Weekhoroscoop Schorpioen

De horoscoop van het sterrenbeeld Schorpioen lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum 23 oktober t/m 21 november - week 21

Relaties, singles en sociale contacten
Voor een Schorpioen is niets duidelijk van wat er in het leven gebeurt. Je bent van nature, ondanks je spirituele inslag, erg nuchter en kunt harde besluiten nemen. Toch zit je hart duidelijk in de weg en kun je balanceren tussen emoties en nuchterheid. Er is een krachtige energie van Jupiter en Neptunus en hierdoor ben je spiritueel zeer sterk. Je hebt deze week sterk het gevoel dat je jezelf niet altijd in je gevoelens kunt vertrouwen. Dat betekent in een relatie niet dat je iets geks doet of naar andere mensen trekt. Je hebt alleen het gevoel dat je je leven emotioneel niet onder controle hebt. Je doet er echt goed aan wat meer mensen in je leven te zoeken. Je hebt het echt nodig om wat meer vertrouwelingen om je heen te hebben. Vooral familie en heel goede vrienden zullen er heus wel voor je zijn. Je kunt in een relatie teleurgesteld raken als je partner dingen voor je verbergt. Let op, dat je niet overdrijft en bedenk dat je partner ook geheimpjes mag hebben. Ben je single, dan is het eigenlijk geen goede periode om een nieuwe liefdespartner in je leven toe te laten. Het is meer een periode, waarin je teveel met andere belangrijke dingen bezig bent. Het is wel een prima periode voor erotiek en avontuur en staat er open voor om seks met iemand te hebben, zolang deze maar niet te serieus wil. Over het algemeen ben je deze week kwetsbaar, omdat de energie van de tweeling jou flink beroert. Voordeel is wel dat je nu veel toegankelijker bent, waardoor je sympathiek en empathisch in contact met mensen bent.

Carrière en financiën
Aan het begin van de week ben je erg sociaal en kun je in het contact met collega’s of andere zakelijke partners erg lekker in je vel zitten. Je draait er je hand niet voor om, om mensen te helpen en kunt zelfs vrijwillig bepaalde werkzaamheden uitvoeren, die wel wat tijd kosten. Je ervaart een sterke kracht vanuit de planetaire invloeden. In het midden van de week kun je zeer vastberaden zijn om iets, wat je al een tijdje wilde, te bereiken. Je kunt een beslissing nemen, die een grote impact kan hebben op toekomstige activiteiten. Je doet er goed aan geduld te houden en niet bij alles wat je doet al te grote sprongen te maken. Soms kun je te snel gaan en andere mensen voorbijlopen. Dit kun je beter dus niet doen en steeds na blijven denken over dat wat je het beste kunt doen. Over het algemeen heb je sociaal een grote aantrekkingskracht op andere mensen, waardoor er nieuwe mogelijkheden komen om samen te werken met mensen die op een lijn zitten. Met mensen die anders denken, kun je beter niet teveel na gaan denken, omdat dit alleen maar tot tegenwerking en dus tot weinig kan leiden.

Mentale en fysieke gesteldheid
We gaan de periode van de rusteloze Tweeling in en dat kan emoties onder druk zetten. We kunnen te maken krijgen met stress, zenuwen die de vrije loop gaan en rusteloosheid. Onzekerheid en ook twijfel kunnen dan flink wat problemen met zich meebrengen. Deze werken niet alleen mentaal, maar kunnen ook fysiek doorwerken. Er wordt aangeraden er lekker op uit te trekken en niet teveel in huiselijke sfeer te verblijven. Hoe meer je binnen blijft en energie er dus niet uitgooit, hoe meer de retrograde Mercurius het leven in de war kan sturen. Jupiter zal in de Ram bewegen en die kan dan vooral de communicatie onder druk zetten. Veel mensen kunnen emoties niet uiten en aangezien het verleden een belangrijke rol speelt, zullen we moeite hebben om eventuele trauma’s aan te gaan pakken. Zowel Jupiter als Mercurius zijn planeten, die met communicatie geassocieerd worden. We hebben echter te maken met de retrograde beweging van Mercurius en de overgang naar de Stier. Hierdoor wordt het vuur van Jupiter nog wel eens negatief beïnvloed en komen nuchterheid en avontuur dan ook geregeld met elkaar in conflict. Dit kan dus ook zijn weerslag op onze gezondheid hebben. Daarbij kan ook de Tweeling storend werken, waarbij we te maken krijgen met dualiteit. Dit zal vooral binnen contacten die we hebben en de emoties die we ervaren, voor problemen zorgen. Emoties kunnen ons dan ook zeker wel flink wat onzekerheden brengen. Deze zullen echter per teken weer anders zijn.

Er zijn wat zware emoties, waardoor je nog wel eens met jezelf in conflict kunt komen. Je zult voor de vraag komen te staan of je nu wel of niet verder moet gaan op de weg die je nu aan het volgen bent. Er zijn aanwijzingen dat dit namelijk niet zo is. Mensen om je heen zullen aan je houding merken dat het niet altijd goed gaat. Het is belangrijk om je innerlijke stem aandacht te geven. Waarom heb je zo vaak dat innerlijke stemmetje dat jou onzeker maakt? En waarom wil je het verbergen? Mensen merken het toch wel aan je sterke uitstraling en reageren hierop. Er kunnen dan ook belangrijke veranderingen zijn die voortkomen uit het gegeven dat jij iets op moet geven. Dat is misschien heel erg moeilijk, maar jij kunt als geen ander knopen doorhakken en een nieuwe weg inslaan. Dit betekent concreet dat je iets achter je moet laten, maar kijk wel heel goed uit wat je doet. Niet elke verandering leidt naar de juiste weg. Je zult kritisch na moeten denken. Mentaal zijn er aanwijzingen dat er deze week wat moeilijke zaken aankomen. Je lijkt niet helemaal lekker in je vel te zitten en je voelt je niet op je gemak bij grote groepen mensen. Beter kun je die deze week mijden. Toch moet je oppassen dat je niet in een vicieuze cirkel terecht komt. Je bent snel geneigd grote groepen te zien als één tegenstander, terwijl dit niet zo hoeft te zijn. Hierdoor kun je in een sociaal isolement terechtkomen, waardoor gezondheid een flinke knauw krijgt. Het is deze week belangrijk je niet af te zonderen en vrienden op te zoeken. Daardoor ga je merken dat je gewaardeerd wordt om wie je bent en dat is een enorme boost voor je gezondheid.

Overzicht voor alle tekens
Jupiter blijft invloed houden op geluk bij ontwikkelingen die we in ons leven meemaken. Veel mensen willen avontuur en nieuwe mogelijkheden opzoeken. Met de doortocht, waarbij de Ram betrokken is, zullen de meesten zich minder geïsoleerd opstellen en spiritualiteit en opzoeken van avontuur nu gaan combineren. Houd in de gaten dat Mars de 25ste naar Ram beweegt, om tot 5 juli te blijven. Hierdoor hebben veel mensen nu tijd automatisch de neiging een impulsievere leefstijl te gebruiken. Sommigen kunnen er van nature goed mee omgaan. Anderen zullen hun impulsieve neigingen versterken en er profijt van hebben. Er zijn echter ook mensen, die er stress door ondervinden. Afhankelijk van hun karakter kunnen ze er onnadenkend, onzeker of arrogant door worden. Het is belangrijk hier goed mee op te letten en te bedenken hoe je er profijt van kunt hebben. Venus zal tot zaterdag in Ram verblijven. Gezamenlijk met Mars betekent dit dan dat je op gebied van liefde en relaties impulsieve beslissingen kunt nemen. Ook dit is weer afhankelijk van het karakter van een persoon. Er kunnen mensen zijn, die compromisloos tot bepaalde handelingen overgaan. Positief aan deze periode is dat mensen wel lekker kunnen flirten, wat vooral voor singles fijn kan zijn. Er zijn echter ook mensen, die juist het verleden als bepalende factor zien. Dit is het gevolg van Mercurius, die tot 4 juni retrograde beweegt. Er is dan meer kans dan we ons teveel in een verdedigende positie plaatsen. Kwetsbare momenten kunnen dan tot conflicten leiden. Die planeet zal van de Tweeling naar Stier reizen, waardoor emoties onder druk kunnen staan. We kunnen moeite hebben om te communiceren en emoties te uiten. We moeten dan ook voorzichtig zijn hoe we ons profileren en wat we zeggen als er eventueel conflicten of andere problemen zijn. Over het algemeen kan dit positief verlopen en zijn de meeste mensen erg geduldig en hebben ze fysiek een sterk uithoudingsvermogen.

Ook positief zijn de krachten van Mars en Neptunus. Die brengen spirituele energieën om reëel in het leven te staan en ons niet altijd te laten leiden door negatieve gedachten. Saturnus en de Zon zijn sterk verbonden, waarbij uitdagingen van vorige week zorgen voor kansen om er daadwerkelijk iets mee te doen. Blijf in de gaten houden dat de werkelijke resultaten pas op de lange termijn succes brengen. De Zon reist in Tweelingen. De speelse energie zorgt ervoor dat veel mensen een sterk verlangen hebben om zich zowel sociaal, intellectueel als in de liefde te ontwikkelen. Deze energie geeft kracht onszelf onder de loep te nemen en te bekijken wat we kunnen veranderen om er beter van te worden. Vanaf de 28ste reist Venus naar de stabiele Stier om daar Mercurius en Uranus te vergezellen. De liefdesplaneet zal daar tot 22 juni blijven. In plaats van flirten en impulsiviteit zullen zintuigen van mensen worden versterkt. In de liefde en bij contacten met mensen zullen we een sterke neiging hebben om culturele evenementen te plannen en zijn we ook erg sociaal. Er wordt een planetaire waarschuwing gegeven, omdat Uranus natuurlijk al een lange periode in de Stier verblijft en er plotse veranderingen kunnen zijn. Deze zullen niet altijd goed uitpakken, als ze ons kunnen overvallen. Een tweede waarschuwing betreft energie die vanaf Saturnus, in Waterman, een sterke invloed met Jupiter vormt. We hebben al eerder gezegd dat de combinatie grote invloed op de wereldpolitiek heeft. Ook nu is er een intense kracht, die echter alle kanten opgaat. Deze twee hemelse reuzen hebben echter wel een progressieve energie, waardoor er het een en ander staat te gebeuren. Vorige week meldden we dat er aanwijzingen waren op veranderingen in de wereld, waardoor bepaalde vuurhaarden een positieve energie krijgen. Laten we hopen dat er nu iets gebeurt, waardoor men verstandiger zal zijn en er oplossingen komen. Jupiter en Saturnus roepen pijn en angst op, maar ook hoop en vertrouwen om ons gunstig te stemmen.

Loading…
Share This