Weekhoroscoop Steenbok

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Stier lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - December 2019


Algemeen

Je begint de maand lastig, omdat niet alles even goed zal gaan. Toch hoef jij je geen zorgen te maken, omdat de krachtige Jupiter vanaf de 2de in jouw teken gaat reizen. Dit zal veel energie geven om er een leuke maand van te maken. Daarbij moet jij je ook niet zo druk maken of dingen altijd goed gaan. Je hoeft niet alles perfect te doen en mag best fouten maken. Mocht je spanning ervaren of je zorgen maken, ga dan sporten of mediteren. Jupiter zal jou steunen en zorgen dat je veel kracht hebt. Je zult niet achteroverleunen en weet meestal wat je kunt doen om zakelijk en privé de juiste dingen te doen. De 6de t/m de 8ste is een belangrijke periode om orde op zaken te stellen. Vooral sociaal en in de liefde is het belangrijk te evalueren wat er goed, maar ook zeker wat er fout gaat. De 11de t/m de 14de is een geweldige tijd om te genieten van feesten en andere activiteiten. Let op dat er ook zakelijk het een en ander staat te gebeuren. Er is een krachtige kosmische energie, onder andere van de Volle Maan in de Tweeling. Daardoor moet je evenwicht vinden, zodat je jezelf niet voorbijloopt. Qua werk is het belangrijk veel tijd te besteden aan het samenwerken en verbeteren van zakelijke contacten. Ben je leidinggevende, dan kun je goed delegeren en zullen mensen over het algemeen blij zijn met de manier hoe jij werkt. De 15de is er een positieve driehoek tussen Jupiter en Uranus en ben je t/m de 20ste in staat nieuwe dingen uit te proberen en resultaten te behalen. Je vindt het minder belangrijk om geld te verdienen, dan om gewaardeerd te worden. Het is overigens ook een prima periode om jezelf onder de loep te nemen. De Zon zal zich vanaf de 21ste in jouw teken begeven en de 28ste voegt Mercurius zich daarbij. Je kunt hierdoor het jaar prima afsluiten. In je werk ben je gedisciplineerd en gedreven en in je privéleven kun je tijdens de kerst en de jaarwisseling veel warmte met mensen delen. We wensen je dan ook een zeer gelukkig 2020 met veel liefde, veel goede sociale contacten en zelfvertrouwen.

Liefde en relaties
Familie zal deze maand erg belangrijk zijn. Je bent iemand die de band met familie belangrijk vindt en zal ogenblikkelijk steun bieden als mensen je nodig hebben. Er is deze maand een krachtige spirituele energie, die ervoor zorgt dat je de band met deze mensen krachtig ervaart. Overigens zal de energie ook gericht zijn op een liefdesrelatie. Je ervaart een sterke betrokkenheid met je partner, waardoor er veel liefde en passie te bespeuren valt. Er zal hierdoor ook een sterke erotische verbinding zijn en het is dan ook een prima maand om te experimenteren. De reden van deze krachtige energie, ligt in het feit dat jouw teken een krachtige planetaire ondersteuning krijgt in jouw sector van romantiek. Hierdoor ervaar je een sterke drang om het goede na te streven en liefde aandacht te geven. Het is dan wel erg belangrijk dat je in jezelf gelooft, omdat je dan ook meer vertrouwen in anderen hebt. Lukt het je om je partner volledig te vertrouwen, dan ben je in staat om een krachtige romantische band te creëren en komt er niemand tussen jullie in. De krachtige liefdesenergie zal voor singles gunstig zijn, doordat je erg charmant en aantrekkelijk overkomt. Je kunt mensen aantrekken voor liefde en vriendschap en er is zelfs een grote kans op een serieuze relatie. De Steenbok houdt van veiligheid en rust en als een persoon dat kan bieden, kun je snel verliefd raken. Dit heeft wel als nadeel dat je soms te snel verliefd raakt op de verkeerde persoon. Blijf altijd goed nadenken en baken grenzen af. Het zal belangrijk zijn jezelf te kennen en het is misschien fijn om spanning en erotiek in je leven te krijgen, maar het is nog fijner om harmonie en genegenheid te ervaren. In het algemeen zal december voor gebonden mensen een prima maand zijn om je romantische gevoel voorrang te geven. Je wilt van het leven genieten en zal er alles aan doen om je partner hierin mee te nemen. Je bent creatief en vindt het leuk cadeautjes aan je partner te geven. Andersom zal jouw partner waarschijnlijk ook erg veel aan jou teruggeven. Voor zowel gebonden mensen als singles wordt het dus een maand van een sterke band met vrienden en familie. Je zult het leuk vinden om feestjes te bezoeken en hebt rond de kerst het gevoel dat er veel saamhorigheid is. Heb je een mindere relatie, dan zal je partner weerstand hebben tegen jouw vrienden en familie. Denk er goed over na wat je kunt doen om dit te veranderen, maar reageer niet te agressief.

Carrière en zakelijkheden
Er is krachtige energie, waarbij je instinct en intuïtie versterkt worden en je juiste besluiten kunt nemen. Je weet die goed te gebruiken om te ontwikkelen en mensen en jezelf tevreden te houden. Laat niets aan het toeval over, maar handel oprecht en let op dat je betrouwbaar blijft. Het kan een maand zijn, waarbij ambities leiden naar veranderingen. Je hebt een krachtige uitstraling, waardoor er veel aanbiedingen zijn. Werk je voor een baas dan kan je de eerste weken nieuwe taken krijgen en is het niet ondenkbaar dat je promotie verdient. Heb je een eigen bedrijf, dan kun je nieuwe klanten of projecten binnenhalen, omdat mensen jou vertrouwen. Ben je werkeloos, dan is het een prima maand voor een nieuwe positie en om jezelf te ontwikkelen. Mensen die plannen hebben om een eigen bedrijf op te starten, kunnen er goede energie bij ervaren. Niet alles verloopt positief, omdat er aanwijzingen zijn dat er een kosmische invloed kan zijn, die jouw emoties en intellect onder druk kunnen zetten. Je kunt onzeker worden als je bepaalde besluiten moet nemen, wat ervoor zorgt dat jij je nuchterheid verliest. Je kunt dan verkeerde besluiten nemen of zelfs helemaal niet in staat zijn om besluiten te nemen. Je zult dus zeer veel vertrouwen moeten houden en handelen zoals van je verwacht wordt. Er zijn aanwijzingen dat dit vooral moet bij financiële zaken, of bij het afsluiten van contracten. Je doet er goed aan advies van betrouwbare mensen in te winnen. Doe je dit dan is het vooruitzicht dat je met een financieel hoogtepunt te maken kunt krijgen. Over het algemeen maak je een prima maand mee, omdat er verwacht wordt dat de positieve krachten de negatieve kunnen overwinnen. Het is een prima periode om te ontwikkelen en doelen en plannen voor het nieuwe jaar te maken. Er zijn geen grote problemen of obstakels. Met name de eerste weken zijn er nog wat kleine probleempjes in contact met collega’s, maar na de 21ste zal dit allemaal zeer goed zijn en kun je de maand op een goede manier afsluiten. Je zult op mentaal gebied overigens in de laatste week van de maand merken dat je erg moe bent. Je motivatie kan wat minder zijn, maar over het algemeen ben je in staat om hier wel een weg in te vinden. Er wordt aangeraden in de periode van de feestdagen het werk weg te leggen en te genieten van familie en een ontspannen periode. Dit heb je nodig om je weer op te laden voor het nieuwe jaar.

Mentale en fysieke gezondheid
Omdat december een sterke goddelijke energie met zich meedraagt, is het belangrijk voor alle tekens om zowel mentaal als fysiek tot reiniging te komen. De ware Goddelijke kracht zal de leiding nemen en donkere machten worden even verdreven. Er zullen krachten op ons afkomen, die ons gelukkig maken en doen beseffen dat we vooral onze menselijkheid aan elkaar moeten laten zien. Als we die energie verantwoord gebruiken, zullen de hemelse witte krachten ons hart verwarmen en kleur aan ons leven geven. Niet alleen mentaal kunnen we gereinigd worden, ook fysiek zullen mensen lekker in hun vel zitten. We kunnen behalve deze hogere krachten natuurlijk ook zelf zorgen dat we gezond in het leven staan. Ten eerste natuurlijk door onze menselijkheid te laten zien, maar ook door ons voedingspatroon aandacht te geven. Als tip willen we een aantal zeer heilzame kruiden noemen om in feestmaaltijden te verwerken: korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend en voedzaam en daarnaast natuurlijk gezonder dan gewone suiker. Je kunt er zelfs zeer lekkere wijn van maken. De schors is goed tegen reuma, jicht, artrose, psoriasis en andere huidkwalen, botproblemen, spierklachten en blaasontsteking. De thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om het bloed in goede conditie te houden. Het is een probaat middel om de klachten van diabetes te verminderen. Het kruid van de berk is bloedzuiverend en koortswerend en kan de aderen opschonen. Bovenal is het belangrijk dat je mensen in je omgeving alle liefde en warmte geeft en vooral veel tijd aan mensen besteedt. Het wordt dan een maand, waarin je werkelijk een complete mentale en fysieke transformatie mee kunt maken. De Steenbok al de 1ste weken erg fit zijn. Je moet die periode opletten dat er veel werk op je afkomt. Over het algemeen zal je daar prima mee omgaan, zolang je voldoende slaapt en geregeld ontspant. Mensen, die te zwaar zijn, kunnen deze periode gebruiken om af te vallen, omdat de energie jouw metabolisme versnelt en voedingsstoffen sneller verbranden. Daarbij is het verstandig voldoende te bewegen, zodat je lichaam de kans krijgt om overtollige stoffen te verbranden. Let op dat de energie niet gunstig is om je conditie te verbeteren door middel van intensieve oefeningen. Beter kun je aan duursport doen, omdat je je conditie dan rustig opbouwt. Door de spirituele energie zal je minder snel ziek zijn en zal je fysieke weerstand vergroten. De laatste week wordt aangeraden gas terug te nemen en minder te werken en qua sport en fysieke inspanning ook minder actief te zijn.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Het jaar 2019 is turbulent geweest, waarin er geregeld onvrede en onrecht waren en dat maakte het leven er niet altijd even makkelijk op. Toch had dit een positief gehalte, omdat we hierdoor onze stem laten horen in de hoop dat er geluisterd wordt. Soms is het belangrijk onze overtuigingen aan te geven, zolang dit natuurlijk respectvol gaat. Het zal deze feestmaand fijn zijn om er voor elkaar te zijn en romantiek, saamhorigheid en vriendschap te delen om ons niet alleen voelen. De maand begint met de kracht van Jupiter, die de 2de de Boogschutter verlaat en langer dan een jaar naar de Steenbok verhuist. Jupiter en Steenbok zijn tegengestelde krachten. Veel mensen zullen moeten wennen aan verandering, maar uiteindelijk zullen de meesten in staat zijn energie van deze planeet voor nieuwe mogelijkheden te gebruiken. December is een maand van ontwikkeling van je zakelijke, maar ook persoonlijke leven. De Nieuwe Maan in de Boogschutter van november gaf een intense vibratie en deze ervaren we ook nu nog steeds. Sommige mensen kunnen de energie creatief gebruiken om met mensen af te spreken, de liefde extra sterk te voelen of spiritueel actief te zijn. Wat je ook doet, de energie van Jupiter zal ons over het algemeen gelukkig en avontuurlijk maken. Daarbij zullen Venus en de Zon prominent aanwezig zijn en liefde bieden. Mensen nemen meestal verantwoorde beslissingen, maar we moeten wel opletten. Er wordt aangeraden op te letten wat en aan wie je iets uitgeeft. Sommigen kunnen namelijk de neiging hebben te veel uit te geven en later spijt te krijgen. Een andere krachtige energie is die van de Volle Maan in de Tweeling. Deze zal de 12de in de vroege ochtend plaatsvinden en een diep verlangen losmaken. Mensen zullen wegvluchten van zakelijkheden en zakelijke contacten. De Volle Maan heeft een sterke binding met Neptunus, waardoor er een spirituele kracht is. Deze kan onbewust of in dromen optreden, maar mensen kunnen ook actief hogere energieën oproepen. Het is een tijd van verbetering van je wereld door meer saamhorigheid te creëren. Deze tijd staat Venus tussen Saturnus en Pluto en tezamen met de Maan zorgt dit voor begrip en het oplossen van conflicten, blokkades of andere problemen. Venus zal de 20ste naar de sympathieke Waterman reizen en dit zorgt dat mensen vanaf deze tijd extravert en positief in het leven staan. Mensen vinden het fijn om bij elkaar te zijn en ook vreemden zullen elkaar vriendelijk bejegenen. Er zijn ook mensen die de drang voelen om op reis te gaan of alsnog plannen voor de feestdagen te maken. Het is een prima energie om nieuwe mensen te ontmoeten of leuke sociale activiteiten te plannen. Bijzonder zal de winterzonnewende van de 22ste, omdat er een exact vierkant is tussen Venus in Waterman en Uranus in Stier. Dit maakt dramatische energie los, die tot het eind van de winter blijft bestaan. Er komt een kracht vrij die mensen neigt om hun leven onder de loep te nemen. Het wordt een periode waarin een mindere relatie met een liefdespartner, maar ook met vrienden en familie overdacht worden.

De Kerstperiode en Oud en Nieuw zijn dan geschikt om goede contacten te versterken, maar ook om mindere contacten zelfs te verbreken. Wees alert op het gegeven dat er voor sommigen zware tijden kunnen zijn. Merk je dat jij dit met sommige mensen hebt, durf dan op te treden en wees niet bang om te verliezen. Zoek nu mensen op waar jij je wel goed bij voelt en mijd mensen waar je dit niet bij hebt. De meeste mensen zullen genieten van hun partner, vrienden en familie. Deze periode is geschikt om de toekomst te overdenken en deze nog leuker te maken. Het is een tijd van ontwikkeling op zakelijk, maar ook op privégebied. De Nieuwe Maan vindt de 26ste in de vroege ochtend in de Steenbok plaats. Deze gaat een verbinding aan met Jupiter en brengt saamhorigheid, vertrouwen en vrede, waardoor de kerst over het algemeen positief verloopt. Let op dat Jupiter mensen te makkelijk kan maken op gebied van liefde en vriendschap, maar ook om geld uit te geven en genotsproducten te gebruiken. De Nieuwe Maan kan dit versterken en over het algemeen brengt dit plezier en dat is veel waard. Jupiter beweegt mensen om te handelen en niet passief af te wachten. Merk je dat iets graag wilt, doe dit dan en ga je niet richten op wat niet kan, maar op wat mogelijk is. De maand zal eindigen met de energie van de Maan en Neptunus. Daardoor is de periode vanaf de 30ste feestelijk en spiritueel. Er wordt aangeraden ervoor te kiezen de tijd door te brengen met geliefden en niet te veel in openbare gelegenheden te komen. Deze kosmische energieën kunnen mensen namelijk de neiging geven met Oud en Nieuw drugs en alcohol te gebruiken en niet iedereen zal er even goed mee omgaan. Daarnaast is het mogelijk dat jij controle houdt, maar anderen dit niet altijd kunnen. Verstandig is het om je te richten op mensen waar jij je lekker bij voelt, zodat je het jaar prima afrondt vol liefde en warmte. Je kunt de energie van de Maan en Neptunus gebruiken om te mediteren en passieve hobby’s aandacht te geven.

Loading…
Share This