Weekhoroscoop Steenbok

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Stier lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum 22 december t/m 19 januari - week 38

Liefdesrelaties
Het is over het algemeen een relaxte week, althans als het om je gemoedstoestand gaat. Je bent relaxt en vrolijk en kunt veel aan, zelfs als dingen minder goed gaan. Zondag is een gelukkige dag, waarbij je op een sociale manier met je omgeving omgaat. Je bent optimistisch en sympathiek en zal in je relatie erg veel aandacht aan je partner geven. Maandag t/m woensdag zal er relaxte energie hangen. Je moet niet veel geld uitgeven, zelfs niet aan leuke activiteiten of geschenken aan je partner. Er zijn namelijk wat problemen, maar deze kun je over het algemeen oplossen. Je bent deze eerste periode niet heel erg romantisch, maar wel sympathiek en onderhoudend naar je partner. Woensdagmiddag t/m vrijdag zal je energie toenemen en is er ruimte voor romantiek. Let op dat er vrijdag storende energie kan hangen en je dan minder lekker in je vel zit. Zaterdag is het geluk groot en ben je sensueel en zelfs passioneel.

Singles
Je bent over het algemeen lekker relaxt en hebt geen behoefte om naarstig naar een nieuwe partner te zoeken. Je vindt het prima zo en geniet vooral van huidige vrienden en familie. Dit betekent niet dat je niet met romantiek bezig bent. Komt deze op je pad, dan zal je dit zeker niet afwijzen, maar dan moet het echt wel goed voelen. Het zal in ieder geval een prima week met sociale contacten zijn, waardoor het een prima week wordt. Zondag ben je gelukkig en optimistisch over de toekomst. Je vindt het erg leuk tijd met vrienden door te brengen en zal ook met familie doorbrengen. Maandag t/m woensdag ben je vooral met je werk bezig en heb je minder tijd voor sociale contacten. Donderdag en vrijdag ben je energiek en wil je graag leuke activiteiten ondernemen. Met name vrijdagavond en zaterdag is de geluksfactor hoog en ben je zeer sensueel. Wellicht een prima kans voor een leuke liefde.

Mentale en fysieke gesteldheid
Steenbokken staan bekend om hun botstructuur, maar dit betekent niet dat ze altijd sterk zijn. Knieën en gewrichten kunnen kwetsbaar zijn. Ook heeft de steenbok veel kans op reuma, artritis en andere orthopedische problemen. Steenbokken hebben de neiging om teveel alcohol te gebruiken. Andere zaken als teveel werken, maaltijden overslaan of soms juist teveel eten, kunnen ook voor problemen zorgen. Als aardeteken zoeken steenbokken vaak een bepaalde basis, maar door het teveel ermee bezig zijn, vergeten ze voldoende lichaamsbeweging te nemen. Hierdoor ontstaat overgewicht. Wanneer het element aarde teveel aanwezig is, zal het innerlijke systeem vertragen, waardoor aderen verkalken en de bloedomloop verstoord wordt. Te weinig aarde zorgt dat de steenbok emotioneel in de problemen komt en de balans verstoord wordt.

Carrière en financiën
Je zult deze week getest worden, maar daar zal je over het algemeen goed doorheen komen. Je kunt in je carrière beloond worden en het contact met collega’s en leidinggevenden zal goed verlopen. Je bent intellectueel sterk en zal daar t/m 21 oktober veel profijt van hebben. Zondag hangt er een gelukkige energie en kun je veel optimisme hebben en bepaalde zaken opstarten, waarvan je zeker weet dat deze veel goeds brengen. Wees niet te impulsief, omdat de resultaten anders tegen kunnen vallen. Maandag t/m woensdag kunnen er problemen en obstakels op je pad komen. Vertrouw erop dat deze vanzelf wel opgelost worden. Moet je echt handelen of iets kopen of verkopen, dan wordt aangeraden dit tussen dinsdag 11.30 en woensdag 16.00 te doen. Je hebt veel mentale kracht en kunt op zeer effectief zijn. Woensdagmiddag t/m vrijdag zal je in staat zijn belangrijke projecten te starten. Alleen vrijdagoverdag kan wat minder gunstig verlopen, omdat er bedrieglijke energieën zijn. Vrijdagavond en zaterdag is de geluksfactor hoog en heb je energie genoeg om het een en ander te bereiken.

Overzicht van de week voor alle tekens
De week begint met intense energie, waardoor aangeraden wordt meer rust en tijd te nemen om minder stress te ervaren en fysiek niet uitgeput te raken. Dit is goed mogelijk als we teveel veeleisende taken uitvoeren of veel tijd doorbrengen met veeleisende mensen zonder grenzen te stellen. We hebben de afgelopen periode al met een groot aantal retrograde bewegende planeten te maken. We zullen steeds meer ervaren wat dit betekent. Er zijn verschillende effecten op mensen en afzonderlijke tekens. Tot eind december beweegt Jupiter retrograde in de Stier. Deze planeet wordt geassocieerd met expansie, groei en overvloed. Bij een retrograde beweging is er meer ruimte voor zelfreflectie en heroverwegen van overtuigingen en waarden. We dienen financiële zaken onder de loep te nemen, waarbij het tijd is voor investeringen en financiële plannen. Persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling kunnen deze periode sterk aan bod komen. Saturnus verblijft tot begin november retrograde in Vissen. De planeet staat voor structuur, discipline en verantwoordelijkheid. Tijdens de retrograde is het moeilijk je aan routines en verantwoordelijkheden te houden. Mensen zijn wisselvallig in handelen. Wees voorzichtig met toezeggingen, het maken van heroverwegingen en bekijken wat je op de lange termijn plant wat betreft carrière en bepaalde aanpassingen. Let op dat er verborgen problemen zijn, die ons vertragen. Op woensdag is er een driehoek tussen Ceres en Saturnus en dit heeft verschillende aspecten. Deze combinatie geeft bijna de hele week een harmonieuze balans tussen het verzorgende en voedende aspect van Ceres en het disciplinaire en gestructureerde karakter van Saturnus. Er is een sterke focus op ouderlijke verantwoordelijkheid en de zorg voor het welzijn van kinderen, waarbij een stabiele en ondersteunende omgeving ontstaat. We krijgen ook te maken met een verband tussen het milieu en de natuur. Mensen zullen nog meer dan vorige week bezig zijn met milieubewustzijn en dit kan nog wel eens voor maatschappelijke onrust leiden, intenser dan vorige week. Door energie kan leiderschap te maken krijgen met zorgzaamheid en structuur. Bepaalde leiders zijn effectief en gemotiveerd om hun gelijk na te streven. Probleem is dat dit nog wel eens tot verkeerde handelingen kan leiden.

Uranus verblijft tot eind januari retrograde in Stier. De planeet wordt geassocieerd met verandering, innovatie en opstandigheid. Er is een sterk verlangen tijdens de retrograde beweging om stabiel te blijven en weerstand te bieden aan plotse veranderingen. We doen er verstandig aan geregeld even terug te trekken om op te laden. We hebben deze periode behoefte aan onafhankelijkheid en vinden persoonlijke zaken belangrijker dan professionele dingen die we moeten doen. Er kunnen onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden, die onderdrukte verlangens of kwesties uit het verleden losmaken. Deze kunnen positieve en negatieve emoties brengen. Neptunus beweegt tot begin december retrograde in de Vissen. De planeet wordt in verband gebracht met spiritualiteit, dromen en illusie. Tijdens zijn retrograde beweging is er meer mogelijk om illusies en bedrog te voorkomen. We gaan een periode in van introspectie en veranderen van bepaalde routines. Er wordt aangeraden intuïtie te gebruiken om juiste dingen te doen en boodschappen uit onderbewustzijn en dromen de weg te laten wijzen. Wees voorzichtig met het idealiseren van situaties of mensen, omdat de realiteit mogelijk niet overeenkomt met dromen die we krijgen. Met name dinsdag krijgen we te maken met een oppositie tussen de Zon en Neptunus. Er is dinsdag en woensdag kans dat we dingen ervaren, die niet altijd waar zijn. Laat je dus niet teveel leiden door fantasie en bepaalde gedachten, die niet waar zijn. Tenslotte hebben we te maken met retrograde Pluto die tot half oktober in Steenbok beweegt. De planeet wordt geassocieerd met transformatie en wedergeboorte. De periode die we in gaan, kan onverwerkte trauma's en zeker ook onopgeloste kwesties naar voren brengen, die we onder de loep dienen te nemen. Machtsstrijd, die we de afgelopen periode geregeld naar voren brachten, zal ook nu nog voorkomen in persoonlijke en maatschappelijke zaken, maar ook nog steeds op mondiaal vlak. Met name donderdag moeten we opletten dat de Zon een driehoek met Pluto vormt. Donderdag en vrijdag is er dan verharding in de maatschappij, waardoor er conflicten optreden en problemen kunnen verergeren. Mercurius beweegt inmiddels voorwaarts, waardoor we over het algemeen krachtige energie ervaren, om op goede wijze te communiceren. Het is een prima week voor oplossen van conflicten en andere problemen. Ook kunnen we bepaalde zaken of activiteiten opstarten, waar we nog niet mee zijn begonnen.

We krijgen in ieder geval mogelijkheden om hier zeker een grote stap in te zetten en aan toekomstige projecten te werken. Mercurius in Maagd geeft namelijk energie om eventuele problemen op te ruimen en te vereenvoudigen, mentaal, fysiek, maar ook in het leven zelf. Venus blijft een grote rol spelen en zal voor veranderingen zorgen, zowel zakelijk als financieel. Met alle retrograde bewegingen moeten we oppassen dat er over de wereld nog steeds intense energie hangt, die de aarde flink van slag maakt. Rampen, oorlogen en andere zaken, die negatief zijn, zullen aan de orde van de dag zijn. Voorwaartse Venus kan ons wel sterken, maar dat zal helaas niet zijn over de negatieve krachten, die er zijn. Veel mensen koppelen rampen alleen aan het milieu, maar we moeten in de gaten houden dat de kosmische krachten sterk op de mensheid en de aarde inwerken. Venus beweegt in de Leeuw en geeft gespannen energie, waardoor mensen de neiging hebben zich opzichtig te gedragen. Dit kan spanning opleveren. Aan de andere kant is gunstige energie voor relatie en romantiek. Hierdoor zullen gebonden mensen en singles fijne energie delen en is levensgeluk groot te noemen. De Zon in Maagd brengt uitdaging op seksueel gebied. Worden we er niet in bevredigd, dan kunnen we frustraties ervaren. Als we de energie goed gebruiken, is er veel mogelijk en kunnen we met behulp van eerder genoemde planeten en de Zon veel bereiken. Let op dat er in deze energie, spanningen te vinden zijn, waardoor we nog steeds stress kunnen ervaren. In het midden van de week kunnen we een gedisciplineerde aanpak hanteren van alle planeten, die zorgen voor nieuwe middelen en verbeteren van financiële situaties. Dit kan voordelen opleveren die voor de langere periode gelden. We kunnen meer kracht en controle krijgen en deze transformatie kan leiden tot meer innerlijke vrede. Vooral zaterdag kunnen we er gebruik van maken en is er kans op verlichting bij sommige wereldleiders. Deze invloed zal echter te kort duren om werkelijk tot veranderingen te leiden.

Loading…
Share This