Weekhoroscoop Steenbok

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Stier lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum 22 december t/m 19 januari - week 21

Relaties, singles en sociale contacten.
Je hebt aan het begin van de week het gevoel dat het je voor de wind gaat. In principe kan je zondag dan ook veel liefde en vriendschap delen. Er is dan een erg liefdevolle periode, maar op maandag kan dit veranderen als gevolg van de storende energie van de retrograde Mercurius. In een liefdesrelatie komt er dan een mindere periode aan, die niet alleen met jullie zelf te maken heeft, maar ook met mensen in jullie omgeving. Je doet er verstandig aan hier niet al te serieus op in te gaan en te bedenken of iets de moeite waard is om naar te luisteren. Je doet er goed aan in ieder geval te blijven praten en door middel van een open communicatie de eenheid tussen jou en je partner te bewaren. Gaandeweg de week zullen deze storende energieën verdwijnen en komt er meer plek voor liefde en genegenheid. Jullie vinden elkaar emotioneel weer en je zit lekker in je vel. Ben je single, dan zal je deze week over het algemeen goed in je vel zitten en heb je minder last van deze storende energie. Je hebt een sterke drang om op zoek te gaan naar iemand die je leven zou kunnen verrijken. Dat kan een nieuwe persoon zijn. Er is echter ook een mogelijkheid de energie van Mercurius een ex-partner terug op je pad brengt. Over het algemeen komt je speelse karakter naar boven en zowel singles als gebonden mensen kunnen veel mooie momenten beleven, waardoor het vooral vanaf donderdag een zeer gunstige tijd is.

Carrière en financiën
Je hebt een heleboel vertrouwen nodig als de week begint. Je begeeft je wat op de achtergrond en hebt behoefte om te bekijken wat er allemaal zoal in de wereld te koop is. Daarbij ben je prima in staat je doelstellingen aan te scherpen en weet je je tijd zo in te delen dat je effectief en adequaat te werk kunt gaan. Sociaal ben je minder sterk, waardoor je met name in het midden van de week minder goed met mensen om kunt gaan. Je mist het vertrouwen en weet niet zo goed welke middelen je moet gebruiken om jezelf succesvol te maken. Je merkt dat je sociale netwerk ook wat minder groot is, waardoor je er goed aan doet hier mee bezig te gaan. Het eind van de werkweek en het begin van het weekend zal je vertrouwen een stuk toenemen en word je sociaal sterker. Je krijgt steun van vrienden en collega’s, die kunnen helpen om belangrijke beslissingen te nemen. Het weekend kan overigens verrassend verlopen als je merkt dat er ideeën in je opkomen, die wel eens tot een flinke belangstelling van andere mensen kunnen leiden. Let op dromen, die je in de nacht doorkrijgt, omdat deze je veel kunnen bieden en een antwoord geven op bepaalde problemen die je hebt. Dit kan voor successen in je carrière zorgen.

Mentale en fysieke gesteldheid
We gaan de periode van de rusteloze Tweeling in en dat kan emoties onder druk zetten. We kunnen te maken krijgen met stress, zenuwen die de vrije loop gaan en rusteloosheid. Onzekerheid en ook twijfel kunnen dan flink wat problemen met zich meebrengen. Deze werken niet alleen mentaal, maar kunnen ook fysiek doorwerken. Er wordt aangeraden er lekker op uit te trekken en niet teveel in huiselijke sfeer te verblijven. Hoe meer je binnen blijft en energie er dus niet uitgooit, hoe meer de retrograde Mercurius het leven in de war kan sturen. Jupiter zal in de Ram bewegen en die kan dan vooral de communicatie onder druk zetten. Veel mensen kunnen emoties niet uiten en aangezien het verleden een belangrijke rol speelt, zullen we moeite hebben om eventuele trauma’s aan te gaan pakken. Zowel Jupiter als Mercurius zijn planeten, die met communicatie geassocieerd worden. We hebben echter te maken met de retrograde beweging van Mercurius en de overgang naar de Stier. Hierdoor wordt het vuur van Jupiter nog wel eens negatief beïnvloed en komen nuchterheid en avontuur dan ook geregeld met elkaar in conflict. Dit kan dus ook zijn weerslag op onze gezondheid hebben. Daarbij kan ook de Tweeling storend werken, waarbij we te maken krijgen met dualiteit. Dit zal vooral binnen contacten die we hebben en de emoties die we ervaren, voor problemen zorgen. Emoties kunnen ons dan ook zeker wel flink wat onzekerheden brengen. Deze zullen echter per teken weer anders zijn.

Voor de Steenbok is de kans groot dat je het verleden een plekje kunt geven of deze op een positieve wijze weer in je leven kunt plaatsen. Het zal belangrijk zijn om open te staan voor anderen. Dit zorgt er dan voor dat je als een magneet werkt en daardoor nieuwe mensen ontmoet. Dit kan zelfvertrouwen een sterke boost geven. Je bent wel heel erg bezig met de vraag wie je nu eigenlijk bent. Een zelfbeeld komt vaak voort uit wat anderen van je vinden. Maar als je je verleden dan gebruikt om dit beeld te vertroebelen schiet je er nog niets mee op. Dus vraag wat mensen van je vinden, zodat je een beter beeld krijgt van wie je bent. Kortom de tijd is rijp om jezelf te gaan ontplooien. Twijfel er niet aan wat je kunt, want de energie voelt heel erg goed. Deze week gaat het goed met je gemoedstoestand. Je voelt je zowel in je carrière als in je dagelijkse leven fit en vitaal. Je hebt veel energie om activiteiten te ontplooien. Nadeel is dat je soms veel energie kwijtraakt. Er wordt dan aangeraden bij te tanken en vooral overdag ook pauzes te benutten. In de namiddag kan dat na het eten als je even bij wilt komen en natuurlijk is een diepe slaap in de nachtelijke uren zeer goed om geestelijk contact te zoeken met de astrale wereld. Deze week doe je er goed aan extra vlees te eten. De eiwitinname kan nog wel eens wat minder zijn, pas je voedingsinname dan ook aan. Vegetariërs door meer bonen en soja te eten.

Overzicht voor alle tekens
Jupiter blijft invloed houden op geluk bij ontwikkelingen die we in ons leven meemaken. Veel mensen willen avontuur en nieuwe mogelijkheden opzoeken. Met de doortocht, waarbij de Ram betrokken is, zullen de meesten zich minder geïsoleerd opstellen en spiritualiteit en opzoeken van avontuur nu gaan combineren. Houd in de gaten dat Mars de 25ste naar Ram beweegt, om tot 5 juli te blijven. Hierdoor hebben veel mensen nu tijd automatisch de neiging een impulsievere leefstijl te gebruiken. Sommigen kunnen er van nature goed mee omgaan. Anderen zullen hun impulsieve neigingen versterken en er profijt van hebben. Er zijn echter ook mensen, die er stress door ondervinden. Afhankelijk van hun karakter kunnen ze er onnadenkend, onzeker of arrogant door worden. Het is belangrijk hier goed mee op te letten en te bedenken hoe je er profijt van kunt hebben. Venus zal tot zaterdag in Ram verblijven. Gezamenlijk met Mars betekent dit dan dat je op gebied van liefde en relaties impulsieve beslissingen kunt nemen. Ook dit is weer afhankelijk van het karakter van een persoon. Er kunnen mensen zijn, die compromisloos tot bepaalde handelingen overgaan. Positief aan deze periode is dat mensen wel lekker kunnen flirten, wat vooral voor singles fijn kan zijn. Er zijn echter ook mensen, die juist het verleden als bepalende factor zien. Dit is het gevolg van Mercurius, die tot 4 juni retrograde beweegt. Er is dan meer kans dan we ons teveel in een verdedigende positie plaatsen. Kwetsbare momenten kunnen dan tot conflicten leiden. Die planeet zal van de Tweeling naar Stier reizen, waardoor emoties onder druk kunnen staan. We kunnen moeite hebben om te communiceren en emoties te uiten. We moeten dan ook voorzichtig zijn hoe we ons profileren en wat we zeggen als er eventueel conflicten of andere problemen zijn. Over het algemeen kan dit positief verlopen en zijn de meeste mensen erg geduldig en hebben ze fysiek een sterk uithoudingsvermogen.

Ook positief zijn de krachten van Mars en Neptunus. Die brengen spirituele energieën om reëel in het leven te staan en ons niet altijd te laten leiden door negatieve gedachten. Saturnus en de Zon zijn sterk verbonden, waarbij uitdagingen van vorige week zorgen voor kansen om er daadwerkelijk iets mee te doen. Blijf in de gaten houden dat de werkelijke resultaten pas op de lange termijn succes brengen. De Zon reist in Tweelingen. De speelse energie zorgt ervoor dat veel mensen een sterk verlangen hebben om zich zowel sociaal, intellectueel als in de liefde te ontwikkelen. Deze energie geeft kracht onszelf onder de loep te nemen en te bekijken wat we kunnen veranderen om er beter van te worden. Vanaf de 28ste reist Venus naar de stabiele Stier om daar Mercurius en Uranus te vergezellen. De liefdesplaneet zal daar tot 22 juni blijven. In plaats van flirten en impulsiviteit zullen zintuigen van mensen worden versterkt. In de liefde en bij contacten met mensen zullen we een sterke neiging hebben om culturele evenementen te plannen en zijn we ook erg sociaal. Er wordt een planetaire waarschuwing gegeven, omdat Uranus natuurlijk al een lange periode in de Stier verblijft en er plotse veranderingen kunnen zijn. Deze zullen niet altijd goed uitpakken, als ze ons kunnen overvallen. Een tweede waarschuwing betreft energie die vanaf Saturnus, in Waterman, een sterke invloed met Jupiter vormt. We hebben al eerder gezegd dat de combinatie grote invloed op de wereldpolitiek heeft. Ook nu is er een intense kracht, die echter alle kanten opgaat. Deze twee hemelse reuzen hebben echter wel een progressieve energie, waardoor er het een en ander staat te gebeuren. Vorige week meldden we dat er aanwijzingen waren op veranderingen in de wereld, waardoor bepaalde vuurhaarden een positieve energie krijgen. Laten we hopen dat er nu iets gebeurt, waardoor men verstandiger zal zijn en er oplossingen komen. Jupiter en Saturnus roepen pijn en angst op, maar ook hoop en vertrouwen om ons gunstig te stemmen.

Loading…
Share This