planeet heeft invloed op communicatie en reizen, maar ook op beslissingen die we nemen. In retrograde stand kan dit leiden tot misverstanden en vertragingen. Er wordt dan ook aangeraden nu al te bekijken of we de komende tijd iets belangrijks moeten beslissen. Zijn invloed omhelst morele facetten, waardoor mensen in staat zijn conflicten te vermijden. Deze week zijn onze gedachten vrij, maar zijn er toch ook wel veel mensen, die met twijfels rondlopen. De gedisciplineerde Saturnus reist tot februari 2026 door de mystieke Vissen. Structuur en verantwoordelijkheid blijven als leidend voor ons bewustzijn, waardoor we op zoek zijn naar dat wat ons leven ordelijk maakt. Houd in de gaten dat de retrograde Uranus in Stier tot 27 januari stress en frustratie geeft, zowel mondiaal als op persoonlijk vlak. Nu Mercurius nog voorwaarts beweegt en dan ook nog in de nuchtere en stabiele Steenbok, kan je die het beste nu doen. Verder wordt aangeraden om voorzichtig te zijn bij het plannen van lange reizen, omdat er bij verkeerde keuzes problemen kunnen ontstaan. Qua weersbeeld zien we deze periode wat bijzonders, omdat Mercurius over de wind heerst en Steenbok over de kou. Dat kan er op duiden dat het weer een instabiele fase ingaat. Emotioneel is het belangrijk je te concentreren op de kern van je leven, en niet te veel energie te verspillen aan externe zaken. Overigens zal Mercurius tot begin februari tussen de Steenbok en de Boogschutter blijven reizen. Op financieel gebied duidt dit erop dat het een goede tijd is financiën op orde te brengen en relaties te verdiepen. De assertieve Mars zal tot 4 januari in deze optimistische Boogschutter staan. Het is een geschikte tijd voor avontuurlijke reizen en intellectuele vraagstukken. Mars in dit teken brengt passie en strijd met zich mee.

Het is een uitstekende tijd voor zaken en projecten buiten ons eigen land of met buitenlanders. De passie voor het vinden van de waarheid, strijden voor gerechtigheid, en nastreven van onderwijs zijn prominent. Wees voorzichtig met overmatig optimisme en accepteren van te veel verplichtingen, omdat opstandigheid kan ontstaan. Venus, de planeet van liefde en schoonheid, verhuist maandag naar de Schorpioen en zal daar tot de 29ste verblijven. Dit kan leiden tot intense emoties en passie, maar het is ook een tijd om je financiële situatie te verbeteren. Deze week is geschikt voor mensen, die een complexe en mysterieuze inborst hebben. Veel mensen hebben wel eens de neiging verleiding van het verbodene op te zoeken. Weerstand hiervan wordt verkleind en we zijn bevattelijk voor het zoeken naar taboes. Gevoelens kunnen deze tijd dan ook intens zijn. Woensdag zal Neptunus, de planeet van dromen en visioenen, zijn retrograde beweging beëindigen. Over het algemeen zal dit erop duiden dat we een helder inzicht krijgen. Wees wel voorzichtig met autorijden in de dagen rond die verandering, omdat we neiging kunnen hebben in gedachten te zijn en concentratie te verliezen. Het is een goede overgang om deze energie te gebruiken om innerlijke rust te vinden en ons alvast voor te bereiden op de feestdagen en het nieuwe jaar. Derhalve wordt geadviseerd verstandig en geduldig doelen na te streven, om zo financiële moeilijkheden en andere uitdagingen te vermijden. Tenslotte willen we nog wijzen op de Zon, die tot 22 december in de Boogschutter staat en nog steeds opstandige energie geeft. Mensen hebben moeite naar autoriteiten te luisteren. Dit kan zich uiten in ongehoorzaamheid en een toename van protesten en conflicten. Wees voorzichtig in het verkeer, want anders kunnen ongelukken ontstaan die aanzienlijke problemen geven. Negativiteit kan soms overheersen, vooral donderdag en vrijdag. De meeste mensen kunnen wel de discipline opbrengen om op sociaal gebied verstandig met conflicten en andere problemen om te gaan.

Loading…
Share This