Weekhoroscoop Steenbok

Jouw horoscoop van sterrenbeeld Stier lees je gratis online bij www.Paragnostenlive.nl

Geboortedatum 22 december t/m 19 januari - week 39

 

Relaties, singles en sociale contacten.
De Maan en Jupiter zullen je aan het begin van de week nog flink wat energie sturen. Je kunt hier zeer optimistisch door worden en merken dat je in het contact met mensen erg enthousiast en vrolijk bent. Later in de week zal Saturnus je aan de ene kant positief beroeren, maar wordt dit tenietgedaan door de retrograde bewegende Mercurius, waardoor je emoties wel eens te wensen overlaten. Je kunt dan wel eens reageren met een scherpe ondertoon. Beter tracht je dit te controleren en zorg je voor empathie naar andere mensen. Je doet er goed aan om naar geliefden, maar ook andere mensen te luisteren en ze om hulp te vragen. Vooral vrienden en familie kunnen je bijstaan, maar je zult je dan wel open moeten stellen. In een relatie voel je angst, waardoor je jezelf afvraagt of je je partner wel voldoende biedt. Je kunt soms zelfs angst ervaren of een partner wel voldoende van je houdt. Je kunt bijvoorbeeld merken dat bepaalde plannen die jullie hadden, niet van de grond komen. Praat er over en leg je onzekerheid bij de ander neer. Ben je single dan zal je veel gevoelens uit het verleden terug voelen komen en daar zitten niet altijd even goede emoties bij. Je doet er goed aan met name familie hulp te vragen, omdat deze je begrijpen. Vanaf donderdag beweegt Mercurius voorwaarts en kan je daardoor op een heel ontspannende wijze het weekend ingaan en kunnen zowel singles als gebonden mensen genieten van de aanwezigheid van geliefde mensen of het ontmoeten van nieuwe mensen.

Carrière en financiën
Met name Jupiter biedt veel energie, waardoor je meer branie hebt om plannen naar voren te brengen. Je bent enthousiast en durft je mening te verkondigen, zodat andere mensen ook beter naar je kunnen luisteren. Het is een goede periode om met nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen te komen. Let op dat je door de retrograde Mercurius tot aan donderdag veel na kunt denken over dingen die je in het verleden fout hebt gedaan. Tracht die fouten niet nog een keer te maken. Je kunt soms halsstarrig vast blijven houden aan oude patronen, maar die bieden je te weinig. In het tweede deel van de week heb je moeite om je doelen na te streven en zal je starheid sterker naar buiten komen. Vanaf donderdag zal Mercurius voorwaarts bewegen en dat geeft heel wat ontspanning naar het heden en de toekomst. Je dient deze het best te gebruiken door open te staan voor ideeën en meningen van anderen. Het is een week, waarbij je terug naar de basis moet gaan en essentiële zaken voorrang dient te geven. Vooral de grondige aanpak, die je van nature na wilt streven, zal uitkomst bieden. In het midden van de week heb je er moeite mee dat mensen te veel babbelen. Je wilt je werk doen en hebt er geen behoefte aan om triviale dingen te bespreken. Aan het eind van de week wil je ontspannen en minder werken en is het verstandig om wat rust te vinden, waardoor je werk dan ook beter even los kunt

Emotioneel en fysiek welzijn
Zondagavond 23:54 verschijnt de Nieuwe Maan verschijnen en deze energie kunnen we in principe tot de Volle Maan van 9 oktober ervaren. Het is wisselvallige energie met verschillende krachten, die met elkaar botsen. Veel mensen voelen zich ongemakkelijk en hebben het idee dat er aan ze getrokken zal worden. Er zijn retrograde bewegingen, waardoor er mensen zijn, die het verleden sterk naar boven voelen komen. Er zijn echter ook mensen, die gericht worden op dingen die ze juist in de toekomst willen. De Nieuwe Maan staat in Weegschaal en wil zich richten op mensen, die sociaal en gelukkig met elkaar omgaan. De avontuurlijke Jupiter zal echter in de Ram staan en zorgen voor veel nieuwe mogelijkheden, die het leven turbulent maken. Mercurius staat tot 2 oktober retrograde in de Maagd en zal in een uitlijning met Venus staan. Deze combinatie is gericht op goede gezondheid en creëren van een veilige thuisomgeving. De spirituele Neptunus staat in Vissen en deze zal een sterke energie delen met de hogere wereld. Daardoor zijn er mensen die zweverig in het leven staan om terug te trekken van de alledaagse werkelijkheid. Omdat energie van de Maan tijdens deze weken zorgt dat we vooral in de nacht dromen en visioenen ontvangen, kunnen we elke ochtend wakker worden met gevoelens, gedachten en ideeën die onthullen wat het leven zal bieden. Er wordt aangeraden op fysiek gebied nieuwe dingen te ontplooien om lekker in je vel te zitten. Maak keuzes die zorgen dat je schadelijke gewoontes afleert. Vooral mensen, met meerdere ongezonde gewoontes, kunnen druk voelen en doen er goed aan duidelijke stappen te nemen om deze anders te doen. Omdat we in de kosmos Lucht- en Aarde Elementen ervaren, kunnen we nu duidelijke stappen nemen. Maak gebruik van die krachten.

In tegenstelling tot veel andere tekens zal de retrograde beweging van Mercurius aan het begin van de week niet voor al teveel problemen zorgen. Je kunt deze energie gebruiken om wat zekerder van jezelf te worden. Daarbij is Venus prominent aanwezig, waardoor er veel liefdevolle gevoelens door je heen stromen. Je voelt veel energie en kunt vol vertrouwen in het leven staan. Gaandeweg de week kan hier verandering in optreden, waarbij de energie van Uranus grillige energie kan bieden. Hierdoor kan je emotioneler worden en stoor je je wel eens aan anderen. Er kan stress optreden, waardoor je mentaal minder lekker in je vel zit en je uiteindelijk ook fysieke probleempjes kunt krijgen. Dit komt omdat je fysieke gestel geregeld bepaald wordt door de emoties die je ervaart. Met name je huis, ouders of een storende relatie met een vriend waar het niet lekker mee gaat, kunnen je onder druk zetten. Mars kan ontwrichtende energie sturen, waarbij je fysiek op moet passen. Je weerstand kan soms wat minder zijn, waardoor je sneller ziek wordt en meer kans hebt op ontstekingen en infecties. Daarnaast kun je soms te ongeconcentreerd zijn, waardoor je meer kans hebt op ongelukken op de weg of bij zware werkzaamheden. Je rug kan kwetsbaar zijn, dus beter oppassen bij het tillen van zware voorwerpen.

Overzicht voor alle tekens
Met name het eerste deel van de week is er een krachtige planetaire energie, die een sterke invloed op de wereld heeft. Jupiter reist tot eind oktober in de filosofische Waterman en geeft goede sfeer in de samenleving. Er is avontuurlijke energie, maar de meesten kunnen er op prettige wijze mee omgaan. Jupiter zal maandagavond een tegenstellende energie met de Zon aangaan en dit kan voor mensen, die van zichzelf dominant zijn, erg intens zijn. Zij moeten oppassen dat ups van het leven wel veel warmte en liefde, maar downs juist grote problemen geven. Het zal belangrijk zijn controle te houden. Het is belangrijk bescheiden, optimistisch, sympathiek en vrijgevig te blijven, zodat er minder kans op al te grote problemen is. Retrograde Uranus in Stier geeft positieve energie, waardoor er mogelijkheden zijn met nieuwe projecten en andere activiteiten. Dit zet zich door en dan is intuïtie een belangrijke graadmeter. Let op dat uitdagende energieën van de beperkende Saturnus en opstandige Uranus ons parten kunnen spelen. Hierbij zijn verantwoordelijkheid en verstandige communicatie belangrijk om tot overeenkomsten te komen en meningsverschillen op te lossen. Het is prima energie om projecten, die je de laatste tijd gestart bent, af te ronden of er grote sprongen in te maken. Blijf zo mogelijk naar gevoel luisteren en bekijk wat je kunt doen om vaardigheden te verbeteren en talenten te gebruiken. Emotioneel is het een rustige energie. Venus kan niet alleen positieve energie op financieel gebied brengen, maar ook in de liefde is er een goede kracht. Daardoor zullen veel mensen liefde delen met hun vrienden en geliefden. Maandag gaat Venus, die tot 23 oktober in de gracieuze en aantrekkelijke Weegschaal staat, een driehoek met Pluto aan. Dit geeft intense energie aan onze emoties.

Veel mensen kunnen maandag passioneel reageren, vooral qua romantiek. Mensen kunnen verliefd raken en dit kan mooi zijn, maar gebonden mensen moeten oppassen. Houd controle over emoties en laat verliefdheid niet de overhand nemen. Mensen zijn in relaties gevoelig en afwijzing of een andere negatieve uiting van een partner kan al snel tot conflicten leiden. Singles moeten, als ze een nieuwe relatie aangaan, opletten met wie ze dit doen. Ga geen relatie aan met een persoon, die op een andere wijze in het leven staat. Mensen met een mindere relatie, kunnen nadenken, waarom de relatie niet goed verloopt. Het is een periode in je leven, waarin je drastische besluiten kunt nemen. Overigens is de energie goed voor creativiteit. Het is een prima tijd voor kunst, muziek of andere creatieve vormen. Maandagavond verbindt Mercurius zich overigens met Venus, waardoor veel mensen aantrekkelijk en vredelievend kunnen reageren. Op zich prima natuurlijk als je vrede nastreeft, maar let op dat mensen het heft in handen kunnen nemen en over grenzen heengaan. De meesten zullen op een intelligente en empathische wijze communiceren, waardoor creativiteit vergroot wordt en poëtische en ontspannende energie ontstaat. Dit aspect geeft vaardigheden in muziek, zingen, bespelen van muziekinstrumenten en schilderen. Zakelijk gezien regeert Mercurius handel en Venus geld, waardoor er op dit gebied het een en ander mogelijk is. Aanbiedingen, koop en verkoop zullen positieve invloed krijgen. Ook binnen onderwijs, journalistiek, schrijven, recht, politiek, kunst of sociologie kunnen vaardigheden en talenten versterkt worden. Retrograde Mercurius in Maagd (tot 11 oktober) werkt gunstig op ons fysieke gestel. We kunnen in staat zijn veranderingen aan te brengen en geheel nieuwe mogelijkheden te zoeken.

De Zon staat tot 23 oktober in de Weegschaal, waardoor mensen nu serieus worden en nadenken over het handelen van zichzelf en anderen. We kunnen teveel bezig zijn om dingen te analyseren, wat ons handelen vertraagd. Dinsdag vormt Mercurius een driehoek met Pluto en deze maakt nieuwsgierig. Er is dan op intellectueel gebied veel mogelijk. Mensen die graag de competitie met anderen aangaan, kunnen goede resultaten boeken. Vriendschappen kunnen belangrijk zijn, maar dan vooral bij mensen die je niet zo vaak ziet. Mensen die graag analyseren of detectivewerk doen, kunnen deze energie zeer nuttig vinden. Met name criminaliteit kan makkelijker aangepakt worden en kan de justitie het midden van de week in staat zijn grote stappen te nemen en criminele elementen aan te pakken. Woensdag zal Mars een driehoek met Saturnus vormen, die passionele energie geeft, waardoor erg veel mensen sexy, charismatisch en aantrekkelijk overkomen. Daardoor is het een dag, waarin singles een nieuwe partner vinden en gebonden mensen naar elkaar toegetrokken worden. Het is gunstige energie voor de mensen met een leidinggevende rol, die ze gebruiken voor plannen, besluiten en financiële zaken. Mensen die in het onderwijs werken, kunnen de energie gebruiken om anderen te motiveren en enthousiasmeren. Over het algemeen hebben mensen discipline en is er meer respect voor anderen dan de afgelopen tijd. Donderdag zal Venus naar Weegschaal reizen. Mensen zullen in het weekend stabiele en harmonische energie krijgen en hun geluk ook vergroten. Het is een prima weekend, waarbij liefde, vriendschap en sociale contacten mooie momenten geven. Vanaf zondag beëindigt Mercurius de retrograde cyclus in de Maagd en hierdoor zijn we meer gericht op de toekomst en op veranderingen die kunnen ontstaan.

 

Loading…
Share This