Weekhoroscoop Schorpioen

De horoscoop van het sterrenbeeld Schorpioen lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum 23 oktober t/m 21 november - week 49

Liefdesrelaties en sociale contacten
De kosmische energie is momenteel beter voor je carrière dan voor liefde. Dit betekent niet dat je geen zin of behoefte hebt om de liefde te ervaren, maar je maakt er gewoon even minder tijd voor. Vooral zondag en maandag zal je nog wel tijd hebben om je partner aandacht te geven, daarna wordt het toch wel wat minder. Je hebt er ook niet veel zin in om deze week veel mensen te ontmoeten en dat kan wel wat problemen geven als je partner iets wil, wat jij niet wilt. Er wordt aangeraden om soms wel water bij de wijn te doen en je partner te respecteren. Daardoor is de kans op passie en hartstocht ook groter. Tot en met dinsdag is er een liefdevolle energie en de weinig momenten dat jullie samen zijn, zal je over het algemeen wel aanhankelijk zijn. Woensdag en donderdag zijn jullie bezig met de praktische kant van het leven en financiële zaken. Let op dat er financiële storingen zijn, waardoor er aangeraden wordt constant in de gaten te houden wat jullie moeten betalen en waarvoor. Zaterdag is geschikt voor passie en hartstocht en is het verstandig niemand uit te nodigen en lekker met elkaar door te brengen.

Singles
Je kunt aan het begin van de week vaak piekeren, waarom je alleen bent en wat je eraan kunt doen. Dit zorgt dat je op zondag en maandag al een sterke drang ervaart om er op uit te trekken en het avontuur op te zoeken. Je vindt het spannend naar plekken te gaan, waar je niet direct singles kunt ontmoeten, omdat je juist mysterie in je leven wilt. Ook vind je het spannend om mensen te versieren, waarvan je weet dat dit eigenlijk niet kan of, die je niet goed kent. Maandag t/m woensdag kun je een zeer sterke mate van eenzaamheid voelen, zelfs als je met vrienden of familie bent. Mocht je geen zin hebben om iets te gaan doen, doe dit dan vooral niet en blijf dan gewoon thuis. Pas wel op dat mensen dan niet altijd in de gaten hebben dat jij je niet lekker voelt. Dinsdag en woensdag zijn in principe prima dagen om de liefde in je leven te krijgen, maar hangt er wel een storende energie, waardoor je minder aardig kunt zijn. Donderdag en vrijdag zijn niet geschikt voor de liefde, maar zaterdag is erg bijzonder, omdat je niet naar een vaste relatie op zoek bent, maar er wel energie hangt voor passie en spanning.

Carrière en financiën
Je ervaart deze week een krachtige energie en deze is niet altijd even gunstig. Je kunt je nog wel eens afvragen of je voldoende uit het leven haalt en merkt een weerstand om naar je werk te gaan of samen te werken. Er wordt aangeraden jezelf onder de loep te houden om te bekijken hoe je efficiënter kunt werken, waardoor je meer in kortere tijd kunt doen. Het zal belangrijk zijn om hier nu al mee aan de slag te gaan. Wacht je tot na de 20ste dan zal dit veel te laat zijn en kun je in de problemen komen. Heb je op dit moment voor de toekomst geen doelen gesteld, dan doe je er verstandig aan om toch eens te kijken wat er allemaal mogelijk is. Bijvoorbeeld door een opleiding te starten of een bepaalde hobby te gaan doen. Je zult zondag en maandag bijzondere energieën ervaren en kunt dingen doen, die je niet eerder zo bedacht hebt. Daardoor zijn er nieuwe ideeën, die je uit kunt werken tot het maken van een grote verandering in je leven. Houd er wel rekening mee, dat je deze ideeën beter even kunt opslaan, maar nog niet uitvoeren. De vooruitzichten zijn dat deze in januari of februari veel beter zijn om uit te gaan voeren. In het weekend ervaar je een krachtige energie, waardoor je veel werk kunt verrichten. Dit is een prima periode om achterstallig werk af te ronden of alvast met taken te starten die je de volgende week wilde gaan doen. Ook financieel is er dan het een en ander mogelijk.

Mentale en fysieke gesteldheid
Er is een maanstand, die van zondag tot dinsdagochtend minder goede energie biedt, waarbij verdriet en onvrede aanwezig kunnen zijn. Dit kan fysieke spanning geven en kan zich omzetten in spier- en gewrichtspijnen. Tracht in dit geval te zorgen dat je stress vermindert. Ga je sporten, wandelen of fietsen, doe dit dan beheerst. Dinsdagochtend zal de Maan vriendelijker energie geven, waardoor we mentaal een stuk sterker zijn en stress verdwijnt als sneeuw voor de zon. Er is een spirituele energie, waardoor dromen een voorspellende waarde hebben. Minpunt is dat je deze periode de neiging hebt je op genotsproducten te richten. Doe je dit te veel, dan kan de maag opspelen en kun je geregeld last van opkomend maagzuur hebben. Ook de darmen kunnen minder goed werken, waardoor je nog wel eens diarree kunt krijgen. In dit geval doe je er verstandig aan meer vezels te eten en meer water te drinken. Let vooral sinterklaasavond op dat je last kunt hebben van intense planetaire krachten, waardoor je de neiging krijgt ongezonde dingen te eten. Ook is er een aanwijzing dat mensen conflicten kunnen gaan krijgen en dan vooral in de huiselijke sferen. Pas dus op met wie je deze avond doorbrengt en let ook op als je laat in de avond nog op pad moet. Er is vrijdag en zaterdag een grotere kans op infecties. Er wordt aangeraden om op te letten dat je niet op onhygiënische plekken komt of met mensen in aanraking komt, die ziektes met zich meedragen. Tracht deze dagen vooral stress en zware sport en werkzaamheden te voorkomen, omdat de kans op blessures sterker aanwezig is.

Voor de Schorpioen geldt dat je deze week op moet letten dat je de krachtige energie die je voelt niet gebruikt voor verkeerde handelingen. Je hebt de neiging je eigen frustratie op anderen af te reageren, maar hebt daarna weer spijt van je uitspraken en daden. Tracht je energie goed te controleren en breng balans aan in je gevoelens. Als Schorpioen is het niet erg om naar gevoelens te luisteren, maar blijf wel op een rationele wijze nadenken. Richt je je te veel op emoties, dan kun je gestrest raken en zelfs op fysiek gebied in de problemen komen. Slaapproblemen kunnen zorgen dat je minder goed slaapt, en jij je astrale lichaam niet voldoende op kan laden. Als gevolg hiervan heb je meer kans op infecties van de geslachtsorganen, huiduitslag en ademhalingsproblemen. Hoe gezond je ook leeft, als je niet lekker in je vel zit, kun je alsnog fysiek zwakker worden. Zorg voor balans tussen emoties en ratio. Je kunt beter zo min mogelijk koolhydraten eten en je richten op eiwitten, mineralen en vitamines. Pas op voor zuivel, omdat je last kunt krijgen van slijmvorming. Vervang dit bijvoorbeeld door sojamelk.

Overzicht van de week voor alle tekens
Mercurius gaat deze periode van serieuze Steenbok richting levendige en avontuurlijke Boogschutter. Daar moeten we nu al rekening mee houden, omdat dit dus vanaf volgende week dinsdag de 12de in retrograde stijl zal zijn. De planeet heeft invloed op communicatie en reizen, maar ook op beslissingen die we nemen. In retrograde stand kan dit leiden tot misverstanden en vertragingen. Er wordt dan ook aangeraden nu al te bekijken of we de komende tijd iets belangrijks moeten beslissen. Zijn invloed omhelst morele facetten, waardoor mensen in staat zijn conflicten te vermijden. Deze week zijn onze gedachten vrij, maar zijn er toch ook wel veel mensen, die met twijfels rondlopen. De gedisciplineerde Saturnus reist tot februari 2026 door de mystieke Vissen. Structuur en verantwoordelijkheid blijven als leidend voor ons bewustzijn, waardoor we op zoek zijn naar dat wat ons leven ordelijk maakt. Houd in de gaten dat de retrograde Uranus in Stier tot 27 januari stress en frustratie geeft, zowel mondiaal als op persoonlijk vlak. Nu Mercurius nog voorwaarts beweegt en dan ook nog in de nuchtere en stabiele Steenbok, kan je die het beste nu doen. Verder wordt aangeraden om voorzichtig te zijn bij het plannen van lange reizen, omdat er bij verkeerde keuzes problemen kunnen ontstaan. Qua weersbeeld zien we deze periode wat bijzonders, omdat Mercurius over de wind heerst en Steenbok over de kou. Dat kan er op duiden dat het weer een instabiele fase ingaat. Emotioneel is het belangrijk je te concentreren op de kern van je leven, en niet te veel energie te verspillen aan externe zaken. Overigens zal Mercurius tot begin februari tussen de Steenbok en de Boogschutter blijven reizen. Op financieel gebied duidt dit erop dat het een goede tijd is financiën op orde te brengen en relaties te verdiepen. De assertieve Mars zal tot 4 januari in deze optimistische Boogschutter staan. Het is een geschikte tijd voor avontuurlijke reizen en intellectuele vraagstukken. Mars in dit teken brengt passie en strijd met zich mee.

Het is een uitstekende tijd voor zaken en projecten buiten ons eigen land of met buitenlanders. De passie voor het vinden van de waarheid, strijden voor gerechtigheid, en nastreven van onderwijs zijn prominent. Wees voorzichtig met overmatig optimisme en accepteren van te veel verplichtingen, omdat opstandigheid kan ontstaan. Venus, de planeet van liefde en schoonheid, verhuist maandag naar de Schorpioen en zal daar tot de 29ste verblijven. Dit kan leiden tot intense emoties en passie, maar het is ook een tijd om je financiële situatie te verbeteren. Deze week is geschikt voor mensen, die een complexe en mysterieuze inborst hebben. Veel mensen hebben wel eens de neiging verleiding van het verbodene op te zoeken. Weerstand hiervan wordt verkleind en we zijn bevattelijk voor het zoeken naar taboes. Gevoelens kunnen deze tijd dan ook intens zijn. Woensdag zal Neptunus, de planeet van dromen en visioenen, zijn retrograde beweging beëindigen. Over het algemeen zal dit erop duiden dat we een helder inzicht krijgen. Wees wel voorzichtig met autorijden in de dagen rond die verandering, omdat we neiging kunnen hebben in gedachten te zijn en concentratie te verliezen. Het is een goede overgang om deze energie te gebruiken om innerlijke rust te vinden en ons alvast voor te bereiden op de feestdagen en het nieuwe jaar. Derhalve wordt geadviseerd verstandig en geduldig doelen na te streven, om zo financiële moeilijkheden en andere uitdagingen te vermijden. Tenslotte willen we nog wijzen op de Zon, die tot 22 december in de Boogschutter staat en nog steeds opstandige energie geeft. Mensen hebben moeite naar autoriteiten te luisteren. Dit kan zich uiten in ongehoorzaamheid en een toename van protesten en conflicten. Wees voorzichtig in het verkeer, want anders kunnen ongelukken ontstaan die aanzienlijke problemen geven. Negativiteit kan soms overheersen, vooral donderdag en vrijdag. De meeste mensen kunnen wel de discipline opbrengen om op sociaal gebied verstandig met conflicten en andere problemen om te gaan.

Loading…
Share This