Weekhoroscoop Schorpioen

De horoscoop van het sterrenbeeld Schorpioen lees je gratis bij Paragnostenlive.nl

Geboortedatum 23 oktober t/m 21 november - week 41

Relaties, singles en sociale contacten
Je hebt deze week veel gevoelens, die met name met het verleden te maken hebben. Je mist bepaalde zaken, die je ooit mee hebt gemaakt en kunt daar zelfs verdrietig door worden. Voor een single kan dit in de liefde betrekking hebben op iemand die niet meer in je leven is. Heb je wel een relatie, dan kun je je wel eens afvragen of alles wel helemaal goed gaat en of je wel voldoende liefde uit je relatie kunt halen. Je denkt vaak aan bepaalde tijden of momenten in je leven, waar sentimentele gevoelens uit voort komen. In contact met anderen ben je overigens erg positief en trekken mensen makkelijk naar je toe. Je voelt je daardoor zelfverzekerd en hebt het gevoel dat je goed in het leven staat. In een relatie ben je minder kritisch en kun je de ander veel meer in zijn/haar waarde laten. Deze week ben je ook erg geneigd om meer tijd aan geliefden geven, zowel in de liefde als in andere sociale contacten. Je zult dus veel meer warmte bieden en kan je bezighouden met leuke activiteiten en spannende dingen op te zoeken. Ben je gebonden, dan is het een leuke tijd om samen met je partner dingen te doen, die jullie beiden erg leuk vinden. De 10de zal Saturnus voorwaarts gaan bewegen en kun je genieten van fijne momenten. Je zit lekker in je vel en zal je partner aandacht geven, die deze nodig heeft. Ben je single, dan kan je veel tijd en energie geven aan je vaardigheden en talenten om mensen aan te trekken. Je bent zeer charmant en aantrekkelijk en maakt dus goede kans op een nieuwe partner. Dit zal echter meer voor de lol zijn, dan dat het echt serieus kan worden. De 13de kunnen de Zon in de Weegschaal en de retrograde Neptunus in de Vissen wat frustraties brengen. Pas op dat je dan juist creativiteit en romantiek nodig hebt om er uit te komen. Het is wel een week, waarin er veranderingen te bespeuren zijn als het gaat om huiselijk leven. Als je gelukkig en tevreden bent, dan zullen mensen in je omgeving hiervan profiteren en zullen jullie samen veranderingen. Ben je minder tevreden, dan kan je veel meer je eigen weg volgen. Het is een periode om nieuwe zaadjes te planten en te zorgen dat je toekomst er goed uit kan gaan zien. Wees niet bang om te veranderen, omdat je meestal wel in staat kan zijn om er een leuke draai aan te geven en veel plezier in je leven te halen.

Carrière en financiën
Je bent zakelijk gezien erg enthousiast en wilt veel ideeën ten uitvoer te brengen. Met name Venus zal bepaalde dromen zo sterk maken dat je merkt dat deze je in de toekomst de weg kunnen wijzen om nieuwe mogelijkheden aan te boren. Hierbij kunnen Jupiter en Saturnus je zowel fysiek als mentaal een bepaalde kracht bieden, waardoor je in staat bent om je toekomst beter voor ogen te zien. Je weet wat je wilt en ook hoe je dat wilt doen. Je hebt echter niet het vertrouwen om er ook daadwerkelijk iets mee te doen. Luister naar je intuïtie en durf meer buiten je comfortzone te treden om meer te kunnen bereiken. Je hebt enorm veel mogelijkheden, maar moet daar wel actie in ondernemen. In het begin van de week kan er, als je voor een baas werkt, sores zijn om reorganisatie of bepaalde veranderingen die er optreden. Houd je hoofd koel en bewaar vooral je geduld. Je zult slim moeten spelen, waarbij de energie van Mercurius je kan helpen. Aan het eind van de week heb je belangrijke gesprekken en zijn er financiële voordelen te behalen. Tracht in het weekend wat rust en ontspanning in te plannen.

Mentale en fysieke gesteldheid
Deze week ervaar je een krachtige planetaire invloed welke, geleid door Mars, voor veel energie kan zorgen. Doordat je als Schorpioen al veel energie van jezelf hebt, kan dit voor een overmatige mate van passie zorgen. Je bent één van de sterkste tekens van de dierenriem, maar kan tegelijk ook één van de zwakste tekens zijn. De kracht en sterkte hieruit komen voort uit een aangeboren, krachtige passionele energie. Je kunt hierdoor volhardend zijn en hebt veel ambities om goed te presteren. Deze kracht kan zich geregeld ten goede keren, maar zich ook tegen je keren. Wanneer je intense gevoelens namelijk meespelen en je je emoties gaat verbergen, gaat je lichaam opspelen. Met name darmklachten en constipatie kunnen het gevolg zijn. Deze week moet je daar op letten door veel water te drinken, een vezelrijk dieet te volgen en voldoende te bewegen. Het is extra belangrijk om voldoende gezonde lucht in te ademen, omdat je longen ook op kunnen spelen. Sport is extra belangrijk omdat je het, als schorpioen, echt nodig hebt om energie kwijt te raken. Een zwakke plek is het voorplantingssysteem. Je hebt een sterke seksdrive en wilt graag genieten van spanning en sensatie. Wanneer je dit niet van je partner krijgt, of helemaal geen partner hebt, kun je wel eens je hoofd verliezen. Controleer dit, omdat je anders dingen gaat doen, waar je zowel geestelijk als lichamelijk problemen door kunt krijgen. Laat vooral je verstand leiden en vooral niet de lustgevoelens die je ervaart. Er is deze periode kans op griep. Je doet er verstandig aan wat extra vitamines te gebruiken.

Overzicht voor alle tekens
Saturnus beëindigt zijn retrograde cyclus. De passie die de planeet in die periode bracht, zal getemperd worden. Structuur, grenzen en bepaalde gewoontes kunnen meer hun gelding doen. De planeet beperkt in handelen. Er zijn echter ook zeker beloningen voor inspanningen, die we in de retrograde periode deden. Deze kunnen op de lange termijn gunstig zijn. We zijn in staat hogere idealen te behalen, die te maken hebben met ons sociale leven. Jupiter zal tot eind van de week retrograde bewegen en samen met Saturnus beperkend werken, maar tegelijk productiviteit en succes brengen. Het is een periode van verfijnen en aanpassen van standpunten, maar meestal zijn dit kleine veranderingen. We stellen doelen en krijgen mooie ideeën. Mercurius zal net als Jupiter tot eind van de week retrograde bewegen. Dit is een bijzondere energie, die ons dwingt bepaalde zaken op geheel andere wijze te zien. Dit kan wel een uitdaging zijn, omdat dit in tegenstelling tot eerder genoemde planeten is. Vooral op liefdesgebied kan dit negatieve invloed hebben. Gaan we echter nuchter met de energie om, dan kunnen we erg krachtige beslissingen nemen, zonder werkelijk veel te veranderen. Vrienden zijn nu erg belangrijk en kunnen ondersteunen met reflectie op hoe jij in het leven staat en suggesties geven. Neptunus, die retrograde beweegt, geeft realiteitszin, waarbij veel mensen de neiging hebben met beiden benen op de grond te staan. Veel mensen vragen zich af, waarom ze bepaalde dingen niet veel eerder realiseerden. Er komt door deze planeet een prima energie aan om niet alleen productief te zijn en structuur aan te brengen, maar ook nuchter en realistisch in het leven te staan. Tenslotte hebben we met Uranus een planeet die tot half januari retrograde beweegt. Deze zal onze innerlijke gevoelens nu beïnvloeden. Uranus staat momenteel relatief gezien verder weg en heeft daardoor minder invloed. Normaal is deze planeet in staat ons zeer kritisch en aanvallend te maken, maar dat zal nu een stuk minder zijn.
Je hebt meer rust in je en zal minder impulsieve handelingen hebben. Je kunt hierdoor ook op jezelf reflecteren en bepaalde mindere gedragingen ook zelf aanpakken. Pluto brengt nog steeds gunstige energieën, die qua erotiek en avontuur spanning brengen en over het algemeen goede doorwerken. Mars staat de gehele maand in de Weegschaal. Hierdoor worden romantische, sensuele en erotische krachten naar boven gebracht. Daarbij zal energie van de Weegschaal ons bewegen onrechtvaardig en onverantwoordelijk gedrag aan te pakken. Dit geeft nog steeds flink wat storing en we moeten dan ook oppassen niet te intens te reageren als mensen over grenzen gaan. In dit geval is rust, die de retrograde planeten ons geven, snel verdwenen. Tracht geduldig te blijven en laat je niet meeslepen. We kunnen door deze energie echter ook spannende en passionele emoties krijgen. We zijn geregeld bezig onze partner het hoofd op hol te brengen en we zoeken graag avontuur op. Singles zijn erg flirterig en staan open voor onenightstands of andere korte relaties. Let op dat je veilig vrijt als je losse contacten hebt. Er is een energie die zorgt dat je eerder een ziekte op kunt lopen als je onverantwoord gedrag vertoont. Vooral mensen met lagere weerstand kunnen een vergrote kans op problemen hebben. Naast Mars zal nu ook de Zon in de Weegschaal reizen en daar tot de 23ste veel kracht geven. Dit kan echter wel wat negatieve energie in mensen losmaken, waardoor niet iedereen even vrolijk of vriendelijk is. Waar we sympathiek en liefdevol naar geliefden en vertrouwden zijn, kunnen we, naar onbekenden of mensen waar we een mindere band mee hebben, negatief zijn. Dit zal niet alleen onder de ‘gewone’ mens zijn, maar kan ook op hoger niveau plaatsvinden, waardoor er in de politiek en andere maatschappelijke organen grote problemen kunnen ontstaan.
Venus reist in de Boogschutter, wat gunstige energie voor je intellectuele vermogen geeft. We kunnen makkelijker informatie opnemen en zijn in staat in studie of carrière veel te bereiken. Let op dat de Boogschutter mensen soms te vrij maakt, wat in relaties tussen mensen onderling wat verleidingen teweegbrengt. De Maan staat zondag in de Boogschutter en hierdoor zijn we wel eens erg filosofisch bezig. We denken zondag en maandag dan ook veel over het leven na en dat kan over het algemeen een fijne energie brengen. Mensen zijn deze periode erg vrijgevig naar elkaar en we hebben ook meer de neiging lekker naar buiten te gaan en de natuur op te zoeken. Door de sterke retrograde planeten zullen de meeste intense of negatieve energieën geabsorbeerd worden. Het kan voor veel mensen zelfs een passieve week worden. Woensdag zal Venus een harmonieuze sextiel met Saturnus vormen. Dit zorgt voor fijne, maar ook serieuze gesprekken over relaties en financiën. Hier kunnen vruchtvolle situaties uit voortkomen. Donderdagavond tot vrijdagochtend ontstaat er een warme en liefdevolle verbinding tussen de actieve Zon en optimistische Jupiter. De meeste mensen zijn ook erg vrijgevig en zoeken naar mogelijkheden om sociaal en in de liefde meer kansen te zoeken. Vrijdag en zaterdag zal er een rustgevende energie zijn als gevolg van de Maan in de spirituele Vis. Er wordt voor nu aangeraden met vertrouwde mensen door te brengen en te genieten van rust en eenvoud. Er is op communicatief gebied een gunstige energie in relaties, waardoor er veel mooie momenten zijn.

Loading…
Share This