Weekhoroscoop Maagd

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Maagd lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum 23 augustus t/m 22 september - week 21

Relaties, singles en sociale contacten
Je bent al niet iemand die zijn gevoel er makkelijk uit kan gooien, maar deze week vind je het nog moeilijker. Je ervaart een soort gevoel dat je emoties je parten spelen en dan is het supermoeilijk om jezelf dus te uiten. In een relatie vind je het erg moeilijk je partner aan te geven wat je mening is en wat jij wel eens lastig vindt om mee om te gaan. Je vindt het dan erg lastig om kritiek te geven, omdat je geen conflicten wilt uitlokken. Dat is jammer want je kunt dit beter wel doen en aangeven wat je nu precies wilt, maar dan wel door het op een sympathieke wijze te doen. Je partner kan dan veel beter op je inspelen en je begrijpen. Geef dus je mening en tracht ervoor te zorgen dat de ander je wel begrijpt. Doe je dit niet, dan kan je partner achteruitgaan, waarbij jij het uitlegt alsof die niets voor je voelt en dat is dus niet altijd eerlijk. Open jezelf en laat zien wie je bent. Ben je single, dan ben je niet helemaal open om aan te geven wat je voelt, maar stel je jezelf wel open voor iemand die wat passie in je leven brengt. Misschien ben je niet op zoek naar iets vast, maar vindt het wel fijn te kunnen spelen. Let op dat je de hele week soms wat negatief kunt zijn, waardoor je niet altijd makkelijk in de omgang bent. Je ervaart bepaalde frustraties, die je maar beter kunt verwerken en er los van gaat komen.

Carrière en financiën
Waar je privé nog wel eens wat moeite hebt om jezelf emotioneel staande te houden, ben je in je werk of studie erg krachtig. Je bent ambitieus en weet goed wat je wilt. Je kunt je doelen goed nastreven en kunt dingen zo ordelijk plannen dat je een strak schema hebt. Let op dat je niet te star bent bij dingen die je doet. Een duidelijke planning is prima, maar moet niet allesomvattend zijn en zeker niet al te strak geformuleerd. Mocht er iets tussenkomen dat echt belangrijk is, dan kun je altijd je schema even aanpassen. Rond woensdag kunnen er belangrijke keuze gemaakt worden, waar je moeite mee hebt. Je doet er goed aan mensen om hulp te vragen. Het best kun je hier oudere mensen voor vragen, omdat deze met hun wijsheid veel inzicht kunnen bieden in zaken waar je mee rondloopt. Tracht aan het eind van de werkweek rust in te plannen of, als je daar behoefte aan hebt, juist wat avontuurlijks. Je zult er versteld van staan wat er allemaal mogelijk is, als je meer risico neemt. Er kan nieuw initiatief zijn, dat opmaat is voor iets wat in de toekomst veel goeds kan brengen. Je moet er dus rekening mee houden dat je niet gelijk successen behaalt. Tracht zaterdag vrij te houden voor familie en vrienden.

Mentale en fysieke gesteldheid
We gaan de periode van de rusteloze Tweeling in en dat kan emoties onder druk zetten. We kunnen te maken krijgen met stress, zenuwen die de vrije loop gaan en rusteloosheid. Onzekerheid en ook twijfel kunnen dan flink wat problemen met zich meebrengen. Deze werken niet alleen mentaal, maar kunnen ook fysiek doorwerken. Er wordt aangeraden er lekker op uit te trekken en niet teveel in huiselijke sfeer te verblijven. Hoe meer je binnen blijft en energie er dus niet uitgooit, hoe meer de retrograde Mercurius het leven in de war kan sturen. Jupiter zal in de Ram bewegen en die kan dan vooral de communicatie onder druk zetten. Veel mensen kunnen emoties niet uiten en aangezien het verleden een belangrijke rol speelt, zullen we moeite hebben om eventuele trauma’s aan te gaan pakken. Zowel Jupiter als Mercurius zijn planeten, die met communicatie geassocieerd worden. We hebben echter te maken met de retrograde beweging van Mercurius en de overgang naar de Stier. Hierdoor wordt het vuur van Jupiter nog wel eens negatief beïnvloed en komen nuchterheid en avontuur dan ook geregeld met elkaar in conflict. Dit kan dus ook zijn weerslag op onze gezondheid hebben. Daarbij kan ook de Tweeling storend werken, waarbij we te maken krijgen met dualiteit. Dit zal vooral binnen contacten die we hebben en de emoties die we ervaren, voor problemen zorgen. Emoties kunnen ons dan ook zeker wel flink wat onzekerheden brengen. Deze zullen echter per teken weer anders zijn.

Deze week lijkt de Maagd veel bezig te zijn met een beslissing die genomen moet worden. Wat deze beslissing is, wordt niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk heeft dit vooral te maken met een vriendschappelijke relatie. Het is belangrijk dat je nadenkt wat je moet doen en hoe. Ga niet overhaast over tot het nemen van drastische maatregelen. Binnen een relatie moet je opletten dat je niet teveel let op de mindere kanten van je partner. Er zijn aanwijzingen dat de ander hier niet heel erg goed mee om kan gaan. Bedek zaken waar je je aan ergert, met een klein beetje humor. Het zal belangrijk zijn om balans in jezelf te vinden. Deze zal je zeker nodig hebben. Er lijken namelijk veel zaken aan te komen, die voor spanningen zorgen. Dit is niet omdat het problematische situaties zijn, maar omdat jij er veel moeite mee lijkt te hebben. Je karakter speelt er parten bij. Je hebt de neiging alles perfectionistisch te willen doen. Is dat nou echt nodig? Perfectionisme komt voort uit onzekerheid. Er wordt deze week van je gevraagd om hier aandacht aan te besteden. Doe dingen gewoon naar vermogen, maar aanvaard dat er altijd foutjes gemaakt mogen worden. Fouten geven ontwikkeling, perfectionisme stagnatie. Je kunt dan blijven hangen bij dingen die minder goed gaan en niet bij de ontwikkeling. Je innerlijkheid lijkt vooral in het 2de deel van de week tot rust te komen. Je lijkt balans te vinden tussen je gevoelens en ratio. Dit lukt vooral als je deze week meer nachtrust krijgt. Hierdoor kun je jezelf beter in controle houden. Het is nu belangrijk dat je voldoende water drinkt. Omdat je veel bezig bent jezelf in balans te houden, heb je het nodig om je lichaam te reinigen. Daar heb je veel water bij nodig. Ook is humor erg belangrijk. Let op verslaafdheden zoals suiker en andere producten die bij veelvuldig gebruik niet erg goed voor je zijn. Een verslaving geeft onrust en zorgt ervoor dat je weer uit balans kunt raken.

Overzicht voor alle tekens
Jupiter blijft invloed houden op geluk bij ontwikkelingen die we in ons leven meemaken. Veel mensen willen avontuur en nieuwe mogelijkheden opzoeken. Met de doortocht, waarbij de Ram betrokken is, zullen de meesten zich minder geïsoleerd opstellen en spiritualiteit en opzoeken van avontuur nu gaan combineren. Houd in de gaten dat Mars de 25ste naar Ram beweegt, om tot 5 juli te blijven. Hierdoor hebben veel mensen nu tijd automatisch de neiging een impulsievere leefstijl te gebruiken. Sommigen kunnen er van nature goed mee omgaan. Anderen zullen hun impulsieve neigingen versterken en er profijt van hebben. Er zijn echter ook mensen, die er stress door ondervinden. Afhankelijk van hun karakter kunnen ze er onnadenkend, onzeker of arrogant door worden. Het is belangrijk hier goed mee op te letten en te bedenken hoe je er profijt van kunt hebben. Venus zal tot zaterdag in Ram verblijven. Gezamenlijk met Mars betekent dit dan dat je op gebied van liefde en relaties impulsieve beslissingen kunt nemen. Ook dit is weer afhankelijk van het karakter van een persoon. Er kunnen mensen zijn, die compromisloos tot bepaalde handelingen overgaan. Positief aan deze periode is dat mensen wel lekker kunnen flirten, wat vooral voor singles fijn kan zijn. Er zijn echter ook mensen, die juist het verleden als bepalende factor zien. Dit is het gevolg van Mercurius, die tot 4 juni retrograde beweegt. Er is dan meer kans dan we ons teveel in een verdedigende positie plaatsen. Kwetsbare momenten kunnen dan tot conflicten leiden. Die planeet zal van de Tweeling naar Stier reizen, waardoor emoties onder druk kunnen staan. We kunnen moeite hebben om te communiceren en emoties te uiten. We moeten dan ook voorzichtig zijn hoe we ons profileren en wat we zeggen als er eventueel conflicten of andere problemen zijn. Over het algemeen kan dit positief verlopen en zijn de meeste mensen erg geduldig en hebben ze fysiek een sterk uithoudingsvermogen.

Ook positief zijn de krachten van Mars en Neptunus. Die brengen spirituele energieën om reëel in het leven te staan en ons niet altijd te laten leiden door negatieve gedachten. Saturnus en de Zon zijn sterk verbonden, waarbij uitdagingen van vorige week zorgen voor kansen om er daadwerkelijk iets mee te doen. Blijf in de gaten houden dat de werkelijke resultaten pas op de lange termijn succes brengen. De Zon reist in Tweelingen. De speelse energie zorgt ervoor dat veel mensen een sterk verlangen hebben om zich zowel sociaal, intellectueel als in de liefde te ontwikkelen. Deze energie geeft kracht onszelf onder de loep te nemen en te bekijken wat we kunnen veranderen om er beter van te worden. Vanaf de 28ste reist Venus naar de stabiele Stier om daar Mercurius en Uranus te vergezellen. De liefdesplaneet zal daar tot 22 juni blijven. In plaats van flirten en impulsiviteit zullen zintuigen van mensen worden versterkt. In de liefde en bij contacten met mensen zullen we een sterke neiging hebben om culturele evenementen te plannen en zijn we ook erg sociaal. Er wordt een planetaire waarschuwing gegeven, omdat Uranus natuurlijk al een lange periode in de Stier verblijft en er plotse veranderingen kunnen zijn. Deze zullen niet altijd goed uitpakken, als ze ons kunnen overvallen. Een tweede waarschuwing betreft energie die vanaf Saturnus, in Waterman, een sterke invloed met Jupiter vormt. We hebben al eerder gezegd dat de combinatie grote invloed op de wereldpolitiek heeft. Ook nu is er een intense kracht, die echter alle kanten opgaat. Deze twee hemelse reuzen hebben echter wel een progressieve energie, waardoor er het een en ander staat te gebeuren. Vorige week meldden we dat er aanwijzingen waren op veranderingen in de wereld, waardoor bepaalde vuurhaarden een positieve energie krijgen. Laten we hopen dat er nu iets gebeurt, waardoor men verstandiger zal zijn en er oplossingen komen. Jupiter en Saturnus roepen pijn en angst op, maar ook hoop en vertrouwen om ons gunstig te stemmen.

Loading…
Share This